sâmbătă, 14 mai 2022

Unde se va duce tot balamucul ăsta?


Am constatat cu stupoare că Piedone, care probabil nici n-avea habar pe unde se află clubul Colectiv, a intrat la puşcărie pentru spectacolul macabru instrumentat de oamenii Plăvanului acolo. Ca de fiecare dată, istoria ne va spune adevărul, doar că ni-l va spune atunci când nu va mai valora nimic din punctul de vedere al martorilor evenimentelor. 

De asemenea, n-am să pot înţelege niciodată de ce, pentru o presupusă mită de 20 000 EUR, lui Sorin Oprescu i-a fost dublat „câştigul în ani de puşcărie” între fond şi apel. Dar nu doar asta, ci i s-au mai confiscat şi toate proprietăţile într-un stil care aminteşte de stalinismul cel mai crâncen. Păi ce facem, frăţioare? L-am prins pe unu' că a trecut pe roşu şi-i luăm până şi femeia de-acasă? Pe bune, are vreo logică?

Într-un fel are. De fapt are chiar foarte multă logică şi asta dacă vă uitaţi unde trebuie. Credeţi că flexările aşa-zisei justiţii au rolul de-a face dreptate? Aiurea, tovarăşi! Păi dacă ar fi vorba de dreptate, un procuror sau un judecător nu ne-ar costa pe lună cât un ochi din cap, ca să nu mai vorbim că, dacă o punem cap la cap, un procuror pensionar costă mai mult decât unul în activitate. Nu-i scandalos? Nu, deloc! Statul plăteşte bine actorii care pun în scenă spectacolele stupid de derizorii menite a atrage atenţia prostimii. 

Cum, ce-am spus? A atrage atenţia prostimii? Da, exact aşa! E vorba despre prostimea care trebuie obligatoriu să se uite către orice altceva în afară de ceea ce contează. Iar spectacolele jalnice ale aşa-zisei justiţii, cu toate că nu mai beneficiază de PR-ul din perioada Cicloapei, continuă să fie o sursă de spectacol derizoriu, menit în exclusivitate unor îndelungi şi sterpe discuţii post factum. Dar ce înseamnă ceea ce contează? Păi cam absolut tot ceea ce se face de câţiva ani încoace sub ochii noştri mult prea proşti pentru a pricepe. Hai să vedem! 

Ne dăm ochii peste cap şi ne întrebăm cu perplexitate de ce se împrumută România aşa mult şi aşa scump. Iar discuţia rămâne la stadiul ăsta. Totuşi, de ce se împrumută? Mai ţineţi minte pandemia? Mai ţineţi minte cum s-a furat ca-n codru? Izoletele lui Arafat care-au intrat în legendă şi niciodată pe culoarele parchetelor? Ventilatoarele Plăvanului care cică ar fi fost rechiziţionate de către nemţi? Fabrica de măşti a lui Orban? Miile de tonele de măşti neconforme care refuză să putrezească în depozitele închiriate pe bani grei? Licitaţiile cu cântec? Aţi uitat? Pistoalele pentru miliţieni achiziţionate „la urgenţă” în ultima zi a stării de necesitate? Aţi uitat toate aceste furturi mizerabile? De unde credeţi că s-au plătit? Ştiţi care-a fost dimensiunea jafului, comis doar în cele două luni de stare de urgenţă? Peste 10 mld EUR! Da, da! Frecaţi-vă la ochi deoarece nu spun prostii. În plus, ca să omoare definitiv purceaua-n coteţ, plăvănimea, în loc să lase oamenii să meargă la lucru, a preferat să plătească de la Buget salarii pentru tot felul de aberaţii: ba pentru mămicile care stăteau cu copii acasă(întrucât şcoala trebuia oprită!), ba pentru angajaţii ai căror angajatori au fost artificial blocaţi, ba pentru una, ba pentru alta. În total, la sfârşitul anului am numărat ca proştii încă 30 mld. EUR adăugate la datoria ţării. Unde-s banii? Iată-i!

