marți, 9 septembrie 2008

Optimismul lui Isărescu

Într-un interviu acordat Mediafax, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a afirmat răspicat că România nu se află în faţa pericolului unei aterizări bruşte. Este pentru prima dată când o personalitate de acest nivel se pronunţă tranşant în această privinţă.

Isărescu îşi argumentează opiniile în principal pe deosebirile existente între economia noastră şi cea a celorlalte state incluse de analişti pe lista "neagră" a ţărilor aflate în pericol de aterizare bruscă(deosebirea fundamentală fiind aceea că respectivele state funcţionează în regim de consiliu monetar). La un anumit nivel, explicaţiile oferite pot părea logice însă, gravele dezechilibre din economia autohtonă nu pot susţine aceste afirmaţii. Dacă ne raportăm numai la deficitul extern pe care Isărescu îl vede la sfârşitul anului de "numai" 14%(la nivelul anului 2007) putem afirma cu uşurinţă că România se află într-o cursă cu obstacole pe marginea prăpastiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)