sâmbătă, 20 iulie 2019

Apogeul prostiei

Sunt mulți cei care - ca și mine de altfel - sunt deranjați de prostia galopantă a plăvanului. O constați, te deranjează și n-o înțelegi. Când vezi cum în capul unei țări se implementează un asemenea prostovan, absolut toate criteriile tale meritocratice sunt călcate în picioare. Însă, cum bine știți, cazul „Plăvanul” nu e singular.

O altă nulitate, Cioloș, a fost Comisar pentru Agricultură al Uniunii Europene. Acum toată lumea știe cam ce-i poate creierul lui Cioloș, a fost văzut în plenitudinea lui în perioada în care a condus țara. Ce-i drept, indiferent cât de aiurea fuseseră cei de dinaintea lui, niciunul nu fusese atât de prost. Credeți-mă, să fii mai prost ca boc e o performanță. Ei bine, acest individ a avut pe mână la un moment dat întreaga politică agricolă a continentului. Nu e ciudat?


Înaintea lui fusese Orban, Comisar pentru Multilingvism. Individul s-a remarcat printr-un servilism grotesc, vizibil de altfel încă de la nominalizare. În rest nu s-a remarcat prin nimic altceva. Doar prin faptul că-și ține gura, lucru care n-are de-a face cu vreo capacitate cognitivă superioară ci, pur și simplu, cu un fel nativ de-al său de-a fi, care-i ascunde destul de bine restul carențelor. Și tot Comisar, de data aceasta pe Fonduri Europene, a fost și Corina Crețu. Cât o duce capul s-a cam văzut. Eu unul nu știu dacă are capacitatea de-a trece de una singură strada. Te uiți și te-ntrebi cum de e posibil așa ceva. Când însă constați cine le-a fost ăstora șef, începi să te dumirești.

Barroso n-a fost vreo lumină, chiar din contră. Era un prostovan care dădea în gropi. Ce-i drept avea o fire cameleonică și nu-ți dădeai seama de prostia-i caracteristică decât atunci când te aflai în proximitatea sa, când ajungeai să vorbești una-alta cu el. Atunci realizai cu surprindere că IQ-ul său s-a oprit din evoluție pe la clasa a patra sau a cincea. Ce să mai zicem de Juncker a cărui prostie mai e dublată și de o de-a dreptul deviantă pasiune bahică?

Trecând Oceanul constați că după Nixon, criteriul accederii la președenția SUA a fost prostia. Altfel n-ai cum să-ți explici apariția unui bou suprem precum Reagan. Iar Reagan e o lumină pentru ceea ce i-a urmat: Bush tatăl, Bill Clinton, Bush fiul(zis și oligofrenia întruchipată), Obama minte-scurtă sau halucinantul Trump.

Oricum ai da-o, pare că n-ai cum să găsești o explicație cât de cât logică a unei asemenea ascensiuni a oligofrenilor. Cum se explică toate acestea? Cum de am ajuns să vedem prostia în starea ei cea mai rudimentară privindu-ne de sus?

Putem înainta numeroase ipoteze, dar dacă ne scoatem pe noi din ecuație rămânem în eroare. Personal nu-mi pot explica explozia de prostie de la vârf fără să includ în ecuație explozia obsedantă de prostie de la baza societății. Avem conducători atât de proști pentru că și noi, la rândul nostru, suntem deosebit de proști. Nu-mi dau seama dacă în istorie a mai existat o perioadă în care prostia să fie atât de bine și atât de uniform prezentă în toate straturile societății. De asemenea, nu-mi dau seama dacă această prostie ține de evoluție(mă rog, involuție) sau e vreo boală deosebit de contagioasă. Repet, nu știu. Uitându-mă la modul cum gândesc românii azi și comparând cu modul în care gândeau aceiași români în urmă cu treizeci de ani, mă cutremur și mă întreb cum de s-a ajuns la o asemenea cădere?

Prostia care ne înconjoară e atât de mare încât pare că nu i se poate găsi vreo explicație. Poate sunteți tentați să dați vina pe educație, pe propagandă, pe politică sau pe mai știu eu ce. E adevărat, fiecare a avut propria sa contribuție la prostirea oamenilor, dar, repet, pare de-a dreptul inexplicabilă o asemenea cădere. Oameni care în 1989 gândeau sănătos, care își terminaseră educația în vremea comunismului sau imediat după, care n-au fost expuși decât moderat mass-mediei, îi vedem azi gândind ca niște oligofreni. Care-i explicația?

Viermele care ne mănâncă e mai adânc implantat decât ne-am putea imagina. Încă de pe vremea iluminismului ni se instalează mici componente de-ale sale care au pătruns în noi pe diverse canale. Așa s-a ajuns în prezent când, puse cap la cap, aceste componente aparent disparate s-au transformat într-un teribil animal adânc implantat în conștiința noastră care ne parazitează. Aproape putem spune că e vorba de o boală indusă cu ticăloșie, care-a transformat lumea într-o imensă expoziție de proști. Ceea ce vedem acum e apogeul acestei boli, e momentul acela obsedant în care pare că nimeni și nimic nu va scăpa. Spun „pare” pentru că sunt optimist. În fapt nimeni nu poate ști dacă acestei maladii îi va supraviețui cineva deoarece suntem prea proști pentru a mai putea trăi, pentru a mai avea rațiunea de a nu ne autodistruge.

