duminică, 1 mai 2022

Ajutaţi Ucraina!


Pachetul de 33 miliarde de dolari pentru Ucraina este şocant de mare. Culmea e că, în dulcele stil al familiei Biden, el este o fraudă pe faţă. Una dintre fraudele secolului pentru contribuabilul american. Într-un mod de-a dreptul hilar îţi dai seama că e vorba de o fraudă când pui cifrele propuse cap la cap. Chestie de aritmetică elementară. Să vă explic.

În conformitate cu declaraţiile făcute, pachetul de 33 mld $ va fi împărţit astfel: 20 mld. $ ajutoare în arme şi muniţie, 8.5 mld. $ ajutor economic şi 3 mld. $ ajutor umanitar. Făcând o simplă sumă observăm că din start lipsesc la socoteală 1.5 ml$ deoarece 20+8.5+3=31.5 mld. $. Asta conform matematicii. Cum însă matematica e rasistă, e posibil ca familia Biden să fi descoperit o cale creativă de a rezolva altfel adunările, cu toate că eu bănuiesc că aici e vorba de împărţiri. Dar să lăsăm chestiunile mărunte de-o parte. Să intrăm în detalii.

Avem deci 20 mld. $ ajutor militar. Adică arme şi muniţie. În mod cât se poate de transparent, aceştia vor ajunge la complexul militar american, fără licitaţie, complet netransparent. Ce se va face cu ei e greu de înţeles. Insiderii susţin că o parte a acestor bani vor reprezenta „plăţi în arme americane” pentru statele estice care donează tehnologie sovietică ucrainenilor. Alţii spun că, de fapt, toţi banii se vor cheltui aşa pentru a mai calma nemulţumirile unor state estice ceva mai vocale. Culmea, beneficiarul principal ar urma să fie nemulţumita şi nealiniata Ungarie. Pentru a o mai aduce pe linia de plutire, administraţia Biden le va propune ungurilor donarea întregii tehnologii miltare de provenienţă rusă către NATO(cu destinaţia finală Ucraina). Dincolo de faptul că asta va însemna o afacere excelentă pentru unguri(noi iar picăm de proşti!), SUA speră ca prin această ofertă otrăvită să-l îndepărteze pe Orban de Putin, iar în cazul în care refuză să o transforme în muniţie pentru opoziţia maghiară. Mă rog, informaţia e destul de vagă, aşadar nu insist. Cert este că acei bani sunt de fapt o investiţie în industria militară americană care, astfel, mai primeşte o bucată de subvenţie.

Partea de 8.5 mld. $ ajutor economic, de asemenea reprezintă o noţiune vagă. Unii spun că, de fapt, mare parte a acestui pachet se va concretiza în produse americane care vor fi trimise către Ucraina, consultanţă şi pachete financiare pe modelul fondurilor europene(care vor avea ca finalitate tot cumpărarea de echipamente americane). Din nou, grosul banilor merge în economia americană şi în fraudă(partea de consultanţă).

Ajutorul umanitar va consta în kit-uri diverse(alimentare, sanitare, etc) eliberate de la rezerva americană şi care, probabil, vor fi înlocuite cu altele noi. Mai ţineţi minte pulpele ălea americane de-o tonă bucata? Vor cuceri Ucraina!

În concluzie cu ce se vor alege ucrainenii? Cu şi mai multă tehnică militară depăşită, cu echipamente vag funcţionale şi, probabil, cu ceva praf în ochi sub forma Javelin-urilor şi a muniţiei pentru acestea. Fără doar şi poate, pentru a supravieţui, Ucraina trebuie să se împrumute în continuare. Dar cine o va mai împrumuta? La modul umoristic, ruşii spun că Ucraina se ipotechează americanilor. Au dreptate parţial întrucât nu americanii sunt cei care au exclusivitate la împrumuturile care ipotechează Ucraina, ci o altă entitate. Hai că ştiţi cine, doar sunt şi bancuri conform cărora am ajuns să ne învecinăm cu Republica Rotschild. 

6 comentarii:

  1. Ajutați ucraina să se distrugă!, rotschild a cumpărat din datoriile ucrainei, cred false, așa că nu este exlusă o regiune cu nume nou, us le vor vinde fier vechi la preț de aur..., așa cum a vândut și statului Român, plebea muncește...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma tot gandesc cum ca toata aceasta cerinta.. ca toate tarile sa-si doneze armament ucrainei, cand ele vor fi oricum distruse de catre rusi, sa fie doar o etapa premergatoare de dezarmare globala, astfel ca tarile cu pricina sa nu mai poata riposta ulterior in fața asimilarii nwo...

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte buna informatia. Tipic bussiness american. Merci.

    RăspundețiȘtergere
  4. Americanii e clar ca vor un scenariu Afghanistan in Ucraina. In mintile odihnite de la Washingthon greul era sa porneasca cafteala restul fiind de la sine inteles ca va aluneca spre directia dorita. Ce nu au inteles dansii e ca cu toata gherila urbana actorii sunt diferiti iar piesa merge mai mult spre un scenariu Vietnam.

    Ucraina a pierdut deja razboiul. America ca si in Vietnam pompeaza arme din greu desi nu exista nici o sansa sa schimbe soarta conflictului.
    Apoi vor interveni cu trupe est europene si contractori privati. Finalul va fi catastrofal.

    Restul participa si ei cu ceva fiare vechi sa nu para ca l-au lasat pe marele erou pentru libertate Ze.

    Concluzia pentru tefelii e ca cafteala nu se castiga din televizor / internet ci pe teren de ala mai hotarat si mai bine pregatit.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)