miercuri, 27 aprilie 2022

Războiul devine mondial

Azi e ziua în care conflictul din Ucraina se internaţionalizează, devenind unul  mondial. Avem de-a face cu un cumul de factori care au făcut ca şi în ipoteza încheierii bruşte a conflictului evenimentul - improbabil acum - să nu mai conteze. Degeaba scoţi din foc băţul de la carea  fost aprins mormanul de buşteni. Asta nu va stinge vâlvătaia. Acum suntem în momentul în care s-au aprins buştenii şi-o să vedeţi imediat imaginea mare a întregii desfăşurări de forţe. 

Ştim că Rusia a intrat în Ucraina, declanşând ceea ce ei numesc o „operaţiune specială”. Personal, războiul de acum îmi aminteşte de Cecenia, inclusiv din punctul de vedere al greşelilor făcute. Ceea ce nu s-a spus este că, aşa cum în Cecenia ruşii au fost lăsaţi să-şi facă treba, de data aceasta sunt împiedicaţi de întreaga comunitate NATO. Iată şi motivul pentru care, în ciuda faptului că nu pare, conflictul s-a extins în afara graniţelor Ucrainei, devenind unul de-a dreptul internaţional, chiar dacă ţăcănitul armelor încă se aude doar în Ucraina. E o chestie de timp. 

Aşa cum am spus, lupta va continua chiar şi după ce armele nu se vor mai auzi. E ca într-un divorţ: deja s-au spus mult prea multe pentru a mai exista o cale de mijloc. De ce însă am spus că azi e ziua Z a internaţionalizării? Doar occidentalii ajută de ceva vreme Ucraina, astfel încât aparent n-ar exista motive. Ei bine, există!

Azi e ziua în care ruşii le-au spus polonezilor că sistează gazele dacă nu-şi primesc plata în ruble. Şi, dacă vreţi, este momentul în care NATO a mai aruncat în focul luptei un pion: pe cel polonez. În mod normal polonezii puteau trece de problemă destul de facil, însă nu au vrut. La ora actuală Polonia a intrat în vria specifică, cea care-a făcut-o de-atâtea ori de-a lungul istoriei să piardă tot. Când intră în „scenariul eroic” polonezii devin iraţionali. Toată lumea ştie asta, inclusiv manipulatorul lor din umbră, SUA. 

Ca efect al refuzului eroic al polonezilor de a cumpăra gazul pe ruble, ruşii vor sista livrarea materiei prime. Polonezii şi-au făcut calculul că pot rezista o perioadă întrucât au avut grijă să-şi umple rezervele. Doar că rezistenţa nu se poate face la infinit. De aceea asul din mânecă pe care se bazează ei e reprezentat de livrarea de gaz lichefiat din SUA. Americanii, după ce i-au împins în luptă, le-au promis asta şi probabil le vor livra. Chestiunea este că avem de-a face cu un joc pe perioadă medie. 

Jocul americanilor e însă unul pe perioadă scurtă. Fiecare dintre părţi speră ca cealaltă să cedeze. Teoretic, stopând livările către Polonia, ruşii trebuie să facă ceva cu acel gaz. Sau să găsească o soluţie de vânzare alternativă. Rusia încă nu livrează la întregul potenţial către China, astfel încât nu au alternativă. Cu alte cuvinte, din punct de vedere teroretic, rămân cu gazu-n bătătură. Doar că situaţia e mai complexă de atât.

Următoarea vizată la „protest” este Germania. Având un premier slab, Germania va proceda la fel ca Polonia, fiind împinsă cu cinism spre propria gaură economică. SUA ştie asta, la fel cum şi Rusia ştie. Germania însă e de un alt calibru. E o lovitură extrem de grea pentru ruşi. Stoparea gazului către Germania poate da peste cap serios finanţele Moscovei. Toată lumea ştie asta. Doar că mai e un revers al medaliei: cineva trebuie să asigure Germaniei deficitul de gaze. Cine să fie?

Din nou, SUA e cea care face pe „îngerul salvator”. SUA a promis că va trimite Europei cantităţile de gaz lichefiat de care are nevoie. Poate face asta? Teoretic da, practic nu. Pentru a transporta atâta gaz lichefiat ai nevoie de infrastructură. Nu există nave construite pentru a prelua această sarcină gigantică. În plus, preţul acelui gaz va fi de vreo zece ori mai mare decât cel pompat de ruşi prin ţevi. Însă pe cine mai interesează „amănuntele” atunci când iraţionalul pluteşte peste tot?

