sâmbătă, 30 aprilie 2022

Războiul informaţiilor false, faza pe umor macabru


Într-un interviu acordat mediei poloneze, Zelenskyi a spus cu subiect şi predicat următoarele: „Au fost uciși atât de mulți civili încât, în ciuda faptului că [rușii] au ars [unele dintre cadavrele în crematorii mobile], a fost găsită o altă groapă comună în regiunea Kiev cu cadavrele a 900 de civili”. Ştiţi cum a fost asta? Exact ca aia cu 60 000 de morţi la Revoluţia noastră. La fel de gogonată.

V-aş mai ţine puţin în tensiune, dar mi-e milă de ucrainofilii noştri care, imediat după ce-am spus că e gogonată, probabil se-apucă să-şi fabrice „argumente mentale” în susţinerea ziselor eroului lor pitic. Doar că informaţia nu putea rămâne atât de gogonată nici măcar din perspectiva lor, a ucrainenilor. După ce au transformat Bucha în pelerinaj obligatoriu pe unde e musai să treci dacă eşti vreun prost care merge-n vizită pe-acolo, înţeleg şi ei că minciunile pe care le ventilează au picioare din ce în ce mai scurte, astfel încât simt nevoia să-şi mai tempereze instinctul natural de-a minţi cât mai gogonat. 

Aşadar, imediat după interviu, purtătorul de cuvânt al lui Zelenskyi ne spune că preşedintele a greşit neintenţionat în interviu şi că, de fapt, nu s-a referit la cadavrele găsite într-o singură groapă, ci la numărul de gropi comune din regiunea Kiev. Pentru conformitate aveţi mai jos tweet-ul de la The Kyiv Independent:


Acum, sincer să fiu, nici nu-mi dau seama ce-a urmărit purtătorul de cuvânt. N-aş miza pe faptul că i s-a părut mult prea mare numărul de cadavreca care ar fi într-o groapă comună. Poate că vrea să spună că în regiunea Kiev sunt 900 de gropi a 900 sau mai multe cadavre de căciulă. Astfel s-ar ajunge la un număr de peste 800 000 de morţi. 

Mă rog, pentru ca treaba asta să fie adevărată, probabil că-l vor omorî pe Anatoli Fedoruk, primarul de la Bucha, care a declarat că a găsit gropi comune în care au fost înmormântaţi în total vreo 400 de oameni. De ce trebuie omorât primarul ăla? Păi tot el e ăla care s-a bucurat prea devreme că au fugit ruşii şi că totul e bine în Bucha, asta înainte de a veni armata Ucrainei împreună cu specialiştii englezi pentru a omorî „colaboraţioniştii” ruşi şi a-i aşeza estetic astfel încât dovada „genocidului rusesc” să fie fără tăgadă. Păi cum poţi să spui, băi trădătorule, că e vorba de doar 400 de oameni? Asta în condiţiile în care, pentru a le da numerele, ucrainenii au crescut artificial populaţia din Bucha, de la 36 000 anul trecut la 42 000 în 2022. S-au înmulţit ăia între ei mai ceva decât iepurii! Nu ştiu ce să zic, tare mi-e că acelaşi primar e tot ăla de s-a mişcat în cadru atunci când au filmat ăia de la efecte speciale armată.

Aşadar nu poţi şti ce a vrut să apună purtătorul de cuvânt al lui Zelenskyi. Poate că preşedintele trăsese pe nas şi a încurcat cifrele! E omenesc, nu-i aşa? 

Şi tot din acelaşi repertoriu e „ştirea” bombă cu descoperirea la Mariupol a 200 de gropi comune în care s-ar afla 9000 de civili omorâţi de ruşi în Mariupol. Chestia e şi mai hazlie întrucât Mariupolul e total cucerit de ruşi, astfel încât chiar nu înţeleg cum de-au ajuns ucrainenii acolo pentru a face constatările de rigoare!

