marți, 9 octombrie 2018

Noua politică

Udo Bullman, şeful socialiştilor europeni - grup din care face parte PSD - a fost primul care a aplaudat eşecul referendumului. Mai mult, a spus că, în cazul în care s-ar fi realizat cvorumul, ne-am fi întors în timp. Şi, desigur, le-a trasat sarcini în direcţia adoptării parteneriatului civil. Iată un nou blat de care se pune pe repede înainte: ALDE, PSD, PNL, USR, UDMR, PMP, toţi vor parteneriat. Plăvanul, cel care a calificat iniţiativa Coaliţiei pentru Familie drept extremism religios, şi el vrea parteneriat. Sau poate, cine ştie, vrea să se treacă direct la căsătoria homosexuală. Desigur, golănia se întâmplă în ciuda faptului că niciunul nu a şoptit o vorbă despre asta în campania electorală.


Iată o radiografie exactă a politicii autohtone. Nişte paiaţe telecomandate de la Bruxelles şi cu activitatea monitorizată de serviciile secrete locale(subordonate în cel mai bălos stil ocupantului) impun, indiferent de dorinţele cetăţenilor, o agendă absolut străină de interesele locale. Dacă vreţi o paralelă, suntem trataţi cam la fel cum e tratată populaţia locală în Afganistan: ceea ce vor ei nu valorează nici cât o ceapă degerată.

Bine e faptul că acest referendum - singurul de după Revoluţie care a pus pe tapet o temă cu adevărat importantă pentru cetăţean - a scos la iveală adevărata faţă a hienelor din politică. Astfel, oamenii au putut vedea, spre exemplu, adevărata faţă a lui Tăriceanu, până acum un individ care mima destul de bine decenţa, mai ales în temele stringente referitoare la statul de drept. Individul a părut deranjat de referendum, nu se ştie dacă a votat sau nu, iar partidul său a făcut exact la fel. Şi, pentru că tema i se părea de neacceptat, a mai şi ameninţat cu introducerea parteneriatului imediat după referendum. Mă rog, aşa cum am mai spus, nu-i nicio mirare, mai ales în condiţiile în care ALDE a primit-o cu braţele deschise pe sorosista Renate Weber.

Acum puteţi vedea limpede realitatea şi chiar vă rog s-o priviţi cât se poate de critic: niciun partid autohton nu are ca proiect agenda cetăţeanului, ci agenda care-i este întocmită de ocupant: fie că acesta se numeşte UE, SUA, NATO, etc.

Când se discută despre resursele din Marea Neagră, partidele noastre fac tărăboi pentru câţiva firfirei care ne-ar rămâne. Ştiţi pentru ce este, cu adevărat scandalul de pe marginea legii? Unii vor ca statul să câştige o sumă netă cuprinsă - în termeni reali - între 3% şi 8% din profit, în timp ce „ăia buni” vor să crească procentul spre 15%. V-a spus cineva până acum că indiferent care tabără câştigă, statul nu se va alege în continuare cu nimic? La fel şi în ceea ce priveşte vânzarea gazelor extrase. O tabără vrea să poată fi vândute oriunde, fără nicio obligaţie faţă de ţara din care, totuşi, sunt extrase, în timp ce cealaltă parte vrea ca gazele să fie vândute în proporţie de 50% prin intermediul unei burse locale. Niciuna dintre părţi nu pune însă degetul pe rană să reglementeze faptul că prima dată ar trebui satisfăcut necesarul intern al ţării, la un preţ mai mic, deoarece e normal, întrucât sunt gazele noastre, surplusul putând fi vândut la export. Şi ştiţi de ce nu se face aşa? Pentru ca Ungaria să se poată bate cu pumnul în piept că e mare distribuitoare a gazelor noastre.
Din păcate asta e imaginea clară a politicii autohtone: o clasă întreagă de ticăloşi sau prostovani care nu sunt nimic altceva decât telecomandaţi ai ocupantului. Cum lumea a înţeles că avem o clasă politică trădătoare, s-a pus pe tapet o nouă miciună: societatea civică. Faţă de politicieni, ăştia sunt mult mai fomişti, mult mai radicali şi mult mai rudimentari. În timp ce politicienilor le e frică să ia măsuri vizibil radicale deoarece se gândesc la fundul lor, ăştia din societatea civilă n-au nici cel mai mic regret în a implementa pe faţă o agendă antinaţională.

