vineri, 20 mai 2022

Şi totuşi, până la urmă cine e în groapă?


În aproximativ 15 zile Rusia nu va mai avea bani să finanţeze războiul”. Asta spuneau toţi mâncătorii de rahat ai Occidentului, la comanda unor neica nimeni din armata SUA, acei mari militari care trimit tineri semi-drogaţi pe front în operaţiuni în care nu fac deosebirea între simulările de pe calculator şi viaţa reală. Acei mari generali ai SUA care, fără tehnologia militară asistată de computer, ar fi capabili să se auto-bombardeze întrucât, de cele mai multe ori, le e greu să facă diferenţa dintre Arizona şi Afganistan. 

Încă de la primele restricţii am spus un lucru: războiul nu se câştigă pe teren, ci în economie. După ce Rusia părea că va intra în foamete - recurgând inclusiv la importuri de carne de aligator - Putin a câştigat „pariul cu agricultura” transformând Rusia într-unul dintre primii producători mondiali la majoritatea capitolelor care contează. Şi nu doar asta, ci, mai mult, a împins în faliment extrem de multe ferme americane. 

La ora primelor restricţii(atenţie, vorbesc despre perioada imediat următoare recuperării Crimeei) s-a spus că regimul de la Kremlin nu mai are decât câteva luni. Nu doar că n-a capotat, dar, mai mult, s-a întărit teribil. Pentru cei care nu ştiu cum arăta Rusia anterior conflictelor ideologice cu Vestul e greu de înţeles. Înainte de primele restricţii Rusia avea importuri alimentare în proporţie de aproape 70%. Absolut tot era importat: cereale, fructe, legume, proteine animală etc. Nu găseai absolut nimic rusesc. Care-i situaţia acum? Importurile alimentare sunt absolut marginale. Rusia are o cotă de piaţă de aproximativ 30% din piaţa globală de ulei de floarea soarelui, 20% din cea de grâu, 14% din cea de orz şi aproximativ 2.5% din cea de porumb. În plus, ruşii exportă puternic grăsimi şi proteine procesate animale, produse finite din peşte etc. Să nu mai vorbim de pieţele adiacente, gen cea a fertilizatorilor, unde Rusia este lider mondial de necontestat. OK, priviţi în faţă şi spuneţi cine-a câştigat din primele restricţii? 

Să mergem acum la situaţia din prezent. Suntem la momentul celor mai mari restricţii din istorie. Americanii au forţat izolarea Rusiei şi, mai mult, confiscarea rezervelor financiare externe ale acesteia. Efectiv, mai mult de-atât nu mai au ce face! În mod normal, un astfel de pachet de restricţii ar fi trebuit să spulbere economia unei ţări, indiferent de mărimea ei. Nu s-a întâmplat aşa!

Ca să înţelegem, vom trece la cifre. Ultimul pachet, cel despre care moş Biden spunea că o să usture rău, estima un dezastru bugetar pentru Rusia, anume o cădere de peste 35%. Ce s-a întâmplat? Până în prezent dezastrul prezis nu se întrevede. Există picaje minore care estimează la ora actuală doar maxim un minus de 1%. Dar şi acest procent este scos din şosetă. Trebuie să fii prost ca să nu înţelegi unde-i problema. Hai să vedem împreună realitatea!

Din cei aproximativ 500 exajouli cât este consumul mondial la ora actuală, aproximativ 400 exajouli au ca sursă de producţie cărbunele, petrolul şi gazul natural. Reţineţi aşadar că mai puţin de 100 de exajouli, adică undeva în jurul a 20% e reprezentat de biocumbustibili(care includ şi solarele&eolienele), energie nucleară şi hidroenergie. Asta e harta, n-ai ce să schimbi! Ce s-a întâmplat la momentul sancţiunilor nucleare asupra Rusiei? Sistemul energetic mondial s-a gripat! Preţul hidrocarburilor a crescut. Într-adevăr, Rusia a exportat mai puţin, dar la preţuri mult mai mari. Pentru că se afla sub sancţiuni ruşii au fost nevoiţi să vândă petrol la preţuri scăzute, doar că acele preţuri scăzute sunt scăzute raportându-ne la cotaţia actuală, ele, în realitate, fiind mai mari decât încasau înainte de restricţii. 

