miercuri, 27 noiembrie 2019

Reinstaurarea tiraniei

Cineva îmi spunea că Ludovic Orban e obligat să conducă bine Guvernul şi să obţină performanţele dorite deoarece de acest rezultat depinde rezultatul alegerilor locale şi parlamentare. Iată o mostră de naivitate. Încă mai sunt oameni care se încăpăţânează să creadă că raţiunea are ceva de-a face cu politica, mai ales cu cea autohtonă. Nu, dragii mei, nu aşa merg lucrurile.

Ca să înţelegeţi voi porni de la cea mai evidentă realitate a momentului: rectificarea bugetară. Primul lucru care se vede din avion este uşurinţa cu care s-a asumat deficitul de 4.3%. De ce se face asta? Simplu, pentru că pot. Dacă PSD ar fi depăşit doar cu puţin ţinta de deficit, corul de bocitoare ar fi apărut instantaneu şi-ar fi arătat cât de dezastruoşi sunt „hoţii dă la PSD”. Când însă ticăloşia e pornită de la PNL&Plăvan totul e OK.


Probabil vă întrebaţi care-s motivele unei asemenea depăşiri. Pe scurt, aş spune foamea. Băieţii au venit la butoane şi vor să „mănâncă şi gura lor”. De-aia bagă adânc laba la borcanul cu miere. Mai ţineţi minte ce vă spuneam că vor face cu TVA-ul? Iată că s-a îndeplinit: echipa de şoc Cîţu-Orban a aprobat 3.4 mld lei pentru rambursări rapide de TVA. Asta fără verificări deoarece, nu-i aşa, mediul de afaceri trebuie ajutat. Ceva îmi spune că uşurătatea asta cu care se deschid baierele pungii ascunde o imensă foame de bani a clientelei de partid care abia aştepta să mai tragă un tun facil. Apoi mai avem, tot pe repede înainte 1.8 mld RON bani daţi la PNDL. Aici şmecheria e simplă: se cumpără primari la metru pentru asigurarea succesului la locale. Aşa veţi vedea cum, la momentul oportun, o grămadă de primari vor sări din barca care ia apă a PSD la noua vedetă politică PNL. Şi uite-aşa tocmai ce-am făcut 0.5% din PIB.

Dar nu-i numai asta. 0.65 mld. au fost alocaţi pentru cheltuieli discreţionare. Cu alte cuvinte, să aibă şi nea Ludo ceva în buzunar. Iar 2 mld au fost alocaţi pe repede înainte pe înzestrare militară. Era urgenţă, mai ales că Plăvanul trebuie să se-apuce să-şi achite nota de plată către Licurici. Şi uite-aşa am ajuns la 0.75% din PIB. Iată cum, privit aşa din avion ajungem la un deficit de 3.55%. Poate-mi veţi replica spunându-mi că nu poţi tăia aşa cu barosul cheltuielile. Eu cred că se poate. Suntem practic în decembrie, nu-i un capăt de ţară o rostogolire a plăţilor cu câteva zile pentru a trece în anul următor. Cel puţin în cazul TVA-ului - care în continuare e cea mai fraudată taxă - cred că se putea face o pauză. Şi-atunci de ce n-a putut Orban să facă asta?

E mult mai simplu să dai drumul larg baierelor pungii. Pe de-o parte urli că „odioasa moştenire”, iar pe partea cealaltă le arăţi alor tăi ce boier eşti. Şi nu doar lor, ci şi celor pe care trebuie să-i agăţi. C-aşa e-n sportul ăsta: cu ticăloşie, bani şi DeNeAu faci treaba să lunece corespunzător.

La capitolul venituri nu se mai încasează nimic din Licitaţia 5G. Aici e o chestie ceva mai încurcată. Pe de o parte Plăvanul i-a promis Licuriciului că nu achiziţionează nimic de la Huawei, astfel încât trebuie făcut un caiet de sarcini cu shepsis. De partea cealaltă, „băeţii” tocmai ce-au ajuns la borcanul cu miere şi-ar fi păcat să nu-şi tragă şi ei ceva din cele peste 2.5 mld estimate. De-aceea n-are sens să grăbească lucrurile. Tare mi-e că aşa, cu un blat frumuşel se vor decide nişte sume modice pentru 5G. Sau, cine ştie, poate că nu se va lua nimic dacă o parte din bani merg unde trebuie. Şi nu-i numai asta. Prin abrogarea OUG 114, o grămadă de bani de bani nu vor mai ajunge la Buget. Deh, are Sică bani, ce-i mai trebuie să ia de la sărăciile alea din energie, telecomunicaţii, bănci s.a.m.d.?

