joi, 5 septembrie 2019

Despre noi

Astăzi o să vă vorbesc într-un context mai larg, continuând cumva discuţia despre istorie pe care am început-o cu câteva săptămâni în urmă. Când am început să vă dezvălui faţa reală a „marilor personalităţi” ale secolului XX românesc ştiam că voi şoca. Ştiam că îmi voi lua înjurături. Era normal, doar oamenii au fost crescuţi încă de mici cu anumite şabloane. Atunci când îi arăţi cuiva o realitate care suceşte cu 180 de grade tot ceea ce ştia el, te poţi aştepta inclusiv la reacţii violente deoarece ceea ce faci este să atentezi împotriva unuia sau mai multora dintre pilonii săi mentali. Cealaltă parte vede iniţiativa ta ca pe o agresiune, cu toate că nu-i nici vorbă de aşa ceva. 

De-aceea, pentru azi, mi-am rezervat libertatea de a vorbi despre un subiect tabu al istoriei, anume românii şi România. Pare şocant? Ştiu, nu-i nevoie să-mi argumentaţi. Vă întrebaţi ce anume este tabu în ceea ce priveşte subiectele menţionate. Doar încă de mici vi s-a făcut „instructajul” în ceea ce priveşte „românismul”. Ei bine, tocmai acolo este problema şi, dacă vreţi să înţelegeţi de ce e o problemă, o să vă întreb dacă vă simţiţi ataşaţi de vorbele goale ale politicienilor care se perindă în faţa camerelor de luat vederi pe la sărbătorile naţionale. Vă plac toate acele baliverne fără sens, acele patriotisme de complezenţă rostite pe un ton care-ţi arată indubitabil că emitentul lor nu crede o iotă din ceea ce spune? Vă plac comentariile bombastice ale jurnaliştilor cu prilejul aceloraşi evenimente? Ştiu, vă simţiţi la fel de jenaţi precum se simte orice om normal deoarece ştiţi că aceea nu e România şi că tot ceea ce spun ticăloşii cărora le-au fost distribuite pe repede înainte nişte roluri, sunt falsităţi de complezenţă. Problema cu adevărat importantă e că şi în ceea ce priveşte educaţia pe care aţi primit-o, mult prea mult e compus din acelaşi stil de baliverne.

Vi se ridică(sau vi s-au ridicat) în slăvi tot felul de personaje dubioase care, chipurile, au fondat naţiunea. Vi se spun tot felul de minciuni şi vi se ascund informaţiile reale. Probabil până acum nu vi s-a spus niciodată că prima unire a principatelor a fost una artificială, menită a servi două scopuri: pe de o parte subminarea Imperiului Otoman şi, de cealaltă parte, dar nu în ultimul rând, de a crea o zonă tampon aici pentru a servi configuraţiilor geopolitice viitoare. Aţi ştiut asta? Bineînţeles că nu v-a spus-o nimeni. De asemenea, Marea Unire a venit şi ea la pachet cu nişte condiţii despre care nu mai aminteşte nimeni nimic. V-aţi întrebat de ce? 

Şi-acum să intrăm abrupt în problemă. Cu doar câteva excepţii, încă de la înfiinţare, România nu a fost condusă de români. Excepţiile s-au numit Gheorghe Gheorghiu Dej şi Nicolae Ceauşescu. În cazul lui Gheorghiu Dej putem spune că era în vârf, dar de condus nu conducea el. Şi nici în ceea ce-l priveşte pe Ceauşescu, în ciuda faptului că a dat mai multe semne de independenţă, nu putem ignora un element esenţial: puterea sa se exercita în cadrul unui framework cenzurat de Moscova. Iar când Moscova a dat semne de slăbiciune, a intrat în acţiune Washington-ul. Cu alte cuvinte, singurii conducători români au fost acceptaţi doar atunci când ţara a fost lipsită de suveranitate. Iar aceştia n-au fost niciodată aleşi din straturile superioare ale societăţii autohtone, ci de undeva de la bază deoarece era esenţial să nu deţină informaţiile esenţiale care i-ar fi făcut să orienteze ţara într-o direcţie cu adevărat benefică pentru poporul său. Certitudinea pe care-o constatăm este că, de fiecare dată când ţara a fost independentă, ea a fost condusă de străini. Iar direcţia în care a fost condusă a fost întotdeauna una dubioasă. 

