marți, 26 noiembrie 2019

Vine diaspora!

Nici nu s-a anunţat bine rezultatul alegerilor că Occidentul s-a cutremurat. Încă de când se îngemăna lumina cu întunericul, prin localităţile occidentale s-a auzit un duduit sacadat de motoare. Ar fi putut părea normal, dar se auzea de pretutindeni.

Ce-i asta?” - îşi întrebă Hans părinţii.
„Ce se-aude?” - se trezi Matilde somnoroasă întrebându-şi soţul.
„Juan, tu auzi motoarele acelea de-afară?” - întrebă Alejandra soţul somnoros.


Ca un făcut, peste tot în Europa în acea dimineaţă localnicii îşi puneau aceeaşi întrebare. Ce-i cu atâtea motoare pornite la ora asta din noapte? Mai târziu, conducătorii auto de pe autostradă aveau să se întrebe acelaşi lucru: „Ce-i cu toate aceste şiruri interminabile de maşini mergând determinate în aceeaşi direcţie?”. Răspunsul a sosit ceva mai târziu când reporterii au invadat benzinăriile, parcările de pe autostrăzi sau vămile pentru a transmite live: „românii se întorc definitiv în patrie”.

Peste tot benzinăriile gemeau de maşinile românaşilor grăbiţi spre patria-mumă unde băştinaşul Klaus, întronizat cu o largă majoritate, schimba ţara încă de la data anunţării realegerii sale. Din simpatie staţiile de benzină au schimbat muzica. Se auzeau sunete zglobii de sârbe şi, în timpul pauzelor, se-ncingeau adevărate campionate de „horă mare”. Spania, Franţa, Italia, Olanda, Germania, Austria, în toate aceste ţări se auzea acel duduit de motoare grăbite spre casă, în ritm maiestuos de Adrian Copilu Minune, Guţă, Sorin Fermecătoru s.a.m.d. „Occidentul duduie de cultură tradiţională românească” - aveau să titreze ziarele.

Însă, imediat după acesta, au început să vină regretele. „Cine ne va mai spăla WC-urile?” - urlau nemţii în chinuri. „Cine ne va mai şterge la cur?” - se tăvăleau în chinuri bătrânii din Italia şi Spania, punând presiuni asupra politicienilor locali. Chiar şi tinerii, constatând pustietatea centurilor îşi urlau durerea: „Noi ce vom mai f**e de azi înainte? E inuman ce se întâmplă!”.

Şi-ntr-adevăr era grav deoarece, odată cu plecarea forţei de muncă, pleca şi know-how-ul din domeniu. Occidentul suferea cea mai mare pierdere a sa. Nu doar că plecau curvele de pe centuri, dar plecau şi managerii care le optimizau timpii de lucru sau înfăţişarea. Oricine ştie că siliconul din buze e scump. Managerii români găsiseră alternativa bio a umflării buzelor cu metoda: „dacă mi-ai atins pantofu/ îţi rup faţa, îţi sparg botu”.

În Barcelona a avut loc un protest spontan al turiştilor. „Venisem cu familia pentru a trece prin experienţa unui jaf profesionist şi nu s-a întâmplat nimic. Sunt profund dezamăgit! Nu s-a întâmplat nimic nici măcar când, în metrou, am lăsat portofelul pe jumătate scos din buzunarul de la spate. Consider că am fost păcălit de agenţia de turism şi voi cere returnarea banilor” - se plângea un anume John din SUA la inedita manifestaţie. Şi nu erau doar străini, ci şi numeroşi localnici care se întrebau retoric: „Nouă cine ne va mai sparge casa?”. Asta în timp ce, un proprietar de supermarket plângea pe-o bordură: „N-am mai fost furat de-o săptămână! Îi plătesc degeaba pe agenţii de pază. Asta nu-i viaţă!”

