duminică, 29 decembrie 2019

Din Absurdistan, cu jenă

V-am atras de mult atenția asupra USR, încă de când se tăvăleau prin Parlament cu #rezistenții, încă de când făceau live-uri tâmpe pe unde-i apuca nevoia de a acționa butonul mobilul. Modul oligofrenic de-a se comporta ar fi trebuit să atragă atenția oricărui om cât de cât serios, cât de cât cu boii acasă. Dacă am fi fost o țară normală, așa cum clamează Plăvanul în sloganul său electoral cu iz porno, celor care au făcut greșeala să-i voteze li s-ar fi făcut rușine și-ar fi ieșit să protesteze împotriva ipochimenilor scăpătați prin Parlament.


Aiurea, la noi a fost pe dos. Nici vorbă să scadă! La Europarlamentare au dat lovitura devenind a treia forță politică a țării. Rețineți așadar: o șleahtă de indivizi cu comportament de Bălăceanca ajung pe locul trei între forțele politice ale țării. E un simptom grav asupra sănătății mentale a populației acestei țări!

De-aceea nu mă miră câtuși de puțin ceea ce se întâmplă. Deputatul Bulai, un fel de Bulă degenerat, scria pe pagina sa de facebook despre Fecioara Maria ca fiind o „mamă purtătoare”. Cu un asemenea limbaj te-ai fi așteptat la un denunț întrucât, dacă mergi pe firul legal atât de drag useriștilor, s-ar putea să constați că întreaga familie era disfuncțională și opera cumva în afara legii. Să-mi fie scuzat limbajul, dar cam asta ai înțelege din elucubrațiile respectivului. Ca să fie treaba treabă, Bulai revine cu precizarea că e catolic practicant. N-am auzit totuși nicio luare de poziție a Bisericii Catolice, altfel extrem de vocală la chestiuni minore. Mă rog, tăcerea asta care asumă ceea ce a spus Bulai o fi în linie cu directivele Papei care, în ajun de Crăciun, ne spunea că trebuie s-o lăsăm mai moale cu evanghelizarea și să învățăm noi religiile celorlalți. Tolerant omul, ce să zic. Fix în linie cu corectitudinile politice progresiste ale lui Bulai.

În mod cât se poate de evident, lui Bulai i-a sărit în ajutor Andrei Caramitru. Exact așa cum v-ați fi așteptat: cu argumente de doi bani, demne de mintea sa pe care-o bănuiesc de o scurtitudine mult mai mare decât a lui tac-su. Ceea ce le-ar putea părea unora imposibil. Dar deja sunt convins că imposibilul de mult a fost scos în afara legii, astfel încât manifestările idioate să se poată exprima plenar și cu cât mai mulți spectatori. Ca să fie treaba treabă, postarea lui Caramitru ăl mic, cu un ton vădit anticreștin, se încheie apoteotic cu un „Doamne ajută” urmat de punct. Ce poate fi mai hazliu decât asta? Iar punctul ăla - care denotă necunoașterea scopului exclamativ al respectivei ziceri - e doar bomboana de pe coliva inteligenței pe care-o tot pune Caramitru junior în postările sale.

Nici nu se uscase bine cerneala virtuală pe postările celor doi comici de pripas că un alt userist, deputatul Emanuel Ungureanu, și-a dat în petec pe același Facebook afirmând, nici mai mult nici mai puțin, că profesorul Beuran a incendiat o femeie aflată pe masa de operație. Parcă-l și vezi pe profesor cu un aruncător de flăcări, zâmbind sadic în timp ce incinera biata femeie aflată în stadiul terminal al unui cancer. O tragedie, un accident regretabil care ar trebui ne cutremure. Se întâmplă asemenea lucruri, nu-s chestiuni „nefăcute”. S-au întâmplat accidente grave și la case mai mari. Îmi vine în minte un accident teribil în care un pacient a fost realmente hăcuit pe masa de operație. Operația era efectuată la Londra, cu echipamente de ultimă generație, care permit chirurgului să facă pașii virtual, pentru ca apoi echipamentul să optimizeze mișcările. În acel caz a fost o combinație între nepregătirea suficientă a chirurgului și echipamentul mult prea complex. Astfel totul s-a finalizat cu o învârtire repetată și în mai multe direcții a bisturiului în interiorul pacientului și cu previzibilul deces al acestuia. N-am auzit grupuri de presiune care să protesteze vehement și nici de vreun parlamentar care să se târâie pe cur în Parlamentul britanic din pricina incidentului. Într-adevăr, s-au făcut investigații laborioase, o perioadă respectivele echipamente au fost oprite și, în final, s-a decis elaborarea unui protocol mult mai strict în ceea ce privește operațiile făcute cu acele „mașini minune”.

