duminică, 12 decembrie 2021

Ce se întâmplă în Ucraina?


N-am vorbit despre ceea ce se întâmplă la est de noi, iar vidul informațional - constând într-o propagandă deșănțată - este atât de mare încât oamenii n-au habar despre ce este vorba. De aceea este necesar ca treburile să fie puse într-un context logic pentru a putea înțelege cum stăm și, mai ales, cum va arăta lumea în scurt timp.

Pentru început vă voi spune că Volodimir Zelenski, actualul președinte al Ucrainei, acționează sub steag fals. El are un rol strict de păpușat, decupat din serialul în care a jucat. Ucrainienii ar fi trebuit să înțeleagă că alegându-l pe unul ca el nu fac altceva decât să-și pună o grenadă sub fund, grenadă al cărei cui e controlat de Zelenski. Task-ul său nu este, sub nicio formă, acela de a crea o țară puternică ci, din contră, de a o distruge și a o transforma în ceea ce fusese programat cu mai bine de o sută de ani în urmă. 

Să vedem care sunt actorii jocului. În primul rând Rusia, care știe despre ce este vorba. Rusia își joacă impecabil rolul, însă e conștientă că se află într-un moment istoric. Rusia, tradițional, are obsesia cetății asediate. De aceea, ca orice cetate, pentru a fi sigură de propria securitate, are nevoie de zone buffer- care să se constituie în linii roșii de demarcație - și de căi de aprovizionare. Obsesia Stalingradului este și va fi prezentă în sufletul rusesc. 

Schimbarea de regim de la Kiev(cea inițială, făcută prin „revoluția colorată”) a reprezentat pentru ruși o linie roșie. Însă nu a fost atât de neașteptată pe cât vă imaginați. De fapt, s-a trecut la un nou proiect despre care Rusia știa, dar pe care îl supervizează cu atenție pentru a nu-i fi afectate interesele. Vă voi spune că preluarea Crimeei a fost negociată înainte de lovitura de stat de acolo. Teatrul s-a jucat destul de bine, dar există o singură observație: rușii au acționat mai devreme decât negociaseră pentru a se asigura că treburile nu sunt scăpate de sub control.

Să trecem la ceilalți participanți. SUA este, de departe, celălalt gigant în discuție. Interesul SUA ține de punerea în practică a proiectului de acum 100 de ani. Condițiile actuale permit o asemenea construcție geopolitică astfel încât SUA le-a propus-o rușilor care, surpriză!, au acceptat-o. 

Cine mai e implicat? Păi mai sunt idioții utili: România și Polonia, cei care fac figurație și care se pot arde teribil din acest joc. Și-ar mai fi Ungaria, cea care face o echilibristică extrem de interesantă între cei doi giganți. România, ca și Polonia și Ungaria, au de recuperat teritorii de la Ucraina și, culmea, în loc să-și vadă interesul, susțin Ucraina într-o construcție absolut irațională păstorită de SUA. Și nu doar că susțin Ucraina, dar mai fac și investiții absolut aberante în echipamente militare ieșite din uz, justificând achiziția cu „agresiunea rusă”. Asta însă ține de un tribut pe care sclavii păpușați și-l asumă. Și, mai mult, reprezintă un bilet dus către SUA pentru toți trădătorii care, dacă treburile se împut, vor părăsi corabia precum șobolanii. Trebuie să înțelegeți că tot ceea ce se plătește - la modul aberant - nu-i nimic altceva decât un certificat de asigurare al trădătorilor din interiorul țării!

Mai e cineva în ecuație? Desigur, mai e subiectul, adică Ucraina. Ce e Ucraina? E o construcție fără niciun sens, crescută peste măsură de un context geopolitic favorabil. Ea însă nu a fost crescută chiar fără sens, ci pentru a se putea da la o parte atunci când interesele „superioare” o vor impune.

Să revenim acum în prezent. Putin a masat 90 000 de soldați la granița cu Ucraina. Peste tot vi se spune că e un gest gratuit al Moscovei. Nu-i adevărat! Rușii nu se mișcă precum berbecii, ci în urma unei provocări. Care-i acea provocare? Ceea ce a făcut președintele-pațachină al Ucrainei: cică pași concreți pentru reintegrarea Crimeei, dublați de agresiuni și intimidări în estul Ucrainei. Ca să înțelegeți situația, estul țării e un „no man's land”, care aparține doar formal Ucrainei. Format într-o proporție extrem de mare din ruși, estul este o zonă oarecum intangibilă pentru puterea de la Kiev. Amenințând estul Ucrainei e ca și cum i-ai declara război direct lui Putin. Toată lumea știe asta, inclusiv președintele-păcălici de la Kiev. Și-atunci de ce a făcut-o? Să mai spunem că tot sudul Ucrainei e plin de manifestații împotriva Kievului și pro-Moscova? Asta nu v-a spus-o nimeni. Las că v-o spun eu ca să înțelegeți contextul. Și mai e ceva.

