marți, 15 octombrie 2019

Facts

1

PIB-ul României a crescut cu 35% de când „Ciuma Roşie” a preluat guvernarea de la de la „Guvernul meu”, recte Cioloş. Care „Guvern al meu” reuşise în doar un an să producă ţării un dezastru de proporţii: creşterea deficitului bugetar, scăderea drastică a colectărilor de taxe şi impozite, blocarea economiei, ştrangularea absorbţiei de fonduri etc.


Datoria publică a ţării este mai mică în prezent cu aproape 8% decât la preluarea guvernării de către PSD. Avem una dintre cele mai mici datorii din lume raportate la PIB, de doar 35.1% din PIB. Imaginaţi-vă că dacă nu ar fi existat tiriplicii băsescu-boc, datoria publică externă a ţării ar fi fost azi de sub 15 mld$!


Colectarea la TVA în vremea Guvernului Cioloş s-a dus în păpuşoi. Ce-i drept, nici în prezent nu e grozavă, ţara fiind în topul UE la deficitul de colectare. Însă, chiar şi-aşa, sumele colectate s-au îmbunătăţit cu 14%. Probabil vă întrebaţi de ce doar atât de puţin. Mai ţineţi minte propunerea legislativă legată de plata defalcată a TVA-ului? Ar fi adus colectarea la 100%, doar că ar fi picat mafia protejată de securişti, care se îndoapă cu nesimţire din furtul TVA. Aşa că s-au făcut presiuni imense pentru trântirea respectivei reglementări. Fapt care s-a întâmplat.

Sistemul public de pensii, în ciuda mâncătorilor de rahat, e mai solid decât oricând, asta în condiţiile în care pensiile au crescut. Colectarea s-a îmbunătăţit substanţial. Singura problemă este reprezentată de pensiile speciale ale securiştilor şi magistraţilor care, fără a contribui la sistem, sug cea mai mare parte a sa. Însă, desigur, nici naiba nu se va autosesiza în acest caz.

Sunt doar patru elemente care demonstrează cu vârf şi îndesat că, în ciuda mâncătorilor de căcat, în România se trăieşte mai bine de când „ciuma roşie” e la putere. Performanţe similare nu vor fi atinse de niciun guvern „dă dreapta” pentru un motiv cât se poate de banal: le e foame, vin să fure, să jefuiască precum lăcustele. Şi nu numai ei, ci mai ales mahării care le-au tot ţinut spatele. Notaţi-vă vă rog datele pe care vi le-am dat. De-acum trebuie să vă obişnuiţi cu minusul. Cu minusul şi cu propaganda.

2

Când le arăţi cretinilor cifre, ei inventează imbecilităţi. Asta s-a întâmplat cu ultima postarea mea anterioară(1). Le-am dat câteva cifre şi, automat, propagandiştii au început să latre isteric la lună. Tactica e una banală şi consacrată: tu spui că lumea are apă la robinet, iar ei contrează spunând că e rău pentru că ieri unu' se pişa pe stradă.

Zice un 'telectual liberal că „dăgeaba a crescut PIB-ul, că asta nu să vede în buzunarele la oameni”. Cică e cea mai rapidă devalorizare a monedei naţionale şi, vezi Doamne!, de-aici rezultă că, de fapt, puterea de cumpărare a scăzut, iar creşterile au fost în vânt. Să mori tu, măi tiripliciule? Hai să vedem cum stau treburile.

Salariul mediu în România era la începutul anului 2017 de 512 EUR. Calculat la cursul de ieri(care include „distorsiunea 'Werner cel prost' care vrea Guvernul mieu”) acesta este de 640 EUR, aşadar cu 25% mai mult. Punctul de pensie, la venirea „ciumei roşii”, era de 195 EUR. Acum, tot raportându-ne la cursul generat de „ciuma Werner”, punctul de pensie e de 266 EUR, adică avem o creştere reală de 36%!!! Mai vreţi? Pensia minimă a crescut de la 89 EUR la 148 EUR, adică amărâţii au cu 66% mai mulţi EUR în buzunar. La fel şi cu salariul minim care a crescut de la 280 EUR la 494 EUR, adică un mizilic de 76% pe plus în termeni reali.