Într-un raport recent, analiştii JPMorgan(cei care anunţaseră impactul bugetar iniţial de 35%) şi-au schimbat radical opinia arătându-se mai degrabă îngrijoraţi de perspectivele Vestului de creştere în noul context. Şi nu este vorba aici de lovitura de maestru aplicată de Putin - anume de plata hidrocarburilor în ruble, acţiune care a propulsat rubla la nivele mai mari decât înainte de sancţiuni - ci de întreaga arhitectonică schimbată a lumii. În afară de câţiva descreieraţi de prin găştile băşinoase ale lui Soros, restul lumii s-a trezit brusc după duşul rece rezultat din restricţiile impuse Rusiei. Preţul explodat al hidrocarburilor va modifica radical geografia economică şi politică mondială. Motivul e simplu: dacă până acum aşa-zisele surse  regenerabile de energie erau subvenţionate deoarece altfel nu aveau relevanţă economică, în prezent, în loc să devină rentabile, au devenit mult mai scumpe! Mai mult, energia provenită din surse clasice a devenit atât de scumpă încât riscă să dărâme hălci întregi din economia Vestului, a cărei sursă principală de bunăstare era energia ieftină. Brusc, vraja se destramă.

Şi mai e o componentă gata să explodeze: problema datoriilor. În general datoriile lumii sunt nesustenabile. Dacă am schimba absolut tot ce este bun tangibil pe pământ în bani, ne-ar rezulta o sumă de 5-10 ori mai mică decât datoriile mondiale(asta într-un scenariu optimist întrucât, cel mai probabil, suntem pe undeva pe la 1/100, dacă nu cumva 1/1000! Culmea, chestiunea nu trebuie judecată la nivel de cotă de îndatorare din PIB, ci la nivel de mărime a economiei. De exemplu, Grecia care are un nivel al datoriei publice de aproape 200% din PIB este infinit mai sustenabilă decât SUA care are o datorie publică de 134% din PIB. În timp ce o ipotetică vânzare a Greciei ar acoperi datoriile, o ipotetică vânzare a SUA nu ar acoperi nici 20% din datorii. Despre Japonia nici n-ar mai trebui să discutăm! Şi notaţi că am făcut simulările pe datoria publică! Dacă punem în balanţă şi datoria pirvată, întreaga situaţie explodează. 

De altfel asta este situaţia de acum: una pre-explozie! Preţurile mari ale energiei impulsionează inflaţia care conduce la un dezastru pe piaţa datoriilor. Să vă spun ceva ce nu se spune pe moment: la ora actuală inflaţia reală din SUA a depăşit recordurile absolute înregistrate în anii 70. Datele date publicităţii sunt scamatorii ordinare. În realitate, din toamnă SUA va intra într-un scenariu inflaţionist accelerat care, cel mai probabil, va duce la hiperinflaţie. Ştiţi că benzinarii americani şi-au modifica software-ul şi hardware-ul astfel încât preţul galonului să poată fi afişat cu două cifre? Imaginaţi-vă cum se va simţi americanu care în prezent spune că preţul de peste 5$ pe galon e un dezastru! Deja, în scenariul actual în care, în afara frânei de picior au tras cu disperare chiar şi de frâna de mână, rezultatele se văd: creditele populaţiei încep să nu se mai plătească, creditarea se va stopa, iar economia va încetini puternic. Însă nu suntem într-un ciclu clasic în care rezolvi problema cu emisiuni de bani. Deja banii nu mai au valoare! Iată perversitatea stagflaţiei: nu doar că banii nu au valoare, dar nici nu-i găseşti. Însă ceea ce vom vedea nu va fi o stagflaţie clasică - de care tot are parte Japonia din anii 80 încoace - ci de o hiper-stagflaţie, un termen pe cât de paradoxal pe atât de radical în efecte. 

