vineri, 30 septembrie 2022

Imperiul contraatacă


Din datele sosite de pe teren, pare că ruşii urmează să deschdă cel de-al treilea front, de data aceasta direct asupra Kievului. De asemenea, surse apropiate situaţiei vorbesc despre iminenţa unui atac asupra Volinului, o regiune nord-vestică a Ucrainei, strategică din punct de vedere al comunicaţiei cu Vestul.
 
În ceea ce priveşte soldaţii concentraţi, aceştia, în cea mai mare parte, nu merg pe front. Serviciile de dezinformare ucrainene prezintă tot soiul de clipuri cu soldaţi ruşi capturaţi şi făcând parte dintre proaspeţii concentraţi. Sunt minciuni. În cea mai mare parte, soldaţii concentraţi acum vor lua locul trupelor care sunt mutate pe front. 

Conform mişcărilor de trupe evidenţiate de sateliţi, rezultă că peste 30 000 de soldaţi din zona central-asiatică sunt mutaţi în Belarus de unde se va deschide frontul asupra Kiev-ului. Încă 20 000 de soldaţi au fost transferaţi de la graniţa cu China. În aceeaşi operaţiune au fost aduse 600 de tancuri şi peste 1200 de blindate tot din Asia. 
 
Peste 100 000 de soldai din Belgorod, Kursk şi Rostov vor intra teritoriile proaspăt integrate în Federaţia Rusă. Ideea e simplă: întrucât noile teritorii sunt adăugate Rusiei, mutarea armatei acolo este o chestiune legitimă şi soldaţii existenţi nu mai sunt parte a Operaţiunii Speciale, ci forţe care apără teritoriul naţional. Astfel, în contul Operaţiunii Speciale vor fi adăugaţi doar cei care vor asigura ofensiva şi cei din proaspătul front al Kievului. 

Singura chestiune dubioasă ţine de timing. Dacă Rusia va hotărî să deschidă acum frontul Kievului, va beneficia de o vreme absolut nefavorabilă. Solul de la graniţa Belarusului cu Ucraina are o particularitate specifică, întrucât în timpul sezoanelor ploioase se transformă într-o mocirlă imposibil de trecut chiar şi de către vehiculele cu şenile. Ar fi o eroare teribilă să vedem din nou convoaie de blindate pe străzi, convoaie care pot fi oricând oprite prin bombardarea capetelor. 

E interesant de văzut timingul ales. Cel mai probabil, de data aceasta, atacul va fi precedat de o serie de bombardamente asupra infrastructurii strategice a Ucrainei. În mod normal, situaţia de acolo nu va putea fi rezolvată decât prin anihilarea întregii grupări mafiote care a capturat ţara. De asemenea, atacul terorist din Marea Baltică obliga Moscova să obţină controlul absolut asupra conductei ucrainene care transportă gazul dinspre Rusia spre Vest. 

De acest contraatac depinde soarta a ceea ce va urma. Dacă Moscova va acţiona chirurgical, e posibil să mai existe o şansă prin restrângerea teritorială a Ucrainei la zona din jurul Kievului şi construirea de republici autonome în rest, dublată de cedările teritoriale ale zonelor care nu le aparţin. Altfel, întreaga nebunie se va transforma într-o ecuaţie a cărei rezolvare va elimina omul de pe suprafaţa pământului. 

41 de comentarii:

  1. Omul, nu o sa dispara de pe suprafata pamantului dar indiferent de rezultatul a ce urmeaza, civilizatia umana, asa cum o stim, o sa dispara!

    Pe statiile spatiale, pe fundurile apelor, in mine adanci sau in bunkere, vor ramane destui in viata, chiar si in cazul unui razboi nuclear, chimic, biologic sau combinat, generalizat.

    Pe de alta parte, chiar daca nu se ajunge la un genocid mondial, civilizatia omeneasca nu va mai fi niciodata asa cum era inainte de inceperea "pandemiei", indiferent de cine castiga in actuala confruntare. Eu unul, ma rog Domnului sa NU invinga americanii, pentru ca in cazul asta, am ajunge cu totii sa cunoastem pe viu cea mai nenorocita forma de sclavagism posibila, imaginata de dementa sadica a unor minti bolnave ale unora care se cred mai presus decat zeii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ati auzit ce a spus ...arahatul?Sa stam cuminti in casa,cu geamurile laaarg inchise si sa ascultam ce ne zic ''experti'', in cazul unui atac nuclear.Idiotul, de... Dostoievski.Scenariu diferit,aceeasi panica...Stati in pace,nu se va folosi arma nucleara.Nu suntem singuri pe Pamant si in Univers...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu Idiotul lui Feodor Dostoievski, nu printul Maskin este acest puroi arahat, căci el nu poate iubi asemenea eroului!
      Asta este un limbric.
      Maskin avea atâta iubire de oameni, încât era de neindurat!

