miercuri, 4 mai 2022

Ce urmează?


Lizz Truss, ministrul de externe al Angliei, a făcut câteva observaţii agresive referitoare la China. Într-un limbaj care cu greu mai poate fi calificat diplomatic, Truss a tras de urechi China spunând că: „Ţările trebuie să joace după reguli, iar asta include China. Cei care nu vor asculta regulile[noastre n.n] vor înceta să mai crească. China are nevoie de comerţ cu G7. Noi[G7-n.n.] reprezentăm jumătate din economia mondială şi avem alegeri de făcut”. 

Să auzi vorbindu-se despre reguli din partea unei ţări criminale, care are milioane de morţi nevinovaţi pe conştiinţă, e aproape hilar. Însă, culmea e că, în actualul context, crimele unora sunt trecute sub tăcere în timp ce cele ale altora, ori sunt inventate, ori exagerate la modul grotesc. 

Replica Chinei a venit aproape instantaneu prin intermediul purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe Chinez, Wang Wenbin: „Regulile internaționale ar trebui să fie normele care guvernează relațiile dintre state, bazate  mai degrabă pe scopurile și principiile Cartei ONU decât pe regulile unui cerc restrâns sau ale unei clici.(...) Războiul Rece s-a încheiat de mult, iar NATO, ca produs al acestuia şi ca cea mai mari alianță militară din lume, ar trebui să-şi reevalueze situația și să facă ajustările necesare. Cu toate acestea, NATO continuă să fie tributar vechiului concept de securitate angajându-se în diverse confruntări, devenind un instrument necesar anumitor țări[SUA, Anglia-n.n.] pentru a-şi menţine hegemonia.” 

Ceea ce remarcăm este o nervozitate din ce în ce mai mare a Chinei. De altfel, ca o bomboană pe colivă, Financial Times vorbeşte despre o întâlnire secretă a conducătorilor de top ai sistemului bancar chinezesc, întâlnire menită a stabili paşii care trebuie făcuţi în direcţia securitizării rezervelor internaţionale ale ţării. Iar absolut toată discuţia s-a bazat pe experienţa rusească în confruntarea cu Ucraina. 

Rusia, cunoscând adversitatea SUA, s-a izolat financiar faţă de americani. Încă de acum zece ani şi-a vândut toate deţinerile de datorie americană. Însă eroarea pe care-a făcut-o a fost aceea a menţinerii deschise a expunerii pe Europa. Calculul ruşilor a fost destul de bine gândit: ei(europenii) sunt dependenţi de noi din punct de vedere energetic, astfel încât nu vor avea niciun motiv să ne blocheze banii. Realitatea a arătat că europenii sunt o marionetă atât de lipsită de sens a SUA încât au fost capabili să se împuşte în picior, aruncându-se în vârtejul unui picaj economic fără precedent doar pentru a face pe plac stăpânului. 

Exact aceasta a fost lecţia învăţată de China care acum este hotărâtă să-şi menţină la minim nivelul plasamentelor externe, astfel încât, în cazul unui conflict, să-şi minimizeze pierderile. Lecţia ucraineană va avea însă efecte dezastruoase. Putem spune că suntem la începutul unui război financiar de proporţii. 

China, începând de acum câţiva ani, îşi lichidează poziţiile de creditor al americanilor. Cum expunerea ţării pe SUA este imensă, nu prea se găsesc cumpărători care să preia ceea ce vinde China. FED-ul are o schemă Ponzi cu Banca Japoniei care a devenit cel mai mare creditor al SUA, cu o expunere de 1.6 trilioane de dolari. China a scăzut în ultima perioadă, ajungând la 1 trilion de $. Problema care se pune este unde se va duce acest trilion - sau mare parte din el - întrucât este clar că nu vom mai vedea pentru multă vreme această expunere a chinezilor. Vor lua japonezii? Păi unde să mai ţină? Pentru o economie de 5 trilioane $, o asemenea structură a plasamentelor depăşeşte orice imaginaţie. 

Banca Japoniei cumpără datorie guvernamentală japoneză. În prezent aproape 80% din datoria publică japoneză(de peste 10 tln. $) de deţinută de propria Bancă Centrală! Adăugaţi la asta cele 1.6 trilioane de dolari datorie americană(alături de restul pasamentelor) şi veţi obţine o situaţie cel puţin ciudată. Veţi rămâne surprinşi când veţi afla că rezervele Băncii Japoniei sunt în valoare totală de ...  de 1.4 trilioane $, adică mai puţin decât datoria americană pe care-o deţine, iar aici totul devine de-a dreptul hilar deoarece te întrebi de unde au japonezii bani? Doar dacă au descoperit secretul alchimiştilor ar putea avea o justificare pentr cifrele afişate, altfel nu găsesc nicio explicaţie logică. 

Cert este că, treptat, chinezii vor scoate la tarabă datoria american pe care o deţin. Din punct de vedere practic, Banca Japoniei n-ar mai putea să cumpere. Cine va fi aşadar fericitul posesor? Locul 3 la deţinerea de datorie americană este Anglia, cu 600 mld $. Poate Anglia să-şi mai crească expunerea? Aiurea, ăştia sunt faliţi de cel puţin 20 de ani. Probabil preluarea va fi „un efort comun” al statelor UE. Care state însă se vor vedea cu o presiune teribilă pe cap deoarece China îşi va reduce şi expunerea pe EUR. 

Revizuirea rezervelor internaţionale ale Chinei va aduce dureri de cap pe ambele părţi ale Atlanticului. Însă, cel mai important de reţinut este că asistăm la începutul noului front deschis de China. Vă spun fără nicio tăgadă că menţinerea politicii „COVID 0” nu-i decât un pretext pentru a forţa golirea stocurilor de mărfuri ale SUA , Angliei şi Europei. Paralel cu aceasta, China aruncă în piaţă deţinerile de monedă occidentală, adică toarnă gaz peste focul inflaţionist care deja face ravagii în Occident.

Cum se va termina e greu de priceput. Vă spun însă că aşa cum SUA a activat proxy-ul ucrainean, Rusia a activat proxy-ul nord-coreean. Nu prea a dat nimeni atenţie noilor capabilităţi arătate de Coreea de Nord. Ceea ce trebuie să înţelegeţi e că, într-un mod inexplicabil, Coreea de Nord a făcut un salt teribil în designul noilor sale rachete intercontinentale. Iar asta era imposibil fără ajutor extern. 

Ce urmează? Vremurile devin tulburi. Din ce în ce mai tulburi.

52 de comentarii:

  1. F interesant. Ideea centrala este o buna baza de plecare pt realizarea unei cercetări aprofundate

    RăspundețiȘtergere
  2. Criminalii de la conducerea sUA si Anglia care au băgat lumea in războaie au niște reguli care înseamnă ca toți trebuie sa le respecte pe ale lor.
    Totuși acești conducători aveau alta lumină întunecată in anii 60 când au aruncat in lume conceptul profitabil economic de "dolce vita".
    Acum de ce s-au schimbat? Sau acestia de la conducere sunt fii si fiicele criminalilor din anii 60?
    Am văzut si la noi in serviciile de informații aceasi scadere a calității oamenilor si idealurilor decat la generația din anii 60.
    Dacă înainte le placea sa te urmărească, apoi sa te prindă, sa te bată așa fără vânătăi. Azi e pe față. Îți da o injecție si te face dependent de ajutorul de handicap. Venitul minim garantat. Doar sa fi de acord sa îți mutilezi corpul.
    Ca dovadă a prostiei. După pandemie, lumea a luat-o la vale. Au stricat echilibrul care a existat in ultimii 70 de ani.
    Copii celor care au clădit lumea occidentală, o vor acum dărâmata.
    Au greșit părinții nostrii dând libertate si democrație lumii?Occidentul se intoarce la mutilarea corpurilor din evul mediu?

