vineri, 11 ianuarie 2019

Statul subteran - manual de funcţionare

Ieri, neavând ce face, mi-am spus că n-ar strica o cură de masochism prin expunerea la aburii otrăviţi ai UM Digi. Aşa am dat peste un ţărănuş cu greieri în călcâie, un fel de recrut care are acolo însărcinarea de a face emisiunea economică. Cei care nu ştiu cam despre cine e vorba(şi nu m-ar mira) ar trebui să-şi imagineze un fel de Moise Guran răsărit mai din curul Pământului, care pare a puţi prin telefon. E evident că n-am putut să stau mult expus aburului toxic, dar destul cât să-l văd pe ţărănuş cum combate el teza creşterii cotaţiei EUR: cică nu, n-ar fi treaba lu taica Isărescu, ci consecinţa directă a politicii dezastruoase a Guvernului. Să mori tu, măi ţărănuşule! Păi nu era la fel şi cu ROBOR-ul? Punem pariu că dacă Guvernul leagă impozitarea activelor şi de curs ajungem ca-n 2008 cu un EUR la 3.2 RON?

Dar să-l lăsăm pe târlici în pace deoarece scopul articolului de azi e să vă ilustrez cum funcţionează statul subteran. Desigur, când vine vorba de statul subteran, ilustrarea cu activităţile BNR ar fi foarte interesantă, însă instrumentele utilizate de această instituţie sunt ceva mai complexe, astfel încât am risca să producem confuzie în rândul celora care nu stăpânesc terminologia. De aceea voi ilustra totul cu o altă instituţie: CNSAS.

Denumită pompos Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, instituţia este, în realitate, una absolut inutilă, menită doar a-i proteja pe foştii securişti(nici măcar pe toţi, ci doar pe colaboratorii, întrucât securiştii adevăraţi sunt protejaţi direct de SRI) şi a provoca daune de imagine celor neconformi. Dosarele fostei Securităţi stau în arhivele acestor inutili care, atenţie!, decid prin vot dacă ai colaborat sau nu cu instituţia de tristă amintire. Cu alte cuvinte, dacă nimereşti „pă algoritm”, poţi să fii declarat ca necolaborator în urma unui vot strâns de 6 la 5. Cum o veni asta? Cinci spun c-ai fost securist, iar şase că n-ai fost şi de-aici se deduce că n-ai fost. Aşa ai ţidulă şi-aşa eşti, vorba reclamei, „curat, uscat, Pampers”. Am spus-o în nenumărate rânduri: absolut toată arhiva ar trebui desecretizată, digitizată şi făcută publică, astfel încât orice român să înţeleagă cum funcţiona acea instituţie a teroarei. Desigur, întrucât prin scorburile acelei arhive sunt informaţii prin intermediul cărora unul sau altul ar putea fi tras de biluţe, se preferă o organizare bugetofagă, cu „băeţi” aleşi pe sprânceană şi plătiţi regeşte, astfel încât să răspundă cum trebuie comenzilor venite din găurile oculte ale puterii adevărate. 

Exemplul pe care-l avem acum în faţă este cel al refuzului Plăvanului de a o numi pe Adina Florea la Şefia DNA. Procuroarea propusă pentru preluarea DNA are nevoie de o ţidulă de la CNSAS, prin care să se confirme că nu a colaborat cu Securitatea. Ea o are, a fost trimisă de preşedintele instituţiei, dar Consiliul face scandal că ăla şi-a depăşit atribuţiile întrucât ţidula trebuia votată. Deci, nu-i vorba că aia ar fi fost securistă, ci că neapartenenţa ei n-a fost votată în Consiliul CNSAS. Iar drept pedeapsă, acelaşi Consiliu propune să nu se voteze ţidula doamnei Adina Florea. De ce? Pentru că asta îi convine Plăvanului, iar el, într-un fel sau altul, are putere asupra membrilor Consiliului. 

