sâmbătă, 16 mai 2020

Imperiul prostiei absolute

A trebuit să treacă starea de urgență pentru a afla că:
- la Suceava cei testați de COVID-19 au fost raportați, „din eroare”, ca bolnavi de COVID-19;
- tot la Suceava, așa-zisul focar național de infecție, secția de terapie intensivă a spitalului era goală, iar în spital erau ținuți cu forța oameni cărora li se tărăgăna prezentarea rezultatului testării;
- am avut stare de urgență introdusă de Plăvan pentru a combate COVID-19, dar Ministerul Sănătății nu a emis niciodată un ordin de declarare a epidemiei.


S-o luăm de la coadă la cap. Cum adică nu a existat un ordin de ministru pentru declararea epidemiei? Vă spun sincer că am ignorat informația considerând-o fake-news. Pur și simplu, așa ceva e imposibil. În condițiile în care Ministerul Sănătății nu a decretat oficial că avem de-a face cu o epidemie, e clar că din punct de vedere legal n-am avut de-a face cu o epidemie. Iar dacă n-am avut de-a face cu o epidemie, e cât se poate de limpede că întreaga stare de urgență a fost cvasi-ilegală.

Aici ar trebui să ne întrebăm serios care-au fost motivele pentru care Costache a șters-o englezește de la vârful Ministerului Sănătății. Serios, de ce-a plecat în condițiile în care întreg scandalul privind conflictul de interese în care era nu i-a mișcat nici măcar vârful unui fir de păr? Costache părea nemutabil de-acolo, indiferent de scandalurile al căror părtaș era. De plecat a plecat brusc, într-un moment considerat critic. Și fără prea multe explicații. Mă întreb serios, oare i-a fost frică lui Costache să semneze ordinul pentru declararea epidemiei?

La fel și Tătaru - acel fake-Elvis transpirat, actual ocupant al fotoliului - n-a semnat ordinul. Să fie doar o scăpare sau o fugă de responsabilitate? Oricum, prin prisma cifrelor umflate, totul se dovedește un circ extrem de păduchios.

Și-acum să mergem la Suceava. De ce a fost localitatea scoasă din carantină fix înainte de a înceta starea de urgență? Oare din cauză că nu mai putea fi acoperit fake-ul situației? Începând cu data de 15 mai a încetat cenzura lui Manciu, astfel încât mă gândesc că s-a căutat acoperirea rapidă a posibilului scandal. Lumea vorbea de ceva vreme că spitalul de-acolo era mai mult gol și că pacienții ajunseseră să fie ținuți aproape cu forța. E clar că dacă ar fi continuat circul, situația risca să explodeze. Și de-aia bănuiesc eu că Elvisul nostru cel transpirat a scos pe repede-înainte Suceava din carantină.

Și uite-așa ajungem și la primul punct punându-ne o întrebare cât se poate de logică: adică ce anume a făcut ca cei testați să fie raportați ca infectați? De ce o asemenea confuzie grosolană? Oare era nevoie să se fabrice și în România un Bergamo, iar Suceava a fost zona aleasă pentru experiment? Este totuși extrem de ciudat. Cum ciudate sunt și însăilările lui Manciu de la așa-zisele știri oficiale. Spre sfârșitul stării de urgență, morții au început să crească precum Făt-Frumos, revizuindu-se morții din trecut. Ați mai văzut așa ceva? Vi se pare normal?

Orice om cu un minim bun simț începe să-și pună întrebări. Exact la fel ca oamenii care s-au adunat ieri în Piața Victoriei, stârnind mânia duduilor de prin platourile TV, plătite din bani publici. De ce-au ieșit oamenii aceia? Pentru un recurs la normalitate, pentru a se lupta cu abuzurile de neimaginat impuse de cuplul tragicomic format dintr-un oligofren și-un bețiv.

M-aș fi așteptat ca cel puțin cei din opoziție să fie ceva mai empatici față de manifestanți. Aș, ți-ai găsit! Mi-a trimis un cititor un clip cu declarația în direct a liderului deputaților PSD Alfred Simonis care-i înfiera pe participanți că încalcă regulile de distanțare și că zădărnicesc efortul de până acum al guvernului. De altfel, principala critică a PSD-ului față de PNL e aceea că n-a pus biciul mai mult pe popor. Halal opozițe! Doar trădători imbecili care-ar merita să o sfârșească în fața plutonului de execuție.

