miercuri, 19 octombrie 2022

Dugin: Dromocraţia


Vă redau mai jos un excelent articol de-al lui Dughin, recent apărut  O fac din mai multe motive. În primul rând deoarece articolul surpinde extrem de bine un aspect al societăţii actuale puţin înţeles de noi, în ciuda evidenţei sale. Apoi, deoarece e extrem de important în înţelegerea forţelor implicate în conflictul din Ucraina, a tehnicilor de luptă şi, nu în ultimul rând, provocarea în faţa căreia se află Rusia. De asemenea, din tonul critic al articolului se vede limpede cât de greşit este şablonul conform căruia Dughin ar fi „ideologul Kremlinului”. Lectură plăcută!

În lumea de astăzi, viteza joacă un rol esenţial în toate aspectele vieţii. În cursul OCS(Operaţiunea Specială din Ucraina), am constatat că în război - în războiul modern - acesta este unul dintre factorii cheie. Foarte, foarte mult depinde de cât de curând poţi obține informații, cât de rapid le poţi raporta comandantului unității de luptă și apoi să se ia decizia de a lovi, precum și de a schimba rapid locul unde tocmai au fost amplasate armele. Aşadar este vorba despre aproape tot ce ţine de luptă.

De aici și rolul colosal al UAV-urilor(Unmanned Aerial Vehicle - vehicul aerian fără pilot n.t.) și dronelor, comunicațiile prin satelit, timpul de transmitere a coordonatelor inamice, mobilitatea unităților de luptă, precum și viteza de transmitere a ordinelor către executant. Evident, acest lucru nu a fost luat în considerare în cursul pregătirilor pentru OCS, iar acum trebuie să compensam toate acestea în condiții critice.

În același mod, a fost subestimată și dependența de Occident în tehnologii digitale, cipuri și producție de înaltă precizie. Pregătirea pentru o confruntare frontală cu NATO și, în același timp, bazarea pe elemente tehnologice dezvoltate și produse fie în țările NATO, fie pe teritoriul statelor dependente de Occident nu este dovada unei mari inteligențe.

Dar acum nu este vorba despre dependența occidentală, ci despre factorul viteză. Filosoful francez Paul Virillo, care a studiat importanța vitezei pentru civilizația tehnică modernă, a propus un termen special - dromocrație. Din grecescul dromos (viteză) și kratos (putere). Teoria lui Virillo se bazează pe afirmația că în noile condiții civilizaționale, câștigătorul nu este cel care este mai puternic, mai deștept, mai echipat, ci cel care este mai rapid. Viteza este totul. De aici și dorința de a crește viteza procesoarelor prin orice mijloace și, în consecință, toate operațiunile digitale. Acesta este tocmai ceea ce se concentrează astăzi gândirea inovatoare tehnică. Toată lumea concurează în viteză.

Lumea modernă este o luptă pentru accelerare. Iar cel care este mai rapid primește premiul principal, anume puterea. În toate sensurile și dimensiunile sale - politice, militare, tehnologice, economice, culturale.

În același timp, informația este cea mai valoroasă în structura dromocrației. Viteza transferului de informații este o expresie concretă a puterii. Acest lucru este valabil atât pentru funcționarea schimburilor mondiale, cât și pentru desfășurarea ostilităților. Cel care a fost capabil să facă ceva mai repede capătă putere deplină asupra celui care a ezitat.

În același timp, dromocrația ca strategie aleasă în mod conștient, adică o încercare de a domina timpul ca atare, poate duce la efecte ciudate. Factorul viitor intră în joc. De aici și fenomenul tranzacțiilor futures și fondurilor speculative aferente, precum și alte mecanisme financiare de natură similară, în care principalele tranzacții sunt efectuate cu ceea ce nu este încă.

Idealul unei dromocrații media ar fi să fii primul care raportează un eveniment care nu s-a întâmplat încă, dar care este foarte probabil să se întâmple. Acesta nu este doar un fals, este lucrul cu zona metodelor posibile, probabile, probabilistice. Dacă luăm un eveniment viitor probabil ca un eveniment care s-a întâmplat deja, vom câștiga timp, ceea ce înseamnă că vom câștiga putere. Un alt lucru este că acest lucru s-ar putea să nu se întâmple. Da, și se poate, dar uneori eșecul așteptărilor nu este critic, iar invers, o prognoză confirmată, luată ca un fapt împlinit dinainte, oferă avantaje enorme.

