duminică, 23 decembrie 2018

În spatele unei aparente majorităţi

O statistică seacă ne aruncă în faţă realitatea aparent tristă a faptului că 53% dintre români au încredere în Uniunea Europeană. E destul de trist să constaţi că, în ciuda ticăloşiilor care ni se fac, majoritatea populaţiei încă are încredere în călăi. Dacă mai punem în balanţă şi realitatea că media europeană a acestui indicator e de 43%, aproape că îţi vine să urli de dispreţ.


Românii, cei ţinuţi în subdezvoltare de către UE şi folosiţi strict ca piaţă experimentală de desfacere, sunt cei care au cea mai mare încredere în tiranii lor. Orice logică pare a scăpa acestei realităţi. Totuşi, cum poţi să fii atât de orb, cum poţi să nu faci nişte conexiuni simple?

La prima vedere aşa par a arăta lucrurile. Există însă o cu totul altă cheie de interpretare a acestor cifre seci. În primul rând trebuie înţeles de unde s-a plecat. În Eurobarometrul din 2004, România figura cu 76% în condiţiile în care media europeană era undeva la 50%. De-atunci până acum, media europeană s-a dus cu 7 puncte în jos, în timp ce cea autohtonă cu 23 puncte. Asta spune mult despre dinamica situaţiei. Probabil pufosul sondajelor(Mirel Palada) ar putea spune mai multe despre acest fenomen care mie mi se pare de erodare accelerată.

Aici sunt două direcţii de interpretare. Optimiştii pro europeni spun că dinamica e dată de tendinţa de „armonizare” cu trendul general al UE. Adicătelea, în momentul în care vom atinge media europeană, vom gravita pe-acolo prin jurul ei. Asta dacă nu cumva cifrele de-acum nu ne înscriu deja în această logică a gravitării în jurul mediei.

Cei mai de la firul ierbii, aşa cum sunt eu, constată că traseul românului de la pro-europenism la anti-europenism e unul diferit de logica celor care aruncă „teoria gravitaţiei” în faţă. În perioada premergătoare aderării la UE, românul a avut mai degrabă o atitudinea exaltat-isterică de adeziune. Aceasta cauzată fiind de publicitatea falsă şi agresivă a proiectului european. Ceea ce-a urmat(greutăţile economice, ignorarea abuzurilor dictatorului băsescu, retorica „întoarcerii portofelului” la abuzurile aşa-zisei justiţii, jaful practicat la lumina zilei s.a.m.d.) au condus o mare parte a românilor într-o zonă a radicalismului anti-european, imposibil de mişcat de-acolo. De cealaltă parte, „pro-europenii” au ca argument doar libera circulaţie a oamenilor şi îşi caută justificarea în veniturile celor care lucrează în străinătate, dar ignoră din ce în ce mai greu celălalt gunoi care vine la pachet cu aceste aşa-zis avantaje(progresism, migraţie, teorie geneder, etc). E o poziţie fragilă, dar fiind faptul că argumentele contra acestei migraţii a forţei de muncă sunt extrem de solide. Mare parte din subdezvoltarea ţării este cauzată şi de lipsa din ţară a unei importante componente dinamice a societăţii.

Ceea ce constat eu este că cei 47% de români sceptici la adresa UE fac parte, în majoritatea lor, dintr-un grup radical-eurosceptic, în timp ce cei 53% sunt pe o poziţie fragilă, mai degrabă de pendulare între scepticism şi optimism. Tendinţa clară a societăţii spre independenţă este compensată de aparatul represiv impus de UE prin refuzul - la nivel politic - a coagulării unei formaţiuni real-naţionaliste. Periodic posibilitatea unei formaţiuni naţionale este ori compromisă de partidele tradiţionale(vezi rolurile aşa-zis naţionaliste jucate de actorii politici de pe actuala scenă), ori manipulată prin înfiinţarea unor partide teleghidate care, imediat după euforia iniţială, adoptă linia globalist-proeuropeană. Totul desfăşurându-se sub privirile cerberilor aruncători de căcat ai mediei aservite.