Să revenim însă la cazul nostru. Emanuel Ungureanu este vicepreședinte al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților. Printre faptele sale de vitejie se numără extrem de multe plângeri penale făcute la DIICOT împotriva a numeroși profesori din mediul medical. Cu alte cuvinte, atacul face parte din „obiceiul casei”. Problema cu adevărat jenantă este că, numeroasele sale plângeri au fost fără obiect, nefiind confirmate de către procurori. În cazul de față, chestiunea este una îndreptată vădit împotriva profesorului Beuran. Limbajul folosit de bravul userist în postare este unul revanșard și aproape suburban. Însă surpriza vine în urma declarațiilor profesorului Beuran care a afirmat pe un ton tranșant că NU S-A AFLAT ÎN SPITAL la momentul producerii accidentului! Acesta a afirmat că martori îi sunt camerele video montate în spital și care au înregistrat orice mișcare. De asemenea, profesorul a promis că se va adresa instanței și sper din tot sufletul să se țină de cuvânt și să-i solicite o despăgubire piperată întrucât asemenea comportamente suburbane trebuie cumva pedepsite.

Așa cum era de așteptat, smucitului userist i-a sărit în ajutor un alt smucit, regele isterizării în direct, Cristian Tudor Popescu. Într-o postare de-a dreptul halucinantă, CTP îl acuză pe Beuran că „a pătat albul halatului”. Știți cum ajunge la această concluzie? Făcând o analiză gramaticală a declarației lui Beuran în care acesta a utilizat anumite cuvinte într-un sens lax(de exemplu „banii se colecționează la Buget”). Cu toate că e de râsu'-plânsu' pot pune pariu cu oricine că ovinele admiratoare de usereu au preluat din zbor argumentația „doctă” a cetepeului.

Lăsându-l de-o parte pe smucitul de serviciu al presei românești, ar trebui remarcat faptul că Emanuel Ungureanu atacă de pe poziția sa de vicepreședinte al Comisiei de Sănătate întreaga elită a medicinei autohtone. Din câte știu, există numeroase ONG-uri care trag în aceeași direcție. Mai țineți minte lichidarea mediatică și juridică a doctorului Burnei? Se înscrie în același plan de distrugere a medicinei autohtone. La fel cum lichidarea mediatică a lui Raed Arafat servește de minune intereselor de privatizare a unei hălci importante a serviciului de urgență. În mod normal, asemenea acțiuni ar trebui investigate cu celeritate de procuratură. Dar cine să le investigheze? Dulăii puși de statul paralel să distrugă orice urmă de inițiativă românească?

Aveți două exemple de userism galopant care, în mod normal, ar trebui să ne stârnească zâmbete. Însă noi nu trăim o realitate normală, în care astfel de excentricități ar fi tratate cu un haz general, ci una anormală, în care circul acesta generează scor electoral. În ciuda idioțeniei, a argumentelor superflue - în fapt de-a dreptul oligofrene - asemenea elemente creează „fani”. Ce poți face în fața avalanșei de irațional? Ceea ce nu înțeleg este însă un lucru de-a dreptul banal: cum se face că miile de pacienți salvați de doctorul Burnei sau de doctorul Beuran n-au un minim bun simț să iasă, în spirit de solidaritate, în apărarea acestor oameni care acum sunt efectiv lăsați să înfrunte singuri hidra unui sistem avid după bani câștigați facil?

