duminică, 5 mai 2019

Ideologia nebunilor

Marxismul este o filosofie a devianților, la fel de deviantă precum părinții ei. Orice individ atins de marxism ar trebui să fie imediat investigat medical întrucât, în mod sigur, are probleme psihiatrice.

Vă rog să înțelegeți că ceea ce spun nu e o chestiune care-ar ține de polemică, ci este cruda realitate. Absolut niciun marxist n-a fost cu toți boii acasă. Și asta chiar înainte de Marx și nevastă-sa Engels. Știu că pare aberant, dar marxismul e o doctrină care-și are rădăcinile înainte de Marx. El doar a sintetizat niște idei care circulau cu mult înaintea sa.


Prima revoluție comunistă din istorie a fost Revoluția Franceză. Imaginați-vă cât i-a dus p-ăia capul dacă l-au eliberat pe Sade de la diribau ca să-l propulseze direct în Convenția Națională. Cât de nebun să fii ca să nu-ți dai seama că ăla era nebun de legat? Mă rog, ce să-i ceri unei hoarde de dilii care-a transformat ghilotinarea într-un spectacol macabru motivând că o face pentru „demnitatea individului”?

Mă rog, francezii cred că se îndreaptă ca nație spre o nebunie în masă, lucru explicabil ținând cont de „fundamentele” actualei ordini constituționale. De la o nație fondată de nebuni n-ai ce mari pretenții să ai. Numai dacă ne gândim ce rebuturi intelectuale propun. Ați auzit de Louis Althusser? Probabil că nu. Ăsta a fost profesor de filosofie la Ecole Normale, un post extrem de important dacă ne gândim că pe-acolo trece toată elita intelectuală a Franței. Nu i s-a părut nimănui absolut nimic anormal, mai ales în condițiile în care, de multe ori, îl apuca dileala chiar în instituția în care lucra. Măsurile luate împotriva comportamentului deviant al nebunului erau doar generoasele concedii medicale pe care le primea pentru a-și trata netratabilele afecțiuni mentale la frații lui de la spitalul de nebuni. Pleca o vreme și se reîntorcea și nimănui nu i se părea nimic în neregulă. Fără doar și poate și-ăia din jurul lui erau la fel de duși cu pluta, altfel n-ai cum să justifici menținerea deviantului persponaj pe un asemenea post. Faza interesantă e că, în final, Althusser și-a ștrangulat soția într-un ritual ciudat imaginat de creierul său bolnav. Evident că n-a făcut pușcărie, doar era nebun cu acte.

Lenin era nebun de legat, Trotsky la fel, iar despre Stalin nu cred că ar trebui să insist mai mult. Hrusciov nu era nebun, doar foarte prost. De-aceea mă și gândesc ca proștii absoluți sunt cea de-a doua categorie a celor care înghit marxism și aderă la mișcare. Ei însă aderă accidental, deoarece n-au habar cu ce se mănâncă. Doar de-aia sunt proști.

Un alt nebun celebru era Mao. O ardea filosof marxist în timp ce distrugea din rădăcini învățământul, aruncându-i pe chinezi în cea mai crâncenă negură a tuturor timpurilor. La fel de dus cu pluta era și Fidel Castro. Ce om normal își poate imagina că dacă bagă vacile doar cu capul în spații dotate cu aer condiționat acestea vor da mai mult lapte? Sau că poți învinge capitalismul prin lungirea discursurilor. Vă imaginați că omul ăsta a ținut un discurs de peste șapte ore? Cât de dus cu pluta trebuie să fii să vorbești continuu șapte ore?

Să trecem la ai noștri ca brazii. Gheorghiu Dej era și ăsta deviant cu acte. Pentru una dintre fiicele sale dezvoltase o iubire paternă soră cu nebunia. Se lăuda în CC că are ca amante rusoaice detașate de KGB aici, în timp ce KGB-ul îi făcuse un profil de onanist cu înclinații homosexuale. Lume rea, deh. Iar despre nea Nicu n-o să spun decât că a te considera „geniu al Carpaților”, tu având mai puține clase decât trenul, e semn de mare stabilitate mentală.


O veste bună pentru cei loviți de maladie e că marxismul nu e, totuși, ultimul stadiu al nebuniei. Ne-o dovedește Jack Parsons, inginer american specialist în rachete. Ăsta a fost atins de marxism în 1939 și, întrucât nu s-a tratat a ajuns să practice magia după rețetele prescrise de alt dus cu pluta celebru, Aleister Crowley. Ceea ce e cât se poate de logic, doar și Althusser și-a ucis nevasta într-un „ritual ocult”.


