vineri, 8 mai 2020

Tărâmul întunecat și ieșirea la lumină

Întreaga retorică a carcalacului începe să se dărâme sub propria-i greutate. Nici naiba nu mai crede teoriile catastrofiste, iar toată lumea s-a prins că întreaga afacere a fost una menită a spori controlul. Este benefică trezirea celor care au înțeles scopul politico-economic al afacerii. Ea a alimentat energiile care-au condus la deciziile Curții Constituționale.


Plăvanul a fost castrat de puterea cu care se juca atât de artistic, guvernul paiațelor sale de asemenea. Conștientizarea adevărului e cea mai puternică armă deoarece ea are puterea de a coaliza acele energii care dărâmă tirania. Nu-i o teorie fantezistă, este pura realitate.

Sunt mulți cei care au picat în mrejele minciunilor propagate de mass-media. Însă ei, în realitate, sunt puțini! De-aceea instituțiile de propagandă au nevoie de bani de la stat, de-aceea publicațiile și vocile independente sunt cenzurate. Lumea e împărțită în două teritorii distincte: cel al libertății și cel al robiei.

Robi sunt cei incapabili să gândească cu propriul cap, robi sunt cei care repetă precum drogații mantrele pe care ticăloșii le picură în creierele lor precare. Robi sunt cei mânați de ură: acea ură inconsistentă, proiectată de alții, care n-are nicio legătură cu tine, dar a cărei unealtă irațională ai devenit. Tărâmul robiei e unul întunecos, în care - pe fondul propagandei - orice e posibil. Robii îl consideră eliberator pe cel care le îmbâcsește creierul, îl ridică în slăvi pe cel care-i secătuiește de resurse și-l urăsc pe cel care vrea să-i salveze. În lumea lor un dușman e dușman atâta timp cât influencerii spun că e dușman. Și devine prieten atunci când aceiași mâncători de căcat spun că e prieten. Asta-i lumea robiei, o lume unind frustrații și precarii psihic într-o imensă rețea de subordonare, condusă după grosolanele principii ale manipulării prin propagandă.

Lumea libertății e cea a oamenilor care știu cu exactitate ce li se întâmplă, a oamenilor care-și urmăresc interesul și care au ca scop o viață liniștită pentru ei și pentru cei apropiați. Ei nu-s manipulabili, înțeleg exact lumea în care trăiesc și știu care-s pericolele. Ei însă trebuie să facă față unui asalt permanent venit din întunecata zonă a robilor. Cei de-acolo, incapabili fiind să trăiască pe propriile picioare, urăsc independența oamenilor liberi, iar monștrii din spatele lor le amplifică frustrarea răsturnând universul de valori. Din punctul lor de vedere adevărul e minciună și minciuna este adevăr. „Războiul este pacea și pacea e războiul!”. Această agresiune permanentă îi face pe unii oameni liberi să cedeze. Din păcate, sunt perioade în care o parte a oamenilor liberi cad sub vraja nefastă a propagandei, asemeni celor care cădeau pradă cântecului nefast al sirenelor din legenda lui Odiseu. Există însă și calea inversă, în care, robii propagandei au parte de o iluminare și-și dau seama de toată mizeria pe care au slujit-o. Atunci, printr-un efort nu prea mare, reușesc să se rupă, lărgind astfel împărăția oamenilor liberi. Așa funcționează societatea și de-aceea puterea adevărului e mare.

Cu toate că viitorul care ne-așteaptă nu e unul tentant, e momentul să faceți un efort pentru a-i trezi pe cât mai mulți dintre robi. Cu cât lumea celor liberi e mai mare, cu atât efectele tiraniei „ce va să vină ” vor fi mai mici.

P.S. Așteptați-vă în zilele următoare la o avalanșă de reportaje lacrimogene cu moții de COVID, în ciuda statisticilor care arată că totul a fost o furtună într-un pahar cu apă. Au nevoie de asta deoarece ei sunt într-o luptă permanentă cu bunul simț.

