vineri, 6 noiembrie 2015

Cele doua Romanii(care, de fapt, e una singura)

Într-un articol postat pe blogul propriu, dl. Mirel Palada(aka Turambar) vorbeşte despre două jumătăţi de România. Pornind de la faptul că societăţile democratice zis dezvoltate au electoratul împărţit cam în două felii babane, dl. Palada identifică un fenomen similar şi în România.

Este vorba de „jumătatea urbană” care are studii, vârsta potrivită(<45 ani) şi venituri bunicele versus România rurală sau urban-marginală care trăieşte în zone în care „nu e prea mult lucru de făcut în afară de supravieţuit”. Am avea aşadar o interacţiune între România tânără şi România bătrână, România sănătoasă şi România bolnavă, între săraci şi bogaţi, între învăţaţi şi analfabeţi.


Tema adusă în discuţie de dl. Palada nu e una nouă. „Teoria celor două Românii” a fost emisă de Adrian Năstatse cu ocazia pierderii alegerilor prezidenţiale din 2004. Pe-atunci a fost vorba de o declaraţie de presă. Zece ani mai târziu, fostul prim ministru al României a teoretizat problematica în cartea „Cele doua Romanii”. Recunosc faptul că nu i-am citit cartea lui Adrian Năstase, dar cred că intuiesc despre ce e vorba în ea(ştiu că nu e OK să mă pronunţ în acest fel, dar îmi permit să fiu şi eu profund precum „tinerii frumoşi şi liberi”). Pentru a nu face totuşi erori, îmi voi fundamenta critica strict pe elementele aduse în discuţie de articolul Jumătatea noastră, jumătatea lor.

Personal cred că teoria lui Năstase preluată de Mirel Palada şi probabil de o mare parte din vectorii de forţă ai partidului este nu doar greşită, ci si de-a dreptul distructivă pentru PSD. O spun cât se poate de limpede şi de apăsat: „domnilor, suferiţi de orbul găinii şi asta v-a împins în dezastru”!   Să vedem însă pe îndelete unde sunt greşelile.

Despre cei care se află în piaţă, domnul Palada spune că sunt cei care au, cei care „deţin complexitate în felurite feluri”. Dar ce au ei de fapt? În principal ar fi vorba de:
  • resursă simbolică - studii
  • resursă ocupaţională - slujbe bine plătite
  • resursă biologică - până în 45 de ani
  • resursă rezidenţială - provin din urbanul mare
Aici se observă limpede eroarea comună comisă de individul care stă şi se uită strict pe cifre, uitând „să dea un ochi pe fereastră”. E tipul de om care, după ce a consultat riguros setul de date atent filtrat, îţi spune: „sunt 97% şanse ca afară să fie peste 30 de grade, aşa că luaţi-vă costumele de baie şi mergeţi la plajă”! Omule, dar te-ai uitat pe geam? E furtună! A venit nu ştiu ce front atmosferic din gerurile Siberiei şi afară sunt doar două grade. Brrrr!

Să revenim la oile noastre şi să luăm punctele pe rând. Resursa simbolică reprezentată de studii e corect identificată. Marea parte a celor care se află în piaţă au(sau sunt pe cale să aibă) studii superioare(şi chiar mai mult). E însă ceva care nu rimează aici. Ce înseamnă azi studii superioare? I-aţi văzut pe cei din piaţă? Au grave probleme de exprimare. Repetă sloganuri aberante lansate de influencerii Turcescu, Mândruţă, Guran s.a.m.d. S-a întrebat cineva cam ce coeficient de inteligenţă trebuie să aibă un individ care-l are ca influencer pe unul dintre cei enumeraţi mai sus? A avut cineva curiozitatea să se uite pe hârtiile care sunt răspândite prin Piaţă? Dacă faci un minim efort te apucă groaza. Afli despre „morţi noştrii”, „săi dăm jos”, „nu e moşte nu e popa”(şi eu am înţeles exact ce înţelegeţi voi), „bine a-ţi venit”. Pe-astea le-aţi văzut, domnule Palada? Ar fi trebuit să vă sugereze faptul că, deşi majoritatea dintre respectivii domni, au(sau urmează să aibă) studii superioare, nivelul lor general este similar unui absolvent de studii profesionale de acum 30-40 de ani.  Care absolvent de-atunci pretindeţi că se află în bazinul dumneavoastră electoral!

