marți, 26 iulie 2016

Câinii războiului

24 martie 1999. NATO începe bombardarea Serbiei. Se vorbeşte despre atrocităţi inimaginabile. Agenţiile de presă transmit reportaje incredibile despre gropi comune, centre de tortură,s.a.m.d. Toate acestea pentru a justifica atacul NATO. În mijlocul scandalului se afla „diavolul” Slobodan Milošević şi membri ai cercului său de putere. Toţi erau acuzaţi de crime împotriva umanităţii.

În 21 martie 2003 începea Războiul din Irak. Dacă atacarea Serbiei reprezintă semnul incipient al unei noi politici, atacarea Irakului va reprezenta evenimentul care va schimba radical lumea. Privind retrospectiv, putem lesne ajunge la concluzia că cele două evenimente sunt rădăcina actualei ordini mondiale. Ele ne-au condus în logica actuală, iar iniţiatorii lor au ştiut bine ce fac.

O ştire seacă venită săptămâna trecută de la Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie ne anunţă că Slobodan Milošević nu se face vinovat pentru crime împotriva umanităţii. Ghinion! Slobodan Milošević a fost găsit mort în condiţii suspecte în celula sa de la Haga în 11 martie 2006. Stătuse cinci ani în puşcărie şi, dacă n-ar fi fost omorât, probabil ar fi murit natural până când „tribunalul nimănui” l-ar fi declarat nevinovat. Curat democratic! 

Achitarea lui Slobodan Milošević vine după ce, în luna martie a acestui an, acelaşi tribunal l-a achitat pe ultranaţionalistul sârb Vojislav Seselj, cel care a fost vicepremier pe vremea evenimentelor din fosta Iugoslavie. Achitarea lui Vojislav Seselj vine după nu mai puţin de 12 ani petrecuţi în detenţie, ordonată de acelaţi tribunal. Cine-i mai dă acestui om anii înapoi?

Treptat, după demontarea acuzaţiilor făcute de procurorii lor, constatăm că tot ceea ce a fost în fosta Iugoslavie nu reprezintă decât un caz clasic de maniupulare. N-o spun eu, o spune un fost agent CIA, pe numele său Robert Baer în cartea sa „Secretele Casei Albe”. Acolo se dau detaliile halucinante despre cum s-au inventat grupări care n-au existat niciodată(„Serbia Supremă”), despre geamantanele cu bani folosiţi pentru mituirea politicienilor şi multe alte lucruri murdare. 

Citind îţi dai seama că toată nebunia a fost doar o imensă manipulare orchestrată de către SUA prin serviciile sale secrete. Fără „ajutorul lor de nepreţuit” probabil n-am fi avut niciun război în această zonă a Europei. Şi, ca o ironie a istoriei, cei care-au făcut puşcărie până acum au fost victimele. Nimeni nu s-a gândit să se atingă de vreun fir de păr din capul lui Bill Clinton, probabil principalul vinovat pentru atrocităţile comise.

Să mergem mai departe. Recent s-a descoperit că atacarea Irak-ului s-a făcut pe baza unor informaţii false. „Dovezile” puse la bătaie au fost cele oferite de un imigrant irakian din Germania, un beţiv iremediabil care minţea de-ngheţau apele. Rafid Ahmed Alwan al-Janabi pe numele său, a primit numele conspirativ „Curveball” şi-a început să verse exact ce aşteptau „stăpânii”  de la CIA: că Saddam are arme de distrugere în masă, că produce bombe chimice şi biologice s.a.m.d. Dovada? Nu exista niciuna! Doar declaraţia individului care pretindea că ar fi participat la construirea unui laborator biologic mobil. Informaţiile luate de la beţiv au fost împachetate cu grafice frumoase, iar întreaga prezentare a fost arătată celor care trebuiau să dea aprobarea începerii războiului. Cu toate că nu exista nicio dovadă palpabilă în spate, în rapoartele oficiale se spunea negru pe alb că „faptele şi concluziile sunt bazate pe informaţii secrete solide”. 