Mă rog, există ceva şi mai absurd decât toate aceste „greşeli” luate împreună, anume declaraţia procurorului general al Ucrainei care-a spus cu „cuvintili(sic!) lui” că a identificat şi a pus sub acuzare zece soldaţi ruşi care-ar fi responsabili pentru masacrul dela Bucha. Ei bine, dincolo de titlurile pompoase, declaraţia procurorului e de tot râsul. Ştiţi care-s „probele” care-i „îngroapă” pe ruşi? Iată-le: 

„Suspecţii i-au îngenunchiat, i-au legat la ochi cu materiale textile şi hârtie autocolantă, le-au legat mâinile cu legături de plastic şi i-au ameninţat că îi vor ucide trăgând în mod deliberat în direcţia lor. (...) Pentru a obţine informaţii despre locul în care se află soldaţii ucraineni şi într-un caz fără justificare, militarii ruşi au provocat răni civililor. Au primit pumni, lovituri la picioare, degete şi trunchi. Ocupanţii au şi jefuit populaţia locală, confiscându-le bunurile personale şi echipamentele casnice.” (sursa e G4Media: https://www.g4media.ro/procurorul-general-al-ucrainei-zece-soldati-rusi-inculpati-pentru-presupuse-crime-de-razboi-la-bucea-suspectii-i-au-ingenunchiat-i-au-legat-la-ochi-si-i-au-amenintat-ca-ii-vor-ucide-tragand.html)

Păi stai, băi faraoane, de unde deduci tu că ăştia au omorât? Că văd că-i acuzi pe soldaţii ăia că au panacotat electrocasnice. Ce-are sula cu prefectura? 

Păi ce să aibă? Mai nimic, dar părerea mea e că şi procurorul ăsta e trădător, aşa că ăia de la SBU ar trebui să-i facă o vizită! Nu ştiu ce să spun, dar cred că primarul de la Bucha şi procurorul ăsta nu prea dorm ei liniştiţi. Prea au comis-o. Ce-ar urma dacă ar fi să fie totală treaba? Să-l acuze ăia de la SBU pe Zelenskyi de trădare şi să-l lichideze rapid. Nu ştiu de ce, dar dacă s-ar întâmpla asta, cred că tefelistele europene ar deveni brusc frigide. Nu vă daţi seama ce tragedie? Ultimul bărbat al Ioropii, cel mai cântător din brebenel şi cel mai mare irigator de chiloţi de danmă să le distrugă lor, dragilor muieri luptătoare, fics raţiunea lor de-a exista? Tragic, domnilor, de-a dreptul tragic. Şi când te gândeşti că totul a plecat de la o amărâtă de armetică elementară!

19 comentarii:

  1. Da-mi voi sa nu cred nici pe nimeni .......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crede si nu cerceta se spune la crestini, mai bine te tai imprejur ca la ei e invers

      Ștergere
    2. La ei care? La care crestini ? Iti place sa o arzi pe spuma marii ... Sezi bland , crestinii au cumpatarea in suflet ! In Biblie gasesti pasajul care iti spune cu subiect si predicat : CERCETATI TOTUL SI PASTRATI CEEA CE VA ESTE DE TREBUINTA ! Citeste , e simplu , e inca liber sa poti face asta !

      Ștergere
  2. https://terramirabilis.ro/sotnia-hatmanului-deepstate-made-in-ucraina/

    “Gruparea secretă Сотні гетьмана (“Sotnia Hatmanului”) a fost înființată în septembrie 2016, la Kiev, de către ofițeri superiori ai armatei ucrainene, animați de idei naționaliste. Organizația l-a luat drept patron spiritual pe Sfântul Mihail, recrutând membri în special din garnizoanele din Galiția și Podolia (aria de vest a Ucrainei). Puține se cunosc despre acești combatanți, însă se pare că militează pentru reinstaurarea “hatmanatului” (perioadă glorioasă din istoria Ucrainei, cca. sec. XVII) și utilizează simboluri din heraldica cavalerească a epocii. Termenul “sotnie” înseamnă litetal “sută”, dar era folosit și pentru a desemna o “ceată” de cazaci în perioada renumitului hatman Ivan Mazepa. Unele voci atestă că însuși Zelenski face parte din grupare, la reuniunile secrete fiind salutat cu formula “Slava Hatmanului”. Deși nu se știe exact când a ajuns membru în asociație – unele surse afirmă că înainte de a fi președinte, “Sotnia” contribuind major la alegerea sa. În prezent, o bună parte din comandanții armatei ucrainene și ai Gărzii Naționale au legături cu gruparea, inclusiv la nivelului Statului Major General.“