Părerea mea e una simplă: dacă simțiți chiar și-o plăpândă atracție față de marxism, mergeți la doctor. Nu de alta, dar riscați să ajungeți ca Wilhelm Reich - marxist, psihiatru și fondator al ideologiei LGBT - care, dincolo de descoperirea așa-zisei „energii orgonice”, ajunsese să vâneze OZN-uri cu „cloudbustere”. Ca o paranteză amintesc faptul că, înainte de a se sinucide, solistul trupei Nirvana, Kurt Cobain, vizitase generatorul de energie orgonică al lui Reich și se declarase extrem de impresionat de senzațiile simțite acolo. Aproape că te doare capul!

31 de comentarii:

  1. Off topic:

    Ca fapt divers, Crowley era foarte bun prieten cu Oscar Eckenstein, inventatorul colțarilor de alpinism. Se pare că și el ar fi contribuit la dezvoltarea acestei piese de echipament. Mai mult, cei doi au participat la una dintre primele expediții de cucerire a vârfului himalayan Kanchenjunga, de peste 8000 de metri. Bineînțeles că a n-au reușit. Casa sau castelul lui Crowley a fost cumpărat de Jimmy Page, liderul trupei de hard-rock Led Zeppelin, iar Ozzy Osbourne i-a dedicat un cântec. Oricum, individul (Crowley) era dus rău.

    RăspundețiȘtergere
  2. Marxismul si capitalismul sunt doua utopii. Le-am incercat pe amandoua, iar esecurile au fost pe masura. Cu siguranta esecul a fost mai mare la marxism.
    Traiasca socialismul! Mai exact social democratia participativa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Traiasca socialismul! Mai exact social democratia participativa."

      Anonim, 5 mai 2019, 15:56 = alt idiot sarac si frustrat care nu pricepe ca:
      - comunismul = 100% DICTATURA MARXISTA, ADICA 100% SOCIALISM
      - socialismul = 80% DICTATURA MARXISTA, adica "DEMOCRATIE"

      Pentru oamenii inteligenti comunismul == socialism == marxism.
      Oamenii inteligenti sunt AIA CARE AU REUSIT IN VIATA si care nu vor nimic de la nimeni si nici sa imparta ceva cu cineva.

      Pentru oamenii mai putin inteligenti comunismul == marxism iar socialism == "social democratia participativa" =/= marxism. hahaha! Sa mori de ras si mai multe nu!
      Astia sunt OAMENII CARE NU AU REUSIT IN VIATA, care au diverse lipsuri, neajunsuri si implicit, multe frustrari si care spera la o viata mai buna si mai prospera, nu prin multa munca si educatie propie, ci prin FURT social-democratic-participativ si "benevol" as mai zice eu. Bravos! Foarte frumos!
      Si inca ceva... Este foarte ciudat faptul cum se mira ca afacerile de productie FUG in Asia, iar afacerile de servicii si capitalul FUG in ofshoreuri. Prost sa fi, sa stai de bunavoie la imparteala social-democratic-participativa si sa accepti de bunavoie si nesilit de nimeni ca altii sa-si faca portie si sa se serveasca la discretie din munca ta. Cu mici exceptii, tot occidentul, scandinavia si vestul sunt 100% falite, cu o economie "post industriala" bazata pe servicii si datorii pentru consum la banci, in timp ce in toata Asia este un boom economic bazat atat pe cresterea productiei industriale, in frunte cu China, Taiwan, Japonia, Coreea, Tailanda, etc cat si pe cresterea sistemului de servicii, in frunte cu Hong Kong si Singapore. Oare de ce?

      Pana una alta, sa invatam de la venezueleni (si nu numai) cum e cu viata buna in socialism. Asa patesti cand te incolonezi social-democratic si participativ ca sa votezi soferi de autobuz in functii de presedinte.
      https://www.youtube.com/watch?v=9qdO2pFoGgw
      https://www.youtube.com/watch?v=CCIdm3cM6zQ
      https://www.youtube.com/watch?v=bKhR9i5CGkA

      Sa luam si o mostra de imparteala social-democratic-participativ-benevola si 100% corecta, care nici macar nu figureaza in regulile de impunere a comunismului din "Manualul Comunist":
      https://www.youtube.com/watch?v=S6HEH23W_bM

      Ștergere
    2. Capitalismul nu este o utopie din simplul motiv ca nu are nimic ideologic. A aparut cand au existat conditiile care l-au declansat. Ca pe parcursul evolutiei are hiba de a concenta finantele in doar cateva centre...asta e altceva. Ce am incercat noi insa pina acum nu are legatura cu capitalismul real. |De altfel nu-l mai poate experimenta nimeni la modul real. Deja piata este capturata de cativa giganti care distorsioneaza masiv viata economica.