23 de comentarii:

  1. In lista mea cu NU-uri pentru eliberare am folosit cuvantul sclav pentru ca lumea #rezist o intelege mai bine, ei nu stiu ce-i ala rob (sa nu-l confunde cu roaba)
    Revin cu punctele de vedere pentru eliberarea fizica si spirituala.
    Adaptati-le posibilitatilor voastre intelectuale si fizice, cu discernamant.
    Dati mai departe, poate mai sunt si alti care vor incerca sa devina liberi sau care vor adapta mai inteligent aceasta lista.
    Incercati sa:
    Nu mai cumparati nimic, faceti-va singuri.
    Nu mai fiti "domestici sau domesticiti"
    Nu mai munciti pentru nimeni, doar pentru voi.
    Atat cat se poate, deconectati-va de la sistem, rupeti orice legatura cu tot ce inseamna plata directa sau factura.
    Nu mai acceptati viata jalnica care va este impusa ! Oare cum se traia acum 200 de ani ? in libertate, fara controale, fara facturi, fara stres, fara legi idioate.
    Nu renuntati la libertate, nu va resemnati, nu va lasati alienati.
    Nu va mai construiti nici pentru voi, nici pentru stapanii vostri, o lume alienata, o inchisoare mentala si fizica.
    Nu mai fiti partasi la jaful social efectuat de catre stapanii vostri Spuneti NU muncii (pentru altii) si veti fi liberi.
    Nu mai stati ca gainile in custi, in apartamentele voastre mizere, iesiti in natura, fiti liberi.
    Nu omul este anormal ci lumea in care traieste - Antonin Artaud
    Nu mai acumlati marfuri, obiecte, - este o iluzie ca sunteti fericiti.
    La ce ii foloseste unui om sa posede mult sau totul daca isi pierde sufletul ?vi l-ati pierdut prin munca!
    Munca pentru altul te deposedeaza de viata.
    Lucrurile pe care le posedati sfarsesc prin a va poseda ( telefonul, laptopul, televizorul, internetul )
    Nu mai cumparati hrana de la magazine, cumparati doar de la taranii autentici.
    Placerile voastre imediate sunt factorul motivant pentru toate formele de consum.
    Mizeria este omniprezenta acolo unde domneste societatea totalitara de piata.
    Viata si umanitatea nu exista pentru voi de la stapanii vostri in fata dorintelor lor de profit.
    --- Munca este un instrument de tortura, cand munciti pentru altii si mai ales cand sunteti talhariti de stat/banci cu 50% din munca voastra.
    Acum 40-60 ani un barbat muncitor intretinea o sotie si cativa copii, acum munceste toata familia si tot nu le ajung banii si nici timp liber nu mai au !
    Voi scalvilor va epuizati muncind, acceptati cele mai rele umilinte, si va epuizati viata si fortele vitale pentru profitul altora.
    Somajul modern este o tactica de intimidare pentru a va forta pe voi scalvilor sa fiti vesnic recunoscatori stapanilor, calailor, elitelor.
    Aceasta munca alienata, zilnica, fara pauze, va este prezentata drept eliberatoare.
    Organizarea stiintifica a muncii constituie esenta deposedarii muncitorului-sclavului, de fructul muncii sale si de pretiosul timp al vietii pe care nu-l mai puteti recupera.
    Tu sclavule modern esti manipulat sa-ti petreci timpul liber in turism organizat, adica sa consumi bunuri si servicii, adica sa faci parte din sistem. Esti un sclav full-time.
    De cele mai multe ori, medicina este o moarte lenta si pe deasupra platita.
    Medicina "comerciala" occidentala cunoaste doar o singura forma de a vindeca sclavul modern: mutilarea, sunteti supusi chirurgiei, antibioticelor, chimioterapiei,
    Originile durerii nu sunt luate in considerare niciodata.
    Scavule, corpul tau nu iti mai apartine, el este al sistemului, al stapanilor tai.
    Prin supunere se dezvolta reflexele de servitute- sclavie.
    Sclavule, printre degete iti scapa frumusetea vietii, dar te-ai obisnuit sa te supui, stii doar ca trebuie: supunere, munca si consum, atata stii sclavule.
    Iti este frica sa fii nesupus, deoarece aceasta inseamna risc, aventura, schimbare. Frica te face sclav !!!!
    Sub o guvernare care intemniteaza pe nedrept, locul omului cinstit este la inchisoare- Henry David Thoreau.
    Orice forma de razvratire din partea ta, sclavule, este considerata de stapanii tai criminali ca activitate devianta sau terorista.
    Libertatea exista doar pentru cei ce apara interesele comerciale ale sistemului.
    Dumnezeu sa ne ajute !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ehe...toate aceste idei sint extrase din acel pseudodocumentar numit sclavia moderna. SI desi acel film spune multe adevaruri la fel precum Zeitgeist si acesta este manipulativ si induce in eroare. Asa cum Zeitgeist avea un ton profund antireligios si filmul de fata "sclavia moderna" are un ton atit antireligios cit si anticapitalist. Este adevarat....in ideile exprimate mai sus dvs nu le-ati pastrat si pe cele antireligioase, adica cu alte cuvinte ati reusit sa extirpati unul din putregaiuri, din cancere...dar l-ati lasat tocmai pe cel anticapitalist. SA va explic eu,o lume dreapta este de neimaginat fara PROPRIETATE PRIVATA. De fapt cu cit e mai redusa proprietatea de stat cu atit e mai cinstita respectiva lume. Cu cit mai multa proprietate este concentrata in miinile statului cu atit este mai totalitara societatea. Deci lumea corecta este cea capitalista, nicidecum cea socialista/comunista. Sa enumaram ideile anticapitaliste:

      "Mizeria este omniprezenta acolo unde domneste societatea totalitara de piata." O remarca absolut gratuita, fundamentalmente gresita care nu beneficiaza de nici o demonstratie. Doar o economie bazata pe legile pietei libere (cerere si oferta) este o economie libera si infloritoare. Una organizata de stat nu este nici libera si nici infloritoare. Totalitarimul exista in socialism/comunism nicidecum intr-o societate capitalista libera si intr-o economie bazata pe legile pietei libere.

      Ștergere
    2. A recunoaste proprietatea privata e una, dar a spune ca o societatea e cu atat mai cinsitita cu cat e mai redusa proprietatea de stat e o minciuna. Adica dumitale ti se par cinstite corportatiile transnationale ori e foarte multa cinste intr-o tara unde averea e detinuta de cateva zeci de familii. Nu exista domanule draga mana invizibila ce regleaza totul, ci exista intotdeauna jegmaneala bogatilor asupra saracilor. Europa nu e prostia americana, aici s-a creat statul civilizat ca asigurari sociale si de sanatate garantate de stat, mai lasa-ne cu gogosile lui Adam Smith.

      Ștergere
    3. Doi saraci si ratati care bat campii si care nu pot dormi noaptea de grija la cum sa-i fure pe altii, ca doar de aia sunt ei saraci si ratati, nu ca sunt prosti facuti gramada:
      Anonim 8 mai 2020, 21:27
      Anonim 10 mai 2020, 23:46

      In alta ordine de idei, Zeitgaist are dreptate pe ambele planuri: atat socialismul/comunismul cat si religia sunt doua molime care trebuie sa dispara din societatile moderne. Pana cand aceste doua molime nu vor disparea, nu va fi pace pe pamant.
      Cand ma refer la religie, ma refer la jegurile abrahamiste care de cel putin 2000 de ani au facut sute de milioane de victime si inca mai fac, ca doar nu sunt budism, hinduism, daoism, taoism, etc, care au facut zero victime. NU! Sunt niste oligofrenii si niste boli mintale care nu au nimic pasnic si tolerant in ele, doar totalitarism sau moarte.

      Ștergere
    4. @Anonim 10 mai. NU am cum sa iti scot gogosile socialiste din cap, asta e..indoctrinarea este mult prea puternica la unii. Bogatii ii jecmanesc pe saraci? Poate..poate unii bogati. Dar romanul s-a inavatat cu saracia in asa fel incit nici nu mai stie ce e ala un om bogat. Crede ca cocalarul cu BMW X5 este bogat si in mod sigur pentru ca i-a jecmanit pe altii. Imi spui si mie te rog cu ce te-a jecmanit pe tine omul de afaceri Ion Tiriac? Caci acela este un om bogat si de altfel extrem de respectabil A dat de lucru in viata lui unor mii bune de oameni, a ajutat economia sa creasca etc, etc. Da' tu stii una si buna ca in capitalism bogatii ii jecmanesc pe saraci. Ca in socialism statul jecmaneste pe toata lumea ai uitat probabil. De ce au murit tineri in 89? De prosti nu e asa? Ca acum unii sa faca iar propaganda socialismului/comunismului cum ca nu e drept ca unii sa aiba si altii sa nu aiba! Ba este foarte drept! Pentru ca unii merita iar atlii nu! "Egalitatea" artificiala promovata atit de acerb de catre sistemul socialist corupt de satana contravine liberatii. Atunci cind este promovata libertatea economica diferentele intre averi se maresc pentru ca asa este firesc, asa este de cind lumea si pamintul. Deoarece unii sint abili oameni de afaceri iar altii nu! Unii au calitatile de a fi abili oameni de afaceri iar altii nu! Daca tu crezi ca e moral sa ii impiedici sa se imbogateasca pe cei care sint abili oameni de afaceri gresesti profund. Ca si cum te-ai supara ca Titi Aur conduce mai bine ca tine. Pai asta este un fapt, conduce mai bine ca tine iar tu nu poti face nimic in privinta asta. Iar altul face afaceri mult mai bine ca tine iar tu nu poti face nimic in privinta asta. Sau ar trebui sa nu poti face nimic deoarece statul socialist imputit te ademeneste cu ideea ca ar fi ceva cinstit sa i se ia bogatului din avere, sa i se puna piedici in a-si dezvolta si mai mult afacerea, etc. Nu , nu este drept, iar tinerii care au murit in 89 au murit pentru a nu mai auzi vreodata de propaganda socialista in viata vietii lor...Din pacate au murit degeaba...se gasesc in continuare o gramada de indivizi care sustin in continuare socialismul mai abitir decit creatorii lui (Marx,Lenin, etc). Un om normal la cap nu vrea sa auda in viata lui de socialism, socialismul este o plaga, un cancer care maninca omenirea.