Pun punct pe moment aici, lăsându-vă răgazul să digeraţi datele pe care vi le-am dat. Chestiunea e simplă şi-am spus-o de mai multe ori: războiul va fi câştigat de cel care-l va face pe celălalt să se sufoce primul. SUA a crezut că-i pune Rusiei perna pe faţă, asta în timp ce Rusia a pus Vestului o etanşă pungă de plastic pe cap.  Acum încă nu este foarte clar, dar când vor apărea picajele marilor economii intrate în incapacitate de plată, veţi vedea cu adevărat cum arată un război nuclear pe teritoriul economic. Nu mai e mult!

33 de comentarii:

  1. Partea I

    ... si totusi ...am luat-o pe 68 de ani... am fost in locuri si am facut chestii pe care altii le vad in filme... am avut experiente cit pentru trei vieti, atit in plan strict personal cit si profesional... nu ma laud ci doar vreau sa spun ca am facut, am trait si am luat contact direct cu multe, prea multe pentru o simpla viata de om... asadar, fara falsa modestie, pot spune ca am ceva experienta in trecerea mea prin ''punctuletul'' asta din galaxie... si, din tot ceea ce am gindit, facut si am luat contact, am invatat un lucru esential... NU EXISTA NICIODATA COINCIDENTE... coincidenta este cind te intilnesti cu cineva cunoscut, dupa zece ani, la un semafor... la nivel macro, indiferent de domeniu, ''intimplarile'' astea sint excluse... ''coincidenta'' dispare dupa devoalarea adevarului... de exemplu, de ''decembrie 1989'' am stiut din MARTIE 1989... iar ''semnele'' prevestitoare le-am avut din vara 1987... acum, dupa 32 si ceva de ani, romanul meu inca nu stie sau, din diverse motive, nu vrea sa stie... ma rog... sa explic intro-ul asta lung in contextul actual... am afirmat inca de la inceput ca PUTIN ESTE OMUL LOR... imediat dupa 24 februarie... cred ca am facut asta de doua, trei ori... si nu ''m-am explicat''... cum n-o fac nici acum... insa, doar asa, in trecere, ca hint, pot sa ''reamintesc'' ce se intimpla pe planeta in acea perioada... sint mare ''consumator'' de video iar YouTube-ele este, pentru mine, un mijloc de a-mi satisface ''poftele''... si nu ca sa vad ineptii cu blonde, pisicute si manelisti... in acea perioada (februarie a.c.) cautam, vedeam si tineam ''contorul'' la un ''eveniment'' ce devenea planetar... convoaiele camionagiilor, miscare plecata din Canada, in urma unor mizerii la granita cu SUA, pe coasta Pacificului... numaram tarile in care se declansase ceea ce parea a fi ''scinteia'', fitilul'', la o situatie mondiala ce ajunsese in stadiul de supra-saturatie sociala in urma ''pandemiei''... asadar, din memorie, insir doar ceea ce am vazut eu cu ochii mei... Canada, SUA, Franta, Italia, Olanda, Venezuela, Brazilia, Australia... pai, daca ma uit bine, sint cam trei continente... si miscarea avea tendinta de a se generaliza... pina si in Romania incepuse, palid, o tentativa de formare a convoiului... ''pandemia'' se ''molesise'', se fisiia si incepusera sa apara rapoarte autorizate cu ''mizeriile'' dictaturii si presupusului vaccin...