Ei bine, pe măsură ce apar noi dezvăluiri, se vede limpede că  că atât Tony Blair cât şi George W. Bush ştiau că totul e o minciună, că nu fac altceva decât să declare forţat război unei ţări. Şi, ca un făcut, în faţa dovezilor de netăgăduit, imbecilul de Tony Blair apare senin în faţa camerelor de luat vederi şi ... îşi cere scuze! Excepţional! După ce se dovedeşte că ai fost un criminal care a omorât aproape 200 000 de civili ieşi şi-ţi ceri scuze, având pretenţia că gata, ai rezolvat totul.

Sunt curios pe unde sunt scrufuloşii din Tribunalul Penal Internaţional? Unde sunt aceşti şobolani care acuză pe baza dovezilor false, iar când sunt puşi în faţa unui genocid bagă capul în pământ precum struţii? De ce nu-i avem pe criminalii Bush şi Blair în boxa acuzaţilor? Totuşi, nimeni nu spune nimic?

Şi, înainte de final, poate că ar fi interesant de remarcat o chestiune suspectă: toate aceste războaie inutile care se lasă cu victime se petrec în luna martie, cu o anume periodicitate. Nu e ciudat? Hai să vedem mai clar. Serbia e bombardată în 24 martie 1999. Patru ani mai târziu, pe 20 martie 2003 începe Războiul din Irak. După alţi patru ani, Bush suplimentează trupele din Irak cu încă 20 000 de soldaţi. În 19-20 martie 2011 începe bombardarea Libiei. În paralel, pe 15 martie 2011, începe războiul civil din Siria. 2015 pare a fi singurul an în care nu avem evenimente sângeroase în jurul datei de 20 martie. Desigur, asta dacă ignorăm atrocităţile comise de ISIS în acea perioadă.

Nu e ciudat? Ba da, iar răspunsul e de-a dreptul jenant! În 21-22 martie diversele culturi oculte care împânzesc zonele puterii sărbătoresc o zeitate păgână, zeiţa Ostara(cunoscută şi ca Eostre, Ishtar, Semiramis, etc.). Nu-i aşa că informaţia pare cusută cu aţă albă, că pare imposibil ca aşa ceva să fie real? Desigur, om normal fiind, vei spune că delirez! Poate că la fel de incredibilă poate părea şi existenţa Bohemian Grove. Probabil e prima dată când auzi acest nume, motiv pentru care îţi voi spune, pe scurt că, e vorba de un club exclusivist din care, începând cu anul 1923, n-a lipsit niciun preşedinte american. Membrii clubului participă în fiecare an, în iulie, la un ritual păgân desfăşurat pe o proprietate privată păzită de agenţi particulari alături de membri ai serviciilor secrete americane. Informaţia este deja publică, existând chiar şi filmări de la ciudatele manifestări de-acolo.

Nu ai nevoie de cercetări laboriase pentru a realiza că, de multe ori, evenimente tragice din istoria umanităţii sunt generate de prostia sau ticăloşia sau frustrarea celor aflaţi la vârf. A începe un război doar pentru a marca sărbătoarea unei zeiţe suspecte(care, în conformitate cu „tradiţia”, cere sacrificii umane) denotă unei prostii delirante. Ştiu, e de-a dreptul penibil, dar asta e realitatea: lumea e condusă de nişte prostovani demenţi care se joacă de-a războiul precum copiii din faţa consolelor de jocuri. Sau, dacă vi se pare mai convenabil, de nişte unii cu puţe mici care, în frustrarea lor, îşi închipuie că stăpânesc puterea zeilor pe care-i invocă. Numai că jocul prostovanilor căţăraţi la vârful puterii planetare face zeci de mii, sute de mii sau chiar milioane de victime anual. Şi toate acestea pentru ce?

Trăiesc cu speranţa că, până la urmă, oamenii vor găsi resursele necesare adevăratei iluminări, că va exista un moment zero în care vor putea face diferenţa dintre prostie, ticăloşie, nebunie şi normalitate. Începând cu Războiul din Iugoslavia(poate chiar ceva mai devreme) am intrat într-o epocă a anormalităţii, a exploziei iraţionalului şi a demonstrării că „se poate şi mai rău, se poate şi mai aiurea”. Mai mult ca oricând e nevoie de luciditate, de un recurs al normalităţii. Iar toată această operaţiune nu poate porni de sus, de unde câinii ticăloşi ai războiului ghidează planeta în nebunie, ci de jos, de la cei care, fără s-o ştie, deţin adevărata putere.