O altă constantă pe care trebuie să-o aveţi în minte este cea legată de propagandă, identică încă de la Unirea Principatelor. De fiecare dată românii au fost diabolizaţi, iar alogenii ridicaţi în slăvi. Permanent, când un român apărut mai de nicăieri, dar român pur, tindea spre o funcţie mai înaltă, o propagandă violentă se îndrepta împotriva sa, exacerbându-i defectele şi minimizându-i calităţile.Permanent, a fi român şi a căuta să ajungi să-ţi conduci poporul a fost  o infracţiune. Iar aceasta ţine de acele angajamente secrete luate încă de la fondarea României. 

Dacă vreţi să faceţi un experiment, căutaţi persoanele diabolizate de presa de la noi în anii de după Revoluţie şi o să realizaţi că au ceva comun, anume faptul că sunt români. Ajungând mai aproape de zilele noastre, v-aş sugera ca atunci când citiţi ştirile, să înlocuiţi cuvântul „corupţie” cu „român”. Ştiu că mulţi îmi vor sări în cap, dar realitatea e că întreaga campanie anticorupţie e una antiromânească. De ce? Din aceleaşi motive pe care vi le-am expus. 

Poate că ar fi momentul să privim în urmă cu obiectivitate şi să constatăm că unirile noastre au fost evenimente artificiale, menite a servi unor scopuri străine de noi. Din păcate aceasta este realitatea. Suntem destul de maturi pentru a înţelege că Divanurile ad-hoc aveau tot atâta legătură cu talpa ţării cât ar fi avut Sultanul cu incaşii. De asemenea, ar trebui să înţelegem că nu Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia a făcut unirea, ci o seamă de interese, marea majoritate a lor absolut străine de noi. 

Ajunşi însă în acest punct, trebuie să realizăm şi altceva, anume că unirile acelea n-au însemnat în esenţă nimic. Poporul român e unul uniform, care s-a dezvoltat şi a rezistat indiferent de conducerea pe care-a avut-o. Faptul că de la un capăt la celălalt al ţării se vorbeşte o limbă unitară, faptul că, în esenţă, avem aceeaşi mentalitate ne arată limpede că, dincolo de falsele graniţe care ni s-au pus în istorie, poporul a fost întotdeauna unul singur. Pentru statele vestice, grozav de eterogene, o asemenea uniformitate e greu de înţeles. Estul Europei grupează popoare extrem de omogene cultural. Ruşii, polonezii, românii, ungurii, cehii, sârbii, bulgarii, grecii s.a.m.d., toţi sunt omogeni din punct de vedere al limbii şi mentalităţii. Multă vreme Franţa a luptat împotriva dialectelor locale, la un moment dat scoţându-le chiar în afara legii. În Spania aproape că nu te înţelegi(din punct de vedere al dialectului vorbit de localnici) de la un sat la altul, cu toate că sunt câţiva kilometri între ele. În Italia la fel.

Întorcându-ne la noi, e limpede de constatat că, pe măsură ce s-au produs unirile teritoriale, s-a înteţit propaganda împotriva românilor. Pentru ca, în final, să ni se nege tocmai elementul care e definitoriu pentru noi, anume existenţa acestui popor. Poporul e mai important decât statul deoarece poporul înseamnă oamenii, acel suflet colectiv care ne uneşte şi care ne dă putere. Poporul e acel geniu, acea forţă care, în momentele cheie ale istoriei, se transformă într-o unitate de monolit. Ei bine, tocmai acest element este negat de forţele străine care ne conduc. Tocmai acest element se încearcă a fi distrus.

