joi, 14 ianuarie 2010

Expertii

Andrei Gheorghe angajat al Ministerului de Finanţe! Funcţia: MUCI!
Dan Bittman angajat al Ministerului de Finanţe! Funcţia nu se ştie.
Peste aceştia tronează Vlădescu! Funcţia: ministru şi epicurean.
Peste Vlădescu este BOC. Funcţia: prim ministru şi lingău.
Peste Boc este Băsescu. Funcţia: preşedinte şi bagabont.
Probabil ar mai fi trebuit să amintesc de udrea, berceanu, videanu, blaga s.a.m.d.

În rest, comentariile nu au niciun sens deoarece simpla enumerare a acestor nume spune totul. Sunt ferm convins că s-a găsit formula ideală pentru ieşirea din criză. Mai amintesc doar că, în tot acest coşmar, nu trebuie să uităm un singur lucru: prostia asta o să ne usture. Rău de tot!

P.S. Acest articol este un pamflet, ca de altfel tot ceea ce se întâmplă în ultima perioadă. :-))

25 de comentarii:

  1. Asta se numeste mintea cea de pe urma a romanului!! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Si care e problema...? Romania merge bine oricum, leul se intareste, strainii investesc in draci (cel putin asa urla TV-ul),imobiliarele stau sa creasca, criza e pe final.

    De ce sa fim suparati ca un ministru isi angajeaza saltimbanci; cum isi poate savura omul masa fara o gluma si un cantec.

    Doar nu credeti ca astia de conduc tara sunt pusi acolo pentru vreo treaba, ei doar distribuie cui trebuie ce a mai ramas de furat si cam atat, in restul timpului trebuie sa frece menta cumva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest gen de post-uri nu iti face in niciun caz cinste.

    A combate putreziciunea sistemului cu zeflemele de joasa speta si cuvinte urate nu face nimic altceva decat sa te alature gloatei de invinsi/neputinciosi care corup sensul libertatii de exprimare.

    Tineam mult la blogul asta pentru ca promitea. Acum ma gandesc in mod serios sa il sterg din Reader.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bitman e consilier pe probleme de "feedback din partea populatiei"

    @Teo: hai serios, daca omul nu e Zen o zi si isi exprima nemultumirile intr-un limbaj mai acid, il pui pe faras? Nu apar/acuz (titlul intr-adevar mi se pare extrem) dar cred ca registrul blogului personal trebuie separat de articolele de presa.

    Si in fond chiar mi se pare interesant ca asa ne arata Dan ca are si o latura mai "umana", chiar ma intrebam daca stie si cuvinte cu p si m ;-)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Teo
    Eu zic ca opinia personala a fiecaruia trebuie respectata, chiar daca uneori se foloseste un limbaj mai "deocheat".
    Parerea mea e ca autorul a fost destul de "soft" in limbaj.....putea sa fie mult mai acid in exprimare pentru ca a spus un ADEVAR.

    RăspundețiȘtergere
  6. elegante exprimari ... la exprimarile mai potrivite ar fi fost prea multe beepuri ...

    @ Teo

    am inteles nu ai vorbit serios ... dar de dragul jocului: poate te mai gandesti ... nu sunt asa multe bloguri din care sa alegi ...

    combaterea putreziciunii sistemului se poate face si cu zeflemele ...

    PS intr-un post despre boc si basescu lumea vorbeste de ... tine ... selecta companie ... no ofence ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Legat de titlu, eu am gasit unul mai potrivit... referitor la Bordei si alte capodopere imobiliare... portocalii sau stravezii:

    Capitaliştii... bulii!

    ... da... ai corupt sensul libertatii de exprimare.

    Deci daca niste prostalani snapani conduc un stat... cu institutii violate de aceiasi grobieni, tu, cetatean al tarii de cârpe, trebuie sa adopti o atitudine doct-echilibrata.

    ... doar copiii spun lucrurilor... pe nume.

    RăspundețiȘtergere
  8. Inel(si altii): Aoleu... Evident ca stiu cuvinte cu p, m si alte consoane, da' "p"-ul din titlu nu la asta se referea... Am vrut sa vad daca functioneaza tag-ul DEL pt. ca am vrut sa fac titlul striketrough. Gata, am corectat si cred ca nu se simte nimeni lezat...
    Numai la prostii va sta capu':-))

    RăspundețiȘtergere
  9. @AristotelCostel: "Capitaliştii... bulii!"

    Mai sugestiv ar fi "Cabitaliştii... bulii! ;-)

    RăspundețiȘtergere
  10. La cata reclama anti geoana ai gazduit pe site..articolul acesta e cam tardiv...

    RăspundețiȘtergere
  11. Asa cum a declarat si Bitman, s-au cunoscut [cu Vladescu] pe la niste chefuri. Sunt un fel de prieteni de pahar. Este absolut normal, si un gest frumos in plus, sa iti ajuti prietenul la nevoie, mai ales acum cand se pune problema plati unor CAS pe drepturi de autor.
    Veste buna este ca Bitman a mai declarat si ca nu intentioneaza sa stea la birou 8 ore, ci isi va continua si cariera muzicala. Nu stiu in ce masura asta e bine pentru muzica romaneasca, nu pot s ajudec asta, dar pentru finante probabil ca e un lucru bun, pentru ca macar nu ar deranja lucrurile pe acolo. Si la urma urmei, ce mai sunt 20 de milioane in ziua de azi? Abia iti ajung de un chef cu 3-4 prieteni. Si asta acasa, nu prin cine stie ce club!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pipsar ordinar:Reclama a bagat-o adsense-ul, nu eu!