Dar asta nu e tot întrucât a plecat Orban şi-a venit Cîţu. Care, de asemenea, a dat drumul cu nesaţ baierelor pungii, continuând jaful bugetar. S-ar putea spune că Cîţu(nu e cacofonie, ci realitate) ar fi fost mai modest deoarece pe vremea sa datoria a crescut doar cu un mizilic de vreo 6 mld EUR. E o iluzie însă deoarece pe vremea lui Orban el a fost Ministrul Finanţelor, post de pe care a instrumentat la fix marile tunuri bugetare date. În plus, Florinel cel bălbâit, a mai făcut una, întrucât a rearanjat datoriile la dobânzi la care un cetăţean simplu al ţării ar refuza să se împrumute pentru sine. Ştiu, s-au întrebat mulţi în ce buzunare au ajuns diferenţele de dobânzi între normalul perioadei şi hiperdobânzile la care România s-a împrumutat pe termen lung.

Las' c-a venit „Ciucă-al nostru” să pună ordine în treburi! Păi şi pune întrucât ăsta jăpcuieşte bugetul mai mult decât toţi înaintaşii săi! Ciuma lui Caragea se va dovedi o glumă faţă de Ebola lui Ciucă. Să privim îndeaproape ce face „ieroul nostru cu doftoratul plagiat”. În primul rând face fix ce i-a ordonat stăpânul de Ambasada SUA, etajul 1, biroul al treilea pe dreapta. Hai, Ciucă, nu te supăra că dau datele exacte, dar mie-mi rezultă că fix de-acolo, din biroul ăla, ţi se telefonează pentru a te informa asupra necesarului de echipamente al Armatei. Staţi liniştiţi pentru că „vă apără americanii”? Păi cum să nu vă apere în condiţiile în care Ciucă a acceptat creşterea cu 30% a costurilor de găzduire a melitarilor americani? Deh, e război, astfel încât de la 1 milion de dolari pe zi pe cap de soldat, acum se plătesc 1.3 milioane $. Dar te apără, frate, nu-i de joacă! Nu m-ar mira dacă nu mută ăia SUA în România ca să-şi rezolve datoriile şi deficitele imense. Pe bune, la banii ăştia mai bine ne rugăm să ne cucerească ruşii şi să ne pună să plătim tribut. Indiferent cât de ghiolbani ar fi ăia, nici nu s-ar gândi să ceară atâta purcoiul de bani. Însă mai e ceva!

Ciucă se gândeşte şi la buzunarul amărâtului român, plafonând preţul energiei. Vedeţi, băiat bun fiind a găsit soluţia câştigătoare cam la fel cum a găsit-o în cazul propriului doftorat: a copiat-o, frăţioare, că dacă „aşa face tuată(sic!) lumea, dă ce n-am face-o şi noi”? Şi uite-aşa, împreună cu asasinul economic Vergilică Popescu - acoperit impecabil de faţa aia de pizdă-plânge - au pus la cale o schemă de căpătuire a românilor care, prin plafonare, sunt în sfârşit mulţumiţi că plătesc cel mai scump gaz din Europa!

Ce-ar fi să înţelegeţi cum e cu gazele? În România acestea sunt produse de două companii: OMV şi Romgaz. Ele îşi trag gazul din pământul ţării. Aţi simţit vreo schimbare de relief care-ar îngreuna circuitul ţevilor din pământ ale celor două companii? Evident că nu, astfel încât nu există niciun motiv pentru care companiile româneşti ar trebui să mărească preţul! Punct. NU EXISTĂ! Dacă eşti stat, baţi cu pumnu-n masă şi spui că, ţinând cont de criză, ăia n-au voie să vândă gazul cu mai mult de X% peste costuri. V-am mai spus cam care ar putea fi procentul ăla astfel încât gazul să coste la jumătate faţă de cât costă acum: undeva de peste zece ori mai mult decât costul de producţie. Să-mi spuneţi în ce business se câştigă atâta purcoi de bani! 