    Politica COVID ZERO își arată abia acum fața cine este si de ce: ECONOMIE PLANIFICATĂ DE TIP CEAUȘIST!!!
    COVID ZERO = ECONOMIA PLANIFICATA CEAUȘIST!!!
    De aceea nu s-au vaccinat românii ca au simtit izul ăla de economie ceaușist planificată. Un vaccin e planul cincinal. Te-ai înțepat cu planul lor cincinal. Exact ca pe vremea ceaușista. Occidentul nu rezistă bine la economia ceaușista covid. Dar China are antrenament.
    E una ce a stat izolata 9 luni orin State, a iesit afară prima zi si a fost călcată de mașină. Deci occidentalii sunt genul de inadaotati social, sau sa zic inadaptatiglobal.

    Până si Iohanis Klaus Werner e un Ceaușescu ca tip de presedinte dar fără geniul lui carpatin. Adica Trudeau si Macron sunt toți ca Ceaușescu pe care l-am huiduit împreună la Europa Liberă.
    Adica mici dictatori care fura voturile si puterile executive.
    Ceaușescu acum e copil mic la cate crime au ăștia pe mâini.
    Numai prin vaccinuri si asa zis covid poți vedea crimele lor.
    Apoi furtul de la salariați.
    Toți suntem furati la salar de aceștia.
    Pe banul meu ei iau decizii contra mea. Apoi imi cer si bani de facturi umflate cu pompa si ne da salarii de Africa.
    Câta minciună. România are resurse sa dea salarii de 3000 euro minim PE economie.
    Astea sunt calcule facute de SRI. Mai exista ceva articole neșterse cu discuțiile astea. Dar nu au vrut sa implementeze si aici occident. Orice economist va va minți ca nu se pot da salarii mari ca in Germania la românii de aici.
    Se pot dar ar insemna ca toti francezii si germanii sa vina la lucru in România. Si nu vor asta.
    Știți de ce i se va zice in viitor Gradina Maicii Domnului României?
    După bomba atomica sau nucleară ce va rade Ucraina, Romania va fi zona tampon de radiații in care nu vor mai exista investiții decat de decontaminare. Va fi ca o grădină din rai. Doamne iată-ne!!!






    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteti da amanunte despre salariul minim de 3000E pe economie? Unde se gasesc articolele?
      zeT

      Ștergere
    2. https://www.dcnews.ro/citu-1prc-din-romani-salarii-peste-3000-euro-net-elena-cristian-nu-am-inteles-de-ce-a-fost-criticat-a-spus-avem_832726.html

      Ștergere
    3. Statutul funcţionarilor publici a intrat în vigoare la 7 ianuarie 2000, după adoptarea Legii nr. 188/1999. La 1 ianuarie 2004, art. 29 din statut a fost modificat pentru a prevedea că, începând de la această dată, anumite sporuri urmau să fie incluse în salariul funcţionarilor publici:
      Art. 29
      „(1) Pentru activitatea desfăşurată funcţionarii publici au dreptul la un salariu compus din:
      a) salariul de bază
      b) sporul pentru vechime în muncă;
      c) suplimentul postului;
      d) suplimentul gradului.
      (2) Funcţionarii publici beneficiază de prime şi alte drepturi salariale, în condiţiile legii.
      (3) Salarizarea funcţionarilor publici se face în conformitate cu prevederile legii privind stabilirea sistemului unitar de salarizare pentru funcţionarii publici.”
      La 19 iulie 2006, litera d) a fost modificată astfel: „suplimentul corespunzător treptei de salarizare”. Cu efect de la 1 iunie 2007, art. 29 a devenit art. 31, dar conţinutul acestuia nu a fost modificat.
      Aplicarea acestor dispoziţii a fost suspendată din 2004 până în 2006, prima dată de Legea nr. 164/2004 din 15 mai 2004, apoi de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92/2004, aprobată prin Legea nr. 76/2005, şi ulterior de Ordonanţa Guvernului nr. 2/2006, aprobată prin Legea nr. 417/2006.
      Cu efect din 12 noiembrie 2009, cele două sporuri, şi anume suplimentul postului şi suplimentul corespunzător treptei de salarizare, au fost eliminate de Legea nr. 330/2009, care a fost, la rândul său, abrogată la 1 ianuarie 2011.
      http://ier.gov.ro/wp-content/uploads/publicatii/Culegere-jurisp.-CEDO-vol.-3.pdf

      Ștergere
    4. Eu am zis:
      "Puteti da amanunte despre salariul minim de 3000E pe economie? Unde se gasesc articolele?"
      Raspunsurile primite spun de salariu net de peste 3.000E pentru unii (1%), dar nu pentru salariul MINIM NET.
      zeT

      Ștergere
    5. 6:47....Linisteste-te! A fost doar o figura de stil. Nu exista asa ceva intr-un stat vasal.

      Ștergere
  3. Dolarul, lira sterlină și euro au avut acoperire doar militară și prin energia achiziționata de la ruși și produsele de larg consum de la chinezi. Fără acestea tiparnițele lor vor deveni inutile, cele trei fiind greu de folosit chiar și ca hârtie igienică.

    RăspundețiȘtergere
  4. Banii Japoniei provin, in cea mai mare parte, din doua surse: societatea secreta care a preluat puterea acolo in 1945 si Yakuza care se pregateste neincetat de a declansa ostilitatile pentru bombardamentul cu gaz lichid de la Hiroshima, Nagasaki si Tokyo. Acea societate secreta avea cam un trilion de dolari la inceput de secol XIX, si tot ea imprumuta trezoreria americana in fiecare an cu sute de miliarde de dolari. Tot ea l-a instalat pe Mao in China.

    Ce va urma? Activarea domeniului prionic al Omicron, oficial se va declara o epidemie de gripa aviara (H5N1 sau H7N3). Omicron este Mers-Cov-2 sau Haemophilus influenzae (M. influenzae). Exact la fel ca in 1918. China se pregateste pentru a implementa modelul nord-coreean peste tot chiar si in economie. Transnistria va fi recunoscuta de Rusia. Daca nu ne declaram neutralitatea, scenariul lui Florian Garz va deveni realitate (publicat in 1997 in Nato: Globalizare sau Disparitie). Daca portul Constanta va fi blocat, precum si importurile de hrana, ne vom reintoarce imediat la situatia din 1988-1989 intr-un mod si mai drastic. Taiwan are o multime de insule in jur care vor fi atacate de China. Tinta finala este marea revolutie care va cuprinde Europa si SUA. Intrebarea este, cine va conduce aceasta revolutie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Edit: "secol XX"

      Elitele americane au parasit SUA in 2003 si au plecat in China, si au luat tot cu ei, know-how, tehnologii si altele. Astfel, de atunci, China a luat avant in toate domeniile. SUA putea sa isi pastreze baza industriala foarte bine, a renuntat voluntar la ea; mai mult, are carbune, petrol, gaze si tot ce ii trebuie pentru a fi independenta energetic. Insa acele elite stiu ca vor interveni schimbari geologice de amploare.

      Ce sunt creditul, inflatia, scopul final al hiperinflatiei:

      https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_cooper2a.htm

      Ștergere
    2. de ce sa blocheze portul Constanta? Sigur va fi blocat? pai olandezii nu au reusit sa blocheze portul constanta, ei cei mai mari pirati ai oceanelor lumii.
      Ai cumva un link la Elitele americane care au parasit SUA in 2003 si au plecat in China? Dar cu nume si prenume.

