miercuri, 25 mai 2022

În favoarea cui lucrează Guvernul Plăvanului

De o groază de vreme autorităţile maghiare se plimbă prin Transilvania ca prin ţara lor, iar partea română se preface mai mereu că nu vede. Nu sunt adeptul măsurilor radicale, dar dacă vreun politician român ar face în Ungaria ceea ce fac ungurii la noi, cred că ar ieşi cu scântei. La noi nu doar că nu se întâmplă nimic, dar, mai mult, un ministru al Guvernului cântă cot la cot cu suporterii maghiari „imnul autonomiei”. Şi, în ciuda acestui fapt de o gravitate excepţionale, javrele de la vârful statului caută explicaţii care mai de care mai ridicole pentru a acoperi mizeria. 

Preşedinta Ungariei a venit în România pentru a declara că ea este şi preşedinta maghiarilor de aici. E o încălcare strigătoare la cer a suveranităţii României. Pentru chestia asta rapandula ar fi trebuit declarata persona non grata, iar Ambasada Ungariei ar fi trebuit trimisă acasă. Cam asta s-ar fi întâmplat dacă România era o ţară. Limbricul de la externe s-a limitat însă a „critica în termeni duri” declaraţiile. Adică un fel de hârtie igienică numai bună de şters la cur. 

Colac peste pupăză, imbecilii de pe la noi au început să halească treaba în alţi termeni: cică Rusia ar fi de vină! Vai, uitasem de chestia asta. Rusia e de vină şi dacă bate vântul mai tare. Ca să nu mai vorbesc că, în condiţiile în care „Rusia e de vină”, ar cam trebui să ne tremure fundul mai rău decât mâna unui bolnav de parkinson! Dar să lăsăm asta de-o parte şi să vă mai arăt cum reacţionează guvernul nostru de croitoraşi pe partea economică.

După ce de mai bine de treizeci de ani nimeni n-a mişcat un deget în ceea ce priveşte Portul Constanţa, brusc se alocă sume imense de la Buget. Nu-i rău, doar că mă deranjează că această alocare bugetară se face în urma răstirilor Ucrainei şi la presiunea Uniunii Europene. Aceeaşi Uniune care ne forţa să vindem portul olandezilor sau să-l închidem. Păi dacă are interse mă-sa lu' urSULA în privinţa exporturilor ucrainene, să sară cu banu'! Nu înţeleg de ce trebuie să-mi sacrific eu bugetul pentru ca exporturile ălora să meargă strună. Nu înţeleg de ce trebuie eu să încalc propriile mele standarde de mediu pentru ca navele care iau grâu ucrainean să mişune pe braţele Dunării când şi cum vor. Şi, de asemenea, nu înţeleg de ce trebuie să modificăm legislaţia fitosanitară la iniţiativa unui reprezentant al Ucrainei care s-a răstit la noi că măsurile respective ar fi exagerate. Oameni buni, ce-i aici, sat fără câini? 

Nu, nu e totul! Aţi auzit de Banca Internaţională de Investiţii(IIB)? Probabil că nu. E o instituţie financiară internaţională în care Rusia are cele mai multe acţiuni(aproximativ 47%). Banca respectivă e pe profit, iar România este acţionar cu un procent de 6.14%. Mânaţi politic de la Kiev, românii vor renunţa la participaţie împreună cu alte state europene. OK, înţeleg că e Rusia, înţeleg că profitul acelei bănci nu e foarte mare, dar nu înţeleg cine ne va da banii la care renunţăm? Mişcarea însă e cu bătaie lungă, bătaie pe care o nulitate ca Ciucă n-are cum să o înţeleagă. Fondurile româneşti de pensii - acele inutile instituţii private care trăiesc din parazitarea banilor de pensie ai românilor - au cumpărat obligaţiuni în valoare de aproape de 800 milioane lei la IIB. În cazul prăbuşirii acestei bănci se vor prăbuşi şi economiile gestionate de acele instituţii inutile. Adică de plătit va plăti românul simplu, care-şi va vedea şi-o parte din banii de pensie topiţi! Curat murdar, conaşule!

