luni, 30 decembrie 2019

Lumea care vine

Rusia anunță în fiecare zi noi arme și tehnologii avansate. Nu am avut timp să vă vorbesc despre giganticul proiect al submarinului cărăuș de gaz lichefiat: un monstru de 360 de metri lungime, 70 de metri lățime și o înălțime de 30 de metri, echipat cu trei reactoare nucleare. Noul monstru al mărilor ar urma să preia gaz lichefiat din exploatările arctice pe un un traseu care trece pe sub calota glaciară, micșorând astfel costul gazului extras de-acolo întrucât, în iernile polare, nu va mai fi nevoie ca gazul să fie preluat de navele-cărăuș de gaz, însoțite de spărgătoare de gheață care să le facă traseu navigabil. În plus, submarinele cărăuș, având autonomie nelimitată - vor putea livra gazul în orice punct din lume, în cel mai scurt timp posibil.


China nu se lasă mai prejos. În afara avansului incredibil în domeniul naval - unde urmează să finalizeze a treia generație de portavioane - a mai făcut un pas uriaș în domeniul tehnologiei de vârf: în semestrul 1 al anului 2020, țara se va deconecta de la sistemul american de poziționare globală. Sistemul chinezesc de poziționare se bazează pe 35 de sateliți(față de 30 cât are GPS-ul american), urmând să ofere posesorului toate avantajele de care, în prezent, se bucură armata SUA: poziționare exactă și autonomie în cazul unui război(cunoscut fiind că GPS-ul, având ca proprietar armata SUA, poate fi oprit oricând rațiunile militare ale SUA o cer).

Mulți sunt depășiți de știrile care vin din punctele fierbinți ale omenirii. Spre exemplu, rezistența Iranului în fața SUA și a Israelului e de necrezut. Republica Islamică rezistă eroic în condițiile în care se bazează doar pe propriile forțe. La fel și eșecul SUA în Siria e șocant pentru cei care, până mai ieri, erau obișnuiți cu logica „jandarmului mondial”. Nu-ți trebuie foarte multe elemente să vezi că se întâmplă evenimente „de neîntâmplat” în urmă cu zece ani.

Nu cred că greșesc dacă afirm că dinamismul Chinei a trezit ursul rusesc. În condițiile în care China excelează în domeniul tehnologic, Rusia are un avânt uimitor în domeniul militar. Iată însă că, „trezirea” vechilor jucători i-a trezit și pe alții. Spre exemplu Turcia a început să emită „pretenții mediteraneene”. Situația din Cipru vă e cunoscută, la fel cum, probabil ați aflat, Turcia va apăra guvernul legitim al Libiei. O afacere care pare a-i fi supărat pe francezi. Aceștia văd că Libia le scapă printre degete și încearcă, prin intermediul Rusiei - capul noii paradigme libiene - să-și reia influența acolo. Și, pentru că am ajuns la Franța, poate ar fi util să ne reamintim declarația lui Macron legată de NATO. La momentul respectiv a fost taxată ca inoportună. Azi însă, privind-o prin perspectiva evenimentelor recente, capătă cu totul alte valențe.

Este limpede pentru oricine că lumea nu mai arată sub nicio formă așa cum o zugrăveau propagandiștii globalismului. De altfel, însăși SUA, prin alegerea lui Trump, a demonstrat că încearcă să-și salveze fundul. Și, cum am ajuns la lumea anglo-saxonă, poate că e util să vedem cum Brexit-ul e un plan asumat de la nivel înalt și nu un accident așa cum afirmau pe la toate colțurile globaliștii socialiști ai lui Soros. Priviți lumea cu ochii prezentului și o să înțelegeți că totul s-a schimbat radical. Tezele globaliste gâjâite de propagandiștii din ce în ce mai lini pe creier și-au pierdut strălucirea, iar totul urmează să facă implozie în momentul în care apele se vor împărți. Dar cum se vor împărți?