Știu că sună aiurea, dar asta e realitatea. De-prostirea e o îndeletnicire deosebit de anevoioasă și pentru a se realiza e nevoie de mai multe generații. Asta ar fi vestea proastă: indiferent cât de mult ți-ai dori să scapi de ea, e atât de bine implantată încât e imposibil să reușești deparazitarea în timpul vieții tale. Ești obligat însă să începi cu tine și să faci în așa fel încât urmașii tăi să continue această acțiune. Deoarece ea nu poate reuși decât dacă e continuată cel puțin câteva generații.

E însă viabilă o asemenea acțiune în prezent? Se mai poate găsi oare o masă critică de oameni care să refuze modelele prezentului, care să aibă o conștiință cât de cât neafectată astfel încât să realizeze că nu se mai poate pe această cale? Și, mai mult, e oare posibilă înlănțuirea câtorva generații pentru a ne putea întoarce acolo de unde lucrurile au luat-o razna? Sunt întrebări cărora nu le pot răspunde.

20 de comentarii:

  1. "Personal nu-mi pot explica explozia de prostie de la vârf fără să includ în ecuație explozia obsedantă de prostie de la baza societății. Avem conducători atât de proști pentru că și noi, la rândul nostru, suntem deosebit de proști."

    Exact asa este.
    Conducatorii sunt "oglinda poporului".

    Uita-te la performantele economice, culturale si sociale ale marii mase de oameni. 90% din populatie se scalda in saracie, subcultura sau ghettocultura, hedonism si depravare de orice fel si prostie crancena. Indiferent de natiune. Este ceea ce altadata se numea "proletariat" si stim bine unde ne-au dus si ce au facut, sau este ceea ce astazi se numeste in vest "precariat" sau "pulime" pe plaiuri mioritice si vedem foarte bine ce fac si unde vor sa ne duca.

    "Democratia" este dictatura prostilor. Nu te poti pune cu ei. Sunt prea multi. In acelasi timp, nu are nici un sens sa te implici in ceva sperand ca ai sa schimbi ceva. Un sistem sau o organizatie este ca un organism viu si are ca singur scop supravietuirea si perpetuarea. Cativa oameni nu vor putea face o schimbare in mod pozitiv pentru societate, schimbare care va afecta in mod negativ o mare masa de oameni sau mai multe organizatii. Acestia vor tine cu dintii de ceea ce au si de privilegiile lor, chiar daca aceste lucruri vor baga natiunea in colaps. Pana nu se ajunge la nivelul cel mai de jos, adica pana nu se intra in colaps total, nu se va schimba nimic. Chiar si atunci cand se va ajunge la colaps, marea majoritate de oameni isi va impune unul de-al care sa-i reprezinte.

    Mai tineti minte cu ce procent a castigat Iliescu alegerile din 1990 si din 1992?
    Ce nu e clar de aici?
    https://www.youtube.com/watch?v=IPIqYbvR6yQ

    Mai are cineva vreo speranta ca o institutie de genul aceasta sa fie reformata si schimbata in bine?
    https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-23263400-17-1-care-sistemul-informatic-din-sanatate-nu-functioneaza-declaratie-cinina-purtatorului-cuvant-cnas-oamenii-mor-oricum-fara-sistem.htm

    Tocmai de asta spun ca salvarea este individuala si ca este o chestiune care tine de inteligenta. Cine are suficienta inteligenta se salveaza si devine independent, cine nu... atunci va sta sub papucul si la cheremul prostilor.
    https://flagtheory.com/the-foundation/
    https://www.nomoretax.eu/i-am-gone-ebook/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă amuză atracția exercitată de "Trenduri economice" asupra unei categorii pe care autorul o disprețuiește în mod evident. Cea a autosuficienților. Independenți, deh, cu convingeri absolute.

      Cum ar fi democrația = dictatura proștilor. Afirmație de o prostie tristă. Atît de autocontradictorie încît nu mai poți decît să zîmbești.

      Mai departe. Nu era nimic dezonorant în noțiunea de proletar. Nu era acolo nicio indicație cu privire la nivelul de inteligență sau la capacitatea persoanei respective de a se integra dpv economic. Implicit se putea găsi o contrapunere între proletariat și elită, dar nu în sensul propagandei ieftine care schițează tabloul dobitocilor neșcoliți, dar răi, aflați în opoziție cu elita intelectuală rafinată și preocupată de binele societății. Nici vorbă. Sensul inițial și indubitabil desprins dintr-o descriere realistă a societății evidenția absența oricăror privilegii pentru o categorie ce creștea numeric și contribuia tot mai susținut la prosperitatea economică.

      Apropo, pe cine să impună majoritatea (cum tot e dictatură nu strică și o majoritate, nu-i așa, ca să păstrăm coerența logică la cote zbîrnîitoare) dacă nu pe unul care să o reprezinte !?

