Dacă tot am început să discutăm despre modul în care Europa ne faultează din punct de vedere economic, e timpul să vă mai dau niște exemple. O să vă spun că domeniul exemplelor negative este atât de mare încât, dacă m-aș apuca să-l descriu în detaliu, v-aș plictisi cu un foileton care ar avea mai multe episoade decât „Tânăr și neliniștit”. Mă voi limita la câteva domenii flagrante pentru a înțelege cum acționează veritabila bandă de hoți a Comisiei Europene împotriva noastră, condamnându-ne la subdezvoltare.
Pentru început să ne oprim asupra IT-iștilor. Știu, aveți un colț împotriva lor deoarece au devenit vizibili câțiva idioți corect politic. Însă, când ne apucăm de analizat o problemă, e bine să lăsăm de-o parte resentimentele. Care-i treaba cu IT-iștii? Aduc o grămadă de bani Bugetului. Tevatura a fost explicată în mai multe rânduri de Varujan Pambuccian. Facilitățile mul discutate au fost introduse prin 2001 deoarece s-a constatat un comportament ciudat: dintre IT-iștii absolvenți, doar 0.2% rămâneau în țară. Statistica e neiertătoare deoarece prezintă cifrele reci: statul român cheltuia bani cu educația lor, iar după absolvire erau „vaporizați” către alte state europene. Așa s-a ajuns, în final, la impozit zero. Rațiunea s-a dovedit extrem de justificată:
„Din 2001, măsura a fost atacată în permanență atât de sindicate cât și de unele partide politice și de fiecare dată am reușit să lărgesc aria de aplicare, indiferent de structura politică a Parlamentului. Cel mai greu a fost în anul 2011 când, o delegație comună a FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană au cerut anularea ei. Atunci am demonstrat FMI că pentru 1 leu care nu este luat prin impozitarea salariului unui programator, statul câștigă 15 lei. Cei de la FMI au fost de acord cu ceea ce le-am arătat atunci și au renunțat la cererea lor. Banca Mondială a fost și ea de acord. Comisia Europeană s-a opus virulent și a trebuit să ameninț cu căderea Guvernului pentru a o menține. Emil Boc, Primul Ministru din acel moment m-a susținut în mod constant și am înlăturat împreună această amenințare.”Pasajul pe care l-am dat e dintr-un interviu recent de-al lui Pambuccian și ne arată limpede situația. Așadar, pentru 1 leu impozit neluat unui IT-ist, statul câștigă de 15 ori mai mult! Păi asta chiar că e o cifră! Orice om sănătos la cap, având în vedere istoria și datele concrete, nu mai pune în discuție situația. După cum povestește Pambuccian, a reușit să se lupte cu FMI și BM, dar singura instituție care s-a împotrivit măsurii a fost Comisia Europeană. Oare de ce?
Se pare s-a rezistat destul de mult cu măsurile de protecție ale industriei IT. Însă iată că, pe fondul unor cheltuieli absolut aberante ale găștii ilegitime de la putere, s-a ajuns la eliminarea facilităților care, în mod sigur, se vor concretiza într-un exod în masă al companiilor și IT-iștilor, provocând daune bugetare substanțiale. Credeți-mă, e extrem de simplu să muți o companie IT. O înregistrezi în 2 minute într-o zonă prietenoasă fiscal, iar pe salariați îi angajezi remote acolo. Le plătești salariile acolo, salarii nete care sunt mai mari(!!) și le spui că-i interesează partea de impozitare cu statul. Ca să beneficieze de asigurările sociale vor plăti singuri, la minim, dările către stat și, probabil, vor suplimenta plățile către schemele de pensii private. Sau își vor economisi singuri banii de pensie că oricum ieși mai bine! Și uite-așa ieși infinit mai bine! Mă rog, sunt mai multe aspecte de care trebuie ținut cont, dar înțelegeți situația în mare. Oricum, migrația unui IT-ist e și ea extrem de facilă.
Având în vedere impactul benefic din punct de vedere bugetar al situației care exista în IT, logic ar fi fost nu să se caute impozitarea găinii cu ouă de aur, ci să se găsească domenii similare unde să se aplice aceleași scheme. Așa s-a mai găsit unul: construcțiile. Aici măsura s-a dovedit benefică din mai multe puncte de vedere: pe de o parte avem un front imens de construcție, dar lipsesc muncitorii, apoi avem numeroși români în construcții prin alte țări ale Uniunii Europene pe care trebuie să-i aducem acasă și, nu în ultimul rând, trebuie oprită migrația forței de muncă. Cu toate că ajutoarele pentru zona construcțiilor nu are un impact bugetar atât de pronunțat precum cel din IT, se recuperează și acestea, cu vârf și îndesat. Doar că aceeași Comisie Europeană devine nemiloasă când e vorba de dezvoltarea unui domeniu în România și, încă de la introducerea facilității, a tunat și fulgerat împotriva ei. Aceeași Comisie însă nu se plânge deloc de nicio facilitate introdusă pentru importul de muncitori din Nepal, Pakistan sau mai știu eu de unde!
Ajunși aici, probabil îmi veți da dreptate doar parțial și ați putea obiecta cam așa: „OK, exemplele date se referă toate la avantaje prin intermediul scutirilor de taxe și impozite, iar UE cere un tratament egal pentru toți. De ce nu sunt date exemple din zone în care suntem competitivi și UE ne atacă?”. Ei, iaca, tocmai aici voiam să ajung.
A existat un domeniu în care România ajunsese să deranjeze teribil la nivel european, anume transporturile. Din păcate noi am fost condamnați la subdezvoltare industrială, dar transportatorii noștri au intuit oportunitatea și au intrat adânc în zona transporturilor europene de marfă. Atât de adânc încât au ajuns să facă jocurile, scoțând pe bară operatori care credeau că au monopol asupra unor zone. Transportatorii români jucau bine de tot la capitolul preț. Calitatea este cumva constantă în transporturi, astfel încât au găsit calea către optimizarea prețului, devenind extrem de competitivi. Inițial s-au pus pus piedici prin ridicarea standardelor camioanelor, dar operatorii români s-au aliniat rapid, modernizându-și flotele în timp record.