În timpul acesta, la vama Nădlac se făcuse coadă. Era totuşi o coadă frumoasă, care începea acolo şi se termina tocmai la Viena. „Europa n-a mai văzut aşa ceva!” - tirau ziarele şi televiziunile. Oficialii OMV, impresionaţi de stoicismul românilor care se-ntorc acasă şi sunt obligaţi să ia în piept coda încă de la Viena au hotărât să sponsorizeze mărirea stocului de lebede, plasate strategic în zona autostrăzii. De-a lungul secţiunii maghiare a autostrăzii, fraţii unguri au instalat peste tot panouri de solidaritate pe care scrie: „Rumeni labagii, remineţi in Ardeal che la grofi unguri este nevoie de iobagi şi io-bage!”. Aproape că te-apucă plânsul văzând atâta solidaritate.

Încă de la intrarea în ţară se simte schimbarea. Vameşul, altă dată un şpăgar nenorocit care te punea să-i dai şpaga cash s-a schimbat radical. La controlul bagajelor, un preacinstit român aşteaptă verdictul:
- În morţii mă-tii, portbagaju' e plin dă iarbă! - constată profesionist vameşul.
- Ce să-i faci, frăţioare, trebuie să trăieşte şî famelia lu eu.
- Te-n gură, te costă 5000 de cocardei. - îi spuse vameşul profesionist. Plăteşti cash sau cu card?
- Cu card şăfu!
Vedeţi că se poate şi la noi? Ce era acea promiscuitate în care şpaga se încasa netransparent? Acum totul e transparent. Vameşul are propriul său POS, iar banii îi intră direct în card. Civilizaţie, fraţilor!

Pe drumul Nădlac-Arad a fost impusă o restricţie de 30 km/oră. Radarele sunt din 5 în 5 kilometri, iar pentru a nu deranja confortul diasporezului întors acasă, şpaga se încasează la Arad. Lângă locul în care miliţienii opresc maşinile, o mega-parcare unde şpăgile se încasează automat pe carduri le provoacă românaşilor o surpriză plăcută. Peste noapte a răsărit un gard de sârmă ghimpată şi, la intrare, pancarta luminoasă ne spune despre ce e vorba: „L A G Ă R D E P E S E DI Ş T I”. În stânga e casa de bilete, unde tarifele sunt afişate transparent:
- Taxa de intrare 5 EUR
- Intrare + Scuipat deţinuţi (15 EUR + 7 EUR la fiecare pachet de 10 flegme)
- Intrare + Muie (25 EUR/muie)
- Pachet VIP(Intrare + Scuipat nelimitat + şuturi în burtă nelimitate + muie câtă vrei) 150 EUR.

Într-adevăr, m-au cam supărat radarele montate din pas în pas, dar schimbarea se vede: am dat şpaga rapid la POS şi, ca să mă detensionez, am luat un pachet VIP care-mi permite să dau muie nelimitat pesediştilor din lagăr. Se vede că s-a mişcat ceva în ţara asta!” - ne spune cu emoţie un peşte proaspăt întors definitiv acasă.

N-au trecut nici trei zile de la alegerea lui Klaus, că românii veniţi din diaspora au făcut schimbarea. În sfârşit România e o ţară ca afară! În Piaţa Unirii, proaspăt întorşii acasă şi-au instalat cartoanele în boscheţi făcându-şi locuinţe confortabile. Cei mai de soi au ocupat rezidenţe impunătoare pe sub podurile Dâmboviţei. Acum poţi găsi o şi la noi o curvă serioasă la orice cap de pod. O iei doar cu câţiva Euro şi peştele serios îţi livrează, pe lângă curva cu satisfacţie garantată, un set complet de viruşi, bacili şi alţi carcalaci. „Dă la sculament la sîda avem dă toate mâna-ţ-aş!” - ne spune domnul peşte cu un vizibil accent parizian.