      Ștergere
    3. Capitalismul a functionat decent in putine momente de cand a fost pus in practica. Fara componenta sociala nu se poate, pur si simplu.
      Lumea azi e in supra productie. Iar principala cauza a cresterii dispare in cativa zeci de ani. Sa vorbesti de capitalism, cand totul e lobby sau marketing fals, e prea mult. Cand accesul la capital e usor facilitat doar unora, ca prezinta nu stiu ce bonitate. Si aici o spun din cunostinta de cauza.
      Migrarea capitalului spre Asia a fost foarte buna, sper sa aiba si Africa norocul asta. Dupa care va aparea un mare semn de intrebare.
      Se pare ca tu esti cam prins in mrejele lacomiei.

      Ștergere
    4. "capitalul FUG in ofshoreuri" - asta e FURT. Doar ca i se zice inginerie financiara si e acceptata pentru ca tot ei sunt la butoane.
      Sa speram ca ii trezeste cineva si pe fraierii furati.
      Cand taxele vor fi platite cum trebuie, iar 95% din profit va fi impartit cu angajatii si 5% va ramane pentru actionari, atunci putem spune ca suntem pe drumul cel bun.
      Sa inceapa si razboiul economic cu adevarat, sa avem taxe vamale mari, sa vedem ce industrie mai fuge si unde.

      Ștergere
    5. @Anonim, 6 mai 2019, 22:12

      Esti marxist 100%: sarac, ratat, frustrat, care in mod evident ca ii invinovateste pe altii pentru viata lui de mizerie.

      In primul rand... Nu este nici o "inginerie financiara". Totul este 100% legal si accesibil oricui. De ex, asa cum Romania are taxe si impozite zero pentru industria IT, asa au si alte state, taxe si impozite mici sau chiar zero pentru diverse sectoare economice. Pune mana si citeste Codul Fiscal. Este plin de facilitati fiscale. In Romania, ultimele introduse sunt pentru sectorul HoReCa si pentru sectorul constructiilor. Sa vedem cum ai sa interzici tu unor oameni sa-si deschida firme 100% legale in alte tari sau sa-si duca banii in ce banca din lumea asta vor ei. Probabil in acelasi fel in care interzici tu acum unor straini sa-si deschida firme in Romania, fie ca sunt in IT, fie ca nu.
      Iti doresc mult succes!

      In al doilea rand... Firmele fug din Europa de la impozite pe profit de 10-35% plus impozit pe dividende 15-50%, si tu vrei sa le opresti ca sa plateasca 95% ? hahaha! Ce gluma buna! Amice, tu nu ai IQ-ul mai mare decat numarul de la pantof.
      Daca "angajatii" vor 95% din profit, sunt liberi sa-si investeasca si sa-si riste proprii bani. Nu-i opreste absolut nimic si nimeni sa faca acest lucru. Inclusiv tu esti liber sa-ti risti proprii bani si sa-ti deschizi propria afacere. Dar cum orice afacere nu inseamna doar productie... s-ar putea sa ai niste surprize neplacute. Productia in sine in ziua de astazi conteaza mai putin de 10% din activitatea unei afaceri. De aia se si externalizeaza foarte usor. Exista tot felul de studii care demonstreaza faptul ca peste 90% din afaceri dau faliment in primul an de activitate. Daca ar fi asa de simplu cum crezi tu si toti sculer matriterii cu care visezi tu imparteli de 95% din profit, atunci orice Ghita de la Scularie ar fi milionar. Sa mai vorbim de faptul ca nu au trecut nici 30 de ani de la un regim care confisca totul? Ca sa "imparta" cu angajatii evident. In conditiile alea sa traiesti tu cu familia ta si cu prietenii tai, ca oamenii inteligenti stiu unde este aeroportul!

