luni, 2 mai 2022

Mărul otrăvit


La Revoluţie, după ce căzuse Ceauşescu şi treburile se mai aşezaseră, au început să sosească veştile de peste Prut. Atunci mă gândeam că, după ce am scăpat de comunism nu mai avem decât un singur obiectiv ca naţiune, anume reîntregirea ţării. Şi veştile păreau îmbucurătoare.

Când Republica Moldova şi-a declarat independenţa m-am bucurat ca toată lumea. A fost însă şi un moment în care am simţit că ceva nu e în regulă. Cu ocazia festivităţilor prilejuite de declararea independenţei, a ieşit pe scenă regretata poetă Leonida Lari, cu un discurs unionist. De fapt ceva mai mult decât unionist întrucât le explica celor prezenţi acolo un element cât se poate de pragmatic. Citez din memorie: „Ce se va alege din ţara noastră dacă vom rămâne aşa singuri? Vom fi o zonă buffer între Est şi Vest, permanent hărţuită şi de-o parte şi de alta. Dacă ne vom uni cu fraţii noştri, nu doar că vom reîncepe istoria de unde am lăsat-o, dar vom avea puterea să rezistăm vremurilor într-o ţară mai mare care e şi a noastră”. Ţin minte că mi-au dat lacrimile la acel discurs, doar că ceva îmi spunea că treburile nu prea sunt în regulă. Mulţimea din piaţă n-a mai aplaudat atât de entuziast, aşa cum fuseseră aplaudate restul discursurilor.

Ceva mai târziu, mi s-a părut dubios modul în care preşedintele de atunci al Republicii Moldova răspundea reporterilor români care, entuziaşti, îl întrebau despre unire. De fiecare dată para cu ceva de genul: „să aşteptăm să vedem ce facem. Acum dacă punem două sărăcii la masă nu facem nimic. Mai întâi să creştem economic şi apoi vedem ce-i de făcut”. Oare aşa gândiseră nemţii atunci când s-a pus problema unirii? - gândeam eu cu mâhnire. 

Şi-a venit momentul 3, cel al vizitei la Chişinău. Mergeam acolo cu inima deschisă, abia aşteptam să-i cunosc pe „moldovenii mei”. A fost o tragică deziluzie. Din foarte multe zone am simţit ostilitate, lumea se uita la noi, cei din grup, ca la nişte extratereştri. Nu ne-a făcut nimeni nimic, dar nici mare prietenie n-am simţit. Una dintre puţinele excepţii a fost un nene care vindea cărţi de istorie şi hărţi ale României Mari. Am simţit la acel om ceea ce credeam că voi simţi la toţi ceilalţi. Tot el mi-a explicat şi care-i motivul: tot comunismul, în şcoli li se spunea că de peste Prut vin spionii care luptă împotriva lor şi a URSS. Practic, după o viaţă întreagă în care fuseseră spălaţi pe creier, venea libertatea, dar ea nu venea la pachet cu rezolvarea deformărilor produse de educaţia sovietică. Am văzut atunci cum acolo nu mai aveam de-a face cu români, ci, de multe ori, cu o specie modicată profund. Evident, nu era vina lor că au fost victime ale istoriei. Vina era a noastră, a celor care nu înţelegeam că acel străin pe care-l vedeam trebuia mai întâi „deprogramat”. Nebunia noastră cu unirea nu făcea altceva decât să „le confirme” celor de-acolo propaganda sovietică pe care o învăţaseră în şcoal şi care le spunea că „românii hrăpăreţi vor să pună mâna pe ţara lor”. 

Am plecat de-acolo cu un gust amar şi, de fiecare dată când le spuneam celor de-aici s-o lase mai moale cu unirea că nu e nici vorbă de aşa ceva, se uitau la mine exact ca la un extraterestru, ca la un dubios care n-are habar de „dorinţa istorică a românilor de-a fi împreună”. Eu unul, la acea vizită am fost lovit în moalele capului şi, de fiecare dată când mai răzbăteau prin presa de-aici informaţii despre ostilitatea moldovenilor în ceea ce priveşte unirea, le tot spuneam amicilor mei: „vedeţi c-am avut dreptate?”.

Poate mai ţineţi minte povestea cu fătuca aia cântăreaţă care-şi luase cetăţenia română şi care, interogată fiind de fanii ei de-acolo aupra cetăţeniei, s-a justificat cum că „n-o interesează Romnia, ci doar că merge prin Europa fără viză”. Mai ţineţi minte? Atitudinea a fost aceeaşi pentru mult prea mulţi dintre cei cărora băsescu le-a dat cetăţenie printr-o procedură simplificată. Mă rog, idiotul ăla a făcut-o doar pentru a-şi mări baza sa electorală.

Să revenim acum la prezent. Conduşi fiind de o gaşsă de trădători - de fapt de o gaşcă de marionete imbecile - ne aflăm într-o situaţie limită. La ora actuală conflictul este strict între Rusia şi Ucraina. Ucrainenii au tot interesul să extindă conflitul şi, în final, să se ajungă la o confruntare Rusia-NATO. De aceea dau cu băţul prin gard la Republica Moldova. N-am nici cea mai mică îndoială că exploziile de la Tiraspol au fost operaţiuni sub steag fals, la fel de bine cum n-am nici cea mai mică îndoială că, la ora actuală, cel mai bine pentru Republica Moldova este să-şi declare neutralitatea faţă de conflict. La fel cum şi pentru noi e valabil acelaşi lucru. 