      Țin minte cu ce procente cîștiga Iliescu, dar ai habar de ce cîștiga așa? Sigur nu are cum să-ți fie clar nimic, degeaba arunci o rățoială pe care o crezi ultimativă.

      Finalul... apoteotic, cum altfel? În plină dictatură, bașca majoritară, a proștilor, cu o societate nu doar nefuncțională ci gata colapsată, dar cu găști care își apără cu ferocitate privilegii... evoluționiste (organismul viu care nu vrea decît să se perpetueze, etc), în plină imposibilitate a celor puțini și buni de a schimba pozitiv ceva ce va afecta negativ pe mult mai mulți ("cativa oameni nu vor putea face o schimbare in mod pozitiv pentru societate, schimbare care va afecta in mod negativ o mare masa de oameni sau mai multe organizatii") (de ce naiba, oricît de proști, să le convină o schimbare în rău!?), în plină apocalipsă deci, bine că salvarea e individuală și ține de inteligență. Uf, mă luase cu călduri suspansul.

      Ștergere
  2. "Uitându-mă la modul cum gândesc românii azi și comparând cu modul în care gândeau aceiași români în urmă cu treizeci de ani, mă cutremur și mă întreb cum de s-a ajuns la o asemenea cădere?"

    Uite cum gandeau romanii acum 100 de ani:
    https://vechisirare.files.wordpress.com/2015/10/psihologia-poporului-roman.pdf

    Uite cum gandesc romanii astazi:
    https://carturesti.ro/carte/psihologia-poporului-roman-268295

    https://www.youtube.com/watch?v=bGb-9vvqaSw
    https://www.youtube.com/watch?v=gYbi0u8ZqZU

    bonus:
    https://www.libris.ro/romania-sub-invazia-marlaniei-nicolae-grosu-ecu978-606-7300-21-5.html
    https://www.scribd.com/doc/249666139/Romania-sub-invazia-marlaniei-pdf

    RăspundețiȘtergere
  3. Citeste,sau reciteste, "Revolta maselor" de Ortega y Gasset.E suficient,mai mult nu trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Coment. part 1
    Prostia este un subiect greu. Oamenii bine intentionati ocolesc subiectul pentru a nu fi etichetati ca superficiali, (n-avem timp de ’’ prostii’’) iar cei rau intentionati, si ma refera ici la mass media , bagatelizeaza prostia si o subestimeaza voit pentru a nu atrage atentia asupra efectelor dezastruase ale ei , incercand chiar sa o maresca, acesta fiind in speta scopul lor, trasat de stapanii la care lucreaza - prostirea lumii.
    Personal cred ca prostia este a doua mare urgenta nationala dupa avort( care este de departe numarul 1), pe care natia romana trebuie sa le ia serios in considerare pentru rezolvare daca vrea sa mai existe. Subiectul este unul inepuizabil, dar macar cateva aspecte trebuiesc amintite daca vrem sa intelegem cat de cat fenomenul.
    Carlo Cipolla (1922-2000), fost peofesor la Universitatea Berkeley a studiat serios subiectul si agasit 5 Legi Fundamentale ale Prostiei :
    Legea 1. Intotdeauna si inevitabil se subestimeaza numarul prostilor ‘’in libertate’’.
    Legea 2. Probabilitatea ca o persoana sa fie stupida este independenta de alte calitati ale persoanei respective.
    Legea 3. Omul prost creaza probleme altor personae sau unui grup fara sa aiba nici un beneficiu pentru el insusi.
    Legea 4.Persoanele inteligente subestimeaza intotdeauna daunele pe care le pot provoca oamenii prosti.
    Legea 5.Un prost este cel mai periculos om.
    Un articol bun despre legile prostiei aici : https://destepti.ro/cinci-legi-fundamentale-ale-prostiei-omenesti-si-idiocratia
    Gasesc aceste legi perfect valabile. Si ca si cum n-ar fi fost suficient , pe langa cele 5 legi fundamentale ale prostiei mai exista si efectul Dunning-Kruger, care spune urmatoarele :
    1. Persoanele incompetente tind să îşi supraestimeze nivelul de competentă.
    2. Persoanele incompetente nu pot să recunoască nivelul de competentă al celor cu adevărat competenţi.
    3. Persoanele incompetente nu îşi dau seama de incompetenţa lor.
    4. Dacă o anume situaţie (studiu, formare, exerciţiu etc.) conduce spre o ameliorare semnificativă a nivelului de competentă al unei astfel de persoane, aceasta ar putea recunoaşte şi accepta lacunele anterioare.
    Mai multe despre efctul Dunning-Kruger aici : https://destepti.ro/efectul-dunning-kruger-de-ce-ignorantii-si-incompetentii-se-supraapreciaza.
    Dupa mine, marimea prostiei unei societati (imposibil de calculat exact conform legilor lui Cipolla), reprezinta gradul de involutie al acesteia. Pentru mine involutia nu este un proces coplementar evolutiei ci din contra, procesul prin care se dovedeste inexistenta evolutei(care oricum exclude involutia si prezinta existenta vietii ca un proces continuu si liniar de perfectionare prin excludere). Adica, prin involutie inteleg ca omul a fost creat de Dumnezeu perfect(sau aproape perfect – dupa vointa Divinitatii, lasandu-i loc acestuia de a participa prin efortul propriu la atingerea perfectiunii cu ajutorul iubitorului sau Tata Ceresc) iar de atunci omul, prin alegerile facute(pacalit de cel rau sau cu buna stiinta din mandrie), in general decade/involueaza, (lucruri confirmate si de studiul adn, microbiologie etc). Restaurarea conditiei umane, prin jertfa Cristica a redat omului posibilitatea de crestere spirituala si posibilitatea atingerii unor trepte greu de imaginat de omul contemporan, dar usor de identificat prin multitudinea de Sfinti de care neamul nostru din fericire nu duce lipsa ,ce ne-au aratat ca se poate ‘’evolua ‘’.