Aceasta este esența dromocrației: elementul timp este foarte dificil, iar cel care reușește să-l supune primește putere globală totală. Odată cu dezvoltarea supervitezelor, realitatea însăși este îndoită și în ea încep să opereze legile fizicii neclasice - anticipate în teoria relativității a lui Einstein și, într-o măsură și mai mare, în fizica cuantică. Limitarea vitezei schimbă legile fizice. Și tocmai în acest domeniu, potrivit lui Virillo, astăzi se desfășoară lupta planetară pentru putere.

Întâlnim teorii similare într-un domeniu mai aplicat și mai puțin filozofic - în teoria războaielor centrate pe rețea. Și tocmai un astfel de război centrat pe rețea l-am întâlnit în timpul OCS. Principala caracteristică a unui astfel de război este viteza de transfer de informații între unitățile individuale și centrele de comandă.

Pentru a face acest lucru, unitățile de luptă şi soldaţii sunt echipaţi cu numeroase camere orientate diferit și alți senzori, informații care converg într-un singur punct. Acestor informaţii li se adaugă datele de la aeronave, UAV și sateliți care sunt integrate direct cu unitățile de luptă. Și această integrare completă în rețea oferă cel mai important avantaj - avantajul în viteză. Așa sunt aranjate sistemele de lucru și HIMARS, și tactica grupurilor mobile și DRG-urilor(Grupuri de Sabotaj şi Recunoaştere, n.t.). Pentru aceasta s-au folosit și comunicațiile prin satelit Starlink.

Teoriile războiului centrat pe rețea recunosc că viteza de luare a deciziilor vine adesea în detrimentul justificării lor. Există o mulțime de calcule greșite. Dar dacă acționați rapid, atunci chiar dacă faceți o greșeală, întotdeauna este timp să o corectați. Folosește principiul unui hack hack sau al unui atac DDoS - principalul lucru este „ciupirea” tuturor locațiilor trupelor inamice, căutând puncte slabe sau aşa-zisa ușa din spate. Pierderile pot fi destul de multe, dar rezultatele, dacă sunt de succes, sunt foarte semnificative.

În plus, războaiele în care rețeaua este o componentă integrală a lor, includ canale deschise de informare - în primul rând rețelele sociale. Ele nu doar însoțesc desfășurarea ostilităților, spunând, bineînțeles, doar ce este profitabil și ce nu este profitabil, ascunzând sau distorsionând pentru ceilalţi, dar şi operează și cu un viitor probabilist. Din nou principiul dromocrației. Ceea ce percepem astăzi ca falsuri nu reprezintă altceva decât stimularea artificială a unui posibil viitor. Multe falsuri se dovedesc a fi goale, atâta timp cât încercările de a sparge protecția în timpul hackingului sunt zădărnicite, dar din când în când ajung la obiectiv şi apoi sistemul poate fi capturat și subjugat.

Dromocrația în sfera politică vă permite să vă abateți de la regulile ideologice rigide. În Occident, de exemplu, rasismul și nazismul, ca să spunem ușor, nu sunt încurajate în mod deschis. Dar în cazul Ucrainei și al altor societăți ascuțite pentru a apăra interesele geopolitice ale Occidentului, se face o excepție. Nazismul anti-rus, rusofobia înfloresc acolo, dar în Occident însuși nu observă acest lucru, ocolindu-l cu dibăcie. Cert este că, pentru construirea rapidă a unei națiuni în care nu a existat niciodată și în prezența a două popoare pe același teritoriu, pur și simplu nu se poate face fără naționalism. Și pentru a face acest lucru cât mai repede posibil, tocmai formele extreme sunt necesare - până la nazism și rasism pur și simplu. Și aceasta este din nou o chestiune de dromocrație. Este necesar să se creeze rapid un simulacru al unei națiuni. Pentru aceasta, se ia o ideologie radicală, orice imagini și mituri despre propria exclusivitate, chiar și cele mai ridicole, și toate acestea sunt aduse rapid la viață (cu control complet asupra sferei informaționale a societății, iar Occidentul pur și simplu se preface că nu observă acest lucru).