Ce s-a întâmplat de fapt? Marionetele de la noi - alături de marioneta de peste Prut - au început să lanseze „ipoteze” legate de o unire a Republicii Moldova cu România pentru ca Republica Moldova să beneficieze de „scutul NATO”. E o prostie! Rusia acum nu ameninţă Republica Moldova! De asemenea, Romînia nu e pregătită să integreze Republica Moldova. Şi, mai presus de orice, moldovenii NU VOR UNIREA CU ROMÂNIA! O scriu cu litere mari ca s-o priceapă toţi. Nu, nu vor! Probabil 20% dintre moldoveni sunt unionişti, în rest marea majoritate e ori indiferentă(dar indiferentă la modul „să rămână ca acum”), ori ostilă de-a dreptul. De asemenea, Republica Moldova are o situaţie etnică destulde complicată, având mai bine de 20% din populaţie vorbitoare nativă de rusă. Cred că înţelegeţi situaţia. 

Culmea, SUA ne împinge pe noi să înghiţim mărul otrăvit moldovean. De ce? Ar spori nervozitatea rusă, care ar trece la o ofensivă şi-n Moldova. Nu vă gândiţi că SUA ar acţiona în vreun fel altfel decât mediatic şi prin vânzarea de arme către noi. Ei vor doar să disipe concentrarea rusă pe Ucraina şi, la intrarea ruşilor în Moldova vor spune că nu ne pot apăra deoarece n-au recunoscut încă unirea sau mai ştiu eu ce altă aberaţie. Astfel, pentru noi Moldova ar deveni un măr otrăvit, la fel cum pentru ei România s-ar dovedi un măr otrăvit. Iar în final vom pierde şi noi şi ei.

De asemenea, ucrainenii au tot interesul să extindă conflictul acolo. De aceea bagă băţul prin gard propunând Republicii Moldova să intre ei cu armata acolo pentru a-i învinge pe ruşi. Păi odată intraţi nu-i mai văd ieşiţi, doar sunt acelaşi neam ca ruşii. Să stea acolo şi să se bată ei cu ruşii până le-or ieşii ochii şi unora şi celorlalţi! 

E o situaţie mai mult decât complicată. În ceea ce priveşte unirea, probabil acesta ar fi cel mai prost moment posibil. Cu siguranţă unirea nu se va realiza, dar ceea ce vom obţine va fi o intrare aberantă într-un conflict cu Rusia. Iar NATO nu va interveni deoarece - vor spune ei - ne-am încălcat angajamentul de a nu modifica graniţele. Astfel, maxim vom obţine o unire temporară, dar după îndepărtarea Republicii Moldova de România s-ar declanşa o mişcare centrifugă în mai multe părţi ale ţării. Sfatul meu e simplu: trebuie să stăm pe margine. Iar dacă e vorba să recuperăm ceva, atunci să ne recuperăm toate teritoriile noastre, inclusiv Bucovina şi sudul Republicii Moldova. Dar asta nu se va putea face acum! România trebuie să înveţe jocul neutralităţii, joc pe care nu l-a practicat niciodată. Doar aşa ne vom putea transforma într-o insulă de stabilitate care va atrage ca un magnet restul teritoriilor. Teritorii care vor dori singure să se alăture ţării-mamă, nu forţate de politiceni sau alte evenimente contextuale.

În final vă atenţionez asupra faptului că trădătorii vor să treacă prin Parlament o lege care le-ar permite să aprovizioneze Ucraina cu arme. Poate că ar fi momentul să se reia telefoanele către parlamentari pentru a evita un adevărat dezastru. Nu vă luaţi după jigodiile făţarnice care v spun că „nu-i nimic” sau că „aşa fac toţi”. A intra ca prostul într-un conflict cu Rusia, fără doar şi poate e o nebunie. Obligaţi-vă parlamentarii pe care i-aţi votat să nu treacă această aberaţie prin Parament! Altfel va fi vai de noi.

30 de comentarii:

  1. Ce vorbesti tu de unire cu Moldova când romanii din Romania se sfâșie intre ei ca niste caini turbati?
    Cele peste 100 loje masonice aservite stapanilor din varful piramidelor si nenumaratele căi asa zis spirituale de snobi si fițe ne-au fragmentat. Ne-au ciuruit, vorba lui Basescu, hoțul flotei.
    Structurile care ar fi trebuit sa ne apere de cine sa asculte? De un balaur cu multe capete de masoni? Sigur ati vazut cum in afacerile dubioase cu măști in care e implicat si Arafat era si un mason, nu-i stiu pacatosul de nume, care avea pe robă o cruce uriașă. Daca a ajuns crucea pavăză pentru hotii nascuti din spinii si ciulinii Romaniei necuratati la timp sa fie fațada hotilor, ce te astepti? Sa se uneasca moldovenii cu un popor aflat in deriva si nebunie masonică?! Sa se contamineze cu nebunia noastra? Sau sa se amestece nebuniile intre ele?
    Leonida Lari era in acel timp o naiva care isi iubea tara. Habar nu avea, asa cum nici noi nu stiam, ce ochi răi si tulburi au pus ochii pe Romania!
    Dupa ce Iliescu a adus minerii la Bucuresti, Romania a ramas fara o societate civila necesara echilibrului de forțe. Tara a ramas fara voci care sa o reprezinte si ciorile au prins a croncăni pe cerul Romaniei. Luati bine aminte! Cand spun ciori nu ma refer la rase cu pielea inchisa. Nu m-a atins si pe mine nebunia arienismului! Ma refer la demoni. Demonii isi bat joc de oamenii care au luat-o pe căi gresite. Iar romanii au luat-o pe căi gresite din plin!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dominația Americii a luat sfârșit. Până în 2030, vom avea o mână de puteri globale.