      In al treilea rand... Productia nu prea are de ce sa se intoarca din Asia. Birocratie putina, taxe mici, socialism (alias "politici sociale") inexistent. Sa nu mai vorbim despre faptul ca acolo exista o piata de desfacere IMENSA. Daca luam doar Asia de Sud-Est, Indonezia + Papua Noua Guinee + Filipine + Malaezia + Singapore + Tailanda, obtii o piata de desfacere mai mare decat populatia SUA + Canada. Daca adaugi si restul tarilor in frunte cu Vietnamul, obtii o piata de desfacere mai mare decat populatia Europei. Sa mai vorbim si despre restul tarilor care se dezvolta ultrarapid in funte cu China si India, ambele cu o populatie de ~1.4 miliarde? Sa mai luam in calcul ca anumite zone din America Latina, din Orient si din Africa se dezvolta rapid si consumul este in crestere? Felicitari! Tocmai ai aflat cat de mult conteaza Europa cea 100% socialista si FALITA, din punct de vedere economic la nivel global.
      Mai ai tupeu sa vorbesti despre un "razboi economic" care in opinia ta ar trebui sa inceapa. Ceea ce nu pricepi tu, este ca in Europa si in toata lumea vestica, acest razboi s-a incheiat inca din anii '70. A "castigat" socialismul, nu economia reala si de piata. Multumiti-va cu saracia care ati creat-o. Cu cat veti baga mai mult socialism, cu atat mai mult veti pierde pe plan economic si veti manca saracie si frig pe paine. Ca pe vremea lui Nea Nicu.
      Cat despre Romania si economia ei... ce poti discuta despre ceva ce nici nu exista?

      Ștergere
    6. Te vad cam stresat pentru unul bogat :)
      Crede-ma ca nu m-ai nimerit la aia cu rata, frustrat... Am mai mult decat imi trebuie. Pot sa impart cu altii foarte linistit.
      Eu ti-am zis, s-ar putea sa ai surprize in curand. Doar sa se trezeasca astia. S-ar putea si prin Asia sa se mai schimbe situatia. Doar Asia de Sud are crestere demografica inca sustinuta. Restul...

      Ștergere
  3. 2. "Gheorghiu Dej era și ăsta deviant cu acte. Pentru una dintre fiicele sale dezvoltase o iubire paternă soră cu nebunia. Se lăuda în CC că are ca amante rusoaice detașate de KGB aici, în timp ce KGB-ul îi făcuse un profil de onanist cu înclinații homosexuale."

    Despre Gheorghiu Dej se spune ca avea un stil de viata tare anapoda, sedentar si nesanatos:
    - consuma alcol in mod frecvent, dese ori destul de mult
    - consuma cafea in cantitati industriale
    - consuma multe grasimi (carnuri grase) plus carbohidrati (paine in cantitati industiale si mai ales dulciuri) la orice ora din zi si din noapte
    - nu avea un program de somn regulat. de mult ori se culca/adormea pe la 5-6 dupa amiaza, se trezea pe la 1-2 noaptea si pana dimineata statea ca pupaza uitandu-se pe pereti; in mod oficial se spune ca lucra. pentru binele si in iteresul tarii, evident; dimineata la micul dejun, fiind lihnit dupa o noapte de pupazarit, baga o haleala monstru cu costite si fleici la gratat, cu multa paine evident, stropite din belsug cu o litra de tuiculita pentru pofta de mancare si stinse cu un kil de cafea neagra.
    - era complet sedentar; nema sport sau macar niste execrcitii fizice sau niste flotari acolo; absolut nimic.
    etc.

    In aceste conditii, tovarasu Gheorghiu Dej, ar fi trebuit sa fie fericit in cazul in care putea obtine o erectie. Tinand cont de felul lui de a trai, erectiile le-ar fi putut obtine undeva pe la solstitii si echinoctii, in nici un caz zilnic. Chiar si altunci, le prapadea aiurea frecand maimuta cu gandul la Tovarasa Svetlana KGB-ista, peste care s-ar fi pravalit el, sa-i rupa ...

    _____
    3. "Iar despre nea Nicu n-o să spun decât că a te considera „geniu al Carpaților”, tu având mai puține clase decât trenul, e semn de mare stabilitate mentală."