Supărați de amploarea fenomenului, nemții au bătut cu pumnu-n masă și au fost sprijiniți din plin de Comisia Europeană, ajungându-se în final la adoptarea aberantului „Pachet de Mobilitate”. Prin măsura ilogică și strâmbă adoptată de Comisia Europeană, s-a cerut ca orice camion să ajungă în țara de origine la un interval de timp(3 săptămâni, dacă nu mă înșel). Este o decizie atât de aberantă încât simpla lecturare a sa stârnește hohote de râs. Comisia care pretinde că că are o solidă politică de mediu, cere kilometri suplimentari pentru camioanele de la marginea Uniunii. Aceeași Comisie care susține libera circulație a oamenilor și mărfurilor, o împiedică prin acest pachet de măsuri. E ceva absurd! Astfel, transportatorilor li s-au pus brutal în față alternative mizerabile: ori își marchează pierderi prin deplasarea aiuristică a camioanelor până în România, ori își mută firmele în Germania, ori acceptă migrația șoferilor către Vest. De întâmplat s-a întâmplat câte puțin din fiecare.
Nu vă mai dau și alte exemple deoarece înțelegeți bine fenomenul. Și abia acum ajungem și la miza anulării alegerilor. Comisia Europeană își impune servanți la nivelele esențiale ale puterii pentru a-și putea face aici politica sa bizară. De aceea unul ca Georgescu nu avea cum să fie aprobat de grangurii de la Bruxelles și de aceea s-a intrat cu crampoanele sfidându-se cea mai elementară logică. Tot din același motiv s-a făcut larga coaliție a partidelor așa-zis europene și s-a impus pe repede-înainte un guvern al trădării naționale, având în frunte un covrigar care, mai nou, face clipuri inepte pe TikTok.
Singura chestiune pe care nu o înțeleg este comportamentul lui Pambuccian cel care a avizat extrem de senin impozitarea de acum a domeniului IT. În momentul de față, mai mult ca niciodată, domeniul are nevoie de sprijin întrucât competitivitatea IT-iștilor români este pusă la grea încercare și e nevoie de măsuri active pentru a preveni o dărâmare a industriei locale. Deja prețurile practicate de firmele autohtone sunt cumva similare concurenților occidentali și asta nu e bine. Desigur, aici au o parte mare de vină companiile autohtone care, în loc să meargă pe crearea de produse proprii - cu marje infinit mai mari - au ales calea facilă a „lohn-ului IT”. Iar acum sunt puse la grea încercare.
Închei articolul de azi reamintindu-vă că spirala corupției și a comportamentului anti-românesc începe de-aici, de la bază, și se termină undeva la vârful Comisiei Europene. În timp ce interesele noastre sunt permanent ignorate, interesele marilor țări ale Uniunii sunt tratate cu respect. De aceea noi suntem permanent condamnați la subdezvoltare în timp ce alții se dezvoltă armonios pe cadavrul nostru.
E timpul să privim cât se poate de pragmatic apartenența noastră la această lipitoare numită Uniunea Europeană. Toate facilitățile sale sunt, în realitate, capcane și de aceea e nevoie de o renegociere strictă a apartenenței noastre, mai ales în condițiile în care, în scurt timp, ne vor face praf și agricultura.
Fiecare om ar trebui să vadă realitatea care i se arată, nu fabulațiile propagandei. Noi suntem distruși programatic deoarece, până acum, am fost buni ca livratori de forță de muncă de diverse calificări către piețele europene. Când nu mai pot, oamenii aceia se întorc în România unde, tot pe banii țării trebuie să li se asigure un trai cât de cât de subzistență, trebuie să li se acorde asistență medicală s.a.m.d. Însă țara nu are de unde întrucât orice domeniu care funcționează e vânat cu cerbicie de la Bruxelles și îngenuncheat prin intermediul trădătorilor din țară. În final, când România nu va mai avea nicio relevanță, i se va arăta ușa. Așa că, decât să fim noi dați afară atunci când nu mai suntem relevanți deloc, nu mai bine punem piciorul în prag acum, impunându-ne punctul de vedere când încă putem s-o facem. Suntem la bifurcație: ori mergem pe calea interesului propriu, ori murim în banalitate.
Dupa 1990 Europa Occidentala a beneficiat gratuit de milioane de cetateni din fostul bloc est-sovietic.Oameni foarte bine pregatiti si scoliti in tarile lor natale, de la ingineri, medici, economisti, profesori, etc pana la meseriasi din toate domeniile, electricieni, constructori, instalatori, lacatusi mecanici, sudori, fierari betonisti, etc.Sa retinem ca toata aceasta forta gratuita de munca era formata preponderent din rasa caucaziana, oameni extrem de usor de integrat cu o cultura si religie asemanatoare populatiilor vestice.Enorm avantaj.Un alt mare avantaj a fost deschiderea unor noi piete de desfacere cu potential enorm.Apoi, jefuirea sistematica a resurselor, jaf care continua si astazi nestingherit.Sa nu uitam ca Romania a fost primita in marea "familie" UE dupa 17 ani, in 2007, an in care a explodat turismul esticilor catre Occident.Tari ca Austria, Grecia, Franta, Italia, Spania, etc. au castigat sute de miliarde de E.Daca anul acesta, spre exemplu, nu ar mai merge niciun turist roman in Grecia, ar fi inceputul falimentului pentru turismul grecesc.Asadar, practic ne-au "nivelat",ne-au folosit, ne-am injosit, ne-au jefuit si inca o mai fac.In momentul de fata Europa Occidentala are prea multi blovani in "rucsacul" Green Deal, a ramas fara resurse ieftine si e cotropita efectiv de rase non-caucaziene, ducand cu ele culturi si religii incompatibile cu Occidentul;populatii care nu se vor integra niciodata.Din pacate se pare ca in aceasta cadere libera vom fi trasi si noi intr-o gaura neagra, impreuna cu Occidentul.
RăspundețiȘtergerePropun ca în locul impozitării programatorilor să introducem o primă lunară de impulsionare a acestora.