Nu, statul plagiatorului Ciucă şi-al asasinului Verginel a găsit o soluţie magică, anume compensarea. Cum se face asta? Îi lăsăm p-ăia să-şi pună cât vor, iar noi, statul, compensăm de la Buget diferenţa de factură faţă de aşa-zisul „preţ plafonat”. Cu alte cuvinte statul îi invită p-ăia să pună orice adaos, iar proştilor, ca să le închidă gura, le plăteşte diferenţa de factură. Aţi mai auzit o asemenea prostie? Dar nu e totul. Aţi fi tentaţi să spuneţi că, până la urmă, cam 60% din bani ajung la Romgaz, adică tot la stat. Aiurea, cocoşeilor! Pentru Romgaz plagiatorele şi asasinul au pregătit cadoul ucigaş. V-am mai spus doar că i-au obligat p-ăia să cumpere cu 1 miliard de EUR concesiunea din Marea Neagră, concesiune pe care statul român o făcuse cadou hoţilor de la Exxon!!! Mai mult, platformele de extracţie de-acolo vor fi construite şi operate prin contract de către ... Exxon. N-aţi citit bine? Păi v-am spus-o de atâtea ori şi tot refuzaţi să înţelegeţi! Da, Exxon va construi şi opera platformele pe concesiunea pe care tocmai a vândut-o către Romgaz. Şi cine va plăti? Turcul, adică, în cazul nostru, Romgaz care-i în fapt statul român. La ce preţ va plăti serviciile statul român? La preţul fixat de Exxon. Păi nu-i frumos capitalismul? Exxon va pretinde, spre exemplu, că serviciile sale costă 10 EUR pe metrul cub de gaz extras, iar Romgaz îl va vinde de 1000 de ori mai ieftin. Deh, business-ul e business, iar Romgaz are de unde să dea, nu-i aşa? 

Şi, până la urmă de unde se plătesc toţi aceşti bani? De la Buget, desigur, de unde se plătesc în continuare cele 120 milioane de doze ale lui Cîţu! Şi de unde Ciucă, în stilul său melităresc, urmează să mai detoneze vreo 20 mld. $ pentru înarmare! La banii pe care-i dăm pe armată poţi rămâne lejer cu impresia că România e vreun imperiu vast, nu o biată ţară amărâtă de la marginea Ioropii! Sau, la fel de bine, te poţi iluziona că la câte echipamente s-au luat poţi lejer să-i cucereşti pe ruşi până la Urali. Asta aşa, ca un „sprint de sănătate” că dacă-ţi pui mintea iei la pachet nu doar toată Rusia ci şi Mongolia şi China. Cine să-ţi facă faţă la atâta purcoi de arme? Doar că, dacă ne uităm mai atenţi la dotările armatei române, s-ar putea să avem surpriza să găsim în continuare pluguri de prin Primul Război Mondial. Şi ar mai trebui să înţelegem că dacă - printr-o dezastruoasă dezlănţuire a istoriei - ne-am trezi atacaţi de San Marino, ar trebui să capitulăm rapid ca să reducem pierderile umane şi materiale. Ce sens are să pui avioanele americane să zboare? Îţi vor cădea în capul propriilor trupe de la sol. Iar echipamentele „de ultimă generaţie” cumpărate cu dărnicie de Ciucă la preţuri de nabab s-ar putea să-ţi explodeze în mână. Aşa că, nu mai bine cedăm şi ne supunem noi benvol tiraniei imperiale a statului San Marino? Pe bulgari nu-i mai aduc în dicuţie că ne copleşesc, fiind pentru noi o ameninţare mai mare decât Imperiul Roman pentru vreun sătuc stingher de prin Nordul Africii. 

Ia puneţi cap la cap şi vedeţi cât se strânge? De ce vă spun toate acestea? Ca să nu vă ia prin surprindere datoria de 100% din PIB! Şi, la urma urmei de ce v-ar îngrijora? Bine că l-au băgat pe Dracnea la bulău, bine că l-au băgat pe Piedone la bulău, bine că-l belesc pe Oprescu şi pe cine-or mai pune ei ochii. Şi, la urma urmei, bine că mă cenzurează şi pe mine că ne-am săturat de-atâţia putinişti în ţara noastră mult prea curată şi apretată. Ce caută ăştia de se trezesc aşa din senin să spună adevărul şi s-arate buba-n public? Păi ei nu şriu că publicul e sensibil?