Acum, ca să vă cruciţi până la capăt, aflaţi că Şefa ICCJ, eterna şi fascinanta Tarcea, nu deţine un certificat de la CNSAS. Asta pentru că CNSAS nu eliberează certificate decât după ce pune o întrebare şi pe la SRI. Iar SRI-ul, fiind în sine stat în stat, n-are chef să răspundă. Asta de doar cinci sau şapte ani! 

Priviţi vă rog detaşaţi cele pe care vi le-am prezentat: o instituţie inutilă reuşeşte prin jocuri făcute de nişte teleghidaţi să blocheze numirile legitime la Parchete. De altfel, aici e imaginea absolută a neputinţei celui care-ar vrea să facă ceva în urma alegerii sale corecte. În fapt avem de-a face cu o păduchelniţă de instituţii inutile, gata oricând să iasă din tenebre şi să pună beţe-n roate. Instituţii care, dacă nu se opun, treaba merge ca unsă. 

Lucrurile arată la fel peste tot în lume. Imaginaţi-vă că Trump, aflat la jumătatea mandatului, e practic anchilozat, neputând să ia nicio măsură serioasă, din cauza hăţişului teribil de instituţii care practică un extrem de eficient război de gherilă. Iar Trump nu este, aşa cum aţi putea crede, vreun „anti-sistemic”. Aiurea, el doar vrea să guverneze în interesul americanilor, aplicând stilul său controversat din business. Însă, întrucât statul subteran a hotărât că nu trebuie lăsat în pace, el e şuntat la fiecare mişcare, astfel încât mandatul său devine, pe zi ce trece, un haos brownian. 

Şi, pentru că am început cu BNR, e cazul să o terminăm tot cu această instituţie, pentru a vă readuce aminte că Guvernatorul a fost întronizat, prin intermediul unei legi suspecte, ca preşedinte al Consiliul General al Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macro­pru­denţială. Ştiu, sună pompos, dar asta ar trebui să-i îngrijoreze pe mulţi întrucât deciziile acelui Comitet sunt obligatorii. Ca să înţelegeţi bine, o să vă dau un exemplu simplu: mâine câştigaţi alegerile şi vreţi să stabiliţi un sistem onest de impozitare a marilor afaceri, la pachet cu o ridicare a jugului de pe micii contribuabili. Atunci, de la cârma CNSM, domnul Isărescu poate spune că acest pachet legislativ nu-i oportun întrucât dărâma macroprudenţialitatea bietei noastre ţărişoare. Fiind o hotărâre a numitului Comitet, ea trebuie obligatoriu pusă în aplicare. Cu alte cuvinte, ce sens mai are să mai faci alegeri, în condiţiile în care politica economică îţi e dictată de acelaşi etern şi fascinant Guvernator ales pe viaţă şi care, probabil, din BNR se va muta direct într-un mausoleu asemeni celui al lui Lenin din Moscova.

Reţineţi esenţialul: statul aşa-zis democratic, în esenţă e unul dictatorial dând impresia unei funcţionări democratice. Iar când vrei să faci o reformă reală, „instituţiile democratice” ale junglei statului ies la atac făţiş pentru a-ţi anihila orice acţiune. Înţelegeţi, vă rog, că, de fapt, asta înseamnă democraţie.

11 comentarii:

 1. “toată arhiva ar trebui desecretizată, digitizată şi făcută publică, astfel încât orice român să înţeleagă cum funcţiona acea instituţie a teroarei.”

