miercuri, 26 octombrie 2022

Se va termina războiul?


Din punct de vedere al declaraţiilor, proaspăt-numitul premier britanic pare a căuta o cale alternativă, dorind ieşirea din fundătura în care a fost lăsat de predecesorii săi. De altfel, nulitatea Liz Truss n-a făcut altceva decât să încerce continuarea liniei dure lăsate de Boris Johnson. S-a văzut limpede că întreaga nebunie n-a avut ca efect decât priponirea căruţei în gard, astfel încât Marea Britanie se află efectiv în pragul colapsului. 

Rishi Sunak promite să „filtreze” politica faţă de conflictul din Ucraina. Cu economia realmente în scufundare, şansa sa ar fi aceea de detensionare a conflictului astfel încât hidrocarburile ruseşti să reintre în Europa la preţuri cât de cât normale şi astfel să se mai stabilizeze puseul inflaţionist generat de energie. Vom vedea în scurt timp dacă într-adevăr Sunak are un asemena plan. Şi, dacă va fi aşa, vom vedea un al doilea episod în care Anglia lasă în ofsaid SUA. Dacă vreţi să vi-l reamintesc pe primul, acesta s-a petrecut cu ocazia aderării Regatului Unit la AIIB(Banca Asiatică pentru Infrastructură, instituţie bancară internaţională având China ca iniţiator). Dacă mai ţineţi minte, până în ultima clipă aşa-zisul „Occident Colectiv” a declinat invitaţia Chinei de a participa în acţionariatul băncii. Doar că, în ultima clipă, englezii au cotit-o şi au acceptat invitaţia. Imediat după ei, precum maimuţele, s-au aliniat şi celelalte ţări, cu excepţia SUA. 

De data aceasta situaţia e mult mai intensă. Nu-s doar problemele economice. Există o presiune puternică a electoratului, iar la alegerile americane din noiembrie se va vedea limpede ce va ieşi. Atât sondajele, cât mai ales, bunul simţ ne semnalează un dezastru al democraţilor americani, ceea ce va schimba radical politica referitoare la Ucraina. Astfel, liderii occidentali s-ar putea să-şi forţeze păcăliciul să accepte „pax russica”, incluzând, desigur, cedarea unor teritorii imense, urmate de demilitarizare şi calmare. E un scenariu care-ar face pe toată lumea să respire optimism. 

Însă, întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem ar fi dacă într-adevăr, o pace negociată ar rezolva lucrurile. În primul şi-n primul rând Ucraina este o ţară distrusă. Acceptând condiţiile Moscovei va rămâne fără o leţcaie în buzunare. Cum se vor descurca în condiţiile în care au o ţară întoarsă în perioada pre-industrială? Va exista, desigur, un pachet occidental de ajutorare a ţării, probabil vor fi asistaţi de FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană, însă toată această alăturare nu ne sugerează decât o corupţie imensă, nicidecum vreo rezolvare a situaţiei de acolo. De asemenea, nu trebuie să uităm că în prezent avem o concentrare masiv de arme, care în final vor ajunge(dacă nu au ajuns deja) pe mâna mafiei. Rakeţii ucraineni sunt temuţi peste tot în Europa. Asta înseamnă că, pentru rotunjirea veniturilor grupurilor mafiote de-acolo, vom asista la o criminalitate în creştere în ţările din jurul Ucrainei.

Şi mai e încă ceva: ideologia banderistă va face ravagii. Aşa cum nu a fost eliminată de comunismul sovietic, nu va fi eliminată nici de democraţie.  Astfel încât aceasta va rămâne o problemă majoră pentru Ucraina şi, mai ales, pentru vecinii săi.

După cum lesne puteţi înţelege, o pace făcută pe genunchi - dacă se va face! - nu va rezolva problemele, ci le va cosmetiza puţin. De rămas vor rămâne să tragă ponoasele oamenii de bună credinţă de-acolo şi vecinii Ucrainei. Iar aceasta este cea mai proastă veste.

Există soluţii? Din păcate nu! Probabil s-ar putea schimba ceva dacă Ucraina va fi împărţită în conformitate cu istoria. Dacă Polonia, Ungaria, România şi Rusia îşi vor lua toate teritoriile care le-au aparţinut, Ucraina ar rămâne o zonă minoră în jurul Kievului, de o dimensiune similară statelor baltice. Astfel, indiferent de mafiile sau ideologia de-acolo, problemele vor fi asemeni ţării: mici. Este singura modalitate de a rezolva o problemă spinoasă. Altfel, cancerul pe care-l vedem acum, va reizbucni într-o formă chiar mai gravă decât cea de-acum. 

