miercuri, 8 decembrie 2021

O întâmplare la mall


Știu, noi suntem ciumați. Cică a relaxat Arahat restricțiile și ăștia nevaccinați ca noi ar avea voie în mall dacă-și fac test. Vă spun sincer, n-am avut habar că dacă nu ești vaccinat n-ai voie în mall. Adică în cazul în care ai test negativ. N-am știut! Eu ca eu, că nu-s deloc fan mall, dar bunul meu prieten tovarășul Costel - probabil cel mai antivaccinist personaj de pe mapamond - cu siguranță nu știa nici el, cu toate că își face veacul prin zonele alea. Mă rog, face ceva business pe-acolo, că cică se câștigă bine de pe spatele proș tefeleilor. Dar el își făcea teste ca să meargă la mall. Și nici ăia de-acolo - care-i citeau cu cerbicie ceferticatul - clar nu știau chestia asta. Așadar, tovarășul Costel, sunteți cam la mâna mea! V-aș putea da la cremenal pentru zădărnicirea boalelor. 

Dată fiind chestia asta mi-am amintic că am avut și eu o experiență cu mall-ul. Nu acum, că n-am voie. Sunt ciumat! Ehei, am ezitat să v-o spun, dar vreau să fiu sincer. Așa că luați loc și cetiți ceea ce urmează.

Mă trezesc într-o sâmbătă ca orice sâmbătă. Plănuiam să merg pe la țară pentru niște lucrări. Știți cum e, ca să faci lucrări ai nevoie de prieteni, iar pe prieteni îi atragi cu fructele lichide pământului: mai un vin, mai o țuiculiță, mai un grătărel și uite-așa, îmbinăm utilul cu plăcutul.  Doar că în acea zi, la micul dejun, dinspre partea mai sensibilă a familiei primesc o solicitare ciudată: „Azi aș vrea să mergem și noi prin mall-uri”. M-am uitat strâmb încercând să-mi amintesc dacă ultima dată călcasem printr-un mall în urmă cu doi sau cu trei ani. Efectiv nu mai țineam minte! Pun cu voce tare în discuție dilema mea,  încercând să înțeleg de ce în acel moment trebuia să bănănăim toate mall-urile. „Cum, n-ai auzit? De luni n-o să mai avem voie acolo și ne mai trebuie o groază de chestii!”. OK - încercam eu să explic - n-o să mai avem voie, dar când aveam voie oricum nu mergeam pe-acolo. Astfel încât acum, din punct de vedere practic nu ni se pune nicio restricție! 

Vă imaginați, n-ai cum explica logic o chestiune precum aceasta. Tentația fructului oprit. Ni se trage de prea mult timp, e prea întipărită în codul nostru genetic. Așa că, iată-mă bântuind mall-urile. E un fel de-a spune. Mai precis, iată-mă așteptând pașnic să se termine nebunia. Mai o cafea, mai un ceai, mai o carte. Dar la un moment-dat m-am gândit să-mi iau o geacă, mai de vreme rece. E mai bine s-o iei de-a gata, mi-am zis. Și uite-așa m-am băgat în magazinul cu pricina încercând să-mi găsesc ceva pentru vremuri mai reci. Numai rahaturi: culori sterpe și combinate anapoda de croitori nebuni, unele prea subțiri, altele exagerat de groase. Unde să te uiți? De plictiseală am început să caut, iar până la urmă am găsit una. Era decentă, îmi stătea destul de bine și părea bine structurată. Mă așez la coadă așteptând să-mi vină rândul. La ditai magazinul întins pe X etaje, boii ăia aveau fix trei case, dintre care una era închisă. Marfă! Nu știu de ce, în timp ce mă cruceam văzând peticele second hand pe care oamenii și le cumpărau plătindu-le „de noi”, îmi trece prin cap să văd ce compoziție are geaca. Știți, e folmotocul ăla de etichete. Ei bine, înțepenesc când citesc ceva de genul că producătorii sunt mândri că au făcut o geacă din 100% poliester reciclat! Mă uit cu scârbă și cu uimire: adică pe un căcat practic second hand, făcut 100% din plastic trebuia să decartez vreo 600 EUR?? Bă, voi sunteți nebuni? Păi am ajuns să mă îmbrac de la vulcanizare???

Am ieșit de frică din magazinul ăla. Cine știe, mă gândeam, că poate că au pe vreunul care te pândește și dacă te vede că n-ai luat nimic te pune să cumperi ceva cu forța. Altfel nu înțeleg care-i sensul. Doamne, multă nebunie pe lumea asta! Așadar, pentru niște căcaturi făcute din plastic se înghesuiau tefeleii ca la fântâna cu leac! Mare ți-e grădina, Doamne!