Păcăliciului i s-a ordonat să treacă la provocări deoarece se intră într-o fază superioară a proiectului. Care-i aceea? Stați ușurel și veți înțelege. Practic, întreaga „operațiune Ucraina” a fost dezvoltată în serialul în care papagalul a fost actorul principal. Totul se va întâmpla exact ca în „Sluga poporului”, cu excepția finalului deoarece în final țara care va rezulta nu va fi Ucraina. Iar aceasta se va constitui într-o lecție usturătoare pentru populația care are tentații accentuate de extremă dreaptă. De aceea și lecția primită va fi una dură. Extrem de dură!

Așadar avem trupele rusești masate la graniță și o reacție puternică a „forțelor internaționale”. Cât de mult sunt afectați rușii s-a văzut din atitudinea lui Lavrov. Mai avea puțin și-l pufnea râsul. Pentru spectacol a fost și o videoconferință Putin-Biden. Ați citit probabil multe bălării despre ce s-a discutat acolo, dar nimeni n-a punctat esențialul: Biden i-a dat asigurări lui Putin că, în cazul unui conflict, SUA nu va interveni direct! Așa-i că nu v-a spus nimeni asta? De altfel, aceasta este etapa următoare a proiectului K: războiul ruso-ucrainean. Mai țineți minte ce spuneam despre Rusia și complexul cetății asediate? Ei bine, estul reprezintă zona buffer și sudul - sau drumul către Crimeea - o parte a căilor de aprovizionare. Cu alte cuvinte, Rusiei urmează să i se dea asigurări de securitate sub forma zonelor rusofone din est, precum și teritorii din sud. Toate acestea, în ciuda faptului că ei vor fi „agresorii”, „dușmanii”, „tiranii” s.a.m.d. Mă întreb însă sincer ce tiranie e aia pe care oamenii din teritoriile respective și-o doresc din tot sufletul?

Există însă o chichiță. În ciuda faptului că acele provincii vor fi, în esență, entități cvasi-rusești, ele vor continua să fie - din punct de vedere al dreptului internațional - entități independente. Așadar, nu vor intra în componența Rusiei, dar vor fi controlate de aceasta. Ce se va întâmpla însă în restul teritoriului? Ați ghicit, exact ca în „Sluga poporului”, țara se va împărți în mai multe republici de sine stătătoare. Estul Niprului va fi dominat de construcțiile rusești și de „culoarul Crimeea”, în timp ce centrul și vestul țării se vor despărți în cel puțin două entități. Acesta e momentul de care vrea să profite Ungaria, care așteaptă nerăbdătoare să-și anexeze ceva teritorii. Și tot în acest moment ar trebui să ne preocupăm și noi să ne reluăm teritoriile ocupate. Însă, cu trădătorul la putere și trădătorii de pe fiecare palier executiv, nu-i de mirare dacă nu ne vom trezi fără nimic din toată afacerea asta.

Și totuși, ce joc face Zelensky? Dacă ar fi să pornesc de la ceva, aș începe cu o zicere foarte plastică a domnului Severin, anume că „Biden a promis că va sprijini Ucraina până la ultimul ucrainian”. Deci ce face Zelensky? Își trimite propriul popor în luptă. Are vreun sens? Bineînțeles că nu, dacă judeci logic. Trebuie să fii tâmpit să crezi că te poți opune mașinii de război rusești. Dar, ca orice război, și acesta e menit „să-i mai rărească”. Iar pentru actuala confruntare se va folosi o strategie folosită la noi în Al Doilea Război Mondial. Mai țineți minte ce le-a făcut Antonescu legionarilor de care dorea să scape? I-a trimis în linia întâi în lupta cu rușii,aproape complet neechipați. Ei erau orbiți că luptă pentru țară, dar de fapt își semnaseră condamnarea la moarte. 

Cam asta e strategia lui Zelensky pentru lupta care urmează. Elementele cele mai radicalizate de dreapta sunt recrutate pentru „lupta istorică” împotriva rușilor. Ei vor fi carnea de tun necesară, de care oricum se dorește să se scape. Așadar, armata rusă, dincolo de preluarea teritoriilor care i se cuvin, ar mai avea și rolul „sanitar” pentru elementele radicale din Ucraina. 