      Ștergere
    5. @anonim 11 mai. Religia nu este deloc o pacoste, este unicul far calauzitor care ar putea scoate omenirea din intuneric, dar este impiedicata de unii din astia ca tine. Iar singurele religii OK sint exact cele Abrahamice...mizeriile alea orientale sint doar niste idiotenii scornite insasi de satana. In fond toti ateii astia ca tine sustin mereu ca religiile Abrahamice nu sint pasnice...dar cred ca se porneste mereu de la o premisa gresita. De ce ar trebui sa fie pasnice? Nu ma intelege gresit, nu sint pentru violenta de dragul violentei, departe de mine astfel de ginduri. Eu mi-as dori ca toti membrii tuturor religiilor Abrahamice sa traiasca in armonie si in pace. Dar uneori nu se poate. De ce ar trebui sa fiu pasnic cu inamicul meu? Daca o alta tara si o alta religie imi invadeaza teritoriul ar trebui sa il dau de buna voie? Stiu, stiu..noi sintem crestini,trebuie sa intoarcem celalat obraz. Dar de fapt a fost practica de pe urma careia crestinii au avut cel mai mult de suferit. De aia ne si rid in nas musulmanii..cica crestinii sint prosti. Si probabil au dreptate intr-un fel caci crestinii nu stiu sa isi apere religia. Ba mai mult a devenit de rau augur sa recunosti intre cei din "lumea buna" ca esti credincios si mergi la Biserica. Ne rusinam de Hristos...pai atunci si El se va rusina de noi la Judecata cea infricosata. Musulmanii desi nu prea cred ei in Hristos ei nu se rusineaza niciodata de religia lor. La ei religia este insasi viata si nu doar o traditie ramasa din vremuri imemoriale si care nu isi mai gaseste locul in societatea moderna asa cum cred "crestinii" moderni. Iar daca crestinii un pic mai de demult nu stiau sa mai scoata si sabia cind era cazul tu acum nu mai mergeai la Biserica ci la moschee. Bine tu nu mergi deloc...caci esti ateu. Ateii nu sint foarte inteligenti...dar noi toti cei care vrem sa mergem la Biserica am fi mers la moschee. Sa fie clar, nu noi am fost agresorii ci am fost cei agresati. Era normal si firesc sa ne aparam. Si cerede-ma ca pina si musulmanii ii respecta pe cei care stiu sa riposteze. Nu au nici un respect fata de cei care intorc celalalt obraz caci isi dau seama ca ei traisc cu un profund sentiment religios tot timpul vietii lor in timp ce noi crestinii sintem credinciosi doar cu numele, ne rusinam sa recunoastem ca mergem la Sfinta Biserica cind ne aflam intre atei, de frica sa nu fim luati peste picior, de frica sa nu fim numiti "habotnici",etc. Uite mie nu imi este frica. Poti sa ma faci cum vrei caci oricum nu ai dreptate. Socialismul este un cancer care maninca societatea umana. Religia este un far calauzitor care are puterea de a scoate omenirea din intuneric, dar marea majoritate prefera intunericul. Prefera ca rolul Bisericii sa fie preluat de catre statul satanic de tip socialist imputit. Care in numele binelui comun sacrifica marea majoritate a indivizilor. Iar aia cu religiile pasnice...a fi un om nonviolent nu inseamna sa nu stii sa folosesti violenta atunci cind este cazul. Oricit de urit ar fi razboiul citeodata este o necesitate. Cei care nu inteleg asta...sint de fapt socialisti!

