miercuri, 14 septembrie 2022

Oare cât vor mai putea să sufere?


Vă puteţi da seama despre cât de oribile sunt restricţiile introduse de europeni uitându-vă la televizor unde până şi propagandiştii precum Chireac s-au apucat să critice. De fapt, respectivele critici sunt tot un soi de servilism deoarece au ca scop transmiterea către populaţie a unui mesaj de liniştire de genul „la noi nu va fi aşa”. Zău?

Dar s-o luăm treptat. Voi începe cu Grecia, unde situaţia mi se pare extrem de gravă şi unde cred că e  nevoie de o actualizare pentru publicul de aici. V-am povestit în vară despre scandalul ascultărilor telefonice şi despre cum s-a instaurat nulitatea de Mitsotakis în funcţia de dictator de facto. Cu toate că scandalul respectiv a îngrozit clasa politică, iată că Mitsotakis e în continuare pe poziţie. Spre deosebire de noi, unde UE punea batista pe ţambal în cazul ticăloşiilor securistice ale regimului băsescu, la greci europenii au reacţionat chiar violent, trâgându-l în repetate rânduri de urechi pe Mitsotakis. Aiurea, pe ticălos nu-l doare nicăieri! În prezent întreaga clasă politică a Greciei, inclusiv aliaţii săi sunt împotriva sa, dar Mitsotakis nu cade. Spectaculos, nu-i aşa?

Cei care au citit articolele mele anterioare ar putea rămâne cu impresia că, odată prins cu mâţa-n sac, Mitsotakis s-a cam dat la fund. Aiurea. E mai viu ca oricând. Iar legislaţia pe care a pus-o la punct e în continuare nemişcată, dar, aşa cum veţi vedea, ea „evoluează”. E noul stil democratico-european de a conduce: punând teroarea şi mai mare ca strategie de vindecare pentru teroarea descoperită. 

Prima chestie care a surprins pe toată lumea a fost continuarea achiziţiei de către guvernul Mitsotakis a vaccinurilor pentru ... tulpinile vechi de COVID. Adică nu doar că făceau rău, acum vaccinurile din noua tranşă achiziţionată sunt pe faţă inutile, având aceleaşi efecte dubioase asupra oamenilor. Ciudat, nu-i aşa? Staţi puţin că nu e totul!

În Grecia, în urma vaccinării forţate, mortalitatea a crescut oficial cu 25%! Cu toate acestea există în continuare Comitetul Naţional de Imunizare(CNI) care recomandă vaccinarea. Recomandă e un fel de-a o spune deoarece treaba are iz de obligativitate. Şi nu doar aşa, ci cu toată teroarea de rigoare. Ieri Mitsoytakis a dat spre consultare publică o lege prin care reintroduce teroarea COVID. Practic revine certificatul de vaccinare, restricţiile îşi reiau locul în societate cu toată nebunia aferentă. Tot, absolut tot, în condiţiile în care nicăieri în lume - cu excepţia Chinei şi a câtorva dictaturi asumate - nu mai există vreo restricţie. Iar ca să fie treaba treabă, se recomandă atât vaccinarea pentru tulpinile vechi, dar şi înţeparea cu actualizarea pentru Omicron, cea testată pe opt şoareci. Cum vi se pare?

Toate aceste nebunii apar în condiţiile în care Grecia e penalizată energetic extrem de dur de către ruşi prin tăierea accesului la gaze. În conflictul ruso-ucrainean Grecia şi-a pierdut practic integritatea militară prin cedarea absolut aiuristică de arme către Ucraina. E ceea ce ruşii au resimţit ca pe un cuţit înfipt în spate, dând drumul restricţionării gazului, restricţie pe care turcii o execută cu voioşie. 

