joi, 25 iulie 2019

Terorismul cultural

Un producător agricol s-a lăudat la un post TV de nișă că a făcut vin tradițional, zdrobit numai de virgine. Spunea el că garantează prin certificatele de virginitate că respectivele fete sunt așa cum cere tradiția. De-aici s-a dărâmat cerul. Întreaga propagandă s-a aruncat peste bietul om. Cum de-a îndrăznit așa ceva? Cum de-a avut tupeul să vorbească despre virginitate? Și tot așa, un discurs absolut irațional, pe un ton urlat, demn de familia Miroiu. 

Să disecăm puțin întregul subiect. Așadar, ce-a făcut acel om? A dorit să ducă la îndeplinire o tradiție conform căreia vinul bun se face cu fete virgine. Ce-i aiurea în asta? Le-a ținut pe acele femei de la a avea acte sexuale, le-a băgat în vreo temniță obligându-le să nu care cumva să vadă bărbat? Nicidecum! Pur și simplu, a spus că are nevoie de niște virgine care să-l ajute să-și îndeplinească tradiția. Atât. Care-i motivul pentru care s-au răsucit toate aceste cadavre vii în mormântul societății corecte politic? Stau să mă gândesc, dacă vreun miliardar excentric ar fi spus că vrea să babardească o virgină și pune pe masă un milion de dolari ar mai fi urlat corecțeii noștri politici ceva? Evident nu. Sunt atâtea tinere care au făcut un act de mândrie din a-și scoate virginitatea la licitație. Împotriva ăstora de ce nu spuneți nimic, bă, miroilor penibili?

Acum vreo două zile, un preot care s-a mai nimerit să fie și decan sau prodecan la Facultatea de Teologie a spus la Trinitas că nu ar trebui avortați copiii rezultați în urma unui viol. A încercat să facă un raționament, să justifice cumva această opinie și i-a scăpat o chiflă, cum că și acești copii ar fi rod al unei acceptări. E într-adevăr discutabilă opinia. Din punctul meu de vedere a picat în capcana raționalizării unor concepte religioase. Nu e doar faptul că că riști foarte mult sau că uneori, chiar și din punct de vedere religios, e o cale greșită. E ceva mai mult: ajungi întotdeauna pe terenuri mișcătoare și o sfârșești în eroare. Asta s-a întâmplat cu acel preot.

De-aici însă a rezultat o furtună. Să te ții ce-au putut să abereze ăia de la ProTV, ziare.com, mă-sa.info și instrumente mediatice de tortură. Și dă-i și luptă și luptă și dă-i. S-a sculat toată miroiala în ei, s-a învârtoșat corectitudinea politică de parcă acel preot ar fi omorât oameni la drumul mare. Care-i problema, bă, limbricilor? Omul și-a exprimat o opinie. N-o frecați toată ziua cu libertatea de exprimare, cu societatea deschisă și alte asemenea concepte de căcat? Nu vă tăvăliți zi de zi în rahatul democratic, nu-l mestecați non stop? Ce-a făcut omul atât de grav? Și-a exprimat o opinie. Atât! Pentru asta doamna Cati, precum Ana Pauker în vremurile ei bune, a urlat de la tribuna monstrului stalinist pe care-l conduce, denumit înșelător Ministerul Educației, cum că acel preot trebuie să-și dea demisia. De ce, fă? Ai un argument? Ce-a făcut? A violat? A încălcat vreo lege? Te-ai uitat în curtea ta, în instituția aia de rahat care de mai bine de treizeci de ani distruge copiii mai rău decât sistemul comunist? Ai văzut ce șlehte de prostovani scoți pe bandă? Pentru asta nu-ți ceri singură demisia, nulitateo?