După confruntare, Ucraina poate fi spartă, exact ca-n serialul în care a jucat papagalul. Populația va accepta cu gândul că, la un moment-dat, se va produce miracolul. Cel mai probabil Zelensky - sau succesorul său - vor conduce fundația a ceea ce va deveni Republica K. Va fi un succes absolut deoarece acolo se vor clama toate aberațiile prezentului: corectitudinea politică absolută, lupta anticorupție, politica verde s.a.m.d. Succesul însă va fi dat de finanțarea „pe la spate”. Se vor băga sume imense, timp în care în acea republică se va schimba „natural” structura etnică prin încurajarea repatrierilor și a anumitor migrații „naturale”. Treptat, pe măsură ce Republica K se va ridica, diferența dintre nivelul său de trai și cel al vecinilor va fi imens. De aceea, unele republici - cel mai probabil eșuate la acel moment - vor dori să fie asimilate. Doar că asimilarea se va face condiționat de acceptarea fără crâcneală a condițiilor impuse, condiții care vor șterge orice naționalism și vor permite modificări ale structurii etnice. Astfel, „integrarea” se va produce treptat și controlat, astfel încât situația să nu fie scăpată de sub control. Și uite-așa, proiectul de acum un secol va ieși la lumină, statutând o nouă realitate. O realitate despre care vom vorbi ceva mai târziu. Pe moment priviți spectacolul. Și rugați-vă să nu fim iar în situația de a juca în linia întâi, ca actori în toată această mizerie!

27 de comentarii:

  1. Corect, Republica K este kazari, sper sa reușească acolo, ca a doua varianta e la noi, La ultimi recensământ, parca 2012 spunea cineva ca pe teritoriul României apar 1milion și vreo250 de mii de cetățeni în dreptul cărora nu este trecut aparține ta la nici o etnie. Cine sunt misterioși cetățeni, cum sau aciuat și cu acordul cui?

    RăspundețiȘtergere
  2. O analiză corectă a situației actuale. Stimă.

    RăspundețiȘtergere
  3. În zilele noastre,numai prostii mai luptã în niste rãzboaie care,la fel ca îmtotdeauna,sunt create artificial,fãrã motive reale;numai tåmpitii intrã în niste rãzboaie create de pãpusari,rãzboaie care nu sunt ale poporului;numai oamenii instabili pshihic pot ucide semeni de ai lor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Proiectul de acum 100 de ani avea 2 locatii: Moldova sau Ucraina ! ( sau de ce nu amandoua la pachet)

    RăspundețiȘtergere
  5. Intereesant,ceva surse despre "proiectul de acum un secol",pe unde gasim de citit?

    RăspundețiȘtergere
  6. Si cam cand o sa se intample lucrul asta! Adica interventia rusilor in Ucraina! Ianuarie, Februarie 2022..... sau mai avem de asteptat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai aveti de astept. Stai sa se implineasca celelalte prorociri facute din 2015 si pana acum. Cred ca prin 2280 se va implini prima prorocire facuta in 2015. Pentru astea de acum va trebui sa astepti cam pana in 2480-2500, estimez eu. Inarmati-va cu rabdare.

      Ștergere
    2. Apreciez sarcasmul dv. Dar chiar nu ma refeream la prorociri! Intrebarea era pt. dl. Diaconu!

      Ștergere
  7. Mă bucur că ai abordat-în sfârșit- cartoful cel mai fierbinte în acest moment de pe masa Ioropei.
    Țara ucrilor se va sparge în bucăți-au spus-o de mult surse necontrolate de vreun gubiern...
    Pentru noi, să fim înțelepți ca în martie-noembrie 1918...Cum spuneai ,cu trădători la cârma României, mai greu se poate înfăptui reîntegirea României- sfâșiată în negrul an 1940; dar nimic e imposibil pentru *organizatorul* momentului 1918, adică Dumnezeu.
    Trădătorii Țării sunt muritori și ei, așa că sunt dispensabili oricând voiește MC.
    Cât privește evenimentele din ucria, se vor desfășura într-un blitzkrieg, care îi va duce pe ruși pe drumul Contantinopolului în mai puțin de două luni...trecând prin Dobrogea. A fost dintotdeauna cel mai scurt și mai facil drum pentru trupele rusești către ceea ce urmăresc de trei secole.
    Aceleași surse neguvernamentale de care aminteam la începutul comment ului de față spun că vor atinge obiectivul și chiar îl vor depăși; salutând mai apoi Orașul Păcii de la o oarecare distanță.
    Dar așa cum Hitler și-a împărțit în două forțele de atac spre Rusia, așa vor lupta și rușii- însă cu succes- cu Vestul ioropean și cu Turcia. Irlenmayer neamțul le-a spus-o de fo* 70 de ani.
    Abia pumnalul în spatele rușilor pe care amerlocii și gălbejiții îl vor înfige prin Siberia îi va aduce cu coada între picioare în ce va mai rămâne din Rusia atunci.
    Vremuri interesante, vorba gălbejiților !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De vreme ce China se considera stat arctic , e clar ca are planuri 'marete'.Nu stiu daca Ivan ajunge sa faca plaja la Varna sau bea cite o cafeluta pe linga Istanbul , dar stiu ca asa cum stau lucrurile acuma nu stau bine. Adica 'gravitational' vorbind se vor misca la un moment dat.
      Iarasi pe surse va pot spune , ca vremea cind Rusia isi va lua niste suturi vine. Putin credibil , stiu , dar sint unii care chiar au facut planul asta si sint de acord sa-l puna in aplicare.