    RăspundețiȘtergere
  2. Partea a II-a

    ...Planul LOR parea ca are fisuri si ori trebuia schimbat, ori abandonat... luat de ''febra'' de azi, de ''nucleare'', de razboi, de criza energetica si spectrul foametei anuntat de OMS, de ''bulele'' pe cale sa explodeze sau sa implodeze, eu NU AM UITAT ce se intimpla in februarie si de ceea ce, cu uimire, vedeam ca se naste dintr-o parte pe care nici macar nu o visam... o miscare globala care putea sa rastoarne TOTUL... am ''consumat'' convoaie si asteptam cu infrigurare fiecare noua aparitie... au inceput sa se auda ''tobele'' razboiului si apoi, brusc, 24 februarie... am stat treaz in noaptea aia, sa fiu pe ''live''... si am fost... la anii mei o noapte alba in plus nu prea mai conteaza, mai ales ca chestia asta, cu somnul (ca si aia cu mincatul) imi par dintotdeauna o pierdere de timp din ceea ce sint ca om... asadar INCEPUSE... ce convenabil! s-a dus naiba si ''pandemia'', si rapoartele despre ''vaccin'', si convoaiele, si scumpirea energiei de orice fel... a sosit Maria Sa RAZBOIUL... unul dintre cei patru cavaleri ai Apocalipsei... vreau, nu vreau, ma intorc la Cartea Sfinta... dupa Primul Cavaler, cel cu COVID-ul, apare Al Doilea... Al Treilea a fost deja anuntat de OMS... si, vrind-nevrind, imi vine in minte ''deviza'' LOR... aia cu Ordinea si Haosul... ca si niste Protocoale ale fostului NKVD ori CEKA (ca ma cam lasa memoria si mi-e si lene sa caut)... si, fara surprindere de data asta, constat ca Planul revine in parametrii lui, ca totul decurge conform... Planului... conincidenta acel 24 februarie? DA! pina se va arata Adevarul... insa, ca de obicei, va fi tardiv de ''tirziu'''... nu va mai conta... repet ce am spus de la inceput: Putin este omul LOR si isi va lua Premiul... singura mea nelamurire, in contextul de acum, este CE ESTE acel Premiu...

    P.S. ...evident, tot ce am scris aici sint aberatii de mos senil si-mi cer iertaciune celor carora le-am rapit din timp...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un domn din generația dvs care merge pe aceeași linie - Max Igan - When Revolution Rises, Give Them War - https://www.bitchute.com/video/MRQqhY2e39mF/ .

      Mi se pare o ipoteză foarte plauzibilă aceea că izbucnirea războiului (practic, devansarea, pentru că era în cărți de ceva vreme) a fost menită să înăbușe din fașă mișcarea anti-dictatură care începea să se cristalizeze în jurul camionagiilor canadieni. Dar simplul fapt că a reușit să decoleze prima dată e foarte îmbucurător, înseamnă că se poate.

      Cât despre posibilitatea ca Vlăduț de la Kremlin să fie "opoziție controlată" a mafiei globaliste, există cel puțin acest clip în care sceleratul de Schwab afirmă că Putin e absolvent al programului său, Young Global Leaders. https://www.youtube.com/watch?v=Vq6YaQNG05c

      Ștergere
    2. Nu sunteti singurul care nu doarme noptile ansambland piese de puzzle. Gandul ca Putin este supapa de refulare a presiunii ce se acumulase pana in February ma bate de la inceput, insa imi spuneam ca sunt dus. Va rog sa continuati sa spuneti lucrurilor pe nume. Cine are inima si minte, intelege, cine nu, sa ne rugam pentru ei.

      Ștergere
    3. "singura mea nelamurire, in contextul de acum, este CE ESTE acel Premiu..."

      La nivelul de clearence pe care-l au in PLAN, dincolo de orice cistig material(irelevant)... "premiul" reprezinta PUTERE ADAUGATA, PROMOVARE, recunoasterea lui de catre toti MEMBRII participanti ca fiind cel mai capabil individ croit pentru o sarcina PLANETARA de cea mai mare COMPLEXITATE in istoria OMENIRII precum este asta( mai mare PREMIU ca sentimentul asta) nu exista. ..si anume aceea de a CREA SI CONSOLIDA PLATFORMA trecerii omenirii intr-o noua forma de EXISTENTA, cea unde primeaza GINDIREA RATIONALA....un drum, din pacate... extrem de dureros pentru multi dintre noi, materialistii.
      DRUM DE INTORS INSA,... NU MAI EXISTA!
      Progresul MATERIAL s-a incheiat!
      Trebuie sa ne obisnuim cu ideea...