În metrou te simţi ca la Barcelona. Imediat ce-ai scos mâna din buzunar simţi cum buzunarul ţi se umple la loc de două-trei mâini prietenoase care golesc rapid şi profesionist totul. „Se vede şcoala Occidentului, domnule!”, ne spune plin de satisfacţie un pensionar căruia nu i-a mai rămas în buzunar nici măcar talonul de pensie.

Sunt doar câteva imagini care ne umplu inimile de bucurie. S-au întors românii, oameni buni! Diaspora a venit acasă. Gata, avem o ţară ca afară. Dacă te uiţi la preşedinte te simţi ca-n Germania , dacă te uiţi la premier eşti ca-n Ungaria, iar dacă te uiţi la şeful SRI eşti ca-n ######(cenzurat, bă căcănar rasist!). În sfârşit avem o ţară ca afară! Diaspora a făcut totul posibil. Să le mulţumim!

15 comentarii:

  1. al mai tare comentariuavo!! br

    RăspundețiȘtergere
  2. Bestiala! La Multi Ani diaspora! Sa ne trăiești și sa înfloreștI acolo unde ești!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ar trebui sa vina, ca l-au ales pe sas cu procente gen Kim Jong-un. Vor un tatuc, tip Stalin, care sa le dea ce viseaza ei noaptea!
    Boii cica se lupta cu comunistii, iar aia din PSD aveau, in 89, in jur de 20 de ani, unii mai putin. La cit sint de batuti in cap cred ca prostia asta merge inca 20 de ani, daca nu mai mult! :)
    In vest n-au mai nimic, dar cind este vorba despre Romania, au niste pretentii de zici ca toti au fost neamuri de regi si conti! Sa se uite la pozele nemurilor, daca au, din anii 50, ca sa-si revina din visari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarul este ca au cam facut ceva cu bolta pe romania in general si pe psd in special. Adica platesti impozite in alta parte, probabil ai un al doilea pasaport, copiii vorbesc germana sau spaniola, dar tu mergi la vot. Pentru ca nu tu suporti consecintele votului, ci aia care locuiesc in romania.

      Ștergere
    2. Nu este vorba despre PSD. Cine sint astia?! Este vorba despre Romania si romanii lor, pe care-i batjocoresc, jecmanindu-i de bani, drepturi si distrugindu-le viata. Romanii din tara au trebuit sa suporte 100 de milioane de € costul fuduliei lor de-a alege ce sa se intimple intr-o Romanie in care nu traiesc si de care nu le pasa. Sau transformat intr-o bita folosita, de catre cei care stiu s-o minuiasca, impotriva propiei tari si popor. Calitatea umana a asa numitei diaspora este, in majoritatea ei, catastrofala, din toate punctele de vedere. Cei de-o alta valoare sint o foarte mica minoritate, una, aproape, invizibila. Clar ca nu sint romani, dar asta nu-i impiedica sa faca parada de romanismul de care s-ar zice ca sufera, in mareata lor ipocrizie. Copii acestor indivizi nu sint romani, deoarece chiar ei nu stiu ce-i aia roman, neavind o asemenea educatie, asa ca n-au ce transmite mai departe. Singurele lor valori sint de ordin material, iar unicul scop in viata este parvenirea. Sint la fel ca majoritatea din tara si nu altfel. Plusul fata de cei din tara este ca, daca stau prin vest, se cred dintr-o data destepti, iar daca aleg dreapta, se vad un fel de nobili.

      Cine sint:
      https://www.stiridiaspora.ro/brexit-zeci-de-mii-de-romani-nu-au-primit-permis-de-sedere-in-regatul-unit_430929.html

      "56,580 de români nu au primit deloc permis de şedere"
      Pentru ca nu au job si, poate, nici domiciliu.

      "280.610 de la cetăţeni români au dorit un permis de şedere, însă doar 39% au primit un permis de ședere permanent."

      Doar 39% au un job pe durata nederminata si un domiciliu stabil, fara sa insemna pentru toti o situatie nemaipomenita, deoarece, de cele mai multe ori, sint la un salariu, doau de saracie. Ceilalti sint de pe azi pe miine, pe oricunde si niciunde.