În mod cât se poate de sigur, soluţia prezentată în paragraful anterior nu va fi luată în considerare de către superficialii occidentali care, în stilul caracteristic, vor  căuta să pună rapid batista pe ţambal căutând cea mai confortabilă variantă. Confortabilă pentru ei, însă de-a dreptul de coşmar pentru cei din jurul acestei - pentru multă vreme de-acum înainte - ţară-problemă a Europei. 

41 de comentarii:

  1. Aici ar fi vorba de niște înlănțuiri cauzale. Iar premisa de fond este relevanța pe care Ucraina fără teritoriile pierdute o mai are pentru NATO (Odesa rămânând unica miză).
    Căci dacă SUA nu mai au ce face cu Ucraina blocată continental, nimeni nu va mai susține serios Kievul. Germania privește deja de mult pieziș, vecinii așteaptă împărțirea provincială, iar Rusia oricum va torpila chiar și după semnarea unei eventuale păci.
    Deci variantele ar fi doar două - ori americanii mai susțin o citadelă acolo (și vor da sprijin de reconstrucție / reînarmare), ori își pierd interesul și lasă UA în seama europenilor.
    Personal cred că prima variantă rămâne totuși mai probabilă (cel puțin pentru următorii 5-10 ani).

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru occidentul colectiv, Ucraina este doar una dintre "gaselnitele" prin care acesta spera sa poata creea probleme mari Federatiei Ruse, probleme care sa conduca la completa si definitiva ei dezintegrare.
    In consecinta, razboiul din Ucraina nu se poate incheia, decat daca occidentul colectiv a renuntat deja la globalizare/la expansiunea sa spre Est, insa nu ne-a anuntat inca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este nu au renuntat la globalizare asa ca nu vor renunta la Ucraina. Vor merge pana-n panzele albe. Va urma o victorie de etapa a Rusiei dar pe termen lung nu are sanse sa castige. Raportul de forte este imens in favoarea globalistilor. Dupa ce China le va intoarce spatele (n-are incotro pt ca vocatia ei este globalista - fara legaturi cu restul lumii dominata de globalisti e pierduta) rusii nu vor mai avea nicio sansa.

      Vor mai fi niste ani de du-te - vino care se vor incheia cu punerea la colt a Rusiei. Noi atunci vom fi deja sclavi fara putinta de miscare in front. Nu cred ca ne va mai interesa deznodamantul.

      Ștergere
    2. Vocatia Chinei este intra-devar globalista, precum si una inclusiv pacifista. Insa din cauza celeilalte politici globaliste concurente, facute de catre NATO si UE, nu doar economic, ci inclusiv militar, China se va vedea astfel obligata ca sa atace militar NATO si UE, pentru ca altfel, nu va fi lasata ca sa aibe parte de globalizarea economica dorita. O dominatia economica partiala - impartirea lumii pe zonel de influenta - nu mai este o solutie, pentru niciuna dintre partile implicate.
      Singurul aliat militar, precum si singurul partener economic major insa loial al Chinei, care o poate ajuta deci, la dobandirea suprematiei in globalizare in detrimentul concurentului NATO si UE, ramane deci Rusia.

      Asa ca, Rusia are viitorul nealterat.

      Ștergere
    3. N au renuntat.Vedeti discurs de azi Mircea Geana.

      Ștergere
  3. Dacă RO e un terci de nații _ America ,un terci dar MULT ,ENORM superior ...cine va pierde ? Aud ? Câștigă soROs ? Haaahaaha. Nțț.
    Câștigul _ numai după _. 1 D-zeu pe tot Pământul.
    Numele e probl. / chestia , etc.

    RăspundețiȘtergere
  4. „Războiul din Ucraina s-a încheiat. UE și NATO nu vor supraviețui. Germania a încheiat deja un acord secundar cu Putin. Când Germania va părăsi(...) piesele de domino vor cădea”, promit surse CIA.B.F.