Toată emigraţia românească a fost un plan bine pus la punct pentru a slăbi poporul. Românii au fost împinşi să fugă care pe unde-a apucat pentru a-şi face un trai mai bun. Li s-a indus tuturor falsa iluzie că se pot realiza, că pot ajunge fericiţi, cerându-li-se aparent o bagatelă: să plece de-aici. Nu s-a gândit nimeni că, odată plecat şi rupt de ţară, faci o crimă deoarece îţi dezrădăcinezi copiii. Lipsiţi de rădăcina care creşte doar pe pământul ţării tale, copiii românilor care s-au rupt mult prea superficial de locurile natale, trăiesc în esenţă o tragedie. Au iluzia că au rădăcinile acolo unde, de fapt, nu le au. Sufletul lor, mentalitatea lor, idealurile lor sunt altele decât cele ale pământurilor pe care părinţii lor i-au obligat să trăiască. Şi, de-aici, o sursă de frustrare şi de nefericire. În ciuda siguranţei şi superiorităţii afişate, victimele acestui exod programat sunt tocmai odraslele celor plecaţi. Dar cei care constată asta o fac mult prea târziu, atunci când, de fapt, nu se mai poate face nimic. 

Aşa cum otomanii ne luau şi copii ca bir, la fel Occidentul ne-a luat o halcă din populaţie ca bir. Însă, în timp ce otomanii se opreau la a ne lua copiii, occidentalii(ar trebui să citiţi altceva în spatele acestei sintagme) - prin cozile lor de topor de-aici - vor să facă o ticăloşie şi mai mare, anume să înlocuiască o parte a populaţiei plecate cu populaţii „de import” care să submineze unitatea poporului şi să înlocuiască poporul cu o populaţie - aşa cum le place ticăloşilor să vorbească despre noi. Aveţi grijă la această sintagmă: când auziţi pe cineva vorbind despre „populaţia românească” şi nu despre poporul român, să ştiţi că aveţi de-a face cu un ticălos pe care ar trebui să-l ocoliţi. Asta deoarece e unul dintre pionii care pun umărul la planul ticălos de a destabiliza poporul şi a-l transforma într-o populaţie.

Poate vă întrebaţi care-i motivul pentru care ni se întâmplă doar nouă asta. De ce nu se întâmplă la fel cu ungurii, cu polonezii, cu cehii s.a.m.d. Cum se face de ei îşi găsesc resursele pentru a se opune şi noi nu? Asta ţine de un specific al nostru. Suntem într-o mare slavă. Niciodată nu ne-am simţit bine cu slavii pentru că noi nu suntem slavi. Suntem un popor total diferit, cu idealuri diferite. De-aceea ne-am căutat permanent salvarea în Occident de care ne-am simţit apropiaţi. Ne-am simţit fraţi cu francezii, cu italienii, cu „popoarele noastre” latine. Problema e că această frăţie a venit doar dinspre noi către ei. Şi asta s-a întâmplat strict din cauza degenerării acelor popoare, a transformării lor ca efect al degradării rasei. Ştiu că aici voi fi luat în râs. Cum naiba să faci degenerat poporul francez în condiţiile în care Franţa se află cu atâta în faţa noastră. V-aţi întrebat însă dacă francezii aceia mai sunt francezii de altădată? V-aţi întrebat dacă italienii mai sunt italieni s.a.m.d.?

Transformarea care ni se pregăteşte este, în realitate, o împingere a noastră către degenerare, către pierderea sufletului nostru, adică a acelui element care ne face să gândim şi, mai ales, să trăim împreună, indiferent de furtunile istoriei. Asta e ceea ce primim de la „aliaţii” sau „fraţii” noştri occidentali. În realitate ei nu ne sunt nici aliaţi şi, cu atât mai puţin fraţi. Sunt o specie degenerată, plină de paraziţi dezrădăcinaţi, acţionând ca lupii în blană de oaie. Şi care, dacă nu ne trezim la timp, ne vor distruge. 