Apoi urmează propaganda la fel de accelerată a acestor idei care nu au nimic în comun cu democrația liberală occidentală. Războiul în continuare este firesc: agresorii sunt prezentați ca victime, iar călăii ca salvatori. Principalul lucru este să controlezi informațiile. Și dacă totul decurge conform planului globaliștilor, atunci urmează o rezoluție rapidă, iar după aceea, structurile neo-naziste în sine sunt curățate la fel de repede. Am văzut aproape același lucru în Croația în timpul prăbușirii Iugoslaviei. În primul rând, Occidentul îi ajută pe naziștii croați - neo-ustaşi - și îi înarmează împotriva sârbilor, apoi îi curăță singuri, astfel încât să nu rămână urme. Cel mai important lucru este să faci totul foarte, foarte repede. Neonazismul a apărut rapid, și-a îndeplinit rapid rolul, a dispărut rapid. Ca şi cum nu ar fi fost.

Acesta este secretul lui Zelensky. Comicul mercurial ca lider nu a fost ales întâmplător. Psihicul lui este volatil și predispus la schimbări rapide. Un politician ideal pentru o societate lichidă. Acum spune și face un lucru, într-o clipă este complet diferit. Și nimeni nu își amintește ce s-a întâmplat cu o secundă în urmă, deoarece viteza fluxului de informații crește constant.

Și pe acest fundal, cum arătăm noi înșine? Odată ce am început să acționăm rapid, decisiv și aproape spontan (prima fază a OSU), au urmat succese uriașe. Aproape jumătate din Ucraina era sub controlul nostru.

De îndată ce am început să încetinim cursul operațiunii, inițiativa a început să treacă în mâinile inamicului.

Atunci s-a dovedit că natura centrată pe rețea a războaielor moderne şi legile dromocrației, nu au fost luate în considerare în mod corespunzător. De îndată ce am luat o poziție reactivă, am trecut în apărare și am ratat factorul viteză. Da, victoriile ucrainene sunt în mare parte virtuale, dar într-o lume în care coada dă câinele, unde aproape totul este virtual (inclusiv finanțe, servicii, informații etc.), acest lucru nu este suficient. Anecdota despre modul în care doi parașutiști ruși de pe ruinele Washingtonului se plâng - „am pierdut războiul informațional” este amuzantă, dar ambiguă. Acesta este, de asemenea, ceva virtual, o încercare de a codifica probabil viitorul. Când vine vorba de verificarea realității, nu totul, din păcate, este atât de simplu. Aici este necesar fie să prăbușim întreaga dromocrație, virtualitatea, întreaga postmodernitate centrată pe rețea, adică întreaga modernitate și întregul vector de dezvoltare al Occidentului modern (dar cum se poate face asta deodată?), fie să acceptăm - deși parțial - regulile inamicului, adică ne accelerăm. Întrebarea dacă noi, rușii, putem intra pe tărâmul dromocrației și să învățăm cum să câștigăm războaie centrate pe rețele (inclusiv informaționale!) nu este o abstractizare. Victoria noastră depinde direct de asta!

Pentru a face acest lucru, trebuie în primul rând să înțelegem - în rusă, într-un mod patriotic - natura timpului. Cât de încet înțelegem totul, cu ce întârziere și cu cât de încet îl punem în practică - se pare că am ajuns să respingem chiar şi proverbul care spune că „rușii pierd timpul, dar conduc repede”. Acum este chiar momentul în care, dacă nu mergem foarte repede, situația poate deveni foarte periculoasă.

O vom face mai repede, o vom repara mai repede. Nu vorbesc despre echiparea soldaților noștri cu atribute de rețea și accelerarea procesului de comandă și mijloace eficiente de protejare a informațiilor. Dar acest lucru este pur și simplu necesar pentru a fi la un nivel cu un inamic bine echipat.

Și, din nou: dacă, după speculațiile Voentorg-ului(furnizorul de arme şi alimente al armatei ruse, n.t.) cu prețul uniformei minime pentru mobilizați, nu a urmat imediat un val rapid de represiuni directe din partea autorităților, acesta este un semn foarte rău. Cineva de la putere își închipuie că noi încă înhămăm, deși concurăm cu viteză maximă. Acest lucru trebuie gândit urgent. În caz contrar, s-ar putea dovedi că ne grăbim prea încet.

Dromocrația nu este o glumă. Nu este vorba despre depășirea Occidentului. Ar trebui să fie eliminat din mers în mândria lui amețitoare, dar pentru aceasta trebuie să acționăm noi înșine cu viteza fulgerului. Și semnificativ. Rusia nu mai are dreptul sau timpul să fie adormită și letargică.

42 de comentarii:

  1. Dromocrația nu este o glumă. Nu este vorba despre depășirea Occidentului. Ar trebui să fie eliminat din mers în mândria lui amețitoare, dar pentru aceasta trebuie să acționăm noi înșine cu viteza fulgerului.