    RăspundețiȘtergere
  5. comnet part 2
    Cred eu ca, prostia este doar punctul final la care duce drumul pe care omul il strabate facand mai multi pasi dintre care primul este si cel mai important prin gravitatea sa - departarea de Dumnezeu. Fara peotectia Divina procesul de deteriorare umana se accelereaza iar restul drumului care duce la prostie, (fara a avea pretentia de a surprinde toti pasii ), este completat cu consumul mare de mass-media(tembelizorul), chimizarea alimentatiei(e-urile, monoglutamatul), vaccinarea inutila(dar cu scop), stiintificarea gandirii (felul in care am fost conditionati sa gandim, orice trebuie sa fie confirmat prin ‘’studii stiintifice’’), comoditatea(acceptam sa fim condusi de prosti si ne lasam prostiti de ei), antispatialitatea (nu stim care ne este locul in societate sau daca stim nu ne convine acel loc,- toti vrem sa fim directori si nici unul muncitor uitand ca fiecare avem niste limitari lasate special asa pentru a ne smerii – si alergam dupa un loc ‘’bun’’ chiar daca nu ne potrivim cu el, fiind dispusi sa facem multe compromisuri pentru al obtine), lipsa indraznelii(ceea ce prostii au din belsug, dar o indraneala obraznica) , modestia prefacuta (adica neimplicarea, chiar daca stiu ca am dreptate nu ma bag ca trebuie sa lupt, mai bine par modest), lipsa simtului civic(nu ne pasa de bunurile comune ci doar de cele personale) si nu in ultimul rand individualismul( sindromul Me, Myself and I – adica sa o duc bine eu si cu familia mea de restul nu imi pasa).

    RăspundețiȘtergere
  6. In primul rand...
    La un articol despre prostie si despre pagubele cauzate de prosti se ofera drept "solutie salvatoare" aberatiile si plagiatele religioase. LOL! LOL! LOL!

    Cand eram in clasele 1-4 am citit "povesti nemuritoare", Ion Creanga, Petre Ispirescu, Fratii Grimm, etc.
    Cand eram in clasele 5-8 am citit Alexandre Dumas si cam tot ce intra la categoria "capa si spada", Jules Verne si cam tot ce intra la categoria sf, Karl May si cam tot ce intra la categoria "aventura", plus "Legendele Olimpului" care mi-au deschis apetitul catre adevarata mitologie si preistorie incepand cu cea greaca, romana, scandinava/vikinga, sumeriana, egipteana, maya, inca, etc si terminand cu Plagiaturile Evreiesti vol. 1, alias "vechiul testament", Plagiaturile Evreiesti vol. 2, alias "noul testament" si Plagiaturile Evreiesti vol. 3, alias "islamul".

    Cand eram in clasele 9-12 am citit nuvelisti clasici ca Balzac si Dostoyevsky, nuvelisti noi ca Umberto Eco sau Garcia Marquez, istorie, preistorie si filozofie in general cea clasica, greaca, dar a fost destul loc si pentru unii ca Lao Tzu si Confucius sau unii ca Chanakya si Adi Shankara.

    Cand eram in facultate am citit carti tehnice in domeniul meu de activitate plus o gramada de carti despre economie, finante, afaceri, vanzari si IT. Asta este vremea cand, daca esti cu adevrat inteligent si intelegi cum functioneaza lumea care te inconjoara, INCEPI SA DEVII RESPONSABIL. Nu de altceva, dar vremea in care ai ars-o trendy si ti-ai facut cultura generala, ti-ai stabilit niste principii de viata si un mod sanatos de a gandi, a trecut.
    Asta este vremea in care realizezi ca sf-ul, beletristica, istoria, mitologia, religia, si cam tot ce intra la categoria "cultura generala" nu iti pune mancare pe masa si un acoperis deasupra capului. Ba chiar din contra, asta este vremea in care, daca esti cu adevarat inteligent, realizezi ca un zidar bun, un instalator bun, un electrician bun, etc castiga mai mult decat un profesor, un bibliotecar, un carturar sau un popa.

