duminică, 16 octombrie 2022

Cum tranzacţionăm viitorul apropiat?


O imagine face cât o sută de cuvinte. Ataşat aveţi evoluţia rezervei strategice de petrol a SUA. După cum limpede se poate observa, anul acesta rezerva a scăzut brusc, atingând valoarea din 1984. Este cea mai mică valoare înregistrată în ultimii 38 de ani. Iar dimensiunea rezervei sa va continua să se erodeze abrupt.

Ce se întâmplă ştie o lume întreagă: americanii vând petrol din rezervă pentru a menţine jos preţul mondial al „aurului negru”. O fac din două motive: în primul rând pentru că urmează nişte alegeri care riscă să fie de-a dreptul dezastruoase pentru Partidul Democrat şi apoi pentru că trebuie să le „demonstreze” europenilor că preţurile hidrocarburilor pot rămâne scăzute chiar dacă Europa se rupe de Rusia. 

În mod sigur membrii OPEC+ cunosc acest grafic. Fără doar şi poate ştiu exact care-i problema celui mai mare bolnav al planetei. Scăderea producţiei de ţiţei va face ca petrolul să iasă cu o şi mai mare rapiditate din rezervele strategice americane, lăsând din ce în ce mai mult imperiul hegemonic fără niciun fundament. 

După cum bine se ştie, când au ajuns la fundul sacului şi prin rezervele de la Fort Knox n-a mai rămas nicio leţcaie de aur, americanii au fentat toate înţelegerile, transformând moneda într-o formă fără fond: din disciplina legării de aur s-a ajuns la hârtia igienică a „flotabilităţii libere”. Ce-i drept, le-a funcţionat şarada mai bine de patruzeci de ani, iar acum statele hipnotizate folosesc în continuare hârtia igienică americană ca mediu de schimb şi rezervă. A mers pentru că domeniul este abstract, iar lumea e proastă, neînţelegând dimensiunea şi falsitatea jugului.

În ceea ce priveşte petrolul, treburile sunt mai pe faţă. Prostovanul american trebuie să-şi umple rezervorul camionetei-monstru care-i defineşte statutul de membru al acelei societăţi. Când nu mai ai petrol nu merge să spui că laşi să floteze liber iluziile fiecăruia, ci trebuie să pui ceva la pompă astfel încât prostovanului să nu-i scadă mobilitatea. Şi ce vei pune la pompă atunci când nu mai ai nimic? NU merge să pui nici vântul din eoliene, nici soarele captat de panouri şi nici iluzia aurului de la Fort Knox.

Tocmai aici e problema. Spun gurile rele că, prin decizia luată, cei din OPEC+, în frunte cu Arabia Saudită, au ajutat Rusia. E fals, absolut fals! De fapt, cei din OPEC+ se ajută pe sine. SUA a reuşit ca-n doar zece luni să piardă 1/3 din rezerva pe care-o avea la 31 decembrie 2021, ajungând astfel la 55% faţă de vârf. Practic, raportându-ne la vârful rezervei americane - înregistrat în 2011 - suntem la jumătate, grosul fiind pierdut în aceste ultime zece luni. E clar că SUA nu-şi mai permite să mai vândă în pierdere, subvenţionând lumea, şi că în curând va spune stop. Un stop dureros pentru toţi şi care, probabil, va dubla cotaţiile actuale. Iar asta se va întâmpla destul de curând, mai precis după alegeri. 

De ce ar fi continuat producătorii de petrol să vândă în pierdere în condiţiile în care peste câteva săptămâni preţurile vor exploda? Iar de explodat vor exploda nu ca efect al lui Putin, ci din cauza politicii financiare dezastruoase a SUA care va duce inflaţia la valori de neimaginat. Arabia Saudită şi restul ţărilor OPEC+ au înţeles asta şi nu mai sunt de acord să subvenţioneze mizeriile financiare făcute de americani. Astfel, cel mai probabil, adevărata faţă a inflaţiei o vom vedea imediat după alegerile de acolo. Iar aceea nu va fi nimic altceva decât realitatea cu care va trebui să ne obişnuim mult timp de-acum înainte.

