joi, 6 noiembrie 2008

Primele critici

Într-o discuţie televizată(la CNBC), Peter Schiff şi-a exprimat rezerve serioase la adresa politicii economice promovate de Obama. Reputatul analist consideră că la originea crizei stă faptul că nu am avut de-a face cu o piaţă cu adevărat liberă. Exemplul pe care-l dă este cât se poate de clar: în cazul în care FED-ul nu ar fi ţinut artificial dobânzile la valori atât de mici nu ar mai fi existat nicio criză subprime(întrucât nu ar fi existat un "housing bubble").

Continuând pe acelaşi ton a adăugat: "Ca american consider că avem de-a face cu un dezastru(în cazul în care Obama va fi ales preşedinte n.r.)". Cu toate că nu se declară suporter al lui McCain, consideră că impactul politicilor promovate de acesta ar fi fost mult mai puţin dăunătoare decât politicile economice promovate de Obama. Şi aceasta pentru că Obama este adeptul unui stat puternic implicat în economie, al unui capitalism strict controlat.

Aveţi mai jos inregistrarea integrală a discuţiei de la CNBC(sincer, cred că ar trebui să faceţi abstracţie de unele intervenţii stupide ale interlocutorilor):


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)