    Peisajul politic mondial din 2030 va arăta considerabil diferit față de cel actual. Statele naționale vor rămâne actorii centrali. Nu va exista o singură forță hegemonică, ci o mână de țări - SUA, Rusia, China, Germania, India și Japonia, în principal - care vor manifesta tendințe semi-imperiale. Puterea va fi distribuită pe scară mai largă în rețele nestatale, inclusiv în rețele regresive. Iar marile aglomerații de mega-orașe și periferiile acestora vor exercita o influență din ce în ce mai mare. Ordinea postbelică, care s-a menținut de la mijlocul secolului al XX-lea, se destramă. Așteptați-vă la incertitudine și instabilitate.

    Statele-națiune revin în forță. Cele mai mari dintre ele își extind cu pasiune aria de acoperire globală, chiar dacă își consolidează granițele teritoriale și digitale. După cum arată din plin asaltul politicilor reacționare din întreaga lume, nu există garanții că aceste vaste dominații teritoriale și sateliții lor vor deveni mai liberale sau mai democratice. În schimb, schimbările climatice necruțătoare, migrația, terorismul, inegalitatea și schimbările tehnologice rapide vor accentua anxietatea, insecuritatea și, după cum se vede deja cu claritate, populismul și autoritarismul. Deși prezintă fisuri, domnia de patru secole a statului-națiune va mai rezista câteva decenii.

    Nu trebuia să fie așa. În anii 1990, cercetătorii au prezis declinul și dispariția statului național. Se aștepta ca globalizarea să grăbească irelevanța acestora. Odată cu triumful aparent al democrației liberale, răspândirea capitalismului de piață liberă și promisiunea unei intervenții minime a statului, Francis Fukayama a prezis în mod faimos sfârșitul istoriei și, prin extensie, dispariția statelor naționale anacronice. O afirmație similară a fost făcută cu un secol mai devreme: Friedreich Engels a prezis "dispariția statului" în urma socialismului.

    Zvonurile privind moartea statului național au fost mult exagerate. Sfârșitul istoriei nu a sosit, iar democrația liberală nu este în ascensiune. Misha Glenny susține că "Fukayama și alții au subestimat orgoliul occidental și lăcomia capitalismului financiar, care au contribuit în 2008 la una dintre cele mai grave crize politice și economice de la Marea Depresiune încoace. Aceste șocuri - alături de o reacție vicioasă împotriva globalizării - au permis modelelor alternative de guvernare să se reafirme ... cu China și Rusia, dar și cu alte state din Europa ... și consolidarea statelor naționale iliberale".

    https://www.weforum.org/agenda/2016/11/america-s-dominance-is-over/

    RăspundețiȘtergere
  3. Gen: nu fugi tu dupa femei! Fa bani si o sa fuga ele dupa tine...😄

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, insa ca sa faci bani trebuie sa si fi lasat de stapinii banilor sa-i faci in functie de cum esti perceput de ei: forma cit de cit umana care merita ceva firimituri sau esti praful de pe toba. :))

      Ștergere
  4. Observ si eu ca din ce in ce mai multi "experti" , in pijamale duminicale, au dat frau liber gargaunilor cu unirea. Ca bonus, isi joaca neobosit cei 2-3 neuroni ramasi vii ca prin minune, cu ideea de-a vedea trupele romane trecand Prutul, ba chiar sa ocupe Odessa. Nu ma strofocam daca erau niscaiva anonimi, ca mandea, insa cand sunt nume de ceva rezonanta in spatiul gazetaresc, well, te intrebi "cui prodest" ....

    RăspundețiȘtergere
  5. In momentul de fata nu e cazul sa aiba loc asemenea discutii. Romania nu are nimic de castigat, Moldova nu are nimic de castigat. Moldova va adera probabil la EU si NATO ca entitate separata in momentul in care situatia din Rusia se va clarifica. Multi zic ca, daca Rusia dispare, NATO in forma actuala nu va mai avea sens. Sa vedem, la fel s-a zis si dupa dizolvarea Uniunii Sovietice. NATO nu numai ca a disparut, dar s-a si consolidat si e in curs de largire.

