joi, 7 noiembrie 2019

Unde e ţara şi unde sunteţi voi?

O păsărică îmi şopteşte despre existenţa unei generoase pungi de gaze în zona Sânnicolau Mare-Deszk. Chestiune despre despre care ştiu atât românii cât şi ungurii. Din câte ştiam noi, prin Banat s-au căutat ceva gaze de şist, dar fără mare succes. Şi cu îngrijorarea teribilă a localnicilor. Despre existenţa unui zăcământ clasic de anvergură n-a vorbit nimeni nimic la nivel oficial.


Chiar şi un copil ştie că exploatarea terestră e banală şi nu necesită costuri mari. De asemenea, fiind un zăcământ situat într-o zonă de graniţă, logica elementară ne spune că cele două ţări ar trebui să se bată pe el. E logic că cel care investeşte mai repede şi mai mult în exploatare are parte de cea mai mare cantitate de gaze. Cu toate acestea, nu se mişcă nimic nici în Ungaria şi nici în România.

De partea cealaltă, este o ţăcăneală teribilă pentru exploatarea cât mai rapidă a gazelor din Marea Neagră. Mai mult, cu complicitatea guvernului-marionetă de la Bucureşti, din acea exploatare nici nu vom alege cu mai nimic. Nu spun că în varianta finală a Ordonanţei pe care liberalii o vor abroga ne-am fi ales cu mare lucru, dar tot era mai mult decât dublu faţă de ceea ce vom încasa după abrogare.

Punând totul cap la cap, observăm că e ceva care nu rimează deloc. Pe de o parte, în urma unor presiuni radicale, am cedat pe gratis nişte resurse extrem de valoroase din Marea Neagră. De partea cealaltă nu se fac presiuni deloc pentru gazele din nordul Banatului. Mai mult, ungurii par cuprinşi de o bunăvoinţă extremă în condiţiile în care nu sar să exploateze ei punga de gaze.

De altfel, beneficiarii direcţi ai gazelor din Marea Neagră sunt tot ungurii deoarece ei le vor dispeceriza. Vă daţi seama ce umilinţă? Resursele noastre sunt extrase de americani austrieci, ruşi şi distribuite de unguri. Nu vi se pare ciudat că în toată această ecuaţie România apare doar la capitolul „cedează”, în timp ce toţi ceilalţi păduchii sunt la capitolul „beneficiază”?

Ce se întâmplă totuşi? De ce există acest orb al găinii atât de-o parte cât şi de cealaltă a graniţei, în condiţiile în care ungurii au fost dintotdeauna extrem de atenţi la ce să poată trage de-aici?

Hai să extindem puţin contextul şi să constatăm că statul român a cam pus batista pe ţambal în ceea ce priveşte cam toate exploatările de peste Carpaţi. Acum riscăm să plătim şi o despăgubire uriaşă pentru Roşia Montana. Nu-s obligatoriu un susţinător al exploatării de-acolo, dar de ce după ce ai semnat un contract ai lăsat-o baltă cu riscul de a plăti despăgubiri imense?

Să mai facem ceva observaţii la faţa locului. De treizeci de ani România pompează bani sănătoşi în investiţii peste Carpaţi. Întreaga infrastuctură din zona Ardealului e modernizată în timp ce în Muntenia şi-n Moldova e jale. Nicio autostradă nu are voie să traverseze Carpaţii. Mult trâmbiţata autostradă Piteşti-Sibiu e programată să înceapă tot din zona Sibiului şi se va termina în dreptul comunei Boiţa, înainte de intrarea în munţi. Orice om normal s-ar întreba de ce nu porneşte acea autostradă, în paralel, şi din Piteşti? Nu vi se pare ciudat?