Şi pentru că tot am pronunţat numele DeNeA, poate că e util să vedem cum se fac treburile la modul profesionist. Pledoiu tocmai ce le-a cerut magistraţilor să-i spună pe repede-înainte dacă mai vor cu Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie sau, mai bine, cum era înainte, adică la DNA. Şi nu e numai asta. Pledoiu lucrează şi la o modalitate de reînviere a Protocoalelor cu SRI. Că doar aşa e cu justiţia de cumetrie. Vă întrebaţi de ce-i aşa o grabă? Păi Plăvanul a dat ordin să se anuleze absolut toate progresele din Justiţie prin asumarea răspunderii guvernului. Adică pe repede-înainte că aşa a promis Gauleiter-ul. Imaginaţi-vă ce ticăloşie! Mesajul e cât se poate de clar: porţia de democraţie vi s-a terminat, fraierilor!

La fiecare segment al guvernului se fac mişcări ample. Spre exemplu, înţeleg că întârzierea intervenţiei în cazul vasului cu oi are o altă miză, anume interzicerea exportului de animale vii. De ce se face asta? România devenise lider european, astfel încât trebuie să i se taie cumva craca de sub picioare. Cu toate că vânzarea de carne pare o chestie de progres şi de optimizare, în realitate e o doar un slogan ticălos menit a-i păcăli pe proşti. Pe de o parte n-ai infrastructură. Însă, cel mai important e să ştii că multe dintre oile care se cumpără în lumea arabă au ca destinaţie sacrificiul ritualic. La anumite sărbători ăia nu au nevoie de carne, ci de oaie pentru a fi sacrificată ritualic. N-o iau de la noi, o vor lua din altă parte. Italia, Franţa şi chiar Ţările Baltice sunt dornice de-o halcă din piaţa Orientului Mijlociu. Şi-o s-o ia fără mari probleme deoarece românilor li s-a ordonat să-şi tragă un glonţ în picior.

N-am timp să stau şi să inventariez fiecare şmecherie făcută de executivul lui Sică. Ceea ce vă spun e că li se rupe de performanţa economică sau de orice altceva. Calculul e simplu: PSD-ul urmează să fie ţinut în derivă, altă forţă politică nu există(în afara celor pe care le vor scoate securiştii pe bandă), iar propaganda tocmai ce-a primit o infuzie puternică de fonduri. De ce? Pentru că va avea de lucru. În ciuda dezastrului din economie, trepăduşii propagandişti o vor tura puternic cu odioasa moştenire, în timp ce golanii vor fura ca-n codru şi vor restaura statul poliţienesc. Revine „regimul coloneilor”, micuţilor.

Sarcina acestui guvern este aceea de a facilita numirile cozilor de topor în fruntea Parchetelor, de a-şi implementa oamenii la Curtea Constituţională şi de reinstaura teroarea. După ce se realizează aceşti paşi, chiar nu mai contează nimic deoarece statul va reintra pe „funcţionare automată”. Ăia care-şi pun speranţa în „răzbunarea la alegeri” dau dovadă de-o naivitate soră cu prostia. Pe cine veţi vota, micuţilor? Vă veţi răzbuna votând USR-ul? Sau vă puneţi în continuare speranţa în PSD? N-aţi auzit că PSD-ul se reformează? Deja a început-o de ieri seară cu numirea unui recrut al SRI în fruntea partidului. Doar nu credeţi că treaba rămâne nereformată dacă a ordonat Gauleiter-ul! Iar decât să votezi „PSD-ul reformat”, mai bine te-apuci să faci mici în faţa blocului.

Realitatea e simplă, oameni buni: s-a intrat în capcana fără ieşire. Tocmai ce, cu o largă majoritate, românii şi-au votat Guvernatorul-dictator făcând ceea ce-au făcut toată istoria, anume să se arunce de bunăvoie în groapa cu rahat. Acum, dacă tot a fost să fie aşa, cu frenezie mare, eu zic că e momentul să şi suferiţi, dragii moşului. Că, vorba englezului, nu există prânz gratis. Iar Plăvanul a tot halit câteva prânzuri grase, iar chelnerii au emis de multişor nota de plată. Hai, la muncă, fraierilor!