    RăspundețiȘtergere
  13. ..oricum faptele vorbesc..ai gazduit reclama ...impotriva vointei tale ! :).

    o zi doua ti-am acordat circumstante atenuante...dupa aia am cam ramas dezamagit...mi-e greu sa cred ca nu poti sa te opui sa gazduiesti reclama la ceva in ce nu crezi...in fine nu ma pricep la adsense dar e cam absurd ca un concurent sa-si faca reclama pe situl tau de ex....:)

    ...oricum dupa cum vezi.. discutiile despre politica si religie sunt foarte "delicate" - starnesc pasiuni si nu sunt interpretate obiectiv....si parerea mea e ca nu se finalizeaza decat cu cresterea tensiunii si etichetari gratuite a interlocutorilor...:)

    RăspundețiȘtergere
  14. cam tarziu, dane. raul a fost deja facut si-l vom trage cu totii, democratic (asta daca vom mai avea democratie ca deja unii vorbesc despre "excesul de democratie") multi ani de acum inainte.
    traiasca marele carmaci!

    RăspundețiȘtergere
  15. Păi, într-un fel, ai răspuns la întrebarea pe care o puneam pe blogul meu: "există un model românesc de "capitalism"? Iată-l, descris de tine în toată splendoarea lui: se cheamă "capitalismul de cumetrie". Din păcate, există şi un stat şi o administraţie de cumetrie. Şi, în general, ţara asta este o mare cumetrie, în care regula de bază e: "eu scarpin pe burtă măgarul tău, tu scarpini pe burtă măgarul meu". Evident, vom avea doi măgari, sau mai mulţi măgari, fericiţi. Şi un măgar fericit este o fericire pentru stăpânul său...

    RăspundețiȘtergere
  16. Pipsar ordinar: ... Nu pot sa schimb adsense-ul pentru ca e vorba de un pariu(o sa va spun mai multe prin septembrie cand scap de belea). Acu'iti dai seama ca nu e vorba de cei ~135$ "castigati" de cand am dat drumu'la reclama...

    RăspundețiȘtergere
  17. mi-ai citit gandu'. chiar vroiam sa te intreb cat iti aduce reclama..:) merci pt. sinceritate.

    RăspundețiȘtergere
  18. Foarte interesant.
    Oameni cu profesii liberale si de dreapta, speculatori financiari,care regreta ca nu a cistigat alegerile un partid de stinga, care isi propune eliminarea cotei unice, trecerea la impozitarea progresiva si a marilor averi, a promovat de cind exista lenea si a penalizat munca.
    Interesant.

    RăspundețiȘtergere
  19. Fiecare natiune are guvernul pe care-l merita.
    Joseph de Maistre

    RăspundețiȘtergere
  20. Pipsar ordinar: De fapt nu-mi aduce nimic intrucat e vorba de un pariu pe care l-am facut cu un prieten. Cel mai probabi, la sfarsitul pariului voi gasi cea mai buna directie pentru banii aia. Sunt sigur de asta!

    RăspundețiȘtergere
  21. @MadMax
    Daca nu ma-nsel, in America, dupa Marea Criza din '29-'30, a fost introdusa impozitarea progresiva (bogatii taxati mai mult procentual), de catre Rosevelt. Alaturi de alte masuri "socialiste". Culmea e ca atat Republicanii cat si Democratii l-au sustinut.
    Acuma, daca fiecare si-ar face averea cinstit, logica ta ar fi ok, dar tinand cont de modul cum cel putin in Romania s-au imbogatit majoritatea... n-as avea nimic impotriva nici daca ar fi executati public, ca in China.
    Doar cunosc pe cineva care mai demult si-a deschis o firma de transport, avea preturi mult mai mici decat Carabulea (Atlasib), calitate mai buna, dar nemernicu' i-a zis pe sleau sa iasa de pe piata, ca daca nu il scoate el. Si asa a facut, dar nu prin legea concurentei, ci trimitand controale nenumarate pe la "concurent". Deci din moment ce unele afaceri sunt sprijinite de stat, si tocmai acestea sunt in top la noi in tara cu ceva exceptii (deh, fara atatea controale, statul le trateaza preferential), mi se pare normal sa plateasca mai mult. Pentru ca adevaratii lenesi sunt tocmai ei, "miliardarii de carton", care au cam acaparat la pret de nimic totul in Romania. Nici familia Rockefeller n-a reusit sa se imbogateasca peste noapte cum au facut unii baieti veseli pe la noi, si aia au generatii de afaceristi in spate, nu ca la noi, aparitii spontane din nimic :)).

    RăspundețiȘtergere
  22. În totalitate de acord cu domniia ta... (pentru prima dată)

    RăspundețiȘtergere
  23. @dan si geomarz
    ia vedeti-l pe nenea surupaceanu(initiatorul tampeniei cu impozitarea), ca e sarac lipit potrivit declaratiei de avere. in realitate are numai masini de vreo 150 de mii. pe asta cum il impozitam?

    RăspundețiȘtergere
  24. Mie unul mi se pare stupid sa se considere automobilul personal ( sau automobilele ) drept "avere" ...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)