    https://www.radiosvoboda.org/a/archystratyh-mykhail/30282606.html

    „Apărătorul Ceresc al Ucrainei”, „Comandantul Ceresc” al armatei ucrainene, sfântul patron al Kievului – așa îl numesc credincioșii ucraineni pe Archistratig Mykhailo, a cărui zi Biserica Ortodoxă a Ucrainei (PCU) o sărbătorește pe 21 noiembrie. În Ucraina, în ultimii ani, ziua Arhanghelului Mihail este asociată cu reforma trupelor sale: de sărbătoarea Arhanghelului Mihail din 2017, fostele trupe aeropurtate au fost redenumite asalt aerian, iar luptătorii și-au schimbat uniformele în noi berete înfățișând „cupola de parașute”. ca simbol al unităților aeriene din întreaga lume, aripile arhitectului Mihai și sabia de foc cu care lovește dușmanii rasei umane”, a spus atunci președintele Petro Poroșenko. Protopopul Mykhailo Karnaukh spune la Radio Svoboda ce rol joacă credința în acest sfânt pentru Ucraina și trupele sale..

    - Arhistrategul, sau arhanghelul Mihail, este șeful sau șeful „Armatei Cerești”, armată de îngeri, a cărei sarcină este să protejeze binele. În același mod, armata noastră face acum o faptă bună - apărând Ucraina de un inamic extern.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Porosenco e un evreu, iar Angel Michael este ingerul poporului evreu. Nu e greu de documentat.
      Daca ucrainenii au fost rai si criminali cu poporul ales iata ce patesc.Teritoriul denumit Ucraina isi va schimba populatia in urma acestei confruntari si nu se va deintegra, este deja deintgrat.

      Ștergere
    2. Ete, na! Daca evreii au fost primii care au primit informatii despre Arhanghelul Mihail, asta nu inseamna ca e proprietatea privata a evreilor! Ar vrea ei! Numai ca evreii si-au suparat atat de tare profetii si mesagerii, incat au fost pe cont propriu mare parte din istorie. Motiv pentru care au invatat sa-si foloseasca mintea ca sa domine omenirea. Lucru care nu se poate spune si despre oaia romaneasca. S-a fabricat un lup numit Zelenski si oaia si berbecul romanesc, țop in brațele celuilalt lup denumit Rusia!
      Fraieri aia care au incredere in rusi dupa ce le-au torturat stramosii! Ori fraieri, ori bine plătiți ca sa dezbine din nou romanii in doua tabere ce-si scuipa reciporc dispretul peste baricade.

      Ștergere
    3. Corect!numai proștii își aleg tabere din aceeași piesă de teatru;acest război nu aparține românilor; o parte dintre ucraineni și ruși ne urăsc;aș scrie mai multe dacă aș ști sigur că nu sunt cenzurat...

      Ștergere
    4. Din pacate tradatorii sufera cel mai mult, aviz amatorilor de senzati tari, 23 agust pashpa, sarbatorit de idioti zeci de ani, tradarea fiind mai veche, de cand au acceptat sa cedeze ardealul si alte teritorii. Moldova si asa-zisa Bucovina au fost intodeauna in disputa si cu populatii amestecate, de la Dragos incoace, adica foarte tarziu in istorie, ba slavizate ba turcice .Iaca acu se pune de o alta impartire. Sa nu va imaginati ca in evropa lucrurile o sa ramaie asa.
      Cand o sa vina rusii incoace, si o sa vina ca nu au de ales, sa-i vedeti pe alde Radu Tudor zis si Nato, si altii cum or sa lupte cu gura, la inceput tare in clanta dupa care se vor preta la o gusa la noul stapan.
      Cat despre unsurosi raportul ramane intodeauna constant.

      Ștergere
  3. Tare-as vrea sa discut cu neste refugiati ca sa vaz cit de constienti sint ca tot ce sufera acum e strict din vina lor. I-a mancat in cur pe 5 miliarde de coco de la null& sa faca lovitura de stat colorata.

    Daca-si vedeau de treaba lor aveau acum liniste si pace iar Crimea in granitele Ucrainei (cu autonomia de rigoare pe care a avut-o din totdeauna).

    Oricum ai da-o, in afara de vesticii-vestici care sunt mai mult polonezi, rusii sunt cel mai apropiati de ei ca limba, traditii si obiceiuri, complementaritate economica samd. Trebuie sa fii nebun sa te aliezi cu unii de peste mari si tari ca sa te bati cu vecinul de peste gard.