      Astia vin sa dea lectii celor din tara si sa le spuna "succesurili" obtinute de ei! Voteaza din razbunare. Putin le pasa de orice altceva! Asa cred ei ca le trag o teapa celor aflati in functii si le fac o paguba.
      Asta este situatia in care se afla pe oriunde sint! Mint de sting.
      De ce s-au inscris doar 40000 pe liste de vot? Le-a fost frica sa nu se afle ca situatia lor nu este aia din povestile pe care le spun ei rudelor si prietenilor cind vin in tara!
      In Spania, din 800000 cit sint inregistrati, desi sint mai multi, dar nu apar in nici o statistica pentru ca locuiesc fara forme legale, aproape jumatate traiesc din somaj si tot felul de ajutoare. Astia voteaza in Romania partidul care va taia si bruma de social existenta in tara care ocupa ultimul lor in E.U. la cheltuieli privind acest capitol.
      Nepasare, egoism, ura, etc pentru ca atit pot. De data asta au votat, cu doau miini, desfintarea Romaniei. Adica dai intr-un geam cu ciocanul si dupa cel spargi incerci sa spui ca n-ai stiut?!
      Sa-i vad ce vor face cind vor trebui sa paraseasca vestul iubit, pentru ca vine si ziua aia! Multi nemti se muta, deja, in Ungaria si Polonia si pot vedea asta la tv. Bine, nu stiu daca la ProTv. :)
      Wenn Deutsche vor Flüchtlingen nach Ungarn fliehen - Günstige Immobilien für Auswanderer - report HD
      https://www.youtube.com/watch?v=OCJeG2yi44U
      Aici este despre Ungaria, dar se intimpla la fel in Polonia si mai sint si alte destinatii.

      Ștergere
  4. Atata dezamagire ...credeam ca in tara asta sunt mai multi cei care realizeaza ca am fost afundati intr o hazna. Eu aveam falsa impresie ca macar jumatate din populatie VEDE! se pare ca nu , le mai si place sa inghita rahat, cu gura maaare! De fapt nu este nimic nou, daca ne uitam la modul de operare ,ingineriile sociale si toata VRAJEALA ASTA CRETINA..NU ESTE NOUA! poporul asta merita absolut tot ce i se va intampla. Totul! Ma revolta ideea asta de rau suprem si ura! Ma revolta ca ni se prezinta ceva bun ca pe ceva rau si degradarea ca pe evolutie, de fapt s a infiintat ministerul ADEVARULUI, care spune numai minciuni, sa luam cartea lui Orwell drept foaie de parcurs si vedeeeem! Vedem tot!

    RăspundețiȘtergere
  5. In comunism eram liberi! Eram liberi sa gandim, sa citim, sa respiram,sa iubim,sa simtim orice simte un om , eram liberi sa credem in prietenie, curatenie sufleteasca, aveam atat de multa libertate sa fim noi...acum am devenit niste zombie , o masa de zombie incolonati la mall ,la ratia de ura, ipocrizie, snobism si degradare, analfabetism...suntem pierduti ca natie! Daca mai speram in ceva , acum nu mai sper , nu mai cred in nimic! Devenim niste ascunsi in muntii mintii noastre, si ne vom izola! Vom cauta sa traim noi cu noi, in singuratatea mintii noastre, ca niste pustnici. Si cand vom disparea si noi asta a fost.