Ştiaţi că întreaga elită medicală a transplantului autohton a fost distrusă de o reţea de ONG-uri acţionând cu sprijinul DNA? Poate vă întrebaţi care era miza. Foarte mare: în loc ca transplanturile să se efectueze în ţară, la preţuri decente, ele se doresc a se efectua în străinătate la preţuri uneori de zece ori mai mari. Din preţul ăla piperat au partea lor şi ONG-urile care, ca nişte buni samariteni, livrează pacienţi autohtoni spitalelor din afară. Şi uite-aşa, nu doar resursele naturale ajung subiect de tranzacţionare pentru marii mafioţi internaţionali, ci şi organele noastre care treptat sunt gestionate de entităţi externe. Desigur, după ce şcoala medicală românească va fi îngenuncheată, România va deveni exportator net şi de organe graţie unor legi care vor obliga cetăţenii să-şi doneze cam în orice situaţie organele. Că doar aşa merg lucrurile. Într-adevăr, după punerea pe tapet a acestei mişcări şi ONG-urile care şi-au făcut „business planul” cu încasarea de bani contra pacienţi vor rămâne fără finanţare. Dar sunt prea proşti s-o înţeleagă. Şi oricum asta nu contează deoarece vor găsi ei altă resursă bună de tranzacţionat contra unui comision infim.

Văzându-mi dezamăgirea, un prieten mă întreba ce alternative văd la actuala stare de fapt. Nu este niciuna, fapt pentru care m-am hotărât să nu mai votez absolut nimic până în momentul în care nu voi găsi un partid 100% românesc, neafiliat niciunei construcţii politice europene sau mondiale şi care să aibă o platformă naţională decentă. Dacă acelaşi lucru îl vor face şi cei aproximativ 4 milioane de votanţi la referendum, presimt că rata de participare la alegeri va fi de maxim 10%.

Gândiţi-vă bine la cele pe care vi le-am spus şi acţionaţi după cum vă dictează conştiinţa. Însă, reţineţi că girarea în continuare a acestei clase politice echivalează cu trădarea naţională.

12 comentarii:

  1. Corect. Este nevoie de un partid 100% românesc, dar cine să demareze hârtiile pentru înființarea lui, căci, în secunda doi inițiatorii și apropiații lor vor avea dosărele penale înjghebate de enormul aparat de securiști care veghează la „liniștea” țării. De mai bine de doi ani de zile am devenit eurosceptic și, spre rușinea mea, un picuț xenofob. Mi s-a pus pata pe nemți. Chiar ieri am fost sunat de o angajată Telekom care dorea să-mi facă nu știu ce ofertă. I-am comunicat sec, că nu mă interesează. Angajata insistă și mă întreabă de ce. I-am răspuns, pentru că-i detest pe nemți. N-a mai fost nevoie să închid eu convorbirea, a făcut-o ea (el, whatever).
    La un moment dat chiar vroiam să demarez hârtiile pentru un partid eurosceptic în ciuda promisiunii făcute soției tradiționale că nu mă voi implica în politică. Am rumegat mult timp decizia, în final a învins empatia. Nu-mi pot bate joc de familiile angajaților care în timp au devenit aproape membrii ai familiei. Recunosc, sunt laș. Aștept să apară cineva mai curajos și care are mai puțin de pierdut, care să înființeze un partid 100% românesc cu criterii clare de adeziune, că doar nu-și imaginează cineva că în secunda doi nu va fi invadat de securiști conserve ce urmează să se detoneze la momentul oportun! Oare va apărea un astfel de partid într-un viitor apropiat sau este doar o himeră!

    RăspundețiȘtergere
  2. Neprezentarea la vot nu îi va deranja cu nimic. Ei își pot împărți influența și funcțiile fără probleme, chiar dacă la vot vin doar 10 persoane.

    PSD și ALDE își schimbă opțiunile, în urma 'urechelii' pe care o primesc de la Bruxelles, fix din cauză că sunt conștienți că nu avem nicio reacție. Sunt păreri răzlețe dar nimic închegat.

    Cred că e timpul ca fiecare să-și conștientize rolul în societate și faptul că pe lângă drepturi are și obligații. Fără implicarea nostră în tot ce înseamnă societate nimic nu se va schimba, cel puțin nu în bine pentru noi. Momentan încă suntem la stadiul în care construim garduri cât mai mari să nu vedem la vecini și ei să nu ne vadă pe noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. ”girarea în continuare a acestei clase politice echivalează cu trădarea naţională” - cât adevăr este în această propoziție! din păcate foarte puțini sunt conștienți de acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  4. Subscriu. De acord cu intregul mesaj. In particular, ultima fraza exprima adevarul si numai adevarul. S-a lansat ideea transformarii Coalitiei pentru Familie in partid. In conditiile astea eu as vota acest partid. Oamenii acestia n-au fost platiti sau sprijiniti de nimeni din afara. Banuiala mea este ca multi dintre ei inteleg mult mai mult decat spun, din ceea ce se petrece cu noi si astfel se explica eforturile mari pe care le-au facut. Un ultim gand: eu nu sunt suparat pe neamul meu. Nu am voie sa fiu. Nu suntem un popor mai prost decat altele. Dar propaganda neo-marxista din ultima vreme i-a derutat complet pe bietii oameni.