      Ștergere
  3. Bine zis @Dacă Moscova va acţiona chirurgical

    Tot războiul asta ucrainean-rus este din cauza de corona-virus, care a fost conceput, acum realizam, doar ca sa pună mana pe resursele rusești și sa domolească China.
    Din păcate sau din fericire WEF nu a reușit sa implementeze Noua Ordine Mondiala care plănuiau sa o anunțe cam astăzi. Nu au reușit sa îl convingă pe Putin și nici pe Xi de valabilitatea planului WEF.
    Asa ca Putin, Xi și restul le-au arata cât de mici sunt ca dețin 17% din planeta ca suprafață și oameni, și se cred stăpânii absoluți pe 100% din planeta.
    Dar problemuța lui Putin și Xi este ca nu erau plătiți, ci jefuiți.
    Roata noii ordini mondiale se baza pe colonialism de resurse prin filozofia corona-virus.
    Si după ce implementau colonialismul de resurse, următorul pas era colonialismul digital al omului.
    Colonialismul digital al omului
    Dupa filozofia WEF oricine nu accepta vaccinul este deja un mic Putin căruia statul WEF prin lichelele lor de la nivel național ii declara război pe resursele biologice din om.
    Filozofia noua progresista a democrației WEF vrea ca omul sa fie o baterie conectata 24h/24 la sistem și sa furnizeze date și informări, informațiile fiind energia sistemului. Fara informații sistemul se lenevește și moare în stand-by.
    Putin nu a vrut sa livreze aceste informații.
    Ce i s-a cerut lui Putin?
    Informații cu toate prospecțiunile din perioada sovietica unde se afla resusese de petrol, gaze, diamante, minereu rare etc... informații de genul pe care romanii mai ca le-au dat gratis de ajunseseră pe bursa din Canada.
    Acum ca nu mai au acces la Rusia, cheia suprema Noii Ordini Mondiale ratate (va urma)