    Este conceptul APM.
    APM=ACTION PER MINUTE
    Asta e problemă mare in domeniile informatizate.
    Șefu mă ia la "plăcere" mereu per faza asta, că_câțu click-uri fac pe minut.
    Colaboratorii la fel.
    E felul lumii de a fi si a exista azi.
    De aceea a fi ardelean încet molcom fără grabă e de ne-înțeles in București unde toti sunt pe Speed.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. P.S.: Va dau si baza de studiu sa nu credeți ca APM e ceva cu care se poate glumi.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Actions_per_minute

      https://www.desktopapm.com/

      Ștergere
    2. Cel mai mare record mondial APM (Acțiuni pe minut):

      https://youtu.be/UAdKXO9-Eyg

      Ștergere
  2. "Rusia nu mai are dreptul sau timpul să fie adormită sau letargică"
    Prin extrapolare, România "nu mai are dreptul sau timpul să fie adormită sau letargică".
    Mapamondul nu mai are dreptul sau timpul să fie adormit sau letargic.
    Ce părere aveți?
    A.A.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu unul am parerea ca tustrele ( Ro, Ru, Lumea) se vor duce fix in cap. Probabil in ordinea menționată.

      Ștergere
  3. Dromocraţia dumnezeiască , cea mai de folos creştinilor este profeția: îți spune ce va urma în funcție de starea de pocăință saude nepocăință. Ştim: este ww3

    RăspundețiȘtergere
  4. Aici Dughin probează realism maxim, ba chiar de-a dreptul incomod (spre deosebire de naivii care cred că "Rusia câștigă în felul ei" - cum am văzut mulți rusofili sperând și pe aici).
    Confirmă ce s-a spus des, avantajul tehnologic al Vestului surclasează abordări tradiționale, fundamentate cantitativ (nr. tancuri, BUK-uri, etc).
    Iar preocupările lui Dughin transced simplul perimetru al războiului, viziunea lui poate fi extrapolată la tot ce înseamnă dezvoltarea Rusiei.
    Chiar dacă nu-ți aparține (fiind al lui Dughin), îți menționez că voi prelua materialul - evidențiindu-te de data asta doar ca promotor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmmm, se vede că Dugin se aventurează într-o zonă în care nu se simte confortabil, chiar dacă efortul de a integra chestii disparate e lăudabil.

      Rusia cîștigă, dacă cei ce decid pe acolo doresc asta, prin forța dată de cantitate și putere brută, potențată mult, e drept, de tehnologii noi, dar nu cele menționate aici, sau, mai corect, și cele menționate, dar nu chiar în măsura în care crede Dugin.

      Da, le lipsesc cipurile vestice (asiatice, de fapt) și nu s-au preocupat de asta, de ani și ani lîncezesc, în schimb rachetele hipersonice sunt operaționale - cu tot ce implica la nivel de detectare și alegere a țintei. Chiar rachetele de croazieră nu sunt inteligențe artificiale, nu trebuie să prelucreze informația ca un supercomputer, depind de sisteme exterioare lor, fie înainte de lansare, fie (și) în timpul parcursului, cipurile se încropesc, nu există limitările din laptop, de ex. Soluția vitezei enorme e soluția simplă a ciocanului care sparge orice armură, veșnicul avantaj al armei ofensive.

      Pînă acum, Vestul le-a opus sângele Ucrainei, tehnologiile vărsate acolo nu schimbă nimic, doar extind ceva durata și pierderile ambelor părți, ceea ce și urmărește, de fapt, Vestul. Vor sufoca militar Rusia ? Mira-m-aș, însă presiune pe stocurile lor pun și, evident, Rusia nu-ți permite să o lălăie, aici Dugin are dreptate. Doar că nu e vorba de mentalitate, dromocratică sau altfel, e vorba de hotărîre și competență. Prima... nu mă pronunț, a doua - militar vorbind - există, e solidă și învață, se adaptează.

      În final, existăm real, nu virtual.

      Ștergere
    2. Am o banuiala ,ca mataluta ai epoleti la haina ...sau poate ca ma insel ,si esti doar civil in servicii...

      Ștergere
    3. Este de-a dreptul bizara dorinta asta a ta haidauca de a prelua "materiale" de la @DD, avind in vedere ca toti cei 4-5 activisti ai blogului tau privat citesc si participa zilnic pe Trenduri fara greturi considerabile...