Dar, desigur, în România se trăieşte rău! La fel se întâmpla şi când salariile medicilor creşteau accelerat, iar propaganda ne demonstra „cu cifre” pe care nu le arătau că acestea au scăzut. Şi tot la fel, pe măsură ce pensiile creşteau, propagandiştii mâncau rahat că acestea scad.

O altă tactică iubită de propagandişti e proiectarea în viitor. „Da, bă, pare bine acum, dar de fapt e dezastru că dezechilibre, deficite bugetare şi alte chestii pe care voi, proştii, nu le înţelegeţi”. E unu' Câţu, geniul pustiu al finanţelor liberale, care ne tot spune că se prăbuşeşte ţara. La fiecare început de an, căcatul ăsta povestea cum se prăbuşeşte economia din cauza „măsurilor aberante” ale PSD. În septembrie 2017 estima un deficit bugetar de aproape 5%. Economistu' lu' peşte, la 9 luni nu a fost în stare să dea o estimare cât de cât logică a deficitului la 12 luni, care a fost de 2.88%. În decembrie 2017, acelaşi geniu pustiu ne recita ca din carte: „deficitele au explodat, moneda a picat, veniturile fiscale sunt supraestimate cu cel puţin 8.6 mld. RON!!!”. Aproape că-ţi venea să fugi din ţară. În martie 2018, acelaşi Câţu revenea în forţă comparându-ne cu Grecia, Venezuela, Argentina. Ce mai, eram în prăpastie şi se apropia inevitabil momentul în care „românii trebuiau să plătească politica PSD”. Ce s-a întâmplat în 2018 ştim toţi. Economia a mers şnur. Ca şi în 2019 de altfel.

O repet de-atâta timp: rahatul ăsta de Câţu a fost economist şef al ING. Vă imaginaţi ce rezerve de genii sunt prin băncile noastre dacă ăsta era economist şef? Mă rog, mai aveţi un exemplu, pe Ionuţ Dumitru, guşatul de la Raiffeisen, la fel de aberant în estimări. Sau pe Libocor de la BRD(nici nu mai ştiu dacă infatuatul ăsta se mai învârte pe-acolo). Dacă-i iei la scuturat vezi că nu e nimic de ei. Dar, până la urmă, cu ce naiba să defilezi când la vârf se-nvârt oameni precum Croitoru, Isar, Eugen Rădulescu sau acel repetitor savant de şabloane şi nonsensuri Daniel Dăianu?

Nu vreau să mă întind prea mult. Vreau doar să subliniez că, la treizeci de ani de la Revoluţie, societatea românească încă e cu fundu-n sus: proştii sunt percepuţi ca deştepţi, iar cei care într-adevăr au ceva de spus şi sunt cu toţi boii acasă sunt arătaţi cu degetul. Pentru actuala stare de fapt vina aparţine omului de rând care s-a lăsat îndobitocit până la un nivel extrem. Pur şi simplu e inadmisibil să fii atât de prost precum e o mult prea mare parte a semenilor noştri. De-aceea spun că-şi merită soarta. Dacă până acum au fost nemulţumiţi că le-au crescut veniturile şi, orbiţi de propagandă, susţineau că le-au scăzut, iaca a venit timpul s-o ia şi-n bot: de-acum înainte vor avea de-a face cu tăieri, dar propaganda le va spune că le e bine. Şi ei vor fi fericiţi.

Şi uite-aşa, toată lumea e fericită. Proştii vor trage precum măgarul lui Nastratin care tot spera că, trăgând mai tare, va ajunge la morcovul pe care stăpânul său i-l ţinea în faţă. De mâncat nu vor mai mânca, dar li se va spune că e bine. Iar când vor muri, oficialii statului de drepţi se vor întreba la fel ca Nastratin Hogea: „Cum naiba de-aţi murit tocmai acum când vă învăţaserăţi să nu mai mâncaţi?”. 

9 comentarii:

  1. Perfect de acord că vin precum lăcustele! Am spus-o multora...sunt flămânzi! Vin puși pe căpătuială! Nu au mai guvernat de la Mihail Ungureanu și sunt ani buni. Urlă foamea în ei...

