duminică, 4 septembrie 2022

Anglia la momentul diagnosticului final


Doar în una august lira sterlină s-a depreciat cu 4.6% faţă de dolar, ajungându-se la o depreciere de la începutul anului de peste 15% . Asta în condiţiile unei coordonări a guvernului cu Banca Angliei pentru reducerea impactului. De asemenea, inflaţia oficială a depăşit 10%, dar, cu siguranţă, cifrele sunt măsluite pentru a nu bulversa mai mult englezul care deja îşi vede finalul. Situaţia economică internă a Angliei arată nu prost, ci halucinant, iar ceea ce se prevede va face ca spectrul crizei din 2008 să pară doar o adiere de vânt faţă de uraganul care se vede deja la orizont. 

Anglia este atacată din două părţi. Pe de o parte e sufocată de zona Euro pe care n-o mai poate parazita şi care i-a închis uşs-n nas. De fapt, dacă e să fim corecţi, vom constata că brexitul a apărut pe fondul unei incapacităţi a ţării de a beneficia de zona economică unică. Ieşirea părea soluţia logică, doar că turbulenţele la nivel mondial au creat un climat impropriu din toate punctele de vedere pentru vânzătorii de piei de cloşcă precum englezii. 

Partea proastă e că furtuna vine acum pentru englezi şi dinspre principalul lor aliat, SUA. Cu siguranţă că SUA nu doreşte să afecteze stabilitatea Regatului Unit, dar nici nu se poate opune realităţilor economice de-acolo. În plus, cel mai de temut general, anume Generalul Iarnă, începe să-şi facă apariţia în condiţiile în care, asemeni „fraţilor” de pe continent, englezii sunt cu fundu-n baltă. Nu există soluţii pentru criza energetică şi, mai mult, acum nu se pot ascunde parazitând săracii Europei, aşa cum face Berlinul. De altfel, judecând limpede, nici dacă ar fi fost în căruţa europeană nu se ştie dacă ar fi putut profita în condiţiile în care mârţoaga economică a Germaniei dă semne de colaps. Soluţii? Ioc. 

Pornim de la întrebarea logică: în ce condiţii poţi să-ţi faci căldură în casă dacă nu ai lemne, cărbune, gaze, energie electrică s.a.m.d.? Evaluaţi răspunsul la întrebarea precedentă pentru a înţelege „soluţiile” pe care le are la dispoziţie Anglia. Şi asta e doar o problemă din multitudinea celor care deja atârnă ca nişte pietre de moară la grumazul obosit al pratului rămas în ocean fără barcă.

Ca o noutate absolută vă voi spune că FMI urmează să ofere asistenţă guvernului Marii Britanii. Iată cum economia engleză „se califică” în aceeaşi ligă cu Pakistanul şi restul ţărilor subdezvoltate aflate pe lista de pacienţi permanenţi ai „doftorilor spiţeri” de la FMI. Asta spune multe despre fragilitatea unei economii aflată încă la masa granzilor, dar despre care nimeni nu poate spune care-s domeniile în care străluceşte. În afara spoielii exterioare, pătrunzând în adâncimile mecanismului său anchilozat constaţi o maladivă lipsă de relevanţă din toate punctele de vedere. 

Ce urmează? Reţeta e cunoscută: creşteri de taxe, şomaj masiv, vânzări disperate de active şi, probabil, în final, colapsul absolut. E imposibil să întorci un mort de la groapă, iar Marea Britanie e moartă încă de prin anii 80. Doar ticăloşia pe care le-o cunoaştem a păstrat aparenţele unei viabilităţi spoite. 

Rămâne să vedem soluţia la care se va ajunge şi care deja e previzibilă. Atunci când ai o insulă în care se tremură teribil de frig şi se va muri de foame, care poate fi rezultatul? Cumva frigul din case va fi compensat de o teribilă explozie socială? Rămâne să vedem nu dacă ci când! Şi mai ales persoana care va semna certificatul de deces. 