      Ștergere
    4. Domnul Goe scrie:
      «preocupările lui Dughin transced simplul perimetru al războiului»

      TRANSCED, excelență? :-) :-)

      Să fie clar: asta nu e un typo!

      Cînd vedeți «transced» (în loc de «transceNd»), puteți fi sigur că ați dat peste un domn Goe cu pretenții de pontif.

      Ștergere
    5. Dle. @autnocens, respect, ca de obicei.
      Rusia va câștiga, "a la Pirus", nu aici e dubiul.
      Ați surprins ideea "sleirii", aici e miza. Important e ca Putin să cheltuie plusurile adunate cu trudă în ultimii 15 ani, astfel încât să ia pauză cel puțin 10. Asta deja se întâmplă, cu fiecare tic-tac. Nu mai e "to contain", e "to drain".
      Bine spus, să nu o "lălăie" - dar nu "lălăie" că vrea. Ținta e ca suma costurilor să depășeascâ beneficiile - naiv ar fi cine crede că la Washington contează...Lugansk.
      Mi se confirmă că sunteți printre puținii 5 (cinci) comentatori care chiar înțeleg dinamica și implicațiile (5 cu @DD inclus).

      P.S. - Măi pekinezilor care vă tot agățați cu dințișorii voștri de lapte pe lângă cizma mea...oare chiar riscați să calc mai apăsat ?!?

      Ștergere
    6. Vai steaua ta ( stele).Te pomenesti ca ai si doctorat.

      Ștergere
    7. @Hayde
      Mulțumesc pentru apreciere, sunteți prea bun.
      A la Pirus poate în anumite componente pentru echipamente militare, dar Rusia își va atinge obiectivul.
      Într-o confruntare americano-chineză, oricum nu ar fi livrat echipament sau muniție direct, iar know-how-ul curge oricum spre chinezi, asta va fi plata pentru ce au nevoie de la ei.
      Ca să nu amintesc de distrugerea Europei care nu își va mai reveni multă vreme. Povestea cu dependența prea mare față de Rusia e reală doar în măsura în care nu vezi și partea plină, anume că nu există nicio altă posibilitate de aprovizionare cu multe din cele necesare, nici egal convenabilă ca preț, nici suficientă cantitativ.

      Ștergere
    8. Rusia o sa ia toata Evropa, oferta cu linia Oder-Neisse a cazut, iar daca stapanii lui retardatul de Bidon s-au speriat ca nu a mers cacialmaua UA, vom vedea o schimbare de macaz totala cu desfiintarea NAFO. Polonia o s-o ia de la 2. Rumunia ca intodeauna va canta osanale invingatorului.
      Sa mai asteptam ceva mare inainte de alegerile din 3 nov. si 8 nov. , de care sa vorbieste ? Eu zic ca nu.

      Ștergere
  5. Excelent articolul lui Dughin...excelenta interpretarea lui Dan ...dar ptr. mine un biet muritor intrebarile raman : De ce poporul rus iarasi este sacrificat ( ucrainieni si rusi deopotriva , la fel ca in oct. 1917 ) ...??? De ce tocmai ei ? Sa zicem ca incalzirea a fost facuta in Iugoslavia...( tot un popor slav)...De ce ? Chestiunea cu resursele nu tine...sunt demult in mainile lor...la fel cum sunt demult si in tara noastra...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. religia ortodoxa a acestor popoare!
      In randul acestora, poti sa ne treci si pe noi romanii

      Ștergere
    2. Pe modelul "frumoasa tara, pacat ca e locuită ".Si probabil niste polite vechi de pe la 700-900.Pt cezarii care au preluat religia mediteraneenilor, taramul făgăduinței e pe teritoriul actual al Uraniei.Părerea mea.

      Ștergere
  6. In timp ce Zdrentki multumeste cu jumatate de gura lui Von der Lugen pentru cele 2 miliarde (dar avem nevoie de 9 miliarde si sper ca va tineti de cuvant) industria germana raporteaza 4 insolvente majore in mai putin de 24 de ore.
    E atat de evident ce se intampla. Hai, Slava!
    "125 years after foundation: German construction company Wolff Hoch- und Ingenieurbau insolvent.
    130 years after foundation: German confectionery manufacturer Bodeta insolvent.
    156 years after foundation: German automotive supplier Borgers insolvent.
    170 years after foundation: German soap maker Kappus insolvent." https://twitter.com/disclosetv/status/1582458072500666368