    Asta este vremea in care REALIZEZI CA JOCUL VIETII ESTE UNUL ECONOMIC SI SE JOACA PE BANI, nu pe functii, titluri, prestigiu si nici pe rugaciuni. Este absurd, ca adult, pretins educat, sa iti mai pierzi timpul cu religia, nimic altceva decat o serie de povesti mitologice adaptate de fiecare popor in parte in asa fel incat sa-l avantajeze si sa-l scoata in evidenta. Este absurd, ca adult, pretins educat, sa nu realizezi ca absolut toate miturile religioase provenite din Sumerul Antic si perpetuate pana in ziua de astazi sub o forma sau alta, sunt bazate pe VENERAREA / CULTUL SOARELUI DE PE CER. Este absurd, ca adult, pretins educat, sa numesti soarele de pe cer drept "Dumnezeu din Imparatia Cerurilor" sau "Tatal Nostru din Ceruri" sau "Divinitata" sau "Adevarul" sau...

    Daca vi si propui "solutii salvatoare" bazate pe religie si "credinta", dar tu nici macar acum in mileniul trei nu realizezi ca "dumnezeu" = soarele de pe cer si "credinta" = venerarea soarelui, nu numai ca dai dovada de incultura crasa, dar si de prostie crunta. Era o vreme cand trebuia sa citesti niste carti de mitologie si preistorie. Acea vreme era in anii copilariei. Cand ajungi adult si esti nevoit sa asculti elucubratiile altor asa zis "adulti", pretins educati, realizezi ca unii oameni au sarit pur si simplu peste niste etape foarte importante din viata si acum au niste lipsuri mari care ii pune pur si simplu in niste situatii nu doar PENIBILE, ci pur si simplu HALUCINANTE.

    Acum in mileniul trei, informatia este disponibila orcui oricad (aproape) gratis.
    https://bit.ly/2xYESl8
    https://bit.ly/2M4Tg3M
    https://bit.ly/2y2AW2U
    https://bit.ly/2Z5v9p5
    https://bit.ly/2JOIOu8
    https://bit.ly/2y2B0zG
    etc.

    https://www.youtube.com/watch?v=WbcNrgVA9Y8&t=455

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca "vi" și aberezi aiurea, ești un bou! Economistu' lu' pește...

      Ștergere
  7. In al doilea rand...
    "Personal cred ca prostia este a doua mare urgenta nationala dupa avort( care este de departe numarul 1), pe care natia romana trebuie sa le ia serios in considerare pentru rezolvare daca vrea sa mai existe."

    Cand am citit fraza de mai sus, mi-am dat seama ca am de-a face cu un BOLSEVIC RELIGIOS.
    Nici macar nu a fost nevoie sa citesc tot comentaiul sa-mi dau seama de acest lucru. In mod evident ca elucubratiile nu au incetat sa apara.

    Stiti ce e culmea? Ca mai are tupeul sa vorbeasca si despre vaccinarea obligatorie. Alta practica bolsevica.
    Care este deosebirea intre unii care vor sa te vaccineze cu forta si unii care vor sa interzica avortul tot cu forta? NU ESTE NICI UNA! Treaba asta este una foarte simplu de inteles: chiar daca unii vor sa bage cu forta ceva in tine, iar altii vor sa-ti interzica sa scoti ceva din tine SI UNII SI ALTII SE CRED STAPANI PE COPRUL TAU SI CRED CA AU DREPTURI ASUPRA LUI!

    Sa ne uitam putin la tarile care au intezis avorturile din motive religioase:
    1. tari de lumea a treia sau tari in dezvoltare ca Nigeria, Pakistan, Filipine, Indonezia, Mexic etc. au cresteri fulminante de populatie, de peste 100 de milioane de oameni pe o perioada de 50 de ani, sunt tari care se zbat in saracie extrema, prostie crunta, si coruptie infernala, sunt tari care isi exporta populatia pe post de sclavi ieftini pentru munca din tarile dezvoltate.

    2. tari dezvoltate ca Irlanda de Nord (parte a UK) sau Polonia, au fortat oamenii mai avuti sa plece definitiv din tara, oamenii de nivel mediu sa faca turism medical si oamenii saraci sa se inmulteasca si sa se afunde mai mult in saracie. Idiotii religiosi din Polonia, sunt atat de fututi in cap si lipsiti de creier si de discernamant, incat vroiau sa interzica si avorturile pentru cazuri de viol sau incest.
    Adica ce daca te-a rupt cu violul betivul satului, un puscarias, sau orice alt debil sau scursura sociala, fa copilul ala acolo si ingrijeste-l ca pe ochii din cap, ca doar "e darul lui dumnezeu".
    Adica ce daca te-a rupt cu violul tac-tu sau frate-tu, fa copilul ala acolo si ingrijeste-l ca pe ochii din cap, ca doar "e darul lui dumnezeu".

    Si uite asa a inceput turismul medical catre tari ca UK, Germania sau Austria! Zeci de mii de (familii de) polonezi pleaca anual in sejururi medicale in tarile vecine si nu au nimic mai bun de facut decat sa-i imbogateasca pe altii. Pleaca la drum (cel putin) doua persoane si platesc transport, spitalizare si act medical, cazare la hotel si mancarea pentru insotitor(i), taxiuri, etc. Si uite asa... se imbogatesc unii nefacand absolut nimic si saracesc altii pentru ca sunt prosti congenitali si cretini cu agravante care isi impun aberatiile si elucubratiile religioase.

    https://bit.ly/2y2E9Q0
    https://bit.ly/30Othl3
    https://reut.rs/2YeEbmx
    https://cnn.it/2FYqcci
    https://bit.ly/2GnkUVH
    etc.