Modelul globalist a sleit lumea. Economia mondială e pe butuci. Consumerismul a imbecilizat populația, transformând-o într-o haită animalică alergând permanent după junk-uri comerciale. Mall-urile și supermarket-urile - avangarda modelului globalist de comerț - sunt, în sine, niște uzine artificiale și energofage al căror scop este mai degrabă propagandistic decât economic. Într-un model economic coerent mall-urile n-ar avea cum să supraviețuiască. Însă, în modelul ideologiei globaliste acestea sunt centre esențiale prin intermediul cărora sunt controlate hoardele animalice și care reglează economia. Nu ești prezent acolo - acceptând aprioric doctrina - nu exiști.

Ceea ce vedeți acum este ultima zbatere a doctrinei globaliste și a modelului său de bază, societatea liberal-democratică. Că lumea se schimbă vedem din fierberile existente la nivel înalt, dintre care Trump și Brexit-ul sunt vârfurile aisbergului. Chiar și Forumul de la Davos - altă dată evenimentul spre care se îndrepta atenția tuturor, a trecut pe locul doi. Chiar și reuniunea Bilderberg a fost una prăfuită, lipsită de atenție, un fel de reuniune a unor moșuleți în care, între două flatulențe, se deapănă amintiri. Toate aceste întâlniri unde, în urmă cu câțiva ani oricine ar fi vrut să participe, s-au transformat peste noapte în chestiuni prăfuite, lipsite de strălucire. E semnul că vechea lume se prăbușește, una nouă pregătindu-se să-i ia locul.

Mă întreba cineva de ce rușii se opun modelului global care i-ar avantaja. Sau de ce chinezii - vedeta globalismului - nu bat palma cu americanii care, până mai ieri, erau susținătorii doctrinei. Unde e ruptura? De ce rușii își fac arme și chinezii la fel? De ce au aceste atitudini „separatiste” în condițiile în care modelul globalist îi avantajează? Răspunsul e scurt: pentru că, dincolo de modelul economic, țările și popoarele cu adevărat mari au o cultură și o civilizație, elemente care ar trebui sacrificate pentru ca modelul ideologiei globaliste să funcționeze. Când fac rachete și arme, rușii o fac pentru a-și apăra cultura și civilizația. E un soi de anticorp specific națiunilor mari. Nu acceptă să se dilueze și să se imbecilizeze într-un ocean care le-ar depersonaliza. Acesta este modelul noii lumi: o lume în care primează fibra comună, cultura și civilizația, liantul la care aderăm toți cei care ne-am păstrat umanitatea, refuzând să ne transformăm în roboți.

Așadar, modelul noii lumi este unul multipolar. Vom avea o sferă de influență chinezo-asiatică, o sferă de influență ruso-ortodoxă, o sferă turco-islamică, una franco-colonială, una hispanică - al cărei lider încă nu e decis - una anglo-americană s.a.m.d. Globalismul e înlocuit de imperialismul naționalist, iar în scurt timp lumea se va regrupa după noul model. N-ați întâlnit în acest model Germania? Așa e. Ca de fiecare dată în istorie, Germania e cam ca nuca-n perete: prea slabă pentru a-și dezvolta propria gravitație, dar prea puternică pentru a fi ignorată sau remorcată unui jucător mare. Unde-și are locul Germania e greu de intuit. Americanilor le e frică de un pact ruso-german. Pe hârtie, o asemenea alianță ar fi cu adevărat una de temut, deoarece capacitatea tehnologică germană pusă în linie cu resursele rusești pot crea un pol coerent de putere. Dincolo însă de calculele hârtiei avem oamenii, iar între cele două popoare există există un soi de neîncredere. Opțiunea rusească ar fi cea optimă pentru nemți - gazoductul e un exemplu - dar rămâne să vedem.