Întreb acum simplu: în favoarea cui lucrează toată această gaşcă de trădători? În favoarea cui lucrează Virgil Popescu, cel care a prăduit bugetu românilor şi al României în favoarea firmelor străine care extrag hidrocarburile noastre? În favoarea cui lucrează Ciolacu? În favoarea cui lucrează Ciucă, cel care are în vedere cheltuieli cu înarmarea de peste 20 mld $???? În favoarea cui lucrează Plăvanul?

Dragi români, n-am răspunsul la toate întrebările pe care le tot pun de atâta amar de vreme. Am însă o certitudine: SUNTEŢI NIŞTE PROŞTI!

31 de comentarii:

  1. Să vă spun că sunteți niște proști.

    Mai deunăzi, săptămânile trecute, am trecut pe lângă Salzburg. Puteam să ne oprim. Nu ne-am oprit. Nu contează. Am fost în alți ani. Știu orașul destul de bine.

    Știți ce înseamnă Salzburg? Salz și Burg. Sare și oraș. Orașul sării.

    Știți ce înseamnă Telega? O căruță mai mică. Căruța cu care se căra sarea.

    Știți ce au în comun Telega și Salzburgul? Din ambele locuri s-a scos sare sute de ani de zile.

    Știți prin ce diferă Telega de Salzburg? Prin toate celelalte, mă proștilor mă.

    Telega, fundul pământului, o comună săracă, depopulată, plină de oameni bătrâni și lipsiți de speranță. Salzburg, unul din cele mai șic și mai scumpe și mai bogate orașe ale lumii.

    Și din Telega, și din Salzburg, s-a scos sare sute de ani de zile. Mai abitir, din Telega s-a scos și petrol o sută de ani de zile.

    Cu petrolul din Telega și Buștenari, satul său aparținător de peste deal, Germania a făcut al doilea război mondial, alimentându-și tancurile și urgia de armată până în coasta Stalingradului.

    Telega a mustit de resurse. Sare. Petrol. Cele ce fac lumea să se învârtă și să funcționeze.

    În Telega, de cinci sute de ani, de când se exploatează măruntaiele acestui pământ sărac, dar al dracului de bogat în adâncuri, un ban n-a rămas aici.

    Nu cinci la sută.

    Nu zero virgulă cinci la sută

    Nu zero virgulă zero cinci la sută.

    Nimic n-a rămas aici.

    Nimic, mă proștilor, nimic. Futu-vă Dumnezeii mamilor voastre de proști: NIMIC!

    https://ioncoja.ro/suntem-niste-prosti/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Palada, Respect.

      Ștergere
    2. Protestez față de folosirea unui limbaj suburban și de înjurarea, la grămadă, a unor oameni pentru care nu se poate dovedi vinovăția.

      Ștergere
    3. https://gandeste.org/analize-si-opinii/romania-sub-ocupatie-romanii-prizonieri/124526/

      Ștergere
  2. Oameni proști și săraci și slugi au scos petrolul pentru multinaționalele acelei vremi. Pentru anglo-olandezii de la „Astra Română”. Pe urmă pentru nemții naziști. Pe urmă pentru ruși.

    Auzi tu tupeu pe capul lor de ticăloși: stăpâni anglo-olandezi care își spuneau „Astra Română”.

    Unii au crescut firav pe lângă aceste multinaționale și au dat să facă cheag. Dar a venit al doilea război mondial și au luat germanii tot. Apoi au venit rușii și au luat rușii tot, după ce i-au învins pe nemți și i-au băgat pe chiaburi la Canal și la pușcărie și ne-au pus să plătim pagube de război. Trenuri întregi cu vagoane cu cereale cherestea uraniu petrol. Trenuri de petrol supte de la Telega.

    Un leu n-a rămas aici. Nimic, mă proștilor. Nimic.

    Nici o marcă germană.

    Nici o rublă sovietică n-a rămas aici.