29 de comentarii:

  1. Oprescu a fost arestat.......,,Cum, ce-am spus? A atrage atenţia prostimii? Da, exact aşa! E vorba despre prostimea care trebuie obligatoriu să se uite către orice altceva în afară de ceea ce contează.,,...Dane eu cred ca aici te inseli : nu pentru prostime a facut-o ci pentru armata PSD si PNL care asteapta cu valiza la intrare ( sa mearga la mititica ) si sa voteze legile de care au nevoie...asta este motivul principal .Iata ce va asteapta daca nu faceti ce zicem noi...( acesta este mesajul ),iar cum bravii nostri politicieni ( dalmatieni ) condusi de rudarul de ciolacu, de unul cacatu, orban gaborul si caciuca ...executa ordinele cum faceau bolșevicii ( se stiu ei care erau ,dupa etnie,rasa ...numai romani nu ) in anii 50...Americanii si Ieuropa nu fac altceva decat sa copieze ce s-a facut atunci ...Stau cateodata si ma gandesc cum Dumnezeu oare poporul roman la fel ca de altfel si poporul rus au putut sa indure crimele infaptuite de nemernicii de bolsevici ,care nu au fost nicidecum romani sau rusi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum au putut sa indure crimele infaptuite de nemernicii de bolsevici?
      Cam la fel ca alea din pandemie. Control mental.

      Ștergere
  2. Numai DUMNEZEU poate trezi un popor atât de laș și îndobitocit.
    Piața Victoriei 16 Mai 2020, ziua ce a arătat cum suntem noi românii în general și bucureștenii în special....300 de OAMENI din 3000000 de cetățeni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa dormeau si in '46 cand au inceput cu fraudarea alegerilor prima data in Ro și lichidarea opoziției.

      Ștergere
  3. Domnule, vă rog frumos nu țineți partea unora. Dragnea, Piedone, Oprescu au meritat/merită pușcărie din belșug. La fel și ăștia de acum. Pentru că din cauza lor România este prăbușită.
    În cel puțin două-trei locuri sunt păstrate documentele care pot băga la bulău pe toți cei care din '90 încoace au construit cu sârg capitalismul românesc şi democraţia multilateral dezvoltată. Din nefericire doar când trebuie sunt scoase "pac! la Răsboiul" conaşule!
    Niciunul dintre cei care "au domnit" în ultimii treizecişidoi de ani nu merită libertatea (sunt cam cincisprezece mii). Ăștia ar trebui puși să sape, cu hârlețul, lopata și roaba canalul Bărăgan-Siret început de Ceaușescu. Abia aştept să-i supraveghe şi să le calculez realizarea normei de muncă!
    Situațiunea României de astăzi a rezumat-o Goga acum o sută de ani:
    "Țară de secături, țară minoră, căzută rușinos la examenul de capacitate în fața Europei… Aici ne-au adus politicieni ordinari, hoții improvizați astăzi în moraliști, miniștrii care s-au vândut o viață întreagă, parlamentarii… Nu ne prăbușim nici de numărul dușmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie de meningită morală".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam pe lângă si cam bipolar. Daca Dragnea Oprescu, Piedone meritau puscarie, atunci dniiTB, KWJ, FC, ce merita? Poate spui si ca Gaddafi , Saddam , Ceausescu meritau asasinati.Dar pe Ceausescu il prezinti destul de obiectiv si il citezi pe Goga.Cum ziceam, cam bipolar..