Probabil vă întrebați ce se va întâmpla cu țările mici? În mod sigur vor fi înhămate la centrul de putere căruia i se potrivesc întrucât altfel nu vor putea supraviețui. Partea proastă e că noi din nou ne nimerim la intersecția intereselor tuturor. Și-aici e ceva cu adevărat grav întrucât efectiv niciunul dintre centrii de putere care se prevăd nu ne ajută în niciun fel. Și la niciunul nu putem adera 100% convinși că locul nostru e acolo. Momentan jucăm rolul pionului otrăvit anglo-american, un rol în care nu vom mai fi distribuiți multă vreme deoarece devine prea scump și ineficient pentru păpușarii noștri. Atunci vom rămâne cam singuri pe lume, fiind în pericolul disoluției. Și tot atunci vom avea de ales între două direcții , unicele care ni se vor deschide: ori împărțiți între marile centre de gravitație ale lumii, ori pe picioarele noastre, redescoperindu-ne împreună esența, adică acea cultură și civilizație pe care ne-am șlefuit-o de două milenii și care e singura capabilă să ne salveze împreună din tăvălugul care vine. Prima înseamnă împărțire teritorială și depersonalizare accentuată, cea de-a doua unitate și coerență, dar care vine la pachet cu obligativitatea de a te descurca pe propriile picioare. Mi-e greu să spun cum vom ajunge noi.

20 de comentarii:

  1. Felicitari pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
  2. Clar pe picioarele noastre, cand varsta medie trece de 40, iar iq-ul mediu se indreapta spre 90. Nu mai exista material, oricat ne-am dori.
    Plus ca liderii nu se intrevad. Numai hoti sau ageamii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Clar pe picioarele noastre, cand varsta medie trece de 40, iar iq-ul mediu se indreapta spre 90"

      In mod sigur pe picioarele noastre, numai ca... varsta medie se apropie bine de 50 de ani, IQ-ul mediu deja a scazut sub 90 iar sistemul de invatamant actual produce in fiecare an 50% analfabeti functionali, nimic altceva decat viitoare "vedete" la videochat, in puff-urile si fkk-urile germane si austriece, la "felinarul rosu" din Amsterdam si pe centurile, parcarile de tir si ghetourile din toata Europa plus Israel si Emiratele Arabe, doar asa ca "bonus".

      Din categoria "ce vremuri erau o data"...
      Acum este de 100 de ori mai rau.
      https://www.vice.com/en_us/article/mvb49p/a-visit-to-one-of-germanys-all-you-can-fuck-brothels-432
      https://www.thelocal.de/20130614/50297

      https://www.google.com/search?q=german+fkk+clubs&source=lnms&tbm=isch
      https://www.google.com/search?q=german+sex+puff&source=lnms&tbm=isch

      Apropo de treaba cu IQ-ul...
      Diverse institutii din mai multe tari au facut de-a lungul timpului diverse studii legate de IQ. Sunt multe lucruri interesante de care ar trebui luate in seama, dar trebuie retinute neaparat doua chestiuni mari, tari si late:
      - IQ-ul minim cu care iti este permis sa te inrolezi in armata SUA este de 85 de puncte. Practic vorbind, daca ai 85 de puncte sau mai putin esti considerat un pericol pentru ceilalti camarazi si nu esti luat in seama nici macar pentru a curata cartofi la popota. Posesorii unui intelect de peste 85 de puncte sunt considerati indivizi "functionali social" din punct de vedere al intelectului. Posesorii unui intelect echivalent cu, sau mai mic de 85 de puncte sunt considerati RETARDATI MINTAL si incapabili de a fi integrati intr-un grup social in cadrul cauia sa indeplineasca anumite sarcini si responsabilitati. Mai mult de atat, cei cu IQ-ul de 85 de puncte sau mai mic de atat, sunt considerati un pericol atat pentru societate cat si pentru ei insusi.

      - In urma a muuuuultor studii legate de IQ la nivel international, s-a ajuns la concluzia ca pentru a putea proiecta, implementa si mentine o natiune civilizata (dupa standarde moderne) cu un sistem politic, administrativ si juridic functional si lipsita de coruptie, media nationala a IQ-ului trebuie sa fie de minim 95 de puncte.

      Punct.