Fac menţiunea că Biden a anunţat că scoate petrol din rezerve pentru a asigura Europei diferenţa de ţiţei. Asta o face deja. Cu aceeaşi speranţă că-i va ştrangula economic pe ruşi. OK, acum întrebarea care se pune este ce vor face ruşii? O să vă spun că încă din 2019 Rusia şi-a întărit flota de transport LNG. Strategic, au pus bază pe flota arctică deoarece era extrem de greu transportul gazului extras de acolo. În principal, ruşii pot exporta ceva gaz lichefiat cu flota actuală, beneficiind de creşterea extremă a preţurilor. Cu siguranţă că se vor găsi destui interesaţi, mai ales în condiţiile contractării puternice a ofertei. Asta însă nu va fi suficient. Pentru a exporta mai mult, Rusia va trebui să-şi facă nave noi. Au designul - unul inovator, bazat pe propulsie nucleară - doar că e nevoie de timp. 

Să trecem Oceanul. SUA pare „unchiul cel bun” pentru Europa. Însă toată bunătatea costă. Iar Rusia pare că înţelege bine jocul. Prin întreţinerea „păduchelui european”, SUA îşi goleşte rezervele strategice şi se îndreaptă mai mult spre colaps. Iar asta convine de minune Rusiei deoarece pare a-şi pune baza pe un  joc pe termen mediu. De ce a scos Biden rezervele strategice la mezat? E simplu: nu vrea să piardă Europa înainte de alegeri. De fapt alegerile sunt singura miză a SUA. Oricum democraţii stau dezastruos în sondaje, astfel încât o pierdere la momentul actual a Europei i-ar duce către desfiinţare. Iată cee ce trebuie să înţelegeţi: pentru americani e un joc până la alegeri, după care evidenţa va ieşi la iveală, anume că SUA nu poate să mai ţină în spate Europa. O să vedeţi că fix aşa se va întâmpla! 

Atunci europenii se vor trezi cu un picior în groapă: economia lor va fi oricum suferindă, iarna va veni, iar depozitele care acum sunt la un nivel cât de cât acceptabil, atunci vor fi goale de tot. Şi fix atunci unchiul Sam le va spune că e cazul să se descurce cum pot. Iată tangoul rusesc! 

Fără doar şi poate ruşii îşi vor găsi alternative de vânzare a gazului, chiar şi cu discounturi generoase. Distorsiunea de pe pieţe va creşte teribil preţurile. La ora actuală n-ai cum să elimini din ecuaţia mondială gazul rusesc! Sunt pieţe importante care abia aşteaptă să încheie contracte cu ei, cum ar fi cele din America de Sud. E greu de crezut că, dacă vor deschide respectivele linii de aprovizionare, ruşii vor mai avea o poziţie flexibilă în ceea ce priveşte Europa. Nu mai au de ce. Europa arată mai bine omorâtă decât ţinută artificial în viaţă. E visul Rusiei de când lumea. 

Dincolo de gaz, Europa va intra într-o criză a altor mărfuri,cum ar fi fertilizatorii. În mod sigur, pentru a salva ce se poate, domeniile intens consumatoare de energie vor fi trase pe dreapta. Asta va afecta iremediabil şi agricultura Continentului. Cine le va salva europenilor agricultura? Sadhguru? Desigur, aşa cum regenerabilele vor salva energia Continentului.

E un război al aşteptării. Fiecare parte aşteaptă să capituleze ceilalţi. Cine va pierde? În mod sigur cel care se va sufoca primul. Rămâne însă să vedem cine. Puteţi începe să faceţi pariurile!

46 de comentarii:

  1. "Cine va câştiga? În mod sigur cel care se va sufoca primul" Domnule Diaconu , poate reevaluati corectati .... sau explicati . Cu multumiri ! N. V.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Cine va câştiga? În mod sigur cel care se va sufoca primul." Domnule Diaconu , poate reevaluati - corectati ... sau explicati . Cu multumiri N. V. !

    RăspundețiȘtergere
  3. " SUA nu poate să mai ţină în spate Europa." Poate , intr-un viitor articol , ne spuneti cat mai poate SUA ca sa tina Europa sub control , in latz .

