miercuri, 11 noiembrie 2015

Romania prostilor bine facuti

România nu mai există! Şi asta nu de-acum, ci din 2012, atunci când grupul infracţional format din băsescu şi Curtea Constituţională, sprijinit de serviciile secrete, ambasade străine şi ţuţerii infractori din Comisia Europeană, au instrumentat o lovitură de stat împotriva a 90% dintre români. A fost cea mai mare umilire care i-a fost aplicată României în istoria recentă. De la întoarcerea rezultatelor alegerilor din 1946 şi restul simulacrelor organizate sub cizma sovietică, România nu a cunoscut umilinţă mai mare.

Ceva mai târziu, la prezidenţiale, aveam să aflăm că votul e o chestiune strict formală. Se organizează doar pentru a fi, pentru a nu se spune că nu există. Exact la fel ca-n '46, ieşirea la vot e doar o chestiune menită a legitima omul sistemului, cel care a fost ales pentru capacităţile sale de slugărire a stăpânului din umbră. Tot atunci am mai cunoscut un fenomen: hoarda scoasă pe stradă la comandă.


Când ai nevoie de un accelerator pentru a-ţi fi executate ordinele, e bine să ai o masă de manevră de câteva mii de spălaţi pe creier care să iasă la comandă precum orcii din bârloage şi care să urle sloganuri inepte. E simplu să-i scoţi: nu trebuie decât să le sublimezi frustrările prin intermediul social media şi al aşa-zişilor ziarişti din „reţea”. O schemă simplă şi din ce în ce mai eficientă.

La primele încercări au fost scoşi în stradă câteva sute, apoi numărul s-a mărit. În 2014, la prezidenţiale, vreo 5000 de orci au ieşit din nicăieri. La „chemarea”(a se citi ordinul) discreţilor sforari din umbră, teleghidaţii au umplut strada accelerând obţinerea rezultatului anterior stabilit. Că lucrurile nu se vor opri acolo era de înţeles în condiţiile în care întreaga propagandă construită cu atenţie în timpul băsismului crâncen continua să funcţioneze la aceiaşi parametri. Apogeul a fost atins zilele trecute când am constat că „oastea manipulaţilor” e deja capabilă să scoată „la luptă” peste 20000 de oameni.  În ritmul actual n-ar fi exclus ca în scurt timp „oastea spălaţilor pe creier” să numere o sută de mii de oameni.

Semnalul transmis tuturor e unul simplu: dacă nu ai OK-ul stăpânilor din umbră, oricând te poţi trezi cu un maidan consistent care, uşor, uşor să-ţi împartă ţara în două bucăţi ireconciliabile. E un fel de buton roşu de „autodistrugere” care, dacă e acţionat energic, e capabil să ne teleporteze  în rândul statelor  eşuate.

Circul ultimelor zile ne-a arătat limpede cum este condusă România. Se organizează un „spontan” pentru debarcarea guvernului legitim şi este trimisă(de data aceasta chiar prin media!!!) propunerea corectă politic. După o mascaradă de consultare, marcată inclusiv de gesturi neconstituţionale(vezi consultarea cu cetăţenii privaţi din securitatea civică), este înscăunat acel prim ministru al cărui nume a fost ales de stăpâni. Există oare ceva mai fanariot decât această mostră de pseudo-democraţie? Mai aveţi nevoie de alte dovezi în sprijinul evidenţei că românii sunt trataţi mai rău decât sclavii de pe plantaţie?  Ne-am transformat din stat independent în colonie, din naţiune în gloată de proşti.

Trăim vremurile în care devenim conştienţi că am sărit din lac în puţ. N-am mai avut parte de asemenea umilinţe de la ocupaţia sovietică. Nu e nicio diferenţă între ocupaţia rusească şi cea de acum. Lucrurile se rezolvă la fel: propagandă, „metinguri” şi lichidări prin intermediul justiţiei de sorginte stalinistă. Iar scopul e şi el identic: jaful ţării dincolo de limita suportabilă. Nu s-a schimbat decât direcţia în care se execută „externalizarea”: de la est către vest. Atât.