      Ștergere
    3. "cine va conduce aceasta revolutie?" - hahaha! Aia pentru care "mesia" nu poate veni daca nu stapanesc toate bogatiile pamantului. Asa scrie la ei la carte, asa fac.

      Ștergere
    4. Măi Sandokhane, ce sunt acele *schimbări geologice* cu care ne amețești de vreo lună încoace? !
      Includ și cele spuse despre Pământul din Colț*, a cărei jumătate sudică zice-se că va aluneca în mare?! Explică-te, dă surse dacă ai sau las-o jos, că măcăne !!!

      Ștergere
    5. Schimbarile geologice de la ultimul mare cataclism cosmic: California s-a realipit la continentul nord-american, Siberia s-a transformat intr-un ghetar (mamutii au inghetat instantaneu la temperaturi care se regasesc doar in spatiul cosmic), platoul Gizeh a fost inundat pana la inaltimea de 100 de metri (masuratori efectuate de Stanford University in 1974), Sahara a devenit desert. Pentru a intelege cand au avut loc aceste schimbari, e nevoie sa aprofundam noua cronologie radicala a lumii. O introducere:

      https://www.scribd.com/document/319727784/Noua-Cronologie-Radicala-a-Istoriei

      Majoritatea hartilor alcatuite inainte de 1760 e.n. arata California drept insula. Peste 800 de astfel de harti. Dupa 1760 e.n., deodata California este parte a continentului.

      Aceste schimbari geologice au fost cauzate de cometa Encke, supranumita si Nibiru, Typhon. Praful cometar al cometei Encke contine M. avium, M. influenzae si alti agenti patogeni. Tot ce a descris Velikovsky in Lumi in Coliziune a avut loc acum aproximativ 260 de ani, si nu acum 3.500 de ani.

      Ne asteapta: inversarea polilor magnetici (dar nu si ai polilor geografici, pentru ca Pamantul este stationar), insa inainte de asta vor sa declanseze o miniapocalipsa.

      Cum stiu elitele sa calculeze sfarsitul acestei ere cosmice? Bazandu-se pe precesia solara de 1,5 km pe an a Soarelui spre vest. Distanta dintre cele doua tropice la marginea suprafetei care compune harta adevarata a pamantului masoara 6.102.737 km. Impartit la sase (distanta temporala dintre cele doua solstitii), vine 1.017.25 km. Impartim aceasta cifra la 2 si obtinem cam 508.6 km. 508.6 / 1,5 = 339.25 sau 340 ani. Aceasta este durata adevarata a istoriei lumii. Citeste materialul cu noua cronologie radicala a lumii.

      Ștergere
    6. Revolutia din US va fi condusa de Billy Joel, iar revolutia din UE va fi condusa de Oleg Gazmanov.

      Ștergere
    7. Sandocane, te incadrezi intr-una din doua situatii, una tine de shrinks, alta de feds. Las surpriza publicului sa alfe care din ele predomina. Initial am crezut ca esti ca in A beautiful mind, formule chestii, lipsa de medicatie. E mult mai grav. Asa ca incep sa ma intreb...chiar existi? Esti un fictional character? Pentru ca daca nu, atunci eu nu exist, simplu. Eu cu ai mei bunici care povesteau despre strabunicii lor, adica amintiri ce depasesc aia 340 ani. Dar vei spune ca manuscrise vechi din anii 1700 din Romania sunt fake, imbatranite chimic bla bla.
      In viata reala si nu exclusiv pe net a unora, exista omushteni cu astfel de preocupari. Oameni mai normali se intreaba de unde atat timp liber, care dauneaza grav sanatatii fizice si psihice. Sandocane, pariu ca nu esti culturist si nici sport regulat nu faci ca sa nu zic de altele. Din ce traiesti, se vede. Unii au facut bani cu teorii despre dinozauri, tu faci din teorii ca n-au existat. Felicitari!
      Multumim insa ca ne-ai dat denumirile stiintifice ale virusilor care ne vor ucide. Altfel muream neimpacati.
      O intrebare...poti demonstra ca nu esti un bot? Suspiciunea de troll a durat prea putin incat sa mai fie luata in seama. De ce suspectarea de trolling a durat exagerat de putin? Pentru ca lumea, avand decat 340 ani, toate se petrec ultraaccelerat pentru a simula milioane de ani de existenta-ca sa interpretez si eu in ton cu tine.

      Ștergere
    8. Dovezile sunt multliple pentru o cronologie istorica diferita de ceea am fost fortati sa invatam in mod oficial.

      https://stolenhistory.net/threads/sandokhans-link-and-post-collection.5397/

      https://stolenhistory.net/threads/new-radical-chronology-of-history.3767/

      Noua cronologie radicala a istoriei:

      Iisus a fost crucificat/inviat la Constantinopole acum aproximativ 260 de ani

      Podul de la Drobeta a fost construit in aceeasi perioada de catre TROIENI (Troia = Constantinopole), care au invadat Dacia

      Pompei si Herculane au fost distruse de eruptia vulcanului Vezuviu tot in aceeasi perioada (1750 e.n. - 1760 e.n.)

      In perioada 1780-1800 e.n. toate textele religioase au fost falsificate la greu, precum si toata istoria de dinainte de anul 1800 e.n.



      Ștergere
    9. @@@Sandokhan, Pământul a fost creat în urmă cu vreo 7.500 de ani;ceea ce scrii dumneata sunt fantasme;există chiar o tâmpenie de sait (lovendal parcă se cheamă) cu tot felul de teorii la fel de fanteziste ca ale tale.

      https://doxologia.ro/intreaba-preotul/cati-ani-au-trecut-de-la-crearea-lumii

      Ștergere
  5. "Rusia, cunoscând adversitatea SUA, s-a izolat financiar faţă de americani. Încă de acum zece ani şi-a vândut toate deţinerile de datorie americană. Însă eroarea pe care-a făcut-o a fost aceea a menţinerii deschise a expunerii pe Europa. Calculul ruşilor a fost destul de bine gândit: ei(europenii) sunt dependenţi de noi din punct de vedere energetic, astfel încât nu vor avea niciun motiv să ne blocheze banii. Realitatea a arătat că europenii sunt o marionetă atât de lipsită de sens a SUA încât au fost capabili să se împuşte în picior, aruncându-se în vârtejul unui picaj economic fără precedent doar pentru a face pe plac stăpânului. "
    .
    eu cred ca rusii au lasat anume niste bani in europa ca sa nu trezeasca suspiciuni, sa nu se vada chiar din avion si chiar din prima secunda ca au un plan.
    putem vorbi mult pe tema asta, dar eu cred ca asta e esenta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Privighetoarea cu glas fără pereche