    Oare populatia aia cretina care sufera ca proasta isi da macar acum seama ca si-a facut-o cu manutza ei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand o sa cadem de acord vreodata ca oamenii simpli nu ajung niciodata in posturi de conducere si aia care sunt au dosare si cârlige la greu. Votul este o minciuna odioasă caci se falsifica așa ușor si intotdeauna iese cine trebuie caci altfel nu mai eram in situatia actuală. Nu doar aici ci pă peste tot este lafel. Daca in america se falsifica alegerile pe față aici e floare la ureche in colonie. Așadar populatia este oricum cretinizata si nu e lasata sa voteze sau sa decida nimic, asa ca nimeni nu își dorește rahatul actual inafara de păpușării din spatele politicienilor. O revoltă impotriva sistemului se poate face eficient de populatie numai acum cand pica intregul sistem caci altfel este imposibil. Au peste tot redundanțe si acoperiti care salveaza planul si martirajul nostru e inutil. Au populația sub control mental și nu avem armata care sa faca ceva asa că, capul la cutie si joc de glezne pana cand ne vine rândul. Nu mai e mult pana la faza 3 cand o sa înceapă exterminarea pe față (stil Shanghai). În legătură cu propaganda si minciunile cu deep fake -uri banuiesc că doar fac zgomot si deviaza atenția oamenilor de la ce e important exact ca intr-un truc de magie. Tre sa ști doar unde sa te uiți si vezi intreaga simulare cat de banala si regizată este. Aici e problema ca oamenii nu realizeaza cum sunt pacaliti si iau de buna orice filmare sau video prelucrat...

      Ștergere
    2. Daca isi vedeau de treaba lor, acum aveau liniste si pace in Siberia :))

      Ștergere
  4. Și totuși, ce se întâmplă în China? Sau de ce?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pana si cel mai tembel om intelege ca ucrainenii ca popor sunt folositi de unii care au alte interese acolo, jocurile se pot face la orice popor, asa ca poate nu sunt ei blamabili, sunt victime.
    Dumnezeu da poporului conducatorii pe care ii merita si care ii duce acolo unde le e locul.
    Cel mai interesant e ce s-a votat in US si anume arme contra ,,land lease,, asa ca vor plati, nu ei, ci urmasii urmasii urmasilor lor pentru banii astia, iar rusii au terminat de plata pentru ,,ajutorul,, din al doilea razboi mondial in 2006, asa ca intodeauna nimic nu se pierde totul se transforma.
    Romania lui Ceausescu a platit la zi mentinerea lui la putere de catre rusi in grane, lemn si alte materii prime si prelucrate, iar ulimii i se spunea ca noi suntem independenti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Care participare la reconstructia Ucrainei? Asta va fi 100% afacere rusească

    RăspundețiȘtergere
  7. Se vede clar că ăștia (SUA,mue,slava,)mint.De la știrea că un soldat rus a primit voie de la nevastă să violeze tot ce prinde,la gropile comune văzute cu satelitu și OZN-ul.Mai răsfirați maică,mai răsfirați!

    RăspundețiȘtergere
  8. https://gandeste.org/analize-si-opinii/jacques-baud-colonel-al-armatei-elvetiene-abordarea-rusa-a-razboiului-este-foarte-diferita-de-cea-a-sua/124213/

    O opinie,nu știu cît de pertinentă,dar omul știe ce spune!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat de oligifren sa fii, sa nu-ti pui niste intrebari, sa n-ai dubii?! De ce-ar sta rusii, sa adune toti mortii si sa sape ditamai gropile pentru ei?! Or fi avand un cult al mortilor, de-i respecta mai mult decat pe vii?!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu sau fara stirea lor, cei anti-sistem fac parte din sistem, fiind o veriga importanta si intermediara a ferestrei Overton. Etapa diseminarii unor informatii pe surse este necesara infrangerii psihologice a popoarelor care mai intai sunt puse in tema despre viitoare evenimente care apoi implacabil se si intampla.
    Deci fereastra Overton ar putea fi blocata complet eliminand pretinsa opozitie controlata care alerteaza gratuit popoarele despre ce se va intampla in viitorul apropiat. Grevele au disparut din lume, nici jurnalistii n-ar putea face greva o luna cel putin, ci preiau si transmit mai departe.
    Se pune in discutie razboiul informatiilor false? Daca ar fi adevarate cu ce-ar diferi rezultatul? Din nou, popoarele sunt doar puse in tema/in fata faptului implinit. Lumea consuma curent electric degeaba fiind la zi cu stirile.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)