    RăspundețiȘtergere
  6. Întâmplător (sau nu) vremurile tulburi sunt cele mai propice unor momente unioniste. Un simplu recurs la istorie ne indică fundamentul afirmației : Mica Unire - 1859 (imediat după Războiul Crimeei, început chiar cu ocuparea Țărilor Române de către ruși),, Marea Unire - 1918, după terminarea R.M.1, recuperarea Ardealului 1944-1945, în contextul celei de-a doua conflagrații mondiale.
    Evident, asemenea "ferestre de oportunitate" vin la pachet cu riscuri majore (invadați am fost și în Războiul Crimeei, și în primul sau al doilea război mondial)
    Conform consacratei zicale, "cine nu riscă, nu câștigă".
    Totuși, comentariul meu este complet steril, neieșind din parantezele teoriei. României nu-i lipsesc oportunități și conjuncturi, ci oameni capabili să le speculeze prin asumarea unor tactici calculate.
    Deci putem sta comozi - va trece și acest context fără ca România să reușească (nici măcar să încerce) a face ceva.
    Din păcate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar daca Iliescu a gresit atunci, n-ai frica ca amuricanii au avut destul timp sa corecteze greseala, si iata ca astazi suntem exact acolo unde vor ei, si asta din toate punctele de vedere

    RăspundețiȘtergere
  8. Nici Romanii din tara nu cred ca vor reintregirea cu Moldova. Este de momentul trecutului si nu mai conteaza. Nu prea ii inteleg pe oamenii care inca mai viseaza la asa ceva. Plus ca, daca e sa aplicam rationamentul "Moldova a fost parte din Romania", pana unde in istorie il ducem? Pana la Adam si Eva? Asa si turcii pot cere sa se "reuneasca" regiunile din fostul imperiu Otoman cu Turcia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti dreptate. Granitele actuale ne ajung si noua si moldovenilor. Doar mizeriei umane numita putin nu ii ajung granitele.

      Ștergere
  9. Romania si Moldova nu prea sunt state (țări adică), deci cine să se unească? Dacă ne uităm pe fb la prim ministra Rep. Moldova, Natalia Gavriliță (reformisto-progresisto-sorosisto sau ce o mai fi), vom vedea ca are in fundal culorile RSS Moldovenești din vremea URSS.

    RăspundețiȘtergere
  10. "având mai bine de 20% din populaţie vorbitoare nativă de rusă"
    Hehe, hai ca esti simpatic si politic "corect", hehe

    Iti dai seama ce revelatia ar avea toti daca ar afla ca este mai aproape de 80-90% :))...dar , nici nu mai conteaza in cadrul planului actual.

    RăspundețiȘtergere
  11. Niciun român cu scaun la cap nu poate să se gândească la o unire cu Republica Moldova sau cu alte teritorii. Să ne revenim din acest delir!
    Dacă tot e să privim lucrurile sincer, să ne uităm cu atenție și la situația celor "500000 de români din Ucraina", despre care tot vorbim. Unde avem cam 150 de mii de pârâți români și vreo 260 de mii declarați moldoveni.
    Pentru mine e clar că cei pe care unii îi numesc "frați" nu simt românește. că sa nu luam în calcul problemele economice ale statului respectiv. Așa că... Nu că nu este un moment prielnic. E o utopie din care "unioniștii" trebuie să se trezească!

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu ma intereseaza numarul vorbitorilor de rusa din Republica mai mult decat m-ar interesa numarul vorbitorilor de engleza. Procentul real e ca etnicii rusi sunt sub 5% in Republica, pana si ucrainenii sunt o minoritate mai mare decat cea rusa. De aici rezulta ca rusificarea nu a functionat in Republica asa de bine, chiar daca deznationalizarea a mers oleaca mai bine. Ce vreau sa punctez e ca Basarabia toata e pamant romanesc, nu doar nordul Bucovinei sau Bugeacul, si nu cred ca le putem obtine decat la fel cum le-am pierdut: toate odata. In rest, si la 27 martie / 9 aprilie 1918 a fost o Unire in plin razboi si o casatorie din interes, interesul fiind la Chisinau sa scape din ghearele revolutiei bolsevice si ale sovietizarii. Asa ca momentul nu difera foarte mult, iar daca Rusia nu a tacat la 1918 nu cred ca va ataca nici astazi. Romanii trebuie sa-si faca datoria fata de istoria si neamul lor. Singurul impediment real pe care il vad nu sunt rusii, ci clasa politica de la Bucuresti si Chisinau. Am vazut multe vizite de curtoazie la Kiev, dar nici una la Cernauti sau Cetatea Alba sau Chisinau. Asta e adevarata noastra problema: romanii nu au lideri care sa puna constiinta nationala pe primul loc. Nu slava Ucrainei, nu apartenenta la NATO, nu frica de rusi, ci un lucru singur: constiinta nationala! Dar vine el anul 2024 si cine-o mai vota PNL sau PSD sau USR poate sa si renunte la cetatenia romana!