Resursa ocupaţională este unul dintre punctele cheie ale teoriei celor două Românii. Însă, în acelaşi timp, este un alt factor de orbire. Câştigă bine oamenii din piaţă? Ei bine, iar trebuie să mergem să vedem cine e pe-acolo. Excluzând segmentul galeriilor care fac ce ştiu ele mai bine şi cel al „tinerilor frumoşi” care mai dau drumul la câte-o manelă, rămâne(în ordinea „cotei de piaţă”) ceva pulime de multinaţională, studenţime part-time, bugetari revoltaţi(vă surprinde?) şi oengime(responsabilă în principal cu deturnarea ideologică). Multinaţionalii care sunt în piaţă sunt, în majoritatea covârşitoare, segmentul acela obidit, plin de frustrări, care munceşte-n draci şi e terorizat de şefi stupizi. Ies în stradă şi urlă din toţi bojocii! Îşi urlă frustrarea! Dar urletul lor e o refulare pe care n-o înţelege nimeni. Urlă împotriva lui Ponta, împotriva lui Oprea, a lui X sau a lui Y. Ar urla din toţi bojocii şi împotriva lui Mirel Palada dacă influencerul lui i-ar spune că Palada e ăla din cauza căruia e obidit. 

Ce-ar trebui să înţelegem din cele enumerate mai sus? Că avem nişte cetăţeni cu venituri bune şi frustrări mari care urlă disperaţi în Piaţă? Greşit, domnilor. N-o să se deranjeze niciodată unul care e îndestulat să urle ca măgaru' prin piaţă în loc s-o ardă prin cluburi de fiţe şi să caute pisi de top. Niciodată civismul de acest tip n-a răsărit din îndestulare, ci din foame. Nu vă lăsaţi cuceriţi de imaginea lu' tanti Pipidi: vă daţi seama de câte fleici, cefe de porc şi alte asemenea delicatesuri are nevoie mecanismul ăla pentru supravieţuire? D-aia e doamna cu civismul, pentru că are nevoi! La fel şi oengimea din piaţă. Trage cu capitalistu' da-n sinea lui îl înjură precum un birjar mecanic de tren comunist.

Să lăsăm gluma la o parte şi să trecem la resursa rezidenţială. Într-adevăr, oamenii ăştia se învârt prin urbanul mare, plin de mall-uri, de centre comerciale aşa-zis civilizate, bagă săptămânal câte-un Centru Vechi s.a.m.d. Dar oamenii ăştia unde stau? Păi tot cam pe-acolo. Ceea ce e nasol deoarece acolo locuinţele, adică acele cutii de conserve de pe vremea răposatului Ceauşescu, au ajuns să coste cât diamantele „Excelsior”, „Cullinan” sau „Sergio”. Şi cum au putut ei să intre în posesia respectivelor stabilimente? Dacă fac parte dintre cei fericiţi care au putut să se rupă de mama şi de tata, de bună seamă că, pe lângă sclavageala de la multinaţională mai au o cotă suplimentară de sclavageală pentru banca de care s-au legat până spre şaizeci-şaptezeci de ani pentru a-şi cumpăra minunea de cutie de conservă insalubră  cu una sau două camere. 

