joi, 19 septembrie 2019

Suspendarea ţării

Mă uit la rahatul ăsta de Plăvan, mai precis la modul înfiorător în care minte. Stilul în care a ieşit pentru a spune că CCR o obligă pe Veorica să-şi valideze guvernul în Parlament e de-a dreptul halucinant pentru un om care are toate ţiglele pe casă. În mod normal ar trebui să i se răspundă imperativ: „Nu, boule, CCR îţi spune ţie că eşti un imbecil care trebuie să valideze numirile înaintate de Veorica. Atât şi nimic mai mult!”

Ar fi o iluzie să credem că prostul naţional a făcut-o din neştiinţă. De mult prea mult timp, acest oligofren refuză să respecte Constituţia. E un şir de mişcări deliberate pe care e pus să le facă pentru a stabili precedente periculoase. Ce face el acum e pregătirea pentru ceva monstruos, pentru un preşedinte care să poată ieşi din constrângerile constituţionale. Ca să înţelegeţi asta trebuie să începem ceva mai din spate, de la ticălosul său predecesor.


băsescu avea un stil nativ de a minţi, pentru moment o credea chiar şi el. Cu toate acestea, studiindu-i stilul, oricine va putea constata o evoluţie. Pe măsură ce se „încetăţenea” în funcţie, ticălosul îşi rafina atât tehnicile de a minţi cât şi pe cele discursive. Spre sfârşitul ultimului mandat ajunsese să ţină discursuri extrem de puternice, indiferent de context. Mi-a fost cât se poate de clar că a beneficiat de un training de specialitate efectuat de „băieţii din spate”. Nu ştiu dacă ai noştri sau ai licuriciului. Însă, în orice caz, beneficiar final al mişcării e licuriciul.

Certitudinea pe care o am este aceea că şi Plăvanul beneficiază de un training de aceeaşi natură. Comparaţi tehnica discursivă(inexistentă) din primele luni ale mandatului său şi modul în care se exprimă acum. Ştiu, o face la fel de metalic, la fel de grosolan. Dar se vede o evoluţie exact ca în cazul lui băsescu. Similar stau lucrurile şi în ceea ce priveşte seninătatea cu care minte. Şi-aici e vorba de acelaşi fel de training specializat. La începutul mandatului, când intra în încurcătură se bloca pur şi simplu. Acum o face fluent, intră în fibra minciunii şi o adoptă pentru ca apoi întreg discursul său să pară natural. E modul profesionist de a minţi.

Echipa care se ocupă de trainingul Plăvanului e aceeaşi cu cea care s-a ocupat de băsescu. Dincolo însă de a da greutate discursurilor unor nulităţi, această echipă are un plan pe termen mediu, anume dinamitarea Constituţiei prin crearea de precedente periculoase. În final se urmăreşte propulsarea preşedintelui pe o poziţie din care să poată fi singurul capabil de a gestiona starea de excepţie, incluzând chiar suspendarea totală a Constituţiei.

Poate vă întrebaţi care-i motivul unei asemenea mişcări. Doar te-ai putea trezi peste noapte cu un neavenit care ar avea toate instrumentele în mână. Eroare! Nelegitimii care tot manipulează pârghiile puterii în ţară ştiu că la funcţia supremă nu va ajunge niciodată altcineva în afara omului lor. O să vă dau un exemplu: Dragnea. Ceea ce pregătea el în secret era asaltul asupra funcţiei supreme. Avea o tolbă doldora cu informaţii care, detonată în timpul campaniei electorale, ar fi putut genera emoţia necesară alegerii sale. Îmi spunea cineva că era vorba, între altele, despre dezvăluirea unor scheme de spoliere a ţării care ne-au costat zeci de miliarde de EUR! Ce s-a întâmplat cu Dragnea? Când a fost mirosit că se face vinovat de călcătură strâmbă, a fost depozitat la bulău şi dacă „i se va face dreptate”, asta se va întâmpla abia după alegeri. Iar odată ieşit de-acolo va fi aruncat în ţărâna Teleormanului de unde nu va mai ieşi.

Se întâmplă aşa deoarece nu te poţi califica pentru cursa prezidenţială dacă nu eşti parte a reţelei mafiote ilegale. Cum s-ar spune, „răul” e eliminat din start, astfel încât cel care iese va fi întotdeauna omul lor. Indiferent ce va fi, meciul are finalul desenat cu ei în poziţia de câştigători. Doar proştii de pe margine se înfierbântă.

Reuşind să-şi poziţioneze păpuşa deasupra oricărei legislaţii prin intermediul luptelor de gherilă constituţională, vor reuşi să creeze postul ideal de guvernator care să le permită să facă exact ce vor. Inclusiv suspendarea legislaţiei. „Suveran este acela care decide asupra stării de excepţie” ne spune bătrânul Carl Schmitt. Ceea ce fac golanii prin intermediul maimuţelor pe care le-au propulsat la putere este exact acest lucru: pregătirea unui suveran prin intermediul căruia să facă fix ce vor.