      Ștergere
    4. Asteptam si apocalipsa zombie, live pe 18Ghz. Pana si cadavrele ingropate emit codul BT in hex. Orice s-ar intampla, planeta e deja compromisa. Doar daca promite Elon sa trimita in spatiu toate deseurile, ceea ce-i imposibil.
      https://www.naturalnews.com/author/healthranger/
      https://www.naturalnews.com/2022-05-19-biden-seizes-control-over-domestic-food-materials.html
      Scapare nu exista. Planul e ajutat de A.I.
      https://forum.agoraroad.com/index.php?threads/dead-internet-theory-most-of-the-internet-is-fake.3011/
      Ce se afiseaza pe net e latura simpatica, friendly. Cine se scuza se acuza, zice o vorba pocita care aici are valabilitate: de ce sa precizeze ca A.I. nu va face rau oamenilor? Precizare preventiva, ca si aia cu ucrainienii precis nu se vor muta in Romania, trollii stiind sigur asta. Sunt aceeasi care urlau sa-ti pese de cei dragi, expresie care in curand va fi invocata cu un alt motiv. Al mortii pur gratuite, cata vreme nu mai avem nimic decat proprietati, si acestea vor fi luate. Migratia fortata cu diverse scopuri si metode de implementare e globala. Ce e la noi cu cei de peste granita e si in state cu granita din sud. Dar suntem morti comentatori si morti cititori si nu stim. Vorbesc la plural pentru ca e o majoritate. Mica minoritate care trebuie va scapa ca de obicei, dupa regula selectiei naturale. Ar fi "frumos" sa dispara toata lumea, macar aici sa fie egalitate, democratie. Va ramane cine trebuie, sobolanii fug primii de pe corabie. Sau de pe titanic, comparatia fiind ideala pentru romani la care inca canta bestial muzica. Oare chiar a fost reala muzica sau s-a spus asa, ca mesaj peste decenii, sa intre in mintea tuturor?
      Guvernele nu sustin ca avem de ce ne teme, de la foamete la razboi; cine sustine opusul, e terorist ca baga panica. Panica poate fi instaurata doar de cine trebuie.
      Dar, daca 99 vor sa-si salveze sufletul si nu dau un scuipat pe corpul lor fizic, cat si pe al copiilor, generatiilor viitoare, acel 1 trebuie sa se supuna regulii majoritatii. Normalcy bias are si varianta crestina Doamne ajuta. In esenta e un refuz total imposibil de combatut. Pe scurt, omenirea va disparea din cauza sperantelor celor multi, religioase sau nu. E crud, dar Apocalipsa a fost scrisa si avea sa fie valabila ca o profetie care se autoimplineste. Asa-i ca daca nimeni n-ar fi auzit in cultura lui de un sfarsit, l-ar primi luptand, actionand si nu asteptand sa se intample odata? Apocalipsa pe plan global e ca si sinuciderea pe plan individual-odata ce le gasesti peste tot in diverse forme, parca pare mai usoara acceptarea. Caci doar despre acceptare e vorba si nimic altceva.
      Rog fanaticii religiosi in fatarnicia, fariseismul si ipocrizia lor sa se abtina, asa, ca un mic canon.

      Ștergere
    5. @Anonim 20:23
      Și totuși, dacă suntem sinceri, ar trebui să recunoaștem că foarte mare parte dintre noi suntem în stadiul de "useless eaters"... Deci, chiar rău, dacă ar dispărea 75% din omenire, nu ar fi.
      Problema care se pune: cei ce vor rămâne chiar vor merita? Se vor rezolva definitiv toate problemele civilizației umane dacă vor rămâne doar 1 miliard?

      Ștergere
  3. Corect, doar aia cu Grecia si US nu e comparabila in nici un fel de termeni, nici macar raportat la populatie, care nu conteaza oricum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un articol excelent. Mi-a plăcut mult metafora cu perna pe față și punga etanșă. Am doar un mic amendament: nu Rusia i-a pus punga etanșă pe meclă Vestului, ci mafia globalistă, care și-a propus de foarte mult timp să dezindustrializeze occidentul și să-și mute cartierul general în zona asiatică.