Personal consider că Băncile Centrale sunt depăşite, ţările mult mai îndatorate decât îşi puteau permite chiar şi în visele lor şi ca efect întreaga economie mondială stă pe o dinamită al cărei fitil deja arde în zona periculoasă. Cât va mai dura nu putem şti cu exactitate, însă putem vedea cu ochii liberi că n-a mai rămas mult timp. 

P.S. Abia acum, dacă românul ar avea cap, ar trebui să se înghesuie la pompă. Nu de alta, dar peste câteva săptămâni e posibil să vedem motorina la 20 de lei! Ştiu, pare SF, dar staţi să vedeţi ce va fi când SF-ul va deveni realitate!

24 de comentarii:

  1. Mizeria materială şi morală a populaţiei, destrăbălarea administraţiei, risipa banului public, cumulul, corupţia electorală, toate acestea n-au a face, la drept vorbind, cu cutări sau cutări principii de guvernamânt. Oricare ar fi guvernul şi oricare vederile sale supreme, corupţia şi malonestitatea trebuie să lipsească din viaţa publică; oricare ar fi, pe de alta parte, religia politică a unui guvern, ea nu-i dă drept de-a se servi de nulităţi venale, de oameni de nimic, pentru a guverna. Yo EmineM 09.09.1882

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "corupţia şi malonestitatea trebuie să lipsească din viaţa publică"

      Singura perioada istorica in care limita coruptiei si malonestitatii tindea in mod obiectiv spre zero a fost intre '44-89'(cam nashpa nu?:)). Ca urmare trage singur concluziile in ce conditii se poate materializa o asemenea societate de care se vorbeste in 1882, Yo E.M :)

      Ștergere



  2. Despre „Eminescu economistul” s-au publicat numeroase articole (inclusiv pe Internet) şi chiar o carte remarcabilă, prima şi, se pare, unica în România pe acest subiect, intitulată „Eminescu, economistul”, de Alexandra Olivia Nedelcea, prin Fundația „Scrisul Românesc”, Craiova, 2000, 206 p.

    Geniul lui Eminescu se regăseşte şi în gândirea sa economică, inclusiv în abordarea problemelor fiscale, de mare fineţi, pe care politicienii, parlamentarii şi guvernanţii noştii le ignoră şi în prezent.

    Edificatoare pentru gândirea economică a lui Eminescu sunt fie şi numai articolele publicate în ziarul Timpul, cele mai multe în lunile iulie şi august din anul 1881, dintre care exemplificăm „Creditul mobiliar”, „Creditul mobiliar şi jocul la bursă”, „Creditul mobiliar şi presa capitalei”, „Statutele creditului mobiliar”.

    Din scrierile economice ale lui Eminescu rezultă:

    1) exactitate, conştiinciozitate şi corectitudine în cercetarea fenomenelor descrise;

    2) polemicile sale (necruţătoare), care sunt făcute numai şi numai în slujba interesului naţional;

    3) concepţia sa unitară despre economia politică privită ca factor esenţial al propăşirii şi al independenţei economice, sociale şi politice a României, concepţie a cărei actualitate este de netăgăduit.

    Foarte interesante sunt analizele critice, fundamentate pe o temeinică documentare, despre deficitele bugetare existente în perioada analizată a anilor 1862 – 1879.

    Eminescu aduce numeroase argumente despre necesitatea echilibrării bugetelor, şi cu atât mai mult despre crearea unor excedente bugetare care ar avea ca efect ridicarea nivelului de trai, care este scopul oricărei economii naţionale, deoarece numai în aceste condiţii „poporul, căci numai de el poate fi vorba, s-ar îmbrăca mai bine, s-ar hrăni mai bine, şi-ar dura locuinţă mai încăpătoare şi mai sănătoasă şi în fine s-ar înmulţi”[1].