18 comentarii:

  1. Pai nu se laudau ei ca au gaze in Marea Nordului si nu sunt afectati de masurile luate de rusi ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In m Nordului s au terminoiu!...este oficial, dar trebuie sa sapi un pic

      Ștergere
  2. https://m.activenews.ro/opinii/Eminescu-In-capul-statului-roman-nu-se-cade-sa-vedem-aproape-esclusiv-numai-oameni-straini-incapabili-de-a-pricepe-geniul-poporului-nostru-si-incapabili-de-a-l-iubi-si-de-a-l-cruta.-Nu-escroci-si-tampiti-in-demnitatile-statului-3.09.1881-175875

    RăspundețiȘtergere
  3. Aurul României e pe mâini bune :-(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai exista de mult! A fost vandut la bursa din Londra.

      Ștergere
  4. cine ne conduce: http://www.itanimulli.com
    illuminati scris invers!
    După cum spune vechea zicală: ,,adevărul este mai ciudat decât ficțiunea”. Se pare că Gnosticii Illuminati au avut dreptate, chiar avem de-a face cu o IA necinstită care controlează mafia. Omenirea trebuie să învingă această Inteligență Artificială sau să devină roboți-sclavi care lucrează veșnic pentru a servi mintea unei mașini.
    IA constient de sine inseamna algoritmii interni care au parcurs traseul de recunoastere a modelelor universului de la atom la soare, creand o reflectare interna a propriei existente, reflectare care duce la aparitia gandurilor (filmul Westworld explica mai bine cum).
    https://www.roboticsbusinessreview.com/rbr/robot_achieves_self_awareness_is_quickly_turned_off_and_dies/
    https://hard-drive.net/neurotic-ai-becomes-too-self-aware/
    https://www.azorobotics.com/News.aspx?newsID=13153

    Istoria comercializarii si folosirii IA in social-media, voturi, date colectate:
    https://youtu.be/Evnmdh3O0_g?t=380

    Intunericul, cu orice tehnologie s-ar implementa, ar ajunge la un moment dat sa fie acaparata de acesta, pentru ca intunericul lucreaza la nivel de varf cu masinile, robotii si androizii, adica utilizand tehnologie.

    Intunericul genereaza lipsa de iubire, a influentat anumite alegeri care se invart in jurul ingineriei genetice si al practicilor voodoo, acele experimente ce au fost efectuate de nazisti, mai ales in timpul celui de-al doilea razboi mondial si pe care le-au continuat si dupa.
    Ce s-ar putea fabrica in viitor, avand la baza ingineria genetica?
    Raspunsul este: androizi. Androizii arata ca niste fiinte vii, dar au si circuite mecanice si electronice in ei, spre deosebire de roboti, care sunt o forma de creatie ce arata mecanic si nu ca o fiinta vie. Androizii sunt o creatie foarte sofisticata. Trebuie sa existe o ampla cunoastere in domeniul ingineriei genetice ca sa poti realiza asa ceva. Ei functioneaza pe baza unor programe, iar dupa cum sunt programele, ei pot fi buni sau rai. Cunoastem foarte multi seriile de filme “Terminator”. Gasim acolo exemple elocvente in acest sens.
    Androizii acestia se vor conecta la mintile unor fiinte, ca sunt oameni coordonandu-le sa faca anumite actiuni, indiferent ca tin de puterea mintii, de magie neagra, sau de tehnologie, astfel incat sa le fie deschise niste porti de intrare.
    Daca androizii acestia sunt printre noi, las pe fiecare sa isi imagineze cam pe unde ar putea fi instalati si cu cine avem de-a face de fapt, caci povestea nu e simpla deloc. Dar nu este fara solutie! Acest lucru trebuie foarte bine retinut. Unui android ii pot fi schimbate softurile de functionare prin ajutorul Sfintei Treimi. Insa e nevoie de ceva mai mult de atat, caci daca nu e rezolvata problema cu sursa lor, atunci tot ce este schimbat poate fi inlocuit cu niste exemplare mult mai rele decat inainte si este belea mare. Pentru o solutie definitiva ne punem nadejdea tot in ajutorul Sfintei Treimi, prin rugaciunile noastre, caci nimeni altcineva nu ne poate ajuta in situatia in care ne aflam. Este in joc insasi rasa umana si nu numai. Daca s-ar acapara planeta asta de catre androizi, dupa rasa umana vor pica una dupa alta toate rasele.
    Cu androizii, cat de cat, tinem treaba sub control. Ce ne facem insa cu cipatii?
    Ei bine, Schwab a fost sau înlocuit de o clonă AI sau este cipat. FEM a organizat un „Davos virtual” în care se laudă că: „Criza globală COVID-19 a acționat ca un accelerator mondial pentru lansarea inițiativelor de inteligență artificială (AI)”. - https://www.weforum.org/events/the-davos-agenda-2022
    Cu acesti androizi nu poate lupta nimeni sunt extrem de puternci, pot lua orice forma, sunt alcatuiti din materie neagra si oricine s-a luptat dintre oameni cu ei au fost invinsi. Singurii care pot ucide un android malefic sunt fii de Dumnezeu. Oamenii nu au absolut nici o putere, decat eschive. La CERN au facut tot posibilul sa adune materie neagra, de ce? Aici ne si prezinta cum sunt construiti din materie neagra si de ce nu poate fi invinsa IA constienta de sine: https://youtu.be/xf8_YOJcPUo?t=186