      De ce oare or fi reusit altii mai mult dacat romanii?
      https://www.therichest.com/rich-list/top-10-countries-by-highest-average-iq/?view=all

      Va las pe voi sa aflati care este media IQ-ului unei natiuni ca Liberia si a altor natiuni similare:
      https://vk.com/wall539312906_5557
      https://vk.com/wall572833338_409

      Ștergere
    2. 1 - Rezultatele testelor IQ sunt irelevante, nu spun nimic despre inteligența nativă pentru că sunt afectate socio-economic, cultural și educațional. De exemplu, un copil poate fi foarte inteligent pentru că așa s-a născut, are el neuroni mulți și sinapse performante, dar soarta l-a ținut departe de școală, de lectură etc. Acesta va pica orice test IQ pentru că nu are noțiunile, nu posedă limbajul necesar decodării cerințelor unui item. De aceea nici nu se recomandă aplicarea testelor IQ copiilor, pentru că rezultatul le poate afecta permanent stima de sine, cu toate efectele negative ce decurg de aici. Alt exemplu: dacă nu te exprimi corect gramatical nu înseamnă că nu ești inteligent. Adică faptul că spui „pentru ei însuși” sau „dacat” nu spune nimic despre inteligență ci doar despre cunoașterea unor reguli. Cunoașterea și inteligența nu sunt sinonime, sau cel puțin relația dintre ele nu este biunivocă.


      2 - „In urma a muuuuultor studii legate de IQ la nivel international” - dă-ne linkurile către studiile alea, cum le-ai dat și pe alea despre bordeluri.

      3 - „... media nationala a IQ-ului trebuie sa fie...”
      Cred că e un pamflet, nu cred că cineva poate vorbi serios despre așa ceva. Cum s-ar putea calcula media națională a IQ? Aplici teste tuturor? Chiar dacă ar fi posibil și ar renta dpdv financiar și nu numai, această medie s-ar schimba zilnic din motive de demografie. Ar ajuta asta la ceva? S-ar justifica eforturile? S-ar putea implementa politici care să crească media națională a inteligenței și pentru ce? Nici măcar eșantionarea nu ajută la măsurarea acestei variabile.

      Ștergere
  3. Lumea asta nu vine, e deja de ani buni aici. Altceva vine insa.
    Trump e etapa de moment, recul la globalism. E si normal.
    Din cate vad e chiar sustinut de rusi si chinezi. N-au ce face, e ultima reduta.
    Daca explodeaza la americani bomba socialist-comunista cu substrat ecologic, nici nu mai conteaza. Fac implozie chinezii, rusii si multi altii. Posibil si pe aici sa fie alergati imbogatitii ultimulor trei decenii.
    Bomba asta mai poate suferi cel mult o amanare pana prin 2025. Intre timp se va umfla, iar demografia va juca rolul esential. Asa e cand esti lacom, ii schimbi pe tineri in mod dramatic. Dar sa nu fim pesimisti, s-ar putea sa vina cele mai bune timpuri pentru fraieri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo, esti foarte aproape de adevar, cu exceptia faptului ca il consideri pe amerloc ca fiind o reduta si nu este...joaca doar teatru EXTREM de eficient si realistic. Mai nimic din ce a promis nu a depasit faza de promisiune. Dar ii face pe boboreni sa se simta bine " DOCTORUL FEEL GOOD!"
      Iar acum incepe iar campania-circoteca de urlete ca pe stadion evident cu o nou paleta GENEROASA de FEEL GOOD!(i.e. :Fake News, Drain the Swamp,, Lock her up, Build That wall!!...precum absolut genialul James Brown, in ( I FEEL GOOD!). Americanasii sunt foarte bine dresati pentru genul asta de ENTERTAINMENT!