    RăspundețiȘtergere
  4. " Altfel, întreaga nebunie se va transforma într-o ecuaţie a cărei rezolvare va elimina omul de pe suprafaţa pământului. "
    Nici un altfel! Asta e marele plan, a inceput de mult, merge struna, fara erori. Aparentele erori sunt in cel mai bun caz pauze strategice, ca lumea sa nu se enerveze prea tare, si sa creada ca inca mai au drepturi, libertati. In cheia prezentului, constatam ca de fapt acele drepturi si libertati n-au existat vreodata, ci o globala iluzie, precum ca "meritam" libertati, ca sunt legiferate.
    Eliminarea speciei umane se face pe bucati. E ca o piramida compusa din ciocanele, ciocane, barosuri. Se loveste de sus in jos, deci cei de jos cad primii, de la ciocanele. Ulterior, institutiile represive, grupari paramilitare, "O.N.G."-uri si tot tacamul.
    Unii idioti utili au devenit deja inutili. Alti ajung in scurt timp in aceeasi postura. Odata ce mor miliarde, utilitatea scade progresiv. Respectiv, inutilitatea urca spre varf.
    Plansul si scrasinirea dintilor urca si ele spre varf, incet incet. Populatiile deja de foame, razboaie, probleme climaterice si altele ce nu trebuie spuse. Asa-zisa clasa de mijloc devine clasa de jos, murind la foarte scurt timp dupa cei mai de jos. Urmeaza postacii platiti, care, odata instaurat controlul si in acelasi timp reduse populatiile, nu mai au obiectul muncii. Incadrabili si ei, ca aproape toti, in acel normalcy bias nu degeaba studiat, se vor simti tradati cand deja va fi prea tarziu.
    De altfel...cati s-au intrebat ce fel de motive altruiste, alde sacrificiul ala clasic pe altarul stiintei, a motivat finantarea a atator studii de psihologie sociala, bazate pe experimente ale caror rezultate acum se vad. Atat in psihologia sociala cat si in rest, s-a testat la scara mica ceea ce va fi urmat sa fie aplicat global mai tarziu.
    Globalizarea e forma deja inchegata de guvern mondial, care deja functioneaza. De ce si cand trebuie proclamat? De ce? Pentru infrangerea inclusiv spirituala a oamenilor, ca pedeapsa ca au indraznit sa se reproduca, sa se dezvolte, sa inoveze, sa creeze, sa aiba spiritualitati in afara schemelor din start stabilite. Cand? Soon. Dupa ce mor prea multi, incat rezistenta posibila sa fie minima.
    Realizati poate o anume contradictie: odata ce populatiile au murit pe capete, odata crizele desavarsite, guvernul mondial nu si-ar mai avea sensul, daca ar fi scop in sine. E doar un mijloc, dincolo de puterea elitelor, de a preda planeta "curata"-de la disparitia a ceea ce noi ne credem ca suntem oameni pana la modificari climaterice necesare noii "specii" care se va infileta rapid. Asta e varianta "laica", in care o specie rea de extraterestri se joaca cu noi toti. In varianta religioasa, pamantul cu oamenii sai a fost un experiment, s-a incheiat, urmeaza altul. In ambele variante, curatarea planetei e la fel de necesara.
    Modificarea climei e necesara altei specii, oricum as intoarce-o, pe fata si pe dos. La cate posibilitati de a crea crize, de la pademie pana la razboaie, se puteau gasi multe altele, exceptand modificarea climei. Deci reteraformarea nu e un alt pretext de criza economica, de distrugere a industriilor, a agriculturii, ci un scop final.
    Credeti ca asta e "viitorul"? Nu. S-a si intamplat deja.
    Cu titlu de gluma, se spunea ca dinozaurii aia ierbivori, lungi fiind, le lua zeci de secunde ca impulsul nervos de la un stimul sa ajunga la creier. La fel e si la oameni: perceptia si intelegerea ar fi tardive. Nu spun ca vor fi; trebuie sa fii in primul rand viu ca sa realizezi ca toate informatiile au ajuns prea tarziu la tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Impresionant si complet!
      Singurul aspect care nu se intelege de la sine de foarte multi este ca pentru implementarea a tot ce ai mentionat toate "capeteniile" de state lucreaza in colectiv, cooperind clar in plan informational, logistic, infrastructural, in hard and soft, chiar luindu-se la intrecere in fata stapinilor, posibil nu din aceasta lume, cu scoruri zilnice de citi sunt beliti sau ...urmeaza sa fie prin tot felul de scheme locale asa cum ar fi prin mobilizari ale canapelistilor, a mocofanilor, a "inutililor".

      Ștergere
  5. Domnule Diaconu, starea vremii nu cred ca poate fi o problema pentru Rusia atata timp cat Rusia are statii de gen HARP cu care poate influenta clima in favoarea ei.
    Si pentru ca gazul catre occident trece prin Polonia, ar fi bine ca si polonezii "la fel ca rusi"i, sa isi arunce in aer noul lor gazoduct care aduce gaze din Norvegia, si atunci iarasi vor depinde de gazoductul rus = fost ucrainean!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gazele Norvegiei sunt fisiite,... pe terminate(pina-n 5-10 ani), este oficial, altfel s-ar fi conectat demult toti la ei.
      Amza

      Ștergere
  6. Un discurs in totalitate corect si bazat pe o cunoastere perfecta a realitatii, calm, extrem de bine studiat, prin care n-a incercat sa ameninte, sa puna paie pe foc sau sa faca prozeliti.

    Nu a incercat sa se justifice ci doar sa explice de ce a facut ce a facut, de ce face ce face si ce are de gand in continuare sa faca, totul pentru a-si apara si tara si traditiile si credinele natale.

    Mai mult, e singurul politician de foarte inalt rang pe scara mondiala, care s-a referit, desi nu foarte direct, la pace.

    Ma asteptam sa zica ceva, orice, despre Ucraina si despre zelenski dar in afara de momentul de reculegere dedicat memoriei celor cazuti in lupta, nu s-a referit decat la America si la cei cativa "parteneri/subordonati" (in mod generic), pe care-i are aceasta, aratand ca e extrem de constient ca "Ucraina" e doar o faza a razboiului pe viata si pe moarte, pe care America l-a declansat impotriva rusiei.