    În ceea ce priveşte „dările”, Eminescu atrage atenţia asupra adevărului conform căruia folosirea chibzuită a banului public (perceput pe calea dărilor de la cetăţeni) este o problemă foarte importantă:

    „Nu ceea ce percepe de la contribuabil e cestiunea principală, ci întrebuinţarea productivă sau improductivă pe care el o face de acele venituri. Dacă cele venituri se cheltuiesc în mod improductiv, fie pentru a-şi susţine luxul clasei guvernante, fie pentru necesităţi politice, în disproporţie cu însemnătatea şi puterea unei ţări, banul perceput nu e aproape de nici un folos economic pentru popor”[2].



    1) saltimbanci şi irozii[3] ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filozofie; spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi, a ajuns-a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi!, care numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă;

    2) fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii, bâlbâiţi cu gura strâmbă, au ajuns stăpânii astei naţii!, sfâşiind această ţară, făcând neamul nostru de ruşine şi ocară.

    Tot Eminescu ne oferă soluţia prin care putem scăpa de aceştia, respectiv cu ajutorul unui Vlad Ţepeş care, punând mâna pe ei, să-i împartă în două cete: în smintiţi şi în mişei, şi în două temniţi large cu de-a sila să-i adune, să dea foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

    Un stat care nu se bazează pe „ierarhia meritului”, pe „criteriul valorii muncă”, este un stat bolnăvicios.

    „Secretul vieţii lungi a unui stat este păstrarea ierarhiei meritului”.

    Yo EmineM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @"Eminescu atrage atenţia"...
      In afara de a-si asigura o oarecare notorietate ca ziarist ce altceva a putut face? Acum cu feissBucii de toate culorile avem eminesti care "atrag atentia.." la fiecare scara de bloc. Observi cumva ca se schimba ceva in bine?

      Ștergere
    2. Ai grija ca vine o tanti ce bantuie ocazional chipurile pe aici si te va lua la despicat firul in 5 !

      Ștergere
  3. Probabil colapsul economic va reduce cererea pentru petrol.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Stapanii" rothschieldieni vs sua vs china https://www.unz.com/article/for-its-security-and-survival-china-must-understand-rothschild-zionism/

    RăspundețiȘtergere
  5. Raspunsul il gasiti vizionand aici :https://www.activenews.ro/stiri/Cum-poate-sa-ramana-omenirea-fara-bani-si-libertate-FILMUL-EXPLICATIV-care-va-face-sa-intelegeti-incotro-se-indreapta-lumea.-MONEDA-DIGITALA-si-fata-ei-ascunsa-TOTALITARISMUL-care-ne-pandeste-dupa-colt.-VIDEOTECA-ACTIVENEWS-176706

    RăspundețiȘtergere
  6. Teoretic da, ar fi o idee buna pentru oricine sa se inghesuie la pompa pentru a-si face o rezerva dar, daca luam in consideratie un consum mediu de 10 litri combustibil consumat pe zi si 365 zile pe an, ajungem la un necesar de cel putin 4000 litri carburant de rezerva, ca sa tina macar 1 an, in speranta ca in perioada asta se intampla ceva care sa readuca lucrurile la normal.

    Mai departe, 4000 x 8 lei/litru = 32.000 lei pe care romanul ala care s-ar inghesui acum la pompa, ar trebui sa-i scoata din buzunar dintr-o data, DOAR pentru carburantul care sa-i asigure o independenta de un an. Dat fiind ca in cada de baie nu incap mai mult de vreo 200 litri, asta inseamna ca i-ar mai trebui si vreo 20 butoaie a cate 200 litri fiecare si evident, si un spatiu pentru depozitarea acestora.