Şi pentru că am amintit de turci, vă spun că e pe cale să avem un nou „accident” de tip Cipru. Turcii pot profita acum de înapoierea militară a Greciei pentru a le mai lua nişte insule. Iar vinovat pentru toate acestea este Mitsotakis. Dar să nu divagăm de la criza energetică. Vă întrebaţi cum va fi pus la punct diktatul european în ceea ce priveşte aşa-zisa economisire? Vă spun eu: prin teroare.

Deja s-au anunţat restricţii puternice în ceea ce priveşte încălzirea cu gaz. Practic grecii nu mai au gaz, astfel încât proprietarii de centrale trebuie să schimbe arzătoarele, înlocuindu-le cu unele pe petrol. OK, e o chestie deosebit de costisitoare. Când adjunctul ministrului de Interne - Selios Petsa - a fost întrebat ce vor face oamenii care nu au bani să-şi schimbe arzătoarele, a răspuns ferm: vor muri! 

Asta nu etotulîntrucât vor fi şi restricţionări puternice ale energiei electrice. Trei sau patru ore pe zi, în perioadele de vârf, Grecia se va cufunda în întuneric. Nu-i vorba doar de iluminatul stradal care va fi tăiat oricum, ci de populaţie, alături de întreaga economie. Mai ţineţi minte cum sufeream pe vremea lui nae Nicu? Ei bine, pe-atunci se oprea doar câte o oră. Aveţi habar ce înseamnă patru ore zilnic fără curent? 

Dar nebunia nu se opreşte aici. Măsurile poliţieneşti vor fi duse la extrem. Guvernul Mitsotakis a demarat instalarea de contoare inteligente care efectiv vor monitoriza populaţia. Imaginaţi-vă că un asemenea contor va transmite  în timp real ce anume echipament consumă în casă şi cât. De ce se pun asemenea aparate de supraveghere? Simplu: pentru a se crea bazele amendării celor care nu respectă „sfânta” lege europeană a economisirii. Ai uitat lumina aprinsă? Contorul ştie, transmite şi te trezeşti amendat!

Şi pentru că am ajuns la acest capitol, să recapitulăm puţin ce propuneri există în restul ţărilor. Probabil deja toată lumea ştie povestea cu Elveţia, unde te paşte puşcăria dacă-ţi faci mai cald în casă. Mulţi spuneau că legislaţia e inaplicabilă. Naivi! Ţi se poate măsura temperatura din afara casei, cu ajutorul camerelor de termoviziune. Şi ca să fie treaba treabă, înţeleg că sunt firme care deja pun la punct camere de supraveghere care detectează automat „infractorii căldurii”pentru ca apoi să să alerteze poliţia. Dar vă veţi întreba dacă poate poliţia să-ţi intre în casă? Iată un nou amănunt pe care nu-l cunoaşteţi: poliţia elveţiană are codurile cheilor de intrare de la toate imobilele! Dacă vreţi să aveţi o experienţă interesantă, încercaţi să faceţi copia unei chei la o firmă specializată. În afară de faptul că vă va costa între 50 şi 100 de franci, n-o veţi putea face decât dacă locuiţi în Elveţia şi ... prezentaţi actele de închiriere sau proprietate. Nu-i frumoasă democraţia?

La fraţii nemţi deja nu mai e nevoie de chestii sofisticate întrucât căldura ţi-o dă un Nicuşor Dan local. Dacă ţi-a fixat 19 grade, poţi fi sigur că acea temperatură nu va fi sub nicio formă depăşită. Iar în ceea ce priveşte consumul de energie electrică, din nou, se rezolvă prin chestii clasice: dacă ai depăşit plafonul recomandat, luna viitoare vei consuma mai puţin, altfel ţi se taie curentul. Înţeleg că încă nu a intrat reglementarea, dar cu siguranţă că aşa va fi. 

Demenţa duşului în doi e şi ea în aceeaşi cheie. Poate cineva să monitorizeze dacă se fac duşuri single? Evident că da. Se ştiu consumurile istorice de apă, astfel încât se va „recomanda” o scădere cu 25%. Şi iată cum transformă totul în plăcere! Frumos, nu? 