    RăspundețiȘtergere
  13. Moldova este o federație care cuprinde două regiuni autonome cu statut special. Dacă Transnistria nu va face parte niciodată din Moldova, Găgăuzia poate rămâne, doar dacă i se va garanta perpetu acest statut. Integrarea Moldovei în România se poate face doar cu recunoașterea autonomiei Găgăuziei, ceea ce va duce imediat la recunoașterea aceluiași statut și pentru Ținutul Secuiesc. Așadar, trebuie să fim atenți ce ne dorim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce vorghiești, măi Paule?! Dac*ar fi gândit ca tine Brătianu, Goldiș, Maniu, n-am fi avut România Mare iar tu azi vorghiai muscălește sau ungurește !
      Găgăuzia e o creație stalinistă și n-are nici un fundament istoric sau juridic. Pactul lui Hitler cu Stalin din 1939- nu de dragul României, ci de cel al Poloniei și al Tărilor Baltice- a fost dezavuat de UE, dar lașii&tradătorii din guvernele postdecembriste n-au vrut să facă nimic pentru reîntregirea Țării în 1991 și mai apoi.
      Intr-o Românie refăcută în granițele din 1938, toate minoritățile ar avea drepturile; nemaiavute de vreo minoritate în vreo țară de pe Pământ, așa cum a fost în ultimii două sute de ani în România.
      DAR NU AUTONOMIE TERITORIALĂ; opera de artă administrativă a imperiului Țarist/ Roșu kkomunist sovietic; instrument de divizare și conducere a teritoriilor recent înglobate în Imperiu; tehnică gideană și demonică; aplicată intens de bolșevici.
      În alte vremuri și sub alți conducători; tu, Paule și Cavalerul Trac; ați fi încasat glonțul pentru defetism, dacă nu pentru trădare în favoarea unei puteri străine !
      Știi, Istoria are prostul obicei de a se repeta.....

      Ștergere
    2. Sunt interesante paralelele insa toate acestea le analizezi din unghiul unei normalitati si continuitati al unui presupus status qvo energetic.
      Sa vedem cum vom mai deslusi al lumina opaitului toate aceste "Tinuturi Secuiesti" fara curent, pe intuneric.

      Oare vom mai avea aceleasi prioritati de "unificare"?

      Ștergere
  14. un mic ghid cum a fost acela din perioada covid, cu adresele catre ministerul sanatatii etc. ar fi ideal

    RăspundețiȘtergere
  15. Cine vehiculeaza ideea unionista in Romania "vinde fum" si "vorbeste vorbe".
    Cererea de "integrare" in Romania trebuie sa o faca Moldova, iar apoi urmeaza ca Romania sa o accepte sau nu.
    Romania fiind un stat esuat, nu are capacitatea economica si administrativa sa integreze o regiune atat de mare.
    Romania trebuie sa aiba mare grija sa nu se dezintegreze "de jure" pentru ca "de facto" este deja dezintegrata.
    Judecand istoric, Moldova acum avea sansa sa ceara integrarea in Romania pentru a intra sub "umbrela Nato", impreuna cu riscurile aferente. Nu ii intereseaza nici in acest moment extrem de incert pentru ei sa se integreze in Romania, deci caderea sub "umbrela Rusiei" este o varianta extrem de probabila in ce-i priveste.
    Nu am fost in Basarabia, dar am avut ocazia sa interactionez cu basarabeni in alte circumstante si mi-au creat aceeasi impresie pe care ti-au creat-o si tie.
    Probabil ei sunt "spalati pe creier" de sovietici, dar si noi sunte "spalati pe creier" de flecareala unionista, de unionism de parada, lipsit de fundament socio-economic si chiar istoric. Regiunile romanesti au istorii diferite si antagonice, limba nu este un aspect care sa prevaleze complet asupra celorlalte variabile.

    RăspundețiȘtergere
  16. Si ce daca nu vor ,crezi ca au vrut sa fie rss moldoveneasca? nu are nicio importanta ce vor ei ci ce vrem noi ! daca vrem sa ne intregim tara sau nu asta e tot ce conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  17. Astia care viseaza unire sau isi dau cu parerea dupa niste fripturi de miel sau ceva au calcat vreodata in viata lor dincolo de Prut si daca da ce au priceput?!

    RăspundețiȘtergere
  18. Priviti aici și nu mai cârtiți și vorbi aiurea atâta: Calul Roșu al războiului e chiar la poarta României,iar noi ne pierdem în discuții despre sexul îngerilor, ca bizantinii asediați de turci în mai 1453 ! ! !
    https://focusfm.gr/pateras-elpidios-quot-erchetai-tripli-katastrofi-syndyasmos-pagkosmias-arrostias-vivlikon-kairikon-fainomenon-kai-polemon-quot-ichitiko-focus-fm/
    Aveți răbdare și citiți traducerea, iar pe Dan il rog mult să lase comment ul acesta să apară !
    *Nu știu acum cum ar părea, dar cred că a venit momentul în care ar trebui să se pregătească și părinții acolo în România.La ce vă referiți? La ce anume? Eh, în jurul lor va e o mare gălăgie de război.Vă referiți în jurul României, nu-i așa? Da, vor încerca să o implice și pe aceasta în război, dar cred că acolo conducătorii sunt mai atenți. Nu pentru că ei înșiși vor să o facă, ci pentru că le este frică de popor.Da, da, poporul nu vrea să se amestece. Și pentru că poporul nu vrea… Da, vor rămâne întregi, chiar dacă țipă americanii… Pentru că este un război care îi va distruge pe mulți. Acest război care va veni acolo, va distruge toate țările acestea care se vor implica, le va distruge.Și ce credeți Se va implica și România?
    Nu ! Îmi doresc… poate puțin… vor încerca acolo, dar sper că nu vor reuși să o implice în război. Asta sper…Doamne Ajută! Să folosească toate rugăciunile Sfinților lor pe care îi iau acolo.Da.Și să nu intre deloc în război. Dacă vor intra se vor distruge.Nu știu… să nu intre deloc în război și să se roage cu toții. Să nu intre (intervină) în contra America-Rusia, pentru că este o contră America-Rusia. Din păcate îi pun americanii… americanii sunt criminali. Vor băga multe popoare acolo de jur-împrejur, să intre în război împotriva Rusiei, pentru că se presupune că sunt în NATO.
    Neapărat să se roage cu toții, cu toții… Toți românii să se roage, ca să nu lase Dumnezeu, să nu permită Dumnezeu, ca, conducătorii lor [conducătorii români] din prostie se intre în această contră. Se vor distruge. Literalmente se vor distruge. Însă sper că nu se va întâmpla asta. Am o siguranță cum că mulți oameni vor crede asta și se vor ruga și va fi oprit acest rău. Să ia fiecare metanierul și să spună: «Hristoase al meu, salvează țara noastră, România!», «Salvează țara noastră, România și pe noi!».«Hristoase al meu salvează țara noastră, România și pe noi!» Da, da. «Salvează-ne!» Să spună acest lucru, dar cu toții. Să găsească o oră acolo, ceva, și să unească rugăciunea tuturor într-o unitate. Ca să nu se întâmple nimic.