RăspundețiȘtergereAstfel de la mic la mare, fiecare român, inclusiv cei cu salariul minim pe economie, să poată contribui după posibilități la binestarea sărmanilor programatori cu salarii mici oropsiți de soartă.
Astfel toată lumea va fi fericită. Dezvoltatorii de app-uri, numiți pompos programatori, își vor putea în sfârșit face creditul pentru a 3-a casă pe care s-o dea la închiriat celor ce-i susțin economic prin impozitele lor. Șefii lor securiști vor scoate mai puțin din buzunare la salarii. Și nu în ultimul rând, ceilalți fraieri muncitori nescutiți de taxe, mai puțin valoroși, vor avea satisfacția de a contribui la bună-starea votanților USR și ai șefilor acestora cu origini sănătoase.
e clar ca nu prea ai inteles nimic si nici macar nu ai habar cum se creeza un efect de levier prin acordarea unor scutiri fiscale. Sigur ca poti sa iti dai cu parerea dar poate ar fi mai optim sa inveti putina economie dupa care sa faci misto prin datu' cu parerea...! Revenind la fondul problemei - pana acum de peste 30 de ani au cam avut ce sa fure, prin diverse scheme. Problema in momentul de fata este ca realitatea economica sa modificat si nu mai merge cu "vechile fente" pe care toti Politrucii ( si cei de la Bruxeles si cei din Bucuresti) erau obisnuiti fiind practic "deposetati" de jucarii si prin urmare fara solutii - asa ca se adopta "solutii disperate in stil pompieristic". Toata lumea vede ca vasul UE - ia apa la greu dar inca nimeni nu sa decis sa abandoneze nava. Cel mai probabil o sa se decida sa abandoneze nava tot cei care au beneficiat mai mult din schema asta ( adica Nemtii si Francezii) dupa care Dumezeu cu Mila.
ȘtergereTu ești cel care habar n-are de nimic.
ȘtergereScutește-mă cu teoria ta economică de doi bani, de tip nutreț pentru cretini, că oamenii s-au săturat efectiv de toate nedreptățile, indiferent de unde vin ele.
Plătește-ți taxele rezistentule nesimțit cu salariu mare care urli in continuu că vrei țară ca afară. Dacă amărâtul cu salariu minim pe care îl disprețuiești o face, fă-o și tu! La el nu merge levieru?
Teoria levierului și cea de tip trickle-down-economics și le spun scutiții unii altora în timp ce-și miros reciproc bășinile și se minunează de parfumul lor deosebit.
Pe logica dumitale n-ar trebui să ne deranjeze "optimizările" fiscale ale corporațiilor care se eschivează de la plata taxelor pentru că aduc locuri de muncă, crește PIB-ul și levier and shieet.
Scutește-mă. Dar nu de taxe.
E clar că nici tu nu ai înțeles nimic din ceea ce a vrut el să zică.
ȘtergereDumnezeu are grija de toti copiii Lui. Deci va avea grija si de Ue, copilul care face cele mai mari nazbatii:
RăspundețiȘtergerehttps://hotnews.ro/incendiile-din-los-angeles-trei-persoane-sunt-invinovatite-pentru-dimensiunile-dezastrului-1879165
UE e copilul dracului
ȘtergereComisia europeană este un Joker, nu un Batman și va rămâne așa până când își respectă propriile lor angajamente de "reducerea decalajelor economice și de dezvoltare între diferitele regiuni ale UE. "
RăspundețiȘtergerePentru aceasta trebuie sa adopte două legi clare:
- Același salar și pensie în toată Uniunea Europeană
- Aceleași impozite și taxe ale populației muncitoare
Nu se face asta?!?!?!?
Atunci este jaf in stil Joker și Harley Quinn
Suntem într-un desen animat cu principiile de reducere a decupajelor economice clamate sus și tare și jaful națiunilor in spate care de fapt adâncesc acest decalaj și mai mult.
Beneficiază doar firmele și capitaliștii putrezi. Populimea e belita că în desene animate. Nu contăm, nu existăm pentru ei pentru că chiar nu existăm. Că să vadă că existăm trebuie făcută dovada existenței noatre cumva.
Iohannis a preluat aceași metodă a Comisiei europene, că noi nu existăm.
Cum dovedim noi ca popor că existăm?
Asta Este întrebarea: a fi sau a deveni?
Până în 4 mai (sau alta dată de votare dacă va mai fi și exista vreodată)avem timp sa rumegăm întrebarea cum dovedim că existăm după ce ne-au anulat existența?
Exact aceasta egalizare este in curs, si anume ca toata populatia Europei sa aibe acelasi venit de cca 300 - 500 de EUR.
ȘtergereSi asta pentru ca sclavii adusi din Africa ca sa faca muncile grele sau murdare se multumesc si cu acest venit, iar munca la banda a localnicilor este deja inlocuita cu linii automate de productie, iar meserii ca medic, avocat sau profesor au inceput deja sa fie inlocuite de inteligenta artificiala.
Cu alte cuvinte, ei imperialistii nu mai au nevoie de o clasa muncitoare, pe care o linisteste cu acei "Burger Geld" bani de suptavietuire a cetatenilor de a caror munca nu are nevoie nimeni.
Dar si acesti bani ti se vor da conditionat, adica daca te lasi vaxininat, si daca te lasi vaxinat, in cativa ani va urma Exitul, adica trecerea in lumea aflata in ceruri.
Asta ii va astepta pe toti fraierii care cred asa a proasta, ca globalismul se face in favoarea parazitilor umani, care nu numai ca fac degeaba umbra pamantului, ba chiar consuma si resursele de care au nevoie in viitor marile Satane care conduc lumea din umbra, catre distrugerea civilizatiei actuale!
Ca sa poti stabili aceleasi salarii, pensii, impozite si taxe in doua tari, trebuie ca acele tari sa aiba acelasi nivel de dezvoltare (sau niveluri sensibil egale), aceleasi surse de aprovizionare si aceleasi comisioane legale pentru tot (ca sa aiba si aceleasi preturi la orice!), aceleasi legi, industrii si agriculturi egal dezvoltate, aceleasi... orice.