    Nici un dolar american.

    Nici o liră sterlină.

    Nici un gulden de la ticăloșii de olandezi.

    Nici un leu de la ticăloșii de comuniști, care au confiscat tot și au băgat oamenii în pușcărie.

    Nimic. Nimic. Praful s-a ales.

    Nimic n-a rămas de pe urma sării, decât niște găuri în pământ cu apă sărată în jurul cărora țopăie niște turiști săraci și mediocri.

    Nimic n-a rămas de pe urma păcurii, decât niște rezervoare ruginite și niște țevi ruginite care se târâie ca șerpii pe coastele Călinetului și niște turle ruginite de sonde părăsite.

    Nimic n-a rămas. Un loc blestemat, populat de oameni proști și bătrâni și triști și fără de speranță.

    Știți de ce mai toți banii de pe urma sării au rămas la Salzburg, să-l transforme într-unul din cele mai bogate și dezvoltate locuri de pe lumea asta?

    Pentru că ăia au avut coaie, mă proștilor mă. Au avut curaj și când cineva a vrut să vină să le ia sarea:

    – căci au fost mulți și acolo care au vrut să pună mâna pe ce nu era al lor

    –salzburghezii au pus mâna pe furci și pe topoare și pe săbii și pe arbalete și și-au folosit banii și mintea și priceperea să tocmească oșteni și mercenari care să lupte să-și lepede sângele să apere sarea.



    Au vărsat și ei, salzburghezii, sânge pentru sarea lor. Au năimit și pe alții să verse sânge, tot pentru sarea lor.

    Știți de ce n-a rămas nimic la Telega? Pentru că noi, telegenii, sute de ani de zile am fost proști.

    Sute de ani, telegenii și românii am fost proști și n-am avut curaj. Am lăsat toți ticăloșii acestei lumi ticăloase să vină și să ia fără să pățească nimic.

    N-am pus mâna nici pe furci, nici pe topoare. Nici pe săbii, nici pe arbalete. Nici nu ne-am folosit banii și mintea să tocmim oșteni să ne apere.

    Am plecat capul și n-am ținut cu ai noștri. N-am fost solidari unii cu alții, să zicem „mă proștilor mă, mă futu-vă Dumnezeii mamilor voastre de haite și de tâlhari, toate astea sunt ale noastre, nu ale sultanului sau ale neamțului sau olandezului sau rusului sau bruxellezului, și ar trebui să murim ca să ne apărăm ce e al nostru”.

    Am fost lași și slugi și fricoși și am plecat grumazul. Și ne-am ferit prin păduri. Și ne-am ascuns prin munți și prin frunze, că așa e porecla unuia din neamurile din care mă trag: Frunzoii, că s-au ascuns în frunză. Și am cedat lupta fără să ridicăm un deget. Și n-am ținut cu ai noștri, ci cu stăpânii.

    Și, mai rău de-atât, ne-a plăcut.

    Adică am fost proști.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Royal Dutch Shell a detinut Astra Romana pana in 1947 deci da, anglo-olandezi. Foarte sigur!

      Ștergere
  3. Dragii mei proști, sunteți niște proști. Și eu, și voi. Toți. Eu sunt prost că încă mai îmi răcesc gura de pomană să vă spun că sunteți proști. Lași. Fricoși. Ticăloși. Neam de slugi. Suflet de slugă.

    Iară voi sunteți proști și o să muriți săraci și proști pentru că țineți cu oricine altcineva, nu cu țara voastră, nu cu neamul vostru, nu cu pământul vostru, nu cu sarea voastră, nu cu păcura voastră, nu cu morții voștri, morții mamilor voastre de proști.

    Ci cu stăpânii voștri care vă iau sarea și păcura și viața și viitorul.

    Morții mamilor voștri de proști, că proști mai sunteți.

    Tatăl meu dragă. Dragul meu tată. Ești rece și în mormânt. Și toți în jurul tău sunt niște proști. Lași. Fricoși. Ticăloși. Slugi.