    RăspundețiȘtergere
  4. Cati dintre noi am fi in stare sa infiintam Partidul Ceausist, care sa aiba ca scop punerea in aplicare a tuturor reformelor geniului financiar carpatin? Avem toate operele de aur ale lui Ceausescu, trebuie doar sa le aplicam cu tehnologia moderna la o lume moderna, aici e munca. Politica lui de reforme a facut sa fim singura tara care si-a platit orice datorie externa, fiind considerat singurul stat suveran din lume dpdv financiar. Deci daca a reusit o data, mai merge inca o data! Revin la intrebare: Cati dintre noi am fi in stare sa infiintam Partidul Ceausist?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nimeni nu va mai fi în stare.
      România nu mai este6a românilor; este cumpărată, bucată cu bucata, inclusiv cu sufletele schimonosite care simulează că o conduc și cu cele care s-au schimonosit după ele, prin mass-media bolnavă de trădare ca niciodată.

      Ștergere
    2. ...incep cu intrebarea: ''Cati dintre noi am fi in stare sa infiintam Partidul Ceausist?''

      ...si intreb si eu:
      - de ce sa existe un partid ceausist?
      - a-l denumi asa ar insemna ca se recunoaste ca ''parintele spiritual'' ar fi ceausescu... chiar este serioasa o asemenea initiativa?
      - traiesti cu impresia ca toate acele concepte de dezvoltare a unei societati au fost din gindirea lui ceausescu?
      - nu cumva il confunzi pe ceausescu cu grupul adevaratilor creatori de concepte si care ii dadeau ''trompetei'' ceausescu ce si cum sa spuna? si atunci de ce sa nu mergi la sursa?
      - chiar crezi ca ar ''prinde'' ceausismul in zilele astea?
      - chiar crezi ca si in cazul fericit al unei renasteri a unui spirit cu adevarat national, oamenii vor imbratisa ceva ce se cheama ceausism?
      - esti constient ca asa ceva este aidoma unui prunc ''nascut'' mort?
      - cita ''priza'' vei avea la segmentul de virsta 18-35 de ani?
      - daca nu ai ''priza'' la tinara generatie, adica o legatura cu viitorul, se va naste un alt partid gerontologic, anchilozat si cu semne evidente de Alzheimer?
      - mai tii minte PNTCD? un alt partid al ''seniorilor''?

      ...as mai avea citeva sute de intrebari dar ajung astea... nu e nevoie sa-mi raspunzi... pune intrebarile astea cu voce tare, in fata oglinzii... oglinda iti va da raspunsul la fiecare... si, ca sa nu ai dubii, sa te nelinistesti, iti spun ca am 67 de ani, ca aveam 35 de ani in 1990, ca am fost crescut, educat, format in ''ceausism''... si tin extrem de bine minte TOATE ''binefacerile'' SSMD... si, sa nu uit... am ''studiat'' extrem de bine si de profund ''operele'' tovarasului... pot cita si acum, mai bine de doua ore, largi pasaje din acele ''opere''... si azi, ca si atunci, mi se incrinceneaza tot in si pe mine... insa, asa cum spunea cineva, este loc pe pamint pentru toate lighioanele... iar de cind s-a rupt gardul la ospiciul Domnului vad tot mai multe postari online... mult succes!

      Ștergere
    3. Pentru un asemenea partid trebuie mai intii sa faci o plimbare cu trasura cu regina angleterei

      Ștergere
    4. Orice opozitie daca se va face, va fi doar pentru capturarea celor care se opun puterii. Dubios de tot ca n-au disparut atatea site-uri care tot critica puterea, elitele. Desi exista legi conform carora un om poate fi arestat pentru ca a pronuntat un cuvant nepotrivit.
      Opozitiile exista, sau sunt lasate pentru a ingrosa lista de muste care se lipesc de banda adeziva. Banda aia galbena care sta intinsa, plina de muste. Sau ca intr-un banc...la pescuit n-am avut noroc, dar esti a treia la caramida.
      Pentru necunoscatori, chiar serviciile au organizat diverse manifestari, proteste pentru a-i aresta si intemnita pe participantii aerieni.

      Ștergere
    5. @Anonim 22:57
      Și atunci? E mai bine "Ciocu' mic!"? Crezi că poți supraviețui oprindu-ti toate frustrările în gât?