Un alt ordin atent executat în prezent este acela al deturnării opiniei publice. După ce în Polonia alegerile au adus o nedorită victorie a conservatorilor eurosceptici conduşi de Kaczynski, României trebuie să i se blocheze un asemenea scenariu. Pentru aceasta se lucrează ca la carte. După construirea partidului „naţionalist conform” al lui Bogdan Diaconu(promovat multă vreme de ziarul Adevărul!), un nou profet al naţionalismului antisistem a fost inventat peste noapte: traian băsescu! Surprinşi? N-ar trebui. Ceea ce face băsescu în aceste zile, mediatizat frenetic, este ruperea unei hălci naive de electorat care s-a săturat de minciuni. Iar băsescu o face ca la carte: preia slogane radicale, urlă împotriva DNA, a Uniunii Europene, a americanilor s.a.m.d. Sistemul i-a găsit un nou job celui care, în mod normal ar trebui să înfunde puşcăria. băsescu e noul Vadim, cel care trebuie să preia şi să confişte mesajul naţionalist pentru a-l compromite.

Iată-ne transformaţi iremediabil într-o ţară fără direcţie. Preşedinte e un neamţ, prim ministru un francez şefi ai serviciilor secrete nişte drone. Ambasadorul României la Berlin nici măcar nu mai avea naţionalitatea română la numire. Cel de la Washington doar formal e român. Sforarii propagandei sunt, în majoritate, odraslele foştilor „eliberatori” veniţi pe tancurile sovietice pentru a ne aduce „libertatea de la Răsărit”. Acum sunt oamenii Apusului şi fac ceea ce ştiu ei mai bine: distrug naţiunea. O fac ştiinţific, dărâmând rând pe rând instituţiile care reprezintă fundamentul acestei ţări. Învăţământul e distrus iremediabil furnizând, în cel mai bun caz, semidocţi şi având ca unic scop spălarea pe creier a generaţiilor tinere. Armata e penetrată şi îngenuncheată, serviciile secrete la fel. A rămas cât de cât în picioare Biserica, acesta fiind motivul pentru care este torpilată din toate poziţiile. Dumnezeu ştie cât o mai rezista!  

Suntem în anticamera dezintegrării totale. Nu avem o direcţie, începem să ne punem întrebări dacă mai avem vreun sens pe această lume. Ne-am transformat: am votat „România lucrului bine făcut” pentru a devenii „proştii bine făcuţi”. Trăim încă o negură a istoriei. Din nefericire singura speranţă care ne-a mai rămas este aceea că negura actuală nu va fi ultima.

41 de comentarii:

  1. Genial :) : "Nu e nicio diferenţă între ocupaţia rusească şi cea de acum". Ar trebui sa le spunem acest lucru si bunicilor, sigur vor fi de acord.

    Ca licenta poetica, e totusi distractiv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista o diferenta: ocupatia ruseasca era mai pe fata. Acum, citeva mii de orci executa ordinele sforarilor din umbra.
      Numai Preafericitul mai rezista pe baricada. Ceea ce inseamna ca nu e nici o speranta sa-i vedem poza in galeria de la Palatul Victoria, linga cea a lui Miron Cristea.

      Ștergere
    2. Totusi ocupatia sovietica nu a distrus economia ci doar lua profitul intreprinderilor si ducea la ei. La plecarea lor din tara economia totusi functiona. In prezent toata economia a fost distrusa. E o diferenta.

      Ștergere
  2. Buna dimineata ! Sincer, de data asta Ponta s-a ,,miscat" bine...altfel sigur niste membrii ai galeriilor faceau in asa fel incat sa iasa cu ,,bataie", ca in ,,maidanul" din Ucraina. Demisia lui a impiedicat poate (nu vom sti decat peste niste ani buni) un mic ,,razboi" civil, o ,,spargere ", ca cea incercata in anii '90 la Tg. Mures, a tarii in ,,bucatele" usor de manevrat. O Transilvanie cu 6,5 milioane de locuitori e o tara de marimea celor trei tari baltice la un loc si cu un milion mai putin decat Bulgaria. Deci nu sunt chiar atat ne dus cand afirm cele de mai sus. Plus ca Transilvania are granita cu Ungaria si Ucraina la greu.
    Demisia a fost prea ,,spontana"....nu e marca PSD-ului asta...sigur au invatat ceva din caderea lui Ceausescu si au evitat o sa iasa cu ,,imbranceli".
    Biserica Ortodoxa va trece si prin asta, are o istorie de 2000 de ani in aceasta regiune ,,bomba" a lumii...conducatori slabi a mai avut, nu Daniel e primul sau ultimul (ca si papii catolici de al;tfel, in istorie).
    Sa ne gandim ca , totusi, Romania ca stat unitar nu are decat 100 de ani......
    GeorgeS

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum hotăra Elena Udrea ce să publice ziarele şi televiziunile: „Scumpete, ţinem foarte mult să apară ştirea din ataşament!”. adev.ro/nxlu2n

    Crede cineva ca SISTEMUL a fost dezmembrat? Nici pomeneala, Lenuta a abuzat de el in scopuri personale si a fost parlita (partial ca e tot in libertate). SISTEMUL insa functioneaza bine merci.