    RăspundețiȘtergere
  6. Stimabilor, nu cadeti in capcana votului, adica cei din diaspora au schimbat ceva.
    Jocurile erau facute.
    Acu ce urmeaza? Inamicul public: Diaspora?
    C'mon. Nu fiti dobi.
    Si voi din tara, si noi de afara, cu totii am luat-o. Toti, ca popor.
    Nu cadeti in capcana cu Republicani vs Dem, cu Stanga vs Dreapta, sau Psd vs Pnl.
    Toti sunt controlati f bine.
    Nu complet, mai sunt oamnei buni, asta e clar. Dar nu la nivel de decizie.
    Nu stiu unde naiba sunt profesionistii,astia care ar trebui sa apere tara cumva. Refuz sa cred ca au lost lichidati sau cumparati chiar toti.
    Inca sper.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema este la tine, care n-ai inteles nimic. Cine scrie aici, stie despre jocul elitei globaliste, intelege prostia cu stinga- dreapta, facuta pentru inducerea in eroare a celor cu minte putina, iar in ceea ce priveste asa numita diaspora, isi exprima mirarea pentru prostia in care se complac acesti tantalai, care nu stiu pe ce lume sint. In ceea ce te priveste, ai avut destul timp sa vezi si sa intelegi macar ingineriile sociale din perioada 50-70, ca sa poti pricepe ca romanii sint doar o f mica minoritate, izolata si fara cuvint in societate, inca de la mijlocul anilor 70, dar n-ai reusit acest lucru. Cei care ar trebui sa schimbe ceva sau sa apere tara nu mai sint aici! F putinii care mai sint, nu mai pot juca nici un rol, deoarece ti-a scapat amanuntul ca marea masa de patrioti vestici, care au si reprezinta alte interese, nu sint abordabili. Poporul roman a disparut benevol, transformindu-se in indivizi care urla ca vor o tara ca afara si poti vedea asta, daca vrei, iar Romania a devenit o fictiune geostrategica a altora. Intr-un fel situatia seamana cu cea in care ne-am aflat in 1812, cind piedeam teritorii. 70-80% nu au nici o legatura cu Romania si poporul roman! Daca n-ai remarcat, sasii luterani sint majoritari, iar daca mai adaugi si ungurii, nu stiu ce romani mai poti gasi si unde?!

      Ștergere
    2. Nici tu nu ai inteles nimic. Si-a luat-o cine a mers la vot si depinde de votul asta. Si din romania si din afara. Votul este pentru prostime, o refulare plus paine si circ.

      Pe unii in doare undeva, sunt pe plus indiferent de rezultatul alegerilor

      Ștergere
    3. Pai individul a spus doar ca oricum votul nu conteaza, indiferent ca e in tara sau in afara tarii la transfugi. Nu conteaza nici cine numara voturile. Ultimul cuvint il au cei care publica rezultatele, adica STS, BEC si posturile de televiziune (toate create si controlate de sistem).

      Daca transfugii romani sint bolnavi de cretinism (lucru indeobste verificabil la majoritatea covirsitoare a transfugilor), atunci cum au avut ei taria sa influenteze decisiv votul? Ba dimpotriva, conform statisticilor oficiale s-au prezentat la vot prea putini diasporeni ca sa influenteze ceva - asta in ipoteza in care votul cu adevarat ar fi contat, lucru mai mult decit indoielnic.


      Poate ne spui si cum era Bucurestiul "inima Romaniei nationaliste" inainte de 45??

      Bucurestiul a fost un focar de promiscuitate globalista si cosmopolita inca de pe vremea fanariotilor. Intre 1918 si 1940, populatia Bucurestilor mai mult decit s-a dublat, prin importul masiv de elemente declasate (prostii, betivii si tilharii satelor, straini, bisnitari kazari etc.). Asadar se poate spune ca proletarizarea si vulgarizarea capitalei nu s-a facut neaparat de catre comunisti, sau cel putin nu a fost declansata de ei.

      Ne place sa idealizam trecutul pe care nu l-am studiat sau nu l-am trait, mai ales epoca Romaniei burgheze (pina la venirea comunistilor). Dar adevarul nu se afla nici macar la mijloc, in sensul ca Romania burgheza inapoiata si corupta ingropata de comunisti nu poate fi reabilitata sub nici o forma, si nu a fost vreun model socio-economic si cultural pentru nimeni in nimic.

