vineri, 29 aprilie 2011

Noul rege


La sfârşitul anului trecut constatam că, din prognozele pe care le făcusem în 2009 pentru 2010 numai una nu se îndeplinise. Desigur, mă înşelam deoarece respectivul eveniment a fost doar amânat, nu eliminat. Ghiciţi despre ce e vorba?


În mod sigur nu mă voi referi aici la evenimentul de la Londra. Este vorba despre iminenta instaurare a unui nou rege, mai bine spus, a adevăratului rege. O încoronare care se va face discret, fără transmisiuni directe, fără băi de mulţime sau discursuri siropoase. Şi toate acestea pentru cel care poate fi cu uşurinţă numit stăpânul Europei. Este vorba, aşa cum probabil v-aţi dat seama, de numirea lui Mario Draghi la conducerea BCE. Mişcarea pare deja tranşată în condiţiile în care că ultimul OK, cel al Angelei Merkel, a fost deja dat.

Numirea lui Draghi nu face altceva decât să aducă în cel mai sensibil punct al Europei un reprezentant al Goldman. Şi spun aceasta deoarece sunt convins că nu experienţa sa de Director Executiv al Băncii Mondiale a fost cea care l-a impus în cursa pentru şefia BCE. Personal cred perioada 2002-2005, atunci când a ocupat funcţia de vicepreşedinte la Goldman Sachs a fost punctul forte al carierei sale, cel care s-a constituit într-o adevărată trambulină. În aceste condiţii, iminenta numire nu poate fi decât interpretată într-un singur mod, anume ca o prelungire logică a influenţei Goldman în Europa. Nu că până acum acest lucru nu s-ar fi manifestat, dar întotdeauna e bine să ai omul tău la manete.

Ce va urma? Deocamdată Draghi trebuie să-şi consolideze poziţia şi, cu siguranţă o va face atunci când va sancţiona dur băncile italiene care vor fi călcat pe bec. Astfel va închide gura presei din Germania care, în momentul de faţă, este principalul(şi cam singurul) său contestatar. E clar că începe o epocă nouă. Urmează vremuri interesante!

6 comentarii:

  1. prognoze...

    http://trenduri.blogspot.com/2009/04/muntele-de-aur.html

    http://trenduri.blogspot.com/2010/12/aur.html

    RăspundețiȘtergere
  2. TomCat

    "prognozele pe care le făcusem în 2009 pentru 2010 numai una nu se îndeplinise"

    Vazand linkurile pe care Flavian cu multa bunavointa le-a publicat :) cu predictia ta din 2009 cu "viitorul suna short" cand e vorba de aur cum e?

    RăspundețiȘtergere
  3. Flavian, Anonim: In text ma refeream la acest articol(este vorba despre prognozele pe care le fac, in general, la sfarsitul anului pentru anul care urmeaza)! In ceea ce priveste aurul, opinia mea este cunoscuta si mi-o mentin, chiar daca realitatea inca ma contrazice. NU recomand achizitia de aur deoarece o consider o "investitie" iluzorie.

    Flavian, in ceea ce te priveste, as vrea ca inainte de a cauta paie in ochii altora sa-ti vezi, in primul rand, barna din ochii tai. Pana acum, conform predictiilor docte pe care le-ai facut pe propriul blog, pe forumuri si prin comentarii pe diverse bloguri, ar fi trebuit sa avem vreo zece apocalipse. Cred ca i-ai intrecut si pe Martorii lu' Iehova la numarul de predictii ale sfarsitului nlumii! :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ei lasa, nu te bucuri ca tocmai s-a spart bula la aur ?
    http://www.kitco.com/charts/livegold.html

    Eu am impresia ca si tie iti este frica de.. aspirator... :)

    Sa ma explic. Apocalipsa e doar in capul unora care se cred dependenti de sistemul actual si se tem de o eventuala prabusire a acestuia. E la fel ca atunci cand pornesti aspiratorul, iar ala mic se teme de el si zice ca-i sperietoare. Pentru ca face zgomot si nu intelege ce se intampla de fapt. Il iei cu binisorul si-i explici ca n-are de ce sa planga. Evident, trebuie sa-i explici sa ia niste masuri de siguranta si sa nu bage degetele in priza, dar in rest va fi ok...

    RăspundețiȘtergere
  5. Flavian: Cred ca mai ai multe de invatat de la copilul ala pe care-l invoci. In principal e vorba de maturitate/maturizare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Se zice ca unii mor tot cu sufletul tanar. Si de ce n-ar face-o ? Viata e pana la urma cel mai tare joc.. :)

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)