    Bonus (cautati singuri sa nu le fac eu reclama).

    Mediafax = Adrian Sarbu = ProTV (pana recent controlat direct de Sarbu), gandul.info, mediafax.ro, zf.ro, etc.

    Presa basista e clara, o stim deja, evz, hotnews, b1tv, mai nou si digi (controlati de afara), etc.

    Insa Mediafax e un soi de UDMR, o curva a presei care se da cu cei care dau mai mult, dar care de multe ori face diferenta in rezultate finale. Si Ponta a facut greseala strategica sa-i loveasca unde-i doare, la taxele pe care nu le plateau de 15 ani ca toti ceilalti.

    24.04.2014: Ordonanța prin care Pro TV era scutit de datorii a fost respinsă după 15 ani (da, timp de 15 ani ProTV nu a platit datoriile).

    30.06.2014 - Ponta: Când are domnul Băsescu o problemă în justiţie, pac, mai trage un taliban de-al lui sau mujahedin de la Mediafax la 1 noaptea o rachetă.

    07.07.2014: Ponta: Singurul care a fost la mine în birou este Adrian Sârbu, care mi-a cerut să opresc niște controale de la ANAF

    16.11.2014: Ponta pierde alegerile prezidentiale desi era favorit in sondaje. (aici nu doar Mediafax a pus umarul).

    03.02.2015 : Adrian Sârbu, arestat sub acuzaţiile de spălare de bani şi instigare la evaziune.

    26.05.2015 : Adrian Sârbu a fost eliberat.

    28.07.2015: Imagini senzationale cu Adrian Sarbu si iubita pe plaja din Mamaia! S-au plimbat romantici, tinandu-se de mana, pe malul marii!

    04.11.2015: Victor Ponta a demisionat.

    Mujahedinii talibanului de la Mediafax 1 : Ponta 0.

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari! Evident, ca un rusofil declarat am niste nuante la perceptia cu ocupatia sovietica in sensul ca nu rusii ne-au ocupat ci bolsevicii sionisti vorbitori de limba rusa, ceea ce e cu totul altceva!
    felicitari pentru curajul celor afirmate!
    Nu avem de discutat decat un singur lucru: LUPTA DE ELIBERARE NATIONALA! IAr primul pas va fi NATIONALIZAREA BNR, a SENIROAJULUI ;i a intregului SISTEM BANCAR ROMANESC! Apoi NATIONALIZAREA activelor is resurselor si recontruirea structurilor STATULUI UNITAR ROMAN!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Absolut uimitor! Primul rezumat exact al situatiei existente. Mie uneori imi vine sa plec pe o insula , dar cand vad oameni ce lupta in continuare indiferent cum redevin optimist.

      Ștergere
    2. Pai BĂĂĂ, dacă le naționalizam..., asta înseamnă că mai facem odată praf țărisoara , o mai vindem odata, sau furam sau...

      Ștergere
    3. Ce tare esti tu bai Thinkagain, cum ai plecat tu in UK dar esti rusofil. De ce nu ai plecat in Rusia daca ai asa mare dragoste de rusi??

      Ștergere
    4. O analiza dureros de adevarata. Exista totusi o iesire: eliberarea nationala nu se poate infaptui decat daca stim de la bun inceput ce dam la o parte si ce punem in loc. Ca in orice constructie, se incepe cu temelia. Aceasta temelie exista, ea poarta numele de Constitutia Cetatenilor - un document pentru istorie, la a carui elaborare si punere in opera trudesc de mai bine de trei ani cateva sute de romani de varste si ocupatii diferite, in frunte cu un grup consistent de intelepti ai neamului (da, inca mai avem), doctori in economie, sociologie, drept etc., in frunte cu Dr. Ec. Constantin Cojocaru, care a adunat toata stradania intr-o carte echivaland cu un tratat de drept constitutional. Cine are interes si timp, poate lectura lucrarea pe linkul
      http://www.variantacojocaru.ro/ConstitutiaPoporului/CONSTITUTIA%20CETATENILOR%20comentata%20si%20explicata.pdf
      Pentru cei aflati in criza de timp este sufienta lecturarea primelor pagini, si macar a cuprinsului lucrarii. Textul Constitutiei ce o propune romanilor Miscarea pentru Constitutia Cetatenilor se afla in Anexa 8 a lucrarii. Exista si un proiect de tara elaborat in baza acesteui proiect de Constitutie, care raspunde tuturor doleantelor exprimate in Piata, pe saituri si bloguri de patriotii romani. Aceasta e solutia - o revolutie constitutionala, ata ca obiectiv vizat cat si ca modalitate de atingere. Constitutia Cetatenilor a urmat calea legala, in cateva zile va fi publicata in Monitorul Oficial, dupa care vom incepe sa strangem semnaturi, colectorii de semnaturi urmand sa fie si membri ai unei viitoare Adunari Constituante. Asta este Calea.