După o perioadă de timp, undeva pe holurile lucitoare ale mall-ului, la insistențele exagerate ale părții brutale,  s-a reunificat famelia. „Ce mai freamăt, ce mai zbucium!” - vorba poetului. „Nu ți-ai luat nimic?” - îmi spuse uitându-se lung la mine. „Nici eu, au doar prostii pe-aici! Abia am reușit să aleg două-trei chestii”. Mă rog, nu vă lăsați înșelați de aparențe. Când am ajuns în mașină era cât pe-aci să nu mai încăpem acolo din cauza ălora „două-trei chestii”.

Nu înțelegeam de ce unii simt nevoia să-și cumpere cabine de TIR în loc de mașini. Probabil asta e explicația: să încapă ălea „două-trei chestii”. Mă rog, nu acolo era esența. Pe mine mă neliniștește o chestie: dacă Arahat se hotărăște să facă pasul și să dea acces liber la mall pentru ca după să-și ia vorba înapoi? N-am chef de-o altă experiență similară, așa că, băi Arhat, am o propunere pentru tine: pune-le, bă și taxă! Stai liniștit că tot vor merge acolo! Și ca să fiu și eu liniștit, pune-le bă și crotali! Fix modelul de la oi. Și nu le pune gratis, ci pe bani. Stai liniștit, vor plăti!

17 comentarii:

 1. 😄 Mulțumesc, mi-a lipsit stilul ăsta. Pe un' te uiți, or'ce citești, numai furtuni și nori negri ți se'ndeasă deasupra bietului creieraș...
  Nu că ar fi vremuri pt comicării, dar nici să mori de inimă rea nu-i sănătos! 😉

  (Iar sfatul pt ahreab din final - face toți banii!)

  RăspundețiȘtergere
 2. Cu tristețe vă transmit felicitările grupului Anonymous, ceea ce ar fi trebuit să fie un motiv de bucurie și de mândrie devine anunțul unui bilanț trist, în care am asistat la căderea multor semeni, prieteni și rude...
  " ❇️Amintiți-vă că, dacă sunteți încă neînțepați, ați supraviețuit celei mai mari operatiuni psihologice, din istoria omenirii !!
  ❇️Au elaborat un plan malefic timp de zeci de ani.
  Vă dați seama cât timp, resurse și efort au depus în asta ?
  ❇️Au studiat toate modalitățile posibile de a-ți înrobi mintea și de a te face să te înțepi..
  ❇️Au încercat să te demoralizeze, corupând societatea din toate colțurile posibile..
  ❇️Au încercat să-ți compromita și să-ți desensibilizeze mintea cu desfrâul si cu stiri alarmante..
  ❇️Au încercat să te ademenească cu bani, cadouri și recompense..
  ❇️Au încercat să te încurce și să te facă să te îndoiești de propria ta realitate și identitate..
  ❇️Au încercat să te facă să calci pe propriile tale principii, valori și etică..
  ❇️Chiar i-au întors pe cei apropiați împotriva ta. Aproape toată lumea a simțit asta..
  ❇️Aproape toți au inghitit gogoasa. Dar nu tu.
  Realizează doar prin câte prostii ai trecut și ai depășit..
  ❇️Nu ai înghițit niciodată. Incă ești neintepat.
  Incă ai sângele pur. Trucurile lor nu au funcționat la tine..
  ❇️Așa că tuturor celor cu sange pur, vă spun
  felicitari !!
  ��Rămâi pur si constient !! ✅

  RăspundețiȘtergere
 3. Un tânăr către diavol:
  - Cum ai reușit să trimiți atâtea suflete în iad?
  Diavolul:
  - Prin frică!
  Tânărul:
  - Bine făcut! Și de ce le era frică? Războaie? Foame;
  Diavolul:
  - Nu... O boală!
  Tânărul:
  - Nu s-au îmbolnăvit? Nu au murit? Nu a existat nici un leac?
  Diavolul:
  -… .. s-au îmbolnăvit. Ei au murit. A existat un leac...
  Tânărul:
  - Nu inteleg…
  Diavolul:
  - Ei credeau, clar, că singurul lucru pe care trebuie să-l păstreze cu orice preț este VIAȚA !!!
  Au încetat să se îmbrățișeze...
  Au încetat să se mai salute!!!
  Au renuntat la toate contactele ei umane...
  Au lăsat tot ce era uman!
  Au rămas fără bani.
  Și-au pierdut locul de muncă.
  Dar au ales să se teamă pentru viața lor chiar dacă nu aveau pâine de mâncare.
  Au crezut ce audeau, au citit ziare și au crezut orbește ce au citit.
  Au renuntat la libertate.
  Nu au mai ieșit din casă.
  Nu s-au dus nicăieri.
  Nu și-au mai vizitat niciodată prietenii și rudele.
  Întreaga lume a fost transformată într-o închisoare imensă cu condamnați voluntari.
  Au acceptat totul!!!
  Toate acestea pentru a supraviețui
  inca o zi mizerabila....
  Nu au trăit, au murit în fiecare zi!
  A fost foarte ușor să obții sufletul lor mizerabil...
  dintr-o carte scrisă în 1941
  - Theoktistos Diktapanidis, fb