Nu e posibil ca în secolul XXI, în numele unei pseudo-științe, oamenii să fie încarcerați în propriile case și să li se dicteze ce să facă, pe unde să meargă în timp ce onor Guvernul pune la punct jafuri mișelești, păzit fiind de ochiul „vigilent” al presei plătită ticălos din bani publici.

Au trecut șase luni de când leprele ăstea sunt la putere. Șase luni în care România a fost mai sărăcită ca niciodată și în care s-au făcut pași hotărâtori către eliminarea oricărei alternative. Acesta este adevărul dureros: în România nu mai există alternativă. Peste două treimi din populație e imbecilizată, iar ceilalți care gândesc cu propriul cap sunt prea puțini pentru a putea schimba ceva. Din nefericire, România e din nou captivă. Niciodată n-a fost atât de captivă. Înainte eram cotropiți de alții, dar exista o conștiință națională. Acum suntem cotropiți de imbecilitatea semenilor noștri, semn că proiectul pompos numit „România Educată” a reușit. Plăvanul a reușit să transforme majoritatea covârșitoare a țării într-o masă de prostovani după chipul și asemănarea sa.

16 comentarii:

  1. Traima in Romania prostita prin asa zisa educatie. E un semn bun ca oamenii ce gandesc au iesit in strada, chiar foarte bun si din reactiile lor vad ca toti de la putere si din opozitei sunt speriati. Psd -ul nu mai exista odata cu trimiterea lui Liviu Dragnea la puscarie. Mare pacat ca oligofrenul nu a mai prelungit starea de urgenta ca am fi scapat mai repede de el si de parlament, dar si starea de alerta are potential de declansare a revoltei generalizate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Titlul potrivit ar fi "Imperiul TICALOSIEI absolute". E o naivitate sa-i crezi doar prosti. Categoric ca sunt prosti. Insa nu asta-i cel mai mare bai.

    Mai grav este ca asculta comenzile primite stiind ca scopul este malefic. Iar asta este ticalosie in stare pura.

    Pe 27 februarie plavanul si-a spus clar pozitia fata de virus. Cum de si-a schimbat-o peste doar cateva zile? Ce l-a facut sa se intoarca cu 180 de grade? Evident ca prima data nu primise inca ordinul. Dupa aceea s-a executat mintind in continuare cu o nonsalanta si dezinvoltura demne de o cauza mai buna.

    La fel au procedat toti ceilalti. Asta se numeste TICALOSIE si se pedepseste. Este fapta penala. Prostia este mai greu de incriminat insa ticalosia nu.

    In acest moment de cumpana nu as risca sa pariez pe un politician nou. L-as scoate pe Dragnea de la inchisoare si i-as da putere. Asta cel putin a demonstrat unele calitati umane si ceva gandire de protejare a interesului national. Are extrem de multe bube-n cap insa mai bine cu el decat cu cineva despre care nu stii ce poate oferi si nici n-ar putea obtine sprijin popular intr-un timp scurt.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pandemiile reale din trecut, deosebiri și asemănări:

    „Însuși principele Caragea se plângea față de agentul Fleischhackl că datele statistice asupra celor morți de ciumă nu erau exacte. Impiegații însărcinați cu alcătuirea tabelelor nu treceau la rubrica morților decât o mică parte din cei decedați, pentru a nu alarma lumea prea mult. Din cele 300 de cazuri mortale care se întâmplau zilnic, ei nu treceau la condică decât cel mult 50.
    Ordonanța domnească contra ciumei, care intrase în vigoare la 1/13 ianuarie, fu însă revocată în scurtă vreme. Aplicarea ei cu severitate trezise mari nemulțumiri în public, care nu puteau înțelege că contravenienții să fie țintuiți de urechi la colțul casei și unii chiar spânzurați. Pentru liniștea opiniei publice, ordonanța fu revocată la 27 ianuarie. Localurile de petrecere și consumație fură din nou deschise. Târgurile săptămânale se puteau ține fără nicio piedică, iar speculația începu că încolțească din nou. Toată lumea se mângâia cu credința în predestinație și că omul nu se poate sustrage de ceea ce i-a fost scris de soartă.
    La finele lui aprilie 1814, epidemia de ciumă slăbise foarte mult. Agentul Fleischhackl raporta la 27 aprilie că de 14 zile nu se mai semnalase niciun caz nou de ciumă. Totuși membrii comisiei sanitare răspândeau prin oraș zvonuri false pentru a se menține în posturile lor bine plătite. Însuși guvernul făcea lumea să creadă că ciuma bântuie încă, pentru a motiva astfel perceperea dărilor pentru combaterea epidemiei.
    În iulie 1817 rapoartele consulare arată că și în Moldova ciuma încetase cu desăvârșire. Măsurile sanitare se aplicau totuși cu severitate, cu toate că nu se mai semnalau cazuri de ciumă. Sub rigoarea acestor măsuri, suferea foarte mult populația nevoiașă de la sate și din mahalalele Iașilor, unde mai pui că rigoarea lor era înăsprită și prin abuzurile organelor agiei (poliției) și hatmaniei (armatei) domnești, care, sub pretext de ciumă, își îngăduiau grave abateri și abuzuri de putere. Medicul orașului, Peretz, secondat de colegul său Franguli (un fel de Arafat și Streinu?) și de membrii comisiei sanitare, declarau orice boală drept ciumă și îl tratau în consecință. Populația era cuprinsă de groază. Străzi și mahalale întregi erau izolate prin cordoane sanitare, pe care nu le puteau trece decât cei cu dare de mână. Organele din poliția sanitară speculau în mod criminal pe bieții nenorociți, mânându-i la acte de disperare. La cea mai mică bănuială, lumea era amenințată de represiune. (A avut loc o revoltă, în care au fost împușcați 48 de oameni). În furia lor, demonstranții ocupară agia de poliție, hatmania și chiar mitropolia, trăgând clopotele de alarmă și cerând sânge pentru sânge și dinte pentru dinte. (Doctorul Peretz și colegul său Franguli fură expulzați).



    RăspundețiȘtergere
  4. Ciuma izbucni iar în toamna anului 1823. Ca măsură profilactică, fură purtate în procesie prin București, în zilele de 13 și 20 iunie, moaștele Sf. Dumitru.
    Un târgoveț refuzase să se lase escrocat de ciocli cu o sumă de bani. În furia lor, aceștia îl denunțară ca atins de ciumă și principele dădu ordin ca cetățeanul să fie internat cu forța în spitalul pentru ciumați, iar casa să-i fie arsă.
    Sub pretext de ciumă se săvârșeau nenumărate abuzuri și răzbunări, ceea ce făcea pe consulul francez Hugot să încheie raportul său din 16 noiembrie 1824 cu exclamația: „O, câtă mâncătorie!” În București toate casele continuau să rămână închise din cauza aplicării severe a prescriptelor sanitare. Nu se mai făceau vizite. Mii de persoane se deportau cu vehicule nedezinfectate, înafară de oraș, fără alt rezon decât acela de a le despuia mai lesne de avutul lor. Stoarcerile și șicanele sub pretext de combatere a molimei nu încetau în Capitală și nici în provincie.
    În februarie 1829 se numi o nouă comisiune sanitară, care propuse ca Bucureștii să fie complet izolați de restul țării și ca întreaga populație din Capitală, fără deosebire de vârstă și de sex, să fie supusă unei examinări medicale. Propunerea asta trezi o indignare generală, iar mulțimea începu să amenințe cu răzvrătirea, ca la Iași. În fața acestei opoziții, comisia sanitară își modifică propunerea în sensul că numai casele să fie supuse unei proceduri de dezinfectare. Comisia însă nu putu împiedica lumea de a participa la baluri și petreceri, atât la localurile publice, cât și la casele boierești.” (Din I. Nistor, Ravagiile epidemiilor de ciumă și holeră și instituirea cordonului carantinal la Dunăre, în Analele Academiei Române, Memoriile secțiunii istorice, București, 1944-1945, s. III, t. XXVII, pp. 357-420)