ȘtergereNu e imposibil dar e extrem de greu. Si e vorba de DOUA tari!
Ei, cand vorbim de UE, care are 27 de tari in componenta, e si mai greu, mai ales ca diferenta dintre cea mai dezvoltata si cea mai putin dezvoltata tara, se masoara in zeci, daca nu chiar sute de ani!
Nu cu scutiri de impozite se tin ''absolventii'' de orice, in Tara .
RăspundețiȘtergereIa sa li se impute contravaloarea studiilo, sa vedem daca mai pleaca !
Sau sa li se ceara sa faca imprumuturi la banci pentru a-si plati studiile, dupa care sa inapoieze banii in citiva ani, TIMP IN CARE SA TREBUIASCA SA LUCREZE IN TARA.
Daca nu se face ceva pe aceasta linie, vom plati ca timpitii sa scolim niste handralai, dupa care ei pleaca sa fie ''storsi'' de catre aia care se cret coboritori din zei !!!
Asa ar fi corect.
Ștergere"Ia sa li se impute contravaloarea studiilo, sa vedem daca mai pleaca !
ȘtergereSau sa li se ceara sa faca imprumuturi la banci pentru a-si plati studiile, dupa care sa inapoieze banii in citiva ani, TIMP IN CARE SA TREBUIASCA SA LUCREZE IN TARA."
Vor pleca si mai repede fara gand de intoarcere pentru simplul motiv ca banii pe care ii vor castiga in afara vor fi mai multi si vor plati datoria mai rapid.
Dar nu se va ajunge acolo, pentru simplul motiv ca in fiecare an zeci de mii de absolventi vor da statul in judecata in instantele internationale, acolo unde statul pierde procese pe banda rulanta si vor cere si despagubiri masive. Pe langa faptul ca statul roman nu poate ingradi libertatea de miscare transformand tara intr-o ferma de vaci asa cum au facut-o comunistii, nici macar nu poate pretinde ca invatamantul a fost "gratuit" pentru simplul motiv ca parintii si bunicii acelor absolventi au platit taxe si impozite pe venituri si pe proprietati, iar intreaga familie a platit toata viata taxe pe consum, adica tva, accize la energie si accize la combustibili, care sunt prezente in pretul final al oricarui produs si serviciu existent pe piata.
Asa ca statul roman se va mai face inca o data de ras la nivel international iar voi prostii si frustratii ce va zbateti in saracie, tot cu buza umflata veti ramane, iar IT-stii, ca vad ca doar de astia va fute grija ca au facilitati, tot o viata buna vor avea.
Sa nu mai vorbim despre faptul ca o gramada de copii inteligenti fac studiile universitare direct in strainatate, unii dintre ei primind si burse de studii sau chiar ajutoare pentru persoane defavorizate. In mod evident aceasta categorie de oameni va trebui sa dea statul roman in judecata, pentru ca statul roman trebuie sa le dea inapoi cu dobanda banii platiti de parintii lor prin tot felul de impozite, accize si taxe, iar de banii respectivi statul nu le-a dat nimic la schimb.
Acum intelegi care este realitatea prostivane?
Din ciclul "mama prostilor este mereu gravida, iar tu esti printre cei mai prosti dintre cei prosti":
https://www.economica.net/solutia-academiei-romane-la-exodul-creierelor-absolventii-de-facultate-obligati-sa-lucreze-in-tara-pe-o-perioada-egala-cu-durata-studiilor_133564.html
Cele 237 de comentarii pe acest subiect, sunt mai mult decat edificatoare:
https://arhiblog.ro/acord-studentii-obligati-ramana-tara-dupa-terminarea-studiilor/
Nu e chiar asa. Daca ar avea unde sa se angajeze aici toti absolventii, as fi de acord cu plata contravalorii studiilor in cazul plecarii din tara. Problema e ca pe absolventi, nu-i prea angajeaza nimeni aici! Pe de o parte, pentru ca n-au cu ce sa-i plateasca, chiar daca ar avea nevoie de ei. Pe de alta parte, angajatorul roman, cere potentialilor angajati, experienta. De unde sa aiba saracul absolvent experienta, daca nu-l angajeaza nimeni?
ȘtergereDa, scutirea de impozite pentru absolventii de orice, ar fi benefica si foarte productiva, daca chiar s-ar face dar din pacate, nu se face decat pentru unii, asa ca n-avem despre ce vorbi.
E rau ca ne pleaca copii sa lucreze in strainatate dar ei nu pleaca nici ca vor ei, nici ca vrem noi: multi dintre ei, pur si simplu n-au unde sa se angajeze aici!
Si mai e ceva: spre exemplu, pentru angajarea unui medic care abia a absolvit, la un spital de stat, desi e nevoie enorma de medici de toate specialitatile, spaga pleaca de la 20 mii euro!
Iar aia care stim despre ce e vorba, nu platim ca tampitii ci ca parintii si nu ne privim copii ca pe niste handralai ci, ca pe copii nostri. In plus, te inseli daca-ti imaginezi ca actuala "scolarizare gratuita" e cu adevarat gratuita in vreun fel! Crede-ma, eu mi-am tinut 5 copii in facultate si stiu bine ce vorbesc!
Dar deh, fiecare intelege in felul lui ce vede...
Faultand Romania, si nu doar Romania - pentru ca urmeaza faultarea "Deutschland ueber Alles" - Musk&Trump saboteaza Ue la temelii! 🤣
RăspundețiȘtergerehttps://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/ce-vrea-elon-musk-de-la-romania
Pacea mondiala va deveni posibila, doar daca America va renunta ca sa mai sprijine - sustinand insa Nationalismul Suveranist din statele respective - Globalismul unor masoni meschini si calici din Ue si din Marea Britanie.
Nu e de mirare comportamentul Iudelor autohtone, despre care știm ca iau deciziile antinationale în acelasi ritm în care respira! Sa nu uitam de uciderea în masa a porcilor, oilor și păsărilor domestice, sub pretextul unor boli inventate, prin care au distrus afacerile și au falimentat fermierii și crescătorii de animale romani! Eu am vorbit cu unii dintre ei, care mi-au spus ca mai toți sunt afectați, fie de genocidul animalelor, fie de condițiile și interdicțiile legate de creșterea, întreținerea și vanzarea animalelor și de blestemata de E-factura, și ca, sunt pregatiti pt lupta la baioneta cu bestiile regimului, atunci cand sunt semne clare ca ăștia sunt pe cale sa piardă controlul în Colonie!
