marți, 9 iulie 2019

Grecii și calul troian perpetuu

Grecii au reușit să îndepărteze de la putere Syriza lui Tsipras, lupul în blană de oaie care a distrus țara subordonând-o marilor interese din UE și SUA. Dacă te uiți la Grecia de dinaintea lui Tsipras și la cea de după, poți limpede să constați că țara a trecut printr-o furtună: oamenii sunt mai săraci, mai puțin optimiști, afacerile locale trag din greu în condițiile unei concurențe neloiale venite din afară. În timp ce firmele grecilor își închid porțile, marile lanțuri internaționale fac legea pe piață. E destinul crunt al oricărei națiuni cucerite.

Îndepărtarea lui Tsipras aduce la putere o mai veche cunoștință de-a grecilor, anume partidul Noua Democrație condus de Kyriakos Mitsotakis. Așa e că deja începeți să aveți o bătaie de ochi? E logic. Actualul șef al Noii Democrații provine din dinastia politică Mitsotakis, cea care, alături de cealaltă dinastie - Papandreu - conduce destinele Greciei de-atâta amar de vreme. Privind la ceea ce-au votat grecii aproape că-ți vine să spui cu năduf că-și merită soarta.

Nu vreau să fiu dur, dar nu poți să suferi de o asemenea orbire. Papandreu și Mitsotakis au mimat democrația în Grecia încă de la Război. Pe rând, fiecare dintre cele două dinastii au preluat puterea, au promis marea cu sarea și au dezamăgit. După fiecare dezamăgire grecii se aruncau în brațele celeilalte dinastii - aflate chipurile în opoziție - înjurându-i pe cei de la putere. Așa s-a tot jucat „jocul democratic” acolo, între o falsă dreaptă și o falsă stângă. Și, pentru ca treburile s-o ia și mai rău în tragic, în timpul celei mai crâncene crize prin care a trecut țara, falsa stângă a degeneratului George Papandreou a fost înlocuită de o stânga chipurile radicală a lui Tsipras, în fapt o construcție corporatisto globalistă de stânga care s-a dovedit a puți de la o poștă a Soros și Rothschild. 

Deplasarea către fake-dreapta lui Kyriakos Mitsotakis semnalizează disperarea electoratului grec, un electorat din ce în ce mai sărăcit și obligat să fie solidar cu imigranții, noua invenție a debilei politici corporatiste de stânga, care visează strict transformarea omului în sclav. Ingineria politică aplicată în Grecia prin spălarea creierelor dă roade. Altfel nu poate fi explicată radicalizarea electoratului, deplasarea sa spre dreapta controlată de globaliști în condițiile în care cel mai de dreapta partid politic de-acolo - Zorii Aurii al lui  Nikolaos Michaloliakos n-a reușit nici măcar să atingă pragul electoral. Ciudat nu?

Este ciudat doar aparent. În realitate toată tevatura e una cât se poate de clasică. Discursul naționalist-radical al Zorilor Aurii a fost confiscat de Noua Democrație. În timp ce partidul lui  Nikolaos Michaloliakos(arestat între 2013 și 2015, iar în prezent inculpat într-un nou dosar inventat de procuratura greacă) a fost permanent intimidat prin agresiuni asupra membrilor săi, incendieri de sedii și chiar asasinarea unui membru pregnant, retorica de dreapta a fost preluată de gașca lui Mitsotakis care, în mod evident, a fost protejată. Astfel, disperarea electoratului a fost canalizată din nou către mafia politică oficială care servește intereselor globaliștilor de stânga(mă rog, formularea pare pleonastică, dar ținând cont că atât stânga cât și dreapta sunt forme de manifestare ale aceluiași drac, n-o consider greșită).

Sunt mulți cei care se entuziasmează văzând în spatele lui Mitsotakis pe Antonis Samaras și pe Adonis Georgiadis. Fostul premier Samaras este liderul facțiunii cea mai de dreapta din Noua Democrație, iar Georgiadis s-a făcut cunoscut prin afirmația scandaloasă pentru stânga cum că manifestația studenților de la Polytechneion din 1973 împotriva Juntei Coloneilor nu s-a soldat cu victime omenești. Teoria e oricum discutabilă, dar a spune în Grecia de azi că atunci n-au fost victime aproape echivalează cu negarea Holocaustului în politica mare. Dacă această afirmație ar fi fost făcută de cei de la Zorii Aurii, bag mâna-n foc că s-ar fi lăsat cu incendieri în masă ale sediilor și lichidări ale membrilor formațiunii politice. Însă, când e voie de la stăpânire poți spune orice pentru păcălirea fraierilor.