      Ștergere
    6. Laurentiu29 aprilie 2022, 06:44
      In alte postari propovaduiesti mantuirea sufletului, chestii spirituale. Acu' o intorci la 180 grade, precum ca ar trebui sa deschidem gura. Banui ca vrei dovezi clare cand lumea afirma ceva. Nominalizari, cum scriai pe alt blog.
      Cred ca frustrat esti tu, avand "datoria" sa poluezi o gramada de blog-uri ca altfel te urechesc sefii daca tragi chiulul.

      Ștergere
    7. Prietene fără nume de la 14:34,
      Curajul de a-ți exprima opinia nu este opus "mântuirii sufletului". Cu atât mai mult în cazul creștinilor prigoniți de puterea politica pentru credința lor.

      Normal că trebuie să "deschizi gura" pentru apărarea valorilor Ortodoxiei, indiferent că cineva îți urmărește orice cuvânt scris pe blog...
      Una-i să provoci la atacarea cu molotoave a politicienilor, și altceva să taci atunci când nu ți se permite libertatea de credință, sau expresie, de frică să nu fii înscris pe nu-știu-ce liste de indezirabili.

      Ștergere
  5. 15 nov 2014: Se repetă SCENARIUL din decembrie 1989? Coincidenţe EVIDENTE cu evenimentele de acum 25 de ani FOTO & VIDEO

    https://www.activenews.ro/prima-pagina/Se-repeta-SCENARIUL-din-decembrie-1989-Coincidente-EVIDENTE-cu-evenimentele-de-acum-25-de-ani-FOTO-VIDEO-80375

    – În primul rând, evenimentele din 1989 nu au apărut aşa, din senin. Ele au fost precedate de o campanie intensivă dusă în presa din străinătate – atunci nu exista altă modalitate – de demonizare a lui Nicolae Ceauşescu. De la afirmaţii fantasmagorice care i se puneau în gură, până la acuzaţii fanteziste de genul “România va fabrica bomba atomică şi va ataca Ungaria“, totul trebuia folosit pentru a se justifica ceea ce s-a întâmplat ulterior.

    Nu este foarte complicat să observăm cine au fost “actorii” evenimentelor de atunci, ceva mai greu a fost până istoricii şi-au dat seama de regizorii evenimentelor. Alex Mihai Stoenescu afirmă: “Evenimentele din decembrie 1989 au fost trăite de români după un scenariu decis în afara ţării. Au existat totuşi câteva persoane de la noi care, instruite din timp ( cu luni înainte ) au îndeplinit cu precizie actele care au determinat căderea lui Ceauşescu“( A.M.Stoenescu – De la regimul comunist la regimul Iliescu, Virgil Măgureanu în dialog cu A.M.Stoenescu, Editura Rao, 2008).

    Scenariul de-atunci le-a rezervat românilor rolul de victime şi de idioţi utili, mai ales din şi cu ajutorul singurului canal mass-media al vremii, Televiziunea Română.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ati sintetizat cum nu se poate mai bine tot tabloul ,la care recunosc ca privesc cu o groaza crescanda.Si cand vezi in jurul tau ca sunt multi care cred ca nu va-ncepe bubuiala,ca 'umbrela nato',ca rusii nu vor indrazni....bla,bla.Se vor trezi cand vor auzi rachetele zburand pe aici.
    Chiar faceam in minte o lista scurta a primelor tinte(Deveselu,Kogalniceanu,Campia Turzii)...tot ce sper e ca tavalugul sa treaca rapid peste noi...sa nu zaboveasca mult pe aici ca va fi jale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...ca sa te ''linistesc'' ori sa-ti intaresc temerile, iti redau un citat: ''SUA și-au desfășurat sistemele de rachete în Polonia și România, care includ sisteme de lansare MK-41. SUA, desigur, spun că sunt pur defensive. De fapt, se pot trage rachete antibalistice din aceste lansatoare. Dar pot lansa și rachete nucleare cu același sistem. Aceste rampe sunt la doar câteva minute de Moscova. Dacă într-o situație de tensiune crescută în Europa rușii detectează, cu imagini din satelit sau informații, activități pe aceste platforme care indică pregătiri pentru o lansare, vor aștepta până vor fi lansate rachete nucleare spre Moscova? Desigur că nu. Ei ar lansa imediat o lovitură preventivă.''