Nici în partea noastră de Europă, adică în Est, nu avem cum să ne găsim aliaţi. Sunt popoare diferite care, chiar dacă n-o arată, nu sunt deranjate de planul de disoluţie pus la cale împotriva poporului român. Pe de o parte sunt chestiuni istorice care-i fac să se bucure de nenorocirea noastră, iar de partea cealaltă e o inconştienţă a lor deoarece, în cazul în care reuşeşte planul de degenerare a poporului român, asta va fi ca o bombă pe care-ar fi lăsat-o în proximitatea lor. Din păcate nu vor fi niciodată conştienţi de asta, iar dacă vor conştientiza va fi oricum prea târziu atât pentru ei, dar mai ales pentru noi.

Aici o să fac o paranteză pentru a le atrage atenţia tuturor naţionaliştilor români că sunt pe cale să repete o eroare a istoriei. Cu toate că aveam complexele noastre împotriva Germaniei rezultate din prima conflagraţie mondială, în Al Doilea Război Mondial naţionaliştii români au mers de partea Germaniei cu speranţa că vor scăpa de comunism. Acum, în confruntarea care se pregăteşte, naţionaliştii români sunt atraşi de Rusia întrucât aparent a rămas unicul bastion de normalitate. Problema e că, la fel ca Germania trecutului, Rusia prezentului pare că doar sclipeşte, iar căderea în capcana ei ne va fi la fel de păguboasă.

Iată aşadar tabloul complet şi real: suntem singuri pe lume. Obişnuiţi-vă cu această imagine deoarece e singura reală. Salvarea noastră n-are cum să vină de la Occident - care în acest moment şi-a pus plenar în aplicare planul criminal împotriva noastră - şi n-are cum să vină nici de la Rusia care, în ciuda apropierii fizice, e la o distanţă teribilă, din toate punctele de vedere, de aspiraţiile noastre naturale. E bine să ştiţi toate acestea pentru a vă feri de falsele iluzii care vi se oferă. Şi, de asemenea, e bine să începeţi să salvaţi fiecare suflet de român. Ar trebui să încercaţi să-l faceţi pe fiecare dintre apropiaţii pe care-i aveţi să înţeleagă cu exactitate ce înseamnă să fii român şi că numai noi singuri ne putem salva.

România nu e o insulă de latinitate într-o mare slavă, ci e o insulă în oceanul lumii. Ocean care ne este potrivnic şi încearcă de atâta amar de vreme să ne inunde. Însă, faptul că nu reuşeşte, arată că fundaţia, pietrele pe care se sprijină această insulă, sunt puternice. Şi dacă vom fi capabili să înţelegem asta, puterea acelor pietre va creşte. Sper să mă fi făcut înţeles şi să fi reuşit prin acest articol să transmit ceea ce era de conştientizat!

23 de comentarii:

  1. Felicitari pentru articolul de astazi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bune precizarile din articol, asa in mare
    Felicitari Dane!

    Doar citeva mici observatii:
    Rusia NU mai pune demult capcane NIMANUI, cam de 30 de ani de cind s-a pus in practica derularea planului de catre stapinii banilor.
    De aceea este inutil sa o mai invoci ca fiind AHTIATA DUPA CEVA ACTIUNE IN ZONA....e vrajeala. Epoca respectiva s-a incheiat cu brio si focuri de artificii in anii 90, anii marii DEMONTARI GLOBALE!...si asa va ramine

    Pai lor nu le pasa de DOmbass, vorba aia, ii sfirtecau ucrii pe rusi in pietele lor publice cu obuze aruncate in blocuri si in piete ca la un safarii de oameni si Kremlinienilor liberali nu le pasa si o r sa le pese de poporul roman ostil...hai sa fim seriosi.

    cacialmaua cu Crimeea a fost si ea facut la misto cu un scop politic aprobat de aceeasi stapini ai banilor ca sa-l tina pe roscovan la putere pentru indeplinirea sarcinilor care i s-au trasat la Malta de catre "powerS at be" cum zic partenerii!
    Ca urmare Rusia este ea insasi intr-o capcana cu prpriul sau acord, in regim de autolichidare si reducere si reorganizare a sistemelor lor energetice.

