luni, 29 septembrie 2008

Întrebări pentru Isărescu


Pentru că văd în ultima perioadă o disponibilitate specială pentru mass-media din partea lui Mugur Isărescu, m-am gândit la un set de întrebări pe care i l-aş pune dacă am sta faţă în faţă. Nu de alta, dar m-am plictisit să citesc răspunsuri la aceleaşi întrebări puse de jurnalişti care nu reuşesc să priceapă mai nimic. Aveţi mai jos lista întrebărilor la care BNR ar trebui să răspundă cît mai rapid întrucât, fiind o instituţie bugetară, are această obligaţie.

1. Întrucât BNR se declară adeptă a eficientizării muncii şi a reducerii costurilor, ce face cu atâţia angajaţi? Şi, mai mult, care sunt atribuţiunile clare ale angajaţilor actuali?

2. De ce angajaţii BNR au fost şi sunt "mai egali" decât restul salariaţilor în ceea ce priveşte creditele contractate?

3. Dacă sistemul bancar românesc este atât de solid, de ce există bănci în sistem care oferă la depozite bonificaţii mai mari decât dobânzile percepute de alte bănci pentru credite? Cât de gravă este foamea de lichiditate a acestor bănci ?

4. În cazul unui derapaj al băncilor locale şi al refuzului băncilor mamă de a-şi recapitaliza filialele, cine va fi responsabil pentru recapitalizarea acestora şi în ce condiţii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)