    In concluzie, ideea cu statul la coada e ok dar mi se pare extrem de putin utila real...

    Pe de alta parte, a face un stoc de alimente pentru cel putin un an, mi se pare si ok si fezabil si oricum, infinit mai ieftin si mai util. Spre exemplu, 60-100 kg de carne, se pot conserva (in suc propriu, la garnita, uscata, etc), pentru 2-5 ani si nici nu ocupa atata loc special amenajat, ca 4000 litri de benzina/motorina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 4000l, unde in fundul curtii cu gainile??:))...Ce-ai fumat, tu nu esti sanatos la cap?

      Ștergere
    2. Ba tu ai fumat, omu tocmai ti a desenat ca nu se poate stoca benzina

      Ștergere
    3. - "ajungem la un necesar de cel putin 4000 litri carburant de rezerva, ca sa tina macar 1 an"
      Benzina incepe sa-si piarda din proprietati dupa cateva luni de zile, asa ca ce folos sa stochezi atat la un pret mic, tinand cont ca dupa cateva luni vei consuma mai mult si implicit te va costa mai mult.
      Inca nu pot sa inteleg de ce romanii insista sa nu-si cumpere masini dotate din fabrica cu GPL si ingroapa sume imense de bani in benzina, sau mai rau, in masini diesel. De-a lungul timpului diversi producatori au oferit masini dotate din fabrica cu instalatii GPL: Dacia, Renault, Skoda, Hiunday, etc. Sambata am facut plinul la masina cu GPL de la Lukoil cu un pret de 4.01 lei/litru, iar cel mai scump achizitionat gaz din vara aceasta a fost de 4.29 lei/litru. Totul la un consum mediu de 7.8 litri de gaz la suta de kilometri cu aerul conditionat pornit.


      - "Mai departe, 4000 x 8 lei/litru = 32.000 lei pe care romanul ala care s-ar inghesui acum la pompa, ar trebui sa-i scoata din buzunar dintr-o data"
      Un om prost si analfabet financiar are acest comportament lipsit de sens in care pretinde ca "economiseste" cand in realitate pierde. Un om inteligent si educat financiar va investi suma respectiva si va cauta sa-si mareasca si sa-si diversifice veniturile.


      - "Pe de alta parte, a face un stoc de alimente pentru cel putin un an, mi se pare si ok si fezabil si oricum, infinit mai ieftin si mai util. Spre exemplu, 60-100 kg de carne, se pot conserva (in suc propriu, la garnita, uscata, etc), pentru 2-5 ani si nici nu ocupa atata loc special amenajat, ca 4000 litri de benzina/motorina!"
      Din noi, aceeasi poveste ca mai sus: omul prost in analfabet financiar stocheaza si "economiseste", iar omul inteligent si educat financiar isi creste si diversifica veniturile si investeste.

      Traim intr-o societate cu piata libera in care preturile produselor si serviciilor fluctueaza si mai ales, cresc TOT TIMUL! Cine isi traieste viata doar din venituri fixe, acestea fiind de cele mai multe ori doar salariul sau doar pensia, a pierdut, pierde si va pierde definitiv "jocul" socio-economic. Sa ne baricadam pe undeva si sa stocam/economisim diverse este o mentalitate de pierzator sau de "looser".

      Dati-i drumul la scoala sau la cursuri de calificare si invatati meserii cerute si bine platite pe piata, plus notiuni de antreprenoriat, finante, managemet, marketing, etc. in asa fel incat sa fiti capabili sa va inmultiti banii si mai ales sa-i investiti cu folos ca altfel vă va prinde deceniul urmator tot saraci si tot visand si calculand cum sa stocati divese chestii ca sa "economisiti" cativa firfirei.
      Pana una-alta, realitatea este asta:
      https://bit.ly/3MJHzwv
      https://bit.ly/3T5SnHC

      Ștergere
    4. Doar dacă ești taxi faci 40000 km pe an!