Măsurile demente propuse de Bruxelles şi de statele membre n-au limită. Şi nici n-au vreo perspectivă a unei ieşiri. Ceauşescu ne punea să economisim promiţându-ne că atunci când vom avea capacităţile de producţie necesare, totul va fi la discreţie; iar economia o făcea pentru a nu importa. Acum europenii vin cu o legislaţie şi mai nebună, dar fără nicio speranţă de ieşire din situaţia actuală!

Apoi avem, în aceeaşi temă, mâncatul de greieri, furnici, lăcuste şi alte nebunii. Cică sunt bune pentru sănătate. Mai mult, în diverse ţări s-au apucat să le dea copiilor la şcoală, pe şest, mâncare din gândaci. Cică pentru a se obişnui întrucât ăştia bătrâni nu pot fi convinşi. Sunt mai multe studii care arată caracterul toxic al consumului de insecte. În special chitina - componenta cheie a exoscheletului insectelor - care-i dovedită ca fiind cancerigenă. Ca să nu mai vorbim despre numeroşii paraziţi transportaţi de insecte. Dar la ce credeţi că lucrează acum „ştiinţa”? Aţi ghicit: se publică pe bandă „studii” conform cărora chitina ar avea proprietăţi ... anticancerigene. Frumos, nu? Doar ne amintim cum în SUA anilor 60 „doctorii recomandau fumatul”.

De fapt, toate chestiile pe care le vedem, toate abuzurile inimaginabile - din punctul nostru de vedere - sunt cât se poate de normale acolo şi sunt acceptate cu capul plecat. Cei care au avut o viziune strâmbă asupra aşa-zisei democraţii occidentale am fost noi. Ne-am lăsat vrăjiţi de faptul că ai liberatatea de exprimare în condiţiile în care nu te ascultă nici naiba, dar am uitat să privim cu atenţie la modul în care arată cu adevărat treburile acolo.

Nu trebuie să vă speriaţi. Trebuie însă să conştientizaţi că suferinţa occidentalilor e abia la început, iar ceea ce se pune acum pe tapet este o dicatură crâncenă. Că-i va spune comunism sau nu, puţin contează. Şi, dacă vreţi punctul meu de vedere, vă voi spune că Occidentul o merită pe deplin! Nu-mi fac probleme că vor suferi, la fel cum nici ei nu şi-au făcut probleme că noi eram realmente deformaţi de o idelogie aberantă. Şi, după ce ne-am eliberat de acel coşmar, în loc să-şi facă datoria de a ne ajuta, ne-au jefuit într-un mod barbar.

N-am nicio milă pentru Occident. Să moară, să se zabtă în cele mai groaznice chinuri pentru că îşi merită purgatoriul. Singura mea teamă este aceea de a nu ne lăsa duşi în prăpastie odată cu ei. Să-i lăsăm să se prăbuşească. O merită! Noi am trecut prin asta, să treacă şi ei!

63 de comentarii:

  1. Păi dacă nu le pune nimeni foc la Bruxelles....dacă nu s-a găsit nici unul cu sânge în instalație să îi tragă un glonte în cap Ursulei...normal că se întâmplă toate astea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt pentru consumul de insecte dar , am un dubiu : in Asia de ce nu mor de cancer sau alte boli consumatorii de insecte ? Si sunt multi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si chiar au speranta de viata buna, fara medicina occidentala.
      Propaganda rusa, ce sa-i faci?!

      Ștergere
    2. Corect! Există suplimente alimentare cu chitină, iar ciupercile conțin și ele suficientă chitină. Chitina nu e toxică.

      Desigur, nu am de gând să mănânc produse făcute din insecte, la fel cum nici creveți nu credeam că voi mânca (și acum îmi plac), sau la fel cum nici melci și nici broaște nu am de gând să mănânc (deși am prieteni care mănâncă fără probleme).