    Chiar n-ar fi rau la cit de instruit si informat sunteti sa face o prezentare critica a energiei verzi si a fiascoului care o reprezinta insa care continua sa fie o unealta necesara a PLANULUI. Prezinta te rog exemplul Germania si Danemarca ca sa explici cum stii tu mai bine de ce nu functioneaza si nu va putea functiona acest aranjament energetic. Ai auzit de blackoutul din MBritanie de 24 de ore cind s-a incercat implementarea eolienelor si a energiei solare?

    cam atit ca ma dor degetele si sper sa nu stergi cele de mai sus, ca sa mai afle si boborul cam care-i treaba sau macar sa injure ceva, o reactie :)).
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact la fel se spunea despre nemţi în Interbelic şi ai văzut ce-a ieşit. Nu-s rusofob nici pe departe, la fel cum nu sunt nici filorus. Doar că am prostul obicei să văd cum merg treburile...

      Ștergere
    2. Stiu, tendinta noastra naturala este de a analiza in termeni cunoscuti si prin evenimente similare.
      Acum insa ceea ce are loc este fara precedent in istorie - autolichidarea VOLUNTARA a marilor state consumatoare - prin deindustrializare -
      Intunericul informational il putem disipa doar prin intermediul CLUBURILOR localizate prin UE care au SI rolul de a informa pe cei care asculta( nu ignorati ceea ce spun trimisii lor!)... si a altor centre DESEMNATE sa anunte ce va urma informationale imprestiate in lume si care au in componenta lor oameni de stiinta de virf mai ales din RUsia(cei mai dotati intelectual in stiintele de tot felul) si care sunt axati pe salvarea planetei ecologic si climateric si rezolvarea noii ordini ENERGETICE! insa ATENTIE nu dpdv RUSESC!..aici este cheia intelegerii! Este complet o alta lume cu sarcini complet diferite de ce stiati voi despre rusi( Rusi in contextul viitorului NU MAI EXISTA)
      Legislatia prin intermediul partidelor verzi banuiesc ca urmeaza.

      Ca urmare, crede-ma a fi FIL sau FOB este absolut IRELEVANT!
      RUsia nu mai este ceea ce a fost SI NU VA MAI FI NICIODATA, DIN FERICIRE SAU NEFERICIRE PENTRU FOBI SI RUSOFILI.
      Ma scuzati ca trebuie sa va dau la toti vesti proaste :)
      Dar macar nu va fi razboi!
      DIn ce se aude metodele de implementare vor fi pasnice!

      Deasemenea odata cu deindustrializarea dispare si acel NOI, din nefericire. NOI tine de suveranitate, independenta, crestere economica, demografica, care nu mai are relevanta intr-o lume care lupta pentru supravietuirea speciei umane prin metode noi, din nou fara precedent in istorie.
      Asa cum bine ai precizat popoarele vor ramine pe teritoriile si regiunile aferente indiferent de diviziunile care se pare ca vor urma. Marea lovitura va fi separarea regiunii Siberia de Moskoviti...de acolo, din ce se aude de la specialistii alesi sa informeze(clubul celor 100) va porni tavalugul spre toti....impreuna spre telul suprem, lichidarea surselor de distrugere a planetei, si stim cu totii cine sunt respectivii care detin acele surse absolut bolnave si sinistre prin intermediul carora ne trag pe toti!