      Ștergere
  5. Greu tare cu Sistemu' asta, cam confuz. Imi amintesc ca Ponta a devenit prim minstru dupa protestele din 2012 care au trimis acasa doua guverne...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. alea erau protestele bune gagauta

      Ștergere
    2. aaa, protestul din 3 nov a fost rau... acum inteleg.

      Ștergere
    3. Draga LEO creierul tau e putin afectat de DIGI24 si B1TV! Pe 17 Aprilie 2012 Guvernul Ungureanu este picat in PArlament de o motiune de cenzura la care PDLul a votat PENTRU. PENTRU CADEREA lui UNGUENT!
      Pactul intre Basescu si PONTA a fost de atunci semnat BASESCU l-a adus la putere pe PONTA si PONTA l-a tinut la putere dupa referendum!
      De la bun inceput BASESCU SI PONTA au fost in aceeasi echipa! Ulterior a fost cooptat si CRIN ANTONESCU!
      In Ianuarie 2012 a fost o revolutie curata de asta si a fost inabusita in sange de jandarmi! A avut schizofrenicul betiv noroc cu o iarna nenorocita care a blocat Bucurestiul si au facut inutile protestele!
      Data viitoare cand comentezi fa-ti lectiile mai bine sau zi-ne cu cat te platesc sefii tai din MODROGAN!

      Ștergere
    4. Asta e o construcție manipulatorie... securistă.
      Abureală=>Retorică pe realitate trunchiată=>Replică pe lângă=>Precizări... full of shit.

      Și România are o marionetă retardată în fruntea statului, o marionetă a mafiei transnaționale în fruntea guvernului... și o populație... fără speranțe.

      Ștergere
    5. e posibil sa fie afectat, asa cum spui digi si b1 sunt de vina, dar tot nu vad unde este neintelegerea. am inteles, protestele din ian 2012 au fost bune iar protestele de marti seara, 3 nov au fost rele.
      esti haios cu scenariul asta: base+viorel+crinel= echipa

      Ștergere
    6. @Leo de la Roșierii de Vede

      Ți s-a explicat deja pe nivelul tău că MRU a căzut în Parlament, în timp ce sclavul prost al lui Băsescu, Emil Boc, a fost pus să-și dea demisia pentru a dezamorsa presiunea străzii. Nuanța ar fi că gașca securistă și-a păstrat guvernarea, titularii posturilor fiind retrași în spatele unor puțoi.

      În premieră mondială pe țară vei afla că bețivanul statului și-a pus populația în cap după ce l-a luat pe Arafat la împins vagoane pe fondul dezbaterii publice a proiectului de lege a sănătății (introducerea asigurărilor private de sănătate și privatizarea Smurd... prima salvare care pune mâna pe asigurat... decontează... și urgențele neasigurate ajung la morgă când trece REBU).

      Ștergere
  6. Intrebarea este CAND nu am fost colonie.Cu exceptia lui ceausescu caruia i-au dat un pic drumul prin curte (cu un scop clar) nu prea mai stiu.Singura consolare este ca in malaxorul globalist vor intra toti cu toata infumurarea lor sau cu toata impotrivirea lor.Polonezii vor muri ca-n 39 cu sabia scoasa in fata tancurilor...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect ! .... din pacate .......

      Ștergere
    2. dar vor scoate sabia (si au scos-o deja) , nu vor pleca capul, asa cum facem noi...