      Ștergere


  7. Solicităm senatorilor României să nu voteze eliminarea sancțiunii pentru nerespectarea de către judecători și procurori a deciziilor Curţii Constituţionale şi a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în soluţionarea recursurilor în interesul legii ori în dezlegarea unor chestiuni de drept (L612/2022).
    .https://www.petitieonline.com/petiia_poporului_ctre_senat...

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa se inghesuie la pompa? Nu doar la pompa.
    https://www.gear.news/2022-10-04-prepping-useful-items-for-car-glove-compartment.html
    A se vedea tot site-ul.
    https://www.naturalnews.com/2022-10-07-food-preservation-guide-to-air-drying-fruits.html
    https://www.naturalnews.com/2022-10-03-22-winter-safety-tips-for-preppers.html
    Se pot lectura complet ambele site-uri. Pana la urma nu e conspirationism sau terorism sa incerci sa traiesti la iarna.
    Itemii nu sunt exhaustivi, se apropie cu greu de un minim necesar. Se ia in calcul si abolirea curentului electric, de aia se vorbeste si de scule neactionate electric. Care pot fi afectate de si de un EMP, mai ales alea smart, cu microcontrolere, unde milivoltii conteaza cum, pe unde circula. Atat centralele pe lemne cat si centralele de apartament pe gaz depind de curentul electric. Nu mai avem sobele cu tiraj natural de pe vremuri, ne trebuie electropompa pentru impins apa prin calorifere. Penuria de lemne, materiale combustibile netoxice e alt subiect.
    Cum tranzactionam in viitorul apropiat? Schimb la schimb, iti dau 2 placi zmulte din dulap sa ai ce pune pe foc, imi dai 200grame orez. Sau...sau. Specula si exploatarea vor fi in floare, la fel si confiscarea bunurilor-de la provizii pana la kit-uri survival, dar merita incercat. Die trying! Altfel n-are sens sa traim. Luxul comoditatii (desi e fortat spus) a disparut la multi cand s-au trezit cu inundatii, uragane, seceta. De aia si exista o cultura survival, una a intr-ajutorarii reciproce care la noi nu vor face multi purici. Ca in Morometii, daca o bomba bubuie la 500m, vom insista ca asa ceva nu poate sa existe.
    Pana aici fu..totusi, varianta hard way.
    Easy way: https://www.activenews.ro/stiri/Cum-poate-sa-ramana-omenirea-fara-bani-si-libertate-FILMUL-EXPLICATIV-care-va-face-sa-intelegeti-incotro-se-indreapta-lumea.-MONEDA-DIGITALA-si-fata-ei-ascunsa-TOTALITARISMUL-care-ne-pandeste-dupa-colt.-VIDEOTECA-ACTIVENEWS-176706
    Conexiuni intre primele link-uri si ultimul: cumparati cat mai puteti, ca dupa aia vor fi interzise (un mare blacklist) si vor si disparea. Nu mai fiti intelectuali, ca face rau la corazon.Mai bine cautati despre bug-in si bug-out scenarios: cand/cum te ascunzi, si cand fugi. In scoala erau niste teste de imaginatie, de genul cate lucruri poti face cu un obiect? Survival tools nu-si au sensul daca nu ne dezvoltam motoarele imaginatiei. N-am facut armata in institutia dedicata, m-am antrenat insa singur. Cine fugea cu rucsacul de 30kg si peste, pe canicula, in timp ce altii scriau zeci de randuri, experti in toate? 30kg e minciuna pe langa cat ar trebui sa aiba un bug-out bag; n-avem toate conditiile optime suprapuse, ba din contra-toti factorii lupta impotriva vietii.
    Vor fi, pentru scurt timp, 2 tipuri de tranzactii: in monede digitale, si in natura. Care va castiga prima se va vedea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ne poti spune mai multe despre antrenamentele pe care le desfasori? unde le realizezi? si ce parere are familia? multumim anticipat