    În vremea regelui Solomon, cel mai bun dintre regi, un om a cumpărat o privighetoare cu un glas fără pereche.
    A pus-o într-o colivie, unde pasărea nu ducea lipsă de nimic şi cânta, ore întregi, spre încântarea celor din jur. Într-o zi, când colivia a fost dusă pe un balcon, s-a apropiat de ea o altă pasăre, i-a şoptit ceva privighetorii şi a zburat..
    Din acea clipă, minunata privighetoare a rămas mută, fără niciun glas. Cuprins de deznădejde, omul a luat pasărea şi s-a dus la regele Solomon, care ştia limba necuvântătoarelor, şi l-a rugat s-o întrebe de ce nu mai vrea să cânte.
    Pasărea a grăit astfel către Solomon:
    – Pe vremuri, nu ştiam nici de vânător, nici de colivie. Apoi mi s-a întins o capcană dibace şi am căzut în ea, din lăcomie. Păsărarul m-a prins şi m-a vândut la târg, înstrăinându-mă de ai mei.
    M-am trezit în colivia acestui om pe care îl vezi în faţa ta.
    M-am jeluit zi şi noapte, dar omul a crezut că tânguirile mele sunt cântece de recunoştinţă şi bucurie.
    Până în ziua când o altă pasăre a venit la mine şi mi-a spus: „Nu mai plânge, pentru că de asta te ţin în colivie…Ei înțeleg cu totul altfel plânsul tău.”
    Atunci m-am hotărât să tac.
    Solomon i-a tălmăcit omului vorbele păsării. Acesta, pe drum înapoi, a stat și s-a gândit: „La ce bun să mai păstrez o privighetoare care nu cântă deloc?!”
    Şi i-a dat drumul din colivie…
    Cam asta li se întâmplă uneori și oamenilor: sunt captivi propriilor cuvinte, atitudini, alegeri de viață și purtări, eliberându-se doar prin tăcere, înfrânare și înțelepciune.TARILE SUNT LA FEL...

    RăspundețiȘtergere
  7. Este posibil ca nimeni sa nu fie interesat în a cumpăra datoria Sua? De bună voie sau cu forța.

    RăspundețiȘtergere
  8. Privitor la ultimul paragraf (Coreea de Nord):
    Da, clar e vorba de utilizarea autarhiei coreene ca proxy, dar aici controlul e peste 90% al Chinei.
    Din antichitate nordul peninsulei a fost zonă de influență a Dragonului. Iar în războiul cu SUA (1950-1953) chinezii au dus greul luptelor, nu partizanii lui Kim Ir Sen.
    Rachetele Phenianului (ca și toată tehnologia de acolo) beneficiază de sprijinul chinez.
    În fapt, ca să rezum, întotdeauna când China vrea să se "răstească" la lume o face prin Phenian (păstrându-și astfel aparența unei diplomații proprii mature și neviciate de agresivități tonale).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa in pace antichitatea. E clar ca acum China nu sta in spatele grasunului. Mai degraba are dreptate DD cu ajutorul din partea Rusiei.

      Asta cu "rastirea" la lume o scrii ca sa te afli in treaba sau ca sa te bagi in seama pentru ca "suna" bine. China chiar spune ce vrea clar si fara intermediari.

      Ștergere
    2. Anonim 12.25....iartă-mă. Pari a avea păreri adânci, și mi-e teamă să nu te încurc.

      Ștergere
    3. rusky au influenta mai mare in Korea decat chinejii

      Ștergere
    4. @8:37
      Sper ca glumesti.
      N-au cum capitalistii cleptooligarhi rushi sa aibe relatii bune cu ncoreenii. Nici cu chinezii nu sunt bune ci doar de tolerare reciproca.

      Ștergere
    5. Nu glumesc, stiu, e informatie publica.

      Ștergere
  9. Acum e si mai clar de ce este nevoie de criza, razboi, foamete. Numai asa, prin haos, Imperiul va reusi sa-si impuna Agenda pentru a indeplini conditiile venirii "Salvatorului".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai adauga si Pandemie. Se pare ca o mai au inca in program. Este evident ca tin mortis ca oamenii sa fie intepati regulat (sau cel putin de vreo 7-8 ori) cu ceva ce le convine lor. Acum se vorbeste de "Acordul Pandemic Global". Un instrument ideal al noii dictaturi mondiale.

      Nici o grija. China se va alinia si ea Agendei iar Rusia va fi aliniata cu forta (doar in cazul in care nu este deja iar acum isi interpreteaza partea din rol - nu-i vedeti prin reportajele cu ajutoare si refugiati aia inca poarta botnite?).

      Ștergere
    2. Vaccinurile au fost monetizate (adica a transforma vaccinul în monedă, a bate monedă.). Si daca Putin semneaza acel acord dupa ce a fost dat afara din alte organizatii internationale, si i-au blocat banii institutiile europene si americane va fi probabil extrem de benefic pentru rubla sau aur!!!.
      Dar daca vaccinurile nu contribuie cu nimic la economia bazata pe marfuri, petrol si aur, ci creeaza o economie paralela in care gazul si petrolul devin accesibile doar celor vaccinati diminuand capacitatea pietei nu cred ca Putin va semna sau ratifica ceva.
      Oare nu ai observat ca Putin a incheiat pandemia si vaccinarea? Ca vaccinarea diminua piata petrolului si gazelor? Aruncand Rusia in ruina ca Romania, o colonie a aventurierilor si piratilor de resurse.
      Si da, vor sa ii forteze pe rusi sa participe cu ei. Si Putin a zis NU! De accea este razboi in ucraina, nu stiu daca ai auzit de el.
      "Acordul Pandemic Global" presupune si sa vaccineze Moscova cu o racheta si apoi sa le lase prin testament resursele. Adica Putin sa semneze ca vor vaccin cu racheta si in caz de deces bunurile devin ale statului occidental. Macar noi le-am dat gratis. Dragnea ce facuse scandal, l-au si bagat la covid Rahova.
      Daca Dragnea facea ca Putin oare noi ce mancam azi? Sa mergem cu armata romana sa ocupam Lukoil, OMW si Petrom, sa ne luam petrolul inapoi, sa ne luam gazele inapoi, sa ne luam tara inapoi. Parca asta e sloganul presedintelui actual? da a luat gazele si petrolul inapoi la el in Austria, daca ati votat etnic austriac la conducerea Romaniei. Acum ar trebui toti sa constientizati votul, unde a-ti votat sa mearga gazele si petrolul vostru. Propun protest in fata la benzinariile din tara filmate pe facebook live toate o data. Sau sa ne cerem fiecare roman dreptul nostru la gaz si petrol in cuantum lunar de 50 de lei pe luna.

      Ștergere
    3. @@@Anonim 12:41, mulți precum dumneata o dau cu votul poporului, ignorând faptul că mai bine de 70% din persoanele cu drept de vot nu au votat;în plus, din neștiință ori din răutate, nu vreți să acceptați că rezultatele voturilor sunt aranjate, o dovadă fiind mascarada de la sectorul 1 al capitalei...o bună parte a românilor nu sunt proști așa cum vor să ne aburească cotropitorii țării.

      Ștergere
  10. https://acasa.ro/social-125/cati-bani-ne-ar-costa-unirea-cu-basarabia-75878.html

    RăspundețiȘtergere
  11. Si Joe Biden a facut declaratii ca vrea ”sa scoata China din economia mondiala”. Nu e intamplator faptul ca momentan China se confrunta cu o recrudescenta COVID-19. Pasarile inelate despre care am tot citit se pare ca isi fac bine treaba. Marea Britanie, cândva suzerana SUA, acum se comporta ca un jalnic vasal. Sper ca Rusia sa le vina de hac tuturor acestori infami malefici care doresc distrugerea si îngenuncherea omenirii pentru scopurile lor murdare.

    RăspundețiȘtergere
  12. https://evadare.ro/economie/gigantii-tehnologiei-deschid-partia-prabusirii-economice/

    RăspundețiȘtergere
  13. Globalistii occidentaloizi in ultimul timp ameninta China asa cum amenintau Rusia inainte ca aceasta sa inceapa "operatiunea speciala", pe care o asteptau si invocau atat de mult.

    Extrem de interesanta si riscanta strategia Chinei de a carantina economia cu obiectivul de a pune sub perfuzii de la ATI economia americana.