Faptul că raportul de forţe este unul între moderaţii proeuropeni şi radicalii antieuropeni îmi spune că în curând raportul de forţe se va inversa dramatic, tabăra proeuropeană urmând a se restrânge în jurul radicalilor săi care oricum sunt undeva la mai puţin de 15% din populaţie(posibil sub 10%). Acela va fi momentul unei explozii dramatice la nivelul întregii societăţi.

Cum sunt totuşi la capitolul predicţiilor, dacă mă întrebaţi când se va produce switch-ul, cred că putem considera acest moment pe la mijlocul schimbării de putere din România. Teoretic, actuala majoritate parlamentară, prin continuarea jocului dublu, îşi va da duhul la următoarele alegeri care vor avea loc peste doi ani. Există însă posibilitatea ca acest lucru să se petreacă mai repede, printr-o lovitură parlamentară. Euforia iniţială generată de „schimbarea de paradigmă” va ţine aproximativ 1 an, după care ne vom confrunta cu un recul fără precedent al societăţii: posibile mişcări „inexplicabile” de stradă, distrugeri de bunuri, generalizarea „haiduciei” s.a.m.d. Confruntarea statului subteran care încă şi-atunci va învârti de butoane va fi însă imposibilă cu o majoritate radicalizată de peste 80% din populaţie. Chiar acum vă veţi afla pe o poziţie critică faţă de predicţie, reţineţi pentru viitor cele ce le-am spus acum. O să vedeţi că aşa va fi!

21 de comentarii:

  1. Referitor la prezent si trecut - 5-6 milioane de romani plecati au profitat de granitele deschise. Alti dependenti in tara plus afaceri au profitat masiv de influxul de bani. Forta de munca in romania a profitat la fel, salariile au crescut. Unele afaceri au disparut din cauza fortei de munca mai scumpe sau inexistente. Pe ansamblu romanii au profitat, fara indoiala.

    Referitor la viitor, lucrurile nu arata prea bine. Cu cozi de topor precum macron, mogherini sau merkel uniunea europeana merge intr-o directie profund gresita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uniunea Europeană merge într-o direcție greșită pentru că este un concept fundamental greșit. Una este să realizezi o uniune economică, așa cum fusese Piața Comună și în care țările respective să se susțină reciproc economic, în funcție de anumite specificități economice ale fiecăreia, la fel cum într-un sat unul e văcar, altul brutar, altul rotar sau fierar și fiecare contribuie cu propria lui specializare la bunăstarea întregii comunități. Cu totul altceva este să îi spună satul rotarului sau văcarului că nu mai au voie să înjure în propria curte și că nu pot să taie o găină dacă au chef decât dacă o asomează. Ba, în plus, satul le spune și că trebuie să primească străini în curtea lor (le dă chiar cotă!!! și că fii lor musai să fie lăsați să fie homosexuali, dacă așa li se năzare iar ei, rotarul și văcarul, chiar să-i încurajeze... Păi n-ai vrea să pleci în alt sat?

      Ștergere
    2. Hai sa nu ne mai imbatam cu apa rece!
      PE SCURT, din tara trebuie sa plece cel putin 15 milioane pentru ca bugetul REAL(cel fara imprumuturi) sa-si poata onora platile de pensii si salarii. Singurii care au posibilitatea de a-si asigura aceste plati in conditiile depopularii si a deindustrializarii sunt rusii care stau pe ACUL HIDROCARBURILOR. In rest pe toti ii asteapta o mare surpriza bine sculata( ca sa citam din scriitori celebri)

      Ștergere
    3. "Uniunea Europeană merge într-o direcție greșită pentru că este un concept fundamental greșit..."

      Exact asa este. Din absolut toate punctele de vedere.

      "Ba, în plus, satul le spune și că trebuie să primească străini în curtea lor (le dă chiar cotă!!! și că fii lor musai să fie lăsați să fie homosexuali, dacă așa li se năzare iar ei, rotarul și văcarul, chiar să-i încurajeze... Păi n-ai vrea să pleci în alt sat?"

      Ghici care va fi motivul principal care va duce la COLAPSUL TOTAL AL UE?