9 comentarii:

  1. La munca pe doi lei mai bine spus! Incolonarea, ciocu mic si capu in nisip. Sa pape gura lor, sa creasca dosarele sub fundurile alea grase, sa ne incolonam la supermarket ca vine craciunul si sa platim ratele! Mars saracilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Baroneii sa se spele, sa si ia uniformele , televiziunile sa faca rand la pupat manusitele, baieteii sa se dea cu ruj si sa manance propaganda cu inghitituri mici ca asa le sta bine la " neste duamne", hashtagii sa ia un concediu si sa traga un fum ca au muncit destul, sa intre pe repaos ,sa li se odihneasca un pic nasurile, peace man!

    RăspundețiȘtergere
  3. Zici ca PSD ne dadea fara sa muncim? Ce baieti buni. Prea mult stres pentru rocada psd pnl. Aceeasi marie cu alta palarie. Spor la bani :)

    RăspundețiȘtergere
  4. https://www.activenews.ro/stiri-politic/Dan-Chitic-PAN-dupa-miscarile-din-PSD-Academicianul-SRI-Marcel-Ciolacu-Presedinte-interimar-la-PSD...-Azi-in-mod-oficial-intreaga-noastra-clasa-politica-a-capitulat-in-fata-Securitatii-si-a-Globalismului-159014

    Vin zile incredibil de grele pentru prostii inconstienti care nu sint in stare sa vada ce-au facut!

    https://ziaristii.com/65-milioane-de-romani-au-ucis-emisiunea-de-propaganda-lui-mircea-badea-de-azi-scarbit-clovnul-trece-pe-divertisment/

    Ca sa le vinzi asta ca "realizare", un trofeu cistigat in "luptili greli", trebuie sa ai de-a face nu indivizi care nu au nici cea mai mica urma de minte! :)

    Iti dai seama ce vor face sasii, ungurii si restul cu ei, cind sint in halul asta de prostie! Numitii diasporeni si-au distrus singura posibilitate de retragere. Vor simti pretul la momentul potrivit. Nu am avut sperante ca le vom face fata, dar nici n-am crezut ca ne vor rezolva in modul asta mai mult decit rusinos! Nu-mi este cunoscut ceva similar prin istorie.


    RăspundețiȘtergere
  5. De-aia bagă adânc laba la borcanul cu miere. Mai ţineţi minte ce vă spuneam că vor face cu TVA-ul? Iată că s-a îndeplinit: echipa de şoc Cîţu-Orban a aprobat 3.4 mld lei pentru rambursări rapide de TVA.

    Rambursarea de TVA se face, de regulă, în 45 de zile sau în 90 de zile în cazul în care soluţionarea decontului de TVA presupune şi un control anticipat. Termenul iniţial poate fi prelungit cu o perioadă de la două la şase luni în cazul în care, pentru soluţionarea cererii este necesară administrarea de alte probe suplimentare în vederea luării unei decizii. În această perioadă, contribuabilul nu poate solicita dobânzi pentru rambursarea cu întârziere a TVA.Daca din aprilie nu s-a mai facut nici o ramburasare inseamna ca la stat sunt doar profesionistii psd de r"2,de le ia 7 luni sa faca niste calcule.

    Si daca vrei sa tii deficitul sub control in hartiile contabile(sub 3 %),reduci cheltuielile si nu platesti TVA-ul ,firmele nu incaseaza,nu incaseaza nu au lichiditati si uite asa se scate viteza de circulatie a banilor si implicit si incasarile (efectele se vad peste 1 an asa)

    Apoi mai avem, tot pe repede înainte 1.8 mld RON bani daţi la PNDL. Aici şmecheria e simplă: se cumpără primari la metru pentru asigurarea succesului la locale-- Da PSD-ul nu i-a cumparat prin programul PNDL?