  Nicaieri nu s a facut desecretizare totala... nici macar nemtii cu Stasi n au scos la vedere ‘tot’ De abia in august 90 au permis accesul la arhivele Stasi (au avut jumatate de an sa le ‘perieze’) si inca se mai chinuie sa reconstituie 10k de saci cu hartii taiate (ba chiar vor sa plateasca si cateva zeci de milioane pe un ‘soft’). Cu alte cuvinte si au facut scapati pestii cu adevarat mari ...
  Posibil ca asta sa fi fost intelegerea est-vest Malta la caderea ‘comunismului’ si a ‘cortinei de fier’... infiintarea ‘statului paralel’, devalizarea economiei ca doar n au disparut securistii... doar au vopsit cioara si au schimbat directia  RăspundețiȘtergere
 2. https://m.activenews.ro/externe/Un-politician-francez-ne-propune-sinuciderea-demografica-Europenii-trebuie-descurajati-sa-mai-aiba-copii-pentru-a-face-loc-migrantilor-musulmani-154162

  RăspundețiȘtergere
 3. Visinescu a fost dat pe tobogan dupa 25 de ani de pensie buna. Coposu avea pensie minima ca nu muncise, iar Tutea am avut noroc ca l-au cazat la Filantropia(spitalul saracilor) inchis ulterior.

  Treaba cu X insi care decid daca ai colaborat e de referinta. Is multi ca fiecare vrea omu lui in comisie.

  Daca castigi alegerile si chiar vrei sa faci ceva ajungi sa incalci legea.
  Nu ai economie proprie, nu ai aseturi economice nu ai banci daca nationalizezi: deep state + mass media te fac dictator. Odata etichetat drept dictator vei sfarsi la Targoviste. Populatia va fi anesteziata cu ideea ca o sa faca foamea ca pe timpul dictatorului si o sa doarma ca la referendum.

  In plus trebuie sa te atingi de fluxurile de bani din paduri, petrol, banci protejate de straini si retelele de droguri si prostitutie patronate de ai nostri. Ai nevoie reforma masiva in servicii care apoi sa lupte si cu serviciile alorlalti.

  Esentialul altfel spus e ca democratia nu s-a facut in interesul populatiei ci in interesul corporatiilor externe pe reteta neoliberala. Statul e subordonat interesului extern si in mod natural a creat institutii care sa satisfaca aceste interese. Vezi DNA. Justitia da 3 ani pentru 2 salamuri furate si 4 ani pentru tradare.

  Partea tragica e ca suntem atat de dependenti de sistemul actual incat e greu sa formezi o majoritate coerenta.

  RăspundețiȘtergere
 4. Sper ca mai urmeaza si alte episoade din ciclul asta ca subiectul e unul foarte vast si manevrele se fac la vedere pentru a da impresia de transparenta si corectitudine.

  RăspundețiȘtergere
 5. Ca tot discutam despre asta in urma cu cateva articole...
  Bolsevicii faliti vest europeni vor sa-si impuna utopiile.
  Astora inca nu le-a ajuns exodul industriilor spre Asia incepand cu 1980 si exodul companiilor in UAE, Caraibe, Singapore, etc incepant cu anii '90. Daca reusesc sa implementeze asa ceva... sa vezi pe urma exod si CRIZA. Urmat de colopas si desert economic, evident.
  Sa-i vad eu cum se trezesc dimineata si se apuca de munca zecile de milioane de asistati sociali si de idioti cu IQ de cimpanzeu importati de prin toate gropile de gunoi ale lumii. Astia nu au muncit nici o zi toata viata lor, de ce ar face-o acum?

  - The Fiscalis 2020 Programme
  https://bit.ly/2RAoRht

  - Bruxelles-ul vrea să pună capăt gradual suveranității statelor membre în chestiuni de taxare
  https://bit.ly/2FsjWbW

  _____
  Anyway... viitorul vestului este fix asta:

  https://www.zerohedge.com/news/2018-07-06/state-new-jersey-just-signed-its-own-death-warrant

  https://www.zerohedge.com/news/2019-01-09/rise-socialism-standing-shoulders-morons

  https://www.zerohedge.com/news/2019-01-01/your-tax-dollars-work-govt-officially-forgiving-student-debt

  “Here’s the truth. Brothers and sisters, there’s plenty of money in the world. There’s plenty of money in this city. It’s just in the wrong hands.”
  hahaha!
  https://www.zerohedge.com/news/2019-01-15/potential-us-presidential-contender-thinks-your-money-wrong-hands

  etc. etc. etc.