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce am inteles eu cu mintea mea cea proasta este ca analizarea unei cantitati CAT MAI MARI de date/ unitatea de tîmp, deci puterea de calcul, e decisiva.Aka SOFT ul.Rusii sunt depășiți aici. Nu au cum sa nu stie asta.Daca nu se grabesc sa lupte cu ce au, sa le distriuga HARD UL, si nu factorul uman, prapadind muniție, decalajul va creste si ÎNFRÂNGEREA va fi mai MARE si mai SIGURĂ. Cum nu o fac, deductia mea logica este ca e BLAT.
    O alta idee, referitor la ce s a mai vehiculat o pe aici ca Urania e o tara frumoasa si bogata, păcat ca e locuita, ar fi ca ambelor parti din tragi comedie le convin pierderile umane si "victimele colaterale", conform unor planuri sataniste ( bbb 666) de deasupra lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 🤦‍♀️ Da de ce nu pun "satanistii" astia otrava in apa de ex, ar fi mult mai simplu! Ce e cu toata istoria complicata de depopulare covid, vaccin, razboi? Absurd!
      Nu e nici un satanism, sint sub nasul nostru monstrii care genereaza chaos. Jos USA cu babilonismul lor, jos NATO armata lor de slugoi cumparati.

      Ștergere
    2. Corect, IQ, ai o minte foarte ascutita. Este vorba de un BLAT mondial fara precedent in istoria documentata a lumii, blat complementat de fente si capcane presarate pentru omul simplu la tot pasul.
      Blat satanist, care le ofera canaliilor astora intelese intre ei motive zilnice de amuzament.
      Priviti-le fetele cind defileaza zilnic cu vomitaturile lor prin fata camerelor si observati cum se abtin din rasputeri sa pufneasca in ris diabolique, satisfacut.

      Ștergere

  8. Teoria relativității sau diversele încercări de reprezentare cuantice nu au absolut nicio relevanță în planul raportării existenței noastre la timp. Poate ceva impact psihologic (100% negativ - brambureala produsă de transferul unor filozofări aride, cu instrumente matematice forțate, din domeniul dimensiunilor galactice sau subatomice în viața de zi cu zi, unde nu se manifestă niciun relativism sau e cuprins în aceleași percepții asupra timpului care se întîmplau în orice moment al existenței omului).

    Iar impactul lor asupra tehnologiilor e minim, mai mult enunță niște limite, fără aplicații practice prin care chiar să poți manipula efecte cuantice ca atare, nu doar să știi că există o zonă în care poate se manifestă sau că se află, poate, la baza unui fenomen de care te folosești oricum - vezi laserul.

    RăspundețiȘtergere
  9. Rușii cu cuget ortodox sunt oarecum mai lenți. După o gândire pur dromocratică, ar putea folosi tot arsenalul de rachete deștepte, ca infrastructura și locațiile cheie ale Ucrainei oricum le cunosc și ar rezolva rapid războiul într-o aparenta poziție de învingător. Dar a fi dromocrat inseamna a renunța la inimă, la iubirea compatrioților URSS și a tot ce decurge din acesta, iar sistemul lor de valori tradiționale ca fundament al puterii din Rusia, despre care tot Dughin spunea, nu poate fi surclasat. Sf. Împărat Constantin cu un semn(Crucea) a învins nesperat într-o bătălie.
    Credința din Rusia nu ii va lăsa pe aparenții "slow"crati să cadă, decât dacă chiar asta merită. Ceea ce da Dumnezeu poate fi un fel de IA(Inteligenta Artificială) la puterea Infinit, impropriu spus desigur. O acțiune fatidică a rușilor din perspectiva războiului poate deveni un pas zdrobitor în disputa cu Aliații..
    Zic să îl aducem pe Dumnezeu în gândurile noastre și să urmărim mai ales războiul din sufletele noastre și așa secate de neliniști, astfel să reușim să ne mai iubim și pe noi cât și pe apropiații noștri, e o așa dromocratie intre oameni în general că ni se topesc mințile ! Doamne ajuta-ne!

    RăspundețiȘtergere
  10. Fara legatura directa cu tematica de astazi a blogului dar meritand atentie:

    https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ungaria-stat-membru-nato-anunta-ca-nu-se-va-implica-in-misiunea-ue-de-a-instrui-militarii-din-ucraina.html

    Ce diferenta enorma, intre POLITICIENII maghiari si "politicienii" romani!