Cum de există atâta ignoranță în societatea noastră? Cum de vă lăsați, oameni buni, călcați în picioare, terfeliți, trântiți în noroi și aruncați la gunoi? Cum de nu aveți un minim bun simț, o minimă solidaritate atunci când vedeți cum oameni nevinovați sunt executați la vedere? Vi se pare normal ca doctorul Burnei să încaseze trei ani de pușcărie, fie și cu suspendare? Vă reamintesc că întreaga investigație a pornit de la „experimente efectuate pe copii”, iar condamnarea s-a făcut pentru „dare de mită”. Nu vă sună ceva strâmb în toată această tărășenie?

Ați asistat „neputincioși” la distrugerea țării și acum afișați aceeași „neputință” când vine vorba de distrugerea celor care se îndeletniceau cu salvarea voastră. Se va termina și cu ăștia și v-o spun clar: următorii pe listă veți voi! Da, voi, cu nume și prenume, pe persoană fizică! Asta e pedeapsa care li se pregătește celor care, de prea mult timp se raportează la realitate fix ca găina la tăiere. Găina într-adevăr, nu poate face nimic, însă experiența unor țări din jur ne arată limpede că poți să-ți iei destinul în propriile mâini. Chiar și-atunci când TOȚI reprezentanții tăi sunt trădători ordinari!

9 comentarii:

  1. o sa il punem pe protestatarul de profesie ceausescu...chirurg sef....si pe angie asistenta sefa....o sa trateze poporul de derbedeii de la psd....de coruptie si de toate...amin.