      Ștergere
    2. Ca de obicei din comment-uri lungi se extrage esenta si se raspunde/intreaba in 2 randuri.
      1. Dupa forma intrebarilor, aduce a mini-chestionar.
      1.1. Dupa stil, pari sa ai antrenamente destule, nu-ti trebuie sfaturile mele.
      1.2. Chiar daca n-ai avea antrenament, a) blog-ul nu cu asta se ocupa, b) gasesti multe site-uri dedicate, in plus ii poti intreba pe cei de la NATO.
      1.3. Te-ai obisnuit sa te dai de partea poporului/cititorilor, intreband la persoana I plural. De unde "NE poti spune...", si de ce "multumim anticipat". Ai impresia ca ai mai gasit chestii despre survival pe aici?
      1.4. Ca te intereseaza mai mult cum gandesc, am inteles; ai stat la coada, ai ajuns la ghiseu. Mai sunt si altii cu intrebari si comentarii in 2 peri. Deci uite raspunsul despre antrenamente-le fac cu rabdare. Multumit?
      2. Pe aici unii fie au probleme, fie simuleaza cu greu confuzii mentale, fie rastalmacind ce spun, fie provocand sa dezvolt, fie insinuand prin raspunsuri ca as fi scris ce n-am scris.
      https://trenduri.blogspot.com/2022/10/alerta-de-gradul-zero.html?showComment=1665989517841#c3517138967542767544 Fie sunt invocate pesimisme, fataliste, false previziuni, fie prea exagerez cu sculele. A propos, facandu-se politie, unu' m-a identificat dupa stil si mi-a raspuns intr-un comment care n-avea treaba cu tehnica.
      https://trenduri.blogspot.com/2022/10/alerta-de-gradul-zero.html?showComment=1665984934362#c5953389392854936178 "Cui" imi raspunde "mie" acest domn? Faza cu plecatul pe care as fi incurajat-o a gasit-o undeva, prin postarile mele? Din contra, altul scria pe sleau https://trenduri.blogspot.com/2022/10/alerta-de-gradul-zero.html?showComment=1665856983948#c5055124083330406551 si nu s-a sesizat nimeni, fiind unul dintre "favoriti"-fix ala care zicea sa plecam dracului in Ungaria, doar "prostii" pe care ii vede ramanand aici.
      3. Aparent e o lupta est-vest pe aici. Mai degraba se vaneaza persoane sistematizat, pentru a li se completa profilul/dosarul. Am citit postari lungi ale lui donisroi, foarte documentate, fie nu i-a raspuns nimeni, fie i-a tras o flemga. Mie mi s-au scris "articole" intregi.
      4. Ca unora va (inca) ploua cu bani, cred; sentimentul de siguranta si superioritate datorat "job"-ului actual sau trecut permite multora condescenente, ironii. Dar am si precizat ca libertatea exprimarii e fie lux, fie risc asumat.
      5. Nu facem concurenta la postari.
      5.1. Calitatea e invinsa de o cantitate scurta (tip raspunsuri in 2 randuri).
      5.2. Observand orele la care se posteaza, insistentele, contrele, i-as intreba pe unii "ce profesie ai?". Daca "statul" pe blog de dimineata pana seara n-ar fi un job in sine, as crede ca unii au ceva probleme.
      5.3. Anticipativ, deliberat am scris despre "scule", si reactiile au aparut asa cum ma asteptam. Da...unii mai si muncesc, inclusiv fizic. Deci cu ocazia asta ii dau dreptate aluia care zicea ca "munceste inteligent", nu ca prostii si idiotii.
      6. A fost ultimul meu comment; am si ezistat putin daca sa-l scriu. Spor la scris, baieti.