    N-am cum sa uit in contextul asta, ca la noi, a izbucnit un super-scandal, pentru ca dancu (pentru care n-am nici o simpatie!), "a indraznit" sa exprime public ideea lui ca in problema ucrainei, ar trebui sa primeze obtinerea pacii, prin negocieri...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Ce diferenta enorma, intre POLITICIENII maghiari si "politicienii" romani!"

      Nu este nici o diferenta, este circ 100%! Mai bine zis este teatru absurd unde fiecare actor primeste un rol bine definit. Rolul oferit lui Victoras O. si trepadusii lui este de Gica-Contra, baiatu' "nostru" de mingii, care prin "opozitia" manifestata linisteste spiritele boborului indobitocit din tot UiEul...la fel este si italianca, ca deh, s-a transformat in moda, mai vor si altii da pa la gluburi iuropizdnice sa se distreze pe seama prostilor adormiti.

      Ștergere
    2. 22.12 baiatul asta de mingi va destrama U.E el neuronule

      Ștergere
    3. 17:21
      Tu te auzi ce debitezi?
      Adica un neica-nimeni, fara nici un fel de resurse in afara de curve 1-st class(recunosc) si un lac borit, o sa faca el praf un imperiu.
      Bravos ma! Alti frati mai ai?

      Ștergere
  11. Dughin, ca un fin si inteligent observator, nu face decat sa exprime realitatea conflictului ruso-american, care se defasoara in Ucraina. Ca marea majoritate a celor din "occidentul colectiv", din care din pacate si contra naturii, facem parte si noi, refuza cu cea mai criminala si totodata sinucigasa incapatanare, sa vada si sa accepte realitea, e altceva!

    O singura eroare face, totusi: atunci cand considera ca "democratia liberala occidentala", are macar vreo vaga legatura cu notiunea de "democratie".

    Cu tristete constat ca din cauza conflictului cu care noi, romanii, n-avem nici o legatura, Romania a avut cel mai mult de pierdut pana acum.

    Si romanii, continua la toate nivelurile societatii, sa stea cu ochii pe ce se intampla in Ucraina, omitand, cu sau fara sa-si dea seama, sa vada ce se intampla aici si acum.

    La finalul inclestarii dintre americani si rusi, Ucraina va mai exista sau nu, va ramane intreaga sau micsorata dar romanii n-au observat ca Romania mai are extrem de putin (timpul ramas fiind masurabil in zile, cel mult in luni), pana cand o sa dispara ca stat suveran si independent. Bine, cu adevarat independent, n-a fost niciodata statul asta, de la asasinarea lui Decebal incoace dar macar exista iluzia suveranitatii...

    Romania, singurul teritoriu de pe harta globului, teritoriu cu un statul incert, populat cu sclavi care nici macar nu stiu cati stapani au si cui servesc cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Titlul articolului este foarte asemanator altei combinatii folosite de diversi analisti ai lor, si anume: “ DermoCratia” dermo=rahat. Initial, am crezut ca ai gresit denumirea.

    RăspundețiȘtergere
  13. :))) De aia imi place de tine !
    Mi-a placut si aia cu Philippi, macar ceva istorie stii.
    Tu, @Angela, @Dan (nu Diaconu). Stiti voi, de la Disqus. Fan, sunt fan ! As vrea sa postati zilnic, cum va castiga "Mama Rusia". Va recunosc macar meritul sinceritatii...asa-i la copca, oameni onesti.
    O rugaminte as avea, ca precizare ; are vreunul din voi SUB 60 de ani ? Sau a reusit vreunul din voi sa nu faca studii la muscali ??
    Intreb, nu dau cu paru'

    RăspundețiȘtergere
  14. IQ10019 octombrie 2022, 06:39
    "Așteaptă sa le fie tocate trupele???"
    Poate exact asta si asteapta. La varianta asta te-ai gindit? Cine sunt de fapt acesti mobilizati cu arme ruginite si in uniforme ponosite in ochii de mafiot-sef de clan-"ecologist-sef".

    La ce populatie trebuie sa ajunga ei conform lui doamnei rikanceAlbrait? In jur de 40 mil - de la 140 mil? Este o declaratie oficiala pe care a facut-o cind inca traia, nu-i vrajeala!