      Ștergere
  7. 1. ceea ce s-a intamplat acum in piata este o porcarie
    2. ceea ce face presedintele vis a vis de consultari este o porcarie si implicatiile juridice nu mai merita discutate
    3. ceea ce au facut guvernantii acestei tari este o porcarie, de 25 de ani ni se promite reforma, restructurare, bla bla nimic nimic
    4. juridic si constitutional ai dreptate, practic ceea ce a facut psd-ul in ultmii ani de cand guverneaza este o aberatie de la un capat la altul
    5. ai vreo solutie miraculoasa ca sa nu devenim Molodova?

    vad un val tot mai mare de nemultumiti ca pierd puterea, ca suntem condusi de afara, dar ei timp de 25 de ani ce mama lor au facut?
    ti-au adus tie fericire?
    au reusit sa faca 1% din populatie bogata si restul ? avem 40 % din populatie sub limita de saracie, avem un sistem educational falit dar romanii astia care ar trebui sa conduca tara drept unde sunt?
    in politica? in administratie?
    progresul tarii, ala care e, s-a realizat in mod accelerat dupa intrarea tarii sub tutela NATO si UE nu inainte
    voi toti nemultumitii ce solutii aveti?
    tu de ce nu esti in varful unui minister? realtii ai, sprijin ai, integrarea in ocultismul masoneriei exista, ce te opreste sa facii ceea ce e corect?

    RăspundețiȘtergere
  8. Polonia nu a votat eurosceptic ci conservator, de dreapta si mai ales anti-Rusia. Ca daca ar fi asa (vot eurosceptic), ar pune-o si ei de un referendum pe modelul Cameron; nu e cazul. Polonia este profund anti-rusa (de cand se stie) si mai nou, anti-imigratie ilegala. Si evident doresc si alte reforme in cadrul UE (de preferinta anti-PC) precum si o coalitie stransa cu scandinavii, balticii, anglo-saxonii si romanii (coalitie care sa izoleze interesele pro-ruse din Germania si ale celorlalti putinofili din Europa).
    Cat priveste "prostii bine facuti"...Diaspora -mai ales- este constituita din "prosti bine facuti", f. usor de manipulat de "propagandă construită cu atenţie în timpul băsismului crâncen", propaganda ajunsa - iata- o caracatita ce transcede tari, oceane si continente. Ma refer la diaspora aia care a votat in 2014, stand cate 10-12 ore la cozi la ambasade si consulate prin intreaga lume.
    Important este ca exista inca suficienti oameni inteligenti in Romania; de exemplu aia 5000 care s-au plimbat la Cotroceni cand era Basescu; s-au plimbat spontan (nu cred ca erau mai mult de cateva zeci de invitatii zilnice la plimbare, difuzate pe A3 - a nu se confunda cu propaganda), sub conducerea lui Badea si Gadea.
    Basescu urla anti-DNA de cand au saltat-o pe Nuti.
    Oarecum off-topic: ma intreb cum se simt oamenii care inlocuiesc logica si rationamentul cu dogmele personale?

    RăspundețiȘtergere
  9. Sarmale reci-Tara te vrea prost!......Si se canta demult. Da.....lumea nu intelege....Dramatic de adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Stati putin ca nu inteleg "românii sunt trataţi mai rău decât sclavii de pe plantaţie?" Despre care romani e vorba aici? Ca bugetarii tocmai ce au primit salarii marite, smecherii din multinationale nu pot spune ca e duc rau deloc, baietii conectati la buget o duc si mai bine, pensiile se platesc la timp, crestere economica ... nu mai vorbesc (a se vedea raportarile comisiei de statistica), mancarea e ieftina, bautura tot la fel, p...da si mai ieftina! Cine se plange pina la urma? Care sunt romanii aia care o duc "ca sclavii pe plantatie"?? Cum arata ai? Cat castiga pe luna? Unde traiesc ei?
    Altfel, intresant articolul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atat timp cat poporul ales a revenit ..., are sa fie bine. Știu eu.