      Ștergere
    3. In Asia nu se mananca lactate deloc fiindca nu le suporta organismul lor. Probabil ca se intreaba de ce noi care mancam nu murim? Intrebari de gaga...

      Ștergere
    4. pentru că asiatici nu consumă numai insecte... e o parte mică din meniu


      Ștergere
    5. Pentru ca NU este hrana de baza a lor si pentru ca organismul lor e adaptat pentru asa ceva. Si de cancer sau alte boli, mor si acolo, cu gramada, oricum! Iar cauzele reale ale cancerului, doar biden le stie mai nou, asa ca inca nu stim daca cancerosii de care zici, mor pentru ca mananca insecte sau cacat!

      Ștergere
    6. Pentru că insectele, în ciuda legendelor, nu reprezintă nici măcar pentru ăia o masă obișnuită. Când pot beneficia de carne, pește, cereale sănătoase, fructe, o fac fără să stea pe gânduri. Asta, una la mână. Doi la mână, asiaticii care mănâncă insecte sunt mai piperniciți, au un IQ mai redus și mor la 40-50 de ani. Abia după introducerea dietei vestice au început să ia în înălțime și să le crească speranța de viață.

      Ștergere
    7. In Asia, nu mananca nici dracu insecte... alea de vezi la tv ca se vand in piete sunt tip condimente, remedii medicale ori afrodisiace. Mai pun botul turistii ! Cel putin in China, la putere e porcul si puiul. Nu serpi, pisici, caini, lilieci...astea.s basme, ori 0,001% adevar.

      Ștergere
  3. Din cauza romanilor plecați în occident avem noi gunoaie la conducere în toate instituțiile publice. Cei care taxau la wc, măturătorii din cabinete și spălătoresele îmbrăcate cu paspoalatele au ajuns miniștri, șefi de instituții.
    Cine conduce Romania cu niște cizmari la conducere?
    Ați dat jos cizmarul și ați lăsat pe Iliescu sa fure revoluția făcută de Gârbaciov.
    Toți au vrut și au visat sa ajungă ca Ceaușescu, și azi toți cizmarii sunt la conducere.
    Nu vezi un academician, un intelectual în conducerea tarii. Toți au diplome făcute la comanda pe olx și alea copiate prost.
    Când vad atâta prostie în jurul meu am început sa prind curaj!!! - asta e motto al tuturor romanilor needucați care au ajuns miniștrii și șefi la primarii și institute private energetice.
    Si ce sa mai zic, acesti primari si sefi sunt majoritatea noiste betivi, tinuti in spate ba de un cumnat, un fiu, un nepot sau nepoata cu ceva carte. Majoritatea ar pica la examenul de a completa un excel, sa nu mai zic sa caute functii ca vorbesti limbi straine.
    Primarii sunt needucati, si tot ce fac e sa gandesca urmatoarea manevra.
    Asistatii sociali de la noi primesc o suma de bani cu care cizmarii de sus cred ca pot traii cizmarii de jos.

    la începutul acestui an, în România erau 159.753 de persoane care primeau ajutor social (venit minim garantat).

    a) actualul ajutorul social va fi majorat de la 260 de lei la 275 de lei/adult

    b) pentru persoanele vârstnice, acest ajutor crește de la 300 de lei la 400 de lei/adult

    c) alocația pentru susținerea familie crește de la 600 de lei/adult la 700 de lei

    Făcând un simplu calcul, o familie cu doi părinți fără venituri vor lua de la stat 1.400 de lei + 275 de lei + 275 de lei.


    Pai ba cizmarilor de sus, - dobitoace proste care o sa ceara sufletul națiunii sa va șteargă din istorie și din cartea vieții la ce aveți de plătit către popor - KARMA is a bitch and will always come - deci, cizmarilor de sus, cum vrei ca o familie, vorbesc de familie, o familie cu doi părinți fără venituri care va lua 1950 de lei sa nu facă alte manevre la negru, sa nu fure, sa nu profite de prostia voastră cretina de a se bagă în haiducie de a deveni samsari?
    Toți asistații sociali sunt și samsari.
    Nu am întâlnit un ajutorat sa nu vândă ceva.