      Comunistii au facut dreptate atunci cind au lichidat in masa burghezo-mosierimea romana (alcatuita in mare parte din alogeni), ca si osinda colectiva pentru crime, tradari si conducerea iresponsabila a tarii intre anii 1918-1940. Consecintele prostiei, capitularilor si tradarilor burgheziei romane s-au vazut din plin o data cu dezmembrarea teritoriala din 1940 si ocupatia sovietica din 1944.

      Asa ca nu prea avem de ce sa-i plingem pe pretiosii nostri politicieni si intelectuali interbelici bagati la zdup in anii 50. Nici macar pe legionari sau pe "sfintii inchisorilor" - impostori, creatie a serviciilor interbelice si a masoneriei, de altfel... Vezi cum au fost manipulati gardistii de catre servicii pentru polarizarea si dezbinarea societatii, cum s-au folosit oamenii palatului Puiu Dumitrescu sau Ernest Urdareanu de legionari pentru lichidarea unor colaboratori si membri ai camarilei regale etc.

      La o analiza critica a istoriei si faptelor recente, reiese cit se poate de trist si de limpede ca singurii adevarati stegari ai nationalismului in Romania au fost comunistii romani, cu exceptiile de rigoare. Suna ca si o antiteza, dar astea sint realitatile pe meleagurile noastre; chiar si in zilele noastre s-a vazut cum "dreapta" (democratii pro-vest) a facut jocurile globalismului si sorosismului mai mult decit "stinga" (asa zisii vechi comunisti).

      Ștergere
    4. Draco29 noiembrie 2019, 14:42

      Raportat la ceea ce era Romania, Bucurestiul chiar era inima nationalista a tarii! Ceilalti existau! Ca era si multa pleava, nu neaga nimeni, dar asta exista in toate oresele mari, indiferent de tara. La venirea comunistilor distrugerea orasului s-a accelerat, a luat amploare.
      Nu mai fii asa de sigur ca toti bucurestenii sint urmasii taranimii inghesuite in oras, cu un scop precis, pe care-l vezi f bine in varianta finala si nu cunosc ce-a fost!
      Da, clar ca alogenii conduceau, dar nu elimina romanii, atitia citi erau! Aia a fost perioada in care s-au aparat si nu s-au lasat calcati in picioare fara o riposta. Exista si coruptie, dar asta tine de sistemul capitalist, care nu poate functiona intr-o alta varianta. Nationalistii in regimul comunist erau tot dintre interbelici si nicidecum dintre cei adusi in oras, dupa 45. Pe masura ce-au disparut, totul a inceput sa se duca de ripa. Referirea mea la acea perioada nu se limita doar la politicieni sau numitii capitalisti, deoarece nu ei reprezentau intreaga populatie a orasului.
      Nu este bine sa idealizam, dar nici sa inegrim totul si sa ne batem joc de orice si oricine.
      E mai bine acum?! Nu cred! Sintem exact in pragul disolutiei.

      Ștergere

    5. Faptul ca l-au mazilit pe Cuza sa il aduca pe Carol...
      Aderenta initiala masiva la miscarea legionara iti arata ca nu exista spatiu de manifestare pentru curentul nationalist.
      Exploatarea la sange a taranimii in timp ce boerimea dadea pamantul in arenda sa poa sa se desfete in lumea buna

      Testamentul lui Antonescu, scrierile lui Eminescu, Goga, Caragiale toate arata acelasi lucru... o incropeala sociala ieftina.

      La romani nationalismul nu a mers decat cand s-a ridicat unu cu cohones si a tinut natiunea din scurt.
      Mintile romanilor sunt cutreierate de viziuni radical diferite ca sa poata genera o viziune coerenta.

      Alegerea lui Johanis in locul lui Barna dovedeste ca marele electorat de dreapta e la fel de conservator ca si ala de stanga.

      Ștergere
  7. Anonim28 noiembrie 2019, 21:45

    Bine c-ai aparut tu sa ne spui intelepciuni, ca nu ne-am fi descurcat!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)