      Ștergere
  4. Destul de realist articolul! Ca observatie : in Romania hotii s-au unit (psd si pnl) si fura cot la cot. Este extrem de usor sa furi in romania. una din cauze este ca poporului roman nu ii pasa! Poporului roman nu ii pasa ca i se fura banii din viitor. Prin creditele pe care romania le face la niste super-dobanzi. Cu adevarat ne meritam soarta! Acesti guvernanti pot face cu noi aproape orice! Romanii nu reactioneaza! Benzina va ajunge 10 lei! apoi 15 lei ...etc. Romanii nu zic nimic! Rafturile vor fi goale! Romanii nu zic nimic! indura! Vorbesc pe la colturi...pe telegram...pe bloguri...doar atat sunt in stare: sa forbeasca. Vorbe nu fapte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Excat! Ca dovada ca asa zisele SINDICATE sunt doar cu numele.

      Ștergere
    2. anonim 22:09;românii nu ies la proteste, ei ies la revoluții;când nu vor mai avea de ales, cel mai probabil va izbucni o revoltă care va fi reprimată sângeros de către angajații celor trei instituții de represiune și anume:Poliția, Jandarmeria, Armata.

      Ștergere
    3. @
      Anonim14 mai 2022, 14:00
      "Romanii nu zic nimic! indura! Vorbesc pe la colturi...pe telegram...pe bloguri...doar atat sunt in stare: sa forbeasca. Vorbe nu fapte!"
      S-a constat de catre occident ca romanii sunt niste javre aflate in cusca, si e suficient sa impungi cu batul printre gratii o javra, iar acestea in loc sa muste batul, se vor sfasia intre ele. Comparatie mai buna nu exista. Toate frustrarile adunate in ani de la efectele guvernarilor se revarsa in interactiuni interpersonale, de la cele stradale, cu vecinii din bloc, colegi de serviciu ajungand si in familii.
      Popor de turbati si berbeci care se arunca cu capul in zidul de beton. In anii '90 au fost multe familii in care un membru tinea cu PNT, celalalt cu PSD si erau certuri care uneori au dus si la divorturi. Tari de tot romanii astia...lupta pentru principii abstracte, autiste, fiind niste schizofreni. Felicitari celor care au plecat definitiv din tara! S-au saturat sa inoate in oceanul asta de diaree. Si-au dat seama ca nu va trage nimeni apa. Trasul apei insemnand un cutremur de gradul 10 sau un razboi nuclear.

      Ștergere
  5. Romania nu mai e condusă de romani. Suntem o colonie americană, scalvii ăstora, și ne supunem fara sa mișcăm buzele. Păcat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu precizarea ca toata Ieuropa nu mai e condusa de ieuropeni, Ieuropa este o colonie americana.

      Ștergere
  6. Mulțumesc frumos frate DD că nu mai publicat :)

    RăspundețiȘtergere
  7. O natiune fara educatie este deja victima. Daca adaugam si argintii aruncati in media fara constiinta… obtinem Ro de astazi. Daca in fiecare zi promovati valori adevarate (nu corecte politic) si invatati pe cei din jur sa priveasca evenimentele si sa caute solutii nu vinovati… poate in timp ajungem undeva.

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi amintesc de ceva: in zilele care au umat dramei de la Colectiv, am vazut pe un post tv - parca Realitatea, prezentand o postare de pe Facebook a unei personae, care povestea ca inainte de tragicul eveniment, il vazuse pe Gabriel Oprea intr-un restaurant spunand comeseanului neidentificat ca peste 2-3 saptamani se va intampla ceva tragic, cu impact emotional mare si guvernul Ponta isi va da demisia. Respectiva persoana s-a dus la politie si a relatat, dar nimeni nu l-a luat in seama. Apoi jurnalistul Zară, povestea in aceeasi perioada ca au fost personae care au primit SMS-uri cu atentionarea de a nu se duce in clubul Colectiv fix in seara tragediei. In acea perioada erau si niste proteste in P-ta Universitatii, iar Zară povestea ca vazuse aceste mesaje pe telefon la unii dintre manifestanti. Avand in vedere ca guvernul Cioloș a semnat imediat un contract de 4 miliarde de euro pentru niste fregate-fantoma, pentru care probabil ca importante erau comisioanele si persoanele care le primeau, putem sa ne gandim la o premeditare? Nu am intele de ce nimeni nu a mai relatat asa ceva. Zară poate fi intrebat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa se spunea si când au cazut turnurile gemene, ca unii au fost anuntati sa nu mearga la lucru.
      Ticăloșia a fost prezenta toată istoria pe care o cunoastem. Nimic nou sub soare. Dar acum suntem mai informati si nici nu inghitim chiar tot ce ni se bagă pe gât.