    RăspundețiȘtergere
  14. Bravo, inca o analiza foarte buna. Ticalosii (SUA + UE) vor merge pana in panzele alba ca sa-si pastreze statutul, pe viitor cred ca trebuie sa luam asta in calcul ca ipoteza de lucru pentru cum va evolua situatia.

    RăspundețiȘtergere
  15. Livrarile de chinezarii sunt in grafic. Nicio problema cu covid 0.
    Probabil va scadea cererea, pana sa scada livrarea, pentru ca au crescut extrem preturile materiilor prime, plus bani mai scumpi.
    Sa fim seriosi, te poti lipsi de multe chinezarii. Sunt curios ce fac chinezii cu somaj in crestere.
    Trecerea la agenda nationalista nu-i ajuta deloc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...zilele trecute tocmai am mai facut o comanda de ''chinezarii''... si pentru asta o sa am de asteptat iarasi, intre 50 si 90 de zile... poate ca sint maso si imi verific rabdarea... insa... am fericita alternativa de a cumpara de prin Europa sau, de ce nu?, chiar din Romania... la preturi de trei pina la... O SUTA de ori mai mari... cu provenienta clara, evidenta, tot din China... ceea ce spui tu acolo este o aberatie... nu am cumparat ''chilotareala'' ori gadget-uri stupide... am luat exclusiv articole tehnice... in timp ce unii isi pregatesc ''gradina supravietuirii'', avind aceasta posibilitate, eu imi pregatesc ''undita'' cu care sa ''pescuiesc'', pentru a nu astepta ''pestele'' de la pomana... si fac asta de cinci ani impliniti... eu stau la bloc, nu am gradina mea da' pot sa-mi pregatesc ceea ce, eventual, imi trebuie ca sa supravietuiesc... am peste 400-500 de comenzi de ''chinezarii''... printing 3D, laser, CNC, electronica... mi-am pregatit ''arsenalul'' pentru ceea ce va sa vina si pentru a nu depinde de pomana eventuala a unui ''stat esuat''... iar ''salvarea'' mea a venit tocmai de la acele ''chinezarii''... si am 67 de ani... am crescut intr-un comunism in cea mai mare parte idiot si restrictiv, asa ca nu ''servesc'' texte propagandistice... este evident ca tu esti supus acelei propagande stupide si nemernice... daca tu sau altii credeti ca China se va ''prabusi'' sau va fi afectata, inseamna ca traiesti intr-o bula izolata si ireala... vad ca noi, romanii, goi si rupti in fund, cu o atitudine cretinoida, facem aprecieri despre toti si toate, ne dam cu parerea intr-un mod implacabil, a-toate-stiutor, in timp ce propria tara s-a prabusit sub noi intr-una, de peste 32 de ani... ca deh!, noi le stim pe toate... in timp ce in jurul nostru este o ruina si NIMENI nu face nimic concret... in schimb sintem artistii ''serviciilor''... serviciile sint necesare cind PRODUCI ceva... autosuficienta ta si a celor ca tine va vor duce (ti-o spune un mos care a citit ceva istorie), nemilos, spre pieire... rugati-va la cele sfinte sa nu ''vina ceva''... eu, in caz de ceva, si la anii mei, daca sint cu miinile goale intr-o padure, nu mor de frig, foame ori sete... voi, cei de azi sinteti TERMINATI... va vad zilnic si o spun asta cu siguranta celui carea vazut, gindit si facut ceva toata viata... in doar cinci ani, fara nici o falsa modestie, am invatat, de la zero, o alta meserie pluridisciplinara... si azi sint foarte bun in ea... repet, sa pricepi... 3D printing, laser si CNC... cine se pricepe stie ca nu este foarte usor... mi-am cumparat si construit TOT ce imi trebuie... acum fac stocuri de materiale si DA!, cumpar TOT ''chinezarii''... de ultima generatie si la preturi accesibile unui pensionar, nu unui milionar prins de hobby-istica pasagera... ideile inradacinate si perpetuate despre ''chinezarii'' nu arata decit inghetul gindirii si refuzul realitatii... ''dusul rece'' care va urma va fi cu atit mai crunt... si ca ''enervarea'' sa fie completa, iti spun ca daca nu era China azi vorbeai cu Putin pe limba lui... insa, recunostinta este o floare inexistenta la romani... ti-o spune unu' care extrem de bine informat in anumite ''domenii'' si care nu prea vrea sa ''spuna'' mereu ce stie... pentru voi, astia ''informati'', am o singura urare... keep dreaming!

      Ștergere
    2. Daca tot ai legatura cu China, vezi cum merge piata lor imobiliara.
      Si poate afli ca de anul trecut le scade populatia. Iar situatia actuala sigur nu-i ajuta.
      Ca fac si lucruri bune, ca acum copiaza mai putin, nu contest. Dar exista multa productie de inutilitati sponsorizata tocmai de banii ieftini. Vedem de-acum ce va fi.
      Iar Romania piere din cauza astora ca tine. Ati rezolvat-o deja.

      Ștergere
    3. ...''Romania piere din cauza astora ca'' mine? te-ai gindit mult sa-mi spui asta? eu sint SIGUR ca Romania piere din cauza celor ca tine, cei prea indoctrinati si orbiti de propaganda ca sa mai poata vedea realitatea... ''ala ca mine'' spune ca ar fi dat Portul Constanta GRATIS Chinei si le permiteam sa faca aici un hub de marfuri, asa cum au facut Grecia, Italia, Ungaria, Polonia, Franta, Spania, Germania si cine mai stie... cei ca tine cred ca Chia este in epoca feudala cind ei sint SINGURII aflati cu adevarat, din punct de vedere tehnologic, in mileniul III... aberatiile cu privire la prabusirea Chinei, ca si a Rusiei, le cunosc prea bine... cum ii cunosc si pe cei asemenea tie... vorbim limbi diferite si, ca urmare, nu ne vom putea intelege niciodata... tu, dupa cum se vede, esti tributar unui mod de gindire care nu accepta altceva decit ceea ce va injecteaza zilnic propaganda... eu macar am o rezerva, ma indoiesc de ceea ce mi se ''serveste''... eu, unul, ii voi fi recunoscator Chinei pina mor... datorita ei acum nu vorbesc ruseste si nu am komisar in guvern (am in schimb ''consilieri luminosi'' ca ''licuricii'')... aberatia cu scaderea populatiei vine pe aceeasi filiera cu cea a ''actorasului erou''... poate te uiti pe goagal sa vezi ce populatie are si ce inseamna la ei o crestere de 0,5%... da' asa-i romanu' meu... il f*te grija de China in timp ce tara lui a ajuns la 15 milioane de la aproape 25 in 1990... de astia ca tine sint satul... VOI ATI DUS ROMANIA LA PIEIRE... VOI, cu convingerile voastre de ''stupid people''... si au trecut 32 de ani, nu 20 cum profetea ''oracolul'' din Damaroaia...