    RăspundețiȘtergere
  5. Și o mărturie despre conducătorii țării, din acea vreme:
    „Aflându-mă de mai bine de două luni în capitală, am avut ocazia să
    observ spiritul de viclenie, intriga, trufia și josnicia majorității boierilor.
    Inconstanța lor în imprejurările actuale este de neînchipuit. La răspândirea
    oricărui zvon, boierii nălvăleau la consulatul austriac, singurul
    în care au incredere și după ce primeau acolo consolare și îndrumări,
    se întorceau din nou în cercul lor, făurind uneltiri noi, în cadrul vieții lor
    lipsită de orice ocupație... Cei binecugetători și toți locuitorii așteaptă
    cu nerăbdare o schimbare în conducere.
    Însă cea mai mare parte a boierilor doresc continuarea haosului administrativ,
    care există astăzi. Orice ar pune frâu samavolniciei
    și jafului este privit cu dușmănie de boierii români.” (Gheorghe Bezviconi, Călători ruși în Moldova și Muntenia, Institutul de istorie națională din București, București, 1947, LIPRANDI , 1827, p. 261)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Câtă asemănare intre comportamentele din cele doua timpuri.
      Problema e ca ciuma era reală.

      Ștergere
  6. Un amic care repara aparatura medicala si care are acces in orice spital mi-a spus ca TOTUL este o minciuna foarte mare si ca nu intelege de ce doctorii fac asa ceva. Sectiile spitalelor fiind cu foarte putini pacienti, inclusiv la cel de infectioase. Cei care au murit au avut gripa sau chiar aveau grave probleme de sanatate sau au fost lasati sa moara declarandu-se ca au avut covid19.
    Traim in lagar, mai rau ca in cartea lui ORWELL.
    Oamenii au devenit prea lasi, prea fricosi, prea comozi/lenesi pentru a-si sacrifica binele pentru libertatea lor sau a celorlalti.
    Nu cred ca exista rezolvare (amiabila) pina nu se implica Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  7. MS n-a declarat epidemie pt ca nu erau indeplinite conditiile legale pt a o face. De aceea si toata zbaterea ulterioara ca sa inregistreze morti si infectati pt a legitima intr-un fel masurile luate. Chiar si in conditiile actuale sunt in aer daca s-ar face un control pe bune.
    Pt tot ce-au facut sunt atat de multe articole penale ca nu le-ar ajunge 3 vieti ca sa termine puscaria pe care o merita.

    RăspundețiȘtergere
  8. Singura chestie care nu o inteleg este ca, aproape identic, scenariul din Ro s-a aplicat la scara globala..( cu mici exceptii).
    Ce concluzie tragem? Suntem, toti, deja complet controlati? Cam asa pare...

    Sau ne mintim si zicem ca unii lideri, chiar daca sunt mai patrioti, nu au avut de ales si au cedat ca sa nu fie apoi stigmatizati?

    Pei nu tot control se cheama? E doar alta forma.
    Ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
  9. Cea mai completa sinteza despre COVID
    https://www.youtube.com/watch?v=NtYIYLmvOtw

    RăspundețiȘtergere
  10. Șters! Adevărații Conducători au acum toate pârghiile pentru a ne speria și a ne îndobitoci. Frica, de cele mai multe ori clamată ca fiind grijă pentru părinți sau copii, îi face pe oameni incapabili să mai vadă „pădurea din cauza copacilor”...Adevărul că nu ai cum să mai știi care este adevărul! În plus (din păcate), la noi românii, lașitatea și lipsa de verticalitate sunt descrise ca fiind reprezentative: capul plecat, sabia nu-l taie; Miorița, în esența ei, ne descrie pe noi, așa cum am fost și suntem: sclavi dependenți!

    RăspundețiȘtergere
  11. Sal.. Clipul a fost sters de pe youtube.
    Mai e undeva? Pe vreun alt site ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Dr. Andrew Kaufman UNMASKING THE LIES AROUND COVID-19
    https://www.bitchute.com/video/GOV7SHNXrllF/

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)