vineri, 28 noiembrie 2008

De ce are Ghetea nevoie de bani?

Rămân surprins de foamea de bani a lui Gheţea. Acesta a declarat TMC că CEC Bank mai are nevoie de 900 milioane de lei, după ce statul a aprobat o majorare de capital în valoare cu aceeaşi sumă. Asta înseamnă un total de 1.8 miliarde, adică aproximativ 480 milioane de EURO. Chiar dacă Gheţea susţine că aceşti bani i se cuvin întrucât sunt prevăzuţi într-un plan de afaceri pe care l-a făcut când a fost numit(în mai 2007!!!), simt că mă cam cuprinde un fior rece. Suma e destul de mare şi, în calitate de contribuabili, cred că ar trebui să avem un acces ceva mai larg atât la situaţiile financiare CEC cât şi la planurile de afaceri. Nu de alta, dar până acum eu nu am văzut decât comunicate de presă sau ştiri ale agenţiilor de presă, iar în respectivele comunicate se preciza clar faptul că CEC are profit. Mai mult, la 10 luni, raportul depozite/credite este supraunitar(1.49), ceea ce în condiţiile actuale reprezintă un avantaj clar.
Sincer, nu cred că este un moment oportun pentru a pompa bani în CEC, indiferent de planul de afaceri de acum 2 ani! Situaţia s-a schimbat şi orice ban cheltuit trebuie să aibă o destinaţie precisă. Cu o criză deja declanşată cred că sunt multe alte domenii prioritare. Asta evident dacă nu cumva domnul Gheţea ne pregăteşte vreo surpriză!

Un comentariu:

  1. Partea bună cu CEC-ul e susţinerea de la ...buget...în caz de nevoie. Gheţea şi-a demonstrat calităţile ipotecos, a umflat cât a putut balonul imobiliar, iar acum e natural să spună că "i se cuvine"...are şi "plan de afaceri"...
    Până la urmă e problemă de IQ scăzut să nu realizezi că o continuare a programului "grad de îndatorare 60%" în vremuri de şomaj înseamnă sub-prime...în timpul crizei.
    Americanii măcar au avut decenţa să se joace de-a caritasul când populaţia era ...optimistă.
    Nu e mulţumit Gheţea cu actualul nivel al caritasului imobiliar din România? Vrea şi mai multe victime?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)