  RăspundețiȘtergere
 4. Totusi, 600 EUR pentru o geaca ... parca a cam disparut simtul masurii ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stai linistit, alea sunt putine, sunt si unele marci de lux... daca le cauti special gasesti si asa ceva. Pe la magazinele obisnuite din malluri 90% din geci sunt cam intre 150 si 400 de lei.

   Ștergere
 5. Am fost o data in mall.Copiii erau mai mici, in liceu.Am zis sa nu mor taran. Cea mica a zis ca nu se simte bine si ramane in masina.Parcaram si intraram....lume multa, agitatie, lumini, piuituri, de toate pentru toti...picioare rupte sa cumperi si ce nu-ti trebuieste.Luaram cate ceva, la indemnul fetei care stia pe unde sa umblam.La casă...asteptare... ţiuieli,carucioarele pline cu moț, de ziceai ca se inchide mall ul. Daduram sa iesim...iesiram...dar unde i masina!?Cauta in stanga..cauta in dreapta...niii!!Sunaram fata din masina sa ne spuna pe unde este...zice 17C....cauta 17C...nii!!Suna iar...nervi...nu vezi bine, suntem la 17c...si eu tot la 17c,dar la galben(asta dupa mai multe contre)
  Cam asta este experienta mea cu mall ul
  Sunt facute inteligent, sa ti scoata ultimul ban din buzunar, sa iei lucruri care nu s urgente că...poate trebuie!

  RăspundețiȘtergere
 6. Un 600€ mergea pentru o geacă îmbuibată cu puf de pinguin, atât!
  Cât despre cele două-trei chestii și cabina de tir - asta nu e boală, e ceva ce vă depășește pe voi! Atâta că eu n-am pasiuni din astea, de cumpărături, dar lucruri de la o casă la alta car, nu-mi ajunge nici tot tirul. Nu întreba, toate îmi trebuie și NE trebuie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. * În ceea ce privește geaca tocmai aia m-a șocat. Nici nu concepeam să nu fie plină ochi de puf. Când am mai văzut că era 100% din plastic reciclat mi-au sărit dracii. La banii ăia pot să îmi iau o haină de blană care totuși ține cald.
   * La chestia chestia cu TIR-ul, mă simt obligat să fiu înțelegător! La fel și cu trebuința. Cum naiba să comentez? Cine-ar avea curaj s-o facă? :)

   Ștergere
 7. https://gandeste.org/analize-si-opinii/mirel-palada-ne-am-bucurat-ca-papusarii-l-au-impuscat-pe-ceausescu-am-topait-pe-cadavrul-lui-simbolic-l-am-demonizat-fix-in-ziua-de-craciun/122733/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Shaming. Virtue signalling. Lenin. Pacepa. Burebista. Soros. Nine Eleven.

   Ștergere
 8. Mai dai in pana mea cu căcaturile lor de mall-uri.

  RăspundețiȘtergere
 9. Ăștia au îngrășat "porcul" și acum de sărbători îl taie, adică iau ținut la ușa că nu-s vaccinați,așa au strâns niște bănuți și acum le dă drumu înăuntru să le ieie banii. Prost trebuie să fi să le treci pragul după ce te-au ținut pe la întrare pe motiv de vaccin, dați-le fraților banii celor ce nu vau impus vaccinul nu alergați acum la satane săi îmbuibați cu bănuții voștri, că ăștia nu au leac, nici la lacomie și nici la nemernicie.

  RăspundețiȘtergere
 10. Dar ce dreaq de geacă era aia? 600 de euroi? 🤔

  RăspundețiȘtergere
 11. ������ Suparasi lumea cu geaca ta!!
  Acum fiecare isi ia de cat isi permite!
  Mai tineti minte fesul lu Basescu, cand a mers la dezapezire si a spus celebra fraza ,,iarna nu i ca vara",era de firma si scump. ,A fost o intreaga tevatura la vremea aia despre fes.
  Acum, doar nu credeati ca DD e vreun sarantoc, a spus de multe ori ca are... doar nu o sa poarte Pull&Bear ca toti amarastenii.
  Hai pa si nu fiti invidiosi!

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu) sau forumul Trenduri de pe Telegram(https://t.me/+HBtgL7y2hgVhMmY0).