15 comentarii:

  1. Gand la gand...zilele din urma exact astea mi-au fost gandurile. Exceptand finalul optimistic. N-am vazut niciodata boi in jug sa se revolte...

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent .... as usual....dar majoritatea populatiei mondiale e deja zombificata prin electromagnetism, mancare, bautura si alte drugs. Parerea mea este ca deja ne aflam intr-un razboi mondial. Sunt atatcuri "teroriste" cam peste tot, 9o % din oameni se zbat la limita subzistentei, sunt armate si grupari de armate straine cam prin toate continentele s.a.m.d. Nu e un razboi "atipic" cum spun unii, e un razboi in toata regula. parca atunci cand se murea la Stalingrad nu erau romani care faceau petreceri, nunti, se nasteau copii, mergeau in concediii etc. Ideea e sa te retragi pe un deal si sa "contempli" privelistea. E creepy rau !

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred că aș putea face o listă de câteva pagini cu războaie și atrocități care nu au început sau desfășurat în luna martie. Come on! Bea cel puțin doi litri de apă/zi, mai ales pe căldurile astea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai înţeles nimic. Rămâi pe apă! :)

      Ștergere
    2. Sorin nu a inteles nimic pentru ca nu e nimic de inteles. O alta mancare de porci aruncata de Dan sub forma de analiza. Pentru ca nu (mai) are cititori, publicul pe care il tinteste are media de varsta din ce in ce mai mica, probabil intr-un final va ajunge la conspiratii cu Transformers in rolurile principale :))) lasa-neeeee

      Ștergere
    3. Nu, dragul meu prostovan, tu n-ai înţeles nimic! Şi, spre deosebire de tine care faci nişte afirmaţii „din gâtul palmei”, eu o să-ţi demonstrez pas cu pas de ce eşti prost:
      1. Înainte de a afirma că fac asta „pentru că nu (mai) am cititori” puteai să verifici să vezi care e traficul meu. Şi dacă nu scriu nimic, tot am o grămadă de vizitatori. Era simplu să verifici, dar eşti prea prost s-o faci.
      2. Dacă scopul meu era traficul mi-ar fi fost extrem de simplu să-l cresc. Chiar şi un prostovan ca tine ar trebui să-şi pună întrebări în momentul în care eu îi pun să şteargă articolele mele de pe site-urile lor pe cei de la cotidianul, fluierul, etc., site-uri cu trafic care-mi aduceau cel puţin 1000 unici/zi fiecare. Scopul meu n-a fost niciodată traficul deoarece eu nu vreau pe blog prostovani ca tine. Ai înţeles?
      3. În ceea ce priveşte faptul că tu şi Sorin n-aţi înţeles nimic, e strict treaba voastră. Puteaţi să vă abţineţi de la comentarii inepte care nu fac altceva decât să vă scoată în relief prostia. Dacă oricare dintre voi ar fi avut curiozitatea să verifice informaţiile pe care le-am dat în articol, şi-ar fi dat seama că nu bat câmpii. Dar, probabil, sunteţi prea proşti s-o faceţi.

      Ștergere
    4. Tot nu inteleg cum un om inteligent ca tine Dane isi pierde regulat timpul pentru a se justifica in fata unor hateri feisbucisti... CHiar n-ai nimic mai bun de facut? N-ai si tu un "Mark as spam" pe acolo? Chiar asa rau ti-e frica de acuzatia de "cenzura"? Cenzura e pe un teren public, third-party, gen zona de comentarii a unui ziar. Insa pe blogul propriu, un teren "privat", a lasa Feisbucisti d'astia sa te porcaiasca e ... masochism.

      Ștergere
  4. @Sorin @Anonim
    bai talambilor, nu sunteti bineveniti pe blogul asta, voi si comentariile voastre inepte si mustind a sictir tipic romanesc.
    Cred ca nu va baga nimeni in seama acasa si vreti sa aruncati si voi niste scuipati ca sa pareti importanti si sa va domoliti frustrarile.
    Mars de aici, jigodiilor !