    Mi se pare absurd ca trebuie sa explic niste lucruri absolut banale si de bun simt unor asa zisi "adulti", care nu inteleg o iota din felul in care functioneaza lumea si societatea in mileniul trei, unor asa zisi "adulti", oameni total lipsiti de discernamant care tin cu tot dinadinsul sa ne intoarca intr-o epoca demna de Evul Mediu sau chiar premergatoare ei. Mi se pare absurd ca trebuie sa explic acestor asa zisi "adulti" faptul ca motivul principal pentru numarul scazut de copii, numarul mare de avorturi si demografia in scadere sunt PROBLEMELE ECONOMICE SI IMPLICIT A LIPSURILOR FINANCIARE. Copiii nu sunt "darul lui dumnezeu" si nu se cresc cu rugaciuni.
    COPIII SE CRESC CU BANI! CU MULTI BANI!

    RăspundețiȘtergere
  8. In al treilea rand...
    Mai faceti-va voi de cap cu idioteniile voastre si veti manca (neo)marxism pe paine. Sa vedeti voi cum vor ajunge astia de genul USR la putere pentru ca promit niste chestiuni absolut banale si normale in mileniul trei, ca dreptul la avort. O sa vina la pachet si cu drepturile LGBTQ+ si cu multe altele, dar de ce si-ar nenoroci unii oameni viata pentru lipsa unor drepturi absolut banale care le-au fost interzise de niste oameni total lipsiti de discernamant?
    Si inca ceva... Eutanasia asistata medical trebuie legalizata rapid. Fara discutii!

    Eu nu stiu cine esti tu si cum ai aparut pe aici, dar de vreo doua-trei luni de zile de cand ai aparut ne tot spamezi cu aberatii religioase. Pana acum "solutiile" tale au fost:
    1. religie religie, religie, religie, religie...
    +n. religie religie, marxism sindical, religie, religie...
    +n+n. religie religie, interdictie avorturi, religie, religie...
    @infinit. religie religie, religie, religie, religie...

    Baiete vezi ca ai gresit saitul si audienta. Muta-te pe saccsiv, vremuritulburi, etc, sau macar pe activenews. Aici iti pierzi timpul aiurea si nu ai sa gasesti sustinatori si adepti cu un IQ asa de scazut ca al tau. Iti doresc drum bun, mult succes si "credinta" netarmurita. Cheia unei vieti prospere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuză-mă, dar în cele trei comentarii ai cotit-o ca la Ploiești spre marxismul cel mai radical. Nu știu cum să-ți spun, dar ar trebui să-ți reiei lecturile fundamentale(dacă ele într-adevăr au fost făcute) și să încerci să înțelegi lucrurile ceva mai în adâncime, în esență. Altfel nu vei face altceva decât să-ți ratezi viața.
      Și-ar mai fi un element: te-ai întrebat oare de ce marii filosofi nu prea au certitudini, dar în schimb au întrebări?

      Ștergere
    2. Tinand cont de faptul ca sunt in situatia in care pot trai si eu si urmasii mei pana la sfarsitul vietii mele fara sa fiu nevoit sa mai muncesc macar o zi, indiferent de tara in care ma aflu, treaba cu "ratatul vietii" iese din discutie.

      La probleme radicale vi cu solutii mai radicale. Nu este nimic "marxist" aici. Drepturile si libertatile tale se termina in momentul in care imi incalci drepturile si libertatile mele. Vorbim despre drepturi reale, nu despre aberatii religioase sau inventate de cretinii Scolii de la Frankfurt si unii ca Herbert Marcuse sau Karl Popper. Dreptul de a nu te vaccina sau de a avorta sau eutanasia asistata sunt drepturi reale, drepturile "minoritatilor" sau teoriile gender bagate de unii pe gat cu forta nu sunt drepturi reale. Sigur, este dreptul tau sa-ti rupi curul, dar in momentul cand vrei sa-mi impui mie sau copilului meu acest lucru, dreptul tau se termina si noi doi vom avea o problema.

      In general, marii filozofi iti ofera posibilitatea de a analiza o problema sau o situatie din mai multe puncte de vedere. Nu iti ofera o "reteta" pe care sa o iei, sa o copiezi in mod identic si sa o aplici de cate ori este nevoie. Tine de tine ce iei, ce pastrezi, ce modifici si ce arunci, in asa fel incat sa adaptezi la situatia ta. Capacitatea de a pune intrebari este muuult mai importanta decat "reteta" livrata pe tava. Asa inveti sa gandesti.
      Exista filozofi care ofera si foarte multe "retete" care sunt inca valabile in ziua de astazi. De ex citeste "Meditatiile" lui Marc Aureliu sau cam tot ce tine de stoicism in genereal.
      Oricum, de la filozofie asteapta intrebari, nu "retete", ca de aia se numeste filozofie si nu contabilitate.