      Ștergere
  16. Liz Truss Foreign Secretary? e gluma sau pedeapsa pentru ironizarea istoriei? 😄
    domnu Dan poate faceti un articol cu prezenta unor generali straini de rang inalt acum prin Ucraina, unii si capturati, tarile lor nefiind in razboi cu Ucraina

    RăspundețiȘtergere
  17. In legatura cu serviciile mai sus mentionate:
    https://www.incorectpolitic.com/vei-critica-nato-si-sau-ue-suficient-pentru-a-fi-catalogat-terorist/
    Schimbarea macazului a fost mai drastica tocmai in servicii, si nu in randul credintelor populare despre est si vest. Inainte de '89 chiar in servicii exista tabara ("pro") KGB, pe care Ceausescu incercase sa o limiteze cat mai mult.
    Insa nu trebuie sa judecam dur serviciile, in fond fiecare institutie, inclusiv statul au fost supuse unor presiuni imense, si e greu sa fii prostituata fara nici un peste. In cel mai bun caz, fara consecinte in plan "fizic", se face trecerea de la un peste protector la altul. Neutralitatea nu mai exista din clipa in care logica a fost abolita, si de cand prezumtia de vinovatie a glisat din cadrul juridic in cel medical. Suspectii vinovati pana la proba contrarie au fost completati de bolnavii asimptomatici. In aceeasi ordine de idei, neutralitatea pare imposibila, in orice domeniu. Atat pentru ca marile puteri legitimeaza vechea vorba "ori esti cu mine, ori impotriva mea", cu variante precum proverbul ala francez "les amis de mes amis sont mes amis". Opusul, cu dusmanii, e si mai valabil. In acelasi timp, lumea a ajuns pas cu pas sa elimine gri-ul din gandire si sa ajunga la gandirea alb-negru, acel alb-negru pe care il uram cu totii in 90 la odioasele si vechile televizoare, toata lumea vrand tv color. Au disparut culorile, nuantele, tonurile. Esti ori pro, ori contra. Sa ne amintim de cand a inceput educarea...generatia Pro, promovata de ProTV. Urmata, in alt plan, de "accept"-ul din prezent, pe care trebuie sa-l dai pentru coockies din browser, mergand pana la minoritati, unde iarasi n-ai voie la neutralitate, chiar daca neutralitatea nu e discriminare negativa. Si aici, neutralitatea e delict nou, fiind promovate discriminarile pozitive la adresa minoritatilor.
    Apare un paradox privind legislatia referitoare la cenzura, si cenzura aplicata. La prima vedere, am zice ca e dictatura, pumnul in gura, sula in coasta samd. Ca drepturi pentru care altii au luptat si au murit sunt anulate sau reduse semnificativ. Iar serviciile vaneaza nu teroristi adevarati, ci oameni din popor care isi permit luxul criminal de a gandi. Unde apare paradoxul? Se lupta impotriva a ceva complet inutil! Va uitati in lume, vedeti ca mai mult sau mai putin liberi in exprimare, in proteste stradale, arestati sau doar batuti...agenda merge mai departe. Prin urmare, odata ce parerile, convingerile nu au o finalitate practica, chiar e bine ca serviciile fac un pustiu de bine romanilor, oferindu-le fortat mai mult timp liber. Ce sport e asta sa critici guverne, partide, ce rost are ca poporul sa uploadeze zeci de MB text pe zi, in sute de mii de pagini, complet inutil? Lumea nu realizeaza nici macar asta...comenteaza inutil, nepractic si ineficient. Incurajata, desigur, de o multime de site-uri media care promoveaza comentariile, parerile. Si-i mai si acuzam pe oameni ca is experti in politica, fotbal, medicina. Au fost incurajati in directii autiste, tot asa cum americanii au fost incurajati sa se pregateasca. Be prepaired nu exista in mentalul romanesc, ci doar politica sterila est-vest. Multi nici n-ar sti cum sa supravietuiasca ore, nu zile. Si nu in cadrul unui razboi, ci a unei pene de curent prelungite, sau cutremur. Cati au, in survival-ul lor echipament dedicat pentru autodescarcerare, in caz ca usile metalice se blocheaza? Si care tine de urban kit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...initial nu am vrut sa comentez ''inutil, nepractic si ineficient''... insa, pen'ca's adept Oreo, nu m-am putut abtine... asadar, sa te ''atac'' putin... zici ''Iar serviciile vaneaza nu teroristi adevarati, ci oameni din popor care isi permit luxul criminal de a gandi''... aici ai dreptate dar nu ai dreptate... da, ei ''vineaza'' oameni simpli... chestia este insa mai subtila... ei ''vineaza'' trend-uri... daca trend-ul este sau devine periculos, aleg ''victima'' si o dau exemplu, o popularizeaza prin ''televiziunile libere'', dau comunicate si inunda social media prin fermele de trolli... e chestie de noroc, de ''magareaţă'' cum spune romanul meu... principiul aplicat de Stoica la Caritas... alegi unu' din cartier, il ''fericesti'' si se duce vorba... simplu, eficient, ieftin... al doilea ''atac''... spui tu ''comenteaza inutil, nepractic si ineficient''... da, din nou ai dreptate... da' nu ai dreptate... cel putin in cazul meu... comentez, din cind in cind, pentru a aprecia sau critica o parere... inclusiv tu comentezi ''inutil, nepractic si ineficient'' desi stii foarte bine asta... eu o fac din spirit de solidaritate si respect fata de un om care isi sacrifica din timpul lui pentru a se exprima intr-o tara de muti si autisti, incercind sa trezeasca sau sa aprinda constiinte, sa mai ''deschida ochii'' unora adormiti sau drogati de o propaganda prea invadatoare si ticaloasa uneori... prin comentariul meu, oricit de inutil si insipid, de prostesc, ii arat autorului ca este inca un narod care il citeste si incearca sa-l inteleaga... asta este respectul fata de autor si nu are nici o legatura cu finalitatea demersului lui... desi daca TOTI ar tacea, ce ne-am face cei care mai au doi neuroni conectati? jos palaria pentru DD si cei asemenea lui ca fac asta... din cauza asta voi continua sa fiu ''inutil, nepractic si ineficient''... si ultimul ''atac''... iar iti dau dreptate insa, de data asta total, cind spui ''Multi nici n-ar sti cum sa supravietuiasca ore, nu zile''... asa este... cum spuneam eu cindva, unora, ca mor de foame cu conserva in mina... romanul meu se bazeaza pe ''inventivitatea'' lui... adopta doua atitudini... fie ''nu crede in prostii d'astea'', fie spune ''las'ca vad eu atunci'', extrem de increzator in fortele lui... gindire pompieristica... se repede la foc numai cind arde... preventie, prudenta, prevedere, nimic... nici eu nu am un ''urban kit'' sau ceva de descarcerare... am o ''jentuţică'' cu o chestie de aia polifunctionala, lanterna, radio, radio-baliza, acumulatori, dinam, all in one, un briceag poli, de ala smecher, american, o banda adeziva lata, folie termo, niste fese, bandaje, dezinfectant, un fluieras (de soc, sa-mi poarte noroc) strident, citeva hapuri medicale, vitamina C, calmante, nimicuri... ceva simplu si compact... sta pe un raft de jos, sub grinda de rezistenta din apartamentul de la etajul patru... nu am apa dar stiu ca rezist pina la cinci zile fara... un ''urban kit'' cred, in cel mai fericit caz, ca au unu din zece mii... este rau ca NIMENI nu educa adormitii... pretul si-l asuma fiecare... ori mizeaza toti pe bafta... ''mie nu mi se poate intimpla''...