      La urmatoarele alegeri parlamentare pentru EU nu uitati sa VOTATI PROGRESISTII, fie ca sunt socialisti (stanga), verzi (centru) sau liberali (dreapta). Nu ai cum sa-i mai diferentiezi intre ei pentru ca nu au nici o ideologie economica, ci doar una internationalist/globalist - egalitarist - sociala, nimita mai demult "progresista" si mai nou "neo-marxista". Oricum, aceste ideologii sunt boli mintale si trebuie tratate ca atare.
      Lasati-i sa iasa in fata ca sa sim cu cine umplem puscariile pe urma. Ce a facut Stalin cu leninist-trotkistii a fost o joaca de copii pe langa ce vor primi astia de acum.

      Intre timp... enjoy the collapse:
      https://www.breitbart.com/europe/2018/12/11/diverse-timmermans-nominated-eu-chief/

      Ștergere
    4. @Anonim 15:57:
      "Ce a facut Stalin cu leninist-trotkistii a fost o joaca de copii pe langa ce vor primi astia de acum."
      ...-leninisti nu, deoarece, acesta dupa ce si-a platit datoria fata de finantatorii occidentali cu multe vagoane pline de lingouri, a cotit-o si a ridicat tara din analfabetism, a electrificat-o, a dat tuturor de lucru, la marile santiere ale tarii, urmata de industrializarea facuta de urmasul LASAT DE EL, trimiterea primului om in cosmos, asigurarea PERPETUA A PACII prin dezvoltarea FULGERATOARE a umbrelei de protectie atomica( ca altfel ar fi fost atacati, vezi planul lui CHurchill), samd, astfel rupind orice legatura cu trotzkistii care urmau o linie de haos(revolutie) global neincetat(progresistii de azi) care au si fost ulterior maziliti si izgoniti din tara

      Ștergere
    5. @Thomas TL,
      A facut acele lucruri, cu ajutorul sistemului sclavagist sovietic.
      Muncitorii platiti cu m..ie, care in raiul sovietic proletar munceau mai mult decat cei din ultracapitalista America a sec XIX, doar ca o facea pe nasturi si cu pistolul la tampla, colhoznicii care munceau doar pt a hrani armatele de stahanovisti...si imensa forta de munca gratuita, inepuizabila din Gulag.
      Gulagul care a macinat zeci de milioane de vieti...un rau necesar...burgheji verosi, culaci hulpavi...protozoarele societatii.
      Si evident, a ideologizat absolut orice aspect al vietii.

      Faptul ca noua ne-a luat Basarabia si Bucovina, ca finlandezilor le-a luat Karelia, ca a anexat balticii, ca si-a impartit Polonia cu Hitler...chestii secundare.

      Ștergere
    6. @ANONIM
      A facut acele lucruri, cu ajutorul sistemului sclavagist sovietic.ASA TOATA MUNCA POATE FI CONSIDERATA SCLAVAGISTA. ATUNCI MACAR AU CONSTRUIT O TARA IN TIMP RECORD IN CARE TOTI MUNCEAU
      Muncitorii platiti cu m..ie( NU ESTE ASA SI ACOLO CA SI LA NOI MUNCITORII PRIMEAU FOARTE MULTE SPORURI SI IN MULTE CAZURI CISTIGAU DE NU AVEAU CE CUMPARA CU ATITIA BANI, care in raiul sovietic proletar munceau mai mult decat cei din ultracapitalista America a sec XIX, doar ca o facea pe nasturi si cu pistolul la tampla( EXAAGEREZI IN MOD BRUTAL SI NU O SA DAU JUSTIFICARI), colhoznicii care munceau doar pt a hrani armatele de stahanovisti( AICI AI DREPTATE, SE MUNCEA PE RUPTE SI NU PRIMEAU MAI NIMIC, SI NICI BULETINE NU LE DADEAU PENTRU A NU PARASI REGIUNEA)...si imensa forta de munca gratuita, inepuizabila( ALTA EXAGERARE) din Gulag.MUNCA VOLUNTARA S-A FACUT MULTA DIN MOTIVE CA EI NU FURAU DIN COLONII PRECUM VESTICII, DIFERENTA CA DE LA CER LA PAMINT IN BUGETUL UNEI TARI SI A CLANURILOR PARTICULARE CARE FURAU DIN COLONII IN MOD DESCHIS SI DIRECT, IAR ACUM POSEDA MARI FIRME DE TOT FELUL.
      Gulagul care a macinat zeci de milioane de vieti( EXAGERARE DE 9.5 ORI MAI MULT, DAR NU DIN VINA TA DEOARECE TU NU AI ACCES LA PRESA SI LA ANALITICA DIN FED RUSA, ESTE DE INTELES...un rau necesar( FACI PE DESTEPTUL DIN AUZITE, CEA MAI JALNICA FORMA DE DISEMINARE DE INFORMATIE, DU-TE SI CAUTA LA NICOLAE STARIKOV SI ALTII FURSOV SI AFLA NUMARUL CELOR CARE AU SUFERIT POLITIC INTRE ANII 1921-1953, DIN DOCUMENTELE NKVD DESECRETIZATE SI FACUTE PUBLICE( NUMARUL TOTAL AL CELOR CARE AU TRECUT PRIN SISTEMUL gulag A FOST DE DOAR 3 600 000 DIN CARE DOAR 639 000 AU FOST EXECUTATI( IN TIMP DE 32 DE ANI!!)...burgheji verosi, culaci hulpavi...protozoarele societatii( FARA COMENTARII, ESTE DE AJUNS SA PRIVESTI ACUM IN JURUL TAU).
      Si evident, a ideologizat absolut orice aspect al vietii( FARA ASTA CA TARA EMERGENTA NU AI CUM SA SUPRAVIETUIESTI CA NATIE, O CONCLUZIE CU BATAIE LUNGA PENTRU CARE ITI TREBUIE O MARE CAPACITATE INTELECTUALA PENTRU A O PATRUNDE, FARA SUPARARE).