      Ștergere
    2. anonim 18:24
      O așa potrivire de evenimente nu are cum fi întâmplătoare;acolo a fost ceva premeditat...

      Ștergere
  9. "Ceea ce mai trebuie să știți, dragi copii și nepoți, este că arsenalul morții de la Pitești și Gherla nu l-a născocit bietul popor român, el a fost plantat pe acest pământ de cei fără neam și Dumnezeu."
    - Mihai Timaru

    RăspundețiȘtergere
  10. Pana cand BASTILIA nu va cadea definitiv....ADEVARUL nu va triumfa! Hai sa aveti spor la scris !

    RăspundețiȘtergere
  11. Toti suntem vinovati .De 31 de ani am tolerat mizeria si ne am vazut de viata noastra .A spus bine americanul impuscat :Nu mai intrebati ce face America pt voi ,dar voi ce faceti pt America ?.Parafrazandu l,noi ce facem pt Romania ?.Macar sa ne rugam luiDumnezeu ca sa ne ierte pacatele si sa ne schimbe soarta .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vorbeste la persoana I singular. Da, tu esti vinovat si e bine ca recunosti. Poti sa-i faci "vinovati" pe aia care in '90 erau copii, n-aveau drept de vot, sau tineri care n-aveau putere politica, pile si relatii?
      Vinovatii sunt pile cunostinte relatii cu tot ce reprezinta si care au perpetuat sistemul sa le fie lor bine. I-a durut undeva de viitor. Tot ei au lansat sloganul cu "noi suntem vinovati" ca sa intre si ei la gramada in turma si sa se disperseze responsabilitatea. Dispersia raspunderii in toate directiile pana la dizolvare e veche meteahna si strategie de lucru.
      Pot sa-i acuz in primul rand pe toate cadavrele de 70-90 ani care au votat masiv la primele alegeri dupa '90. Majoritatea sunt vii si vor fi vii, va vor ingropa pe toti. Sansele ca un "fraier" de 40-50 de ani, angajat la vreo multinationala, sa moara de infarct sunt de un miliard de ori mai mari decat ale unui cadavru de 80 sa pateasca ceva. Prinde suta si peste fara probleme, dansand pe cadavre. Nu va mira ca pandemia n-a lovit mai deloc in batrani? Nu cunosc un singur caz de deces la varsta ultra-inaintata, fie de covid, fie de AVC, infarct, accident etc. De cancere nu mai zic, par destinate fix tinerilor, adultilor, si in ultimii ani pana si copiilor. Diavolul s-a incarnat in milioanele de spurcati care transmit otrava si moarte celor din jur.

      Ștergere
    2. Prietene stai calm .Poate ar trebui sa mergi ls un doctor .Cred ca ai probleme de sanatate

      Ștergere
  12. Îndatorarea României și implicit a românilor are un scop malefic;se vrea ca românii să ajungă să depindă de ajutoare sociale, ajutoare care se vor da condiționat:să fii injectat, să fii cipat, să fii ascultător;patronii români și străini contribuie și ei din plin la sărăcirea românilor;deoarece ei plătesc prost și foarte prost, românii nu au cum să și creeze alternative prin care să numai depindă de salariul mizer care l oferă majoritatea angajatorilor;vor veni vremuri extreme pentru cei ce nu vor să pună capul jos, pentru cei ce refuză dresajul alogenilor și sataniștilor (masonilor) ce stăpânesc țara de foarte mulți ani cu expunere ce a devenit foarte vizibilă în ultimii 30-35 de ani;la cum evoluează lucrurile este posibil ca până în 2030 lumea să nu mai fie așa cum o vedem azi;antihristul se vrea încoronat și adulat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Patronii aia sunt total idioti. Aici vor veni tot felul de refugiati musulami sau africani care vor face legea pt ca sunt uniti. Daca fraierii de romani nu sunt uniti lasa ca o sa vina alte neamuri care vor face legea... si atunci sa vad pe unde mai scot camasa patronii aia...