Nici pentru Samaras n-ar trebui să avem vreo apreciere. Se știu prostiile făcute de el în perioada în care-a fost premier, astfel încât flatulențele naționaliste de-acum se golesc de sens în momentul în care ne aducem aminte că a vândut țara intereselor globaliștilor. Degeaba urlă acum împotriva acceptării de către Parlamentul dominat de Syriza a denumirii Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei drept Republica Macedoniei de Nord dacă nu face nimic împotriva acestui blat care calcă în picioare demnitatea greacă. El nu face altceva decât să arunce în aer slogane goale care servesc strict prostirii electoratului.

Oricât de mult ar imita comportamentele lui Orban sau pe-ale lui Salvini, cei din menajeria lui Mitsotakis nu-s nimic altceva decât niște saltimbanci jalnici meniți a distrage atenția poporului grec târât din nou într-un nou blat din același repertoriu cu toate celelalte care s-au tot repetat până acum. Toată această nemernicie din care Grecia nu mai iese ar trebui să fie o lecție pentru noi. Însă, din păcate, suntem atât de închistați încât ne vedem incapabili de a înțelege nenorocirile altora pentru a evita aceleași greșeli. 

Privind spre Grecia și văzând ceea ce se-ntâmplă la noi, constat cu amărăciune că, în fața cazului-școală Grecia ne comportam asemeni elevului repetent, incapabil de a înțelege lecția care i se predă. E ca și cum cineva ne-ar avertiza asupra unei epidemii de ciumă care a izbucnit în jurul granițelor țării, iar noi ne-am apuca să hrănim șobolanii.

9 comentarii:

  1. Democratia nu este garantul succesului dar este cel mai bun mijloc de administrare a frustrarilor sociale. Are 2 avantaje majore
    - e greu sa dai vina pe cineva pentru ca toti au autoritate limitata si plimba pisica cand e vorba de raspundere.
    - alegerile ofera refulari sociale majore. dragnia ne fura dar l-am bagat la puscarie... Nu mai conteaza ca si corporatiile fac cat mii de de dragnia.
    - raul din trecut intotdeauna pare mai mic ca raul actual... deci prostimea va vota cu elan pe ailalti.

    Democratia e un sistem de conducere scump si care nu rezolva crize economice. Marea majoritate a democratiilor au luat nastere in mod natural doar in tari prospere. Grecia, UK, US, Suedia confirma regula. Exceptia ar fi Norvegia dar aia is o specie aparte, estul si orientul apropiat au servit democratia cu forta.

    Oricat de prost conduci se pot printa bani care sa iti acopere prostia. In cazul slugilor nu ai voie sa printezi dar se pot lua credite contra tradarii.

    Oricat de bun ai fi ca leader daca externul iti taie macaroana creditarii esti pe faras. Populatiile in general vor doar un singur lucru... sa traiasca bine indiferent de unde vin banii si care e costul lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Democratia este minunata si rezolva orice:
      https://www.google.com/amp/s/www.salzburg24.at/news/oesterreich/nationalratswahl-bier-partei-oesterreich-will-antreten-73193776/amp

      Ștergere
  2. Frumoasa analiza.Ne arata o tipologie de lucru, care se aplica tot timpul si care e valabila , din pacate , si pentru România. Cine vrea sa priceapa...

    RăspundețiȘtergere
  3. Romanii sa inteleaga din cele intimplate intr-o alta tara?! Este imposibil! Ei nu inteleg nimic din cele ce s-au intimplat sau se intimpla sub ochii lor, in Romania! Nenorociri s-au intimplat in toata Europa, deci se poate invata de oriunde, dar nu se va intimpla acest lucru. Unii nu pot, iar altii nu vor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Grecii IN MOD ABSOLUT ca si noi au visat din toate vremurile sa aibe specimene din astea la putere, unde ei sa fure si sa pacaleasca STATUL cit pot mai mult. ASTA-I TELUL SUPERM AL GRECULUI!( iar grecii nu se supara cind le zici, chiar sunt mindri!)