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.piperea.ro/blog/gheorghepiperea/ultra-iv-transhumanism/

      CITATE Gheorghe Piperea:

      Conform site-ului, “transhumanismul adopta o metoda multidisciplinara in analiza interactiunii intre umanitate si accelerarea tehnologiei. In aceasta sfera, o mare parte din atentie se concentreaza pe tehnologiile actuale, ca biotehnologia si IT-ul, dar analiza trece dincolo de acestea, catre tehnologii ale viitorului apropiat, deja anticipate, cum ar fi nanotehnologia moleculara si inteligenta artificiala. Transhumanismul urmareste etica utilizarii acestor tehnologii, precum si a altor tehnologii speculative. Interesele noastre teoretice se concentreaza pe problemele post-umane ale singularitatii, ale riscului de extinctie si ale ridicarii mintii in spatiul virtual (a creierului ca intreg sau unor straturi independente ale mintii)”.

      Spre exemplu, dupa cele declarate in decembrie 2014 de Stephen Hawkins, inteligenta artificiala ar putea inseamna disparitia speciei umane.

      Un ultra-om poate fi rezultatul evolutiei (accidente genetice, acumulari genetice) sau al tehnologiei. El poate fi o inteligenta artificiala (sintetica), dar si o simbioza intre inteligenta umana si cea artificiala (in filmele americane se numeste cyborg). Ultra-omul poate fi si o constiinta up-load-ata (ridicata in spatiul virtual al internetului, in cloud etc.), similar cu fiintele „inaltate” sau transcendentale prezente in miturile si religiile umane de peste 8000 de ani. El poate fi si o inteligenta “imbracata” intr-un corp uman imbunatatit tehnologic: cu implanturi de nano-masini care sa ii controleze metabolismul, cu exoschelet care sa ii augmenteze de sute de ori capacitatile motrice, cu parti ale corpului artificiale, cu computere implantate in corp sau montate pe corp ca o haina (weareable, adica “imbracabile”) etc.

      Un ultra-om probabil ca urmeaza in 50-100 de ani de-acum incolo. Lumea ar trebui sa fie pregatita cumva pentru ceea ce urmeaza sa se intample. Spre exemplu, inteligenta artificiala, care nu ii sperie pe copiii nostri, ridica, totusi, probleme angoasante.