Coroborând resursa ocupaţională care în statistici arată beton cu resursa rezidenţială care atârnă ca jugul de grumazul boului şi adăugând acestora câteva alte flavour-uri(maşină second hand obligatoriu germană - deci scumpă - tot pe credit, haine de pseudo-firmă, socializare obligatorie de week-end, toate pentru a fi în rândul lumii) ne rezultă că toţi aceşti tineri bogaţi şi rezidenţiali rulează bine de tot spre venituri negative. Da, din când în când mai fac şi foamea, salivând la mâncarea de plastec(sic!) pe care-o savurează „bogatul” coleg de birou(care-şi permite chiar luxul de a mânca ori de la catering, ori la cantina de la parterul turnului de birouri). 

Vă surprinde rezultatul? Este vorba de acea magie care se numeşte luarea în considerare a tuturor parametrilor. În Global Wealth Report al Credit Suisse pe care l-am mai citat zilele trecute se afirmă: „If you’ve no debts and have $10 in your pocket you have more wealth than 25% of Americans”. Vă las să faceţi traducerea în română şi să identificaţi dacă, în cazul nostru, cei 10$ trebuie traduşi ca 10, 1 sau 0,1 lei. 

Punând cap la cap tot ceea ce-am spus până aici îmi rezultă că nu avem deloc două Românii. Aţi făcut o greșeala de percepţie, domnule Pufos: într-adevăr, unii nu câştigă nimic, iar alţii câştigă doar teoretic mult, însă, în realitate, e vorba de o singură Românie ticsită cu săraci. Ceea ce afirm aici cu subiect şi predicat este că ăia care urlă în piaţă sunt electoratul vostru de stânga, fals deturnat către dreapta. Când pe obiditul din multinaţională îl cheamă şeful ăla arogant, îi tremură chiloţii. Ştie că că, în cel mai bun caz, îi va spune că nu-i poate creşte salariul din cauză de taxe. Sau că iar îi scade salariul ăla de doi bani din cauză de ţară de căcat. Sau, Doamne fereşte!, îi va spune că-l dă afară din cauză de comunism în România. Însă noţiunile de „taxe, comunism sau ţară de căcat” ascund în realitate optimizarea salarială pe care investitorul străin o practică aici cu rigurozitate şi sarcasm. 

În realitate, PSD-ul s-a deplasat greşit spre dreapta crezând că astfel atrage „tinerii frumoşi”. Ar fi trebuit să înţeleagă că e o mişcare prostească! De fiecare dată băsescu i-a păcălit în alegeri cu o retorică de tip comunist. Realitatea, domnule Palada şi domnilor pesedişti, este că în 11 ani n-aţi făcut altceva decât să vă şubreziţi electoratul. România pe care aţi indentificat-o voi ca fiind săracă e pe ducă şi, odată cu ea, procentele voastre. Bazinul pe care l-aţi ignorat e cel a al României frustrate. El are suficientă dinamică revoluţionară datorită resursei biologice

Ăia care urlă pe stradă împotriva voastră o fac pentru că n-au pe nimeni. Sunt rasa potmodernă a „sclavilor fericiţi”, excelent identificată de Ovidiu Hurduzeu(repede, fuga la librărie până când nu l-o interzice Florain!). Rasa asta e caracterizată de un conforrmism înfiorător dezvoltat pe fondul unui sindrom Helsinki căpătat la locul de muncă. Atunci când şeful îl întreabă zâmbăreţ „ce-ai, eşti depri azi?”, instantaneu zâmbetul înfloreşte pe faţa sclavului şi devine sincer fericit. De ce? Pentru că ştie că altfel, gagica aia „simpatică” de la HR îl va chema din cauză că „are o problemă” pe care ea trebuie s-o identifice pentru a nu dăuna colectivului. Iar toată tevatura asta se poate lăsa cu un şut în cur, cu un adio violent şi-apoi canci lucru la multinaţională pentru că nici dracu' nu-ţi mai dă caracterizare bună. Şi-aşa s-a dus fericirea ta de sclav corporatist cu rate la bancă şi mândră maşină germană second hand la scară.