Dacă sunteţi tentaţi să credeţi că bat câmpii, vă reamintesc că în prezent preşedintele beneficiază de facto de o imunitate absolută, nedefinită însă în niciun text de lege. O imunitate dictată de băsescu şi cozile lui de topor. Nu există nicăieri vreun text de lege care să acorde o imunitate absolută preşedintelui. Dar o are. De-aceea vă atrag atenţia că ceea ce se întâmplă acum e parte a aceluiaşi scenariu gândit tot la licurici.

7 comentarii:

  1. Că tot ai adus vorba despre Dragnea , eu as zice asa : omul e acolo unde trebuie fie si numai pentru faptul ca STIE CEVA ce nu ne-a spus si noua... dar si pentru toate ezitarile pe care le-a avut vis-a-vis de...dulap. In fond , situatia actuala i se datoreaza si lui in mare masura.

    Pe de alta parte , iti sugetez ca de fiecare data cand il pomenesti pe palton/dulap/6case sa nominalizezi si echipa lui de consilieri pentru ca mie mi se pare ca de acolo cam pleaca toata gandirea asta infecta. Tare mi-ar place sa fiu face-to-face cu personajul malefic care-si bate joc de atata timp de tara asta. Imi pare rau dar nu-l pot credita de joianis de atata subtilitate . Asta e genul "muci-n fasole" , "ce e-n gusa-i si-n capusa", cu cate "țigle are pe casa" nu poate duce un razboi psihologic de atata durata cu noi , deci altcineva cloceste asemenea scheme. Deci , CINE ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim:

      Nu este un CINE ci mai degraba un urias conglomerat planificat de nenumarate CE-uri , un plan global prin intermediul caruia vor salva planeta dpdv ecologic si climateric, si cu care nu ai cum sa fi "fata-n-fata" . Este simplu, deoarece NU ARE O FATA ci nenumarate stratificari administrative mai mult sau mai putin placute celor de jos... in mare parte de TRANZITIE. Hidosenia sinistra insa necesara(altfel nu se poate) pe care o observam de TREI DECENII chiar este PLANIFICATA minutios sa fie de tranzitie!!!
      Bine, ea trebuia sa tina DOAR o generatie max. 25 de ani, dar dupa cum vezi socoteala din TALCIOC nu se potriveste cu aia de acasa si asa ne-am lungit spre 30 de ani si posibil si mai mult.

      Insa din ce se vede la orizont cea mai dureroasa componenta a salvarii plantetei va fi anularea globala a propietatii private(mult testata in EST si merge) si implicit a economiei de piata generatoare de profit-ONLY care-s sursele ANTROPOGENE PRINCIPALE a distrugerii acesei navete spatiale cu care calatorin prin Univers de milioane de ani!

      Asa ca in lipsa joburilor disparute, PRECARIATUL-NOMAD si NOMADISMUL va fi la ordinea zilei.
      Lucrul in colective adunate ZILNIC de prin sate SI orase si trimise unde-i nevoie"de ei IN ZIUA AIA" va fi STANDART!..the Norm, cum zic in vest. Atentie insa, FARA OLIGARHI SI alte tipuri de MILIARDARI( deoarece nu o sa mai aibe din ce!)...acolo va fi interesant de vazut cum o vor dovedi!

      Asa ca sa ne bucuram ca inca il mai avem pe muci in fasole, deoarece dupa EI toti, cind isi termina treaba,...vin schimbari destul de ciudate, sa le zicem asa.

      Ștergere
  2. Iliescu doarme la el in pat? Daca da, suntem bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adică să devină careva rege sau cum? Plavache se trage din saxa Coburg sau cum?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inlocuirea capitalismului care i pe duca si depasit ca sistem CHIAR s-ar putea sa includa o monarhie ecologic-climaterica. Prin intermediul autoritatii absolute a unui monarh( ca justificare pentru bobor) se va putea:

      -Trece la austeritate generala de refacere a naturii si a pamintului, a climei, pina la desfiintarea completa a statului in formatul actual(capitalist-de-jaf)

      -Blocarea accesului/activitatii umane pe suprafete uriase 75-80% din suprafata totala a teritoriului pentru insanatosire asa cum deja se face in state unde federalii au blocat deja accesul/pasunatul pe milioane de hectare(cititi pe net)

      - promovarea bisericii NOI care va cinta dupa cum vrea "eco-monarhul" - rugaciuni pina la pamint ecologice pentru urmatoarele citeva sute-mii de ani, rugaciuni adresate lui Iisus-vindecatorul OMULUI, (cum ar veni)in primul rind, a pamintului si a cerului, a animalelor si a plantelor

      Ștergere
  4. Spune clar ca vorbesti despre statul modial, ca doar il cer toti, zi de zi, inclusiv Papa!

    https://www.independent.co.uk/environment/pope-francis-calls-for-new-system-of-global-government-to-tackle-climate-change-10330124.html

    Romanii, marxisti din inconstienta, sustin toate astea, chit ca nu stiu despre ce vorbesc! In mintea lor distorsionata se cred de "dreapta"! Cind se vor trezi si vor vedea ce-au facut, o sa fie mult prea tirziu, iar regretele vor fi tardive. Astia care se cred bogati si stapini pe situatie, vor avea mari surprize la care nu se pot gindi, deoarece nu au cum.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)