marți, 12 aprilie 2022

Spectrul Marelui Război

Aş fi vrut să cred că treburile se vor rezolva rapid, dar n-am crezut-o. Am intuit că intrăm într-o etapă complicată a istoriei. Putin ştie asta şi, mai mult, pare că-i place „rima timpurilor”. Totul se desfăşoară într-un alt ritm, dar vectorii sunt aceiaşi. Rusia a fost atacată paşnic, s-a ajuns până la graniţele sale. I s-a pus în discuţie dreptul de a exista şi a reacţionat. 

Ucraina de acum este Finlanda din 1939. Asta e cheia în care trebuie să înţelegeţi momentul în care ne aflăm. Rusia nu permite o distanţă atât de mică faţă de Moscova. În plus are nevoie de legătura terestră către Crimeea. Ruşii vor să scape de Ucraina, mai precis de acea Ucraină radicală care le-a creat numai belele de-a lungul timpului. Este vorba de vestul ţării. Teoretic şi-ar dori teritoriile până la Nipru. Posibil să nu le obţină, însă, la schimb, vor avea întreaga zonă litorală şi hălci din Est care vor recompune teritoriile cedate de URSS. În prezent acolo se desfăşoară operaţiuni adânci de curăţare a radicalilor ucraineni.

Mediatic, actualul război e pierdut de ruşi. Nu doar din cauza cenzurării prin blocarea grosolană a surselor ruseşti de informaţii, ci şi ca efect al ineficienţei comunicaţionale. Faţă de URSS, actuala Rusie e un pigmeu din acest punct de vedere. Şi nu e singurul punct slab! Armata a dovedit în mult prea multe rânduri o coordonare deficitară şi un mod de acţiune cel puţin dubios. Abandonarea înconjurării Kievului e un indiciu care pune sub semnul întrebării întreaga operaţiune. 

Fără doar şi poate aceasta este Finlanda Rusiei. Şi, fără doar şi poate, la sfârşitul negocierilor, ruşii vor obţine mult mai puţin decât sperau. Mai precis, vor avea probabil mai puţin de jumătate din estul Ucrainei şi, cel mai probabil, coridorul către Crimeea. Nu pot estima încă dacă vor reuşi să-şi adjudece întreaga zonă litorală, lăsând astfel Ucraina fără relevanţă. Astfel se va trage concluzia tâmpită că Rusia e mult mai slabă decât pare şi se vor declanşa direct ostilităţile împotriva lor. 

Putin ştie asta. Şi mai ştie şi că războiul va fi lung şi dureros. De aceea, ceea ce numeşte el „operaţiune specială” are ca task, în primul rând, punerea armatei în alertă. Iată o explicaţie pentru care toate operaţiunile se desfăşoară cu tehnică din anii 80. A fost ca un fel de evaluare. Deja se fac decapitări masive. Şi asta nu doar în armată, ci şi în serviciile de securitate. Promovarea acum se face exclusiv pe baza faptelor din război. S-a dus vremea ţinutelor festive şi a chermezelor de protocol.

SUA a făcut următoarea mişcare, chiar mai nebunească decât prima: împinge către aderarea la NATO doi pioni esenţiali pentru securitatea Rusiei: Finlanda şi Suedia. Finlanda promisese neutralitatea, dar pare că a uitat! Suedia are un complex istoric şi se aruncă inconştient într-un joc în care-şi pune pe masă existenţa. Nu-mi dau seama dacă cetăţenii ăia tembelizaţi de tonele de propagandă au habar în ce-i bagă reprezentanţii lor. Cu siguranţă nu ştiu, dar e timpul să se trezească şi ei din negura în care-au fost ţinuţi. Iar la -40°C, cu mâna încleştată pe ţeava rece a armei, peste tot mirosind a sânge şi morţi, cu siguranţă că se vor trezi. 