      Ștergere
    2. Cred ca am fost inteles gresit. Prin inutil, nepractic si ineficient m-am referit atat la 30 de ani de partide din "opozitie" care au continuat agenda uneori mentinand-o pe loc dar in nici un caz regresand (omul care blocheaza evenimentul) cat si la opiniile populatiei, inutile in caz de razboi. Aparent, comentariile lumii sunt bune la ceva...ajuta inteligenta artificiala sa adapteze ce trebuie mai bine. Gradul de tolerabilitate e mereu actualizat. INDIFERENT ce, cum, cat s-ar scrie, si pe unde, nu de romani tine viitorul tarii. E valabil si pentru alte tari. Din prima zi de "operatiune speciala" am tras concluzia ca ne vom implica excesiv, mai catolici ca papa. Razboiul continua pe aceeasi linie, rasa alba fiind tinta.
      https://www.activenews.ro/stiri/Numar-record-de-britanici-trimisi-la-control-medical-pentru-cancer-dupa-pandemie-si-campania-de-vaccinare-in-massa.-Dr.-Vernon-Coleman-Guvernul-pregateste-un-razboi-dar-nu-unul-impotriva-cancerului-ci-impotriva-pacientilor-cu-cancer-174137
      Ce se remarca in poza? Un barbat alb, in varsta, in conditiile in care Anglia e plina de arabi, negri, la fel si Franta, Germania. Dar, cand vine vorba de boli, moarte, doar albul e aratat pe patul de moarte. Treaba asta a inceput subliminal inclusiv in pozele de pe pachetele de tigari-doar albi muribunzi, niciodata alte rase. Se pare ca milioanele de migranti sunt imuni la orice, gratie ajutorului financiar deosebit.
      In caz de razboi in Romania, romanii ar fi singurii refugiati care n-ar primi nimic de la nimeni. Poate doar suturi in zona dorsala.
      "este rau ca NIMENI nu educa adormitii... " Intr-un tabel imaginar, avem subiecte abordate in Romania, si in alte tari. Subiecte existente si mai ales inexistente. Daca am cauta ce-au in comun toate site-urile romanesti, ar iesi ceva de speriat. Se promoveaza Doamne ajuta, si nu help yourself. Trendul preppers e valabil preponderent in America, unde oamenii au suferit de uragane, inundatii, si a existat un trigger, in buna parte exploatat comercial. Si prepper-ilor li se vand iluzii, nu toate produsele ajuta realmente la ceva, dar e o industrie. In Romania nu se prea vorbeste de pregatire de vreun fel, ci eventual despre aia sufleteasca. Insa prepper-ii din America sustin ca lumea nu poate fi alertata, e acel normalcy bias, un refuz mental privind posibilitatea sfarsitului lumii sau a celui propriu. Nu tine de inteligenta sau alte caracteristici.

      Ștergere
    3. @Anonim7 mai 2022, 15:09
      ...iti marturisesc faptul ca ma indoiesc de existenta unei IA globale la aceasta data, convins fiind ca nu mai este mult ca sa se ''intimple'' si asta... exista insa altceva si asta este confuzia pe care o fac multi... este vorba de supercalculatoare organizate in clustere si exista software performant de agregare a datelor, de compilare si de selectare a unor date, din oceanul meta, a unor criterii specifice ori specificate... sint boti care vineaza cuvinte, expresii, sint ''ferme'' care culeg tot ce misca dar inca mai este pina cind acea IA ''vede'' tot ce misca... IA se afla si in telefonul mobil, IA care iti face fotografia perfecta... ori in motoarele de cautare prin predictibilitatea sugerarii unei cautari... stiu toate ''mizeriile'' astea ale IT&C contemporan... am lucrat ultimii mei zece ani de activitate in domeniul asta, la cel mai inalt nivel... da, sint de acord cu tine ca rasa alba este o tinta... spun este o tinta si nu spun ca este ''tinta''... rasa alba este o tinta asa cum este biserica, familia, proprietatea, sexul si genul si toate alea... si da, se ''minareste'' psihicul prin subliminal... insa asta nu este ceva nou ci se intimpla dintotdeauna... am avut, cindva, cam zece ani, o firma de reclama si marketing... stiu extrem de bine domeniul... ceea ce se petrece acum este vina user-ilor actuali... NOI, imensa majoritate, ne-am ''predat'' identitate reala virtualului... de aici a plecat tot ce se intmpla acum... NU MAI CONTEAZA ce faci si spui in realitate... conteaza EXCLUSIV imaginea si ce spui pe social media... e o nebunie... iar EI, cei care isi educa progeniturile in scoli speciale, draconice, dupa modelul evului mediu, FARA NICI UN DEVICE, sint cei care NE conduc si conduc realul prin paiatele politice ale caror sfori au devenit vizibile de cind cu pandemia si, acum, cu razboiul.... omul alb este doar o tinta din multitudinea celorlalte... omul alb s-a transformat singur in tinta... cind a preferat sa ascute rap si hip-hop, cind a inceput sa bata cuba, cind slang-ul i-a intrat in limbajul zilnic, cind... si cind... nu sint sigur ca NU putem face nimic... am o constructie de ''rezistent''... in comunism spuneau toti ca nu se simt liberi... si inca de atunci mi-am inventat propria butada a liberatii prin care imi repetam zilnic faptul ca ''libertatea este o stare a constiintei''... nu ma intereseaza ce vrea dictatorul, asupritorul meu, din punct de vedere fizic, financiar, social, material... ''in mine'' am fost, sint si voi muri LIBER... nimeni nu-mi poate lua asta... NICIODATA... indiferent de mediu, real sau virtual, de societate, comunista, capitalista sau star-trek-ista... nu sint un ''autist'' social... insa am ''propriul univers'', plin de muzica, filme, carti, hobby-uri si pasiuni... ''universul'' meu chiar este extrem de aglomerat... nu prea am timp si nu prea ma ''cobor'' din ''Olimpul'' meu decit pentru a culege ''seminte''... la mine este un proces invers... eu ''evadez'' de ACOLO in AICI pentru a-mi injecta doza zilnica de real... nu cred ca UN OM nu poate face nimic... Biblia spune ca la inceput a fost CUVINTUL... daca citim ''orbi'' Biblia nu intelegem o iota, in afara celor care tin de credinta... eu o consider o carte de stiinta si din cauza asta am citit-o in intregime de cinci ori... cuvintul este informatie... personal cred ca si Universul a fost, inainte de Big Bang, tot INFORMATIE... asadar informatia transcede spatiul fizic si de aici ma opresc pentru ca este vorba de altceva... deci FIECARE om, prin CUVINTUL sau poate cladi sau darima... depinde de om ce se intimpla cu ''cuvintul'' lui... iar cind ''cuvintul'' atinge o masa critica prin mai multi oameni, atunci, conform legilor fizicii atomice, se ''intimpla'' ceva... ca sa nu aduc in discutie si fizica cuantica in care FIECARE om este un Univers in sine... nu subestima nici individul si nici forta cuvintului sau... cei asemenea lui DD au rolul lor... polarizarea unor constiinte nu este de ignorat... romanul meu spune ca ''nu stii de unde sare iepurele''...