    Aici trebuia să fie Texas, tăticul meu drag. Trebuia să fie Dallas. Trebuia să fie Salzburg. Însă e doar Telega: un loc sărac, cu oameni bătrâni și proști și fără de speranță.

    Odihnește-te în pace, dragul meu tată rece și prost și mort și țeapăn. Ai fost un prost pentru că ți-ai ajutat semenii. Ai fost un prost pentru că ai crezut în ei. Ai fost un prost pentru că ai fost boier de Telega, acest loc prost și sărac și în paragină.

    Dumnezeu să te aibă în pază. Căci pe români nu are cine.

    Pentru că sunt proști. Dumnezeu are grijă doar de ăia care au ei grijă de ei.

    Noapte bună, tatăl meu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...mai ca imi vine sa iau textul asta si sa-l rescriu in contextul mult-trimbitatei legi offshore, cum este ea cunoscuta de ''publicul larg''... asa cum, cind l-am citit, la aparitie, am vrut sa-l rescriu pentru Aurul Carpatilor... si a ''gramezii de fier vechi''... si a agriculturii... si a tot ceea ce aveam, de la Tractorul, Stegul Rosu, ARO si pina la BAC, IAR, Electroputere si IMGB si... si atit ca ma umplu de nervi si obida...

      Ștergere
    2. 1. Când ești prost și viata.i grea!
      2. De ce ești sărac? Ca ești prost!
      De ce ești prost!? Ca ești sărac!

      Ștergere
  4. Oare nu ar fi mai corect ”SUNTEM” în loc de ”SUNTEȚI”?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu ce ma încălzește pe mine să știu că mai sunt și alții proști ca mine, sau mai rău?!?
      Dacă eu însumi nu mă deștept, rămâne ca psalmistul: "că fărădelegea mea eu o cunosc și păcatul meu înaintea mea este pururea" 😉
      Deci să-i lăsăm în pace pe alții și să ne preocupe doar ceea ce putem face noi înșine. Pentru noi și pentru ei, dacă ne duce capu'.

      Ștergere
  5. Trebuie să încetăm să le mai jucăm jocul. Trebuie să încetăm să luptăm în războiul lor. Trebuie să încetăm să le mai cedăm puterea, autoritatea, timpul, atenția, energia și resursele pentru a confrunta inamicul în termenii lor pe câmpul de luptă.
    Trebuie să ne creăm propria societate paralelă în termenii noștri. Așa că redescoperim un fragment de înțelepciune din trecut. Pentru a parafraza: „Războiul de generația a cincea este un joc ciudat. Singura mișcare câștigătoare este să nu joci.”
    Războiul se termină … dacă vrem noi.Daca comfruntarea asta intre nationalism si globalism este asa de puternica nu credeti oare ca exista si o a treia cale pe care noi oamenii ne putem indrepta ? Hai sa gasim impreuna calea ...si sa lasam descreieratii sa-si consume resursele antagonice...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie, trebuie, trebuie....CUM Doni???
      Prin ce metoda sa stimulezi a 3-a cale? Daca nici camionagii canadiaeni finantati cu zeci de milioane de $ n-au reusit, cum pot reusi niste rupti in cur?

      Ștergere
  6. Nu ar trebui culpabilizati unii romani!Sunt fratii nostri!Unii chiar merita salvati!Avem nevoie de ei!Pe cei care sunt in transa hipnotica,chiar daca nu au nicio scuza,nu-i ajutam asa.Cel care e treaz, ar fi bine sa fie ''caine de paza'' pentru un anumit nr. de spalati pe creier.Fiecare,pe domeniul lui,sa devina de n. ori mai puternic.Astfel,cei apropiati se vor schimba,prin influenta subtila.(Teoria campurilor morfogenetice).Focalizati-va pe o linie temporala pozitiva!Constiinta creeaza realitatea!