    Ce se întâmplă de când cu așa-zisa pandemie e doar o prăbușire controlată a societății vestice, efectuată din interior, de șulfele globaliste care au infectat toate eșaloanele puterii în ultimele decenii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nimeni nu poate prezice cu siguranta cat va mai rezists Rusia. Poate sa fie vorba de zile sau de ani. Restul e propaganda si de o parte si de cealalta. Rusia e rezilienta pentru ca e obisnuita cu saracia si mizeria. Pericolul vine de la cei care au dus-o bine o perioada si nu vor sa se intoarca in saracie. Plus cei cateva sute de oligarchi care in momentul acutal pierd bani masiv.

    Pe de alta parte Vestul are avantajul ca este destul de eterogen si per total va iesi mult mai bine din criza. Exista tari care se ridica meteoric, cum e cazul Irlandei si al unor tari din Europa de Est si al altor care se scufunda cum ar fi Belgia de exemplu.

    Rusia poate rezista, dar probabil e nevoie de o Rusie mai mica sau de mai multe Rusii. Teritoriul actual raportat la puterea economica este nesustenabil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In fine un comentariu mai nuantat, rar pe acest blog; Rusia poate sa reziste oricat, politica US pt statele problema este aceea de containment (vezi Cuba de-a lungul istoriei, Coreea de Nord) insa ceea ce trogloditii antiglobalisti nu inteleg este ca insasi decalajul tehnologic si cultural este sursa acestui conflict pe care Rusia nu are cum sa-l castige; Intr-un complex geopolitic echilibrat nici nu s-ar fi pus problema initierii de catre Rusia a unei astfel de "operatiuni". Come on, este Rusia vs the rest of the world. Numai USA a bagat +50 mld dolari doar in primele 3 luni de conflict; Ucraina va fi inarmata pana in dinti in acest razboi proxy iar Rusia nu numai ca va pierde controlul asupra Donbas si Lugansk dar va pierde si Crimeea. Tre sa fii cu genetica defecta sa vezi "intelepciune ruseasca" in locul dezastrului "operatiunii", sa vezi strategie in locul mormanelor de fier contorsionat , foste tancuri sovietice, sa vezi tatica in locul pierderilor suferite de rusi; dar nah, bunul simt e complet deturnat in mintile conspirationiste, ocupate mai degraba de scormonit in obscuritate decat sa vada lucrurile "ascunse in plain sight"

      Ștergere
    2. Cum puteti debita asemenea prostii?! Auzi la el, "come on", :))))...... Cica Rusia vs restul lumii! Poate sua si ue vs restul lumii!! Si nici macar toata sua si ue!

      Ștergere
    3. E adevărat, nu toată SUA, au fost vreo 7 voturi contra in congresul american la una dintre finanțări. Nuș ce ma mira sa fiu luat la perpules pe aici...

      Ștergere
  6. Din pacate, bine nu va fi. Ca de obicei, Romania e de partea gresita a baricadei. Oare de ce?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intrebarea nu e de ce (sau "oare ce de") ci: pana cand?. #threeplayerschess #lasapticacastigachina

      Ștergere
  7. Un nou raport al Băncii Reglementelor Internaționale estimează că până la 90% dintre băncile centrale naționale se află cel puțin în faza de planificare pentru lansarea unei monede digitale a băncii centrale (CBDC). …

    Acest lucru se face ecoul unui raport din martie al FMI, care susținea că peste o sută de națiuni se află cel puțin în etapele de planificare a lansării propriilor CBDC.

    Se pare că programele de monedă digitală emisă de guvern au luat amploare în întreaga lume cel puțin din 2020 și se pare că acum aceste programe există în peste jumătate din țările lumii.

    „Nouă din 10 bănci centrale explorează monedele digitale ale băncii centrale (CBDC), iar mai mult de jumătate dintre ele le dezvoltă în prezent, sau derulează experimente în mod concret. În mod special, lucrul privind utilizarea CBDC-urilor în domeniul comerțului cu amănuntul a trecut la stadii mai avansate”, se arată în raport.