    RăspundețiȘtergere
  5. Orice conflict militar e suprapus cu un sacrificiu uman iar cei care se afla in spatele cortinei a conflictului se bucura sau practic li se oferă niște plăceri sau foloase de pe urma cărora se pot crede stapâni peste prostimea sau peste oameni de rand. Vedeți ca se acorda medalii de vitejie si alte porcarii , unii sunt creati eroi peste noapte si sunt omagiati de parca au dus omenirea pe spatele lor iar acuma suntem pe culmile păcii sau al cerului.


    Nu, sunt doar unii mai demenți cărora le place sângele cat si vărsarea de sânge... crează ucigași si de asemenea războaie si conflicte doar de a se juca cu rolul lui Doamne Doamne ( de parca ar exista așa ceva). Clar ca la mijloc sunt interese si avuții pe care poti fura de la popoare mici asuprite si cucerite ușor mai ales din interior unde trădătorii si vânzătorii de mame sunt peste tot ( lichele fara gram de minte si zdrente ordinare masculine).



    Unde , lasii devin conducători iar soldații din rândul prostimii ( acei viteji) devin carne de tun iar devreme sau mai târziu cand totul iese la iveală , cei care au pierit degeaba nu se vor mai întoarce niciodată!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu mai prididim cu provocarile, cu atentatele din prezent, ce sa ne mai intoarcem in trecut sa analizam ce si cum!
    Daca s-au declansat multe razboaie in martie, poate fi si pentru ca e prima luna din primavara, generalii de armata e si ei oameni batrani, sangele circula mai lent prin vene iarna. Primavara e altceva, mai o ridiche, mai o ceapa verde, ne vitaminizam, ne revitalizam si iesim din cele birouri pe campul de lupta.
    Dar, revenind in prezent, ce se intampla oare acum? sa fie o perdea de fum in spatele careia se petrec alte lucruri? Daca e asa, vom afla in curand. Dar daca Europa e doar provocata, inghiontita sa intre in lupta in Orientul Apropiat mai consistent decat a facut-o pana acum? Ca din cate am inteles, Unchiu'Sam s-ar cam muta in Pacific, in coasta Chinei, dar parca nici n-ar lasa Rusia sa se instapaneasca pe zona parasita de ei. Iar daca pleaca, atunci micul Israel...hmm...fara prieteni sau aliati intr-o lume ostila jur-imprejur...grea situatie, nu? Chiar asa, ce bine i-ar pica sa preia Europa pentru o vreme ostilitatile cu lumea musulmana, si-ar mai trage si ei sufletul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Teoria e absolut plauzibilă. De fapt e un lucru știut că mulți președinți americani (including marele Reagan) apelau frecvent la... astrologi. Pe tema: „acești bolnavi [mintal] care ne guvernează” s-au scris tone de cărți, au curs râuri de cerneală. Există traduceri și în lb. română. Nu m-ar mira să aflăm peste ani și ani, dacă vom mai fi pe lumea asta, firește, că recenta atitudine a americanilor violent anti-rusă și mai ales anti-Putin, care pare să conducă planeta direct spre WW3, și care nu era anticipată de nimic înainte de regimul lui Obama (în care Killary Clinton a fost secretar de stat), să fie în ton cu anumite interpretări ale catrenelor lui Nostradamus referitoare la un ipotetic WW3 și un ipotetic antihrist care ar putea fi, păi cine altul?... liderul rus, Putin. Pentru că sunt unele interpretări care aberează legat de o invazie a „Romeniei” (adică a României) de niște hoarde venite de dincolo de „Tartaria”, altfel zis, din spațiul rus. Când eram student am avut privilegiul să-l cunosc pe Vlaicu Ionescu, unul dintre cei mai reputați interpreți ai lui Nostradamus, care în anii 70 prezisese căderea comunismului. Și acesta spunea foarte clar: ca să-l interpretezi „corect” pe Nostradamus trebuie să iei două versuri dintr-un catren și să le combini cu alte două din alt catren. Nu mai țin minte metoda lui, că zicea că descoperise și metoda matematică de combinatorie care îi așeza versurile cum trebuie, dar așa zicea el că reușise să prevadă căderea comunismului și alte câteva lucruri interesante. Deci până și în interpretarea lui Nostradamus - dacă acceptăm ideea că omul o fi avut într-adevăr o metodă de citire a viitorului și că merită să dăm atenție aberațiilor sale - lucrurile nu trebuie luate așa de simplu cum pare că le iau neoconii și neo-neoconii de la Washington, în frunte cu cotoroanța de Hillary.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mda. Referitor la Bohemian Grove am mai auzit cate ceva. Insa faptul ca luna martie ar avea semnificatie religioasa pentru inceperea cate unui razboi am oarece indoieli. Pentru ca luna martie in Europa si aiurea din perioade mai vechi si pana azi reprezinta ceea ce se numeste "sezon de campanie" - imbunatatirea vremii pentru diverse operatiuni - fie de jumulit recolta satului vecin, fie de cotropit teritoriul asezarii vecine etc. Perioada antica: luna martie reprezenta inceputul de campanie - deplasarea era mai usoara si se gasea mancare pentru milites. Ideea s-a pastrat si in prezent, avioanele au tendinta sa nu zboare cum trebuie pe ceata sau alte fenomene perturbatoare, in cel mai bun caz operatiunile iarna sub restrictionate. O fi si sezonul de adulat zeita Ostara, dar ma indoiesc de faptul ca asta chiar avea o influenta covarsitoare in inceperea unei campanii - asta daca nu cumva era ca la spartani care consultau oracolele pentru a decide daca sa mearga la lupta sau nu (desi, cum remarca ironic un contemporan, oracolele nu erau niciodata de acord sa se mearga la lupta daca spartanii nu voiau sa mearga).