Problema este că în cazul ieşirii din zona de neutralitate a celor două ţări nordice, statutul Mării Baltice se transformă devenind mare a NATO. De asemenea, are de suferit şi Kaliningradul care astfel e anihilat. Situaţia e fără ieşire pentru ruşi şi vor fi nevoiţi să iasă preventiv la atac înainte de aderarea celor două ţări la NATO. Altfel confruntarea va fi una între NATO şi Rusia, confruntare pe care ruşii tot caută să o evite!

Putin ştie că intră într-o nouă încleştare dramatică, în care Ucraina e încălzirea. Dacă până acum atacul duşman venea dinspre vest, acum va veni dinspre nord. O altă paradigmă, o altă încleştare, dar acelaşi scop. Rusia e iar încolţită, iar aceasta e cea mai proastă veste deoarece cred că nimic nu ne va scăpa de un nou război. 

Există în toată această ecuaţie un element ascuns. Războiul, în esenţă, e un eveniment care se dispută pe viaţă şi pe moarte. La noi nimeni nu spune nimic despre asta. Tefelimea se pregăteşte să dea eroic bir cu fugiţii, simţind că în cazul unui război treaba se împute. Şi-n tot Occidentul e la fel. Nimeni nu-i poate scoate p-ăia la război decât dacă-i iau prin surprindere. Şi probabil acesta e motivul pentru care sunt conduşi prin propaganda letargică doar spre ura faţă de ruşi. La momentul potrivit li se va arăta direcţia şi vor fi puşi în faţa faptului împlinit. Inutil, desigur, întrucât de fapt aici e o chestie de a-ţi alege destinul. Ştiu sigur că ruşii sunt gata să moară de gât cu tot globul în cazul în care simt că Rusia e pe cale de a pierde. La fel de sigur - şi-o ştie şi Putin - e faptul că în tabăra cealaltă şobolanii n-au determinarea asta. Iar dacă vor vedea că treaba nu merge, îşi vor cere iertare în genunchi şi vor plânge cu lacrimi de crocodil, umilindu-se pentru a fi lăsaţi în viaţă. 

Pe moment puţin contează deznodământul. Ceea ce vreau să subliniez este că, dacă se va continua cu nebunia aderării ţărilor nordice la NATO, asta e ceea ce se va obţine!

49 de comentarii:

  1. Confruntarea Rusiei & Chinei cu NATO pare inevitabilă, de aceea este important ca această confruntare să aibă loc cât mai departe de România: Suedia este mai bine decât Ucraina, iar Taiwan este și mai bine decât Suedia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt evidente eforturile Occidentului pe urmatoarele directii:
    - razboi informational: dezinformare si fake-news, demonizarea Rusiei si a rusilor;
    - sustinerea Ukr in primul rand cu arme si prea putin pe latura umanitara;
    - refuzul negocierilor;
    - incercari repetate de a aduce in scena si alti actori (Suedia si Finlanda sunt doar 2 dintre ei)
    - formarea opiniei publice in directia acceptarii razboiului drept necesitate (fie chiar si pentru satisfacerea unor nevoi primare);
    plus multe altele pe care nu le-am mentionat.

    Este clar ca nu se doreste incheierea rapida a conflictului si escaladarea lui.

    Oricum, razboiul nu trebuie privit izolat ci impreuna cu pLandemia, cu criza financiara si cu toate celelalte crize la un loc care contribuie masiv la daramarea lumii vechi. Un haos din care va iesi Salvatorul ce-i va uni apoi pe putinii oameni ramasi intr-o guvernare totalitara globala.