      Ștergere
  3. In afara de a constientiza ca sunt roman, ca n-am ce astepta de la cei care ne-au supus, adica de la nimeni, si de a ajuta si pe cei apropiati sa faca la fel, mai pot face ceva? Am vreo parghie cu care sa schimb cumva starea?
    Evreii au fost stramutati in Babilon, ca pedeapsa pentru degenerarile semintiei si credintei, si acolo au avut datoria unica de a nu-si altera natia si credinta pe care le parasisera pe cand au avut tot ce le trebuia. Dupa sute si mii de ani, ajunsi in situatii asemanatoare, ei inca indeplinesc mecanicist aceste obiective: legaturile interetncie cu ce se mai infiripa din acest titlu.
    Noi am avut o tara asa cum era/ajunsese/ramasese, in care sa (mai) traia in limitele impuse de cei ce-si exercitau experimentul asupra noastra. Granita era aia care (mai) era, cine mai mostenise ceva credinta de la cei ucisi pentru ca au avut credinta de marturisit, a avut macar o amintire despre credinta de pastrat, de transmis. Adica tot mai era ceva din ambele categorii de zestre stramoseasca.
    Acum suntem o colonie, cei ce am ramas pe loc. Robi in fosta noastra tara. Stapani straini peste noi, luptam, traim, slujim, murim pentru interese straine. In afara de a conserva (din ce in ce mai interior, mai in fundul curtii, mai furisat) bruma ce ni s-a mai transmis despre ce-au fost romanii, mai putem face ceva?
    Judecand dupa istoria martirilor crestini Brancoveni, care unesc in viata lor apoteotic raiul bogatiei naturale al celor ce li s-au harazit aceste plaiuri si finalul apocaliptic al alternativei vieturii apostaziate versus credinta (care bate la usa pentru toti, de data asta) cred ca nu.
    Apostatii nu vor aproba aceasta concluzie, versiunea de macar ‘design inteligent’ a naratiunii istoriei omenirii, dar cred ca daca erau mai multi care deschideau usa la are a tot batut Hristos (Avraam a negociat evreieste salvarea Sodomei si Gomorei, sperand ca pentru 5 drepti Dumnezeu nu va pierde cetatile cu totul, dar neraspunsul primit la oferta de 5 arata cauza: lipsa celor buni, doua cetati de degenerati nu cantaresc cat cativa oameni drepti dar si ca atunci cand degenerarea e covarsitoare, pieirea e unica rezolvare pentru toti), nu ajungea acum sa bata moartea la usa. Hristos n-a fortat niciodata vreo usa, dar moartea nu sta: o va face.

    RăspundețiȘtergere
  4. Romania e la vale. Va fi primul dezastru demografic, daca nu devine populatie. Vreo 10-12 milioane dincolo de 2050, si cam imbatraniti, si cu moralul la pamant dupa atata scandal intern, nici nu vom mai conta. Aia cu tragedia vor fi mai castigati la final. Ca sa vezi ironie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vad unde este dezastrul. In principiu, daca ai suficienti bani, poti trai oriunde in lumea asta. Incluzand Romania. Pericolul cel mare este sa dea drumul la granite, sa se umple de africani si arabi. Desi nu prea cred.

      Ștergere
  5. Multe adevaruri ati spus dar ati dat-o in bara la sfarsit cu Rusia. Naționalismul grețos și găunos bazat aproape în exclusivitate pe RUSOFOBIE al românilor a dus și duce această țară și acest neam la pierzanie, în ghearele stăpânilor occidentali ai coloniei România. Apropierea de Rusia este singura cale de salavare a Romaniei si a romanilor. Rusia este singura Mare Putere care are capacitatea sa se opuna Imperiului Satanist Occidental si chiar o face. Nu va dezmintiti de "nationalismul" rusofob specific romanilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşa cum am spus şi-n alt răspuns, nu-s nici rusofob şi nici rusofon. Dar asta nu ma împiedică să constat că întotdeauna apropierea de Rusia ne-a cam curentat.