O analiză a cheltuielilor bugetare de la Revoluţie până azi arată limpede că majoritatea investiţiilor s-au făcut cu precădere în Transilvania-Banat-Crişana. Asta în timp ce media radicală din Cluj susţine că „miticii ne mănâncă banii”. O chestiune absolut falsă întrucât Clujul, cel puţin din 2004 încoace, a păpat mult mai mulţi bani decât a produs. Iar zonele sărace din Ardeal, tot cu bani de la Bugetul Central au fost susţinute. De altfel nici nu-ţi trebuie cifre. Trebuie doar să faci o călătorie şi-o să vezi că, în timp ce-n restul ţării îţi blestemi zilele, acolo toată infrastructura rutieră e pusă la punct. Iar asta nu ţine de „mitici” vs „harnicul ardelean”, întrucât CNAIR, CNADNR, MT s.a.m.d. sunt instituţii centralizate care aruncă banii preponderent spre Ardeal.

Înainte de a trece mai departe aş vrea să-i rog pe cititorii mei din acea zonă să nu intre în logica propagandei care li se toarnă în ureche de la Revoluţie încoace, ci să privească atenţi la ceea ce am de spus întrucât nu-i vorba de-un cretinism cu accente de patriotism local, ci de un fenomen care s-ar putea să nu le placă nici lor. Cu toate că până acum au fost privilegiaţi în ceea ce priveşte investiţiile ţării, la nivel de om de rând, toate aceste „beneficii” nu se simt decât indirect. Într-adevăr, mulţi se bucură de o infrastructură mai bună, dar şi-au făcut o analiză în ceea ce priveşte câştigurile directe? Salariile în zonele menţionate sunt proaste. Să luăm ca exemplu fruntaşii de-acolo, că tot se mândresc ei - gâdilaţi de propagandă - că-s „ăi mai din frunte”. Într-adevăr, Clujul, Timişul şi Sibiul sunt judeţe în care media salarială e una generoasă, cea mai mare din zonă(3105, 2869, respectiv 2743). Propagandistic, se compară cu Bucureştiul, comparaţie de-a dreptul aberantă. Culmea e că, în ciuda faptului că economic Bucureştiul e mai mare decât toate cele trei zone puse la un loc, costul vieţii din „paradisurile de peste munţi” e mai mare decât cel din Bucureşti, în condiţiile în care salariile sunt substanţial mai mici(media în Bucureşti trece de 3600 RON). Şmecherii care controlează imobiliar şi economic zonele respective, profită de preţurile mari, în timp ce populaţia e drogată de o propagandă care-i spune că trăieşte într-un colţ de rai. Un colţ de rai care-i stricat de „mitici”. De ce totuşi se întâmplă toate acestea?

E simplu. Master planul la care nu s-a renunţat niciodată presupune ruperea României pe linia arcului Carpatic. Ungurii speră să profite cât se poate în urma incertitudinilor rezultate din dezintegrare, punând în discuţie Trianonul, ca de fiecare dată. De-aceea nu există interesul de a se exploata nicio resursă din zonă, în schimb există o imensă propagandă pentru exploatarea resurselor aparţinând vechiului Regat. De-aceea americanilor li se dăduse liber la exploatarea de la Pungeşti, în timp ce prin zona Timişoarei mai mult s-au distrat în condiţiile în care aceea este o zonă cunoscută încă din vremea comunismului ca fiind bogată în şisturi bituminoase.

Generaţii întregi de politicieni veniţi din Ardeal şi aflaţi sub comanda serviciilor secrete maghiare, austriece sau germane au avut ca principal obiectiv devierea unei hălci disproporţionat de mare din bugetul ţării spre zona care urmează să se despartă, condamnând restul la subdezvoltare. Nu vi se pare ciudat că în propaganda „de la Cluj” se vorbeşte despre întreţinuţii din Moldova, uitându-se că Bistriţa, Maramureşul şi Satu-Mare sunt cumva la fel de sărace ca Vrancea, Suceava şi Botoşani? Nu vi se pare ciudat că Ungaria s-a opus oricărei exploatări din Ardeal invocând probleme de mediu?

Acum, mai mult ca oricând, cei care se simt români ar trebui să privească atenţi la interesul comun. Trebuie realizat că, indiferent de zona în care te afli, vei fi privit cu seriozitate atunci când eşti puternic, iar puternic sigur nu eşti când te găseşti scindat în mai multe stătuleţe impotente şi aflate sub influenţa unora care ştiu să-şi vadă interesul. Poate realizaţi acum, pe ultima sută de metri că România a ajuns să fie condusă de un etnic german şi de unul maghiar, că serviciile secrete sunt sub ocupaţie diversă(spun aşa ca să nu pierd timpul cu enumerarea!), iar armata nu mai există decât, eventual, ca instrument bugetofag servind interese care n-au nimic de-a face cu noi.