    RăspundețiȘtergere
  3. am o întrebare off topic dacă tu ai selectat opțiunea de a afișa reclame pe acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  4. Șobolani si ăia, și ăia! Marele Ceaikovski i-a descris muzical pe toti in " Spărgătorul de nuci". E razboiul paranormalilor in care sunt sparte capete de nesupuși cu puterea minții. Stiu si paranormalii români ce pot face paranormalii rusi sau ucrainieni. Nimic nou sub soare. Puterea pumnului e legea in vigoare pe pământ. Dar si puterea persuasivă a otrăvii puse in informatie. Si rusii si americanii manipuleaza prin Romania in văzul lumii. Blogurile new age adorm ametitii dornici de comunicari cu duhuri. Blogurile ametitilor nationalisti romani sunt controlate din est. Adormiti cu apa chioară a informatiei mincinoase, romanii nici nu au observat cum le este furată tara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Blogurile ametitilor nationalisti romani sunt controlate din est. Adormiti cu apa chioară a informatiei mincinoase, romanii nici nu au observat cum le este furată tara."
      Nu intreb daca ai consumat ceva? Furatul tarii e din '90 incoace, pe bucati, incepand cu falimentarea productiei interne, vanzari frauduloase de terenuri agricole, apoi resurse naturale si in final, locuinte, case, proprietati prin facturi uriase si nu numai. Propaganda estului e vinovata de cei 30 de ani de furaciuni?
      america si sefii ei au ocupat complet Romania inca din '90! A ramas o panarama de "libertate de opinie/exprimare", atat de libera incat s-au facut zeci de legi pentru care poti face inchisoare datorita a 2-3 cuvinte scrise unde/cand nu trebuie. Asa ca...n-are nimeni nimic, exceptie serviciile, deep state care a ocupat complet institutiile statului.
      Vad ca se incearca stabilirea unei egalitati intre raul facut de vest si de est. Da bine, bani per postare samd.
      Cat despre suta de mii de troli sua platiti sa scrie de pe zeci de conturi de fiecare, pariu ca nu vor fi salvati nici 5% in caz de ceva. De ce? E plina lumea de kkti, adica trolii sunt fiinte "intersanjabile", ca niste piese auto.

      Ștergere
  5. Argumentele din articol au fundament, dar aș face o precizare.
    Prin încercuirea Rusiei nu se pune în pericol EXISTENȚA statului / poporului rus, ci STATUTUL fostului imperiu.
    Nimeni nu va măcelări sau invada Federația, se dorește (prin "Anaconda") anularea influenței și puterii rusești în exterior.
    Dacă ignorăm propaganda UA (deja iritantă) hai s-o ignorăm și pe a Moscovei.
    În scurt, apelează la forță pentru a-și prezerva ambițiile, NU existența.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se doreste un IMPERIU GLOBAL. Rusia trebuie inghitita cu fulgi cu tot. Asta inseamna exact ce s-a spus in articol.

      Ștergere
  6. Este evident ca natoistii urmaresc sa provoace cat mai mult Rusia pentru a o atrage intr-un conflict direct cu nato, si in acelasi timp abia asteapta pretexte pentru a interveni, a se implica si mai mult. Pare ca se merge spre un razboi de uzura, si vor trece la asaltul final de subordonare abia dupa ce Rusia va fi obosita. O contraofensiva ucraineana pana la Moscova cu suport natoist poate fi o alternativa in ultima etapa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...o aberatie... vezi ce au facut rusii in cel de-al doilea razboi mondial...

      Ștergere
    2. Si vor pati ca Hitler si Napoleon !!!

      Ștergere
  7. Fără să fi fost altceva decât un militar în termen redus, sunt convins că Rusia nu a fost și nu este interesată de Kiev. Este evident că Putin știe că, în actuala situație geo politică atacul asupra Kiev-ului ar fi însemnat prea mult chiar și pentru cei mai obedienți susținătorii ai intervenției Rusiei. Referitor la Kiev, cred că au înaintat așa de mult doar pentru a bloca trupele ucrainiene din vest și a obține încercuirea și izolarea completă a grosului armatei Ucrainiene din estul țării. Dacă ținem cont că în estul Ucrainei se află importante rezerve minerale și resurse energetice și, statistic, aici este o populație cu orientări pro-ruse, cred că Putin a avut ca scop securizarea estului Ucrainei și asigurarea accesului terestru în Crimeea. Și, cred că va păstra și zona Herson pentru că de aici începe canalul de apă dulce (închis de ucrainieni după anexare) care alimentează toată peninsula Crimeea. După părerea mea, indiferent de cât timp, câte vieți și câte alte resurse vor fi consumate orașele Mariupol, Melitopol precum și toată zona de sub fluviul Nipru vor rămâne, ale Rusiei. Despre Harkov și alte orașe importante asaltate sau chiar ocupate acum de ruși, nu cred că vor fi altceva decât obiectul unor negocieri foarte dure pentru în urma cărora ucrainienii se vor putea considera mândrii că au obținut victoria...

