joi, 24 ianuarie 2008

Piaţa locuinţelor vechi


C
oface estimează că preţul locuinţelor vechi se va înscrie pe un puternic trend descendent în următoarea perioadă. Conform celor de la Coface, preţul imobilelor vechi se va înjumătăţi în următorii 3 ani.

Pentru România, scăderea de pe piaţa imobiliară vine într-un moment extrem de prost. Gravele dezechilibre economice şi lipsa de experienţă a pieţei imobiliare ar putea amplifica trendul descendent, ducând preţurile chiar mai jos. Oricum, recomand investitorilor o atenţie mărită la achiziţionarea titlurilor bancare de pe bursă. Nu trebuie uitat că marea majoritate a locuinţelor au fost achiziţionate prin intermediul creditelor ipotecare, aşa că ne-am putea confrunta cu o mini criză subprime mioritică.

Ceea ce fusese estimat încă de acum câteva luni pe acest blog se începe să se confirme...

3 comentarii:

  1. Exista cumva si o sursa a analizei Coface?

    RăspundețiȘtergere
  2. De unde ai luat acest studiu? Exsita si in varianta downloadabila?

    RăspundețiȘtergere
  3. asteptam ca preturile locuinteleor vechi sa fie mai realiste...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu) sau forumul Trenduri de pe Telegram(https://t.me/+HBtgL7y2hgVhMmY0).