Pe scurt ăsta cam e electoratul dumneavoastră, domnilor! V-a fost răpit „pe şuştache” în timp ce vă pupaţi în bot cu ambasadorul SUA şi căutaţi să-i arătaţi că sunteţi mai conformi decât ăilalţi. Tinerii ăştia v-au înjurat când n-aţi făcut nicio modificare la Codul Muncii, când v-aţi plecat în faţa diverselor consilii şi comiţii precum preacuvioşii în faţa locurilor sfinte. V-au înjurat când v-au văzut cu câtă slugărnicie vă plecaţi în faţa intereselor Chevron sau ale dubioşilor de la Roşia Montana. Şi la atâtea alte greşeli copilăreşti pe care le-aţi făcut crezând că vă aflaţi pe drumul cel bun. Ieşiţi din calculele inutile pe care le tot faceţi şi vedeţi că revendicările autentice din piaţă sunt aproape toate de natură comunistoidă. Vreţi electorat stabil, mergeţi la acţiune!

Nici nu e mare lucru ce aveţi de făcut: trageţi-l pe nea Nelu pe dreapta. Va înţelege că lupta se dă ca-n Ilegalitate! Ascultaţi-l orbeşte, notaţi-vă fiecare slogan pe care-l spune din sufletul lui de bătrân comunist. Alte slogane mai autentice nu veţi găsi pe piaţă! Nu râdeţi de ele, adaptaţi-le! Şi luptaţi împotriva comunismului propunând modificarea Codului Muncii, creşterea rolului sindicatelor, ajutorarea intensă afacerilor autohtone mici şi mijlocii. Gândiţi româneşte! Nu mai angajaţi consultanţi americani chiar dacă numele lor se termină în „wiz” sau „berg”. Mereu v-au tras ţeapă şi v-au împins în rahat! Şi, nu în ultimul rând, răstiţi-vă pe la serviciuri! Tovarăşu „Interes Naţional” deja a fost fript de vanitatea plăvanului astfel încât el şi turma lui de acoperiţi nu vă mai sunt de folos.Cam atât pentru azi. Dacă vreţi mai mult, e pe bani. Doar suntem dă dreapta! :-)

30 de comentarii:

  1. deci boii astia sunt aceiasi cu cei din iarna 2012?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sub nicio formă. Cretinetul de acum a fost format în timp de propaganda securistă insolventă. Bună parte dintre ei sunt tocmai cei care au spart protestele din ianuarie 2012... prostovanii cu "aceeași mizerie".

      2010 versus 2015 demonstrează că "aceeași mizerie" e o simplă marotă pentru proști.

      Interesul propagandei securiste e reprezentat de realuarea "investițiilor statului" de unde vor fi deviate sume importate și către propagandă. Interesele tinerilor din piață care vor "să se face locuri de muncă" și ”să se aibe grijie de tineri” sunt la kilometri distanță de marotele libertariene propagate de propaganda securistă.

      Ideal ar fi fără corupție... și n-au trecut decât 3 ani de când au fost desprinse căpușele de pe bugetul statului. Doar câteva miliarde de euro pe an reușeau să paraziteze. Foarte probabil vor fi reconectate la buget sub presiunea... cretineilor. :D

      Ștergere
  2. ha, ha, bravo Dane...articolul tau, plus ultima postare de pe Karamazov, ar trebui sa si-o lipeasca pe piept totii "revolutionarii" din ziua de azi...

    RăspundețiȘtergere
  3. florian (nu coldea :D )6 noiembrie 2015 la 10:02

    In calitate de "suspect" care se potriveste "exact" descrierii de mai sus (in afara de faptul ca nu folosesc FB), trebuie sa va intreb, cu stima, mai baieti (domnul Dan si domnul Cristian), ce fumati voi? Ca vreau si eu :D.