    RăspundețiȘtergere
  8. Batalia pentru APA.
    https://topcor-ru.translate.goog/24997-v-bitve-za-donbass-sojdutsja-pochti-250-tysjach-soldat-i-oficerov.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=ro

    RăspundețiȘtergere
  9. ” Rusia a fost atacată paşnic, s-a ajuns până la graniţele sale. I s-a pus în discuţie dreptul de a exista şi a reacţionat. ”
    Complet fals. Nimeni nu a amenințat Rusia. Doar imaginație.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum nimeni nu a atacat America punand rachete in Cuba. Dar aia s-au agitat ca disperatii impotriva lor.

      Ștergere
    2. Stii ceva?
      S-ar putea sa ai mare dreptate! Si totul sa fie comandat precum o sarcina din care toti au facut si fac enorm de multi bani.
      Bravo!

      Ștergere
  10. PE BANII CUI SE FAC RAZBOAIELE :2008 - barilul de petrol 147 dolari - preț motorina standard 3,7 lei.
    ❗️07.03. 2022 - barilul de petrol 139 dolari - preț motorina standard 8 lei.
    ❗️15.03.2022 - barilului de petrol 97,72 dolari. - motorina standard tot 8 lei.
    ❗️08.04.2032 barilul de petrol 100,97 dolari - motorina standard 8,37 lei
    Să vedem, ce surprize avem zilele următoare. 🤔
    Sursă grafic: https://markets.businessinsider.com/commodities/oil-price

    RăspundețiȘtergere
  11. Este informatia anului 2022, si vine de la ziaristul George Webb, cel care ancheteaza biolaboratoarele americane din Ucraina.
    Mai stiti ca acum cateva zile Macron l-a demis pe Eric Vidaud seful inteligentei militare franceze, chipurile pentru ca nu i-ar fi spus lui Macron data si ziua exacta a invaziei lui Putin in Ucraina ?
    Ei bine nucleara a explodat, intrucat Putin si armata rusa se pare ca au prins in incercuirea de la Mariupol, pe langa trupe NATO si doi GENERALI de armata, care supravegheau si coordonau producerea armelor biologice in Mariupol.
    Este vorba de generalul Roger Cloutier deja capurat de Putin si de un general al armatei Frantei ce avea aceiasi misiune legata de fabricarea armelor biologice.
    Asa se explica lupte EXTREM DE DURE din Mariupol, unde nazistii din batalionul Azov si se pare extrem de multi militari americani, francezi, britanici, au fost incercuiti si dau lupte grele , toate incercarile de evacuare a lor fiind respinse de armata Rusiei;
    Problema NATO si a USA este ca acestia sunt pe punctul de a se preda rusilor, neavand cum sa scape din incercuire, si riscul ca ei sa inceapa sa dea marturie despre ce faceau acolo, ar arunca toata lumea in aer.
    Ca atare este posibil sa asistam la evenimente grave in Ucraina, inclusiv inscenarea unui atac chimic sau a unui incident nuclear, pentru a se abate atentia opiniei publice; Cert este ca Rusia indata ce va prezenta declaratiile militarilor, ofiterilor si generalilor NATO capturati, toata treaba se va imputi rapid, motiv pentru care Obama a venit la Casa Alba intrucat stie ca dezvaluirile ar provoca o revolta populara armata in USA, cand populatia dar si armata USA ar afla ca ei fabricau in Ucraina arme biologice la care apoi big pharma venea cu asa-zise vaccinuri, iar mass-media, liderii politici si religiosi ai lumii cu propaganda .. O uriasa mega afacere planetara cu o singura victima : OMUL!