    RăspundețiȘtergere
  19. PARTEA a II a De jur-împrejur, va fi o mare luptă. O să înceapă în joacă, ca să îi testeze americanii pe ruși, dar nu își pot imagina că războiul va scăpa (va înainta) așa de mult. Ai înțeles?!Da.Vor crede la început că va fi ceva limitat, dar nu se va opri. Se va întinde repede și din păcate Bulgaria va juca, ca să spun așa, un joc prostesc. Va începe ca un joc prostesc, dar va da greș și va fi nebunie… Ai înțeles?! Pentru că acum prin Alexandrupoli…Acolo va fi lupta, nu? în Alexandrupoli este bază americanăAcolo au ca țintă. Bineînțeles că toate aceste sisteme de armament sunt exacte, adică lovesc cu exactitate, dar izolarea va aduce o mare foamete. O foarte mare foamete. Și din păcate pentru că americanii vor să-i ocolească pe turci, o să îi pună acum să facă o operațiune, un fel de NATO, care se presupune că sunt obligați împotriva Rusiei și rușii se vor enerva foarte tare și o să-i facă chifteluțe.Pe turci? Așa cum zice și Sfântul Paisie…Știi ce înseamnă chifteluțe?!Da…Cam așa. Dar pentru că vor să amestece și pe alții la mijloc, vor folosi drumul spre Rusia,adică Bulgaria, România, acesta care merge drept în sus.Ia spune-mi, voi sunteți mai sus de România sau la stânga?La ce vă referiți?Pentru că acum nu am hartă în față, ca să văd ceva. Deasupra Greciei este…Este Bulgaria și apoi România. Deasupra Greciei este Bulgaria și apoi România. La Marea Neagră este România.Și apoi de acolo este Rusia?Și apoi, de acolo este Ucraina.Și Rusia?Da, da. Ucraina și apoi Rusia.Deoarece aceștia, rușii vor coborî în jos. Și nevoit vor folosi tărâmuri ale fostei Uniuni Ruse. Deci dacă România va lăsa loc rușilor să treacă, nu vor păți mare rău.Să nu intre în război, dar să îi lase pe ruși să treacă.Am înțeles.Dacă îi împiedică îi vor distruge. Drumul acela va fi distrus.Of.Ai înțeles?!Da.Dacă au inteligență…să fie deștepți românii și să spună că: «nu ne implicăm în război», dar să nu-i împiedice deloc, nici pe americani, dar nici pe ruși.Să nu se amestece în treburile lor.Exact! Să-i lase să vină și să plece și pe americani, dar și pe ruși, dar să joace un rol neutru.Am înțeles!Pentru că, alte locuri [alte țări], care vor face mai pe patrioții, mai așa ziși patrioți, se vor distruge de tot. De tot se vor distruge. Ai înțeles?!Da!Acest lucru aș vrea foarte mult să îl știe (să îl afle) și să se roagε foarte mult. Să o spună la toți, ca să se roage.Am înțeles.Știi iubesc România, ca pe o a doua țară a mea. Și acum simt o legătură că se dezvoltă în interiorul meu, o legătură duhovnicească. Ai înțeles?!Da, Părinte !Pentru că, să nu îți închipui și rușii poate sunt într-o căutare a lui Dumnezeu, dar au o aroganță și aceasta aroganță îi va omorî din nou. Acum vor prevala, vor fi prima și cea mai mare putere, prima mare împărăție, bineînțeles pentru un timp scurt, înainte de Antihrist.

