vineri, 8 noiembrie 2019

Găuri pesediste

Nici nu s-a instalat bine nea Ludo la Palatul Victoria, că, împreună cu finul finanţist Cîţu, a constatat că lipsesc vreo 8 miliarde de la Ministerul de Finanţe. Sincer să fiu, eram chiar emoţionat. Trecuseră mai mult de trei selfie-uri şi Cîţu încă nu băgase nimic legat de „odioasa moştenire”. Dar, după cum s-a văzut, aducerea unui finanţist atât de competent la Finanţe are avantaje incontestabile: lumea SF n-a fost nicicând mai aproape de noi. Celor care credeau că Cîţu s-a lăsat furat de vraja selfie-ului şi-au luat-o grav peste bot. Staţi, fraţilor, liniştiţi că Cîţu ştie cu ele. Aşa cum a prezis de trei ani încoace dezastre economice demne de vremea Armagedonului, iată că omul a luat-o vârtos în mână şi-a dezvăluit prima gaură: 8 melearde lipsă la Finanţe. Atât de abruptă a fost investigaţia încât onoarea prezentării descoperirii cîţiene i-a revenit însuşi Plăvanului care, cu privirea-i de viţel la poarta nouă şi vocea-i de „făptură umană cu testiculele raşchetate” ne-a spus că e na-soa-lă!


Totuşi, opt miliarde e o sumă, fraţilor! E clar că golanul ăla de Teodorovici a cheltuit banii poporului pe curve. Dar dac-ar fi fost doar asta tot ar fi fost bine. Ăla de la Sănătate a descoperit o gaură de trei miliarde, în timp ce pitzy de la Muncă a observat şi ea că-i lipsesc nişte miliarde bune de la pensii.

Ce să vă spun, oameni buni, e naşpa! Şi încă nu ştiţi tot! De fiecare dată când golanii îi ascund lu' nea „Ludovic întâiul” sticla de vodcă, ţuşti!, se enervează şi mai găseşte câte-un minus de miliarde sub formă de „odioasa moştenire”. Punând cap la cap, minusurile constatate mai au puţin şi depăşesc PIB-ul României. Dacă, Doamne fereşte!, îi piteşte cineva sticla o zi întreagă, nea Ludo e capabil să trimită după Cîţu şi să-l pună să refacă naiba calculele astfel încât minusurile constatate să depăşească PIB-ul global. Păi ce naiba, se ştie doar că pesedeu' e o catastrofă planetară. Mai lipseau doar cifrele şi, iată, nea Ludo e capabil să le scoată la lumină.

Au mai ţineţi voi minte când a descălecat limbricul boc la Palatul Victoria? Care-a fost primul lucru pe care l-a constatat? Hai c-aţi uitat, noroc că am eu memoria intactă! Vigilentul boc, dragii moşului, a constatat că lipsesc cu desăvârşire banii încasaţi la privatizarea BCR. Era vorba de 1-2 miliarde, nu mai ţin nici eu minte. Oricum, infinit mai puţin decât gaura descoperită de Orban împreună cu investigatorul său special Cîţu. Ce-i drept, în urma bravei investigaţii a croitoraşului boc şi a înţeleptei conduceri alături de băşină-vodă cel cumplit, economia ţării a luat-o la vale cu vreo 6% într-un singur an. Acum, la găuroiul găsit de nea Ludo, căderea aia care se preconizează, chiar dacă n-o fi să fie proporţională cu lipsa de alcool de la Palatul Victoria, mă gândesc că tot o să fie dublă faţă de-a lui boc.

Ştiu că nu vă vine să credeţi, dar ascultaţi-mă bine: se poate şi mai prost decât boc, mai penibil decât „Ingaş” sau mai retardat decât ăla care dansa prin emisiuni. Şi da, se poate chiar şi mai ticălos decât băsescu. O s-o constatăm pe pielea noastră!

P.S. „Că Câţu”, „ca Câţu” şi „că când Cîţu” nu sunt cacofonii, ci realităţi. Să nu v-aud că mă corectaţi!