RăspundețiȘtergerePrivitor la facilitarile acordate - intrega schema de reglementarii europene e facuta parca cu dedicatie sa faciliteze beneficii doar pentru o anumita "parte interesata"... acum ca sa ajuns la fundul sacului. Acest fapt corelat cu politicile imbecile propuse si solicitate de birocratii de la Buxelles (vezi GreenDeal & suff) practic duce toata sandramaua spre implozie, pentru ca nu are un fundament solid. Funamentul UE a fost pus la punct de Americani si finantat de acestia prin diverse mecanisme financiare. Avand in vedere ca azi Americanii sunt "stransi cu usa" prin posibilitatea ca tiparnita de Dolari sa nu mai functioneze ca si pana acum iar Dolarul sa nu mai fie o moneda de rezerva.... se va ajunge in curand ca fiecare sa fie pe cont propriu si toti sa fie impotriva tuturor.... abia atunci se va observa cum UE va deveni o forma fara fond cum a fost si URSS si va subcomba.
RăspundețiȘtergereTot ceea ce ne prezentati in fiecare zi, sunt expuneri ale unor fapte si situatii care ar trebui sa ingrijoreze la modul cel mai serios, tot poporul roman, ba chiar si toata Europa, cu exceptia Ungariei lui Orban, care de la inceput a spus clar ca tara sa nu a intrat in UE ca sa fie distrusa, ci ca sa fie ajutata sa se ridice la nivelul de dezvoltare a prosperelor tari din Europa, lucru de neacceptat pentru mafia criminala din varful UE care serveste interesele spurcate ale Satanelor, care la fel ca unu Adolf, se viseaza stapanii lumii.
RăspundețiȘtergereAstazi se trece prea usor cu vederea faptul ca aceasta UE este inca de la inceput conceputa ca o constructie americana orientata anti Europa, care nu mai are nimic in comun cu idealurile marilor personalitati politice ale Europei anilor 50 ca Jean Monet si Robert Schumann, cei care doreau ca acea Comunitate a Carbunelui si a Otelului, sa se transforme intr-o Europa unita si prospera a statelor nationale suverane si independente.
In timp ce astazi UE, a devenit instrumentul politic al unei NATO, care s-a dat peste cap ca in poveste, si dintr-o organizatie de aparare, a devenit o organizatie criminala de agresiuni ilegale cu scop de jaf si de subjugare a tarilor care nu vor sa joace dupa cum li se canta de la Beshington WC.
Aceasta uniune de astazi, are la baza planul Kalergi de distrugere a tarilor europene, dar si a rasei albe, care prin arma migratiei trebuie sa fie inlocuita cu tuciurii cu un IQ de redus, dar care sunt extrem de fanatici atunci cand e vorba de ideologia lor islamo-fascista in care pedofilia este o libertate elementara de baza, ptr ca si prorocul lor la 55 de ani, s-a casatorit cu o fetita de 13 ani, si ce face mamona lor, este un exemplu de urmat pentru toti cei care-l urmeaza.
Evident ca la inceputuri, prin 1927, Planul Kalergi era doar o teorie a conspiratiei, dar care a devenit ulterior un plan de aplicat in UE, plan pe care astazi il vedem aplicat in practica, asa cum ne-o dovedeste si Marele Premiu European Kalergi, care este acordat conducatorilor de state, care isi distrug propria tara din interior, asa cum a fost scro...pardon am vrut sa zic Doamna Angela Merkel sau fascistul Joiannis, care s-a auto-pozitionat in pozitia dictatorului care se pare ca este convins, ca are misiunea divina de a conduce Romania, pe ultimul ei drum.
Toate acestea fiind posibile cu aprobarea tacita a maimutelor cu buletin, care cred totul asa a proasta, pentru ca atunci cand nu stiu nimic, e buna si credinta, chiar daca este asa a proasta, precum ca Domnul Nimeni de Niciunde ii va salva de la pieirea in care ii atrage tot mai mult, Dumnezeul veacului acesta, cel care este aducatorul de lumina (de ex in miezul noptii (de Inviere), numit in latina Lux Feres si in romana ... ?
Dan Diaconu sa fim exacti- scutirea de impozit si la IT si in constructii este la angajator. Nefiind concurenta pe aceasta piata a muncii( deficit mare de petsonal) , angajatul isi negociaza venitul net, nu pe cel brut. Banii raman angajatorului nu angajatului. Daca am avea impozitare progresiva si fiecare ne am plati taxele ( acum le plateste in numele nostru angajatorul, banii nu trec prin contul nostru) atunci am vorbi de o scutire a angajatului. Miscarea pe care o fac angajatorii este sa le faca firme la angajati!!
RăspundețiȘtergereImpozitarea progresita e cea mai mare prostie - si calea sigura spre a nu mai face nimeni nimic decat strictul necesar..... din perspectiva muncii - Pentru ce sa muncesc mai mult si sa ramana in buzunar cu mai putin - fix asta face impozitarea progresiva - e calea sigura spre "groapa"
Ștergere"Pentru început să ne oprim asupra IT-iștilor. Știu, aveți un colț împotriva lor deoarece au devenit vizibili câțiva idioți corect politic... Așa s-a ajuns, în final, la impozit zero."
RăspundețiȘtergereProstimea si saracimea are doi colți gigantici, mai mari decat cei de mamut, impotriva IT-stilor:
1. Inferioritatea intelectuala.
Practic vorbind, prostimea realizeaza ca motivul principal al saraciei si al lipsurilor in care se scalda si traieste zi de zi este fix lipsa educatiei si a inteligentei, stare de fapt care in ciuda oricator eforturi si munci fizice presteaza nu ii va pune pe picior de egalitate in privinta castigurilor IT-stilor. Cum sa nu plezneasca fierea in tine de ciuda cand tu te spetesti fizic de dimineata pana seara si la sfarsit de luna castigi 5000 de RON, iar "un baiat cu calculatorul" care lucreaza relaxat si parfumat la birou la aer conditionat sau la caldurica castiga la sfarsit de luna 5000 de euro sau mai mult.