    N-a vorbit de bombe sau rachete nucleare, n-a amenintat pe nimeni, nu a spus ca si-a propus sa ocupe pe careva.

    Discursul, daca n-ar fi avut un ton atat de plat, ar fi parut lipsit de substanta pentru cineva neatent la cuvintele spuse.

    Din tot ce-a spus si mai ales din ce n-a spus, eu am inteles ca ne asteapta o perioada al naibii de urata, daca America continua sa hartuiasca si sa ameninte Rusia si refuza pana la capat sa se aseze la masa negocierilor. Si la cum vad eu lucrurile, SUA va lua in continuare in ras ce a auzit in discursul de astazi si va nesocoti si pe mai departe, apelul la ratiune lansat de rusi.

    Evident, la discursul de astazi al lui Putin, din Duma de stat, ma refer!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu pare verosimil ,scenariul .Mai degraba sa ne asteptam la o noua provocare din partea Sua .Undeva in Nord pe frontiera cu Finlanda .Din cate stiam Suedia si Finlanda nu au fost primite de iure in Nato .Parlamentul turc amana ratificarea.

    RăspundețiȘtergere
  8. În acest context, Rusiei îi revine o mare responsabilitate și anume aceea de a deveni un factor de stabilitate în această parte a Europei. Desigur, din copaci vor sări unii ca arși și vor spune: așa ceva nu se poate. Tocmai Rusia războinică! Da, tocmai Rusia. Până acum, în desfășurarea acestui conflict, Rusia a dovedit așa ceva. De ce sunt unii orbi și surzi? Nu au argumente. Repetă o " mantră" suflată cu viclenie în urechile lor. Când este evident că albul e alb iar negrul e negru, ei îți spun că albul e gri iar negrul e tot gri. Și noi, cei de pe marginea marginii avem o responsabilitate. Aceea de a nu mai fi orbi și surzi. Să nu îndrăzniți, stimați comentatori anonimi să mă convingeți că albul este gri. Nonica Niculcea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamnisoara Nonica, oamenii vad ce vor sa vada, cred ce vor sa creada. rusia nu a avut si nu are resurse umane pentru a fi factor de stabilitate (care presupune altceva decat impunerea viziunilor proprii doar cu forta) . In viitorul foarte departat, poate, cine stie...daca raman singuri pe planeta.

      Ștergere
    2. Iertați- mă, dar v-ați grăbit ca fata mare la măritat. Eu nu am afirmat că Rusia a fost, este și va fi un factor de stabilitate in acest colț de lume. Reiterez: " In acest context, Rusiei îi revine o mare responsabilitate și anume aceea de a deveni un factor de stabilitate în această parte a Europei." Nu sunt chestiuni similare. Ok. Cine nu este de acord cu mine, nu este împotriva mea. Consider că este un om cu alte principii de viață pe care i le respect. Dar nu m- ați convins.
      Nonica Niculcea

      Ștergere
  9. Scuza-mi impertinenta, dar mie imi place cand rusu da cu racheta peste ai lui. Probabil au si tehnologie mai veche, operatori necalificati. E distractiv

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum, ce să zic, la răzbel ca la răzbel. Eu nu am fost acolo să văd. Dumneavoastră ați fost? Atenție, nu e suficient să fii doar prezent acolo, în miezul evenimentelor, mai trebuie să fii și de bună-credință, atunci când transmiți informații în spațiul public, despre ceea ce se întâmplă acolo. Nu e nimic " distractiv". Acolo mor oameni și de o parte și de alta. Nu vreau să - i etichetez, să-i numesc criminali cu sânge rece pe cei care pompează armament în Ucraina. Asemenea verdict e apanajul Justiție. Reiterez întrebarea: ați fost personal acolo și ați văzut cu ochii dumneavoastră? Dacă nu ați fost acolo, de unde știți? Persoanele care v- au livrat această informație sunt de încredere, sunt de bună- credință? Aveți posibilitatea să verificați informația servită?
      ( Nonica Niculcea )

      Ștergere
  10. "Dacă Moscova va acţiona chirurgical, e posibil să mai existe o şansă prin restrângerea teritorială a Ucrainei la zona din jurul Kievului şi construirea de republici autonome în rest, dublată de cedările teritoriale ale zonelor care nu le aparţin."

    https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Simplified_historical_map_of_Ukrainian_borders_1654-2014.jpg