Fac un apel la raţiunea voastră: treziţi-vă înainte ca o mână de ticăloşi să vă vândă ca pe vite! Scăpaţi naiba odată de toate obsesiile care v-au fost induse! Înainte de-a fi orice altceva sunteţi români! Dacă v-a ajuns străină esenţa voastră, atunci o să vă meritaţi soarta. Treziţi-vă, oameni buni! Ieşiţi din letargie!

16 comentarii:

  1. Aceste lucruri, desi sint mai mult decit evidente, nu exista pentru romani. Este mai mult decit vizibil ca toti banii sint directionati spre Transilvania in detrimentul celorlalte regiuni, dar romanii tac cu totii, unii din prostie iar altii din nemernicie. Toate posturile cheie sint ocupate de minoritari din Transilvania si slugile lor ramase in drumul vacii, iar actiunile lor sint clar destinate distrugerii statului roman. Cind Transilvania va fi mai sus, vor spune ca nu mai vor sa faca parte din statul roman, deoarece nu vor sa mai sustina lenesii celorlalte regiuni. Este scenariul aplicat in fosta Cehoslovacie si principalul motiv invocat pentru separarea Sloveniei si Croatiei, din fosta Yugoslavie. Este o metoda germana. Romanii in imensa lor majoritate nu stiu de capul lor, traind din legende timpe privind minunatii germani, cind astia ne-au urit si ne-au produs, de-a löingul istoriei, pagube mult mai mari decit rusii. Romania nu mai are 5 ani de existenta si este posibil sa se dizolve total, fara sa mai ramina vreun stat compact roman, oricit de mic. Planul Kohl - Gorbaciov prevedea si alipirea nordului Moldovei la Transilvania. Romanii nu stiu nici asta! Ei traiesc cu prostiile lor auzite acum zeci de ani la Europa Libera. Sa creda prostii Transilvaniei ca ungurii vor face altceva decit au facut! Sa-i vad pe sobolni pe unde vor fugi! Si sa-i vad pe aceti prosti ce vor face cind vestul lor se va prabusi in viitorii ani, deoarece, ceea ce s-a incepul acum niste ani, nu mai poate fi reversibil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa nu se spuna ca nu sint dovezi!
    https://www.dantanasa.ro/ungaria-a-anexat-transilvania-cu-banii-cj-harghita-si-primariei-joseni-fidesz-si-udmr-alaturi-de-tabara-extremistilor-maghiari/

    https://www.bursa.ro/sub-ochii-semideschisi-ai-guvernului-de-la-bucuresti-cabinetul-viktor-orban-investeste-masiv-in-transilvania-89081839

    https://atlatszo.ro/ro/napi-politika/hirek/finantare-maghiara-record-pentru-mass-media-din-transilvania-firmele-sunt-nenumarate-ceata-i-permanenta/?lang=ro

    https://m.activenews.ro/stiri-social/Avram-Fitiu-In-ultimii-2000-de-ani-Europa-nu-a-mai-cunoscut-un-popor-care-sa-si-vanda-o-treime-din-pamant-pe-timp-de-pace-precum-romanii-155318

    RăspundețiȘtergere
  3. Patriotii lui soros la guvernare:
    https://www.activenews.ro/stiri/Noul-ministru-al-Culturii-cel-care-a-deschis-statia-locala-OTV-Suceava-reorganizeaza-MCIN-Ministerul-Culturii-nu-va-mai-fi-si-al-„Identitatii-Nationale-158702