    „Geniul al Carpaților” ar fi trebuit sa se numeasca "Cerb al Carpatilor", la cat de incornorat a fost de "doctorul academician, savanta de renume mondial" de nevasta-sa. Nu are rost sa discutam despre inteligenta si pregatirea profesionala a cuplului cu pricina si nici de clasele din dotare. Culmea este ca inca mai exista suficient de multi idioti care considera ca aceste doua nulitati si regimul condus de ei au avut rezultate bune pe plan economic si social.
    Ceausescu = alt Pulifric si ratat ordinar plin de invidie, ura si frustrari. Despre sustinatorii si admiratorii lui si ai regimului lui, nici macar nu are rost sa discutam, pentru simplul motiv ca acestia sunt muuuuult mai jos decat el, ei neavand nici macar un strop de mandrie proprie sau respect fata de sine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da' tu crezi mai, 'telijentule, ca lumea asta e o meritocratie?? Cati imparati-regi-pres-i cu "depleoma" si scoliti in minunatele scoli ale timpului lor cunosti tu ??
      Aaaa, ti-s prea multe degetele cu care te stergi la cur ca sa-i numeri ??
      Tu crezi ca Puterea lumeasca e un fair gentlemen's game, unde fiecaruia ii vine randul la tron pe merite??? It's a game of blood, tears and sharp steel, pe care multi il joaca si putini ii supravietuiesc.
      Masurile pe care le enumeri la comment-ul de mai jos sunt programul revolutiei masonice 1.0 din Franta sec. 18-- mama tuturor rautatilor demonocratice moderne:Kill the King-Kill the Family-Kill Crist !

      Ștergere
    2. "It's a game of blood, tears and sharp steel, pe care multi il joaca si putini ii supravietuiesc" In acelasi timp condamna "rautatile demonocratice". Foarte coerent, sa preslavesti metodele barbare ale regilor si sa ii faci rai pe cei care li se opun.

      Ștergere
  4. 4. "Orice individ atins de marxism ar trebui să fie imediat investigat medical întrucât, în mod sigur, are probleme psihiatrice... De-aceea mă și gândesc ca proștii absoluți sunt cea de-a doua categorie a celor care înghit marxism și aderă la mișcare."

    Gresesti profund. Cei care sunt atinsi de marxism, inghit marxism si adera la marxism, inteleg foarte bine ce este marxismul si cum functioneaza acesta. Marxismul este succesul lor pe plan economic si social. Marxismul este tichetul lor catre o viata mai buna. Toti prostovanii si ratatii, spera ca va veni cineva care sa confiste diverse de la aia care au, sa le dea lor.

    Cand intinzi cu cutitul maclavais pe biscuiti la fabrica de Eugenia, cand esti profesor care traieste din spagi, alias "meditatii" iar tu si sitemul din care faceti parte soateti pe banda rulanta peste 40% analfabeti functionali, cand esti prost bata si analfabet functional dar ai dat spagi sa te angajezi la plimbat hartii, cerut dosare cu sina, timbre, semnaturi si stampile si pretinzi spagi pentru a face aceste lucruri, pentru ca salariul pe care il ai este de mizerie, dintr-o data te umpli de nervi si te inrosesti de furie cand auzi ca ala din IT are salariul de cateva ori mai mare ca tine si isi cumpara o locuinta mult mai rapid chiar in timp ce isi petrece vacante anuale la mare prin Grecia, Spania sau la ski prin Austria, dintr-o data te imbolnavesti de icter si pocneste fierea in tine de furie si ura cand vezi ca patronul isi permite mancare mai buna incusiv la restaurante, haine mai noi, mai bune si "de firma" sau la croitor personal, case mai mari, mai bune si mai confortabile, masini mai scumpe si mai noi, droaie de gagici tinere, tatoase si bune la care le baga sula absoulut unde vrea el, cu exceptia coastelor.
    Pana la urma... vorba aia... IT-stul, patronul si multi altii o duc bine, dar "noua ce ne iese" din treaba asta? "Trebuie sa fim egali" si sa "impartim" totul. Iar patronul ala, sa ne dea si noua jumate din vila, din amante daca are, daca nu, sa ne dea nevasta cateva ture, ca "nu-i corect" ca unii dorm langa o grasa mustacioasa cu padurea Letea intre picioare si cu damfuri de branza de burduf, iar altii sa calareasca in fiecare noapte una tinerica, subtirica, frumusica foc, care miroase a Coco Chanel, e ascultatoare tare, cum o pui asa sta, si raspunde la numele de "Pisi".