    Serios acum, as fi curios sa aflu cum ati ajuns, domnule Dan, sa aveti astfel de opinii. Ati activat in mediile descrise mai sus, ati fost printre acei oameni pe care ii descrieti? Care sunt materialele, resursele, experientele care v-au format aceasta parere? Sigur sunt greu de prezentat, dar as fi curiose sa aflu doar cateva.

    Va citesc de cativa ani blogul, va respect parerile chiar daca nu le impartasesc si sper ca putem avea un schimb de replici civilizat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu consum cam ceea ce consuma Tatarski. Ce consumă dl. Cristian e bine să întrebi pe blogul dânsului. În cazul în care n-ai fost informat, ăsta nu e un blog comun(Eu + Cristian) ci e un blog personal(adică numai Eu).
      Dar nu-i nimic, viaţa merge înainte peste tot, inclusiv la celalalt florin.

      Ștergere
    2. Era doar o gluma menita sa sublinieze cat de indepartate sunt viziunile mele de cele ale dumneavoastra. L-am inclus si pe domnul Cristian pentru ca doar ce postase un comment. Imi pare rau ca nu ati gustat gluma. Dar ramane si partea serioasa a comentariului anterior, la care mi-ar placea un raspuns din partea dumneavoastra.

      Ștergere
  4. dan, aici si eu cred ca ai cam dat-o in bara. Nu sunt dintre cei care au iesit in strada, dar cunosc destui. Si nu se potrivesc deloc descrierii tale. Dar nu asta e cel mai important aspect.
    Mirel pleaca de la 2 jumatati DIN Romania si le compara. Tu cu cine faci comparatiile cand ii desfiintezi? Nu cumva aplici tactica omului de paie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca da, cunosc! Am dat-o-n bara si, pe langa asta, mai sunt si putin oligofren. Nimic nou sub soare. :-)

      Ștergere
    2. Nu-mi pune in gura cuvinte pe care nu le-am zis. Te citesc de multi ani si te vad ca pe un tip cu o imensa putere de discrenere. Tocmai aceasta este problema din punctul meu de vedere: esti mult prea rational ca sa nu vezi ca Mirel are dreptate in argumentarea lui asupra celor 2 jumatati. Exista niste unii cu niste joburi mult mai bine platite decat media pe tara, cu niste studii inclusiv prin strainatate(nu conteaza ce au invatat acolo, perceptia lor in .ro este foarte buna), din orase mari si oaleaca mai tineri, versus niste unii care se inchina prin biserici, cu sapa in mana si asteptand moartea sau postasul cu ajutorul social.
      Ok, inteleg ca mesajul tau este catre strategii PSD, dar premisele pe care construiesti sunt complet false pentru ca tu te raportezi la un alt standard. Ca da, au studii, dar au prins din occident ce era mai prost. Ca au salarii peste medie, dar defapt tot sclavi sunt ca trebuie sa zabeasca si au si credite. Nu neg aceasta stare de fapt, dar ce relevanta are din perspectiva celor 2 Romanii?

      Ștergere
  5. f. corect articolul. am lucrat in multinationalele din .ro si e exact ce-am vazut si eu...(pana m-am mutat din tara). fostii colegi din multinationala sunt aia din strada si care dau like/share pe facebook.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ziua buna,

    voi chiar mai credeti in retorica stanga vs. dreapta? Pe bune va intreb, analizat la rece, ce va faceti sa credeti in dezbaterea asta puerila?
    Simplu si la obiect expus de Dl. Carlin:

    https://www.youtube.com/watch?v=-14SllPPLxY

    Distractia incepe pe la 1:40 . Ascultati de mai multe ori, luati niste notite si dupa aia mai vorbiti de puerilitati gen stanga vs. dreapta.

    Bun articol D-le Dan!

    RăspundețiȘtergere
  7. ultimele 2 paragrafe conţin adevăruri irefutabile!
    Oare ăia de la psd sunt atât de imbecili încât - nu înţeleg?