    RăspundețiȘtergere
  4. No amu, hai sa iti zic una alta : is clujean, roman patriot.Decat intr-o Romanie mica si bogata, mai bine in mocirla unei Romanii mari. Stii cine o zis asa.Dar : am avut o iubita olteanca, sta de 20 de ani in Ardeal, o putoare cronica.Buna dat lenesa. Acum am una unguroaica, mananc ca un porc, daca vreau sex ma intreaba "acum?", nu ma agaseaza etc. Si am inceput sa imi pun intrebari existentiale. Bine, ca io tot un patriot raman, dar uite ca nu intitdeauna e cum cred eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule,joci tot in filmul asta!
      Din cauza unora ca voi ,nu scapam de fantoma Ceusescu! Si tot din cauza voastra va apare al II-lea Ceausescu!Esti o mare hahalera,derbedeule ,cu povestioare d-astea.Bai patriotu'lu peste,Hai Siktir!

      Ștergere
  5. Pe 24 noiembrie, la turul doi, trebuie votat chiar și un guzgan beat, o coadă de mătură ruptă, orice altceva decît agentul neamț plin de ură împotriva românilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei au prevazut si asta. Si au mizat pe guzganul despre care vorbesti ca trebuie votat. Incredibil, dar asa au facut jocurile de fiecare data.

      Ștergere
    2. Pînă la numărătoarea STS (vom vedea unde conectată, de data asta), logica și aritmetica elementară o arată pe Dăncilă în turul doi. Dăncilă e orice în afară de plant-ul SRI, SIE, CIA, Bundesului sau oricăror alți "planificatori". E șantajabilă, lipsită de caracter, cu probleme la kultur, orice, doar cîrtiță nu e. Și o vor și americanii trumpiști, că le convine sau că se zgîrîie pe epoleți unii. Nu zic că se și alege sigur. Iar dacă va fi un "pregătit gata" în turul doi, tot contează trîntirea cu ură, o ură echivalentă celei pe care ne-o arată, a agentului neamț. Se poate, chiar dacă timingul putea fi mai potrivit.

      Și nu e adevărat. Nu se poate anticipa tot, nu există certitudini absolute pentru viitor. Cei ce se autoamăgesc cu această formă de nebunie, care se cred omnipotenți, constată cu o vieză uimitoare la scara istoriei că și fundul lor se face praf la contactul cu realitatea dură a căderii de sus.

      Ștergere
  6. Nu este nimic de apărat în afară de securiști odraslele și afacerile lor. Restul victime colaterale păcat dar își merită soarta. Cum au încercat unii să schimbe ceva imediat i-au dat idioții în cap. Eu am devenit francez și sincer în caz de război îmi voi da viața pentru francezi fără regrete. Nu pot spune același lucru despre compatrioții mei români. Nu merită să mori pentru niște curve. Nu contează că sunt clujeni olteni etc. Toți pizde moi. Toți curve ieftine și fricoase. Numai bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Eu am devenit francez și sincer în caz de război îmi voi da viața pentru francezi fără regrete." So help you God!

      Ștergere
  7. Rectificare nu toți aproape toți îmi cer scuze nu vreau să generalizez. Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  8. Admin, de ce comentariul meu la comentariul anonim cu "Eu am devenit francez..."nu vrei sa-l publici??!! Nu cred ca e mai ofensator decat cel caruia se adreseaza...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru că-mi sugerează o imensă prostie. Dacă „eşti francez”, marş în Franţa! Ce mama naibii mai vii aici să comentezi? Şi, mai mult, cum de vorbeşti româna?

      Ștergere
    2. Amice, nu m-ai inteles...celui care blama Romania pe site-ul asta, in comentairiul respectiv, ii spuneam exact ce zici tu:daca te simti de alt neam, sa ai soarta acelora. Nu sunt eu cel care se da francez....Pace si intelepciune!

      Ștergere
    3. Corect, l-am eliberat! N-am timp de moderare, aşa că mai pică şi victime nevinovate. :)

      Ștergere
  9. Fiți liniștiți că nu sunt toți clujenii ca tiripliciul boc și nici idioți îngâmfați care se cred speciali, nici pe departe. Dați un ochi aici: https://clujulnou.blogspot.com/
    Dacă reușim să scăpăm Clujul de micul dezastru, va fi un început bun pentru țară - România să se pregătească pentru un nou și cu totul diferit "grup de la Cluj".

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)