    Mai jos aveti link catre pagina de twitter a ziaristului George Webb

    https://twitter.com/RealGeorgeWebb1/status/1511672220636037123?s=20&t=6CA-1qkwKIdYyE8_RncnTg

    Twitter (https://twitter.com/RealGeorgeWebb1/status/1511672220636037123?s=20&t=6CA-1qkwKIdYyE8_RncnTg)
    George Webb - Investigative Journalist
    Have we found NATO General SARS and General MERS in Azovstal? Conflicting reports about NATO General getting out of Azovstal before it was captured by Russians. #Ukraine #Mariupol #Azovstal

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cloutier e adjunctul comandantului militar al NATO, șeful trupelor terestre (cum ar veni), e general locotenent, iar sediul comandamentului respectiv e în Turcia. El, personal, n-are treabă cu laboratoare.

      Se zice că ar fi fost capturat acolo, circulă și un filmuleț, mi se pare o situașie absurdă. DAR, dezmințirile și 'fact checking'-ul sunt foarte subțiri, ceea ce e ciudat.

      Ștergere
    2. Căutați pagina de LinkedIn a generalului. A fost în Turcia dr curând.

      Ștergere
    3. Vocile soptesc ca generalul in cauza avea o "umbra" de gen feminin, buna la toate care, evident, il insotea peste tot.Umbra in cauza era sub lupa serviciului de controinformazione federal, iar cand s-a aflat ca respectiva s-a deplasat din Turcia in Mariupol, latul s-a strans imediat. By the way, aceleasi voci spun ca scopul deplasarii austriacului in Federatie a fost tocmai o (nereusita) incercare de-a trata un salvacondotto pt toti oficialii nato (guide rele zic ca ar fi intre 2-300) prinsi ca sobolanii in bunkarele si tunelele de sub azovstal. Si mai zic c-ar fi si un bio lab ciudatel prin maruntaiele alea....

      Ștergere
  12. Ukraine War Meant To Stop US World Domination, Russia's Top Diplomat Says
    https://www.zerohedge.com/geopolitical/ukraine-invasion-meant-stop-us-world-domination-russias-top-diplomat-says

    RăspundețiȘtergere
  13. Din nou, se exagerează rolul Rusiei în lumea de astăzi. Rusia nu mai e URSS, să poată impune statelor ce să facă. Rusia nu e o amenințare pentru NATO, din punct de vedere militar. Iar despre Kaliningrad... Rusia nu are ce căuta, istoric, acolo.
    Putin nu are cum sa caute o confruntare cu NATO, pentru că va deveni istorie. Așa că încearcă să amenințe, dar dacă cele 2 state vor intra în NATO, va înghiți în sec, știind că nu are loc la masa celor puternici. Relevanța Rusiei e doar pentru Europa de Est, ea fiind de multă vreme doar o putere regională.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cât durează războaiele?

    Majoritatea conflictelor dintre 1816 și 1985 s-au încheiat în mai puțin de un an.

    Având în vedere că Rusia se luptă chiar și pentru a obține o victorie limitată în Ucraina, Putin pare puțin probabil să escaladeze într-un mod care l-ar putea aduce într-un conflict mai amplu. Așadar, o încetare a focului este probabilă peste, să zicem, cinci săptămâni – la jumatatea lunii mai – pentru că până atunci rușii fie vor fi reușit să încercuiască forțele ucrainene din Donbas, fie vor fi eșuat. În orice caz, vor trebui să le acorde soldaților lor o pauză. Procesul de recrutare și pregătire a înlocuitorilor este în curs, dar vor trece multe luni până când noile trupe vor fi gata de luptă.