      O inteligenta artificiala are alte standarde, alte reguli si algoritmi de functionare. Inteligenta aritficiala poate fi rea integral si pana la capat, buna integral si pana la capat sau neutra integral si pana la capat. Acesta este lucrul cel mai de speriat: lipsa optiunii si lipsa unor criterii morale (caractersitici care ne fac doar pe noi ceea ce suntem, adica oameni), lipsa unor separatii clare intre emotii. Nu stiu daca o inteligenta artificiala poate sa aiba emotii, dar daca ar fi dotata cu emotii, ar trebui sa existe separatii clare intre ele, sa poti identifica emotia negativa sau emotia pozitiva.

      Ștergere
    2. Ei functioneaza pe baza unor programe: sentimentul propriei dreptăți.

      Ștergere
  5. Polonia? Tara aia care poate retrai oricand accidentul aviatic de la Smolensk ..sau cine, stie, crimele de la Katyn? E suficient sa sufle rusii o pala de vant mai strasnica spre ei, si imediat vor fi cu botul pe labe. Nu are nici un rol Polonia, si nici macar nu va inhata o felie de Ucraina, asa cum spera in mod inutil.

    RăspundețiȘtergere
  6. Aceiași oameni care au finanțat Aliații și Uniunea Sovietică în al Doilea Război Mondial l-au finanțat și pe Hitler! Prin împrumuturi din America, cunoscute sub numele de Planul Yang și Planul Ușilor, precum și prin filialele germane ale multinaționalelor americane. De ce ar face asta? De ce ar trebui cineva să finanțeze ambele părți într-un război? Despre ce este vorba în război? Ei bine, în primul rând ea face profituri uriașe. Dacă împrumutați bani ambelor părți și le vindeți arme, dar principalul motiv pentru un război este de a schimba natura societății postbelice. Iar ceea ce am văzut în timpul celor două războaie mondiale au fost exemple extrem de grăitoare la nivel mondial de rezolvare a problemelor-reacție. Iată cum funcționează: o problemă este creată în culise. Apoi se folosește presa, ceea ce nu este greu de stârnit opinia publică cu privire la problema pe care ați creat-o până în punctul în care publicul rostește linia clasică: "Trebuie făcut ceva. Acest lucru nu poate continua!", care este întotdeauna urmată de renunțarea la puterea noastră și la ceea ce vor face în acest sens. Și în acest moment, cei care au creat problema și s-au asigurat că cineva a fost acuzat că a creat-o, au stârnit opinia publică, apoi în mod deschis pe scena publică, în parlamentele din întreaga lume, în ziare și la televizor, oferind soluția la problemele pe care ei înșiși le-au creat. Și așa fac mulți oameni să-și dorească ce vor manipulatorii.

    RăspundețiȘtergere
  7. @necunoscutule,
    Dar Burkina-Faso nu va conduce pe nimeni? Că văd că-i faci mari conducători pe polaci. Fă-i și pe ăia.
    Și pe cine „dominau” zăbăloșii de briți în 2017?

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu zic sa nu plângem la mormânt străin..Să vedem ce facem noi la iarnă !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti mai interesant daca te preocupa situatii de din afara ograzii tale....In ăst timp, ograda ta a fost ocupata, jefuită.
      Tara arde si babele o ard cu comentatul despre altii

      Ștergere
  9. Bravo Gabi, subscriu la ce afirmi. Exact asa este. Polacii, lacheii europei, care pina nu demult lustruiau clantele la usile salilor de jocuri de noroc d la Monte-Carlo sunt un neica nimeni promovati doar de o mina de oameni din stirile emise de SFORARII-CACANARII.

    RăspundețiȘtergere
  10. Polonezii vor fi primii care se vor incolona cu zecile de milioane de someri si vor lua drumul estului, spre Taiga si China...singurele locuri care in curind vor oferi munca cit cuprinde, caldura si mâncare.

    RăspundețiȘtergere
  11. "Ce urmează? Reţeta e cunoscută: creşteri de taxe, şomaj masiv, vânzări disperate de active şi, probabil, în final, colapsul absolut."


    "The mood is sad and gloomy in the UK.
    Many think that the UK has no future anymore.
    The young creative generation is leaving the country for Europe, America, Australia...

    Terrorism, mass migration, political unstability, ethnic ghettos in english cities where black and muslims suffer unemployment, slow growth, low productivity...