      Ștergere
  2. https://www.youtube.com/watch?v=bTU5HXyd9gE
    https://www.armstrongeconomics.com/blog/

    RăspundețiȘtergere
  3. EU sunt curios de cel al LIBERTATII ca al ROBIEI se vede pretutindeni !LIBERTATEA trebuie a ne o castiga , astazi o vedem si nu e !

    RăspundețiȘtergere
  4. Vindecați 6423. 923 morți. Total cazuri "closed" 7346. Mortalitate 12.56% Adică mult prea mult.
    În realitate, populația României pare destul de rezistentă. Cei doar 900 decedați sunt o dovadă în acest sens. În România mor zilnic 900 de oameni, oricum, așa că tot 900 în 60 de zile e nimica toată.
    Ar trebui să fim undeva la 3% sau mai jos ca procentaj de mortalitate datorită Covid.
    Dacă din calcule iese aproape 13%, explicația este că se fac teste/se iau bolnavi în evidență de 4 ori mai puțin ca în alte țări. În medie.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Avocatul diavolului"9 mai 2020 la 02:09

    Treziți-vă, treziți-vă!

    OK, suntem toți treji, acum ce facem?

    Aici nu e o luptă între rău și bine, ci între băieți răi. Între ei, că băieții buni scriu în bibliotecă. Cu ușa închisă și cu semnul "Nu deranjați!" pe ea.

    Toată lumea le acuză pe femei că sunt atrase de băieții răi. Păi ăia mișcă ceva. Băieții buni comentează de pe margine. În cel mai bun caz.

    Problema este veche, doar că nimeni nu recunoaște. Și soluția este veche: baiatule bun, ieși din zona de confort! Arată 10% din ce arată cel rău și-l scoți din piață. Din orice piață fie ea politică, socială etc.

    Apropo, protestele antiPSD ar fi ținut o zi sau două dacă depindeau de influencerii online. Energia lor a venit de la fetele alea mici și urâțele, cu rucsac și recuzită, care...ajunge cât am scris :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ăștia au deja un control mai mare decât ne imaginăm noi. Au androizi, au replicanți care imită omul chiar și emoțional. Uită la Fauci, un android depistat și nu îl pot da jos.
    https://www.forbes.ro/america-avut-un-dr-fauci-si-timpul-gripei-spaniole-din-1918-163011
    Citiți articolul. Același Fauci în 1889 își ia diploma, nu moare bine ca e replicat din nou. Au tehnologie care ii îmbătrânește ca pe oameni, si cunoașterea lor mereu o depășește pe a oamenilor obișnuiți. Dar sunt mașini, nu au suflet.

    RăspundețiȘtergere
  7. cred ca exista ordin sa fie mai multi morti ca stam cam slab in statistica.

    oricum decidentii au facut tot ce puteau deci au facut bine dar mai multi morti justifica mai multe zile in izolare si eventualele decese ale celor care nu au avut acces la servicii medicale in perioada asta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Lasă-i să crape robi, între betoane aseptice. Atât merită. Va fi o lecție memorabilă pentru omenire. Trezirea în masă e imposibilă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trezirea în masă e posibilă si va fi minunata in ochii nostrii și ai întregii lumi, dar și mult sângeroasă.Încă nu explodează mămăliga....Nu-i destul foc sub oală, după atâtea clubbinguri, manele, gratare fara numar,videochaturi etcetc

      Ștergere
  9. Depinde de ce fel de trezire este vorba. Sa intelegi ca covideala este bataie de joc nu-i greu. Dar mai departe? Cati pot intelege putreziciunea sistemului si profunzimea ei? Iar dupa asta cati au puterea sa se rupa de el?

    Spuneai intr-o postare de amish si ziceai bine insa ca sa ajungi sa te rupi de un sistem care nu poate ajunge decat tehno-globalist-sclavagist (este determinism tehnologic si nimic altceva) ai nevoie de o motivatie superioara care nu poate veni din lumea materiala. Asta-i cheia. Iar acea motivatie este numai de natura spirituala. Iar odata ajuns pe acest palier descoperi ca iarasi sunt 1 milion de cai dintre care numai una este corecta. Greu nene, greu.

    Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  10. "statisticile cu persoanele care aveau şi alte boli, unele grave, dar care au fost raportate ca decedate din cauza COVID-19 sunt raportate astfel ca urmare a recomandărilor primite de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii."

    https://adevarul.ro/news/societate/tataru-87-persoanele-murit-saptamana-trecuta-urma-infectarii-coronavirus-aveau-alte-boli-1_5eb45ac65163ec42718cef5b/index.html

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu atitea probleme cotidiane, am uitat să ne aducem aminte, azi 9 mai, de toți eroii căzuți la Plevna, Grivița, Smirdan. Pentru un minut glorie eroilor căzuți în Bulgaria, pentru a fi independenti și suverani. Respect și aducere aminte, nici 8mai, partidul comunist, nici ziua Europei, deși am vărsat și noi singe destul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Încă ceva. Din păcate, timpurile sunt aceleași. Ne-am cistigat independența în 1877 cu hainele rupte și cu bocancii sparți, la defilare după victorie remarca Eminescu în ziarul Timpul. La Mărășești au luptat în izmene. În stalingrag, mi-a povestit bunicul meu, fără haine. Aceiași și mereu politicieni. La 1 decembrie 2019 au defilat fără armament rominesc, cu fierul vechi din NATO. Atit. În rest convid 19, manipulare și mici și bere. Spălare pe creieri. Pentru robi. Păcat. Am pierdut mindria și demnitatea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti dreptate. Cand un popor renunta la mandria de neam (cu tot ce presupune aceata resepctiv credinta, obiceiuri, cultul eroilor) dispare si se transforma in gloata, iar cu gloata faci orice.

      Ștergere
    2. suntem infectati cu resemnare de vreo 100 de ani si mai bine

      Ștergere
    3. Trist, dureros de adevărat, bine sintetizat, bine scris.

      Ștergere
  13. https://visegradpost.com/fr/2020/05/04/la-roumanie-avant-garde-de-la-dictature-pseudo-sanitaire-mondiale/


    Et ce, parce que ce laboratoire présente, sur le plan politique, un risque d’explosion minimal : les Roumains n’ont aujourd’hui pour la plupart pas d’identité nationale (tout au plus ethnique – fondée notamment sur la haine savamment entretenue de leurs voisins), ni – en dehors des dix milles patriciens aux commandes de la Securitate – d’identité de classe ; confrontés à la détérioration de leurs conditions de vie, le premier réflexe des Roumains jeunes et ambitieux est d’émigrer – en aucun cas de chercher à assumer des responsabilités collectives. Même leur identité religieuse – historiquement la seule à avoir montré une certaine efficacité mobilisatrice – est aujourd’hui compromise, à mesure, d’une part, que ce vieux pays orthodoxe devient (comme le Brésil et tant de pays du Sud) néo-protestant ; d’autre part, du fait de la décrédibilisation accélérée d’une Église Orthodoxe Roumaine annexée par la Securitate, et qui, subséquemment, ne parvient même plus à produire un simulacre convainquant de résistance – que ce soit face à l’agenda LGBT ou, plus récemment, face à la dictature covidienne.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Învechita propagandă revizionistă ungurească, de care e plin internetul. Acum sub veșmînt populist suveranist de cînd VOrban conduce Ungaria. Mizează prea mult pe necunoașterea istoriei și mustește de prea multe resentimente ca să mai conteze exprimarea studiat elegantă.

      Presupusa contrapondere a grupului Vișegrad nu există în fapt. Compus din 4, care de fapt sunt 3 (Slovacia tratează cu suspiciune Ungaria), iar la o numărătoare atentă sunt 2 (Polonia tratează direct cu americanii și doar se folosește de Ungaria în relația cu UE). În funcție de guvernul din Cehia, grupul rămîne adesea compus doar din Ungaria.

      Lăudabile sunt doar eforturile lui VOrban de a-și extrage țara din strînsoarea colonială. În relația cu România rămîn același inamic tradițional, incapabil să asimileze realitatea, în ciuda străduințelor de fațadă prin care ar vrea să pară că urmăresc o reconciliere, fie ea și impusă de asuprirea comună din temnița UE. Comună, dar nu egală, Ungaria profitînd din plin pe seama României de aberantele retrocedări, inventate și ilegale, de după 1989, ca și de politica de cedare practicată de toate guvernele române, încă din 15 martie 1990 (noroc că aveam armată condusă de generali patrioți), trecînd prin mizerabilul tratat din 1996 și pînă în ziua de azi.

      Evident, la fel ca în 1848 sau 1956, stupida propagandă antiromânească se va întoarce împotriva Ungariei, dacă tot nu învață nimic de la înălțimea aroganței lor suficiente.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)