      Ștergere
    2. Până la înfrângerea lor, rușii vor pune cu botul pe labe Turcia și Germania; se va juca iar kazaciokul in Berlin și - în premieră- la Istanbul.
      Pentru a treia oară in două secole, ursul siberian va elibera Europa de tirania Vestului.
      Remarcabil este faptul că fiecare dintre cele trei invazii rusești asupra Europei ( 1814-1945-2022) a fost/va fi pentru o perioadă de timp mai scurtă sau mai lungă; pentru a restraura o ordine în care Rusia să obțină securizarea graniței de Vest- obiectivul lor politic permanent în relația cu Europa.
      Nu au pretins ca ordinea respectivă să fie eternă(*Reich ul milenar8 al lui Adolf); s-au retras după ani din teritoriile cucerite prin război. Ultima retragere a fost din Baltice și Ucria, după seria de promisiuni mincinoase că Nordul/Vestul nu-i va amenința prin extindere.

      Ștergere
  8. Proiectul de acum 100 ani? Americanii ăștia cu mesianismul lor oligofren.

    RăspundețiȘtergere
  9. Rusii isi vor lua tara inapoi, iar romanii "placuta suedeza" bine meritata.
    Romania nu este guvernata/administrata, ce sa faca cu alte teritorii?
    Sa fim realisti si sa ne multumim cu cadoul primit din 1918.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, dar sa nu uitam ca rusii si ucrainienii ne sunt inamici pana in momentul in care o sa ne recuperam Basarabia, Bucovina de Nord, Bugeacul si Insula Serpilor.
    Orice loveste in ei si in intersele lor este binevenit.
    Bineinteles ca trebuie sa fim inteligenti si sa incercam sa obtinem maximum din tensiunile ruso-ucrainiene, dar cu asemenea conducere nu o sa se intample niciodata...din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu stiu de ce plan de acu 100 de ani ar fi vorba dar ce este clar este ca Ucrainu este principala sursa de grane pentru orientul mijlociu la pret bun si pasul de trecere a resurselor energetice rusesti, impreuna cu marea cea negra, iar daca va fi razboi si va fi cat de curand, toate acestea se vor bloca.Se stie , are un rol intr-o logica strategica mult mai ampla. Romanache se vor baga ca sunt slugi si ca orice sluga or s-o ia. Caderea in dezastru se va produce numai dupa ce va pleca si ultimul reprezentant al neamului ales din scumpa noastra patrie, iar SRy si MAe nu vor mai fi conduse de patriotii romani ca Gldstein si Vig, ca ezemplu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Răspunsuri
    1. Eu vin cu onomatopeele si culoarea locală: vjjjjjj...vjjjjjj...
      Iar ecoul: jjjjjjj....jjjjj

      Ștergere
  13. O harta utila sa stie lumea ca Ukraina s-a facut din daruri si capturi.
    https://russianuniverse.files.wordpress.com/2014/06/territories-annexed-to-ukraine.jpg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Harta e gresita: Bugeacul nu fost de Lenin Ucrainei, ca nu avea cum sa dea ceva ce nu avea in 1922.
      Vad ca si partea de vest la fel e gresita: vezi cum arata Polonia in 1930.

      danT

      Ștergere
  14. Preluată de pe pagina de feisbuc a Părintelui Ioan Usca:
    10 decembrie la 12:17 ·
    La granița de nord începuse războiul. Românii săriră în ajutorul fraților ucraineni. Îi atacară pe bolșevici pe flancuri: Lucian Mândruță pe cel stâng, Radu Tudor, pe dreptul.
    Noi, inapții, priveam la televizor și-i încurajam în răstimpuri:
    - Nu vă lăsați, băieți, arătați-le voi ce știți!

    RăspundețiȘtergere
  15. Este de la sine înțeles că nimeni nu se apucă de război dacă nu se stabilește deznodământul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deznodământul nu cred ca poate fi stabilit de oameni.
      Cel mult niște obiective!

      Ștergere
  16. Respublica k, presupunea Galitia si Moldova toata pana la Carpati (vedeti si noul templu de la Sighet), asta presupune disparitia Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
  17. suna mai bine republika K punct a
    bis

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)