    De cand a aparut "Manifestul Comunist" si pana astazi NU S-A SCHIMBAT ABSOLUT NIMIC. Oamenii, categoriile sociale, neajunsurile si frustrarile sunt identice. Din aceste motive aceste ideologii idioate au adepti si sustinatori.
    Ceea ce mi se pare mie ciudat este faptul ca o gramada de oameni care par a fi sau chiar sunt educati si rationali, dupa ce citesc "Manifestul Comunist", neintelegand nimic din el, incep sa injure "burghezia". Pentru a putea INTELEGE SI ACTUALIZA ideologiile destructive si idioate din "Manifestul Comunist", trebuie schimbati si actualizati cativs termeni cheie si anume:
    a) proletariatul = saracimea si prostimea
    b) burghezia = clasa medie si antreprenoriatul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod normal ai AVEA deptate, insa din nefericire pentru cei multi care in mod inerent, din lipsa de alte repere, ECO-marxismul care va fi instalat global, in derulare, dar care inca nu a livrat punchline-ul final, este fara precedent in istoria omenirii. Pentru a-l analiza trebuie sa studiezi in detaliu ceea ce vor stapinii lumii, ai banilor.
      Voi folosi exemplul tau din 1. si 2.

      - Nu mai exista proletariat la fel cum in mare parte( in curs rapid de decimare)nu mai exista clasa de mijloc sau cum o numesti tu burghezie ci doar niste umbre vagi ale acestora care pe masura ce trece timpul se disperseaza precum ceata. Elitele vor dispare la fel de brusc cum au aparut in 89-90. Ele recent au ajuns la un consens, si-au consumat utilitatea si vor DISPARE. De data asta China si nu Rusia a fost aleasa pentru curatenia generala si stersul prafului".

      Ștergere
    2. @Anonim, 7 mai 2019, 01:24

      Ia o pauza cu teoriile tale conspirationiste, pune-ti mintea la contributie si explica-mi cum va fi istalat "ECO-marxismul" la baietii astia care sunt vreo 1.4 miliarde.
      https://www.youtube.com/watch?v=ixJgY2VSct0

      In situatia lor mai sunt alte 4+ milarde.

      Ștergere
    3. Anonim @9Mai
      Problema viitorului nu o constituie miliardele din tarile superpopulate care-si fac treburile pe unde apuca( asta-i raul nesemnificativ), ci tarile avansate, acolo-i SANTIERUL. Ele sunt problema si ele sunt in curs de a fi OPRITE ENERGETIC SI IMPLICIT ECONOMIC, culmea CHIAR DE EI ISISI!!!(harakiri:)). Totul se face pe fata, nu-i un secret, insa imaginile percepute de noi insa pentru marea majoritate precum persoana ta, nu sunt inca clare. Insa vor deveni.... sooon!

      Ștergere
    4. Toti prostovanii si ratatii sustin capitalismul deoarece isi imagineaza ca o sa ajunga si ei milionari intr-o zi

      Ștergere
  5. 5.3 Revoluţia comunistă înseamnă ruptura cea mai radicală cu relaţiile de proprietate moştenite din trecut; nu e deci de mirare că în cursul dezvoltării ei se produce ruptura cea mai radicală cu ideile tradiţionale. Dar să lăsăm obiecţiile ridicate de clasa medie si antreprenoriat împotriva comunismului. După cum am văzut mai sus, PRIMUL PAS ÎN REVOLUŢIA MUNCITOREASCĂ ESTE RIDICAREA SARACIMII SI PROSTIMII LA RANGUL DE CLASĂ DOMINANTĂ, ESTE CUCERIREA DEMOCRAŢIEI.

    Saracimea si prostimea va folosi dominaţia lui politică pentru A SMULGE clasei medii si antreprenoriatului, pas cu pas, ÎNTREG CAPITALUL, pentru a centraliza toate uneltele de producţie în mîinile statului, adică în mîinile saracimii si prostimii organizat ca clasă dominantă, şi pentru a mări, cît se poate de repede, masa forţelor de producţie.

    La început acest lucru nu se poate face, fireşte, DECÎT PRINTR-O ÎNCĂLCARE DESPOTICĂ A DREPTULUI DE PROPRIETATE ŞI A RELAŢIILOR DE PRODUCŢIE A CLASEI MIJLOCII SI A ANTREPRENORIATULUI, adică prin măsuri care, din punct de vedere economic, apar neîndestulătoare şi şubrede, dar care se depăşesc singure în decursul mişcării şi care sînt inevitabile ca mijloc pentru revoluţionarea întregului mod de producţie.