    Asta e groasa:

    Pentru a reuși să integreze cât mai mulți șomeri în câmpul muncii, Guvernul a decis să elimine celebrul „ajutor social”, înlocuindu-l cu „venitul minim de incluziune”.

    Deci UBI începe în Romania. Bravo bai cizmarilor! Veți fi executați de data asta toți cizmarii ca Ceaușescu! Deja vad în viitor nedumerirea voastră exact ca a lui Ceaușescu!
    ha-ha-ha! Faceți exact aceeași moaca ca el!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am sa incerc sa-ti explic ca la... ce esti.

      1- NU romanii au ales conducerile institutiilor publice. Nici aia plecati pe aiurea, nici astia de aici. Conducerile, AU FOST PUSE de altii, cu voia noastra! Ba, indraznesc sa zic ca, la cererea noastra! NOI vrem "exemplul german", "exemplul suedez", "exemplul ugandez", etc! Pentru ca nu suntem in stare sa facem nimic noi, pentru noi, fara sa copiem pe altii, dupa cum credem la un moment dat ca ne convine!

      Daca tot luati exemple de peste tot, de ce naibii ati luat exemplul celor care mananca greieri si nu pe al japonezilor care mananca vita de Kobe??? De idioti ce sunteti/suntem, de aia!!

      Sugestie (ca nu dau sfaturi pe gratis): daca ai in familie pe careva care ia ajutor de stat, da-i una in cap cu toporul, ca e un parazit bisnitar si nu meriti tu sa te fure cu ajutorul ala pe care-l ia!

      Ștergere
    2. - "Cei care taxau la wc, măturătorii din cabinete și spălătoresele îmbrăcate cu paspoalatele au ajuns miniștri, șefi de instituții."

      - "Daca tot luati exemple de peste tot, de ce naibii ati luat exemplul celor care mananca greieri si nu pe al japonezilor care mananca vita de Kobe??? De idioti ce sunteti/suntem, de aia!!"


      Viitorul Romaniei va fi mai rau.
      https://adevarul.ro/stiri-interne/educatie/sapte-din-zece-elevi-analfabeti-functional-cum-2203408.html

      Ștergere
    3. - "Nu-ti mai face probleme, nu va fi nimeni, niciodata, tras la raspundere! Suntem pe cont propriu, fiecare dintre noi. Statul, din gestionar al nevoilor poporului, pentru popor, a devenit stapanul poporului pe care l-a transformat intr-o natiune de sclavi"

      Perfect adevarat!
      Afirmatie valabila oricand, pentru oricine si oriunde!
      Oare de ce credeti ca ati fost dresati de mici cu bazaconii de genul "datorie fata de tara", "contract social" sau mai rau, cu "fie painea cat de rea tot mai bine e in tara mea", exact cum isi dresa Pavlov cainii? Pentru ca niste talhari si niste impostori AU NEVOIE DE SCLAVI care sa-i slugareasca! Iar asta nu e o chestiune noua. E veche de mii de ani! Includeti aici si organizatiile religioase care ii slugaresc pe imbecilii lipsiti de creier, dar cu prieteni imaginari ce traiesc in ceruri!
      Fiecare e cu pixda masii. Cine n-a priceput asta pana acum, va fi un sclav care toata viata ii va slugari pe altii.

      https://www.youtube.com/watch?v=GoYyiNRtMEE


      Apropo, puteti spune de ce platiti taxe?
      Mai ales ca nivelul de taxare REALA se aproprie de 80%?
      Nu uitati sa-i injurati pe aia cu Dubaiu', cu Cipru' sau cu Panamaua, ca dea aia sunteti voi saraci, ca nu plateasc aia taxe, nu ca voi sunteti jefuiti de statul marxist pe care il sustineti si il pupati in coor o viata intreaga!