    RăspundețiȘtergere

  2. Interesant.
    Cred ca ar fi util un articol si mai explicit in care sa prezinti top 5 realizari.
    apoi top 5 idei bune si cine le-a blocat.
    Sa explici clar de ce erau f bune ideile, cum exact ar fi castigat Ro..si cine exact s-a impotrivit.. Ca sa fie clar pt toata lumea.
    PSD a avut un program bun... care nu a putut fi realizat. de ce ?
    PsD are lacune mari la marketing. Gigantice. Nu se pricep sa explice clar la popor ce vor sa faca.. Si apoi sa explice clar de ce nu pot sa faca ce vor sa faca.

    Inteleg..tradatori multi etc.
    Perfect...arata asta natiunii..
    pt ca ei, aka trădătorii/idiotii utili, au marketizat perfect #muiepsd. Ca la carte.
    Si a tinut.
    Care a fost reactia Psd? Zero.
    Nu merge...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...si sunt curios, ce reactie oficiala si publica ar trebui sa ai cind ti se spune MUIE peste tot?

      Ștergere
    2. Un raspuns potrivit. Care sa informeze oamenii.
      Daca nu au stiut, trebuiau sa caute specilisti in psihologia maselor..si sa le zica ce sa faca.
      Tacerea, cateodata, e de aur. NU si in acest caz, dupa cum bine se vede...

      Ștergere
  3. Dan, am trimis articolul tau printr-un intermediar unui bou clasic, din diaspora si uite raspunsul:

    P: Mai X, astea legate de Dragnea si datele pe care le vehiculeaza ei sunt abureli. Citeste presa sa vezi cu cat s-a marit datoria Romaniei doar anul asta, adica in cateva luni. Astia au fost niste hoti care s-au gandit doar sa-l scape pe Dragnea de cand au luat puterea.
    P: Ma refer citeste presa nu Antena 3 si alte spurcaciuni finantate de ei.
    P: Si apropo, legat de motivele de mai sus.
    De unde aveau ei sa dea bani la pensii nu mai vorbim de marire? Nici Belgia care are multi mai putini pensionari nu poate face niciodata mariri de pensii, ce sa vorbim de o economie ca a noastra.
    Citeste X putin date din economie de pe orice alt site sau sursa.
    P: De unde sa sustii cateva milioane de bugetari cu o economie ca a noatra. Daca e sa comparam avem de vreo 5 ori mai multi bugetari pe cap de locuitor ca si Belgia. De ce?
    Pentru ca suntem mai bogati sau pentru ca politicienii au vrut sa adune voturi?

    Deci prostia nu are leac! Asa gindesc toti cei proveniti din precariatul rural ridicat de Ceausescu, tot din prostie.

    Poti sa-mi dai sursele datelor, ca sa nu mai stau sa le caut?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă aveți timp poate dați o căutare pe google:număr bugetari în ue.Cred ca o sa aveți o surpriza.

      Ștergere
    2. Probabil ca-ti inchipui ca la noi sint cei mai multi, ceea ce este o prostie!
      Stiu birocratia vestica foarte bine, de f multe zeci de ani si din multe locuri, acolo unde se vind joburile, daca n-ai copii carora sa le dai mostenire.
      Sa vedem cum sta vestul la bugetari:
      Danemarca 34%
      Suedia 36%
      Belgia 36%
      Franta 33%
      Anglia 33%
      Romania 19%
      Media E.U. este 28%.

      Aici adaugam si valoarea scazuta a salariilor din Romania si drepturile precare pe care le au in comparatie cu functionarii vestului.
      In privinta productivitatii bugetarilor Romania este pe locul 9, cu salarii mici, conditii proaste si numar deasemenea mai mic decit este cazul in restul tarilor.
      Daca ai stiut altfel este gresit!

      Ștergere
    3. Evolutia datoriei publice ca procent din PIB.
      https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/teina230/default/table?lang=en

      Ștergere

  4. Planurile Americii pentru hegemonia mondiala: Studiu (Romanian Edition) (Romanian) Paperback – November 25, 2018
    by Calistrat M. Atudorei (Author), Vasile Poenaru (Editor)

    https://www.amazon.com/Planurile-Americii-pentru-hegemonia-mondiala/dp/1729843492

    A aparut si la noi o carte in care sint analizate problemele care se discutau in cartile si presa vestului in anii 90, deci acum 20-25 de ani!
    Sintem super!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)