      Ștergere
  7. Razboiul total impune ...energie totala ( libera...fara costuri ) ...asta este solutia !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elaboreaza te rog, ce intelegi prin energie la liber? Sa ne tinem cu totii de mina si sa cintam Kumbaya?

      Ștergere
  8. Fiți sigur că Europa va avea gaz. UE au luat deja măsuri și au anunțat că sunt stocuri suficiente. Rusia minte cu nerușinare. Sunt porci. Punct.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia auzi şi la ăsta! Tare de tot!

      Ștergere
    2. probabil Europa are gaze la stomac...

      Ștergere
    3. ...tu locuiesti permanent pe SSI? ori ti-ai facut rost de propriul Matrix? te-ai lipit de Neo? nu m-as mira ca exista inca un roman ''descurcaret''... bravos! keep dreaming... punct.

      Ștergere
    4. Te pui cu astia cu mintea hodinita la TV? Daca Radu spune ca UE are rezerve pentru un secol...e clar nu?

      Ștergere
    5. Da Europa va avea gaz, cind va trece pe fasole si vor colecta cu pungile la fund.

      Ștergere
    6. Europa e numele unei curve din mitologia greaca, ce nu exista si curve in mizerie ?

      Ștergere
    7. @Anonim27 aprilie 2022, 17:29
      Koorvarul era Zeus, care răpește o prințesă (fiică de rege) fecioară, printr-o manipulare a minții copilei(arătându-se ca un White Bull-un episod precursor al metaversului de azi), ducând-o pe valurile mării în Creta și procreind cu ea.....
      Întreb și eu- pentru un prieten- cine-i Zeus azi?!

      Ștergere
    8. Greek Gods - SNL pe YT
      Cam asta e Zus.

      Ștergere
  9. Se pare ca iarna 22/23 va fi una complicata din multe puncte de vedere (nevoi energetice, alimentare, etc). Ce ar trebui sa faca o familie lambda ca sa se pregateasca pentru diversele socuri? Stoc de lemne? (pp ca sta la casa cu soba). Stoc de alimente neperisabile? Altele? Multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Familie lambda? Vai de capul vostru de prosti.Tre' sa va zica altii nevoile voastre primare?

      Ștergere
    2. Cred ca cel mai important nu este numarul de saci de potol ci sa ai vecini buni, si TU/VOI sa fi vecin bun altfel se impute treaba...si va fi de preferat de stat la bloc decit la casa. Baga "credite" cit mai multe in "banca" bunei vecinatati cu altii. Invata-i pe ai tai sa fie pe "faza"!
      Intareste-ti gardurile, grilaj la geamuri. Cursuri de autoaparare, de prim ajutor, de crestere a animalelor.

      Mi s-a parut o idee geniala de a avea in caz de CEVA o pereche de cirje in casa. ACUM se pot gasi usor la mina a doua.

      Ștergere
  10. ...semnalez un formidabil material... ''Jacques Baud, colonel al armatei elvețiene: „Abordarea rusă a războiului este foarte diferită de cea a SUA”

    https://gandeste.org/analize-si-opinii/jacques-baud-colonel-al-armatei-elvetiene-abordarea-rusa-a-razboiului-este-foarte-diferita-de-cea-a-sua/124213/

    RăspundețiȘtergere
  11. Interesant, insa de ce am reveni la aur daca nu mai exista industrie si totul practic este o bula speculativa intretinuta deocamdata de portavioane.

    RăspundețiȘtergere
  12. În mod normal, urmează câteva ierni mai friguroase pentru Europa. Totuși, având în vedere energiile mobilizate, nu văd Rusia capabilă să extindă conflictul. De asemenea, nici capacitatea ei de a exporta spre alte state, cu care deocamdată nu are raporturi, nu mi se pare fezabilă. Pe termen scurt, va fi cam delicat pentru Europa. Pe termen lung, dependența față de resursele Rusiei va dispărea, ceea ce va însemna o lovitură mult mai puternică. Totuși, cred că trebuie luat in calcul și faptul că, dacă situația va deveni cu adevărat gravă, Vestul nu va acționa doar economic, ci și direct militar. Cât timp asta nu se întâmplă, înseamnă că Rusia nu deține armele economice necesare pentru a fi cu adevărat importantă...