Ceea ce nu vrea prostimea si saracimea sa recunoasca este faptul ca IT-ul, desi poate fi disponibil aproape oricui, este un domeniu cu multe specializari, complex si greu ce necesita o pregatire educationala si un efort intelectual sustinut si de lunga durata. Ori prostimea si saracimea nu vrea sa depuna astfel de efort si tot timpul gaseste scuze penibile ca "nu pot", "nu am timp", "nu am conditii", "e prea tarziu", etc si propune solutii retardate, asa cum se vede aproape zilnic prin comentariile de pe acest blog, ca mutatul la tara sau in munti, lucratul pamantului sau pastoritul in regim de subzistenta, renuntarea la tehnologie, traitul fara planificare la intamplare si la voia sortii (ce-o fi o fi) sau dupa dogmele inepte religioase (ce-o vrea ăl dă sus), etc, ca sa nu mai vorbim despre frica irationala de utilaje, automatizari, robotica, AI/ML, etc stari de fapt ce ii vor adanci si mai mult in prostie si in saracie. Nu doar pe ei, dar si pe copiii lor care vor fi mai prosti si mai saraci decat parintii.
https://quotefancy.com/media/wallpaper/3840x2160/2048809-Gloria-Steinem-Quote-Rich-People-plan-for-three-generations-Poor.jpg
Nu uitati ca IT-ul si Finanțele sunt doua domenii in care oferta locurilor de munca la nivel global nu este acoperita de cel putin 2 decenii si este in creste an de an! Cine nu stapaneste tehnologia si finantele, adica fundatia si structura inovatiei, dezvoltarii si antreprenoriatului, si nu este extrem de eficient in aceste doua domenii va intra in faliment si se va intoarce in Evul Mediu, fie ca vorbim de o companie privata fie ca vorbim despre un stat/natiune.
https://panorama.ro/vanatoare-talente-angajati-ideali-romania-lume/
https://go.manpowergroup.com/talent-shortage
https://workforce-resources.manpowergroup.com/white-papers/experis-it-world-of-work-2024-outlook
https://training.linuxfoundation.org/wp-content/uploads/2024/04/2024-Tech-Talent-Report-FINAL.pdf
Help!
ȘtergereDe ce merg cu hopuri si cad des site uri
le uzuale din Ro?
De ce alea care merg , se tot modifica, cu sau fara up gradare, si cand nu e necesar?
Mie, ca user pensionar , nulitate in IT, dar trecut prin inginerie ancestrala, trăitor in Colonia, imi miroase a treaba făcută pr0$t, hard uri sh și a contracte umflate.
2. Fostele facilitati fiscale
RăspundețiȘtergereDoar unele companii si doar unii IT-sti in functie de codul COR aveau anumite facilitati fiscale. Acest lucru nu inseamna ca acele companii erau scutite in totalitate de plata taxelor si a impozitelor, iar angajatii cu anumite coduri COR erau scutiti doar de plata celor 10% impozit pe venit, nefiind scutiti si de plata CAS si CASS.
Cum sa nu te macine râca si sa nu mergi pe clasicul "sa moara si capra vecinului" cand te uiti la IT-sti si vezi ca dupa ce ca castiga si de 5-10 ori mai mult decat tine, mai au si scutiri fiscale? Oricum, aceasta stare de fapt s-a terminat acum. Facilitatile fiscale s-au anulat de la 1 ianuarie, iar de la 1 aprilie, o data cu schimbarea anului fiscal, urmau si cresterile de taxe si de impozite, momentan amanate din cauza alegerilor perzidentiale.
Dupa care va urma... exodul IT-stilor si a altor specialisti cu calificari inalte si mutarea firmelor din Romania.
Si uite asa... Romania va pierde cateva zeci, poate sute de mii de IT-sti si de specialisti si se va adanci mai mult in faliment. Va trece de la o populatie pregatita de maxim 3% ce ii producea cu costuri extrem de reduse mult peste 10% din PIB la specialisti lipsa si la gaura bugetara. Toti sarantocii si prostii impreuna cu toti ciolacii si feseneii pe care ii voteza de peste 35 de ani se vor linge pe bot de un purcoi de bani, dar... vor rasufla usurati.
Doar "s-a facut dreptate" si "s-au inlaturat inechitatile sociale"!
"Ca să beneficieze de asigurările sociale vor plăti singuri, la minim, dările către stat și, probabil, vor suplimenta plățile către schemele de pensii private. Sau își vor economisi singuri banii de pensie că oricum ieși mai bine! Și uite-așa ieși infinit mai bine!"
Nu vor plati absolut nimic la stat!
Pe termen lung iesi mult mai bine si mai ieftin daca:
1. Iti faci asigurare medicala privata la o companie de top specializata in asa ceva, nu la "clinici" private cum este in Romania. Vezi de exemplu Bupa Insurance sau Global Health.
https://www.bupaglobal.com/en
https://www.bupa.com/
https://iqmed.ro/bupa/
https://www.globality-health.com/
2. Iti faci un cont de investitii la un fond de pensi privat din afara Romaniei sau iti cumperi actiuni la bursa de pe piata globala. Ca tot vorbim de IT-sti, multi dintre ei au bani bagati in fonduri de pensii private din Emiratele Arabe si din Singapore. Nici mcar nu se mai complica cu Romania sau cu Europa si cu lumea vestica in general. Ba chiar isi fac planuri de retragere la pensie sau cand s-or satura de munca si vor considera ca au strans destul prin tari ca Malaezia, ca nu au chef sa plateasca taxe si impozite de nici un fel pentru nimic. Sa nu va mai spun de faptul ca cunosc IT-sti care au cateva sute de Bitcoini inca de pe vremea cand acestia costat cativa dolari, de crapa fiere-n conspirationisti si mai multe nu.
https://www.imi.gov.my/index.php/en/main-services/malaysia-my-second-home-mmh2-en/
https://ownpropertyabroad.com/malaysia/my-second-home-mm2h-malaysia-guide/
https://en.wikipedia.org/wiki/Malaysia_My_Second_Home
Si uite asa moare "visul socialist" si toate ineptiile cu egalitatea, cu contractul social si cu datoria fata de tara.
