vineri, 19 octombrie 2018

Republica ascultărilor

Am ascultat înregistrările halucinante puse la dosarul Anei Maria Pătru ca probe „secrete”, la care aveau acces doar judecătorii conform unui ticălos protocol de colaborare cu SRI. În timp ce stenogramele vorbeau despre trafic de influenţă, şpăgi şi alte „nimicuri”, înregistrările erau cele ale unor camionagii discutând despre lichidul care fierbe-n borcan, despre salarii, tahografe s.a.m.d.

Că avem de-a face cu o ticăloşie în ceea ce priveşte urmărirea penală şi apoi procesul intentat Anei Maria Pătru, este deja o evidenţă pentru care smardoiul Onea şi gaşca imbecilă de la DNA Ploieşti trebuie să răspundă exemplar. 

Ceea ce însă n-am auzit pe nimeni întrebându-se este de ce au fost ascultaţi tiriştii? Cine-a dat ordinul de interceptare a camionagiilor şi de ce? Toate interceptările s-au făcut pe „siguranţă naţională”, iar OK-ul pentru interceptare a fost dat de nişte judecători. Prin ce atentau camionagii ăia la siguranţa naţională? 

Este, cred, limpede pentru oricine la ce nebunie s-a ajuns. Dac-au fost ascultaţi nişte „nea Florică”, „nea Mitică” şi alţii ca ei, este cât se poate de clar că absolut nimeni din ţara asta n-a scăpat neascultat. E asta o chestiune legală? Cine răspunde pentru o asemenea golănie?
În fapt acum se tergiversează aflarea adevărului pentru a se ascunde probele. 6 milioane de oameni au fost ascultaţi conform datelor ieşite la iveală din comisia SRI. Aceştia sunt cei care au fost ascultaţi „legal”(de fapt tot ilegal întrucât e discutabilă legalitatea unui număr atât de mare de ascultări pe „siguranţă naţională”). Pe lângă ei, un număr şi mai mare de oameni au fost ascultaţi absolut ilegal. Fără nicio formă, fără nicio „suspiciune”. Doar de dragul ascultării sau pentru tranşarea unor interese meschine. 

Răspunde cineva pentru asta? În mod normal, camionagii care se recunosc pe înregistrările lui Onea ar putea cere daune pentru ascultarea ilegală. Chiar ar fi interesant de văzut care-au fost motivele pentru care au fost interceptaţi. Nu de alta, dar s-a ajuns prea departe. Securitatea lui Ceauşescu nici măcar nu visa la o asemenea golănie. Totuşi, răspunde cineva sau facem din nou blaturi?

10 comentarii:

  1. Hai sa nu aberam. Securitatea lui Ceausescu visa la o asemenea golanie, doar ca nu aveau mijloacele. Sa speram ca securitatea va avea un rol mai mic in destinele noastre, pentru ca ne rup picioarele de mai bine de 80 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu intereseaza pe nimeni daca sunt ascultati... multi is chiar fericiti se simt importanti.

    Clipul asta + comentariile spun multe...
    https://www.youtube.com/watch?v=Lec7MZYAaGw

    Vax Populi arata nivelul cel mai de jos, aici vezi deja tipii relativ mobilati.
    Nu zic sa facem icoana din Puric dar sa pui botul la o gargara manelista mult mai proasta ca originalul si apoi sa te crezi cool si inteligent. Referendumul clar nu e o greseeala... cine dirijeaza mass media face orice vrea cu noi!

    Incep sa ma simt cam crispat... desi traim in cea mai buna dintre lumile posibile... Bucurati-va! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine-i dobitocul ăsta? N-am auzit de el până acum.

      Ștergere
    2. Ipochimenul este și el actor, a avut și un rolișor de anvergura purtatului de tavă printr-un film fără pretenții de Oscar de la Hollywood și probabil că asta îl face să se creadă important și pertinent în păreri. Cine vrea, îl găsește pe imdb.com. Eu nu-i dau link-ul, că nu merită reclama, ceea ce el caută de fapt...

      Problema este că, într-adevăr, videoclipul are deja vreo 266 de mii de vizualizări și vreo 4600 de like-uri. Majoritatea comentariilor sunt apreciative și te cam sperie hăul din capul unora dintre cei care îl aplaudă. Adică, ăștia-mi vor plăti mie pensie? Nasol...

      Ștergere
    3. 3:36 Corect.
      Mult timp am crezut despre comentariile de la clipurile lui Bot ca sunt fake 90%. Clipul asta m-a luminat ca de fapt 90% is adevarate. Dupa manifestatiile post Colectiv, Dan Puric a spus ca tineretul l-am pierdut... atunci nu l-am inteles.

      Asta e generatia crescuta cu: La Bloc, Las Fierbinti iar rezultatul e urmatorul:
      - esti cool daca faci misto / bascalie
      - cu cat atingi subiecte mai sensibile ai curaj / esti open mind deci esti cool
      - analizele complicate sunt overthinking deci nu sunt cool
      - sa fii prost e ok ca o dai manelist si tot ai sansa sa fii cool
      - nu au fundament si logica e secundara, impresia "artistica" e totul

      Ștergere
    4. Pentru aprofundarea fenomenului a se citi Civilizatia Spectacolului de Mario Vargas Llosa. La noi cert procesul este mult mai agresiv si accelerat.

      Ștergere
    5. "tineretul l-am pierdut..."
      Despre asta scrie si Patrick Deneen intr-un text pe care l-am tradus in romana si l-am pus la adresa:

      https://illiberaltimes.wordpress.com/2018/08/12/cum-si-a-pierdut-occidentul-propria-cultura-de-patrick-deneen/

      Ștergere
    6. @Anonim 22 octombrie 2018, 07:11

      Excelent textul! Felicitări pentru alegere și pentru efortul de a-l traduce!

      Ștergere
  3. Totul se face pe siguranta nationala. Garantata de afacerile securistilor si ramanerea lor la putere. Fara securistii astia sa vegeheze neincetat - desigur prin mijloace specifice, romania ar disparea a doua ti

    RăspundețiȘtergere
  4. ALARMĂ NAȚIONALĂ – Eveniment pe 25 Octombrie Piața Victoriei24 octombrie 2018 la 16:04

    Eveniment pe mâine anunțat de Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de Biruinta, pe Facebook.

    „Având în vedere că de astăzi până joi, la Predeal, la hotelul Carpați, este în desfășurare prima din sutele de sesiuni în care profesorii români vor fi învățați cum să ne reeduce copiii în așa fel încât să privească homosexualitatea și schimbarea sexului, ca pe o normalitate virtuoasă, demnă de urmat, suntem OBLIGAȚI, să ne apărăm copiii!

    Joi de la ora 10:00, vom picheta hotelul Carpați din Predeal. Tot joi de la ora 13:00, la București, vom protesta în fața Guvernului României.

    Bătălia a început!

    Ne lăsăm?!!!”

    https://www.incorectpolitic.com/alarma-nationala-eveniment-pe-25-octombrie-piata-victoriei/

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)