joi, 24 ianuarie 2008

Veşti bune din Asia


P
e fondul unui climat generalizat negativ, veştile economice din Asia se constituie ca un veritabil balon de oxigen pentru pieţele financiare din întreaga lume. Astfel, conform statisticilor oficiale, economia chineză se află pe un puternic trend ascendent înregistrând, pentru al patrulea trimestru consecutiv, creştere economică(+11%).

Vestea a fost primită extrem de bine de către bursele asiatice care au crescut pentru a doua zi consecutiv. Indexul MSCI Asia Pacific a închis pe +1.4% după ce în şedinţa anterioară închise cu un avans de peste 4%.

La baza creşterilor se află şi recenta decizie a Băncii Centrale Chineze care a permis bancilor comerciale să achiziţioneze de pe bursă acţiuni ale întreprinderilor de stat chineze, sporind astfel interesul investitorilor de pe această piaţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu) sau forumul Trenduri de pe Telegram(https://t.me/+HBtgL7y2hgVhMmY0).