    RăspundețiȘtergere
  20. P a III a Și orice este înaintea lor și va sta cu încăpățânare, îi vor distruge. Vor înainta și vor distruge.Noi avem și alte antecedente urâte cu rușii…Da. Nu trebuie să le opună rezistență deloc. Nici americanilor. Lasă-i să aibă trecere, dar [România] să nu se amesteci deloc, să joace neutralitate.Am înțeles.Dar acest lucru nu îl vor reuși singuri. Trebuie să vă rugați cu toții, ca să sprijine România. Rugăciunile voastre Îl vor determina pe Dumnezeu să trimită îngeri și să schimbe gândurile celor mari.A conducătorilor?Da, da. Altfel trecerea aceasta va fi foarte grea (puternică). Acolo marea cum se numește?Marea Neagră.Știi de ce?! Vor avea foarte multe submarine rusești acolo și multe arme nucleare. O să zboare de acolo nucleare, o groază… Vor fi multe lupte aeriene între aeronavele Nato și Rusia, dar vor câștiga rușii. Rușii au arme ascunse.Au arme ascunse și sunt fără milă, adică tari ca Ursul, ei nu glumesc… aroganță americanilor acolo se va sparge… Și îmi doresc ca în curând, să se mute războiul în Persia, pentru că și acolo va fi conflict.La Iran vă referiți?Da. Să ne eliberăm noi puțin, cei de sus. Eu asta aș vrea să le spun și să înceapă să facă, pentru că timpul este foarte aproape, nu știu când se va întâmpla asta, dar arată că timpul este foarte, foarte aproape.Am înțeles.Și va veni foamete și în România. Multă foamete, de aceea este de preferat, dacă pot, cine poate să aibă o viețuire autonomă.Adică vă referiți să fie la țară? Să meargă [lumea] la sate?
    Nu știu, ce să facă, dar dacă nu au o viețuire autonomă vor fi și aceștia foarte înfometați. Vor fi morți de foame. Nu va exista mâncare din cauza izolării. Aveam impresia că aceasta izolare va fi mai mult la noi în Mediterană, pentru că noi suntem plini de insule și vapoarele sunt cele care transportă mâncarea. Dacă se opresc vapoarele, sunt morți de foame. Ai înțeles?! Dacă se opresc vapoarele, se oprește transportul petrolului, nu vom avea petrol, apoi nu va mai avea curent, pentru că toate astea sunt pe bază de petrol. Și apoi nu vă mai avea mâncare, pentru că toate vin din afară nu există autonomie. În afară de locurile care se ocupă de creșterea animalelor, care au animale, dar când se va întâmpla asta, vor mânca și animalele. Vor veni toți înfometații și va fi va fi o nebunie. Și așa aveam impresia, credeam, că va fi doar o izolare a insulelor din Grecia, dar va fi și în alte țări.
    Ucraina va adera lui Putin. Vor fi nevoiți să adere. Și nici nu vor avea altă soluție, aceasta va fi cea mai corectă soluție. Chiar dacă le convine sau nu, va fi cea mai cuminte soluție. Pe Georgia o va convinge NATO… din păcate în aceea perioadă va avea conducători răi.Să lupte împotriva Rusiei?Da. Pentru că și acum sunt dușmani. Ai înțeles?! Au o mare dușmănie între ei. Dar acest lucru a fost greșit, mare greșeală. atunci când nu uităm greșelile trecutului și nu încercăm să ne împăcăm… undeva vor greși. De fapt o să îi folosească NATO.Da?Ei nu o să îi lase din NATO. Și chiar dacă voiau să facă pe bunii, nu o să facă acest lucru acum. Nu au altă soluție, sunt nevoiți să o facă. Ai înțeles?!Da!Dar voi sunteți puțin mai departe. Este România, este Ucraina.Este Ucraina, este Moldova, care este tot România. Acolo vorbesc română.Este distanță mare, dar și altceva. Bază vieții duhovnicești în România este ortodoxia și rușii nu vor dori să creeze o dușmănie mai mare cu românii.Măcar, să îi lumineze Dumnezeu și pe ruși, dar și pe conducătorii români.Pe conducătorii voștri, Dumnezeu să-i lumineze mai mult. Rușii sunt hotărâți, de ceea ce fac, nu se vor schimba. Dar, dacă conducătorii români vor juca un rol corect, o să scăpați. Altfel veți avea multă foamete. Adică o să fie înfometați cei din România. Apa va fi foarte importantă. Vor fi infectate apele, de aceea trebuie multă atenție. Să aibă mereu tancuri (cisterne) cu apă, ca să aibă mereu apă. La o nevoie urgentă… să pună înăuntru și puțin var… ce să facem, trebuie să găsim moduri.Exact.