    RăspundețiȘtergere
  2. USR-ul este un partid alcatuit in mod dominant din elemente externe, care reprezinta doar interesele ansamblurilor oligarhice, ale multinationalelor, ale guvernelor si bancilor straine.Toti acestia sunt preocupati doar de castigul total si cat mai rapid dintr-un pasalac precum Romania, nu actioneaza in interes national, ca de altfel toate partidele de pe scena politicii romanesti. Indivizii scapati in Parlament sunt votati de romanii din afara tarii, considerati mai "democratici" decat "prostimea" de acasa. Pe scurt, USR-ul este o grupare de caricaturi organizate in vederea realizarii unor parghii politice straine tarii.
    Cat priveste lipsa spiritului de solidaritate a pacientilor salvati de doctorii amintiti, dar si a romanilor in general, aici raspunsul tine de mentalitatea individualista, de telurile care au devenit din ce in ce mai personale, de dupa '89 incoace de cand s-a instalat mult-trambitata democracy. Multi se simt multumiti si impliniti daca au ce sa manance si-un acoperis deasupra crestetului, in timp ce institutii precum natiunea, biserica, familia (nu ma refer aici doar la uniunea aceea liber consimtita intre 2 indivizi) isi pierd total sau partial insemnatatea. Democratia tocmai pe acestea se bazeaza, pe centralizarea intereselor individuale si pe consumul material imediat. Cata vreme acestea se muleaza pe dorintele romanilor, inseamna ca se modeleaza si pe telurile politicului din superbul nostru pasalac. Concluzia? Chiar daca sunt umiliti, desconsiderati si aruncati la gunoi mioriticilor le place senzatia! Conditia este sa li se ofere posibilitatea pregatirii gratarului cu mici la coltul blocului si imbuibarii cu bere la pet. Ragaiala de dupa, le aminteste ca traiesc intr-o tara democrata, ca au libertatea de-a injura si-a calca in picioare pe oricine, ca au televiziune fara intrerupere cu mult reality show si indoctrinare pe banda. Toate acestea conteaza mult mai mult comparativ cu munca, devotamentul, talentul si stradania unor asi intr-ale medicinii! Nu-i veti vedea pe romani in strada niciodata! Cei care au invatat sa fie folositori neamului, care au simtit placerea sa fie binefacatori pentru multi si-au purtat cerul pe pieptul lor (vorba lui Gh. Asachi) au apus de mult! Imposibilul locuieste in visurile slabanogilor, zicea cineva. Asta am devenit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu indeplinim, de-o lunga perioada de timp, nici o conditie pt a fi o tara normala! Bazele catastrofei actuale au fost puse in perioada 50-70. Prin 75 era clar c-am pierdut partida. Restul a fost ca la sah cind pierzi piesele importante si nu mai poti face nimic altceva, cu exceptia aminarii sfirsitului, prin citeva mutari in plus. In concluzie, nu ma surprinde faptul ca ne-am scufundat intr-o multitudine de nenorociri! In 89 am stat sa observ asa numita revolutie, pe care o asteptam si am lungit-o, motivat de anuntul unor demonstratii, pina in 28 Ianuarie. A doua zi, dupa ce-am vazut oameni si scene care mi-au reamintit de “Misterele Parisului”, mi-am luat bilet de tren, doar dus, deoarece am inteles ca nu exista nici o speranta. Tot raul pe care l-am intuit a devenit realitate si chiar mai mult decit atit, prin amplorea acestuia! De exemplu, nu mi-am imaginat ca romanii vor atinge un asemenea nivel de prostie incit sa se buluceasca sa-si puna stapini sasi, unguri si alti minoritari, n-am crezut ca vor dobindi perfectiunea in materie de slugarnicie si lipsa a demnitatii, fata de orice strain, ca vor ajunge in situatia ca din 8 partide politice doar unul sa fie condus de un roman, care va fi bagat la inchisoare prin abuzuri si inscenari mizerabile, cu marele aport al unei populatii incapabile sa invete ceva din trecutul istoric al propiei tari, sau ca vor deveni mexicanii continentului, la un nivel care depaseste, cu mult, orice imaginatie.
    Este f greu de acceptat incapacitatea lor de-a vedea ca tara se afla in mina unei gasti transilvanene care, de mult timp, nu face altceva decit sa distruga statul roman, in timp ce deturneaza toti banii spre teritoriul de provenienta! Faptul ca Bucurestiul, care contribuie la PIB cu 25% primeste inapoi sub 1%, spune totul despre ce se intimpla in tara si intentiile gastii tradatoare, dar si despre “calitatea” milioanelor de flotanti adusi in oras de Ceausescu, un individ care n-a stiut de capul lui, dus cu presul incotro s-a dorit. Populatia, dincolo de-a distruge si batjocori tot ce este romanesc, nu face nimic altceva! Am observat ca la demonstratii importante, pt tara si natie, au fost prezenti intre zero si citiva zeci de oameni. Initial am apreciat romanii ca fiind o mica minoritate, ceva intre 1-3%, dar, tinind cont de evenimentele care s-au desfasurat in ultimul an, cred ca acele procente sint mult exagerate. Din ce observ astazi, nu stiu daca sintem atitia cit sa umplem un stadion! In ultimii 30 de ani am intilnit doar patrioti vestici vorbitori de lb romana. Am ajuns, din nou, intr-o situatie asemanatoare cu cea din 1812, iar acest lucru nu constituie o surpriza!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Am observat ca la demonstratii importante, pt tara si natie, au fost prezenti intre zero si citiva zeci de oameni."

      ...Se pare ca tu nu ai invatat nimic din istorie si din prezent, chiar nu ai nici un habar cum functioneaza "demonstratiile"...si asta dupa 30 de ani de "antrenament"
      UAU!!!....:)))

      Ștergere
    2. Adica vrei sa-mi spui ca te-ai aranjat cu rolul de soarece de laborator si asta este?! Da, recunosc ca este o chestie f inteligenta si demna pt mintea pe care o cari cu tine, fara efort, dupa cum se poate vedea!
      Altfel, sa crezi tu ca-mi poti spune ce si cum este invatamintul vestului! Orice altceva este numai in imaginatia ta, deoarece in realitate, din tine, nu pot iesi la iveala decit prostii de 3 rinduri, afirmatii goale si care nu te ridica, asa cum ti-ai inchipuit. In ceea ce priveste istoria inteleasa si prezentul pe care-l percepeti, cam 90% din populatia tarii, tin sa-ti comunic ca ma multumeste in cel mai inalt grad cu putinta, deoarece va incasati plata meritata, ceea ce se intimpla de exact 30 de ani si va continua!