      Ștergere
    4. @Anonim7 mai 2022, 15:09
      ...''sarind'' la implicare, afirm doar citeva idei... implicarea este dictata de FRICA... romanu meu se gindeste ca EL putea fi in locul alora... si atunci reactioneaza asa cum, crede el, i-ar placea sa reactioneze vecinii cind este in ''belea''... un transfer ciudat de empatie sociala... nu vreau sa dezvolt... insa, asa cum am vazut, este doar un fel de ipocrizie intoarsa pe dos si facuta ''solidaritate''... in subconstient si in inconstient romanului meu ii este frica de razboi, de rusi, de suferinta si durere... nu conteaza ca STIE ce s-a intimplat in istorie cu el si ai lui... ACUM el TREBUIE sa fie solidar... evident, ducind totul la forme stupide, grotesti, absurde... insa mai stiu ceva... sa feresca Dumnezeu de o ''scinteie'', sa se ''intimple'' ceva... acelasi roman de azi care isi ''rupe camasa de pe el'', devine un animal cu chip uman... s-a intimplat de atitea ori incit ''schimbarea macazului'' a ajuns o regula si o constanta... si acum despre supravietuire... sint de acord cu tine... NU se face educatie, nu se publica iar ceea ce are tangenta cu asta este de un ridicol sublim sau compilatii prostesti culese de pe net... ultimul meu ''proiect'' este o sursa pentru ''in caz de''... un alternator, o roata de bicicleta, convertor, 18650... sa-mi asigur ceva curent, sa nu ramin ''orb''... un maxi-dinam sa spunem... si, daca ''mai am timp'', ceva cu panouri solare, prea scumpe pentru pensia mea... 1.000-1.200 W imi ajung... noi, romanii suferim de o boala incurbila... NOI NU impartasim informatia, experienta, documentatia... sa nu fim luati de ''fraieri'' sau ca sa nu ne ia cineva ''caimacul''... m-am inscris intr-un grup pe FB, unul corespunzator unui domeniu care ma pasioneaza... gravura si taiere Laser... am postat intr-un cont al meu peste 20GB de documentatie, fisiere, aiureli din domeniu... s-au repezit ca ulii si au luat tot timp de o saptamina... din grupul ala marisor ma rugau sa mai ''pun'' sau ma intrebau cind mai ''pun''... insa nu am vazut un singur MULTUMESC... in timp ce de la ei nu s-a vazut un bit de informatie sau un link util... NIMIC... am avut abonamente la circa 3o de grupuri romanesti... le-am sters si blocat pe toate... de atunci mai intru pe FB o data pe luna... in ''lumea'' romaneasca NICIODATA... astia sintem... auto-suficienti, autisti, refractari dar ''sugative'' cind este vorba de ''supt''... romanu' meu habar nu are ce este comunitatea, impartasirea de informatie, evolutia si upgrade-ul rezultate din asta... i se pare ca il furi, ca ii iei ideea si faci bani cu ea... nu este constient de puterea grupului, a sharing-ului... pe net, pe YouTube este saracie de romani in domenii tehnice... ori ineptii, ori reclama, ori doar postari ale unora carora le place sa se pupe singuri... ocolesc tot ce este post romanesc asa cum nu ma uit de ani de zile la posturi tv romanesti... hobby-urile mele sint extrem de tehnice... CNC, printare 3D, laser, electronica, microelectronica, automatizari... ''norocul'' meu e ca stiu bine trei limbi de circulatie... am cam divagat insa am facut-o pentru a sublinia ''caracterul'' nostru... unuia caruia ii ''pute'' sa dea, nu prea ai cum sa-i faci educatie... mai ales acum, cind sintem distrusi la nivel de coeziune sociala... sa ne rugam sa nu fie nevoie de acele cunostinte, fie si primare de supravietuire... nu vin vremuri bune... omul si natura vor crea in vremurile ce vin curind niste situatii in care cei care ''stiu'' vor valora mai mult decit greutatea lor in aur... in supravietuire ma pot lauda cu citeva ''premiere'' romanesti si nu de acum, cind este o ''moda'' a instinctului uman ci de la sfirsitul anilor '70, cind asta nu insemna nimic... azi ma pot lauda cu o supercolectie de publicatii de foarte multi giga... care creste aproape in fiecare zi... sper doar ca sa nu fie niciodata nevoie de ea...

      Ștergere
    5. @Roman Incorect Politic
      Perfect adevarat. Pe alde elforum, chiar moderatorii au sters topicuri vorbind in numele tuturor userilor: pe noi nu ne intereseaza. Prezentasem o helix antenna pe 2.4Ghz. Adica am vorbit neintrebat. Pe site-uri straine lumea discuta degajat, la noi insa fiecare e mai testos, mare sula in bascula. In plus, elforum a inceput de peste 7 ani un megaexperiment social de testare a cenzurii si dictaturii, eliminand stiinta si lasand politrucii, culturnicii sa polueze cu politica mascata.
      2 romani pe o barca se vor lupta si dupa ce se scufunda barca, inclestati. Ca in bancul ala cu rufa taiata sau forfecata. Observ lumea in pandemie, apoi in prag de razboi...fiecare moare pe-a lui, parca e o victorie.

      Ștergere
  18. @@@Roman Incorect Politic, China, dacă nu își va schimba atitudinea, se va prăbuși fiindcă au început să aibe concurență;multe din produsele lor sunt gunoaie;am luat o presă de usturoi cu 6 lei și nu știu dacă am folosit o de 3 ori fiindcă s a rupt;crede mă, aș fi preferat să dau și 20 de lei numai să mă pot folosi de ea;din fericire, în ultima vreme am observat produse asemănătoare fabricate prin Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia;ușor, ușor vom avea de ales;orice este mai bun decât gunoaiele chinezești.

    RăspundețiȘtergere
  19. ...englezii au o vorba... ''sint prea sarac ca sa-mi permit sa cumpar lucruri proaste''... pe romaneste spus ''6 lei dai, sase lei face''... cind dai pe o presa mai putin decit pe o legatura de usturoi ce te astepti sa faca? eu nu am cumparat NICIODATA ''chinezarii'' de la chinezi... mi-am luat, in schimb ''tehnice''... doua imprimante 3D, TOATE materialele pentru o a treia, ca proiect personal, trei dispozitive laser, cinci unitati laser, o imprimanta 3D pe baza de rasina, TOATE componentele pentru un CNC, o gramada de alte chestii pentru cele trei domenii de mai sus, de la o chestie de uscat filament si pina la rulmenti, suruburi, electronice, module si mai stiu eu ce... si sint impresionat de calitate, durabilitate, pret... i-am scris unui comerciant din Romania, un neamt stabilit aici, de ce imi vinde la un pret de peste doua ori mai mare o chestie... si neamtu' mi-a raspuns, evident cu tupeu, ca asa este piata libera... adica 250% la acelasi produs, adus din China, pentru neamt inseamna piata libera... inteleg frustrarea celor care cumpara ''chinezarii''... chiar acum am intrerupt postarea sa primesc o ''chinezarie''... 96 USD cu livrare la usa, din Franta dar luata de pe AliExpress... am gasit-o si in Romania... aceeasi chestie... 881 lei plus transport... cam dublu, nu? eu nu cumpar presa de usturoi din China... am luat, cu ani in urma, una de la Lidl... 19.90 lei... o am si azi si mai este, pe linga soliditate, si cu un design ergonomic si frumos... cred ca are 7-8 ani si consum usturoi din plin... am vazut si multe panarame nemultumite... dau 15 lei pe o rochie si au pretentii de YSL... ifose si caliceala... cam asa sta treba cu ''presa'' si ''chinezariile''... pentru mine, evident... si asta nu este un pamflet... cit despre ''prabusire'' refuz sa comentez... o tara care trimite oameni in spatiu, isi construieste o statie spatiala si reuseste teleportarea pot spune cu siguranta ca nu se va prabusi... prabusiti sint cei care cred si afirma asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  20. In sfarsit un articol inchegat si realist...Dar vorbind de China ,calitatea produselor lor deja au prins iz de rahat ! Nemtii deja produc propriile panouri fotovoltaice monocristaline nu mai importa atat de mult din China ! Si multe se schimba pe parte de productie !

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu vă faceți griji. E totul bine. Va fi perfect. La noi in tara au venit trupe NATO, deci suntem bineee. Americanii au trimis militari la noi in tara. Și știm că unde merg americanii, totul merge struna. Avem exemple concrete: Libia, Siria, Afganistan, Iugoslavia.
    Vai de noi...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)