      Ștergere
    4. "Pentru a reuși să integreze cât mai mulți șomeri în câmpul muncii, Guvernul a decis să elimine celebrul „ajutor social”, înlocuindu-l cu „venitul minim de incluziune”. "

      Realitatea "de la firul ierbii" este diferita de declaratiile de PR ale guvernului.
      Somerii, saracii si asistatii socilai sunt principalii votanti. Daca esti prosper, de ce ti-ai pierde timpul si energia ducandu-te sa-i votezi pe unii care oto promit ca iti vor da cativa lei in plus la salariu, pensie sau mai stiu eu ce alocatie?
      In realitate tara/guvernul te vrea prost si implicit sarac si face tot posibilul pemtru a infaptui acest lucru.

      https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-25781317-profetie-implinita-52-000-dosare-penale-reincriminare-fapte-evaziune-anaf-nu-verificat-statul-nudatoreaza-bani.htm

      https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/romania-educata-a-marelui-meditator-fabrici-de-meditatii-mediocritate-si-bulevarde-pentru-coruptie

      Ștergere
    5. https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/exclusiv-lista-datornicilor-trimisa-de-anaf-la-politie-are-in-frunte-cfr-marfa-si-la-coada-mii-de-firme-cu-datorii-mai-mici-de-100-de-lei-guvernul-a-pregatit-un-mecanism-de-salvare-a-cfr-marfa-20856883

      Ștergere
  4. Cum e asta frațiilor?!?!?!
    Frați Români, nu vă lăsați înșelați de sistemul mas/onic care conduce România și Noua Ordine Mondiala,eu sunt din Tr-Severin și după cum știți dacă nu aflați acum avem Hidrocentrala P.F.1(Porțile de Fier)precum și P.F.2 ,care au o capacitate mare de producere a energiei 15% din consumul țării, am prieteni care lucrează la PF1 și spun că nu o pornesc decât o dată pe săptămână ptr că au ordin de la București să nu producă mai mult curent să cumpere și din alte părți că trebuie să trăiască și ei,deci,,despre ce vorbim,,dacă ar funcționa la capacitate și PF1 și PF2 ,cîtă energie nu s-ar produce ,de ce nu se lasă să meargă la capacitate Hidrocentralele,să fie trași la răspundere conducătorii Hidrcentralelor și cei de la București care dau asemenea ordine,treziți-vă fraților, nu mai spun că avem atâtea alternative ,energii solare ,eoliene care produc energie,nu vă lăsați la mâna sistemului,să ne unim și să arătăm realitatea și adevărul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asta se intampla cand cerem voie altilor sa folosim pentru noi, ce avem noi si am realizat cu munca noastra!

      Ai perfecta dreptate cu ce zici si exact asta e situatia si la Cernavoda! Din 4 reactoare, functioneaza doar unu sau doua, pentru ca celelalte sunt ca autostrazile, nu se mai termina niciodata! Ce putea face Ceausescu in 2 ani, nu reusesc sa termine astia in 100!!! De ce? Pentru ca daca am avea energie ieftina, ne-am dezvolta si normal, e interzis de americani via UE!

      Nu-ti mai face probleme, nu va fi nimeni, niciodata, tras la raspundere! Suntem pe cont propriu, fiecare dintre noi. Statul, din gestionar al nevoilor poporului, pentru popor, a devenit stapanul poporului pe care l-a transformat intr-o natiune de sclavi.

      Drepturi? Haida-de!

      Unire? Visezi! Romanii nu-s uniti decat pe lumea cealalta, aici, fiecare e ocupat cu ce face vecinul si cu turnatoria la "autoritatile" in care culmea, zice ca nu are incredere!

      Am ajuns sa pretuiesc prietenia cainelui meu, mai mult decat prietenia declarata a oricarui om!