    Aceste măsuri vor fi, se-nţelege, diferite în diferitele ţări. În ţările cele mai înaintate va fi totuşi posibilă aproape pretutindeni aplicarea următoarelor măsuri:

    1. Exproprierea proprietăţii funciare şi întrebuinţarea rentei funciare pentru acoperirea cheltuielilor de stat.

    2. Impozit cu puternic caracter progresiv.

    3. Desfiinţarea dreptului de moştenire.

    4. Confiscarea proprietăţii tuturor emigranţilor şi rebelilor.

    5. Centralizarea creditului în mîinile statului cu ajutorul unei bănci naţionale cu capital de stat şi cu monopol exclusiv.

    6. Centralizarea tuturor mijloacelor de transport în mîinile statului.

    7. Sporirea numărului fabricilor de stat, a uneltelor de producţie, desţelenirea şi ameliorarea pămînturilor după un plan general.

    8. Egală obligativitate a muncii pentru toţi, organizarea de armate industriale, îndeosebi pentru agricultură.

    9. Îmbinarea muncii agricole cu cea industrială, măsuri avînd ca scop înlăturarea treptată a opoziţiei dintre sat şi oraş.

    10. Învăţămînt public gratuit pentru toţi copiii. Interzicerea muncii în fabrici a copiilor, în actuala ei formă. Îmbinarea educaţiei cu producţia materială etc., etc.

    https://www.marxists.org/romana/m-e/desc/Marx_Engels_Manifestul_Partidului_Comunist.pdf
    https://www.marxists.org/romana/m-e/1848/manifest/index.htm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parerea mea este ca te agiti degeaba ca copiind punctele cheie ale sistemului de dinainte de 89.

      Fabricile NU mai vin inapoi.
      Agricultura, asa cum o cunosteai NU mai vine inapoi.
      Industria asa cum o cunosteai NU mai vine inapoi!
      Invatamintul VA REVENI, insa nu ala pe care-l cunosti care reflecta sociatatea industriala (44'-90') ci se revine la scoala de 2-4 ani de descifrare a CODURILOR, precum cel din timpul monarhiei( acel model va fi folosit)...mai putin CODURILE!!

      Ștergere
    2. Ceea ce va ramine din vechiul experiment socialist este LUCRUL IN COLECTIVE. Pregatiti-va temeinic pentru a lucra in colective si fara sefi prea multi.

      Popietatea NU VA MAI FI REDISTRIBUITA sau luata de la bogati si data la saraci ci intra si va fi blocata, si scoasa din utilizare, direct in patrimoniul CORPORATIEI de salvare a planetei, ...conform consultantilor tehnologici ai GGlobal.

      Bogati nu vor mai fi, ci doar o POPULATIE NUMERICA, cifralizata care va fi UTILIZATA pentru diverse proiecte.

      Conform analistilor ceea ce vine este dpdv sistemic fara precedent dar gindita si analizata de zeci de decenii.

      Ștergere
    3. @Anonim, 7 mai 2019, 01:30
      "Parerea mea este ca te agiti degeaba ca copiind punctele cheie ale sistemului de dinainte de 89"

      Unde ma agit si unde am zis ca se va intoarce ceva inapoi?
      Eu am impresia ca tu nu pricepi o iota din ceea ce citesti.

      @Anonim, 7 mai 2019, 01:52

      Baiete, iar ai uitat sa-ti iei Rudotelu' pe ziua de astazi?
      Sau esti doar ostenit de la lucrul la colectiv?
      Te rog sa ma crezi ca noi ne pregatim serios pentru a sta departe de astia ca tine.

      Ștergere
  6. Asa si! Tesla credea in extraterestri si vorbea cu porumbeii in Centrral Park, Alan Turing si Newton credeau in alchimie! Se numeste imaginatie si asta a impins omenirea in punctul in care ne aflam! Mai multa simpatie fata de oamenii care in aparenta sunt dusi cu pluta dar au favut posibil sa fim in viata astazi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai diminuati din puhoaiele aste de critica sterila la tot ce-i sub soare. Din cand in cand mai incercati sa mai carpiti lumea in care traiti cu cate o solutie...Niciodata nu am citit in acest spatiu macar o palida solutie la ceva criticat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salvarea este doar individuala, nu de grup. Asa a fost întotdeauna. Fiecare este responsabil pentru propria lui viata. Nu te astepta ca cineva care reuseste si duce o viata mai buna sa-ti puna pe tava "reteta" sau "solutia" reusitei lui. Este ilogic sa ceri asa ceva. Atat de la diverse persoane fizice cat si de la diversi "Tatuci" care sa se posteze la carma natiunii. Regulile si oportunitatile sunt exact aceleasi pentru oricine si accesibile tuturor. Cum de unii reusesc sa aibe o viata mai buna si altii reusesc mai putin sau chiar deloc?