    Cu toate acestea, cu fiecare zi de rezistență ucraineană care trece, pozițiile par să se fi înăsprit, mai ales în ceea ce privește chestiunile teritoriale (viitorul statut nu doar al Donețkului și Luhanskului, ci și al Crimeei). Îmi pot imagina foarte bine o încetare a focului doar temporară, încercările de a obține avantajul conducând la reprize de lupte – și toate acestea continuând mult mai mult timp decât pare să anticipeze cineva. Asta înseamnă, de asemenea, că sancțiunile impuse Rusiei vor persista, chiar dacă nu vor deveni mai dure.

    RăspundețiȘtergere
  15. La care NATO adera albinosii aia ? La NATO model '22 care nu e model '63 sau '83, unde Francia, Ghermamiam si Turkye si chiar Hungaria au veto doar pentru glume ?
    La rusky nu le e frica de NATO, invers da. Acum e Pesach si pastili pentru crestini, prilej cu care rusky replanifica, focul se va intetii tare dupa. Nu ezista cale de intoarcere pentru nimeni. Intrebarea e ce planuri vor fi respinse, ce linii de actiune se vor adopta si ce se va ajusta in US. Cand va incepe frontul din orientul indepartat ? Nu cumva pe poloneji ii mananca in dos ? Nici germanii nici rusii nu i-au putut suferi niciodata, de ce oare ?

    RăspundețiȘtergere
  16. la -40 de grade nu miroase a nimic ca nu se imput mortii

    RăspundețiȘtergere
  17. Suedia si mai ales Finlanda vor intra in NATO, nu au alta optiune. Rusia este slaba in acest moment militar si distrusa economic, va marai si atat. In consecinta, Marea Baltica si Golful Finlandei vor deveni un lac NATO. Cum zicea cineva pana la urma se cheama Golful Finlandei si nu Golful Rusiei.

    Putin are zilele numarate, situatia lui este comparabila cu cea a lui Hrusciov. A riscat si a pierdut. Cine stie daca mai apuca anul nou in functie. Pana cand nu preia succesorul lui, mare lucru nu se intampla in Rusia in afara de adancirea crizei economice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...astea sint de pe Netflix? ori de pe Cartoon Network?

      Ștergere
    2. Suedia si Finlanda nu vor intra in HATO, penca nu le poate apara. Dar Suiedia pooate sa se joace cu o bomba atomica intr-un wikend, tot degeaba, jocul nu e acolosa. Oricum suiedejii sunt marxisti luati, astia au elongatia mare si prostia le trece mai greu ca la germani si olandeji. O sai doara oricum capu da nu asa tare ca pe rumani.

      Ștergere
    3. Doamne Fereste
      ce minte luminta. si cine il acuza pe Putin ? hoti UE care striga hoti ? si ma intreb oare cum il aduci pe Putin in Europa sa il judeci de asa zisele crime de razboi ? ii trimiti o felicitare sau te duci direct asa peste el ? Eu ma bucur ca Rusia a inncetinit atacul pentru Kiev , de ce ? pai daca cineva s-ar uita la ce tancuri si forta terestra au rusii cu an fabricatie 2020 sa zica ucraina mersi ca au venit cu alea reconditionate din 90'.
      Eticheta rusului este pusa de mult in Europa ca fiind nebun si rau .Pai daca rusu e asa nebun si rau nu mai statea el ala sa atace incet , arunca peste ucraina cateva bombe si gata.Planul pentru reconstruirea ucrainei este stabilit deja. Toti mafioti aia rusi cu multi bani , se vor reprofila catre domeniul arhiectura si asa vor face iar averi in cativa ani.