    Brazilia și Namibia au anunțat cel mai recent planurile lor, în luna aprilie, a relatat publicația.

    Și bineînțeles, ca în cazul tuturor elementelor de pe agenda globalistă, acest impuls pentru CBDC este doar o parte a ‘lucrurilor curente’, așa cum au fost politicile restricțiilor de COVID-19, toate inițiativele privind schimbările climatice , ba chiar și răspunsul la invazia Rusiei în Ucraina.

    Metoda a făcut ca în decurs de doar câțiva ani, impulsul pentru monedele digitale să treacă de la o idee marginală, despre care abia se discuta, la curentul social principal, iar acum nouă din zece țări se pregătesc fie să adopte una, fie au făcut-o deja.

    Blacklisted News a continuat să noteze că un aspect al monedelor digitale despre care se vorbește foarte rar, sau deloc, este potențialul ca acestea să fie ‘programabile’ – „o caracteristică ipotetică a monedei digitale care ar permite emitentului să stabilească limite și control asupra utilizării acesteia”.

    ”În esență, orice CBDC ar da fie statului, fie băncii centrale, fie corporației care emite banii sub formă de salariu, puterea de a controla felul în care sunt cheltuiți banii”, se arată în raport, sugerând că acest lucru ar echivala cu „controlul terților asupra banilor oricui”.

    Publicația a avertizat:

    Acest lucru are implicații masive pentru însăși ideea de libertate individuală. Având în vedere cum au decurs ultimii doi ani, nu este deloc greu de imaginat ce abuzuri ar presupune un astfel de sistem.

    Ca de exemplu, oprirea plăților către ‘protejează NHS’, poprirea salariilor pentru a ‘lupta împotriva schimbărilor climatice’ sau amenzi pentru persoanele care nu se vaccinează.

    Să ne amintim de recentele proteste ale camionagiilor din Canada, când guvernul canadian a impus confiscarea a milioane de dolari donați, prin platforma digitală GoFundMe, în sprijinul șoferilor și al familiilor acestora, care au respins mandatul prin care erau obligați să facă un vaccin inutil și riscant.

    Iar când o altă platformă a încercat să preia donațiile, a fost avertizată cu privire la acțiuni în justiție.

    Elitele au ajuns să creadă că mega-bogăția lor le dă dreptul la mai mult decât să aibă o viață minunată: elitele cred că le dă și dreptul de a controla felul în care trăiește restul lumii.



    RăspundețiȘtergere
  8. Tot ce s-a zis mai sus este ok. Din acesta cauza o sa porneasca WW3. Economia. Nu ca Ucraina sau alt bullshit de la TV. Si cand o sa inceapa nu o sa mai conteze daca ai sau nu bani/scule/rezerve.

    RăspundețiȘtergere
  9. Deci toamna asta, sigur, sigur, se întâmplă cu siguranță, ceea ce se întâmplă sigur, sigur în fiecare an, din 2008 încoace și de fapt nu s-a mai întâmplat. Ce ne face să credem că partenerul, nu va aplica aceeași strategie, deja verificată cu rezultate foarte bune, și anume, să găsească o țărișoară cu resurse, care din întâmplare este condusă de un dictator, și el - partenerul - o democratizează cu tancuri și investitori strategici, de bună intenție? De altfel, ce se mai aude din Pakistan, Myanmar, Somalia, etc. Și să nu ne uităm la Sri Lanka, unde, deocamdată este un fel de răscoală mai degrabă. Am avut și noi în trecut și știm cum s-au sfârșit!

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca urmaresti istori sunt 2 cazuri in care un razboi poate fi castigat. Cazul nr 1. Castiga tot timpul CEL care rezista mai mult. Cazul 2. Castiga tot timpul cel care are sistemul economic cel mai robust si/sau mai eficient astfel incat sai permita productia de echipamente, materiale si hrana pentru sustinerea trupelor din teren.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 3.castiga cei ce au castigat intotdeauna, folosind defectele umane...la ceilalti.

      Ștergere
  11. Salut DD,

    M-ai blocat pe "element"?
    :-)

    Iulian Vlad

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, n-am blocat decât pe unul care făcea ceva spam...