    RăspundețiȘtergere
  11. @DD- Era bine sa spui singur care iti sunt afinitatile , vadit sunt expuse astazi in postare ! Nu incerca sa aplici psihologia inversa ca la mine nu tine , asta fac ZILNIC ! Eu unul sunt DIVERGENT nu am afinitati nici pentru Est nici pentru Vest , ii urasc si ii desconsider deopotriva ! Au la baza acelasi principiu de a asupri si a crea o casta suveranista -oligarha !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Kinu, atenție, ura și dezgustul pot orbi deținătorul. Sunt meseriași care se pricep să exploateze în orb aceste stări toxice. Eu înțeleg că ați putea fi un om de bună-credință, dar nu păreti a fi și imparțial așa după cum lăsați să se înțeleagă. Dumneavoastră pentru cine aveți afinități? Vă întreb deoarece un om, nu un robot, un dezumanizat, are afinități, de orice natură ar fi ele. Nu doar gândim ci și simțim. Mulțumesc! Nonica Niculcea
      P.S. Știți ce înseamnă " Divide et impera" ? Un dicton folosit pe post de " plasă". Cine îl folosește? Și "orb " să fii și tot îl vezi. Scriu greu. Sunt la a doua încercare. Îmi dispare textul.

      Ștergere
    2. @Anonim-Dupa cum am zis sunt divergent dpdv politic , ca e bine sau nu asta e ! Nu am votat niciodata si nu imi pare rau , fiindca s-a dovedit ca am dreptate! Sa mergi la vot 32 de ani sa crezi ca faci alegerea corecta e masochism politic vazand de fiecare data urmarile votului! Ati ales din oferta SISTEMULUI ce era deja ales ! ABOLIREA PARTIDOCRATIEI e singura optiune ! Factorul uman perverteste orice forma de organizare POLITICA!

      Ștergere
    3. Ah, domnule Kinu, ce-mi faceți dumneavoastră, mie! Timpul este cel mai prețios capital. Aleg să-mi rup din timpul meu prețios, ca să vă răspund, totuși. Uite, mai întâi să vedem ce zice Dicționarul Explicativ al Limbii Române, ediția a II-a, referitor la cuvântul "divergent" - "divergență".
      1. Divergent = (despre păreri, concepții, atitudine) care se deosebesc, se contrazic între ele, care urmăresc scopuri diferite.
      2. Divergență = deosebire, dezacord de păreri, de concepții, atitudini; neînțelegere.
      Să analizăm: 1. "Sunt divergent d.p.d.v. politic" = sunteți în dezacord cu clasa politică, de oriunde. Nu-i rău. E de bine. Să înțeleg că dumneavoastră propuneți un alt sistem de conducere. Vă rog să dezvoltați ideea. Ok. Fără "partidocratie". Bun. Ce punem in loc? Ce soluție propuneți? Pentru că, dacă rămâne totul la nivelul unei simple afirmații, nu am făcut nimic.
      2. Cuvântul " divergent", folosit în contextul precizat de dumneavoastră, e cam pretențios, chiar ambiguu.
      Dacă vi se pare că greșesc, vă rog să mă corectați sau să aduceți noi argumente lămuritoare. Mulțumesc.
      Nonica Niculcea

      Ștergere
    4. Întrucât, ne desfășurăm pe blogul Trenduri Economice/Actualități economice, analize, tendințe și previziuni, un blog valoros, noi trebuie să aducem plusvaloare acestui blog. Dacă vorbim vorbe, nu am făcut nimic.

      Ștergere
    5. Referitor la "alegerea corectă", faptic, din două rele, s-a ales răul cel mai mic. Cică! Trist dar adevărat.