      Ștergere
    4. Ucraina nu-i suficienta si apare Suedia, Finlanda...adica 3 tulpini noi, dupa omicron. Cumva tot trebuie eliminata toata populatia globului. Nu va fi nici o lume noua si great reset. Ci doar extraterestrii isi iau pamantul inapoi dupa ce-l curata cu ce l-au populat odata, un soi de maimute fata e ei, pentru ca au taiat din gene, au editat pentru a lasa aici o rasa controlabila, slaba si care sa faca treaba. Acum e finalul, si reteraformarea pentru ei a inceput deja. As paria ca distanta dintre planeta lor si soarele lor e mult mai mare. E putin probabil sa verificati asta; ar trebui sa fiti vii in acel moment.

      Ștergere
    5. Da, planul pentru UA e pregatit demult, sa faca teren viran, maidan.

      Ștergere
  18. Nu știu ce ne rezervă viitorul....dar,un război mondial aici,cu șansa ca 5miliarde contra 2 miliarde.....Aici este revoluția fostelor colonii,ale europenilor,cu excepția Rusiei,din America de Sud și Centrală,Africa, Asia...Spunea ceva Putin despre 9 mai,probabil că pina atunci țările din BRICS lansează cu succes sistemul de plată electronic.Parerea mea este,cu toate că nu am prea multe date,este doar o intuiție,este că acum este același curent lansat de URSS în anii 60,unde mai mult de jumătate dintre țările lumii au devenit,,independente,,.Iar acum,Africa, Asia și America de Sud, Albania, Serbia ,nu uită.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mare branza ca nu mai e dolarul asa important.
      Mai putini bani de aruncat pe armata, pe chinezarii.
      Poate mai trec si spre socialism-comunism si rupe mufa la toti.
      Cand vor vedea restul prostilor ca ei raman cu oligarhi si sclavagism, sigur va fi razboi... Intern, cu Putin, Xi sau alti nebuni.
      Ar fi chiar frumos sa se intample ce spui tu. Prea frumos.

      Ștergere
  19. https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/microcipul-care-iti-permite-sa-platesti-cu-mana-reactiile-pe-care-le-primesc-de-la-casieri-sunt-nepretuite-1901623,. Între timp,planul continuă,munca de subsol se realizează, grădina este plină de proști,motiv de invenția YouTube, cîștiga AI....

    RăspundețiȘtergere
  20. Nimeni nu raspunde la intrebarea esentiala, de ce acum? Nu putea Rusia sa intre in Donetsk/Luhansk in 2014? Ba da si inca cum, fara sanctiuni. Retragerea de langa Kiev face parte din planul original: tinta este litoralul de langa Marea Neagra. Putini cercetatori inteleg ca Rusia poate redeveni URSS intr-o singura zi, cu ajutorul unei noi revolutii, si mai teribila decat cea din 1917. Atat Rusia cat si CCP nu intra in razboi decat daca sunt sigure ca il vor castiga.

    Deci, de ce acum? Dupa campania de vaccinare cmRNA si adenovirus cu cod genetic care include Pseudouridina in loc de Uracil? Cati analisti politici stiu de existenta 12G, arme scalare care sunt utilizate prin unde longitudinale in loc de unde transversale e/m?

    Finlanda isi doreste sa intre in Nato in mai anul curent. Trebuie de notat ca, in toate hartile desenate pe baza diverselor profetii despre viitorul Europei, Elvetia ramane neatinsa, prin faptul ca ramane neutra. In WWII Elvetia a pierdut 100 de oameni, totul datorita declararii neutralitatii. Nu puteam si noi sa facem la fel, sa ne fi declarat neutralitatea din timp si sa evitam orice fel de conflict?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elvetia nu mai e neutra demult