      Faptul ca noua ne-a luat Basarabia si Bucovina( DREPT ZONE DE LUPTA CARE SE APROPIAU,,,,TATUCU STIA CE SI CUM, BUFFERE CARE AR FI FOST INAPOIATE DACA NU SE FACEAU GRESELI DE AFILIERE LA CINE NU TREBUIA..., ca finlandezilor le-a luat Karelia, ca a anexat balticii( DIN NOU VORBESTI DIN CE TI S-A TURNAT DIN VEST, STII TU DE CATRE CINE, FARA SA CUNOSTI ISTORIA VREMURILOR TARISTE, ca si-a impartit Polonia cu Hitler( ACESTEA SUNT STRATEGII SUPRASTATALE NEINTELESE DE NOI CEI MICI DAR FUDULI, ACUM CA AI PIERDUT O TARA INTREAGA ESTE MAI BINE???, DEVI CHIAR ENERVANT:))...chestii secundare.( POLONIA A FOST CREATA DE LENIN CAM IN ACELASI TIMP CU ROMANIA, ASTA SA NU O UITE POLONEZII CIT OR TRAI)

      Ștergere
  2. As pune analiza asta in aceeasi tema cu cea legata de eradicarea iobagiei. Ambele ataca problema pozitionarii noastre fata de Occident.

    Esential nu putem spera la o tara suverana si independenta. Nu exista nici macar minima vointa sa vrem un pret mai bun pe resurse ,pe ce e al nostru, dar sa mai gandesti strategii nationale termen lung. Toti care au luptat pentru independenta au sfarsit prost: Mihai Viteazu, Eminescu(declarat poet :)), Corneliu Zelea Codreanu, Dej, Ceausescu. Nastase dupa ce platise pretul pentru integrari(Petrom, SIDEX, Bechtel, fregate) visa o apropiere de China... fatal a fost singurul prim ministru care a facut puscarie.

    Primul deceniu a fost luna de miere cu occidentul si s-a cam terminat. Nu cred ca mai viseaza nimeni la recuperarea decalajelor economice. Nu mai ai fiarele nu ai drumuri nu mai ai nici forta de munca. Cine viseaza ca o sa ne ridicam prin IT prizeaza bine de tot... Budapesta are un numar similar de programatori ca si Bucurestiul. Acum se viseaza sa pot si eu Joe sa traiesc la nivelul alora din Vest. Cum nu importa: spagi comisioane, trafic de influenta, tradare, conditionarea serviciului prestat de o spaga, videochat, trafic de persoane, eludarea de la plata taxelor, etc...

    Singurul risc major e ca stapanii controleaza si salariile si preturile sunt multi si lacomi iar asta ii afecteaza pe cei din corporatii care presteaza munca de jos. O sa fie din ce in ce mai greu sa justifice decalajul fata de salariile de la stat cand preturile la raft sunt ca in UE.