    Ai uitat Dane:
    COnstructii, piscine in Athena construite pe SHESTACHE fara permis.
    Evitarea taxelor de propietate conform legilor
    Concedii si pensionari IN MASA pe caz de boala in timp ce ei fac pe taximetristii PE BLAT
    etc, etc

    ...la asta vor ei sa se intoarca!!!...iti aminteste de o situatie similara de pe tarlaua noastra?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Evitarea taxelor de propietate conform legilor"

      "Legile" referitoare la vanzari/cumparari si mosteniri din Grecia sunt pur si simplu UN CALVAR! Din astfel de "legi" guvernele marxist-bolsevice incearca sa-si acopere gaurile bugetare si falimentul specific oricarei utopii egalitariste. S-a ajuns in situatia hilara in care copiii si nepotii REFUZA MOSTENIRILE IMOBILIARE primite de la parinti si de la bunici pentru simplul motiv ca NU ISI PERMIT SA PLATEASCA TAXELE DE MOSTENIRE, impozitele si tot ce mai tine de treaba asta.

      "The lack of interest displayed last year, partly BECAUSE OF THE INCREDIBLE RISE IN PROPERTY TAXES, hasn't been experienced since the second world war... With over A THIRD OF HOUSEHOLDS UNABLE TO MEET TAX OBLIGATIONS, four out of 10 Greeks recently told a Kapa Research poll they would WILLINGLY HAND OVER PROPERTIES TO THE STATE TO FULFIL FUTURE PAYMENTS... The situation, says Bletas, is so dire that HOME OWNERSHIP – at nearly 87% the highest in the EU – HAS BECOME CAUSE FOR BLACK HUMOUR. "The joke now doing the rounds is: IF YOU WANT TO PUNISH YOUR CHILD, YOU THREATEN TO PASS ON PROPERTY TO THEM," he said. "Greeks traditionally have always regarded property as a secure investment. But now it has become a huge millstone, given that the tax burden has increased sevenfold in the past two years alone."
      https://www.theguardian.com/world/2014/feb/28/home-ownership-greece-property-market

      “Even from a purely economic perspective, IT’S NOT WORTH OWNING A HOME TODAY. In contrast, people who rent avoid all the ADDITIONAL TAX COSTS and are not exposed to the instability of the tax framework for real estate assets, which has become A TOOL OF POLITICS and results in no taxpayer knowing what tomorrow will bring... I know an owner who inherited a house in [the upscale Athenian suburb of] Ekali and has to pay 80,000 euros a year in property tax. At best, the house could fetch 50,000 euros a year in rent, which means that this man has to cover losses of 30,000 euros every year, something that is a complete dead end. This owner has little choice but to sell, says Hatzitsolis, adding that such cases also explain why AN INCREASING NUMBER OF PEOPLE ARE REFUSING THEIR INHERITANCES.”
      http://www.ekathimerini.com/221583/article/ekathimerini/business/crisis-brings-sea-change-to-greek-housing-market

      "Starting on January 1 the COST OF PROPERTY TRANSFERS WILL GO UP, as the tax charges will be calculated according to the new rates used for tax purposes – known as objective values – that were drawn up earlier this year and go into effect in 2019... Therefore, any property transactions in the 3,792 zones in Greece where objective values are going up in 2019, will also BE CHARGED HIGHER TRANSACTION RATES."
      http://www.ekathimerini.com/236148/article/ekathimerini/business/extensive-changes-afoot-in-2019-in-the-taxation-of-properties

      https://news.ycombinator.com/item?id=12853909

      Ceea ce prezinti tu in tot comentariul tau drept "argument" nu este de fapt nici un argument.
      Sigur ca grecii fac tot ceea ce ai spus tu si chiar mai mult decat atat, dar acest lucru este doar EFECTUL!
      Care este CAUZA pentru care grecii au ajuns sa se poarte in acest fel si sa faca ceea ce fac?
      Oare nu cumva STATUL FALIT MARXIST ESTE CEL MAI MARE SARLATAN SI HOT?
      (lucru valabil pentru oricare stat care a adoptat ideologia marxista, care este nimic altceva decat FURT INSTITURIONALIZAT "cu legea in mana".)

      Ștergere
    2. "STATUL FALIT MARXIST ESTE CEL MAI MARE SARLATAN SI HOT?"