"Desigur, aici au o parte mare de vină companiile autohtone care, în loc să meargă pe crearea de produse proprii - cu marje infinit mai mari - au ales calea facilă a „lohn-ului IT”. Iar acum sunt puse la grea încercare."
RăspundețiȘtergereSi infastructura aia pentru servicii cine si cu ce ti-o face si cine si cum ti-o intretine?
Spune-mi si mie o companie din Romania care are un datacenter adevarat. Cand eram eu prin Romania se facuse mare valva ca Romtelecom isi cunstruise un "datacenter" in care bagase 6 milioane de dolari, fiind cel mai mare din Ro la acea data. Orice om care a vazut un datacenter adevarat stie ca daca bagi 6 mil in servere si echipamente profesionale nu poti umple cu ele nici macar un garaj pentru o masina. De aia toata Romania este la ora actuala prin "Cloud-uri" straine, ca altfel ajungi la mana unor ciumpalaci guralivi ca asta care umpluse tot internetul cu limbarita lui.
https://ziardecluj.ro/webfactor-firma-de-hosting-a-clujeanului-horia-vasiliu-a-pus-in-cap-mii-de-site-uri-printre-care-si-bloguri-importante-vasiliu-e-dator-vandut-firmei-tci-peste-25-000-de-euro-datorii-la-facturile/
https://ziardecluj.ro/horia-vasiliu-impostorul-de-la-firma-de-hosting-webfactor-are-deja-48-de-ore-de-cand-isi-bate-joc-de-clienti-in-loc-sa-isi-ceara-scuze-el-profereaza-amenintari-catre-clienti-violenta-un-stil-de/
https://ziardecluj.ro/vasiliu-de-la-webfucktor-are-o-datorie-de-6000-de-lei-la-upc-nu-are-bani-l-a-parasit-si-tehnicul/
Apropo, un Software Architect, un Network Erchitect, un Linux Architect, un Cloud Architect, un DevOps Architect plus diversi specialisti seniori in CyberSecurity, iti cer un salariu minim de 10.000 de euro pe luna plus diverse alte beneficii ca traininguri si certificari gratuite, asigurari medicale de top la firme private nu la "clinici", diurne mari si cazari de top daca trebuie sa faca deplasari, contributii suplimentare sa fonduri bune de pensii private, plus o gramada de alte nimicuri ca abonamente la sala, decontari vacante sau concedii, masina de serviciu daca este cazul, masa gratuita, etc. Altfel te scuipa intre ochi si se pisa pe compania ta. Spune-mi si mie cine ofera asa ceva in Romania?
"E timpul să privim cât se poate de pragmatic apartenența noastră la această lipitoare numită Uniunea Europeană."
Romania se afla in aceasta situatie din cauza romanilor, nu din cauza strainilor, asa ca este timpul ca fiecare roman in parte sa-si analizeze foarte pragmatic apartenenta la aceasta groapa de gunoi numita Romania, care refuza cu inversunare de milenii sa aibe o existenta demna si cu respect fata se sine insasi.
https://evadare.ro/politica/te-ai-descurca-cu-500-de-lei-pe-luna/
1. Da, infrastructura e deficitară, dar pentru a face un produs vandabil poți să utilizezi datacentere străine, nu-i aici problema!
Ștergere2. Costurile experților sunt mari, dar pot fi plătite și în România. De altfel, există asemenea salarii în industria locală. Ideea e că dacă ai un produs propriu, marjele sunt atât de mario încât salariile acelea chiar sunt ultima problemă.
3. „România se află în această situație din cauza românilor, nu din cauza strainilor” - parțial adevărat. Românii au partea lor masivă de vină, dar țara e cucerită de străini, care au impus o ideologie distructivă aici. „Avem nevoie de investitori străini”, „vreau o țară ca afară” etc. Ideea e că oricum am da-o, până nu se trezesc românii nu se poate face nimic.
Da poti folosi datacentere/clouduri straine, dar cum am mai spus: ai nevoie de specialisti foarte buni care sa iti construiasca, mentina si securizeze infrastructura, ai nevoie de specialisti care sa iti dezvolte, mentina si securizeze serviciul respectiv si mai ai nevoie de alti specialisti de top care sa-ti construiasca brandul si strategia de comunicare, care sa-ti contruiasca si mentina imaginea in social media, care sa-ti marketeze, sa-ti promoveze si sa-ti vanda la nivel international produsele si serviciile, plus multi altii, altfel nu te ridici nici macar la nivel de boutique. Unde anume ii gasesti, ca vasta majoritate a specialistilor buni, indiferent de domeniu ii gasesti in diaspora, nu in tara, ca doar nu sunt atat de prosti incat sa accepte salarii minuscule in Romania oferite de vatafii autohtoni si nu sunt nici atat de lipsiti de respect fata de sine incat sa lucreze prin gunoare de firme ca Siveco sau UTI sau pe la Ghiță, amicul lui Ponta.
ȘtergereCrezi ca este o intampalre faptul ca vasta majoritate a firmelor de IT din Romania se ocupa de support/help desk, "lohn" si testing, nefiind altceva decat indienii Europei?
Iti spun eu cine sunt cei care ii mai gaseti prin Romania.
In primul rand sunt cei ce au fost suficient de norocosi si au reusit sa-si creeze o situatie materiala buna pe care nu vor s-o lichideze in tara pentru a pleca de la aproape zero in strainatate.