    La final recomand clipul de mai jos si comentariile:
    https://www.youtube.com/watch?v=i6oADzm8RxU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din filmulet iese in evidenta degenerarea turistilor din asa zisa lume libera, cat despre gloata noastra ce comenteaza la postarea filmuletului ei nu exista intrucat si-au pierdut de mult orice urma de onoare si demnitate si au ajuns animale asemanatoare porcilor.

      Ștergere
    2. @12:10
      Comentariu de nota 10++

      Impresia mea este ca filmuletul a fost bine realizat insa blogerul-faramcist impreuna cu nevasta-sa stomatolog au jucat teatru facind din smecherie in permanenta pe prostii si ignorantii pentru a nu atrage critica ca ar inclina spre o directie sau alta. S-a umplut de actori acum in Romania, profesionali dar si amatori. Doamna stomatolog parca nici nu mai putea vorbi romaneste la un moment dat. Dar oricum , bravo lor!

      Ștergere
  3. Iobagia se elimina la nivel personal, nu de tara sau de populatie. Nimeni nu va face nimic gratis pentru tine in lumea asta.

    La nivelul din vest nu poti sa traiesti in romania oricati bani ai avea. Una e sa iesi din casa si sa vezi mizerie, drumuri neasfaltate si necuratate de zapada, etc. Alta e sa ai natura la maxima cateva sute de metri de tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu le spune ca vor trai mai multi ani si chiar sanatatea le va fi mai buna pe parcursul asta. Lasa-i in mizerie. Oricum ei investesc in cei ce n-au facut si mai degraba au distrus.

      Ștergere
    2. Principala problema cu revenitul din vest nu este mizeria din Romania cu faptul ca nu mai cistigi NIMIC revenind. Banii se duc impreuna cu visele frumoase de a zburda prin gradina si a minca organic. Degeaba ai o propietate daca s-a uscat contul si nu mai ai bani nici sa treci strada, si ca urmare IAR trebuie sa te intorci PE PLANTATIE IN SPANIA, sa inchiriezi acolo un cotet pentru a munci, samd pina crapi

      Ștergere
  4. The Coming Franco-German Bust-Up
    https://www.zerohedge.com/news/2018-12-22/coming-franco-german-bust

    RăspundețiȘtergere
  5. Craciun vesel si imbelsugat va doresc. La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  6. Referitor la Germania... si viitorul ei musulman/islamist... si viitorul Europei... tot musulman/islamist

    https://www.gatestoneinstitute.org/13444/germany-child-marriage-law

    Nemtii incep sa calce pe urmele francezilor, danezilor, suedezilor, etc si pe urmele britanicilor, care au iesit din UE tocmai din cauza "imigrantilor" si austeritatii impuse de Bruxelles. hahaha!
    https://bit.ly/2BEKuSX
    https://bit.ly/2PZW3tj
    https://bit.ly/2TadWY9
    https://bit.ly/2Rg4Rjk

    Idiotii astia conduc Europa si au de gand sa faca acest lucru in continuare. Mare lucru daca nu se lasa cu razboi.

    _____
    Evident ca nici cea mai idioata, socialista, supra taxata si falita natiune din EU nu putea sa stea fara sa ne dea inca o mostra de cretinism si colaps marxist.

    https://www.realitatea.net/atac-armat-cu-kalasnikov-in-ajun-de-craciun-la-bruxelles_2175040.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Care venituri din tarile vestului?! Der Spiegel a scris in 2010 ca salariile insemnau 50% din cele ale anului 1990. Astazi, stii bine ca nemtii au dispus oprirea cresterii chiriilor prin lege. Salariile actuale nu sint nici macar 40% din cele ale anului 1990! Cu un salariu din vest nu faci nimic! Dupa 40 de ani de munca, un vinzator primeste ca pensie 830€. Nu exista chirie sub 1000€! Romanii au contribuit cel mai mult la deteriorarea salariilor si a conditiilor de munca in vest, pentru c-au acceptat orice! Ca sa mai stringa ceva, locuiesc cite 20 sau mai multi, in 2-3 camere. Ce-ar fi facut astia daca i-ar fi silit Ceausescu sa locuiasca in conditiile pe care le accepta ei, astazi, in vest?