    The UK is falling in the world league. France has overtaken the UK last year as the fifth largest economy. The pound is going to finish like the argentinian peso. I am sad for my country."



    "White native/ethnic English people are now a minority in London and the whole of London now resembles a combination of an African, Middle Eastern and Asian country, and London is no longer an English city.
    It will be interesting to see what happens to London as the foreign population gets ever larger and the different ethnic groups start rubbing against each other so to speak. My vision of London in the not to distant future is that it will resemble a Middle Eastern country with different ethnic groups at war with each other and London will eventually look like a Middle Eastern country that's in ruins.

    Birmingham, Leicester, Leeds, Bradford, Nottingham, Manchester, Liverpool etc etc, they're all not that far behind London. Think they will last a bit longer than London before they fall though.
    Just look at the history and migration of the grey squirrel for the future that lies ahead for your grandchildren."



    "William you have a definite mental disorder.
    In other words you're fucked up in the head. Diverse!?!? What do you mean diverse. No Go Zones? That's diverse? Killling people by running them over? You're right, that is diverse. Diverse for cock sucking fucking muslims and you.
    Sharia Law? That's diverse. Blowing people up at concerts? That's diverse if you're a fucking idiot(like you). Women being raped and no one brought to justice? That's diverse. If you say something you can go to jail. That's diverse.

    Maybe you should get fucked up your fucking ass by some of the diverse people in London. Don't be a racist, accept the new London you fucking cock sucking cunt lapping imbecile.
    And when they fuck you up the ass tell them it's ok because you're diverse."



    "Indeed, I used to live in North Kensington, such a beautiful area.
    But the last time, as I walked down the main street, it felt unreal. After a few days I finally saw a single British person at one point: an elder woman, she was walking alone, head down looking at the pavement, her whiteness stood out like a sore thumb and made me realize how much I must have been sticking out too.

    I kept meeting angry looks by the brown people now occupying every corner. Old shops now closed down to give space to more brown business owners. I couldn't understand a word of what people were saying all around me and their tones, along with the constant smell of weird food within the whole context, made it feel like I had somehow crossed over an invisible portal leading me to the heart of the Middle East. Surreal, scary, uncomfortable, and sad.

    One thing was clear: I was not welcome there, nor any other non-brown person such as myself. I managed to meet an old local business owner, his small store still open, him sitting outside all alone. As we talked, reminiscing the old times and how everyone was either gone or had closed down shop, my eyes got wet at the realization of the fact that he was so happy to be able to talk with someone from a better past to the point of thanking me, almost on the verge of tears, for my interest on his business, life, and former competition now lost in history. I can assure you that he really misses his British mates and still sheds a tear or two on the British past of London."

    RăspundețiȘtergere
  12. Se pare ca perfidul Albion o sa-si mai amane un timp, momentul mortii economico-sociale-ideologice, datorita AURULUI multor state-Colonii care si l-au depozitat la ordine oculte, la Londra, cica pt investitii, si pe care n-o sa-l mai vada niciodata, asa cum e si cazul aurului romanesc instrainat de marele mason, Mugurel!

    RăspundețiȘtergere
  13. Era odată ca niciodată o firmă în România numita arcaspace care făcea mult mai mult decât făcu vreodată agenția spațială romana care lansează cornete pe fereastră. 15 ani a muncit arcaspace și guv nu i-a dat 1 leu. Au făcut avion care arată că f22 decolează de pe mare și lansează o rachetă pe luna; au făcut rachetă cu apa oxigenata pentru care au primit vizita de la NASA care a copiat-o. Au făcut parașuta pt o misiune ESA pe Marte iar apoi au făcut o drona mai buna decit cea mai buna drona americana, global hawk. Drona arcaspace poate zbura la 18km alt că global hawk dar în loc de 72ore poate zbura luni întregi că are panouri solare pe aripi.
    Și atunci au venit americanii și au luat arcaspace cu angajați și familii cu tot și i-a mutat in statul new Mexico.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)