      Ștergere
  4. Mai adaug ca, daca stapinii iti trimit un vicerege care cunoaste limba localnicilor, trebuie sa te astepti la nenorociri extreme! Chestia este noua doar pt romani, care nu pot renunta la prostiile lor cu vestul luminos! Ii inteleg ca le este greu, deoarece asta este tot ceea ce stiu!
    Cramitru este albanez, din familie de musulmani. Ce pretentii poti avea de la el?! Se crede destept pt c-a facut ceva studii prin vest, dar, saracul, nu are de unde sa stie ce reprezinta invatamintul vestului si la ce anume foloseste! In trecut ti-am dat likuri despre tot sistemul lor, cu Tavistock cu tot! Individul este un tip standard, asa cum sint multe alte milioane trecute prin fabrica de reeducare, dresaj si indobitocire numita invatamint. Romanii care au beneficiat de asa ceva sint tare mindri de "realizarili" lor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @"Se crede destept pt c-a facut ceva studii prin vest, dar, saracul, nu are de unde sa stie ce reprezinta invatamintul vestului si la ce anume foloseste!..."

      EL chiar este destept(deoarece este mult mai informat ca tine si ca majoritatea) si NU ESTE SARAC. hahaha, mai bine l-ai intreba cine i-a fost coleg de banca( sa vezi ce de celebritati...)... si in general colegi de clasa... la acele "studii" in vest...
      Este deosebit de amuzant ce reactii da dezinformarea in oameni....cine va citeste se strica de ris.

      Ștergere
    2. Ca orice fudul, iti inchipui ca tu stii mai bine, dar toti astia sint incredibil de saraci, pt ca nu stiu sub tutela cui anume se afla si nici nu pot priceape modul respectivilor de-a rezolva probleme, in timp, lucru deasemenea necunoscut celor ca tine, mai neputinciosi. O sa le vezi pe toate astea, asta daca n-ai citit prin anumite carti, dar, dupa cum se vede, n-ai facut acest lucru! Cu ce stie Caramitru si cei ca tine se poate ride la infinit! Daca n-ar fi fost asa, n-am fi ajuns de risul tuturor, ca tara si natie.
      Celebritati? Ridem mult!
      Astia sint toti, chiar daca nu provin dintre astia ci din anumite familii!
      https://www.activenews.ro/cultura-film/Gazda-Globurilor-de-Aur-a-dat-de-pamant-cu-actorii-care-se-folosesc-de-notorietate-pentru-a-promova-o-agenda-politica-Nu-esti-in-pozitia-sa-dai-lectii-oamenilor-despre-nimic.-Nu-stii-nimic-despre-lumea-reala.-159540

      Ștergere
    3. Ce ne spune Caramitru despre el?

      https://www.activenews.ro/cultura-film/Joker-sunteti-chiar-voi-158354

      https://www.activenews.ro/stiri-politic/Andrei-Caramitru-injuratura-publica-despre-sfanta-impartasanie-chiar-in-Saptamana-Mare-155644?fbclid=IwAR0frflfWNvhwLQxN-L_DVNxAonJkeiSv6xjXcOWzD_zMPXBBC6sQpEFiYM

      https://www.activenews.ro/stiri-politic/Andrei-Caramitru-injuratura-publica-despre-sfanta-impartasanie-chiar-in-Saptamana-Mare-155644?fbclid=IwAR0frflfWNvhwLQxN-L_DVNxAonJkeiSv6xjXcOWzD_zMPXBBC6sQpEFiYM

      https://www.activenews.ro/stiri-politic/Calamitru-Jr.-ameninta-cu-un-atac-BRUTAL.-Pe-vechea-reteta-neobolsevica-158033?fbclid=IwAR1wJJWyUE3zu-SEHwodInQBt5LZfwz2pCI0HYoZM77h9EyTUVyFXHZVzBA

      https://www.activenews.ro/stiri/Atentie-la-PLUSR-Caramitru-Jr.-neobolsevismul-revine-157453

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)