      Ștergere
  13. Trei diabolizări succesive în presa occidentală: Trump, Virusul, Putin
    https://www.youtube.com/watch?v=mMyesEspNxc

    RăspundețiȘtergere
  14. https://www.zerohedge.com/geopolitical/real-reason-behind-eus-drive-embargo-russian-oil

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu aș fi dorit să comentez....Sunt plin de acei care aduc tot timpul mingea la fileu, așa cum le place tot timpul egoului lor așa de umpluti de el.Constat că nu le ajunge oglinda din baie și pijamaua xxxl.Pe timpuri,era un desen animat,de Disney,cartea junglei,cu melodii simpatice,unde ursul Baloo cînta să iei doar ce ai nevoie.... Îl citesc pe domnul Dan, așa se merită, deși eu sunt mai în vârstă, și trebuie să recunosc că în multe cazuri,are dreptate.Nu este un guru sau mama omida,dar,tot timpul caut și alte surse înainte de a arunca cu bita în baltă.Nu sunt un fan de Eurovision,am văzut melodia ucraineană și moldoveană,amindoua cu stil și motive populare, în limba lor, ceilalți...mm engleză și accente clare,pe față în culorile curcubeului!Atît.Cit despre celelalte probleme,importante sau nu,noi suntem prea mici,nu avem nici o putere, bucuroși le-om duce toate,doar pace și sănătate să fie! Să fiți sănătoși!

    RăspundețiȘtergere
  16. Citind mesajele lui DD, av. Piperea, dr. Cacoveanu, lui Iurie Roșca și mulți alții aproape că ar trebui să intri în depresie...
    Noroc că mai sunt unii "bărboși" care îți amintesc că asta-i valea plângerii, că dincolo e lumina, cunoașterea, nu e nici bărbat, nici femeie, nici sărac, nici bogat, nici slugă, nici împărat, nici etnie, nici transumanism...
    Iar de acest dincolo nu te scapă nimeni, ba, dimpotrivă, pare că și Statul și influencerii și aproapele - oricare ar fi el, de la rude și prieteni, până la participanții la trafic, care pot oricând să "intre în tine cu 100 la oră" brusc și fără noimă - toți aceștia mai mult te ajută să ajungi pe cealaltă lume...
    Și-atunci? La ce bun atâta stres, demoralizare și depresie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce? Din masochism, daca simplificam la extrem. N-am inteles de ce lumea a inceput sa manance politica pe paine din '90 de cand s-a dat drumul la tv color si la politica "in direct". Atunci incepu nenorocirea prin divizarea tarii-unii la tv (guverne, parlament...), altii la tv, la curent cu soarta tarii. Soarta care a evoluat independent si autonom de ei. Aparitia internetului a amplificat excesiv acelasi trend care incepuse cu tv-ul color.
      Ar fi gratuit sa dau munti de exemple...pot zice insa ca mimetismul a functionat, autoreprogramarea mentala la fel, si multe persoane care urmareau ceva posturi tv au inceput sa foloseasca expresii ale moderatorilor, chiar si elemente din retorica lor. A functionat. Ne amintim discursurile alea cu nimic nu merge, institutiile statului au murit bla bla bla. Simuland opozitii, au scindat continuu societatea in cat mai multe cioburi. Ni s-a aratat mereu pisica. S-a testat totul pentru eficientizare in urma analizelor feedback-urilor. Daca a fost ok cu pensiile speciale, si lumea turba de ciuda ce bani au unii, s-a mers mai departe. Tiparul a fost acelasi. Ce treaba au pensiile speciale cu profesorii care chipurile fraudeaza pentru ca fac si meditatii? 1. sunt categorii sociale, 2. sunt luate in vizor de o grupare terorista organizata care continuu asmute populatia impotriva unui dusman comun. Rezultatele se vad. Painea s-a terminat de mult, acum se termina si circul.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)