    RăspundețiȘtergere
  7. La intrebarea "ce e aici, sat fara caini"? Raspunsul este "evident, da". Normal ca da. Sigur ca da. Nici nu avea cum sa fie altfel. In 89 cetatea s-a asediat, s-a cucerit, iar conducatorii ei au fost ucisi. Deznodamantul este previzibil. Apoi sa nu uitam ca in 2018 romanii cei majoritar ortodocsi si "specialii planetei" au boicotat referendumul pentru familie, ca nu cumva sa scape de puscarie cel care le-a marit salariile si pensiile. Au raspuns la comenzi si au iesit in strada pentru Soros de atatea ori.. dar pentru dreptul la integritate corporala nu prea, in orice caz mult mai putin (ca de altele nici nu are rost sa vorbim). Disparitia e o consecinta absolut fireasca...

    RăspundețiȘtergere
  8. Frate DD este ziua mea. Un rahat printre rahați, asta sânt fără falsă modestie. Am spus prin 2016 că minoritățile "contează prea mult pentru noi" Cu vorba, pe la spate îi scuipăm să ne pișăm pe ele, sânt sătul de falși profeți gen Laurențiu Primo cu Meritocrația . Vorba multă sărăcie. Nu mai am încredere în nimeni, în afară de
    Familia mea și ceva prieteni datorită cărora sânt încă în viață. Vorbim de pensii, ce glumă :) Păi vă spun eu cum stă treaba cu toată modestia. Majoritatea fondurilor de pensii sânt jucate la casino și pierdute. Deci sarcina cade pe cei activi, care plătesc taxe si impozite etc... sântem foarte aproape gen un activ, o persoană activă întreține 2 dacă nu 3 pensionari. Când se va depăși 3 sistemul se va prăbuși ! Situația demografică fiind catastrofală, nicio șansă de a susține "sistemul" Eu nu vin cu vești bune, la fel ca fratele DD. Dar există soluții, ca de obicei :) Prima soluție ar fi să nu mai lăsăm acel joc de Casino. Simplu de zis, greu de făcut. Având în vedere că situația demografică este catastrofală, trebuie să "fructificăm" veniturile "sistemului" . Trebuie motivați oamenii să se reproducă !!! Pentru a reuși trebuie să le oferim condițiile pentru a o face. Fără lgbtq... și altele. Alterează sistemul și de fapt asta se dorește. Că sânt faliți cei care gestionează "sistemul" Se dau mari cu mașini de lux pițipoance etc... Dacă îi luăm la puricat ne dăm seama că toate aceste avantaje sânt pe spatele celor activi. Ce să mai zic ? Sfârșitul este foarte aproape ! Să ne pregătim, dacă nu să murim ca niște sclavi ce sântem. Vin și vorbesc despre cod QR etc... Nu veți avea timp băieți ! Priviți spre SriLanka, ca să știți ce vă așteaptă. Pot să dau exemple de țări în faliment dar nu ne ajută cu nimic. Dacă nu sânt lovituri de stat gen 1989, când am ajuns curve și sclavi !!! Vă las copii, v-am plictisit destul :) Doamne ajută numai bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca lucrurile sunt putin mai complicate decat simpla (superficiala si aparent exhaustiva) afirmatie "romanii sunt prosti" ! Discutia e mult mai profunda. Ma limitez doar la a intreba: "Care popor este destept ? Cel rus, cel sarb, cel polonez, cel maghiar, cel chinez, cel indian ?" Din punctul meu de vedere aceasta intrebare - ea insasi - """explica prostia""" poporului roman, pe care eu personal il consider mult mai destept decat """farurile desteptaciunii""" de prin Europa si continentul nord american....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru cineva fara constiinta, Iadul nu exista.Sa crezi in dreptatea de Dincolo, in opinia mea, inseamna sa fii ....on topic.