7 comentarii:

  1. 3.5mld s-au laat pe privatizarea BCR in 2006 iar tariceanu care era atunci pm zicea ca-i baga in infrastructura...recte autorstrada transilvania si comarni-brasov. dupa cum se vede banii s-au evaporat dar avem nnnn taxe auto!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totusi sa nu exageram: nu prea avem autostrazi intr-adevar dar nnn taxe auto nu avem, taxa auto in Romania e chiar foarte mica. Compara cu Italia/Franta/Portugalia unde dai pe autostrada cat dai si pe combustibil.
      Privatizarile alea au fost intradevar niste imbecilitati colosale: s-au vandut niste monopoluri iar banii obtinuti in urma vanzarii s-au volatilizat. Bugetul de stat a pierdut in schimb un flux permanent de bani prin dividendele care n-au mai fost livrate catre bugetul de stat ci catre noul proprietar...

      Ștergere
  2. intradevar s-au exprimat ca si cum a fugit cineva cu banii, dar adevarul asta e, chiar avem un deficit imens. Din pacate, cu noua guvernare "veche", o sa fie si mai rau. Ei doar pregatesc terenul ca sa vina FMI...
    Offtopic: Am vazut acum 15 ani (sau mai mult) o emisune pe un post strain in care zicea un analist mai in gluma: "Americanii au gresit cand au trimis armata in Afganistan, trebuia trimis FMI-ul!" Nicio problema il aducem noi de buna voie in Romanistan...

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa terminam cu bazaconiile... toata lumea la supermarket
    https://fermierinromania.ro/adrian-oros-nu-este-de-acord-cu-aprozarele-lui-daea-si-trimite-corpul-de-control-la-casa-de-comert-unirea/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si asa fermieri nu patrund in supermarketuri, acum sansa zero de a vinde produsele altfel decat la taraba.

      Ștergere
  4. Deficitul este zero barat! Sistemul monetarist nu poate functiona cu programe de austeritate. Cum faci economie de consum fara bani?! De cind cu inteleapta conducere a Germaniei, decalajul SUA-Europa s-a dublat!
    In 2000, a year after the euro was introduced, the US economy was only 13% larger than the eurozone; by 2016 it was 26% larger.
    Pina in 2019 s-a continuat pe aceasta panta!

    Cine sint nemtii:
    https://www.amazon.com/Blitzed-Norman-Ohler/dp/1328915344/ref=sr_1_1?keywords=blized&qid=1573310958&sr=8-1

    New York Times Bestseller

    “A fascinating, engrossing, often dark history of drug use in the Third Reich.” — Washington Post

    The Nazi regime preached an ideology of physical, mental, and moral purity. Yet as Norman Ohler reveals in this gripping new history, the Third Reich was saturated with drugs: cocaine, opiates, and, most of all, methamphetamines, which were consumed by everyone from factory workers to housewives to German soldiers. In fact, troops were encouraged, and in some cases ordered, to take rations of a form of crystal meth—the elevated energy and feelings of invincibility associated with the high even help to account for the breakneck invasion that sealed the fall of France in 1940, as well as other German military victories. Hitler himself became increasingly dependent on injections of a cocktail of drugs—ultimately including Eukodal, a cousin of heroin—administered by his personal doctor.

    Thoroughly researched and rivetingly readable, Blitzed throws light on a history that, until now, has remained in the shadows.

    De la inceputul anilor 20 au fost indopati cu tot felul de substante halocinogene. Aproape 25 de ani au trait intr-o lume produsa de chimicale. In recenzie nu pomenesc decit de perioada de dupa 33, dar cartea trateaza intreaga perioada in care nemtii erau hraniti de IG Farben si confratii. Nu putem avea pretentii prea multe de la ei! Bine ca le fac romanii statui si se ploconesc in fata lor!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai importanta decat gaurile, este doar impartirea functiilor in ministere si pe unde se mai poate

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)