    Iar 2 mld au fost alocaţi pe repede înainte pe înzestrare militară. Era urgenţă, mai ales că Plăvanul trebuie să se-apuce să-şi achite nota de plată către Licurici-- Adevarul armata e are dotarea cea mai smechera din Lume..3 prastii.. si daca e sa luam..cum a facut inzestrarea PSD-ul a gen achizitii de fregate/corvete..EADS-cu granitele--alea cat aveau valoare in PIB?

    La capitolul venituri nu se mai încasează nimic din Licitaţia 5G--Pai de ce nu au facut-o in 4 ani de zile de cand erau la guvernare??

    Prin abrogarea OUG 114, o grămadă de bani de bani nu vor mai ajunge la Buget.-- pai cu astfel de ordonante blochezi toate investitiile.. si in 5G.. De ce nu spui tot circuit.. Banca plateste banii,dar banii ii ia tot de la clienti ca doar nu o sa vina cu bani de acasa.

    La fiecare segment al guvernului se fac mişcări ample. Spre exemplu, înţeleg că întârzierea intervenţiei în cazul vasului cu oi are o altă miză, anume interzicerea exportului de animale vii. De ce se face asta? România devenise lider european, astfel încât trebuie să i se taie cumva craca de sub picioare. Cu toate că vânzarea de carne pare o chestie de progres şi de optimizare, în realitate e o doar un slogan ticălos menit a-i păcăli pe proşti.-- Pai cine le-a dat voie sa iasa din port?Tot Guvernul sau niste politruci pusi acolo care nu au nici o treaba.. plus vaporul era plin cu marinari Sirieni(cine oare lupta in Siria pt ASAD.. aa?)

    RăspundețiȘtergere
  6. gasita pe un site de teme la Istorie
    "8. Odată cu infiintarea Republicii, puteau fi puse bazele statului totalitar. Primul pas era inregimentarea
    Romaniei din punct de vedere militar în blocul sovietic. Acest lucru s-a înfăptuit la 4 februarie 1948 printr-un
    tratat de prietenie, colaborare și ajutor reciproc intre România și Uniunea Sovietică și s-a bazat pe ideea unei
    aparan comune impotriva «Germaniei sau oricărei alte puteri care ar putea fi asociată cu Germania, fie direct,
    fie in orice alt mod». [...] Regimul se asigurase pe plan extern.
    Al doilea pas către totalitarism a fost consolidarea partidului unic de masă, constituit dintr-o elită și membri
    devotati. Acest lucru s-a realizat prin desființarea principalelor partide de opoziție, Partidul Național Tărănesc
    şi Partidul Național Liberal, in vara anului 1947 și prin contopirea forţată a Partidului Social Democrat cu Partidul
    Comunist la 12 noiembrie 1947, ca rezultat al infiltrării comuniste. La ultimul congres al Partidului Social
    Democrat, la 5 octombrie 1947, la care au participat ca invitați Petru Groza, Gheorghe Gheorghiu-Dej şi
    Ana Pauker, a fost adoptată cu aclamații o rezoluţie cu privire la unirea cu Partidul Comunist."
    (M. Bărbulescu, D. Deletant, K. Hitchins, $. Papacostea, P. Teodor, Istoria Romaniei)'
    de unde si vorba : "istoria este stiinta care ne invata ca oamenii nu invata nimic de la ea"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietene, nu prea are nici o legatura ce s-a intimplat in 1947 si-ti argumentez si de ce:
      ATUNCI exista o directie, un tel, un ideal chiar daca a fost importata de la rusi, acel ideal prin educatia oferita a scos din balegar si din bordee milioane de romani copiii carora sunt IT-isti in Silicon Valey si lucreaza pentru Bill G.

      Astazi care-i directia care ar fi impinsa de un stat totalitar in conditiile in care idustrializarea si implicit cresterea economica sunt ca si scoase in afara legii(deocamdata... nescrise), dar GRETA nu doarme!

      Ștergere
  7. Sica are mana libera, Ciolannis tocmai si-a dat seama ca nu exista zile in calendar la cat concediu are el planificat. Le-a dat ordin astora sa-l nu mai deranjeze pana la alegerile viitoare in cinci ani, cand va candida pentru postul de presedinte pe viata. Pentru restul ghinion.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a votat in stil suedez ! la noi balciul , iarmarocul politic aduc o parte din voturi ! Restul stie ailalti cu ce umplu farfuria .....doar avem SRI, SIE , STS, DGIPI si alte asemenea prescurtari !

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)