  _____
  Sa zica 'merci' daca nu vor avea soarta "boer"ilor din Zimbabwe si Africa de Sud:

  https://www.zerohedge.com/news/2018-06-15/hitler-south-africa-tells-white-people-he-wont-kill-themyet

  http://newobserveronline.com/category/africa/
  https://southafricatoday.net/media/
  etc. etc. etc.

  Ascultati cu atentie, luati notite si bagati la cap:
  (referitor la subiectul performantei scolare si al viitorului natiunii, puteti face o analogie cu Romania de peste 1-2 generatii? sa luam in calcul tiganii despre care se spune ca vor deveni populatia majoritara in Romania pana in 2050?)

  https://www.youtube.com/watch?v=uui3UK0l8ls

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. "Sa-i vad eu cum se trezesc dimineata si se apuca de munca zecile de milioane de asistati sociali si de idioti cu IQ de cimpanzeu importati de prin toate gropile de gunoi ale lumii. Astia nu au muncit nici o zi toata viata lor, de ce ar face-o acum?"

   Tu tot nu te-ai prins ca astia nu sunt adusi sa munceasca ci sa previna. Pina in 2050 noul PACT AL IMIGRATIEi spune ca in jur 500 DE MILIOANE DE AFRICANI VOR FI EUROPENIZATI!...suna a gluma dar nu este, din 12 Dec, 2018 a devenit lege

   Ștergere
 6. Brexit = "success"
  http://newobserveronline.com/brexit-irrelevant-britains-future-2/

  https://bit.ly/2LCCeaI

  https://www.youtube.com/watch?v=yNUK2crjmlY

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. https://www.dailymail.co.uk/femail/article-6595339/You-just-lost-customer-American-men-boycott-Gillette-outrage-toxic-masculinity-ad.html

   Ștergere
  2. https://www.thisismoney.co.uk/news/article-3533041/Warning-UK-Muslim-ghettoes-Nation-nation-developing-says-former-equalities-watchdog.html

   Ștergere
 7. Nu stiu ce vezi comic in toata povestea... Industria a mutat-o patronatul in Asia de SE pe ascuns sub aburii neoliberalismului, plebea nu si-a dorit asta dar cine are banu dicteaza. Partea tragica pentru noi e ca dupa ce au carat tot cica sa fim mai competitivi ca ne depasesc chinezii. Cu ce?

  Noi vom fi exploatati la sange dintr-un motiv foarte simplu. Structurile de forta au tradat Romania incepand din 89 iar ceilalti au inteles ca suntem tradatori , santajabili, coruptibili si incompetenti.

  RăspundețiȘtergere
 8. Citeste macar recenziile. Le vei deosebi usor pe cele bune, deoarece nemtii sint in postadevar de 70 de ani la modul total. Urmele celorlalti sint prea mici pt a mai conta.


  https://www.amazon.de/gp/product/3453200276/ref=pd_lpo_sbs_dp_ss_3?pf_rd_p=556245207&pf_rd_s=lpo-top-stripe&pf_rd_t=201&pf_rd_i=3499604507&pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_r=0NDGYJNXKJBH0GJ3VGVE


  https://www.amazon.de/tiefe-Staat-Unterwanderung-Demokratie-Geheimdienste/dp/3453201132/ref=pd_sbs_14_5?_encoding=UTF8&pd_rd_i=3453201132&pd_rd_r=ac9d5359-1cc4-11e9-9f02-2dcfb0cd6a52&pd_rd_w=YS6Dj&pd_rd_wg=r3IhS&pf_rd_p=823c2db5-0a4d-474e-99ed-5858cc6a4d7b&pf_rd_r=95ZNT8GB6HYT394X4HF7&psc=1&refRID=95ZNT8GB6HYT394X4HF7

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)