      Ștergere
  10. " Căci celui ce are i se va da, dar de la cel ce n-are i se va lua chiar şi ceea ce are!“ - Marcu 4:25

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde ce are celui ce i se va da si ce n-are cel ce n-are. Nu cred ca este vorba neaparat de avutie materiala. Hristos opera intr-o lume rationala unde progresul material se sfirsise pentru el si ucenicii lui.
      Altfel nu ar fi spus:

      "Mai greu trece o camila prin urechile acului decit bogatul in imparatia cerului."
      Intelegi, ca altfel se bat cap in cap...

      Ca urmare in lumea care vine acum a lui DEVOS si WEF, bogatii nu-si mai au locul!

      Ștergere
  11. Nu suntem prosti, suntem fatalai, fara curaj si evident egoisti. Da de ce eu? lasa-l pe ala si dupa aia vin si eu.
    Omul simplu nu poate face nimic, doar cei din sri sau aramata pot face ceva in sensul unei "lovituri" de stat sub tacere, cum a facut Putin.
    Fara tam-tam, un grup de militari le pune in vedere in primul rand plavanului, aveti 24 ore sa va dati demisia altfel voi si ai vostri veti sucomba in ... accidente si etc.
    Fara amenintare cu decesul nu se poate face nimic.
    Repet: din tiranie nu ne putem elibera prin supunere!

    RăspundețiȘtergere
  12. Amerlocii si Anglo rahatii folosesc bancile (IMF, WEF, Davos, corporatii), dolarul si lira sa ne saraceasca dar nu numai pe noi, pe toata lumea.
    Ceasca a incercat sa platesca datoriile si sa iasa din jocul lor, a fost impuscat.
    Sadam la fel, Gadafi la fel, acum e randul lui Putin.
    Traim intro exploatare finaciara + informationala globala.


    RăspundețiȘtergere
  13. Gunoaiele cred ca lucreaza in folosul lor, mare le va fi mirarea cand vor beneficia si ei de rezultat. Ei cred ca ii salveaza cineva, banii sau stapanii lor, nu va fi asa penca lumea se schimba, iar dupa infectia pe care o lasa urmeaza coacerea si extirparea puroiului.