    RăspundețiȘtergere
  21. P a IV a
    Ucraina va adera lui Putin. Vor fi nevoiți să adere. Și nici nu vor avea altă soluție, aceasta va fi cea mai corectă soluție. Chiar dacă le convine sau nu, va fi cea mai cuminte soluție. Pe Georgia o va convinge NATO… din păcate în aceea perioadă va avea conducători răi.Să lupte împotriva Rusiei?Da. Pentru că și acum sunt dușmani. Ai înțeles?! Au o mare dușmănie între ei. Dar acest lucru a fost greșit, mare greșeală. atunci când nu uităm greșelile trecutului și nu încercăm să ne împăcăm… undeva vor greși. De fapt o să îi folosească NATO.Da?Ei nu o să îi lase din NATO. Și chiar dacă voiau să facă pe bunii, nu o să facă acest lucru acum. Nu au altă soluție, sunt nevoiți să o facă. Ai înțeles?!Da!Dar voi sunteți puțin mai departe. Este România, este Ucraina.Este Ucraina, este Moldova, care este tot România. Acolo vorbesc română.Este distanță mare, dar și altceva. Bază vieții duhovnicești în România este ortodoxia și rușii nu vor dori să creeze o dușmănie mai mare cu românii.Măcar, să îi lumineze Dumnezeu și pe ruși, dar și pe conducătorii români.Pe conducătorii voștri, Dumnezeu să-i lumineze mai mult. Rușii sunt hotărâți, de ceea ce fac, nu se vor schimba. Dar, dacă conducătorii români vor juca un rol corect, o să scăpați. Altfel veți avea multă foamete. Adică o să fie înfometați cei din România. Apa va fi foarte importantă. Vor fi infectate apele, de aceea trebuie multă atenție. Să aibă mereu tancuri (cisterne) cu apă, ca să aibă mereu apă. La o nevoie urgentă… să pună înăuntru și puțin var… ce să facem, trebuie să găsim moduri.Exact.Aș vrea să le transmiți astea, că trebuie să îi pună pe oamenii lor de încredere, să le spună că trebuie să facem un lanț de rugăciune: «Doamne salvează România și pe noi (poporul)!», «Salvează lumea ta și România!», «Salvează România!» Αi înțeles?!Da.Să încredințeze sufletele lor lui Dumnezeu și să salveze România. Este nevoie să faceți acest lucru. Și să se roage, ca România să rămână neutră în acest conflict. Să nu fie de partea nimănui. Pentru că se vor supăra amândouă, atât Rusia, cât și America. America că nu va fi împreună cu ea și Rusia la fel, dar supărarea lor va fi mică.n schimb dacă se implică…Dacă se implică cu Rusia, vor pății multe catastrofe de la americani. Dacă se implică cu americanii, rușii îi vor distruge.Of, am înțeles. Dumnezeu să pună mâna Sa. Maica Domnului se Acopere România!Cred că acum e nevoie și de mâini și de picioare pentru rugăciune…nu sunt de ajuns doar mâinile..

    RăspundețiȘtergere
  22. P a V a
    Inima mea se gândește la voi toți și vă iubește. Simt țara voastră, ca pe țara mea, de aceea îl rog pe dulcele nostru Iisus să o protejeze de orice rău.
    Mă doare inima de ceea ce ochii mei vede venind, așa ca vreau sa vă informez, dar și să vă pregătesc.
    Iubitul nostru Dumnezeu Tatăl este foarte trist, pentru că, copiii Săi din întreaga lume nu au înțeles că toate acestea se întâmplă pentru că l-au lăsat pe Satan să domine în viața lor și acum se pregătește să-i conducă la cea mai mare triplă distrugere pe care omenirea a văzut-o vreodată, prin boli, foamete și război.
    Își avansează în mod constant planul său satanic de a transforma oamenii în creaturi umanoide controlate de acesta.
    Liderii săi mondiali și oameni de știință de top, care îl venerează în ritualuri satanice secrete, au dat promisiune de sânge că vor înainta planul lui, rapid și decisiv.
    Le-a poruncit, până când propriul său fiu, Antihrist, va apărea, ca toate Bisericile creștine ori să fie distruse, ori să i se supună.
    Nu-i pasă dacă, deocamdată, acestea aparțin tipic lui Hristos. Singura lui preocupare este ca să nu se împărtășească cu Hristos, creștinii.
    Atâta timp cât Bisericile sunt deschise și creștinii pot liberi să se împărtășească și să săvârșească toate celelalte Sfinte Taine, acesta nu va putea apărea în lume ca lider mondial și hristos (salvator) mondial.
    Se teme atât de mult de Sfintele Taine ale Bisericii noastre încât, în diferitele exorcisme care au loc, le numește «magia lui Iisus».
    Îi este frică de ele, pentru că au puterea de a slăbi și de a distruge, cu Harul Duhului Sfânt, forțele satanice. Chiar și aceste medicamente, pe care mod înșelător și fără să știm, ni le introduce în corpul nostru pentru a ne face pe deplin ai lui, nu reușesc să răspundă pe deplin la comenzile sale.
    Din acest motiv, pentru a-i îndepărta pe creștini de Sfânta Împărtășanie, cere tuturor adepților săi să-și intensifice eforturile pentru a-i convinge pe creștini să le fie silă de Sfânta Împărtășanie și să se teamă că ar putea să se îmbolnăvească, atunci când merg să se împărtășească.
    Dacă acest lucru este crezut și acceptat de toți creștinii, atunci a început epoca lui, epoca lui antihrist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este echilibrat ceea ce se spune mai sus - doar ca, daca nu va functiona chiar cum se spune, sa tina minte ca un sat fara caini este jefuit mai des. Capul plecat sabia nu-l taie, dar cu umilinta lantu-l inconvoaie. Umilinta care poate insemna si moartea prin infometare de mainile viitorilor prieteni, pentru ca - nu-i asa? - camasa e mai aproape decat haina.

      Ștergere
    2. Camasa zici ? Dar maieul e si mai aproape

      Ștergere
  23. Unica vocatie a unora este de a scrie si promova ce cred ei de cuviinta ca e bine ! Dar, dincolo mai exista ceva , sau ramanem in aceiasi paradigma ? CONFORTUL emotional face tot .....sublimul a cazut pe voi !

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)