      Ștergere
    2. Pe ce lume traiesti? Bugetarii au salarii in medie de 900 lei. Stii cum se traieste cu 900 de lei? Ia incearca. In socilizm toate femeile aveau serviciu. Acum au numai alea "bunaciuni". Marirea salariilor bugetarilor este un balonas de oxigen. In Romania munca este platita ca in India si preturile sunt ca in Occident. Eu sunt pensinar dupa o 52 de ani de activitate, cand am platit obligatoriu un procent din leafa la fondul de pensii, care se aduna la BNR. Unde sunt banii pensionarilor? Li se scoate ochii ca sunt prea multi. Da astia prea multi i-a tinut timp de 45 de ani in scoli absolut gratuite, in sistem de sanatate absolut gratuit, pe acestia de erau tineri atunci, astia de sunt prea multi au reconstruit orasele romanesti au ras mahalalele sordide si imputite si le-a inlocuit cu cartiere noi, le-au facut scoli in fiecare cartier, au construit teatre si cinematografe moderne, magazine cu marfuri romanesti, cu imbracaminte din lana si bumbac, din in si matase naturale toate, cu incaltaminte in totalitate de piele naturala, nu plasticile actuale scumpe si nesanatoase, cu mancare ieftina si sanatoasa de nu credea nimeni ca o sa se ajunga sa se rabde de foame in Tara noastra, nu vorbim de perioada din 1982 incoace, cand regimul ceausist a fost fortat sa plateasca datoriile externe si a pierdut aliantele economice, oculta americano-occidentala ducand si inca mai duce o politica de dezmembrare a Romaniei (acum si rusii dau branci prin amestecul din Ardeal!) si o politica de deznationalizare si umilire a romanilor. In situatia schimbarilor din 1989, regimul politic al socializmului compromis tot de coruptie si minciuna (care dainuie si acum), nu putea sa mai continue. Sa mentionam, coruptia si minciuna au fost instaurate pe timpul lui Carol al II-lea, si uite ca au viata lunga, nu mai scapam odata.

      Ștergere
  11. Articolul este demn de admiratie populara si de aprecieri la curajul autorului! Articolul este un document,o proclamatie a dezidentei care trebuie pastrata pentru ca istoria sa consemneze cu dovezi ca Romania nu a avut doar lasi si vanzatori ,ci si EROI !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am vrut sa scriu niciun comment la precedentul articol, "Cele doua Romanii". O fac acum, pt. ca vreau si eu sa vorbesc despre eroi.
      Cunosc 3 astfel de eroi, si ei au salvat vieti in Colectiv. Unii din ei si-au dat-o pe a lor cu aceasta ocazie.
      - Un f. bun prieten si coleg, care a scos cel putin 10-12 oameni din infern. A ajuns si el la spital cu o usoara intoxicatie (inca are probleme - apa la plamani), dar a supravietuit. Unul dintre cei pe care i-a salvat, era chiar pe patul de langa prietenul meu si nu contenea sa spuna aratand inspre el: "Domnul m-a salvat", desi amicul meu nu e chiar in varsta (37 de ani), dar poate barba sa fie de vina.
      - Un coleg, care a murit aparandu-si sotia, rocker si bun muzician; au fost gasiti inconstienti amandoi, el deasupra ei, protejand-o cu corpul lui. El s-a ales cu arsuri pe 50% din suprafata corpului si a murit duminica, 8 noiembrie, in spital. Sotia lui nu a avut nicio arsura (desigur intoxicatii grave).
      - Adi Rugina, fost coleg cu mine. Despre el nu e nevoie sa mai vorbesc, caci a vorbit presa despre el.
      Eu personal am fost prima oara la un protest in 1995, la protestele studentesti din acea perioada (nu stii tu...). De atunci ne-am tot inmultit. Si am descoperit ca suntem multi, mai ales la protestele maraton impotriva RMGC.
      Toti acesti oameni, morti sau vii am avut un singur mobil in toti acesti ani: lupta impotriva coruptiei clasei politice. Am iesit cu ei la multe proteste. E suficient sa vedeti postarea lui Adi Rugina de pe FB (a fost popularizata de catre mass-media) sau versurile piesei "The day we die" al trupei Goodbye to Gravity, versuri devenite fanion al acestui protest.
      Acestia sunt eroii, morti sau vii, ei au salvat vieti; si tot ei au crezut si cred in aceste mesaje, care au fost numitorul comun la protestele Colectiv. Acesti eroi care au crezut si cred in acest mesaje au dat forta si au legitimat protestul Colectiv.
      Iar in acest context sa vad cum acest Dan Diaconu vine si scuipa pe crezul lor cu articolele astea inepte, este revoltator.
      Deci domnule Dan Diaconu, nicio tresarire a constiintei tale bicisnice? Niciun regret pt. zoaiele aruncate blasfemiator? Memoria unor eroi, eroi adevarati care au salvat vieti, uneori cu pretul vietii lor, nu inseamna nimic in fata maruntelor tale obsesii si dogme personale? Mai vorbesti despre patriotism si despre salvarea Romaniei? Nu esti decat un individ jalnic si vrednic de dispret.

      Ștergere
    2. Și cum se face că după luptele voastre eroice, securiștii ceaușiști au România la degetul mic? Pentru că ești un securist ceaușist sau un prost bine făcut?