    RăspundețiȘtergere
  13. Stimate d-le D.D., epoca minciunii s-a terminat, războiul este o minciună din moment ce toate taberele joacă teatru după același scenariu. Acum că ne-am trezit e momentul să redescoperim minunatul pământ și oamenii buni care trăiesc în armonie cu el. Acesta e prezentul dintr-o altă perspectivă, cu respect Tavi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oho amice, nici pe departe...de abia a fost zgiriata suprafata. Distractia" inca nu a inceput. Cind vei vedea ca apartamentele se vor vinde la preturile din 1990 atunci mai vorbim.

      Ștergere
  14. Uite asa rusii devin ecologistii planetei.
    Greta e ruda cu Putin?!

    RăspundețiȘtergere
  15. "Pe termen lung, dependența față de resursele Rusiei va dispărea, ceea ce va însemna o lovitură mult mai puternică. "

    Da, de ambele parti, insa asta-i chiar planul!


    " Vestul nu va acționa doar economic, ci și direct militar."

    Nu au cum, pierd in orice scenariu ar folosi!

    "Cât timp asta nu se întâmplă, înseamnă că Rusia nu deține armele economice necesare pentru a fi cu adevărat importantă..."

    Gresit, ea ESTE SINGURA care detine instrumentele( mai ales energetice) necesare continuarii civilizatiei umane pe pamint, in cooperare cu natiile unde VA predomina GINDIREA RATIONALA...insa despre asta nu acum...

    RăspundețiȘtergere
  16. Mă, noi chiar suntem un neam de proști în cele mai delicate momente istorice ??? !!! Chiar avem o tendință bolnavă de a ne așeza de partea greșită a țevii puștii istoriei, cum am făcut-o de nenumărate ori ??!!
    În 1883 Karl Zephirnus Primo ne bagă(în secret) cu gâtul în jugul Puterilor Centrale, că, na, erea neamul lui pe care-l susținea;
    în 914 arătăm ceva mai multă minte, ținind cu dinții de neutralitate vreme de doi ani; apoi pariem pe o Antantă de la mii de km contra celor de peste munți, pierzând trei sferturi din Regat în următoarele 6 luni;
    în 938 priapistul de Karl Secundo se rățoiește la Hitler și în următorii doi ani pierdem – la manevrele Reichului Milenar- o treime din teritoriul Țării;
    În 941 *învingem cu Axa ori cădem cu Axa*,risipindu-ne oasele prin stepele sovietice, apoi în trei ani, Sovietele ne pun jugul *frățesc* pentru 4 decenii și mai bine;
    în 968, Ceașcă cel Viteaz și Politica lui Independentă cu Pumnul În Piept ne duce la un foc de pușcă distanță să fim *călcați* iar de Soviete;
    în 989 ne-o trag serviciile *țărilor frățești*, ,făcându-ne să ne împușcăm între noi ca orbeții aflați la mitralieră;
    din 007 încoace scuipăm și huiduim un urs adormit, de multe ori infrânt dar niciodată invins militar- Kașai ordenu* pe unitate; ca să împlinim și ultima profeție cu sfâșierea Țării de Urși, CocoșiCuPeneVerzi și de Cefele Groase, toți *frățești* odinioară;
    în 022 pariem pe un cal mort, cum este țara din bucăți *de la margine*, dându-le gioarsele de aveoane sovietice în schimbul băgării în linea-ntâi, să crăpăm iar pentru alții.
    Kbăă, chiar ești pro, Române ???!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multi vad putini pricep.
      romanii au fost un neam de prosti DE SECOLE, nu de ieri, de azi.
      neamul lui Nea Alecu care toată viata lui a tuns oaia si a muls berbecu!

      Ștergere
    2. @"Mă, noi chiar suntem un neam de proști"

      Tu glumesti, care noi? Ai tu si neamul tau vre-o putere sa faci ceva? Sau vorbesti asa la misto, ca sa te afli in treaba.
      Acum recent de exemplu, faptul ca Macrou fript a cistigat din nou alegerile in Franta nu-ti spune nimic?
      Incearca sa studiezi istoria mai bine pentru a determina cine ALEGE si STABILESTE peste tot cum VOR derula evenimentele.

      Ștergere
    3. Ai trecut cu mintea-pe lângă comentariu....Data viitoare lovești în centru.
      Ca dovada ca "alegerile"valorează une merde, imediat ce a reprimit cuca și tuiul de la InaltaPoarta a ScutuluiRosu, pretenaru gidean Mackerel a basit legea identității digitale pentru bizonul francez.Așa, ca pentru prieteni....