In al doilea rand sunt cei care lucrau pana acum pe microintreprinderi si le convenea sa plateasca 1% pe cifra de afaceri, chiar daca nu aveau deduceri fiscale dar scapau de dureri de cap si frecusuri cu ANAF, si 5% pe dividende. Acum pur si simplu nu se mai justifica o astfel de microintreprindere pentru ca iti faci firma in diverse locatii ca Emiratele si sa platesti 3% la incasarea dividendelor in tara, sau in Tenerife unde le platasti 4% spaniololor si nu platesti nimic pe dividende in Romania, plus ca la incasarea oricaror dividende obtinute in orice fel statul roman te obliga acum sa platesti o suma colosala la CAS si CASS (echivalentul a 40 de salarii minime). Ori in conditiile astea de ce ai mai ramane in Romania sau sa lucrezi din Romania chiar si pe firme straine? Dubaiul de exemplu colcaie de "influenceri", de specialisti si de (mici) antreprenori in diverse domenii. Numai cine nu a fost pe acolo, cu afaceri, nu ca turist, nu cunoaste aceste lucruri. Si asta este doar un exemplu.
Ca sa iti dau un exemplu concret al unui amic din perioada liceului. El IT-st de profesie si nevasta-sa medic. A facut Politehnica in Bucuresti, s-a angajat 2 ani pe acolo dupa care 4-5 ani a fost in UK unde a lucrat si a strans bani, s-a intors in Bucuresti unde si-a cumparat un apartament si unde a cunoscut-o pe nevasta-sa la vremea respectiva studenta, dar care si ea avea un apartament propriu cumparat de parinti. Dupa nuta si dupa examenul de rezidentiat al nevese-sii au hotarat sa se mute in orasul lui natal, o resedinta de judet. Nevasta-sa este din Pitesti btw. Si-au cumparat apartament, nevasta-sa este medic la Spitalul Judetean iar el lucreaza independent pe internet exclusiv pentru strainatate refuzand cu inversunare sa aibe de-a face cu firme romanesti indiferent de maimea lor si are luni de zile in care sare lejer de 20.000 de euro fara prea mari batai de cap si fara sa se speteasca muncind mai mult de 4-5 ore pe zi. Intre timp si-au cumparat o cocioaba cu o curte si gradina generoasa intr-un sat la 10-15 km de oras, au daramat totul si si-au construit o casa + dependinte + gradina de la zero. Asita ca ei nu mai pleaca, ca au venituri mar si o situatie materiala buna, 2 apartamente in Bucuresti, 1 in provincie, o casa nou si buna aproape de o resedinta de judet care nu este falita economic, el are si pensie privata in strainatate plus actiuni la bursa, dar... isi incurajeaza copiii sa plece din tara pentru ca "aici nu au viitor", motiv pentru care au fata studenta in Danemarca si baiatul in Olanda.
ȘtergereCam asta este realitatea cu Romania si cu specialisti IT autohtoni. Aia care chiar sunt buni si pe care ii gasesti angajati prin firme si prin corporatii pe plan local ii numeri pe degete. Restul sunt in strainatate sau "fantome" lucrand de acasa pentru piata externa. Multi dintre cei ramasi isi vor pune in mod serios intrebarea daca mai merita sa-si piarda timpul aiurea prin Romania si nervii cu toate abuzurile si ineptiile legislative ale statului si ale ANAF. Tine cont si de faptul ca in Romania toate serviciile oferite de stat in frunte cu educatia, sanatatea, justitia sunt doar niste glume proaste.
Corect.
ȘtergereMark Rutte (șeful NATO):
RăspundețiȘtergere(a) Plătiți mai mult de 2% la apărare,
(b) învățați rusă sau
(c) plecați în Noua Zeelandă.
Aleg c.
Mă rog, mai sunt și alte variante în caz de Al Treilea Război Mondial sau expansiune rusească:
Chile, Fiji, Islanda, Reunion, Uruguay...
Contul oficial al Ministerului iranian al Apărării de pe rețeaua de socializare X (interzisă în Rusia) a postat o ofertă de ajutor militar către țările pe care Donald Trump are ochii.
RăspundețiȘtergere„Așa cum am fost întotdeauna gata să sprijinim alte țări, Iranul este pregătit să ajute Canada, Mexic, Panama și Groenlanda în lupta împotriva agresiunii și terorismului SUA”.
Supapă:
RăspundețiȘtergereVIN RUȘII SA NE PLĂTEASCĂ DATORIILE
https://vm.tiktok.com/ZNeKV9nCR/
Rețeta din România exportată in Croația unde e turul 2 la alegeri
RăspundețiȘtergerehttps://www.facebook.com/watch/?v=988359519823034&rdid=OjM9A5jMPgvlji9e
Ca sa vezi si sa nu crezi!
RăspundețiȘtergere"Pe langa pierderea treptata a sute de mii de locuri de munca din Romania, infama ordonanta trenulet a retezat si dezvoltarea sistemului IT care aducea la bugetul de stat miliarde de euro, angajatii din IT renuntand masiv la firmele romanesti pentru unele noi in alte tari de unde statul roman nu primeste nici un LEU la buget!"
https://autolatest.ro/stiri/peste-3-000-de-romani-au-fost-dati-afara-din-industria-auto-in-ultima-luna-din-lipsa-de-responsabilitate-a-politicienilor/
ha! ha! ha!
Daca 1 leu netaxat per cap de IT-ist produce 15 lei la buget, de ce sa nu le dam bani IT-istilor ca sa-i inmulteasca cu 15??? In foarte scurt timp vom fi cea mai bogata tara din lume!
RăspundețiȘtergereCompaniile de produs sunt o raritate si in Europa de Vest. Domeniul software isi ia lumina de la marele licurici, unde se produce cam tot ce este important si profitabil. Lohn-ul IT din Romania se practica in special pentru firme europene din domenii altele decat software, gen automotive, finante, etc. Europa este o mortaciune, iar Romania este un vierme care se hraneste din hoitul ei urat mirositor. Fara investitori nu ai nici o sansa sa razbesti in tehnologie in ziua de azi, iar in Romania investitorii investesc numai si numai in moloz si produse de lux (bani aruncati pe fereastra). Pe plan global nu suntem nici foarte destepti, nici foarte harnici, nici foarte multi, nu avem legi fiscale favorabile afacerilor, deci nu prea avem niciun atu. Lucrurile nu se vor schimba niciodata in Romania, pentru ca suntem prostii Europei.
RăspundețiȘtergere