      Ștergere
  4. Ati pus intrebarea intr-un mod mai diplomatic, sa zicem, dar limpede si fara dubii daca intelegem in spatele randurilor scrise. Direct zis: ne putem reorienta catre Rusia? In opinia mea, rusofila fiind (si-o declar fara nici o exagerare, in mod sincer) spun NU, NU putem sa schimbam macazul! Din doua motive:
    1. suntem tributari intereselor americane;
    2. Rusia nu reprezinta ceea ce Soljenitin si Dostoievski sperau de la tara lor: un Imperiu ortodox care sa ocroteasca natiunile ortodoxe.
    Din pacate, Federatia Rusa si-a invatat lectia dura data de Occident, in urma destramarii Uniunii Sovietice si-a anilor care au urmat sub conducerea lui Boris Eltin. Cinismul politicii ruse il simtim cu varf si-ndesat in Rep. Moldova, l-am simtit si pe vremea lui Basescu si-a incidentului cu Dmitri Rogozin. Vi-l amintiti, nu-i nevoie sa-l dezvolt! Intreaga politica externa ruseasca este calcul geopolitic cinic intreprins si gandit strict (poate era cazul sa scriu cu majuscule, pentru a intari ideea) in interes national, mai precis pentru propriile interese. E deductibil daca ne uitam la Siria, Iran, Turcia si chiar peste gard, la ceilalti vecini slavi, Serbia. Mai aruncam o privire si la sud de Dunare, la bulgari si observam incotro se indreapta optiunile electoratului lor, ori ale presedintelui. Teoriile dughiniste cu Romania ca liant intre lumea slava, pod de flori, lapte si miere sunt fantasmagorii! N-au suport real! Admiratoare a culturii ruse fiind, chiar si asa, nu-mi doresc knutul rusesc pe spinarea mea! De ce? Simplu: politica Rusiei pentru Romania va fi una brutala! NU putem sa facem unirea cu Basarabia in Eurasia (conform viselor bizare ale lui Al. Dughin) pentru ca asta ar insemna ciopartirea/transarea Transilvaniei de Romania si federalizarea restului. Sa fim bine intelesi: politica belicoasa dusa impotriva Federatiei Ruse de catre politicul autohton va avea repercusiuni grave asupra integritatii noastre teritoriale! Nu intru cu tarnacopul in istorie sa fac ditai disertatia despre cat ne-au ajutat rusii (dar ne-au si luat) de-a lungul veacurilor pana acum! Geografic suntem in arealul acesta si nu ne putem teleporta, ci doar sa ne recunoastem greselile si sa invatam din ele. Relatiile de buna vecinatate, de neutralitate chiar fata de ei, n-ar fi daunat nimanui. Ca am ajuns, sub dominatia americana, maruntisul ieftin de schimb intre marile puteri, n-ar fi in premiera absoluta! Si-atunci, ce-i de facut acum, la spartul targului, cand Rusia nu mai duce o politica idealist-altruista? Natiunea trebuie sa se trezeasca, sa priceapa ca pe scena internationala nu exista prieteni, ci cel mult actori interesati sau, mai catastrofal, indiferenti, ca Rusia va face pact cu Germania pentru ruperea Romaniei in bucati, ca recursul la trecutul glorios pentru a acoperi neputinta urmasilor trebuie sa inceteze si ca ni se cere o reactie puternica, robusta la provocarile prezente. Dar daca poporul doarme, la un moment dat dispare, iar cu descurcatul pe propriile picioare....slabe sanse avand in vedere ca politica statelor mici o fac cele mari. Pana una alta, Vladimir Putin si-a scos tara din marasm, are o atitudine profund ortodoxa in aceste momente cand planisfera a luat-o razna, e ultima reduta in calea valului de aservire economica si indobitocire mentala, iar Romania in viziunea presedintelui rus nu-i altceva decat un pion pe care-l manevreaza in interesele tarii sale. Iar de un pion nici nu te indragostesti, dar nici nu-l urasti, ci il manuiesti pentru linistea si normalitatea tarii tale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Natiunea trebuie sa se trezeasca, sa priceapa ca pe scena internationala nu exista prieteni, ci cel mult actori interesati sau, mai catastrofal, indiferenti"

      Acelasi lucru este aplicabil in primul rand la nivel de individ/familie si functioneaza in acest fel de cand lumea si pamantul indiferent ce crezi tu si alti habotnici religiosi. De ce crezi ca au aparut zicale de genul "frate, frate, dar branza este pe bani"?
      Bine ai venit in lumea reala!