      Ștergere
  17. Domnule Diaconu, e pe duca economia Rusiei sau nu?

    Rusia se confruntă cu o inflaţie accelerată şi o fugă a capitalurilor, în timp ce în paralel este ameninţată de o posibilă intrare în incapacitate de plată după ce Occidentul a impus sancţiuni dure ca reacţie la invadarea Ucrainei.

    „National Wealth Fund va fi principala sursă de finanţare a cheltuielilor în viitorul apropiat”, a spus Anton Siluanov, adăugând că va fi introdusă o limită de cheltuieli pentru a evita epuizarea fondului suveran. „Dacă veniturile la buget vor fi mai mari decât s-a planificat, vom cheltui mai puţin de la fondul suveran. În caz contrar, vom cheltui mai mult”, a adăugat Siluanov.

    În plus, Rusia va direcţiona suma de 50 de miliarde de ruble de la fondul suveran pentru a susţine capitalul Gazprombank, deoarece această bancă are nevoie de fonduri suplimentare pentru a putea derula proiecte de infrastructură. Pe lângă Gazprombank, guvernul de la Moscova intenţionează să utilizeze bani de la fondul suveran pentru a recapitaliza compania aeriană Aeroflot şi compania naţională de căi ferate Russian Railways, fără a preciza care vor fi sumele alocate pentru a sprijini aceste companii.

    Anton Siluanov a mai spus că Ministerul Finanţelor vrea să ajusteze o regulă fiscală care este destinată să protejeze Rusia de fluctuaţiile preţului petrolului. Conform prevederilor actuale, Rusia nu poate cheltui mai mult decât veniturile care nu au legătură cu petrolul şi gazele naturale alături de veniturile rezultate de pe urma vânzării petrolului peste un anumit nivel de preţ. Oficialii de la Moscova au relaxat deja această regulă pentru a creşte chletuielile statului şi împrumuturile în ideea de a combate pandemia de COVID-19 în 2020-2021.



    „În condiţiile actuale, vechile reguli nu mai pot fi implementate. Ministerul de Finanţe a făcut propuneri pentru un nou set de reguli bugetare pe care guvernul le va analiza”, a spus Siluanov. Acesta a mai spus că Rusia nu se va împrumuta de pe piaţa internă în acest an dar ar putea reveni treptat pe piaţă în 2023, dacă inflaţia şi preţul obligaţiunilor guvernamentale se vor stabiliza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ie pe duca ieconomia la toti nu numai la rusi, o sa afli pe buzunarili tale cand se va face public, la Radu Tudor si la Gidia de la A3.
      Mai intai spune ca sa te speli mai Putin, sa mananci mai Putin, sa benzinesti mai Putin si sa incalzesti mai Putin din cauza lui Putin. Apoi o sa fie lipsuri, iar apoi o sa nu mai fie bani din cauza de prabusire a pietelor, gasesc ei motive sa-ti justifice Putin.

      Ștergere
  18. oamenii cu creier functional la purtator se pregatesc pentru emigrare, nu pentru recrutare. asta in cazul in care nu au facut-o pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  19. Nărozii ăștia din palatele puterii bucureștene își îndeplinesc cu sârg ordinele primite, băgând pe români într-un război care nu ne privește, carne de tun pentru interese globali$$t - $$atanist- $$ioniste, care au centrul de comandă la orașul de pe Potomac.
    Iar noi stăm ca oile tâmpe și ne uităm cum ne îmbracă în uniforme și ne expediază în gura Ursului, ca să scăpăm țara vecină neprietenă nouă de cînd s-a înființat ea.
    Mai ține minte cineva tratatul secret de asistență reciprocă în caz de război semnat de Yoianus cu ucrii în 2019 (dk nu mă înșel asupra anului)...adeca înainte de lansarea showului Operațiunea Specială ucria ??!!
    Pe vremea aia, ne întrebam câțiva de ce mama dreak face preșul nostru chestia aia??!! Uite că făcea parte din planul cincinal $$__ist 2020-2024 ! ! !

    RăspundețiȘtergere
  20. Unde anume sa emigrezi? Peste tot vei fi calcat. N ai invatat nimic din ultimii doi ani?
    Poate dincolo de cercul polar de nord.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)