    RăspundețiȘtergere


  5. Ca dovadă că Ucraina cade aici, îl puteți vedea pe ambasadorul francez în Ucraina spunând că părăsește Kievul pentru că Zelensky a fugit deja, așa că nu există niciun motiv să fie acolo. De asemenea, Germania se prăbușește. B.F.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu e de mirare că există zvonuri că Germania dorește să se alăture BRICS împreună cu atât de multe alte țări. Într-un semn vizibil, ceva s-a schimbat, sursele CIA notează că „Germania ar putea-o doborî pe [șefa UE] Ursula von der Leyden”. De aceea, ea este cercetată pentru delapidare și conflict de interese de către autoritățile germane, spun aceștia. – https://www.trtworld.com/magazine/corruption-scandal-hangs-over-eu-president-ursula-von-der-leyen-33871

    Video Terheș : https://vk.com/video/@id629036819?z=video629036819_456240108%2Fpl_629036819_-2

    Săptămâna trecută, în peste 500 de orașe, oamenii au ieșit în stradă în Germania. Protestele au loc în fiecare zi. Și în Franța, demonstrațiile în masă o avertizează pe Ursula von der Leyen: „‘Ursula taci!’ Europenii nu vor să moară de foame și să înghețe pentru Zelensky. UE trebuie dizolvată.”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dizolvarea UE, desi necesara si fireasca nu va rezolva problemele nemtilor, ba chiar le va agrava. Pentru viitorul previzibil Germania nu are alternativa la statutul de vasal american. Dar cum se zice un sut in fund inseamna un pas inainte.

      Ștergere
    2. Cum sa nu aiba alternativa ( intotdeauna exista cel putin una ) , le da sapcuta inapoi la americani si se "impaca" cu rusii. Simplu. Si daca fac asta Europa va fi de partea Germaniei. Normal ca-ti trebuie "EIER", da, sti cum e , niciodata sa nu spui niciodata . Cred ca s-au/ne-am cam saturat/lamurit toti de butaforia de peste oushän.

      Ștergere
  7. Rezolvarea ar veni dintr-o cucerire TOTALA a ucrainei de catre trupele rusesti si desfiintarea acestui stat artificial.

    RăspundețiȘtergere
  8. MK încă își încearcă vechea tactică de a comite atacuri teroriste și de a da vina pe altcineva, așa cum arată această știre: ,,Forțele ruse din regiunea Herson au pregătit barajul hidrocentralei Kakhovka (HEPP) cu explozibili în încercarea de a-l arunca în aer în ceea ce pare a fi un act de terrorism”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenskii într-o postare pe telegram pe 20 octombrie. – https://english.nv.ua/nation/russia-mined-kakhovka-dam-ready-to-blow-it-up-ukraine-news-50278196.html

    Acest lucru l-a determinat pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, să-și sune omologii americani, britanici, francezi și turci pentru a le transmite îngrijorările Rusiei cu privire la posibile provocări prin utilizarea unei bombe murdare în Ucraina. Cu alte cuvinte, el le-a spus să se abțină, altfel… https://tass.com/defense/1526325

    Cum se regizează războiul din Ucraina : https://vk.com/video/@id629036819?z=video629036819_456240117%2Fpl_629036819_-2

    Rusia avertizează, de asemenea, că își va înceta legăturile cu ONU dacă va continua cu „investigații false” asupra așa-ziselor crime rusești etc. – https://www.theinteldrop.org/2022/10/21/russia-says-it-may-end-ties-with-un-if-fake-investigations-continue/

    Chiar și Israelul se distanțează de întreaga emisiune din Ucraina, o sursă Mossad comentând: „Oops, holograma Zelensky a pierdut un tovarăș cheie”, citând această știre: „Israelul nu va trimite arme în Ucraina, a declarat miercuri secretarul apărării Benny Gantz”. – https://insiderpaper.com/israel-will-not-supply-weapons-to-ukraine-defence-minister/

    RăspundețiȘtergere
  9. Numărul de soldați Americani (+plătiți !!!! ) ESTE URIAȘ.
    Asta CONTEAZĂ MULT la balanță.
    Orice balanță. Repet : Plătiți.
    Să adaug ! ???!
    Cumpărați ....Noi , am plătit .
    Armele , etc .
    E ok.

    RăspundețiȘtergere
  10. Germania .
    Să fie singura ȚARĂ, europeană care nu a siluit , schingiuit, torturat etc _ prin Africa ,. A. de Sud , Orient ( expres ) etc ??
    Da noi ?
    Contează.
    Că românu' are un Pitești ( experiment !!! ) Continu _ contează ? Ce spurcăciune va creat așa creștini / da spurcați ?
    Contează .
    Sugestie : Capra v.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Pitesti au fost 99%...sovieticii.Iar istoria fenomenului o scriu azi...progresistii. Daca ai prins aluziile subtile.

