joi, 16 mai 2019

Proști și deștepți

Proștii locuiesc în case pe care le au în proprietate, își asigură un trai decent separând strict viața personală de muncă, au opinii bazate pe propria judecată și nu se dau înapoi de la a studia metodic un fenomen pentru a-l înțelege. Proștii sunt căsătoriți, au familii și cresc copii. Culmea, nici măcar nu le e rușine să se afișeze în public cu ei. Proștii își cunosc drepturile și abuzează de ele întrucât au pretenția să le fie respectate. Mai mult, proștilor le e frică de ziua de mâine și pentru asta își fac tot felul de economii. Nu în ultimul rând, proștii pierd timpuri cu rahaturi inutile gen gătit acasă, lectură, plimbări în aer liber sau mai știu eu ce alte aberații. Și-am mai auzit și că proștii au tupeul să-și contrazică șefii, să-și expună opinia lor când e limpede că superiorul a zis altceva. De-aia sunt proști!
Deștepții nu au case. Locuiesc în chirie sau cu părinții - adică cu proștii. Muncesc mult mai mult și n-au nicio problemă în a-și transforma jobul în propria casă. S-ar muta la job dacă li s-ar cere asta. Cu toate acestea câștigă mai puțin, dar nu consideră că asta-i o problemă. Au opiniile lor „proprii și personale” pe care le-au asimilat de la șefi sau de la influencerii șefilor. Ei trăiesc ordonat, într-o structură ierarhică pe care-o respectă cu strictețe. Știu că organizația din care fac parte e dumnezeul lor care știe cel mai bine ce e bine pentru ei. Fiind atât de implicați n-au timp de căcaturi gen familie sau copii: astea-s treburi secundare, rușinoase chiar. Deștepții știu că drepturile și libertățile sunt puse acolo „de bun simț, astfel încât nu trebuie să abuzăm de ele”. Nici măcar n-are sens să le știm, e pierdere de vreme. Mai mult, șeful sau organizația le va spune mereu care anume drepturi trebuie apărate și care trebuie ignorate. Deștepții știu că bine că ziua de mâine va fi ca cea de azi, deci n-au de ce să se teamă. Dacă vor munci bine va fi bine, dacă nu e limpede că va fi rău. Așadar, ce naiba altceva s-ar putea întâmpla? Deștepții au învățat lecția externalizării: de ce să-ți bați capul când altul o face mai bine ca tine? De-aceea mănâncă semipreparate sau mâncare gata făcută, citesc rezumate sau - mai bine - doar titlul care oricum conține toată informația și, ca să fie în trend, stau pe net. Acolo e informația, acolo e fibra. În plus, pe net vede ce-a postat șeful și poate face rapid share, dă like și pune un comentariu de bun simț, adică ceva de genul „Perfekt!”, „Exact așa gândeam și eu!” sau „Miaț luminat zioa!”. Deștepții știu cel mai bine ce e bine, pentru că așa le-a spus șefu', astfel încât există confirmarea unei persoane cu autoritate.

Deștepții sunt deștepți, proștilor! Nu mai încercați să contraziceți realitatea. Și știți de ce au dreptate? Pentru că, la un moment dat, ei vor fi majoritari. Ce altă dovadă că sunteți proști vă mai trebuie?

5 comentarii:

  1. - https://www.youtube.com/watch?v=_VNKxQ1uP8M

    RăspundețiȘtergere
  2. https://www.youtube.com/watch?v=X9EcdjDsNiM

    https://www.google.com/amp/s/amp.diepresse.com/5561623

    RăspundețiȘtergere
  3. Linkul corect:
    https://diepresse.com/home/wirtschaft/economist/5561623/Weltweite-Schulden-klettern-auf-244-Billionen-Dollar

    RăspundețiȘtergere
  4. Prostii fac copii, iubesc, fac mancare acasa, merg la biserica, nu angajeaza 3 bone si doua menajere ca deh..." independenta" a facut sacrificiul suprem sa nasca si nu poate,nu se regaseste, ii trebuie cursuri de parenting,de mindfullness si alte porcarii! Prostii cred in familie, muncesc,viseaza ,citesc ,se respecta reciproc si se iubesc! Prostii nu au credite si nici nu fac shopping la mall,nu isi pun pe fb toata viata lor mizerabila si ieftina ,nu se plang ci se bucura de natura,de munti,de aer ,de soare fara sa " share uiasca" peste tot lucrul asta. Prostii admira si Rusia prostii sunt anti ue si anti globalizare, prostii e prosti si poate ca voteaza cu psd. Prostii au niste bussiness uri prin care asigura un venit altor familii,muncesc de dimineata pana seara, platesc taxe,nu dorm noaptea cateodata din cauza stresului si cu toate astea nu zbiara,nu tipa # .prostii au bun simt si iubesc !

    RăspundețiȘtergere



  5. CIA şi

    Conştientă de faptul că puterea de a controla gândul este cea mai puternică armă din lume, agenţia de spionaj americană CIA a început să experimenteze tehnica spălării pe creier pentru a deţine controlul asupra psihicului indivizilor. Obiectivul acestei tehnici este ştergerea memoriei individului şi implantarea unor noi crezuri . Practica torturii în scopul de a induce o stare de şoc în rândul victimelor acestor experimente este cea care a stârnit indignarea societăţii americane. Mult timp experimentele CIA în domeniul ştiintei comportamentale au fost ţinute secrete opiniei publice americane. Distrugerea unei mari părţi din documentele CIA privitoare la tehnica de spălare pe creier, ne împiedică şi astăzi să aflăm adevărul.



    În ce constă tehnica de spălare pe creier?

    În lucrarea sa intitulată Brainwashing, Edwar Hunter ne furnizează o definiţie completă a ceea ce înseamnă tehnica de spălare a creierelor. Conform definiţiei sale scopul tehnicii de spălare a creierelor este să schimbe radical mintea unei persoane, astfel încât aceasta să devină o marionetă vie sau un robot uman. Cei care practica această tehnică, au ca obiectiv crearea unui individ cu noi credinţe şi crezuri compatibile cu interesele lor. Fără să conştientizeze, omul devine captiv în propriul corp, datorită faptului că i se instalează un nou proces de gândire. Tehnica spălarii creierelor era utilă în crearea noului individ care să nu se revolte niciodată şi să asculte ordinile primite de la autoritaţi superioare care interacţionează cu el(guverne, organizaţii, instituţii, oficiali ş.a.)

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)