    RăspundețiȘtergere
  14. Se invoca prostia. E ieftin, simplu, respectiv se gaseste o cauza de nerezolvat. La romani se cauta vinovatul si nu rezolvarea problemei redusa la pedepsirea unui tap ispasitor, de regula.
    Se invoca prostia...Unii sunt nestiutori de istorie, altii spalati pe kreer, altii decat tradatori sau/si lasi. Tradarea si lasitatea sunt surori gemene. Lasitatea e definitorie, si abia apoi prostia pe care o tot vehiculati. Daca in trecut nu prea avea motivatii seriose, acestea au inceput sa apara tot mai agresiv.
    V-ati intrebat cine au fost mai exact cei care au tradat, in istorie? De catre cine platiti, cui s-au vandut? Mereu au fost forte peste masura unei tari mici, pasnice. De la turci, slavi au fost mereu presiuni. Cand spun presiuni geopolitice, stresul individului in traficul aglomerat e minciuna. Cine a prins anii '50 are idee despre presiune.
    Lasitatea e mai explicabila in prezentul tiraniei unor legi care baga omul la parnaie pentru afirmatii, cuvinte. In timp ce "altii" dau afara pe rupte romani de la job pe criteriul rasismului dus la extrem, si de aia pleaca milioane, nu pentru ca-s puturosi, vor salarii occidentale si de aia isi iau lumea in cap. N-aveti idee cati au zburat de la servici si le e frica de moarte sa dea detalii!! Inclusiv apropiati. Forma asta de rasism criminal, de a distruge destine dandu-i afara pe ai lor pentru a-i pune pe ai tai s-a operat peste tot. Guvernele si mediile de informare sunt structurate pe criteriile rasismului total. Deci fapte, nu vorbe pentru care sa faca un fraier ani de puscarie, ca instiga la ura, e xenofob.
    Deci, ne putem abtine in a invoca cauze profunde (nu degeaba au fost mentinuti si fortati romanii in asa-zisa prostie), dar n-are sens sa inventam cauze explicative doar pentru a da bine.
    Invocarea prostiei, sub tenta fatalista, se brodeaza perfect cu un crez crestin complet fals si la 180 grade a tot ce scrie in Biblie, aplicat de romani de secole. Intoarcerea obrazului nu se face din porunca, ci din lasitate. Samd.
    Crize, foamete sunt si in alte parti, dar aia nu se considera un popor de prosti. Etichetele simplicatoare dau bine in titluri de articole "incendiare". Cu un mic efort as putea chema in judecata mii de jurnalisti pentru acuzatia de terorism psihologic si nu numai, plus tradare multipla.
    Nu exista natie, grupare, organizatie care sa aprecieze lasi, tradatori, cakati, fricosi, c**ve ieftine care se pun capra in toate directiile daca ar putea. Insii astia sunt folositi si aruncati la gunoi ca o soseta murdara. A se vedea cazul Udrea&Co, care pareau intangibili si imuni la orice. Ca e perdea de fum, alta poveste.
    Lasitatea a facut ca, in timp ce Franta avea vestele galbene, in timp ce Candada avea camionagii curajosi, romanii s-au refugiat in spam-ul facut pe internet, in inundarea site-urile cu comentarii inutile. Aici se dau marile lupte, nu intre gardieni si manifestanti pasnici dar multi, ci intre agenti formatori de opinie exagerat de bine platiti, lume de buna intentie, si lichele care abia asteapta sa atace persoana cuiva si nu ideea. Oricum, comunitati la romani nu exista; niciodata n-am vazut ca o naparca care exclusiv raspunde strict comentatorilor si niciodata subiectului, articolului in sine sa deranjeze pe cineva, sau macar cineva sa observe. Cand cineva e atacat, e problema lui personala. Inmultiti schema cu zeci de milioane si iese mizeria asta de tara. "Noi am reclama institutii, dar fii tu primul". Si daca esti primul afli ca instant ai devenit singur, ca cei ce sugerau sa fii primul vor pretinde ca esti cu capul, ca n-ai discutat niciodata cu ei, ca nu te-au incurajat. Deci nu prostia e problema, ci caracterul de rahat. Nici cand vor cadea bombe, lumea nu va fi altfel. Cu o mandrie la nivel patologic, romanii nu concep propria moartea ca posibila, daramite pregatirea pentru aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nea Ioane Coja, FARA DISCUTII prefer sa traiesc printre prosti decit printre cele 90% din oile vestice hoate si bogate care behaie de fericire ca au fost intepate si care-si toarna la sectoristul de cartie vecinul neintepat.

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu zic că toată Planeta albastră e proastă...

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca voi credeti ca Putin nu va trage, santeti naivi.

    RăspundețiȘtergere
  18. Mulțumim !!!
    1. A fost un român ( cu repetiție ! ) în stare să facă OPERA DE ARTĂ numită torpilă engleză ,cu giroscop ,toate "mațele" etc ,etc etc ? Asta una ....
    2. Normal VORBIND , ÎN RO NORMAAALĂ ,a fost un român în stare să susțină ( cu repetiție ! ) planurile scrise(!) , fişele, tabelele ori poate tablele " de CONSTRUCȚIE A CORĂBIILOR lu' STEFAN Preasfânt MĂRIT (hm heehe) ?
    Nici o banală ( cu repetiție! ) sabie n-au fost ,s-o /i-o facă ,ÎN STARE .
    3. MACHETE DE CARTON ,à la/pour Cismar, opere proaste, după cum le e felul ,vor face ( ciolac peste pupăză ) Marilor Arhitecți ,Stăpânilor Boalelor ....
    4. Înfrângerea lui Cantemir Dimitrie , apoi _ neruşinata înfr. a lu' Constantinescu Emil _ARATĂ TOT _RADIOgrafie ....

    RăspundețiȘtergere
  19. nu este textul lui Ion Coja ci al lui Mirel Palada

    RăspundețiȘtergere
  20. Dac am fi prosti ar fi bine dar e mai nasol de atat , suntem rai!!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)