      Ștergere
  11. Nu cred că dezmembrarea Ucrainei ar putea fi o soluție viabilă. Țările respective vor prelua inclusiv și populația aferentă, filobanderistă.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunak nu are putere reala. El nu a castigat alegerile si este sustinut numai de una dintre cele trei patru factiuni din partidul conservator. Va continua sa faca ce zic americanii, pentru ca asta e singura solutie viabila. Americanii, pragamtici ca de obicei vad in razboiul din fostul spatiu sovietic sansa de -i termina pentru totdeauna pe rusi fara sa traga direct un foc de arma. In momentul de fata Rusia nu are nimic de oferit, probabil doar dezarmarea nucleara totala sau partiala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunak este satanist. 1.000.000.000%. Asa ca fara asteptari din partea lui. Va face tot ce-i vor dicta globalistii.

      Ștergere
  13. In prima linie sa mearga toti securistii din multele servicii cu bugete uriase si toate listele de colaboratori din societate, in special aia vigilentii - cainii preventiei si interventiei sociale.
    La cati specialisti securisti are Romania, gradati sau colaboratori informatori ori simplu sifoane, ne intrebam, retoric, desigur, cum de suntem in halul in care suntem, pentru ca, de obicei, securistii au buget, tehnologie, logistica, acces nelimitat si calca pe orice lege?! Deci, hallou Securistii, Romania incotro?!

    RăspundețiȘtergere
  14. "Dacă Polonia, Ungaria, România şi Rusia îşi vor lua toate teritoriile care le-au aparţinut, Ucraina ar rămâne o zonă minoră în jurul Kievului, de o dimensiune similară statelor baltice. "

    Este exact ce sugera Putin. Cu alte cuvinte, Europa si Rusia sunt aliate si ciopartesc Ucraina. Toata lumea e fericita mai putin ucrainenii.

    Intrebarea urmatoare: de ce sa ne oprim aici cu retrasarea granitelor? Putem merge la ww1, caci sunt state care au teritorii care au fost "furate" atunci de catre vecini si trebuie sa revina in matca "fireasca, la patria-mama, oricare ar fi ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti cere Rusiei ca sa-ti inapoieze teritoriile aflate in posesia Ucrainei, cat timp ramai in NATO si in UE. Si nici daca vei continua ca sa lupti impotriva Rusiei alaturi de NATO si de UE nu le vei primi inapoi, deoarece ele nu vor permite dezintegrarea Ucrainei.

      Ștergere
    2. se tot bate apa'n piua cu teritoriile ungariei din Ucraina. Care or fi alea? Atelkuz sau care?

      Ștergere
  15. La ce a ajutat de fapt covid. Sa bage reclame cu Biden sa fie votat.
    Colectare de date electorale.

    https://www.zerohedge.com/political/us-citizens-were-tracked-secret-covid-decree-violation-scores

    Covid a fost o digitalizare forțată a lumii, Putin a fost de acord dacă i se da Ucraina înapoi. Era de acord cu WEF dacă primea garanții de securitate colectivă.
    Nu primise că nu avea cine să le garanteze decat Hunter Biden, singurul om puternic de pe planetă.
    Hunter Biden a pus la cale Insula Plăcerilor unde a atras toți politicienii ce avea nevoie și a pus la cale pandemia să dea jos pe Trump.
    A câștigat alegerile, Putin era și el cu vaccinarea in plan ca si China.
    Până la afaverea Ucraina cu laboratoarele de covid ale lui Hunter.
    Putin și a băgat nasul ca vrea cercetările din Ucraina sa fie sigur ca nu se dezvoltă ceva arma biologica pe ruși si slavi in general.

    Ca dupaia Biden a footot tot planul WEF de Covid că el a zis ca e gata pandemia, deși firmele nu se lasă că tot mituiesc politicienii sa voteze legi de vaccinare la copii.
    Așa ca Schwab si Harari și-au dat seama ca SUA nu s-a aliniat la politica WEF si tocmai Biden cu Hunter le-a tras clanță. Doar se face ca e autist că păcălește pe Schwab.
    Scwab il trimite pe Kissinger să negocieze o cedare de teritorii dar Ursula clanțănită bine de Biden ii zice la Zelensky să îl bage pe Killer List împreună cu Elon Musk, să știe Schwab & Co. că SUA nu se joacă.
    Pandemic-ii sunt puțin disperați că apelează la vaccinarea copiilor, iar războinicii disperați că se agață de Putin. Fără Putin sunt morți. Nu ar avea nimic.