    RăspundețiȘtergere
  8. niste satanisti, rockeri basisti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a exprimat plastic. De fapt sunteți maneliști pupinbăsiști.
      Știind că sunteți slabi de înger, propaganda Securității sataniste i-a băgat satanismul în afirmația pe care n-a făcut-o.

      Ștergere
  9. Va citesc cu mare interes de fiecare data. Dar sa stiti, am cateva cunostinte care au mers la protest si care nu se potrivesc acestei descrieri: " Că avem nişte cetăţeni cu venituri bune şi frustrări mari care urlă disperaţi în Piaţă? Greşit, domnilor. N-o să se deranjeze niciodată unul care e îndestulat să urle ca măgaru' prin piaţă în loc s-o ardă prin cluburi de fiţe şi să caute pisi de top. Niciodată civismul de acest tip n-a răsărit din îndestulare, ci din foame.". Sunt oameni care o duc binisor financiar (nu au rate la banci, castiguri care sar de 1000Eur/luna) nefiind deloc stramtorati. S-au dus la protest pentru ca sunt ofticati pe toata clasa politica si inca le mai pasa de Romania. Am intrebat pe unul dintre ei cu ce fel de oameni (amici) s-a intalnit acolo si mi-a raspuns ca s-a intalnit cu oameni cam ca el: nu stau rau cu banutii, au case, dar sunt super ofticati si scarbiti de ce se intampla in Romania. serios, nu incerc sa va contrazic, doar incerc sa va pun in vedere ca la proteste au fost si persoane care ies din tiparul descris de dvs. Poate ca n-au fost multi...nu stiu ce sa zic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost multi care se incadreaza in tiparul descris de tine (adica oameni cu o situatie mai mult sau mai putin buna, constanta fiind scarba fata de sistemul politic actual). Nu neg, au fost si categoriile descrise in articol dar a afirma ca acestea sunt majoritare denota fie rea intentie fie dezinformare.

      Apropos Dane, ai fost acolo sau vorbesti doar din ce ai vazut la TV?
      Nu incerc sa te jignesc, tot ce vreau sa subliniez e ca la TV apar personajele mai vehemente si mai colorate din motive legate de audienta evident. Pe aia la locul lor pozitionati mai in spate nu ii filmeaza nimeni din pacate sau ii filmeaza prea putin (asta am remarcat cu ochii mei).

      Ștergere
    2. Astia-s civicii pe care eu nu i-am vazut. :-)

      Ștergere
    3. Daca ai fi fost acolo i-ai fi vazut :)

      Ștergere
    4. Normal ca mi-e strain locul. Nu trec decat de vreo 150 de ori pe zi pe-acolo.

      Ștergere
    5. Anonime, deci tu ii stii p-aia care au peste 1000 EUR/luna si ies in strada asa la nerv. Tot prostia ii da afara din casa! Ca banii n-au cum. Da prostie e multa rau!