De la exemplele acestea din realitatea cotidiană o să sar la propria experiență. De câteva zile scriu articole referitoare la istoria corectă a țării. Într-adevăr, mi-am propus ceva, anume să dărâm șabloanele fals construite. Până-n 1989, comuniștii transformaseră istoria într-o colecție de șabloane în care până și pe Mihai Viteazul sau pe Ștefan cel Mare îi făcuseră precursori ai comunismului. După Revoluție, ne-am trezit cu revenirea cadavrelor istorice PNL, PNȚ și PSD care au reușit, treptat, o deformare și mai mare a istoriei. S-au apucat să-și transforme ticăloșii înaintași în eroi ai neamului. Ăia care furaseră mai abitir, care vânduseră țara precum brânza-n piață, fix pe ăia s-au trezit să ni-i prezinte ca modele. Ceea ce încerc să fac cu aceste articole este redarea unghiului corect atât prin prisma unor experiențe personale de-ale unor înaintași de-ai mei cât și prin intermediul documentelor și cărților pe care le-am consultat. În spatele fiecărui articol - ce-i drept condimentat uneori cu prea multe invective - stau mii de pagini de documente.

Ce primesc la schimb? De multe ori reacții isterice generate de șabloanele care li s-au instalat acestor oameni în cap. E vorba strict de șabloane. Șabloane care le-au format o imagine idealizată a unor personaje. În fapt, e o spălare a creierului. Și asta se vede din modul de reacție. Vreți exemple? Luați câteva copy&paste-uri:
- „eu te-am iubiiit Paraschivooo........! si tu ce-mi spui....haaoooleeeuu !
- „Un text jenant, bătrâne! Pe ăla cu Titulescu l-am mai înghițit, dar pentru asta, despre Maresal, te scuip între ochi! Am fost in mare fan al tău; acum îmi dau seama că nu ești decât un troglodit care e plătit să ne ia și ultima urma de speranța, să șteargă orice reper moral cu adevărat românesc! Hai siktir!
- „Vad ca ai primit ordin de parjolire totala a personalitatilor istorice romanesti interbelice.Tonul pe care ii analizezi e mult prea infierbantat pentru obiectivitate si aduce a Andreji Ianuarevici Visinski mai mult decat Xenopjol,Iorga,Buzatu,Scurtu sau altii de meserie.
- „Măcar tîmpenia cu ascunderea stării precare a armatei o puteați verifica ușor, că e o tîmpenie, vreau să zic. E clar că habar nu aveți istoria perioadei respective și mascați asta printr-un stil violent, o polemică cu morții într-o tonalitate de gazetă distribuită pe gratis la metrou. (...)Interpretările pe care le aveți despre asediul Odesei sau despre ce s-a întîmplat la cotul Donului sunt ridicole. Habar n-am de unde le-ați cules, e clar că au venit de-a gata, doar le-ați condimentat polemic.

Vedeți vreun argument în toate aceste opinii? Doar reacții, aproape alergice, disperate. Este exact reacția omului care vede cum i se dărâmă lumea. Însă, în realitate, lumea care se dărâmă sunt gratiile care-l țin închis într-o cușcă. E disperat! Dărâmându-i-se zidurile și gratiile, vede cum soarele năvălește peste el și e disperat. Cei mai mulți, după eliberarea pe care le-o dă unul care vrea să-i scoată din rahat, se trezesc complotând împotriva aceluia și condamnându-l pentru ca apoi să se întoarcă la tiranii care i-au ținut în pușcării, rugându-se în genunchi de aceștia să le reconstruiască celulele. 

Am rămas dezamăgit când un om pe care-l prețuiesc și care se întâmplă să mai și conducă una dintre puținele publicații care se opun nebuniei lumii de azi m-a atacat cu aceleași șabloane. Stau să mă gândesc, oare s-a gândit acel om că Antonescu a distrus o întreagă elită reală a țării? Și-a pus vreodată întrebarea de ce nu s-a mai întors Eliade în țară? S-a întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi făcut-o? Eliade era doar unul dintre vârfurile intelectuale reale ale perioadei de dinainte de comunism. Mulți alții care ar fi avut capacitatea să schimbe din rădăcini această țară au fost omorâți ticălos ba de liberali, ba de deviantul Carol al II-lea, ba de țărăniști. Peste toate aceste nenorociri a venit „demnul” de Antonescu a cărui mare realizare a fost decapitarea întregii elite intelectuale. Pe toți pe care i-a prins în țară i-a băgat la bulău. Pe unii i-a executat fără nicio hotărâre judecătorească, doar așa, la ordin și cu „volatilizarea” criminalului. Știați aceste fapte de bravură? Nu știați, desigur. 