      Ștergere
    2. Stai linistit Dane ca de acum inainte "s-a stins curentul".Stiu, mare dezamagire :((((
      In contextul circului actual, al oceanului de minciuni si falsuri si al evenimentelor fara precedent care vin nimanui nu-i mai pasa de viteza de disparitie a celuilalt.
      Nu mai au DE CE!

      Ștergere
    3. Draga Babuska, spasiba dar...niet! Refuz ajutorul mumei Rossia si a copiilor sai facuti in grajdul de la kolhoz intre sticla de samagon si cea de vodka. Inteleg ca nabadoioasa muma abia asteapta sa ne salveze din ghearele "imperiului satanist occidental". Precis o face din dragoste crestina. N-ar fi prima oara! Dar uite ca sunt destui care refuza asa zisul bine propovaduit de "misionarii" slavo-asiatici. Apropo de satanism, cum explici ca Biserica Ortodoxa Rusa a catalogat ideologia eurasianista drept satanism si alte chestii d'astea? Ce ne poti spune despre "apostolul" Dughin si miezul din dodoasca, adica, ideologia "noului imperiu" Eurasia...cu veleitati eshatologice? Lasa lamentarile, renunta la eticheta standard cu "rusofobia". Daca tot te-ai apucat sa-i salvezi pe romani, explica-ne cate ceva despre operatiunea de salvare. Cum ne salveaza muma Rossia, cum ne mantuie sufleteste, cum ne scoate din bezna ratiunii?

      Ștergere
    4. Rusofobie inseamna frica de Rusia care e perfect justificata in cazul romanilor.Chiar daca nici occidentul nu e mai bun.

      Ștergere
  6. Trandafirul Galben5 septembrie 2019 la 20:08

    Lumea in esenta e un joc al competitiei. Noi fiind oleaca odihniti cu capul ni se pare ca toti au ceva cu noi. Au ceva cu noi pentru ca suntem slabi si ei miros sange. Iar lupii intotdeauna alearga oile.

    Quo vadis? Rusia, Vest sau pe cont propriu?!
    Cu vestul ne-am pozitionat extrem de prost. Iar acum e foarte greu sa pretindem ca suntem o doamna desi avem un trecut de semiprostituata. In plus colonizarile anglo-saxone cu extractii de tip corporatist sunt extrem de dure si merg pana la distrugere.

    Pentru cei care apreciati Rusia de azi si o vedeti ca un potential partener... va riscati foarte mult. Rusia sub Putin e un buldog tinut in lanturi. Jocul din Siria si nu numai a fost aproape ireprosabil. Renasterea interna si fundamentele culturale conservatoare arata foarte de bine fata de Vest. Cand nu va mai Putin fie vor merge pe drumul neoliberal sau spre un nationalism agresiv. Asta se va intampla mai ales cand nu vor mai avea nevoia de a demonstra ceva in fata Vestului. Daca iese cafteala generala noi o sa primim clar cateva lovituri la Deveselu, MK.

    Pe drumul propriu... asta e aproape imposibil.
    La intern:
    Populatia e prea dezbinata si cu moralul la pamanat. Aia care au bani se trateaza cu consum si le ajunge. Majoritatea nu vrea sa indure privatiuni de dragul unor beneficii viitoare. Poti privi structurile de forta... desi sunt praf cu inzestrarea programele de inarmare se blocheaza in spagi, birocratie indolenta. Cazul Caracal duce spre mafia traficului de carne vie si nu zice nimeni nimic.

    La extern:
    Presiunile si controlul sunt uriase din partea UE, SUA. Daca ne-am debarasa de ei o putem face doar daca intram in barca eurasiatica. Orice ai face ca sa incercam ceva pe cont propriu va fi mult mai greu si mai costisitor iar lumea o ia ca ii indepartezi de fericirea vestica si te baga la sectiunea odiosu care ne baga in foame ca si nea nicu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu suntem iubiți în străinătate (…) Acesta nu este un lucru de azi, de ieri. De veacuri întregi...” (Nicolae Iorga, 1936).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa fii tembel sa pui problema asa. De ce te-ar iubi cineva cu care ai relatii apropiate de zero.