    RăspundețiȘtergere
  5. Probabil ca asta a fost miza referendumului. Poporul a spus NU, sau nu i-a pasat, deci mergem inainte asa cum am stabilit. Parteneriat civil plus ridicarea de monumente in cinstea LGTB-ului necunoscut

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca cineva vrea sa construiasca o miscare nationala sa se gandeasca de doua ori. Eu sunt patit si tot patitu-i invatat...Pe mine nu masinaria PUA (prevenire,urmarire si anihilare) m-a speriat,eram oarecum avizat,ci exact oamenii pentru a caror cauza lupti si te sacrifici . Nu multumitii si implicit sustinatorii acestui sistem bolnav sunt adevarata problema,desi sunt o forta redutabila si aproape invincibili atunci cand simt pericolul si se mobilizeaza,maiales ca ei ocupa tot spectrul de putere al statului si au resurse infinit mai mari si mai diversificate ca ale tale, ci oamenii cei mai nedreptatiti si cei mai periferizati de oligarhie. Cu cat sunt mai afectati de opresiune si mai napaditi de lipsuri,cu cat sunt mai privati de perspective ei si copii lor,cu atat vor mai tare sa-l slujeasca pe opresor,sa-i intre in gratii,sa-i faca servicii,sa-l informeze,sa-i fie sluga mai credincioasa . Exact beneficiarii proiectului tau iti vor deveni cei mai inversunati dusmani. E ceva de un absurd si de un pericol omniprezent,ubicuu,pentru tine...Oamenii nu sunt numai teribil de prosti,dar sunt si ingrozitor de rai,de natangi,de lingusitori si cu o suta de fete. Nu subestimati acest inspaimantator adevar din imediata apropiere mai intai si de unde va asteptati mai putin. Ati vazut la acest referendum? Exact beneficiarii pentru care a fost facut acest referendum si s-au strans cu multa truda si multe resurse umane si financiare 3 milioane de semnaturi,initiatorii infruntand o gramada de mizerii din toate partile, exact oamenii pentru care a fost facut acest sacrificiu au pactizat cu tradatorii din partide si cu opresorul strain si au sustinut cauzele lor,hotarand impotriva lor,prin neprezenta la vot intentionat,premeditat . S-au inchis in casa doua zile pur si simplu si au ras de noi,cat de prosti suntem si inapoiati ca vrem familie barbat-femeie si nu "familia cu puta demontabila" ca ei...)) Si ce poti face tu? Nimic! Apoi vin profesionistii.In secunda unu se stie exact unde,cand,cine si te ia din fasa,"pe nepisate" cum ziceam eu...))) Nu mai spun ca trebuie multi bani,oameni hotarati dar si destepti si responsabili...Incep sa cred ca doar contextele internationale favorabile sau nefavorabile produc sanse sau nesanse unor tari ca Romania ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord, slugile sunt cele mai periculoase, iar cei cu mentalitate de sluga sunt extrem de multi si sunt peste tot acolo unde conteaza.Numai un miracol extern mai poate salva ceva.

      Ștergere
    2. Logică beton. Avem multe slugi interne care servesc stăpâni externi iar tu aștepți miracole de la stăpânii externi!? Să se scoale stăpânii externi dimineața și să decreteze că nu mai vor slugi! Ăsta da miracol!

      Ștergere
    3. Am mai avut parte de miracole, a se vedea momentul 1918. In aceste vremuri poate ce se intampla prin SUA, Italia, poate si Franta. Nu am in vedere miracol economic, asta e clar ca nu mai avem vreo sansa in actuala oranduire, ci faptul de a fi lasati in pace cu credinta. Oricum pentru a invia un mort e nevoie de un miracol care nu poate veni de la mort, ci numai din exteriorul acestuia,

      Ștergere
  7. "m-am hotărât să nu mai votez absolut nimic până în momentul în care nu voi găsi un partid 100% românesc, neafiliat niciunei construcţii politice europene sau mondiale şi care să aibă o platformă naţională decentă. Dacă acelaşi lucru îl vor face şi cei aproximativ 4 milioane de votanţi la referendum, presimt că rata de participare la alegeri va fi de maxim 10%."

    Pai eu fac acest lucru dupa dezamagirea crunta pe care am avut-o dupa ce am votat cu CDR-ul in 1996. A fost prima si singura data cand am votat dupa ce am obtinut dreptul de vot. Cu exceptia voturilor la referendumul anti Basescu si cel de acum cateva zile, nu am mai votat de loc. NU AM CE! ...iar "piramida inversata" pe cate sta societatea romaneasca nu ofera nici o sansa celor ca mine care sumt in mod cert minoritari.
    Pana una alta, desi realitatea este crunta, este fix in felul urmator. Nu ca ar fi prea greu de inteles:
    https://logec.ro/daca-aveti-de-ales-intre-doua-rele-mai-bine-stati-acasa/

    https://nuvotati.wordpress.com/2012/05/03/ce-reprezinta-votul/

    Nu in ultimul rand:
    https://www.facebook.com/MihaiEminescu/videos/1090063717795879/

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)