      Ștergere
    2. Pentru Titi Rusu: cine conduce Romania? Serviciile. Cine controleaza prin firme chiar ale lor economia si tot ce misca in tara? Serviciile. Cine misca in front ce pateste? Este eliminat de servicii. End of story. Romania condamnata. Cand veti elimina serviciile din mecanismul de putere abia atunci o sa fie Romania. Pana atunci, doar colonia lor de jefuire.

      Ștergere
    3. - "Nu-ti mai face probleme, nu va fi nimeni, niciodata, tras la raspundere! Suntem pe cont propriu, fiecare dintre noi. Statul, din gestionar al nevoilor poporului, pentru popor, a devenit stapanul poporului pe care l-a transformat intr-o natiune de sclavi"

      Perfect adevarat!
      Afirmatie valabila oricand, pentru oricine si oriunde!
      Oare de ce credeti ca ati fost dresati de mici cu bazaconii de genul "datorie fata de tara", "contract social" sau mai rau, cu "fie painea cat de rea tot mai bine e in tara mea", exact cum isi dresa Pavlov cainii? Pentru ca niste talhari si niste impostori AU NEVOIE DE SCLAVI care sa-i slugareasca! Iar asta nu e o chestiune noua. E veche de mii de ani! Includeti aici si organizatiile religioase care ii slugaresc pe imbecilii lipsiti de creier, dar cu prieteni imaginari ce traiesc in ceruri!
      Fiecare e cu pixda masii. Cine n-a priceput asta pana acum, va fi un sclav care toata viata ii va slugari pe altii.

      https://www.youtube.com/watch?v=GoYyiNRtMEE


      Apropo, puteti spune de ce platiti taxe?
      Mai ales ca nivelul de taxare REALA se aproprie de 80%?
      Nu uitati sa-i injurati pe aia cu Dubaiu', cu Cipru' sau cu Panamaua, ca dea aia sunteti voi saraci, ca nu plateasc aia taxe, nu ca voi sunteti jefuiti de statul marxist pe care il sustineti si il pupati in coor o viata intreaga!

      Ștergere
  5. Ca nu mai ajungi tu să te speli pe spate, deci numa bine te freacă celălalt. Baiul e dacă il scapă pișu și face când te spală pe spate ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Poate unica excepție am pățit-o în '87-'88, la Șimleu Silvaniei, la obuziere.
    Intram 50 de inși odată la duș... săptămânal, gen...
    Într-o mare sală, dușurile erau rânduite pe tavan, ca düzele antiincendiu. Dădeau drumu' la apă fix 3 minute, la semnal.
    N-aveai timp nici să scapi săpunu'... nici să scapi de zoale.
    O nebunie.
    Aia economie...

    RăspundețiȘtergere
  7. O sa treaca fara mari probleme peste asta.
    Cred ca mai ingrijorati sunt rusii pentru ei, ca tind sa devina asiatici, musulmani. Asta supriza pentru Ivan.
    Probabil si Wang pierde din piata. Ca mai iau vecinii, ca s-a dus cu globalizarea.
    Sper indienii sa fie inteligenti, ca e momentul lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dap, asta e marea problema! Ce s-or face rusii? Dar chinezii? Dar indienii? Ca noua in curand or sa ne miroasa si basinile a mucegai de foame din cauza prostiei proprii, nu conteaza!!!

      Pe bune, dar ce-or face rusii? Oare fac gratar cu pulpa de gandac, sau cu ceafa de porc?

      Stinge opaitul nevasta, ca trebe sa facem economie, am terminat de judecat Rusia, China, India, America!

      Ștergere
    2. @ asiatici, musulmani.