    RăspundețiȘtergere
  9. http://www.cunoastelumea.ro/500-de-tancuri-americane-au-ajuns-in-romania-jumatate-din-cat-are-armata-romana-ne-pregatim-de-razboi/

    RăspundețiȘtergere
  10. Problema e simpla. Se cauta (si se gasesc -prin manipulare ordinara- atat 'vinovati' cat si "victime' in jocul ABSURD numit si : "Cum sa decimam, sa reducem drastis sau sa suprimam populatia -care ne incomodeaza a- Planetei, cum sa facem Terra un spatiu bun numai pentru UNII dintre NOI ! As vrea sa vada si INTREAGA populatie a SUA acest comentariu cu tarducere ca nu am chef de comentat in Engleza , cand Tara mea, ca de altfel INTREAGA Planeta , e la un mic pas de Razboiul Mondial al 3lea , cel mai devastator si cel care va duce IREMEDIABIL, POPULATIA Intregii Planete in Colaps, Razboi care va fi de departe cel mai infiorator din ceea ce, nici macar nu s-a putut imagina vreodata de MINTI NORMALE !!! Feriti-Va AMERICANI, si celelalte CIVILIZATII, Terrane, mai marii Lumii acesteia v-au pus gand RAU !!!! EI vor sa va NIMICEASCA !!! In asteptarea MARII, IMENSEI CONFRUNTARI NUCLEARE , isi fac mana cu tot felul de Razboaie Locale din cre numai ei STAPANII ACESTEI LUMI ies invingatori dar nu vor, sau nu vor sa INTELEAGA, ca DEJA timpul lor pe ACEASTA Planeta a EXPIRAT si TREBUIE sa FACA LOC, URMATOAREI GENERATII care vine la scoala Pamanteasca ! Nu va jucati cu FOCUL ! Fii ai GHEENEI nu va jucati ! A inceput TIMPUL ADEVARULUI si ca VRETI sau NU , ADEVARUL va TRIUMFA !!! INDIFERENT daca pentru TRIUMFUL ADEVARULUI vor fi miliarde de Victime (de care ORICUM VOI SUNTETI RASPUNZATORI), Indiferent de faptul ca PLANETA ACEASTA MINUNATA se va TRANSFORMA IN CENUSA SAU VA FI UN IAD RADIOACTIV, OMENIREA VA CONTINUA , CHIAR SI mai ales, FARA VOI , CRIMINALILOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)