    https://m.stiridiaspora.ro/germania-angaja-ii-romani-exploata-i-la-maximum-sunt-trata-i-ca-sclavi-de-nem-i_7334.html

    http://www.ziare.com/diaspora/romani-italia/zeci-de-romani-tratati-ca-sclavii-in-italia-munceau-17-ore-pe-zi-si-traiau-in-conditii-inumane-1483934

    https://m.stiridiaspora.ro/spania--sute-de-romani-prc-c8prc-9binuprc-c8prc-9bi-sub-sclavie-de-conaprc-c8prc-9bionali--erau-batuprc-c8prc-9ai-prc-c8prc-99i-cazaprc-c8prc-9bi-in-condiprc-c8prc-9bii-inumane-video_8365.html

    https://m.stiridiaspora.ro/germania-angaja-ii-romani-exploata-i-la-maximum-sunt-trata-i-ca-sclavi-de-nem-i_7334.html

    https://m.stiridiaspora.ro/belgia-124-de-romani-exploata-i-amenda-uria-a-pentru-patron_8682.html

    https://m.stiridiaspora.ro/zeci-de-romani-sclavi-in-italia-poli-i-tii-au-fost-ingrozi-i-de-ce-au-descoperit-video-ocant_6447.html

    https://stirileprotv.ro/stiri/international/sclavi-romani-in-anglia-tinuti-in-mizerie-si-cu-bani-putini-seful-lor-tot-roman-condamnat.html

    Aceste linkuri sint doar citeva din multimea care poata fi gasita si in care sint descrise intimplari similare.
    Cauta sa vezi daca gasesti asa ceva si despre o alta natie!

    In anii in care romanii erau inebuniti sa intre in e.u., exista presa vestului, in care nu gaseai nimic de bine despre aceasta organizatie. Faptul ca romanii n-au vrut sa stie este o alta problema! Oricum sintem singurii care ignoram absolut orice nu ne convine, crezind ca tot ce este rau nu se poate sa existe decit pentru altii.
    Altfel diasporenii mint de rup:

    https://adevarul.ro/locale/timisoara/roman-alungat-anglia-groaza-vietii-londra-multi-romanii-traiesc-traume-e-rusine-spuna-1_57750dd65ab6550cb86e263a/index.html

    Ca sa dea bine la rude, atunci cind vin in tara sa se laude cu „succesurili“ sint in stare de orice. Nu le pasa ce se intimpla cu copii lor in scolile vestului, unde sint invatati tot felul de anomalii! Iti vor spune ca asa ajung „avansati“, peste cei din tara. Au in ei o disperare indescriptibila si greu de inteles in ceea ce priveste „binele“ din vest, pe care-l sustin pina in pinzele albe , asta in pofida oricaror evidente contrare.
    Cind englezii au scris in presa lor ca romanii vor fi ultimii care vor parasi E.U. au stiut foarte bine ce spun, deoarece au inteles cu cine au de-a face.
    Nimeni si nimic nu-i va convinge pe romanii de astazi sa nu creada in vestul lor multilateral dezvoltat care le vrea "binele"!

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/04/30/AR2008043003258.html

    https://www.youtube.com/watch?v=q94syUDDhxA

    RăspundețiȘtergere
  9. Recomand linkul de mai jos...
    Diferentiaza bine conflictul dintre viziunea trotkista si viziunea leninista care e mai degraba o adaptare la realitatea dint teren. Esenta conflictului este legata de cine controleaza valoarea produsa de munca.
    un lider, clasa muncitoare sau statul.
    https://www.youtube.com/watch?v=jxhT9EVj9Kk

    RăspundețiȘtergere
  10. Dan, traim intr-un mare dezastru. Ce sa mai spun?! Stiu si inteleg totul, dar nu-mi mai foloseste nici macar mie! Sintem pe un Titanic care a inceput deja sa ia apa. Orchestra inca mai cinta.

    RăspundețiȘtergere
  11. Romanii cu creierul spalat cred si acum ca UE le va aduce totul:hrana,bani,masina,case,sosele etc.Ei doar vor privi la TV Exatlon si Las Fierbinti.Cand se or trezi,daca se vor trezi vreodata, va fi prea tarziu...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)