    Și unii și alții promit tuturor resetarea problemelor.
    Problema e ca sunt impotenți toți.
    Deși se zice ca lumea îi mică, de data asta lumea e o roată prea mare încât să reușească vreun Tratat Mondial de Pace sub teroarea sanitara sau sub căderea Rusiei și extinderea NATO in Siberia.
    Acum toți așteaptă dezastrul care să îi scoată sau să îi îngroape de tot.
    Cred ca va fi primul moment in istorie când se gata marfa.
    Câte tone de arme s-au distrus in 2022 comparativ cu alte războaie sau alți ani? Pentru 2023 aceste arme trebuiesc făcute noi.



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Interesant... Sa judeci toata lumea de azi ca un meci intre "pandemici" si "razboinici"... E ceva diferit, ce sa zic, desi nu stiu daca s-ar explica chiar totul.
      De ex, "climatistii" cu ce tabara voteaza? :))

      Ștergere
    2. Speculativ, dar plauzibil, se potriveste cu realitatea si e necontradictoriu. Criterii acceptate si pt o teorie stiintifica..Felicitari cui ii apartine!Pe mine nu m ar fi dus capul.

      Ștergere
    3. clismaticii voteaza la fel ca pandemicii, pentru ca doar tot din cauza lor, a aparut si razboiul de tot rahatul mondial.

      Ștergere
  16. O privire de ansamblu: Războiul ăsta este unul religios. Satanism vs Creștinism. Și nu oricum. Cu Ortodoxismul în prima linie, fratricid inter-ortodox; Rusia - Ucraina / România(!?) - Rusia. Se pregătește Grecia.
    Catolicismului și sectelor derivate li se pregătesc alte surprize. Va fi crunt oricum pentru toți.
    Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
    Amin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca V. Putin ar putea fi numit ortodox, dar Zelenski si azovistii in nici un caz? Aaa, ca mor si multi ortodocsi, ca pierderi colaterale ale conflictului armat intre niste puteri politice globaliste, da, pot accepta, dar ca ceea ce se vede este un razboi "fratricid inter-ortodox", nu prea pot accepta.

      Ștergere
    2. Pentru odata, 99% de acord (Grecia???)cu perspectiva religioasă creștină .Mai ales ca sunt agnostic, cred ca ma pot obiectiva. Si , apropo de obiectivare, mi se pare tot o rafuiala intre triburile lui Baal /Astarteea/ I@hv@h/ si cele ale discipolilor lui Christos,
      ( personaj legendat, nu istoric). N am gasit alta rima/metafora.

      Ștergere
    3. Razboiul asta, este doar o tampenie la fel de crasa ca pandemia, si care va antrena si alte tampenii, insa si mult mai mari!

      Ștergere
  17. Razboiul nu se va termina decat atunci cand lantul de comanda ucrainian va fi decuplat de nucleul de decizie american. Probabil colapsul statutului actual.

    Divizia 101 va securiza Odessa cel mai probabil. Speculez ca americanii au cerut ceva trupeti locali sa ii insoteasca in aventura ucrainiana. Klaus si Ciuca au zis da ca ei sunt stransi de cohones bine de tot iar Dancu a zis nu. Nu e vb de patriotism ci efectiv Dancu inca isi permite sa iasa din acest joc plin de riscuri si fara beneficii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice om sanatos la cap, accepta doar aventuri prin care nu risca sa schimbe nimic, ci reusesc doar ca sa modifice dis_pozitia/emotia.

      NATO si UE, insista insa ca sa: "calce pe grebla" !

      Ștergere
  18. Insasi intrebarea din titlu are "un aer" de optimism si sincer ma intreb de unde si pana unde ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna intrebarea Dvs.!

      Raspunsul la intrebarea Dvs. este acela ca:

      oricine foloseste statistica-matematica, dar fara sa aplice la ea si trigonometria: vede numai "Binili" cum "prevails"!

      Ștergere
  19. @Ultimul război 26 octombrie 2022, 12:41
    zicea:
    "Eu cred că ar fi mai interesat să povestești dumneata cum va fi viața în marile și micile localități, localități care vor fi bombardate nu numai cu bombe clasice ci și cu nucleare, cu hidrogen și alte asemenea;și eventual să povestești aici, în direct, de pe telefonul mobil care te va ajuta enorm atuncea!"