      Ștergere
    3. Sa-si reia lecturile?! Pai alea l-au adus in halul in care este !!!! Ce mai urmeaza dupa ghiveci ? Zacusca ? Lasa-l asa cum a picat , ca a picat la marele fix tocmai pentru a evidentia ceea ce spunea despre prostie antecomentatorul ghiveciului :-))))

      Doamne , mai inalta gardul , ca unii vor sa depaseasca recordul la saritura cu prajina ! :-)))))

      Ștergere
    4. Bre matale o scalzi puternic dar nu faci valuri.
      Iti poti rata viata si daca ai facut milioane di ieuro. Iti dau un tip... cu toti mergem dincolo dar mormanul fie el mic sau mare ramane aici. Filozofia nu e ca sa colectionezi intrebari iar daca vrei retete citeste carti motivationale. Filozofia te ajuta sa parcurgi drumul cunoasterii de sine folosind potecile create de altii.

      Traim intr-o lume mult mai perversa si plina de teme false.
      Discutam despre dreptul la eutanasie la avort la LGBT. Toate drepturile astea sunt impotriva vietii. Nu discutam niciodata despre dreptul la viata, la prosperitate, la mancare naturala, la apa curata, la sanatate, la protectia padurilor, la lipsa de stabilitate familiala, criza armoniei si lipsa echilibrului in viata oamenilor.

      Dorinta ta de salvare individuala exprima o lipsa acuta de inteligenta emotionala. Esti un om izolat in propriile angoase si vezi banii ca un mijloc prin care te definesti si te aperi. La toate problemele expuse tu raspunzi cu o singura solutie: sa ii aruncam pe restul din balon pentru ca sa nu riscam salvarea noastra individuala. Solutia asta nu rezolva problemele expuse ci doar iti expune propriile angoase.

      Filozofia e inutila pentru tine. Dilema ta e ca lumea continua sa mearga inainte cu toate problemele ei fara sa aleaga minunata ta solutie... pentru simplu fapt ca nu e si nu va fi o solutie.

      Ștergere
  9. Vorbind despre prosti si prostie... nu ratati articolul si mai ales comentariile de aici:
    https://opencube.ro/o-chestie-cu-pizdele-de-instagram/

    RăspundețiȘtergere
  10. @ conumishu
    @ Anonim22 iulie 2019, 22:36
    @ Trandafirul Galben
    partea 1

    Sa nu imi mai pierd timpul aiurea raspunzandu-va la fiecare in parte si clarificandu-va niste lucruri absolut triviale.

    Bai baieti...
    Eu va inteleg. Pe bune ca va inteleg.

    Problema voastra este ca sunteti atat de putin inteligenti incat nu puteti formula niste rationamente simple de genul "daca A, atunci B". Asta este motivul pentru care reactionati emotional, ca niste pizde fleoscaite si nu logic ca niste adulti educati si mai ales responsabili.
    Drept urmare pute si urla SARACIA si PROSTIA pe voi. Asta este si motivul pentru care bateti campii cu conspiratii si asta este motivul pentru care SUNTETI PLINI DE URA SI FRUSTRATI DIN CALE AFARA. Nu este vina nimanui ca voi v-ati pierdut timpul aiurea si nu ati reusit mare lucru in viata. Doar voi sunteti vinovati de acest lucru. Atat v-a dus capul, atat ati facut. Si nu v-a dus prea departe. Asta este o chestie pur si simplu rusinoasa. De ce? Pentru simplul motiv ca si altii au fost in aceeasi situatie ca voi, dar au facut ceva, s-au zbatut si au reusit. De aia voi toti incompetentii, "precariatul/pulimea" II URATI cu pasiune din toti rarunchii pe aia care au reusit si au mai mult decat voi. Cu cat au mai mult decat voi, cu atat sentimentul vostru de ura si frustrarea creste.

    Cand aud expresii de genul "ce face cu atatia bani, ca doar nu se duce cu ei in mormant", imi dau seama ca am de-a face cu un SARAC SI UN FRUSTRAT PENIBIL. Voi nici macar mancare decenta nu aveti ce pune pe masa. Si NU, NU suntem egali si NU avem nimic de impartit.

    Ca sa nu mai avem neclaritati, va explic eu pe scurt in termeni foarte usor de inteles inclusiv pentru creierele voastre atrofiate care e treba cu "ratatul in viata", cu "identificatul cu banul" si cu "nu ia banii cu el in mormant":
    - eu detin si conduc macelaria; treaba mea este sa administrez si sa dezvolt macelaria si nimic mai mult; pentru restul muncilor am angajati; cu alte cuvinte, eu sunt cel care joaca sah iar ei sunt piesele de pe tabla de sah.
    - voi, pentru ca sunteti prea putini inteligenti, prea plini de ura si prea frustrati, nu sunteti nici macar angajati la macelarie; voi sunteti cainii maidanezi care latrati la usa macelariei si care sariti sa-i muscati pe aia care isi permit sa cumpere.