      Ștergere
    6. @Niculcea-Pretentios poate , ambiguu depinde de la persoana la persoana ! Democratia e frumoasa in teorie e curcubeu pe cerul gurii atunci cand il citesti ! Dar cand vezi ca practic nu se implementeaza decat foarte putin sau deloc , cauti cauza ! Totul pleaca de la cei care vor sa detina PUTEREA ABSOLUTA pe aceasta lume ! POLITICUL e paravanul perfect al acestor entitati (organizatii) , e mana exstinsa ce implementeaza doar ce vor STAPANII ! Bucurandu-se evident si ei de niste privilegii pecuniare si nu numai, crezand ca sunt si ei o casta superioara prostului de rand ! Daca se reuseste distrugerea acestei legaturi avem sansa implementarii unui sistem tehnocrat-meritocrat unde acces va avea doar cel ce merita nu cel care e pus a executa ordine ! E posibil dar necesita varsare de sange mult cu sarumana nu merge ! Ca o paralela , un preot calugar avea o vorba : A trecut vremea sfintilor a venit cea a muceniciei! Nu vom imbraca aceasta haina a jertfei fiindca suntem prea lasi si inca nu e foamea atat de mare ! Dar fie vorba intre noi , ARHITECTII acestei lumi tot ei o vor schimba in ceva si mai crunt , momentan e un haos aparent de care nu stim a profita ! Nu ma refer strict la Romania ! Nici Meloni nu e Lumina dar macar e speranta ca asa nu mai tine , e un pas important sper spre destramarea UE , o structura abominabila !

      Ștergere
    7. Domnule Laurențiu Primo...vai, mă scuzați, era să vă confund. Dumneavoastră sunteți domnul Kinu. Ce mi-o fi venit să vă confund! In fine, se mai întâmplă. Iertați- mă, dar nu înțeleg expresia: " Democrația e frumoasă în teorie e curcubeu în cerul gurii atunci când îl citești" Pe bune dacă înțeleg. Nu pot să cred că un adept al meritocrației se exprimă în metafore. Tehnocratul este un om temeinic pregătit într-o anumită profesie, o profesie cu greutate, este pragmatic, precis, serios. Să înțeleg că dumneavoastră considerați că societatea ar trebui condusă de merituoși. Atenție, merituoșii, dincolo de știința lor de carte, trebuie să fie un exemplu de moralitate. Aici e șpilul! Multă sănătate și să auzim de bine. ( Nonica Niculcea, fără " arondcoadădemaimuță". Simplu, nu?)

      Ștergere
    8. Bine Angela....vai,ma scuzati, era sa va confund . Dumneavoastra sunteti doamna Nonica Niculcea fara......Simplu ! Isnt? Nu ai cunoscut destui tehnocrati sau mai bine zis ai cunoscut pseudotehnocrati , avem destui care umbla cu picioarele in doua luntrii! Moralitatea ? Cel fara de pacat sa ridice primul piatra ! Sanatate multa !

      Ștergere
    9. Domnule Kinu, vă mulțumesc pentru urare. Nu încercați să fiți malițios, sau încercați...
      E alegerea dumneavoastră. Eu nu am o problemă în a-mi declina identitatea. Nu- mi permite GDPR- îl, că altfel îmi publicam cartea de identitate. Lasă, rămâneți domnul Kinu în continuare. Sună bine! Eu semnez comentariile cu numele meu real. Parol! Și mai dați-le încolo de pietre.V- aș spune un banc, dar mă abțin. Trenduri Economice este un blog serios.
      Nonica Niculcea

      Ștergere
    10. Domnule Kinu, vă rog, dacă nu vă cer prea mult, să- mi enumerați tehnocrații cunoscuți de dumneavoastră. E o rugăminte sinceră. Pe bune! Multă sănătate și dumneavoastră!
      Tot Nonica Niculcea

      Ștergere
    11. Și încă ceva, că era să uit. V- ați eschivat și ați răsucit- o ca la Ploiesti. Știți dumneavoastră, chestia cu democrația, curcubeul și cerul gurii.

      Ștergere
    12. Va raspund maine sau in alta zi nu am timpul necesar ! Si pentru un raspuns lamuritor( ...desi e o iluzie a fi lamuritor ), explicati-mi unde am facut stanga sau dreapta la PLOIESTI ? Nu vreau sa mai fiu metaforic vreau sa fiu simplist si concret ! Ma puteti indruma ? E penibil ,dar daca insistati pot sa duc dialogul pe culmile acestui penibil ! Si va pot aseza pe un piedestal solid !