      Ștergere
    2. Ai raspunsul mai sus:
      Anonim13 aprilie 2022, 17:27
      In plina pandemie, s-a dat pauza ca sa vina ucrainienii la noi, si prin asta se pot intelege multe, cu implicatii grave si deosebit de grave. Unde ramasese blocat guvernul inainte de invadarea Ucrainei? La vacsu obligatoriu. Din motive ciudate, au facut pauza strategica. Vor relua, in vara. De ce in vara? Foametea globala va exploda cel tarziu in toamna, iar in iarna vor fi fost deja razboaie civile, legi martiale peste tot, armate care vor fi mitraliat lumea disperata de foame. Lume care a renuntat de nevoie la toate drepturile, si va incerca sa lupte disperata pentru mancare. Deci vacs obligatoriu va fi implementat ca doar cei cu carnetul rosu de partid sa primeasca mancare pe cartela, cu portia, si nu orice, oricat, oricum. nato adica sua fac eforturi disperate sa elimine populatia alba, in prima etapa. Ucraina putea fi, si ar putea redeveni un kill box, o zona de genocid unde vor fi trimise toti barbatii albi europeni. Nu-i problema...vin migranti africani, arabi care ca si pana acum, in foartea marea lor majoritate sunt barbati apti de reproducere.
      Nu v-ati intrebat ce fel de "refugiati" sunt aia de prin tarile calde incat vin preponderent barbati apti de lupta? Par incubatoare bine gestionate pentru invazia europei. Fiind un joc complex, au oprit atentatele teroriste, care daca chiar erau teroriste nu puteau fi controlate, oprite de servicii cum n-au reusit atatia ani.
      Ce-au in comun vaxu, metisarea europei? ADN! Si nu se doreste corcirea barbatilor albi cu femei de culoare, ci neaparat a femeilor albe cu tot felul de natii.
      Razboiul nuclear ar trebui sa inceapa anul asta, pentru ca desi vor muri miliarde in urmatorul deceniu...nu mai e timp pentru elite. Deci oricum suntem morti, fiind un razboi total, cu armament sinergic: controlul climei (inclusiv vulcani provocati sa arunce cenusa, cutremure, tsunami etc), arme electromagnetice, razboi psihotronic, chemtrails care mai nou arunca cu chestii misto, altele decat ce bagau acum 20-30 de ani. Cu tot cu foamete, frig, colaps financiar, sansele de supravietuire sunt spre 0. Chiar daca am elimina 1,2 chiar 3 din totalul de arme, moartea e cam la fel de sigura. Pare evident ca inteligenta artificiala a creat acest plan si-l adapteaza, optimizeaza de la o secunda la alta.
      As avea si eu o intrebare retorica...de ce scriu? Stiind bine nu doar ca voi fi mort, ci si ca TOT ce s-a postat, ce exista pe internet va fi sters complet. Altfel spus...noi nici n-am existat.

      Ștergere
    3. Pauza strategica = Omicron nu are domeniul prionic activat. Omicron = Mers-Cov-2. Variantele M. avium (aka Sars-Cov-2), in special Delta, aveau regiunea prionica de pe spike activata, de aici si virulenta excesiva. Omicron are acest domeniu prionic inactiv sau latent. Daca conditiile suficiente vor exista, atunci domeniul prionic al lui Omicron se va activa de asemenea, un dezastru fara precedent. Delta era VOC (variant of concern), varianta Pi va fi VOHC (variant of high consequence).

      1915-1917 Pandemie de nivel mondial de "coronavirus", de fapt M. avium
      1918 M. influenzae si M. africanum (tuberculoza galopanta sau ebola/marburg)

      2019-2021 M. avium (aka Sars-Cov-2)
      2022 M. influenzae (Mers-Cov-2 aka Omicron) si M. africanum

      Ștergere
    4. explica mai detaliat sandokhane, de ce au intrat acum rusii in razboi si ce legatura au armele scalare cu injectatii

      Ștergere
  21. Putin moare omorat de rusi. Sa tineti minte ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai consuma Digi 24 sau A3, pentru că dăunează grav sănătății.

      Ștergere
    2. Au si prostii ceva de spus.

      Ștergere
  22. Inainte de conflictul cu Ucraina , v-am spus de un alt conflict ce i se va deschide Rusiei in Europa...iata-l la orizont ! Ceasul ticaie si mai e putin pana la gong !

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)