      Ștergere
    3. @Imago Mundi

      Faceti cateva grave erori de logica:

      1/ Nu am vazut nicaieri in articol ceva de rau despre ACTIUNEA, eroica intr-adevar, a celor care i-au salvat pe altii chiar cu pretul vietii lor,

      2/ Daca un om a murit eroic, asta nu inseamna:
      a/ Nici ca ideile lui politice reprezinta adevarul absolut,
      b/ Nici ca el a nu a putut fi manipulat pentru a-si insusi acele idei.

      Ștergere
    4. @Anonim13 noiembrie 2015, 09:40
      Mi-e teama ca interventia ta este un pic sofistica. Dar apreciez decenta cu care argumentezi.
      Pentru inceput un contra-argument: in 1995 nu cred ca avea cine sa ne manipuleze pe noi studentii. Ne-am luat bastoane, iar in presa se spunea ca suntem repetenti (slogan lansat de Iliescu) din moment ce ne opunem examenelor cu taxa - noi cei din strada (eram vreo 20000 de studenti). Ministrul de Interne (nu mai retin numele) spunea ca actiunea politiei a fost justificata (bastoanele, vanataile si ochii umflati), pt. ca in orice tara "fortele de politie sunt o forta represiva".
      Ce forta politica ne manipula atunci? Au incercat toate partidele sa vina din Senat (fostul CC, acolo protestam noi) sa vorbeasca cu noi, in strada, si sa ne pacaleasca sa intram inapoi in amfiteatre. TOTI si-au luat huiduieli, fara exceptie. Era vorba de un principiu - "invatamantul este gratuit" (asa era legea atunci; azi nu mai stiu).
      Astazi este vorba tot despre un principiu - in conducere si administratie, nu au ce cauta coruptii.

      Ștergere
    5. Mai Imago Mundi, ma lasi cu baselile astea generaliste? Principiul pe care-l clamezi tu exista, dar e putin diferit de ceea ce sustii: e vorba strict de revenirea basismului cu orice pret. Restul sunt doar rahaturi cu care vi se sterg creierasii aia si-asa mult prea precari.
      Faptul ca prosti ca tine au ingrosat randurile pulimii manipulate nu are absolut nicio relevanta. Dupa cum bine vezi, treburile s-au spart dupa ce tac-tu iohannis a numit omul de paie al bruxelles-ului. Gata, s-a terminat chermeza. Mars la munca!

      Ștergere
    6. @Imago mundi...alte lozinci decat astea cu coruptii nu stii? Conform REALITATII, TOTI politicienii din Ro sunt corupti.Oricand poti impinge pana unde ai nevoie linia de demarcatie intre comision si spaga sau intre lobby si trafic de influenta. Oricui ii poti gasi un caltabos in geanta.Dupa cum spunea si Stalin, nu exista oameni nevinovati, noi nu am anchetat suficient.Oricand poti gasi un puscarias care sa fac un denunt impotriva cui vrei.Iar pe baza acelui denunt, sa il arestezi preventiv pe om , sa il bagi la toaleta comuna, gandaci si sobolani ( camera 101 din "1984", iti spune ceva?) si sa admita ca la inchizitie, ORICE. Inchizitie, care a fost instrumentat tot de "mondialii" de atunci, convertiti la crestinism, ca ala era la putere. Mai apoi s-au convertit la aristocratie, burghezie, comunism sau la democratie, ca tot EI le-au facut si pe astea, ca sa ne conduca pe NOI.
      A fi sluga unor interese straine este o coruptie foarte mare.
      AS fi cetatean strain si a avea o functie de raspundere in administratie sau fortele represive este o coruptie si mai mare. Dupa cat esti de destept ca vrei "democrasi", dar invatamant superior greatuit, nu cred ca esti propagandist, ci doar mancurt.Nu iti mai explic ce e si aia.