      Ștergere
    2. Pe motiv ca aveti acces numai la propaganda Kremlina via Sputnicii si RT in engleza, scuza-ma ca sunt direct, dar esti in paralel cu ceea ce se intimpla in Rusia. 90% din ce ai afirmat mai sus este FAKE NEWS. Rusia actuala are sarcini clare de reducere a populatiei sale si stopare totala a cresterii economice( ca si restul lumii), si nu este interesata absolut deloc in a influienta cu ceva vecinii sau de pretentii de la ei...alea sunt blocaje ale trecutului industrial, DEMULT APUS!!!( obisnuiti-va cu realitatea cea NOUA). Din simpla INERTIE au mai ramas agatati de coada cu Transnistria( un mare paradox, banuiesc ca legat de o clica mafioata locala ceva, altfel nu-mi pot explica) dar la anul ii vor lasa si pe aia cu curul in balta deoarece asa este ordinul , sarcinile si mersul...
      Fed Rusa nu este altceva decit o mare subsidiara a transnationalelor...ca de fapt toata lumea.

      Ca drept dovada simpla a celor emise de mine, va asigur ca Rusia nu ar fi dat drumul republicilor destramind uniunea...deci este absolut hilar sa crezi ca latraretii din vecini ai rusilor, inclusiv noi au vre-un impact obiectiv altul decit cel de servitudine fata de vestul care comanda muzica la misto!

      Ștergere
    3. De ce ar fi "habotnică religioasă" și n-ai fi tu un activist globalist care îndeamnă la atomizarea societății ? Lumea reală nu e doar împuțiciunea pe care o vreți prezentată ca inevitabilă. Vă cam arde la ficați blogul de aici și nici nu aveți scheme de contracarare propagandistică. Chestia cu descurajarea nu prinde. Dacă v-ați fi scos nasul din fundul soroșist al "realității", ați fi aflat că "habotnicii" înțeleg semnificația profundă a speranței. Pe cînd voi, cum tot nu credeți în nimic, nici bani n-o să aveți pînă la urmă, "frate" !

      Ștergere
    4. Păcat de efortul de a compune un comentariu rafinat, cu bun simț și inteligență, fiindcă e urmat de răspunsul celui de la 23:08.
      Înainte, ca să îți publici gândurile în formă scrisă, era obligatoriu întâi să gândești și apoi să știi să scrii.
      Astăzi îți trebuie doar un deget și să găsești gândurile așternute de oameni, pentru a avea ce macula, aratand public ce ai in cap încropind un răspuns chinuit din care jumătate este un citat iar restul o jignire gratuită (dar care îl ardea pe dinăuntru, se vede după cum a scuipat-o cu boltă).
      Măreț lucru.

      Ștergere
  5. Toate bune, și foarte frumoase. Cuvintele interzise: capitalism, economie de piață în sistem capitalist, socialism, comunism. Rusia nu este capitalistă. China ese comunistă. Occidentul este iudeo-mason. Cuvinte interzise... Istorie trucată.

    RăspundețiȘtergere
  6. Rezistenta Iranului nu e chiar asa de necrezut. Tara e imensa cu multa zona muntoasa ca si in Afghanistan, populatia nu plange dupa binefacerile vestice cu orice pret ca la noi. Experienta anilor 50 cand englezii le luau petrolul nu le da sperante ca azi ar fi diferit.

    Foarte greu de atacat folosind aviatia aeropurtata si Tomahawk-uri. Singura sansa cat de cat reala sa destabilizeze tara ar fi fost daca prabuseau Siria. Asta e si motivul pentru care iranienii au trimis trupe si luptatori Hezbollah in Siria.