      Ștergere
    3. Pai unde sa te antrenezi, normal ca in mediul urban plin de resurse, nu la tara unde va fi devastat/mincat totul din lipsa de securitate. Pe strazi, in parcuri, unde cu rucsacul in spate, poti bate zece km pe zi, fara sa bati la ochi.

      Ștergere
    4. - ""Cui" imi raspunde "mie" acest domn? Faza cu plecatul pe care as fi incurajat-o a gasit-o undeva, prin postarile mele? Din contra altul scria pe sleau... si nu s-a sesizat nimeni, fiind unul dintre "favoriti"-fix ala care zicea sa plecam dracului in Ungaria, doar "prostii" pe care ii vede ramanand aici"
      Pe langa faptul ca esti incoerent, arogant si amesteci comentatorii si ideile dupa cum iti convine tie, intrebarea care se pune este urmatoarea:
      CINE PLM ESTI TU de esti singurul purtator de "adevar" si "patriot adevarat" iar restul sunt niste prosti si "tradatori" de neam si de tara sau niste "securisti/postaci" platiti?
      Fiecare isi treieste viata DUPA INTERESELE SI ASTEPTARILE SOCIO-ECONOMICE PERSONALE nu dupa cum vrei tu. In cazul in care nu ai observat milioane de romani au emigrat in ultimii 32 de ani, unii zic ca peste 5 milioane, iar altii zic ca peste 8 milioane, si SE PLEACA IN CONTINUARE CU SUTELE DE MII fara sa-ti ceara tie voie.

      Ia cateva articole recente din surse variate pe tema asta:
      https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/secretar-de-stat-cel-putin-8-milioane-de-romani-au-plecat-din-tara-1945889

      https://www.dw.com/ro/exodul-rom%C3%A2nilor-%C8%99i-indiferen%C8%9Ba-guvernan%C8%9Bilor/a-60492128

      https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25773091-mai-poate-stimulata-natalitatea-romania-mesajul-profesorului-vasile-ghetau.htm

      https://www.romaniatv.net/ins-aproape-200-000-de-romani-au-emigrat-intr-un-an-de-pandemie_5758913.html

      CINE PLM ESTI TU sa impui oamenilor cum si mai ales unde sa-si traiasca viata?
      Mai si insulti gratuit oamenii care aleg sa plece. Ai impresia ca TREBUIE SA-TI CEARA VOIE "TIE"?
      Au plecat romani pe tot globul nu doar in UE si vor mai pleca in continuare. Cei care si-au cumparat case IEFTINE prin Ungaria in nici un caz nu vor face frigul si nu vor muri de foame spre diferenta de retardatii care alearga pe canicula cu rucsaci de treij'dă kile in spate prin Romania. Ungaria a avut "tupeul" sa-si asigure gaze si petrol rusesc din belsug si sa-si construiasca centrale nucleare rusesti cu bani imprumutati de la... rusi. Acelasi lucru il face Turcia acum, cu diferenta ca Erdogan in loc de centrale nucleare si-a unplut tara cu termocentrale alimentate cu carbune turcesc, in timp ce Romania inchide si vinde tot ce tine de energie.

      Apropo, in cazul in care nu ai aflat, veti fi concetateni cu noi etnii si rase super educate, inteligente si civilizate, pentru ca in Romania se va face un "schimb" de populatie definitiv.
      https://www.national.ro/social/romania-strategie-de-lobby-pentru-angajarea-in-tara-a-asiaticilor-si-africanilor-776742.html

      Constitutia Romaniei,
      Titlul I - Principii Generale: Teritoriul,
      Articolul 3, Alineatul 4:
      "Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine"
      https://www.cdep.ro/pls/dic/site2015.page?den=act2_1&par1=1#t1c0s0sba3

      Daca nu ai inteles cum stau lucrurile, statul roaman tocmai a ales sa se pise pe diaspora si sa le-o traga la mooie "nationalistilor/patriotilor" romani.
      Stai sa vezi exod de romani in anii urmatori!