Ceea ce vreau să vă arăt e că voi, fiind tributari unui asemenea mod de gândire, nu faceți nimic altceva decât să vă țeseți speranțele în jurul unor șabloane false. De-aia nu vă iese nimic, de-aia de-atâta amar de vreme țara asta nu dă înainte. Nu poți ridica nimic pe iluzii! Dacă nu ai o fundație și o structură de rezistență, degeaba ridici o construcție. Până la urmă se va dărâma și nu vei ști de ce. Fix de-aia, pentru că te bazezi pe o fundație iluzorie. 

Marele adevăr pe care trebuie să-l înțelegeți este că cei care vă sunt ridicați în slăvi începând cu secolul XIX(de fapt, de prin sec XVIII) sunt falși eroi. Adevărații eroi sunt cei pe care nu-i cunoști, care-au fost zdrobiți de acești ticăloși. Nu vă uitați că la un moment-dat un grup de aparent patrioți au fondat statul național. A fost într-adevăr bună fondarea statului nostru național, dar au făcut-o pentru un plan ticălos, iar cei care acum îl distrug nu fac altceva decât să continue ceea ce au început acei ticăloși. Învățați să distingeți faptele istorice, căutați adevărul, nu vă lăsați cuceriți de povești. Realitățile sunt altele. De la Brâncoveanu rar mai găsești personalități adevărate care să fie lăudate de istorie. Adevărații eroi au fost trecuți sub uitare în timp ce la suprafață sunt scoși programatic criminalii. 

Și dacă se întâmplă, ca în cazul Mareșalului, să fie trecut forțat sub uitare, asta nu se face din cauză c-ar fi fost un erou ci deoarece anumite fapte ale sale s-ar putea să le trezească unora dorința de a scotoci mai adânc și de a afla, întâmplător, adevărul. Credeți-mă,ceea ce s-a întâmplat până la instaurarea comunismului a fost de la cap la coadă o mare mizerie. Un șir infinit de trădări care ne-au dus acolo unde știți cu toții. Dacă o se ne scăldăm în continuare în iluzii o vom sfârși tot în dezastru. 

Dacă sunteți deranjați de stilul mult prea sulfuros în care-mi scriu uneori articolele, acesta e cauzat strict de disperare. Văd cum istoria secolului XX se repetă cu prea mare acuratețe în cazul nostru. Văd cum, mânați de acest terorism cultural cvasi-instalat în societate, cădem în aceleași capcane și urmăm strict același traiect. Faceți efortul și nu mai luați de-a gata! Absolut tot ce-ați luat de-a gata v-a distrus gândirea. Nu sunteți o cireadă! Scăpați de acest terorism care vă domină! Nu de alta, dar veți fi vinovați față de bietele generații care urmează. Nu v-au ajuns cincizeci de ani de teroare?

11 comentarii:

  1. Daca treci cu buldozerul peste istoria nationala,nu inseamna ca esti eliberatorul din clisee al boborului,luminatorul celor aflati sub ceata mistificarilor.Caci dand cu barda in stânga si dreapta personjelor istorice,te trezesti ca nu ramane niciunul in picioare,sub crunta analiza la care ii supui.Lafel cum Stefan cel mare il poti dobora ca a fost preacurvar,Mihai Voda a fost exploatator al taranilor,Vlad Tepes a fost sadic băutor de sange,MirceaBatranul o fi fost siel ucigas de frate,Codreanu nu era roman pursange si dai si taie in
    Pădurea istoriei romanilor,pana radem tot,ca asta-i sportul national:autodistrugerea.
    N-o,spun eu prima data:mintea multa fara smerenie trufeste si intuneca.E o panta alunecoasa si greu de rezistat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent articolul dumneavoastra! Felicitari! Adevaratii eroi din secolele IX si XX sunt ocultati ori prezentati minimalist, iar lasii si tradatorii de neam si tara sunt prezentati ca fiind eroi. Generalul Antonescu era un produs al paturii superpuse, un mare iubitor al Angliei si Frantei care a ajuns sa fie cu Germania pentru a-si satisface propria ambitie. Caderea Frantei a lasat toata clasa politica romaneasca fara grai si au inceput toti sa-i iubeasca pe nemti pana la primele infrangeri. Toti erau niste lasi, iar unii cu regele Carol al II-lea in frunte, erau si criminali. Nici atunci si nici acum nu aveam armata decat cu numele. Regele criminal era ocupat de uniforme si de comisioane, nefacand nici o inzestrare cu armament modern. Trupa si ofiterii romani erau dornici de lupta, dar ofiterii superiori si generalii (cu foarte putine exceptii) erau la fel ca politicienii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Va veni o vreme cand vei intelege ca vorbesti la pereti... Eu am inteles asta cand am ramas singur ...))) Abia atunci vei intelege si tu dimensiunea dezastrului si faptul ca propria ta natiune a suferit mutatii atat de radicale in acesti ani incat acum este alta specie...

    RăspundețiȘtergere
  4. Continuaţi pe drumul pe care sînteţi, adevărul trebuie sa iasă la iveală. Nu vă speriaţi pe părerile conformiştilor care nu încearcă să gîndească un pic mai mult.

    nicuR

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu te descuraja, chiar daca pare ca efortul e inutil...Ceva se prinde, sunt si pereti mai putin rigizi.Destui blogari de bine s-au dat batuti, cei ramasi sunt mai putini decat degetele de la o mana.Suntem majoritari pe aici cei dornici de adevar (cred)... In ce ma priveste,vreau sa invat variantele corecte, sa elimin cunostintele false ce mi-au fost implantate.Nu te da batut !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subscriu intru totul la ceea ce spuneti!
      Pentru autor: sa nu se descurajeze... mai sunt si oameni inca lucizi si sper sa se mai dezmorteasca si altii.

      Ștergere
  6. „Eminescu este Biblia Românismului. Eminescu reprezintă pentru mine esența românității. Pe masa mea de lucru există Biblia și Eminescu - Opera Politică. Aceasta este esențială. Aceasta ne reprezintă. Opera Politică are valoarea permanenței, a eternității. Aceasta e România, prezentă, trecută și viitoare: Eminescu. E Biblia Românității. Acesta este Eminescu! Pentru mine, Opera Politică a lui Eminescu este esența Istoriei Românilor. Nu numai a Istoriei trecute. Nu. A Istoriei trecute, prezente și viitoare"
    Veteranul de război și legendarul explorator, scriitor și general Radu Theodoru

    RăspundețiȘtergere
  7. Prima dată când am aflat că guvernul nazist a avut un minister cu buget distinct numit Ministerul Propagandei, am rămas crăcănat. Un minister, în văzul lumii, care toacă bani ca să cosmetizeze adevărul! Istorie falsificată în timp real, on line, cum ar spune feisbucistu'! Nici nu pot să-mi imaginez ce bază de date enormă cu tehnici de măsluire a realităților a acumulat acest minister și urmașii lui mai puțin vizibili!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cum zicea goebbels, cea mai buna propaganda este adevarul.

      Ștergere
  8. Apropo de virgine: Parca prin 2000, insasi "ilustra" Britney Spears, pentru ca "propovaduia" o imagine mai cumintica, daca nu ma insel, a fost cumva declarata de Papa Ioan Paul al IIlea ..."mesagera virginitatii"
    Bine, e mult de-atunci, e mult nepoate *cum ar zice St O Iosif, si poate masina politically-correctness-ului nu era inca pe la noi, dar totusi, atunci nimeni nu a sarit de cur in sus?
    Adevarat cum zicea bunica odata: curva va deveni doamna si exemplu de urmat iar o doamna devine fraiera sau si mai rau, proasta....

    p.s. pe cand un articol despre EMINESCU?
    multumesc pentru lucrurile noi pe care nu le stiam si pentru efortul pe care il faceti pentru ca sa le sintetizati aici.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eminescu este romanul absolut!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)