      Ștergere
  10. Dane, unele articole sunt ok, la unele insa impletesti cu succez generalizarea cu particulatizarea (sufletul manipularii si dezinfomarii). Citesc parerea ta insa resping multe idei. Exista oameni care nu se regasesc in categoriseala ta si care au fost la proteste. Daca romanu nu iese in strada ca francezu e prea slab si fraier. Daca iese, trebuie sa fie analfabet/frustrat/sclav... daca citesc articolul reiese ca e musai un busness propriu ca sa fiu de succes sau sa joc pe bursa (restul suntem niste slabi). Atitudinea ta nu ajuta in vreun fel si sincer ma astept la plusuri din partea ta, nu cat de proaste sunt toti si toate daca nu sunt cu business propriu. Observ de asemenea ca ai o parere tot mai buna despre ideile tale(asa cum sunt ele..) insa evident asta nu inseamna ca detii adevarul absolut. Ideea cu mai multe Romanii exista, nu cum ai spus tu (generalizarea intotdeauna e o greseala, in orice articol) insa trebuie doar sa mergi prin diverse zone prin tara si sa casti ochii - e vorba de Romanii separate datorita varstelor si banilor din buzunar, nu neaparat datorita studiilor. Banul din buzunar conteaza de la servicii de sanatate si ce mananci pana la ce vizitezi prin lume si ce citesti. Si in cazul asta sclavul din Bucuresti totusi vrea lucruri care le-a vazut prin alte locuri, spre deosebire de omu fericit de la cuca macaii care fumeaza Carpati, bucuros ca nu are credite (si ca va fuma si maine Carpati). Mai exista Romania oamenilor in varsta care au avut un job toata viata si Romania celor care de exempku vad job-ul ca o sursa de bani pentru lucruri care vor sa le faca in viata(si care nu au chef sa isi bata capul cu planuri de business ci sa stea cu familia si sa calatoreasca). Faptul ca nu vezi asta nu inseamna ca nu exista ci ca vezi numai ce vrei tu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În multe sate din România sunt destui oameni care sunt mai umblați prin Europa, decât „piețarii” din București. De fapt știu și tipi care au fost și prin Australia (la oi, desigur), nu numai prin Europa. Dacă nu-s umblați, vorbesc toată ziua cu alții plecați.

      În rest, autorul articolului are perfectă dreptate. „Piețarii” nu sunt decât un buffer de nemulțumiți, între București și Europa. Deși Bucureștii seacă toate resursele umane pe sute de kilometri, populația orașului scade. Adică pleacă mai mulți decât.vin.

      Ștergere
  11. "lucruri care" x 2 => la presiunea reprezentanților "stradei"... cazul acuzativ va deveni neconstițutional.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E greu cu neconstitutionalul, dar o ordonanta de urgenta se poate da ca sa nu mai spuna ticalosii ca tinerii frumosi e agramanti.

      Ștergere
  12. as dori sa mai adaug:

    cazul cu gagica simpatica de la hr il cunosc din proprie experienta ....hehe:))

    ptr "Anonim6 noiembrie 2015, 16:05" care-a identificat numai tineri de succes.

    Daca faci 1000 de eur in bucuresti tot mort de foame esti:)...Daca esti tanar avem posibilitatile:

    1) Ori ai chirie ori rata la casa.......+ rata la masina/asigurari/benzina etc.....se duc banii rapid
    2) ai casa de la parinti, nu cred ca mai e nevoie sa detaliez.
    3) din proprie experienta fiind EXACT in rolul sclavului ne/fericit mentionat mai sus pot zice ca....mi-am dat seama ca n-am nici o sansa de scapare in .ro am "evadat" din tara .....de castiguri nici n-are rost sa mai vorbesc, nu exista comparatie.

    RăspundețiȘtergere
  13. Te inseli. SI palada ala la fel. Iar "tixita" se scrie "ticsita", insa asta nu inseamna neaparat ca esti needucat. Stiu oameni isteti care mai fac greseli din astea. Cum de asemenea stiu si participant prin strada cu venituri reale mari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Păi dacă mă înşel eu înseamnă că nu se înşală Palada şi invers.
      2. Tixit era corect în măsura în care venea de la TIX(pt. cei mai tineri, TIX era un detergent de vase pe vremea comunismului). Corectă observaţia şi corectat în text.
      3. Sunt perfect de acord cu ultima afirmaţie. Da, e posibil ca în masa aia să fie şi un participant cu venituri mari. :-)

      Ștergere
    2. Un participant cu venituri mari care se ocupa cu coordonarea celorlalti!:))))))

      Ștergere
  14. 45.
    Cum era cu medicina care-i serviciu, nu drept, Monico?

    https://stefantalpalaru.wordpress.com/2015/08/19/survival-of-the-richest-3/

    https://stefantalpalaru.wordpress.com/2015/08/22/american-horror-story/

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)