      Ștergere
    5. - "Aparent e o lupta est-vest pe aici."
      E o lupta cu elucubratiile "geniilor" apocaliptice, conspirationiste si religioase ce misuna pe aici. Ia-te de mana cu denisroi, unknown, incorectul politic, sectantii religiosi, etc. si SCUTITI-NE de maculatura interminabila cu care sufocati comentariile pe aici.


      - "Ca unora va (inca) ploua cu bani, cred; sentimentul de siguranta si superioritate datorat "job"-ului actual sau trecut permite multora condescenente, ironii."
      Banii nu sunt rezultatul "ploii" ci al educatiei, al pregatirii profesionale, al inteligentei, al spiritului antreprenorial si al eficientei individuale, ceea ce tie si restului comentacilor marxisti si ratati VA LIPSESTE CU DESAVARSIRE. De asta primavara de cand bateti campii cu apocalipsele si cu injuraturi la adresa celor ce produc si au mai mult decat voi ati fi putut sa va calificati intr-o noua meserie si sa castigati mai multi bani. Dar e mai simplu sa bati campii conspirationist-apocaliptic, sa insulti si sa injuri decat sa pui burta pe carte.
      Am inteles, nu toti pot fi doctori, ingineri, it-sti, etc. dar nici in meserii de duzina cu dificultate medie spre joasa nu va puteti califica?
      https://www.google.com/search?q=curs+electrician
      https://www.google.com/search?q=curs+programator+cnc
      https://www.google.com/search?q=curs+mecanic+auto
      etc.

      Citeste, baga la cap si apoi ai liber la arogante si insulte, ca doar asta te defineste.
      https://trenduri.blogspot.com/2021/06/despre-trezire.html

      Ștergere
  9. Sa vezi @DD cum or sa sara futecistii sa te faca activist pe motiv ca te legi de camionetele si rezervoarele lor. Chiar si 20 de lei litrul de motorina nu or sa-i impiedice sa iasa sa se vinzoleasca inutil prin oras numai asa din prostie ca sa-si afiseze buzele umflate cu pompa si faptul ca bolidul lor camioneta/SUV poate accelera si depasi alti "fraieri". Mare-i Gradina ta Doamne!..Ca tot am ascultat astazi Pilda Semanatorului.
    un activist:))

    RăspundețiȘtergere
  10. @"Fără doar şi poate ştiu exact care-i problema celui mai mare bolnav al planetei."

    Pina la urma care-i(s) problema(ele) lor? De au abrogat legea care le interzicea sa-si foloseasca rezervele stocate in solul lor? Oare de ce nu continua sa suga nederanjati titeiul altor regiuni protejati fiind de navy-ul lor strasnic care-i tine la respect pe toti?
    BB

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa nu scada cererea in anii urmatori, atunci sa vezi surpriza.
    Putin e ecologistul sef, ii ajuta pe americani. Chinezii baga lockdown, ii ajuta si ei.

    RăspundețiȘtergere
  12. Hai sa fiu nebunul de serviciu ! Exista , dar exista o GARANTIE irefutabila ca TOT , dar TOT la nivel de informatie survenita urechilor noastre este si reprezinta ADEVARUL ? Evident ca nu ! Si atunci pe ce ne bazam cand facem afirmatii,mai nou trimiteri catre un site , promovand ce ? Promovam ceea ce ne creeaza un confort psihic ca si cand am fi detinatorii unui ADEVAR si simtim nevoia ca altii sa ni-l confirme, in caz de esec o luam de la capat cu adevarul ! Imaginati-va ca noi astazi nu stim mare lucru despre PREZENT doar nimerim pasaje aleator din el si vrem sa credem ca stapanim TRECUTUL ? Acestea fiind valabile pentru noi cei multi care facem umbra pamantului si aducem sau nu plus valoare celor care stapanesc aceasta planeta ! Pentru ei nu se aplica ce am expus aici !

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)