    Partea hilara si de-a dreptul abracadabranta este faptul ca macelarului fiind un "ratat in viata" i se reproseaza de catre cainii maidanezi ca... "dar ce face cu macelaria si cu atata carne, ca doar nu o ia cu el in mormant".
    Sa mori de ras si mai multe nu!

    RăspundețiȘtergere
  11. @ conumishu
    @ Anonim22 iulie 2019, 22:36
    @ Trandafirul Galben
    partea 2

    Cand eu spun ca maidanezii astia nu sunt capabili sa formuleze un rationament simplu de genul "daca A, atunci B" stiu bine ce spun. Sunt satul de cati oameni de genul asta am vazut, care desi le bate vantul prin buzunare si prin actele de proprietate, tot INSISTA sa-mi dea mie lectii de viata si sa-mi explice cum mai bine este o viata plina de lipsuri ca un maidanez, decat una prospera si indestulatoare de macelar, pentru ca... macelarul e "ratat in viata", se "identifica cu macelaria" si in mod evident ca "nu ia carnea si macelaria cu el in mormant".
    Este de-a dreptul HALUCINANT!

    Sa mai vorbim si despre faptul ca macelarul lasa macelaria la urmasi? Sau ca poate crea un lant intreg de macelarii pe care sa-l lase mostenire? Sau ca la macelariilea alea poate sa mai adauge si pamanturi, utilaje, silozuri plus ferme, plus abatoare, plus fabrici de prelucrare, plus... muuulte altele? Vine Gâgă Frustratul care toata viata lui a trait in saracie si in lipsuri si se intreaba: "da la ce ii folosesc ca oricum nu le ia cu el in mormant?"
    hahaha! Sa mori de ras si mai multe nu!

    Mancarea buna, hainele bune, casa buna, serviciile medicale bune, educatia buna, etc nu folosesc la nimic! Ca "doar nu le ia cu el in mormant"! Spun aia care traiesc o viata intreaga in lipsuri.
    Ba chiar nici curvele tinere si bauturile fine nu folosesc la nimic! Spun aia care se satura le laba pe internet si de baut "bere" la pet.

    Este incredibil ce mod de rationare si de a-si justifica esecurile au unii!
    Evident ca macelaria si carnea ii deranjeaza ca sunt ale mele, ca daca ar fi ale lor sau daca ar veni noii marxisti ca sa mi le confiste mie si sa le dea lor cadou, ar uita subit de frimiturile si resturile imputite de pe trotuar si ar baga botul direct la fripturi de muschiulet si antricot. Si nu de orice fel, direct "air aged steak", ca asa e mai scump.

    Exact cum au facut si astia, care nu au avut nici o jena sa ia de la altii si sa se aseze in capul mesei:
    https://bit.ly/310B1k9
    https://bit.ly/2GpH35S

    O dedicatie pentru astia "invingatorii" ca voi:
    https://www.youtube.com/watch?v=7vofXcC0rj4

    RăspundețiȘtergere
  12. Bre in primul rand te felicit pentru afacere si faptul ca ai facut bani buni cu ea. Daca ai si standarde de calitate si esti ok cu angajatii ai tot respectul meu! Faptul ca te bucuri de viata si asiguri toate cele bune tie si familiei tale este salutar.

    Faptul ca ma numesti maidanez ma face sa ma gandesc ca ma confunzi cu angajatii tai. Iti reamintesc ca nu sunt si ti-am vorbit cu respect. Pare ca nu suporti un dialog de pe pozitii egale. Daca toti patronii romani sunt aproape de mentalitatea ta si multi din pacate si-au facut capitalul initial prin furt... ma face sa inteleg de ce pulimea e inerta la abuzurile DNA in fata patronatului roman.

    Banul nu il iei dupa moarte cu tine, iar asta e un adevar nu o frustrare.
    La multe probleme expuse pe blog nu exista solutii. In contextul asta tu vii cu "solutia universala": salvarea individuala.

    Banul iti cumpara bunuri si servicii dar nu iti poate cumpara sentimente, timp, relatii umane adevarate, cunoastere de sine si multe altele.

    Toata mostenirea culturala si spirituala a umanitatii nu a venit de la patroni ca tine... ci de la "maidanezi".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1
      Iti pierzi timpul cu asta, unul scapat de pe blogul capitalism pe piine! Nu stie mai nimic, mintea lui este intr-o deplina ceata, nu intelege despre ce este vorba pe lumea asta, dar o sa vada in urmatorii 10 ani, cind va intelege ca banul a fost o simpla momeala si ca nimic din ce crede el ca are nu-i apartine lui ci stapinilor, care l-au lasat de capul lui cit timp le-a folosit. E ca un joc de carti pe care-l conduci si a carui desfasurare depinde doar de tine. Cind nu mai vrei, faci curat. Din tot ce spune se vede ca e plin de complexe de inferioaritate. E primul iesit din mizerie in familia lui si atunci trebuie sa se umfle ca sa-si confirme pozitia cistigata. In plus, dupa discursul infantil, este nascut dupa 80, asa ca nu poti avea pretentii. Indivizi ca el produci pe banda rulanta prin metode descrise in unele dintre linkurile de mai jos.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)