      Ștergere
  12. @DD- Ca imi place sau nu sper ca exemplul Italiei sa se propage in toata Europa ! Suveranitatea nu trebuie inlocuita cu interesul unor ENTITATI care ne servesc un fals globalism impaciuitor al lucrurilor ! Atata timp cat exista diversitate in oranduiere nu poti cere unitate PUNCT!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deși întrebarea nu îmi este adresată mie, "o să mă bag puțin în seamă". Nu știu exact ce se întâmplă în Italia. La prima vedere, pare a fi cum ziceți dumneavoastră. Însă, Umbrele, chiar dacă și-au luat ceva papară, nu sunt chiar leșinate. Nu merg pe un singur scenariu. Dar, întrucât speranța nu moare niciodată, să sperăm fraților! Să stăm cu mâinile în sân și să sperăm. Să stăm cu mâinile în sân și să vorbim vorbe. Observ că vă pricepeți la vorbe. Felicitări! Cu stimă, Nonica Niculcea

      Ștergere
  13. Intrebarea mea e simpla, daca cineva musca din tine, tu epilatule si nu numai ce faci ?
    Daca protestezi , asta e raspunsul tau sa fii de ras tu, rasa ta sangele tau de fetita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Anonim " 23:27",
      Vă amintesc, în caz că ați uitat, că vă aflați, virtual, pe o pagină care nu vă aparține. Vă întreb, nu lipsită de respect: dumneavoastră ați sărit direct de la 0 ani la 14 ani? Adică, ce- ați făcut cu cei 7 ani de acasă? Dacă aveți ceva de spus, spune- ți direct, cu nume și prenume. Cine a mușcat din dumneavoastră? Cine domnule? Ce parte a corpului v- a fost afectată de mușcătură. Sunați vă rog la 112. Vă rezolvă smurd- ul. Multă sănătate! ( Nonica Niculcea)

      Ștergere
  14. Declaratia Joe(l) Slipper : Vom apara fiecare cm din Nato !
    Hahaha dar din Afganistan de ce fugirati ?
    Atentie la Pinocheli, ca ma suparati

    RăspundețiȘtergere
  15. Jo 'El e vorba de razboiul la stele

    RăspundețiȘtergere
  16. As vrea sa imi spui o tara pe care Rusia a pus “mana” si a prosperat :)
    Sincer , te citesc de o buna perioada dar nu esti echidistant deloc :) esti prea mult pro putin :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Anonim, eu mă bucur că facem parte din comunitatea cititorilor blogului Trenduri Economice. Observ că nu sunteți echidistant deloc. Desigur, din scrisele dumneavoastră. Dacă domnul Dan ar fi cum ziceți, dumneavoastră cum sunteți? Eu vă rog să mai încetați cu prostiile. Știți cum prinde un păianjen muștele în plasa țesută de el? De păianjen, adică. Pică biata muscă în plasa lipicioasă, că deh, păianjenul e meseriaș, iar el, păianjenul se apropie ritualic de musculiță, ușor, ușor folosind metoda învăluirii. Muscă muscă cum e, nici măcar nu simte pericolul. Crapă fericită. Domnul Dan Diaconu scrie un articol la vedere, nu sub anonimat. Ai dreptul să nu fii de acord. Dar exprimă- ți dezacordul argumentat, nu repetând aceeași prostie. Atâta știți: cutărică e procutărică. Mai schimbați placa. Scârție.
      (Nonica Niculcea)

      Ștergere
  17. O parere alternativa la analiza de astazi.

    Succesul ofensivei din Kharkov a fost facilitat de rusi. Retragerea din pocketul respectiv a dus la concentrarea trupelor intr-un areal lipsit de importanta pentru ce urma.
    Astfel s-au putut face referendumuri in republici fara mari probleme,
    Ucrainienii istoviti in sud si blocati in est nu au putut lupta impotriva adevaratei tinte desfasurarea referendumurilor.
    Ca si PR a fost un dezastru pentru ca rusii au putut arata evenimentul fara a putea fi acoperiti de o eroica contraofensiva ucraineana.

    Kievul nu cred ca e o tinta reala, doar ii obliga pe ucrainieni sa tina trupele blocate. Parerea mea e ca urmatorul obiectiv nu sunt conductele ucrainiene ci taierea liniilor de aprovizionare cu armament dinspre occident. Granita de vest si Moldova / Transtria vor deveni noile zone fierbinti.

    In aceasta logica nu exista loc de operatiuni chirurgicale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tind sa cred si sa imi aduc vag aminte ca ceva e putred si in Alaska !Urmeaza sa vedem ce si cum !

      Ștergere
  18. Am impresia ca VP sau e mai nedestept decat discursurile sale, sau e pe blat cu Occidentul colectiv, sau e exploatat in orb.Prea aduce trupe cu taraita, cu miscari vizibile din avion, la propriu.Numai bune de tocat de catre mercenarii satan....aaasta, globalisti.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)