    RăspundețiȘtergere
  15. "Acesta este secretul lui Zelensky. Comicul mercurial ca lider nu a fost ales întâmplător. Psihicul lui este volatil și predispus la schimbări rapide. Un politician ideal pentru o societate lichidă. Acum spune și face un lucru, într-o clipă este complet diferit. Și nimeni nu își amintește ce s-a întâmplat cu o secundă în urmă".....parca e nevasta-mea

    RăspundețiȘtergere
  16. Articolul prezinta intr-adevar un punct de vedere atractiv dpdv rational, pare o explicatie rezonabila a modului de a dobandi putere. Dar este oare lumea (a se citi viata) creata de Dumnezeu supusa unei legi atat de simple, de tipul "cel mai rapid castiga"? Personal nu cred; modul acesta de gandire este departe de a fi crestinesc, nu mai zic duhovnicesc. Pare o parere Darwinista mai degraba. Viteza, viteza...insa nu spune ca multi dintre cei care merg cu viteza ajung in santuri si in gard. Si nu spune nici care sunt regulile jocului: si in Formula 1 unde viteza este atuul, trebuie sa te opresti la pit stop si am vazut ca acolo se mai pot rupe si picioare, precum si alte accidente. In plus, cursa vietii este una lunga, nu este de ajuns doar viteza. Cred ca nu poti sa ai in acelasi timp si viteza foarte mare si control, una se obtine in dauna celeilalte (vorbesc aici la evevimente normale, cele la nivelul omului de rand, nu ma refer la tehnica: calculatoare, rachete, etc.). Prin urmare, nu stiu daca modelul vitezoman al occidentului este de urmat pentru a castiga: trebuie sa asteptam intai accidentele (unele mortale ca in Formula 1, schi si alte sporturi de viteza). Sfantul Nicolae Velimirovici da cu totul alte coordonate razboiului in cartea sa intitulata Razboiul si Biblia. Razboiul este o pedagogie a lui Dumnezeu ("Al meu este razboiul, zice Domnul") iar castigatorul este mereu cel care se intoarce catre si se impaca cu Dumnezeu si cel care nu face atrocitati in timpul razboiului, indiferent cat de mic este (ex. David impotriva lui Goliat).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi da credința in Dumnezeu ne spune ca Dumnezeu este cel mai rapid dintre rapizi, sau cel mai smecher dintre toți smecherii. Nu am nevvoie să fiu eu raoid, este Dumnezeu pentru noi. 😹

      Ștergere
  17. Cei care inca nu a ti fost contaminati trebuie sa va instruiti si pregatiti pt.apararea de Zombi pt ca santeti inconjurati de ei si usor-usor acestia se vor manifesta din ce in ce mai tare.

    RăspundețiȘtergere
  18. Extinderea conceptului de viteza a informatiei este un pic exagerata.

    In razboi viteza e secundara, ceea ce ai nevoie e acoperirea cat mai completa a celor trei medii in care iti desfasori trupele: terestru, aerian si maritim.
    Odata acoperit spatiul in care desfasori operatiunile cu radare, drone, sateliti, echipamente de razboi electronic iti trebuie comunicatii rezistente la bruiaj.

    La final informatia colectata trebuie procesata indutrial si livrata celor care o pot folosi in mod practic. Drona vede un tanc, informeaza centrul, centrul informeaza un avion aflat in aer, despre pozitia tintei care lanseaza o racheta.

    Legat de finante as zice ca e inexact. Motivul principal al speculatiilor financiare este acumularea excesiva de capital. Unii au prea multi bani si isi cumpara bucati din viitor.

    Pe aceeasi teorie crypto trebuia sa detoneze deja sistemul financiar clasic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-o sa se destrame nici un sistem financiar din "teorii crypto" in conditiile in care n-ai ce sa oferi in schimb celor 8 miliarde de oameni.
      Ce le oferi sutelor de milioane de rikani-europeni care depind de cash?
      La consecinte din alea cu bors la greu, va ginditi? Zici ca nu le pasa. Iti spun sigur ca LE PASA de pielicica lor.

      Ștergere
  19. Domnule Cassius, sincer, sunt onorată să mă duelez in conversații cu dumneavoastră.
    Dar, atenție, noi nu ne boxăm in ring, nu ne umplem de sânge.
    Suntem neamuri, chiar dacă ideea in sine, vă umple de scârbă. Urât cuvânt, dar e așa, pe calibrul dumneavoastră.
    Domnule Cassius, scuipați-o vă rog, pe "Mama Rusia" din gură.
    Observ că vă obsedează.
    Cine v- a prelucrat sub hipnoză?
    Rușii sunt maeștrii intr- o asemenea artă. Au profesioniști numai unul și unul.
    Rugatii să vă elibereze din transa indusă.
    Multă sănătate!
    A A. ( sic!)

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)