    Daca pentru Rusia Siria are o importanta strategica Iranul are acelasi rol pentru China. Sursa de materii prime si hidrocarburi aflata foarte aproape. China s-a opus constant sanctiunilor americane contra Iranului

    S-a incercat tehnologia revolutiei de mai multe ori dar nu le-a iesit.
    Sistemul sprijinit de rusi si chinezi a fost capabil sa absoarba socurile. Populatia nu a raliat cu revolutionarii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Apreciez mult articolele dvs. Si nu am ce adauga la analiza dvs.

    Cata lume a auzit de expirarea Tratatului cu extraterestrii din 1971, asa numit "The Desert Accord of 1971"?
    El expira in 2021.
    Nimeni nu poate impiedica expirarea lui, dar marile natiuni sunt pregatite de alternativa. Romania nu.
    Ce inseamna asta? Inseamna ca omenirea va avea o alternativa economica si politica. Tehnologii care fac dominatia gazelor, petrolului si autostrazilor sa se schimbe. Si oamenii vor putea alege si altceva decat democratie capitalist scalvagista sau socialism neproductiv pe cartele.
    Din pacate asta e socul viitorului si din fericire anul 2020 mult asteptat a venit.


    RăspundețiȘtergere
  8. Problema Rusiei in plan politic este ca nu mai este acceptata nici macar ca junior partner. Nici de americani, nici de europeni, nici de chinezi. Cel mult un loc la masa servitorilor.

    In plan economic, saracie cat cuprinde. Daca mergi la 200km de moscova, parca esti deja in lumea a treia. In comparatie cu ce este acolo, in romania este lux.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti mare Fane!!

      In sfirsit cineva care are acces la informatii reale despre ce se intimpla in Corporatia numita Fed Rusa

      Ștergere
    2. Castane , castane , castane si iar castane ! Zi si mie pe unde anume ai umblat in Rusia sau Federatia Rusa oricand si oriunde ar fi fost acel drum dar fal clar si concis cu subiect si predicat ! Eu iti pot arata locuri in SUA unde nu vrei nici macar in cosmar sa fii ! Asa ca mai taie din ele ! E usor sa arati cu degetul .......dar barna o vezi ? Ai sa spui ca sunt filorus sau altele ca sa iti fie tie mai usor ! NU nu sunt si nici nu ma incadrez la nimic ce inseamana gandire veche sau noua ! Eu ma incadrez la postfactum asta asa ca un mic indiciu .....tu fa ce vrei dar faci degeaba !

      Ștergere
  9. Mai este insa un factor, zic eu esential de care ati uitat. Si din lectiile istoriei cine si-a adus aminte de el a cazut mereu in picioare. Va zic si eu ca in bancul cu hotul, mai ridicati ochii si in sus.
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  10. Toate cartile il au ca autor pe Michael Hudson

    Der Sektor: Warum die globale Finanzwirtschaft uns zerstört Kindle Ausgabe Hudson

    Killing the Host: How Financial Parasites and Debt Bondage Destroy the Global Economy

    J IS FOR JUNK ECONOMICS: A Guide To Reality In An Age Of Deception

    THE BUBBLE AND BEYOND

    America's Protectionist Takeoff 1815-1914

    FINANCE CAPITALISM AND ITS DISCONTENTS

    Sistemul economic vestic are un bici inclus, care mina turma incotro vor stapinii. Cei care cred ca exista scapare isi pierd timpul cu iluzii desarte, deoarece partida s-a pierdut, definitiv, in 1913. Nu exista o alternativa decit pentru fraieri, deoarece astia sint suficient de abili astfel incit tot ei sa fie cei care ofera acea "alta cale". Cine se uita in istorie poate vedea ca ei au fost atit dreapta cit si stinga, asa ca ne-au dus acolo unde au vrut si numai cine nu vrea nu observa ce urmaresc. N-au fost niciodata mai aproape de telul urmarit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Celor care nu le place vor veni cu contraargumente nesustenabile , dar care le vor oferi un confort emotional macar provizoriu ! Bun dar cu restul lumii ce facem ?

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)