      Ștergere
    2. Nu va obliga nimeni sa cititi

      Ștergere
    3. La nivel de simplu cetatean nu exista alte solutii decit cele individuale asa cum bine zice A 32:31.

      TOTUL ESTE IN FUNCTIE DE CE RESURSE AI IN POSESIE. Restul e vax albina!

      As adauga:
      Iubeste-ti vecinul dar nu da jos gardul...
      Nu ne ramine decit sa mergem pe riu in jos, si ce o fi o fi, ne bucuram doar de peisaj. Asta-i mersul firesc, alftel pieri.
      Iar de murit se moare ff usor si destul de accelerat in ultima vreme. Doar priviti in jurul vostru!

      Ștergere
    4. "oportunitatile sunt exact aceleasi pentru oricine si accesibile tuturor" Desigur, un copil dintr-un sat din Africa are aceleasi oportunitati ca copilul lui Bill Gates. Lol esti pe bune frate ?

      Ștergere
  8. Marxismul este o filosofie a devianților, la fel de deviantă precum părinții ei. Orice individ atins de marxism ar trebui să fie imediat investigat medical întrucât, în mod sigur, are probleme psihiatrice.

    APO Studentenbewegung Proteste, 1968
    https://www.youtube.com/watch?v=vFvhmvDLczs

    Diskussion mit Dutschke, Cohn-Bendit u.a. ('Club 2', 1978) 18/21
    https://www.youtube.com/watch?v=7qidzHgo2lA

    1967 bis 1970 - Die 68er Bewegung in Westdeutschland
    https://www.youtube.com/watch?v=02WGQdSrBxA

    Eine Studentenbewegung, die Spuren hinterlassen hat – was von den 68ern bleibt
    https://www.youtube.com/watch?v=tjDlkeL7qSQ

    Wie die 68er-Bewegung die Schlüsselpositionen im Staat besetzte
    https://www.youtube.com/watch?v=JZDHiJR0okg

    Joschka Fischer este un exemplu de protestatar profesionist, propulsat de generatia 68 ca ministru de externe si vicecancelar in guvernul Schroeder. A terminat 10 clase, iar printre joburile pe care le-a avut au fost, pentru o scurta perioada de timp, sofer de taxi si ajutor de bibliotecar

    https://de.wikipedia.org/wiki/Joschka_Fischer

    Merkel, o minunata politiciana, educata in DDR, este tot fiziciana si are aceeasi valoare intelectuala ca a celui cunoscut ca mare meditator in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu exista nici un marxism in lume fara liberalimul care l-a facut posbil si l-a sustinut. Sa ai ca unic scop profitul e devianta suprema, e nebunia absoluta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Intradevar marxismul nu este placut si lasa un gust amar in gura si noduri in git cind il simti ca se apropie.

    Din nefericire insa deja a fost ales de catre stapinii banilor ca fiind unicul sistem VIABIL pentru agenda lor. ALTUL nu mai exista, de aceea mai toate tarile sunt in stare de shutdown. Deja a fost experimentat pe rusi aproape 70 de ani si functioneaza eficienta in vederea salvarii planetei si schimbarea constiintei umane, formarea OMULUI NOU(insa cu multe diferente fata de cel socialisticus).

    Cea mai dureroasa parte este faptul ca marxismul se RE-intoarce insa MAI PUTIN INDUSTRIA care nu va mai reveni!!!...acolo-i "distractia"cea mai...cumplita!

    RăspundețiȘtergere
  11. http://heartofeuropeblog.blogspot.com/2015/11/toronto-protocols-revealed-20-years-ago.html?m=1

    https://rightedition.com/2017/09/15/the-toronto-protocols/

    RăspundețiȘtergere
  12. Hm! Citesc articolul și comentariile: nici măcar o singură "apărare" a marxismului. Este incongruent cu tema "proști, dar mulți". Unde sunt proștii?! Ori e cenzură, ori e fascism...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)