      Probabil ca prin "nu suntem" se referea la el nemuritorul iorg, al carui spirit bantuia "de veacuri intregi"

      Ștergere
  8. Bine ca poate fi patriotul Orban, al ungurilor, si cu americanii si cu rusii. Am avut 30 de ani in care am fi putut sa ne dam seama ca vesticii nu ne pot fi prieteni, prieteni si aliati puteam gasi doar in vecinatatea noastra, in popoare cu care aveam multe in comun, chiar daca nu radacini lingvistice. Acum e cam tarziu, ca am fost cu ei cat de curve au reusit cozile noastre de topor sa ne faca sa fim.

    Si, ma rog frumos, ce anume inseamna sa fii roman si ce ar trebui sa-i fac eu sa inteleaga pe apropiatii mei? A fi roman inseamna a fi fie securist, fie turnator la neo-seku - dar stiu ei asta, apropiatii, mai bine decat mine. Noi astialaltii, poate mai putini si in orice caz mai anemici, nici nu mai contam.

    RăspundețiȘtergere
  9. Astea sunt intrebari filozofice si aici lucrurile sunt subiective. Este ficusul mobila sau planta? Amandoua sunt tacute.

    Scoala in romania a fost si este un dezastru. Asa ca nu au ce pierde copiii daca merg la scoala in alta parte. Se aleg cu o limba straina si cu perspective. In plus, invata timpuriu ca viata inseamna risc si schimbare. Desigur, exista si unii pentru care lucrul cel mai de pret este societatea romaneasca si nu pot trai altfel. Nu ii impiedica nimeni sa traiasca in romania. Cu toate ca nota de plata va fi scumpa, atunci cand va veni.

    RăspundețiȘtergere
  10. Suntem singuri, asa e, asa a fost dintotdeauna, numai ca in prezent suntem extrem de putini, asa putini nu am fost niciodata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu toti se dau in vant dupa spiritul de turma. Uneora le place sa fie mai la distanta de altii.

      Ștergere
  11. Excelent articol.
    Problema noastră e ca am fost virusati de consumerism si divertisment, (destrăbălare) inoculate prin tembeliziuni, ambele generatoare de o foame irațională de resurse financiare care poate fi satisfăcută numai prin fuga din tara sau prin compromisuri in tara. Prizonieri de buna voie in cuștile de beton din orașe, hrăniți si adăpați cu otrăvuri, lâncezind in poluare (inclusiv fonica si electromagnetica) nu mai avem resurse pentru riposta. (Cum ar arata o singura zi de iarna fără apa si energie electrica la bloc? Dar mai multe?) Si asa orbecăim fără scop, cautând sprijin la alții mai bolnavi ca noi, in loc sa ne întoarcem la rădăcini, luând model hărnicia, spiritul de jertfa si bunul simt al bunicilor noștri, strâns uniți in jurul bisericii. Dumnezeu sa ne ajute, dar pentru asta trebuie sa facem si noi ceva. In primul rand sa-I cerem ajutorul, pentru ca El ne respecta libertatea si nu ne poate îndrepta dacă noi nu vrem asta. Privind introspectiv si apoi in jur, se pare ca nu vrem.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pe bune,Falca cu sau fără ă, dă-o-n ficus de treabă și apucă-te de scrie România cu literă mare. Măcar atît, dacă diacriticele te obosesc extrem. După care mai vedem noi ce lecții primim de la matale. Sau poate ai dorit să ilustrezi adevărul sentinței "scoala in romania a fost si este un dezastru" ? Ai reușit. Nu știu dacă realizezi, dar te-ai oferit ca un perfect prim exemplu.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)