      Serios, despre ce stat "marxist" vorbesti? Statul roman a lui nea Nicu nu era asa, si nu a dat faliment pentru ca era marxist ci deoarece I S-A ORDONAT sa se autolichideze asa cum ACUM vestul este in selfdestroy mode, pentru ca asa TREBE!. Alt stat marxist nu cunoastem deoarece proiectul socialist marxist a fost impachetat si pus pe raft pentru ...mai tirziu. Mai tirziu inseamna mai tirziu, nu ce este in prezent. Grecii au ales incontinuu la fel ca si italienii, oarecum guverne socialiste INSA, PRECIZEZ!!!, fara sa aibe NICI IN CLIN NICI IN MINECA CU SOCIALISMUL DE LA NOI ci unul din ala in care tu ca frizer de exemplu, sa poti sa-ti faci de cap, precum in Grecia.
      M-am si discutat cu italienii aia cei mai "comunisti" cind eram pe la Bolognia( acolo-i cuibul lor) si era sa mor de ris cum vedeau ei societatea socialista...un fel de dolce farniente unde cei saraci sa ia incontinuu de la industriasi si sa-si construiasca fericirea pe spinarea intreprinzatorilor, dar fara ca aia sa dispara, no, nooo!.. ci doar sa fie folositi precum VACILE DE MULS!!!!! Asta-i intelegerea italianului si a grecului soclialist despre investitori. Lasa-i sa se desfasoare linistiti iar noi ii vom beli de lovele pentru ca NOI ASTIA MICII SA TRAIM BINE!!

      Ștergere
  5. "Privind la ceea ce-au votat grecii aproape că-ți vine să spui cu năduf că-și merită soarta... Nu vreau să fiu dur, dar nu poți să suferi de o asemenea orbire. Papandreu și Mitsotakis au mimat democrația în Grecia încă de la Război."

    Syriza = o coalitie de COMUNISTI si de EXTREMISTI COMUNISTI.
    Intr-o tara/societate normala locul lor ar fi in puscarie acuzati de terorism marxist si de tradare nationala, nu la conducerea tarii. Dar... nu te poti pune cu mintea si mai ales cu VOTUL PROSTULUI.
    Democratia de astazi = dictatura prostilor care nu are nimic de-a face cu democratia autentica din Grecia Antica.
    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/civil-unrest/the-difference-between-the-left-right/

    Incepand cu sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, grecii nu voteaza nimic altceva decat COMUNISTI! De ce? De prosti ce sunt! De aia au pierdut Ciprul si de aia vor pierde in cateva decenii si Grecia. Fie o vand sau o amaneteaza fie ii mananca turcii cu fulgi cu tot si ii anexeaza. Daca o vand, vor deveni o colonie in adevaratul sens al cuvantului si vor fi mai saraci. Daca ii ocupa turcii si devin o provincie turceasca, in sfarsit o sa afle si grecul de rand ce e aia dezvoltare si mai ales CE E AIA MUNCA. Pun turcii biciul pe ei de... jar mananca!

    Mi-am mai expus de curand opinia despre Turcia. Si altii cum ajung pe acolo ii loveste adevarul in fata:
    https://opencube.ro/meanwhile-in-greece/#comment-179447
    https://opencube.ro/meanwhile-in-greece/#comment-179454

    https://opencube.ro/si-un-pic-despre-scopul-referendumului-si-cum-a-castigat-psd-din-asta/#comment-163130
    https://opencube.ro/si-un-pic-despre-scopul-referendumului-si-cum-a-castigat-psd-din-asta/#comment-163173

    "Zorii Aurii al lui Nikolaos Michaloliakos n-a reușit nici măcar să atingă pragul electoral. Ciudat nu?"

    Nu este nimic ciudat. Grecii pur si simplu sunt idioti.

    "nimic altceva decât niște saltimbanci jalnici meniți a distrage atenția poporului grec târât din nou într-un nou blat din același repertoriu cu toate celelalte care s-au tot repetat până acum. Toată această nemernicie din care Grecia nu mai iese ar trebui să fie o lecție pentru noi."

    Care "blat"? Nu este nici un "blat".
    Grecii pur si simplu sunt prosti si corupti pana in maduva oaselor!
    https://www.armstrongeconomics.com/history/europes-economic-history/greece-2017-sovereign-debt-cycle/

    RăspundețiȘtergere
  6. Off topic:
    https://www.lopinion.fr/edition/international/fin-civilisation-confirmee-cricket-190000

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)