      Ștergere
    2. Vezi ca nu esti blocat. Cel pe care l-am blocat se numea californiatok... Profilul tău e OK, am verificat acum.

      Ștergere
    3. Nu stiu care este "combinatia", nu imi mai permite sa ma loghez cu al meu cont fals de facibuci pe "element" :-)
      Imi apare acest mesaj:
      "Funcţie indisponibilă
      Funcţia Conectare cu Facebook nu este disponibilă momentan pentru această aplicaţie."

      Iulian Vlad

      Ștergere
  12. "Cine e băiat deștept face ca Snowden."
    Eu unul nu m-as grabi sa bag mina-n foc pentru acest individ...Ne-am delasat prin distractii si senzationalism...nu mai avem nici un habar de calibrul de rau care se pregateste...si toate se leaga!

    RăspundețiȘtergere
  13. Salut frate DD! Felicitări pentru articol, există și soluții. Dar nu cele ale lui Swab &Co. O mare resetare bazată pe principii clare și clasice. Omul înainte de toate și sănătatea lui. Asta însemnând a mânca bine, în caz de nevoie a fi bine îngrijit în spitale, fără să uităm educația tinerelor generații etc. O lume nouă, un fel de Paradis care din păcate nu se va întâmpla de curând. Pentru că multe interese, ce să aștepți frate de la banda de drogați Aka Wall Street ? Niște drogați curvari etc. Îmi amintește dosarul Kerviel, într-o singură zi omul a pierdut 5 miliarde de euro. Sau mai multe zile, nu contează. Banca la dat în judecată că a luat prea multe riscuri. Mi se pare că și în ziua de azi, zi sfântă domnul încă datorează a la Societe Generale, alias BRD 5 miliarde de euro :) Întrebare simplă . Cum a reușit acest angajat al băncii să piardă 5 miliarde ? Asta doar să vă dați seama ce se întâmplă în "sistem " da marea trezire se va întâmpla. Va fi una dureroasă! Mai rău decât durerea de cap după beție. O trezire care riscă să ne trimită la culcare, pe veci. Să trăiești frate DD !!! La fel toți cei care te citesc ! Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  14. https://m.activenews.ro/opinii/Tucker-Carlson-COVID-ul-a-fost-doar-INCEPUTUL.-Dictatura-Globala-se-va-instaura-in-acest-Weekend-174438

    RăspundețiȘtergere
  15. Cabala declanseaza urmatoarea faza ! - Atentie la acest articole :

    https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/in-march-2021-the-nuclear-threat-initiative-held-a-drill-for-global-monkeypox-terror-attack-may-15-2022-and-now-we-have-an-actual-outbreak

    https://www.zerohedge.com/medical/how-has-monkeypox-suddenly-spread-all-over-globe-lightning-speed

    RăspundețiȘtergere
  16. Prin luna martie cand Rusia a folosit rachetele hipersonice occidentaloizii spuneau ca rusii au utilizat aceste rachete irosindu-le in tintirea de puncte fixe deoarece nu mai au munitie : ))

    RăspundețiȘtergere
  17. Mai prietene , observ ca esti cam busy in ultima vreme(adica scrii cam putin). Tin sa te anunt ca tu esti al poporului de acum , deci la treaba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să inteleg că boborul vrea si mai multe cuvinte pe internet? Ciudat...credeam ca poporul isi doreste iesirea din nebunie. Din repetabilitatea istoriei, din starea de sclavie.
      Fie vorba intre noi, poporul isi doreste in mare parte paine si circ. Vezi genul de emisiuni care fac mare rating.
      Dan Senzationescu a căzut, dar se ridica si mai multi Dan Senzationesti. Sa nu moara poporul si de plictiseala, ca de boli si in accidente se moare en gross.

      Ștergere
  18. “US scientists “contributed to emergence of Covid”?! Jeffrey Sachs throws the NIH under the bus”
    https://rumble.com/v15krev-us-scientists-contributed-to-emergence-of-covid-jeffrey-sachs-throws-the-ni.html

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)