      Ștergere
  12. Pai cum naiba sa fie vreo diferenta intre ocupatia sovietica si cea de acum...doar este acelasi partid care si-a deschis mai multe filiale,cu aceeasi activisti care si-au schimbat cravata si odraslele lor.
    V-a trebuit un sfert de secol sa va dati seama de asta? Astia nu au disparut nici odata, nici la noi nici in alte tari, ba mai mult au infiltart si vestul (vezi pe Mrau Ferkel fosta in sectia de propaganda al PC-DDR, Dl. Banuel Marosso fost activist in partidul maoist portugez iar dupa aceea 10 ani presedinte al CC EUSSR, dl Olandez in fruntea Frantei care a inceput la PC al hexagonului samd).
    Pt. thinkagain....idolul tau de ras Putin a batut singur si nesilit de nimeni la usa KGB-ului cand avea 18 ani, ca voluntar. Aia l-au trimis sa mai studieze ceva si l-au racolat cand au vrut iei. Toti astia au mancat larxism-meninismul cu lopata o viata intreaga si voi acum asteptati de la ei sa se indrepte spre libertate, dreptate, adevar samd?
    Singura, repet singura speranta ca o firimitura de libertate sa isi mai faca vreodata aparitia pe aceasta planeta este adoptare sistemului elvetian. Orice alta forma de etatism hiper centralizat duce la coruptie masiva si dezastre pe toate planurile, deoarece interesele puterii se indreapta tot timpul doar spre asi consolida si extinde aceasta putere, bineinteles in detrimentul ovinelor care cred toate povestile cu scufite rosii si harapi albi.
    De ce nu vorbiti nici unul dintre voi despre solutii? Nici macar nu trebuie sa inventam roata, o copiem pe cea elvetiana, ei o fac de peste 700 de ani. Exista un singur exemplu de cineva care a copiat mult din sistemul CH...Singapore! Dintr-un port colonie, infestat de drogati si prostituate a devenit ceea ce este acum in timp record. Reguli putine dar stricte, aparat birocratic minim si la munca! Cu tot cu sistemul bancar parazitar si rentier, cu hartii tiparite la comanda samd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oamenii de aici sunt in sistem si nu o sa auzi solutii viabile (doar plansete cum totul e de rahat si cum diversi si-o iau insa profitul trebuie marcat la momentul oportun). Un reset prin urmare nu e posibil (intern). Ca sa ai o posibila solutie locala e sa faci pe prostu si sa pupi in fund pana ajungi sus. Apoi poti incerca ceva radical daca nu ti-e frica ca o sa scrie ziarele a doua zi ca ai confundat cianura cu sarea la masa de seara. Dan, poate ar fi mai fain sa scrii diverse inside info-stories despre cum s-au facut punctual bani acu cativa ani, sa nu afectezi businessu curent. Ar mai invata lumea cate ceva despre trecut, ca istoria se tot repeta

      Ștergere
  13. "Călugării de la Schitul românesc Prodromu din Muntele Athos scriu românilor: “societatea românească este dirijată de forțe ostile țării împotriva stăpânirii statului și a Bisericii noastre…prilejul instituirii unei noi ordini antihristice în lumea românească”
    http://www.napocanews.ro/2015/11/calugarii-de-la-schitul-romanesc-prodromu-din-muntele-athos-scriu-romanilor-societatea-romaneasca-este-dirijata-de-forte-ostile-tarii-impotriva-stapanirii-statului-si-a-bisericii-noastre-prilejul.html

    Cine nu e prea religios se poate opri la prima parte a articolului.

    RăspundețiȘtergere
  14. Da lucruri interesante si cat se poate de concrete de remarcat si faptul ca externalizarea banului incepe sa incline balanta spre vest in defavoarea estului ! O intrebare : Ce va face Estul ?
    O alta problema , e ca am inceput sa ne aratam frustrarile fata de un sistem la orice eveniment neplacut ,care nu are o legatura stricta cu situatia socio-economica! Legaturi evident le putem gasi dar sunt undeva in subsidiar. E ca in picatura care umple paharul nu conteaza natura paharului si nu conteaza natura picaturii , conteaza doar cantitatea . Adica cantitatea de frustrari si nemultumiri .
    Din pacate singura solutie nu este decat aceaisi de de cand lumea si anume RAZBOIUL o solutie ce mie nu imi place dar care e singura ce a reusit sa reseteze omenirea cand ea a ajuns la momente de rascruce . Ca sa completez o idee a unui om politic din alte vremuri, ce nu ii voi da numele aici findca nu vreau sa sa isc discutii inutile RAZBOIUL E GENETIC IMPLEMENTAT IN FIINTA UMANA SI IL GASIM LA TOT PASUL IN NATURA !

    RăspundețiȘtergere
  15. De parca in astia 25 de ani nu ne-au furat toti.
    Ce mai conteaza ca fura aia sau astia?
    E acelasi rahat:comunisti, securisti, psd-isti, conventie, basisri, pontisti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. masoneria. securitatea ... care e pe fata, nu mai este undercover, ca nu mai are de ce...


      Ștergere
  16. Da, singura certitudine in viata este moartea. Pacat ca nu stim cum sa o facem...preferam sa murim cu nasul in cur decat cu sabia in mana.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)