    Romania este mult prea neinsemnata pentru ca cineva sa iroseasca foc pe noi( focoaseleau fost demontate si dizolvate , readuse la 4% pentru centralele coastei de Est, conform intelegerii intre ei..). Centrele de control si administrative( alea de conteaza) sunt doar citeva pe glob. Deasemenea sunt foarte increzator ca securistii nostri ca si pina acum, cu abilitatea lor diplomatica absolut fantastica(fara gluma), indiferent de minusurile care le au, vor reusi sa negocieze un blat meserias, ca sa stam linistiti cu totii pina ce trec toate jucarioarele pe linga/desupra noastra.
    Blocurile-ceausiste, adevarate fortarete nu se compara nici pe departe cu codrii unde speri tu sa te bug-out.
    La blocuri, tragi acolo un chiot pe casa scarilor si ies toti mosii si babele si iaca asa maica formam PE LOC o mica comunitate-marfa.
    ASTIA SUNTEM CU ASTIA DEFILAM!
    BB

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @@@Anonim27 octombrie 2022, 03:06
      Citez:
      ,,Romania este mult prea neinsemnata pentru ca cineva sa iroseasca foc pe noi...''
      Total fals!suntem foarte importanți ca și carne de tun și zonă de experimentare a noilor arme ce s au fabricat în ultimii 5-25 de ani, arme ce le vedeam prin filme în anii '90, arme cu o putere de distrugere a ,,fortărețelor''formate din blocuri, fenomenală. (că tot spuneți că armele existente sunt nesemnificative).

      Dar dumneata culcă te pe o ureche că o să fie bine;că o să stai în ,,fortăreață'', o să ai apă caldă, gaze, electricitate, mâncare de la market.
      A, și cel mai important e că vei avea internet de unde să ne scrii ce bine o duci dumneata (de parcă la un război planetar primele lovituri nu se dau la căile de comunicații...)

      P.S.
      Interesant va fi dacă vei scrie care este treaba cu mobilizarea soldaților europeni și americani în țara noastră;binențeles, doar cu ,,puțin'"armament și de calibru ,,lejer''.

      Ștergere
  20. Off/on topic, INAINTE de a citi articolul.Auzit azi, aprox ora 10 la Radio antena sia3, discusul dlu Mircea Geoana despre situatia actuală, creata si cu umflaturi, si cea viitoare ,roza si ca noua.Limbajul dansului, fe înalta tinuta , cam ca a lui Petre Roman in 1990.Asemănările....Dar continutul cred ca e o delectare pt specialistii in limbaj diplomatic.Eu , ca conspirationistul (!)m inteles ca integrarea va avea loc cu tehnologia vestica ( " Occidentul transatlantic)si resursele estice. Ca noi romanii am fost cuminti, am stat cum ni s a spus, dar nu ni s au aprobat autostrăzi ( pai exact DE AIA, dle Geoana!).Revin la asta cu resursele, cred ca a scapat porumbelul razboiului. Da, resursele DUPĂ razboi, aluzie nu prea subtilă. Si ca tot atunci, marile puteri vor concura.Nu a zis CARE mari puteri.Nu stiu dacă e joc la doua capete sau implicit ar fi (doar) China.Aici ma depășește, dar sper sa isi dea cu părerea si altii, m.a.i. isteti .

    RăspundețiȘtergere
  21. De la ce moment al istoriei se vrea sa fim corecti? Putem vorbi la modul general de Ucraina un stat creat cu capacitati de tip cal troian ! Dar putem vorbi in particular de Crimeea ! Care necesita o atentie mai mare, tinand cont si de declaratiile lui Putin vizavi de istoria ei! Ma rog doar ce i-a placut lui sa evidentieze! Deportarile staliniste nu le aduce in discutie vorbeste doar de Balsoi Caterina cea care facura prima epurare dupa anexarea din 1783 ,dar invingatorii au istoria lor separata fata de invinsi ! E greu sa fii corect si impartial cu o istorie de vreo 2 milenii, cu tot felul de pretendenti la acel teritoriu! Prezentul da dreptate Guberniei Tauride dar treccutul are un alt punct de vedere !

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu se va încheia;cel puțin până în Primăvară când este posibil să escaladeze și să devină unul planetar...

    RăspundețiȘtergere
  23. Răspuns la întrebarea din titlu: Nu; abia a început faza sângeroasă.Urmeaza escaladare convenționale,avansări rapide de tehnica automatizata și de trupe pe directiaE-V și E-SSE ,mai apoi pe directiaE-V dinspre ExtremOrient,urmate de chimice și -apoteotic-de nukes.
    Apoi ,omenirii distruse i se va prezenta panaceul universal--Cel Mai Iubit Fiu al Boborului universal. +1260 de zile to GO for it(Brandon).Nice,isn't IT?!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)