      Rusii nu vor fi musulmani, dar sa fi asiatic e o rușine la romani? Nu știam. Am coleg inginer plecat la Mongolia și se lauda, dimpotrivă nu am văzut sa fie cuprins de rușine când postează pe Feb-eu.
      Rusii sunt slavi adică un fel de Moldoveni. Cehii, polonezii, slovacii sunt un fel de ardeleni, iar slavii de jos, Bulgaria, Croatia, Serbia un fel de munteni-bănățeni.
      Am făcut comparația asta ca la romani le place sa fie buricul pământului. Deci moldovenii au început război cu moldovenii care se cred ardeleni. Cam asta e situația dintre rusi și slavi celorlalte tari.
      Degeaba ii tot respinge anglo-germanicii și latinii pe ruși, deoarece celelalte nații de slavi ii vor primi oricând, pe toți cetățenii rusi și nici nu și va da seama nimeni.
      Deci nu e vorba de Rusia și pan-slavism aici.
      E vorba de resursele din Siberia și atât.
      Iar ca sa pună mana pe Siberia care nu vrea sa își ia independenta nici acum, nici peste sute de ani, trebuie denazificata Rusia!
      Rusia are 9 districte majore și poate fi împărțita în 200 de nații.
      CHINA TREBUIE ȘI EA DENAZIFICATA, sunt 60 de etnii supuse și nerecunoscute ca ceangăii la noi, dar bătuți bine dacă ridica capul și după denazificarea Chinei vom avea fix 60 de tari.
      Denazificarea Rusiei și Chinei ar aduce 260 de tari noi.
      Denazificarea României nu o sa vedeți. Noi am fost țara nazi din 1041 pana în 1944, apoi se zice ca am fost țara comunista. Legionarii noștri au fost omorați și denazificați atunci de rusii comuniști.
      Deci putem reînființa legionarismul contra Rusiei, și ne lasă SUA și UE.
      Sunteți prosti ca habar nu aveți sa manevrați direcțiile de stat.
      O sa vin eu cioban sa va dau lecții la toți securiștii incompetenți și președinții și șefi de cabinete și miniștrii analfabeti.
      Vai mama lor de lecții.
      Domnilor miniștrii atât va zic ca exista deja o energie de ura și sânge vărsat contra voastră, și când se va umple Caricatura veți muri toți dacă nu ne eliberați de jug.
      Parafat de exemplu, ala e deja condamnat la mașina de cusut, nu merge cu o injecție letala, doar o mașina de cusut cu seringi.
      Nu va supărați, dar nu v-ați saturat sa puneți analfabeți în funcții de stat????
      Eu de exemplu când ii vad pe cei care conduc acuma, vad doar PROSTIE. Ce aberații scot pe gura, ce prostie crasă. Oare cum ii suporta pământul pe prostii ăștia?
      Pana și bunicul din groapa avea niște idei de conducere mult mult mai bune decât anagramații de azi, care își vând mama, soția și fiica la pedofilii din Comisia UE.
      Ce boala am pe toți analfabeții si bețivii de la conducere ca distrug vieți ai momente prețioase.
      Prima regula dacă ești șef nu mai ai voie sa bei la servici, sa se introducă alcool testele la intrare în birouri.
      Toți parlamentarii și senatorii sunt și ei bețivi.
      De ce nu se bagă alcool test la intrare ca testul de bovid?
      De aia o ducem rău, ca ii îmbată, ii duce la băute ambasadorul și ii pune sa le facă treaba. apoi trimite un securist sa vadă dacă nu a uitat ce au discutat la băute.
      Deci dacă ajungeți oricare dintre noi la putere, prima lege sa o dați aia cu alcool testul!!! Eliminam bețivii si începe treaba sa funcționeze si sa avem o tara.
      Asa ce țara sa ai când parlamentarii îs bețivi, senatorialii îs bețivi, primarii îs bețivi. Trebuie introdus alcool-testu la job la stat!!! Nu se mai poate! pana și funcționarii beau pe ascuns și nime nu le zice nimic. Da nimic!

      Ștergere
    3. Lasand la o parte dovada certa de agramatism, raspunsul la "de ce?" e unul general: De aia!

      "anagramatii", ar insemna ca sunt amestecati in gropi? Suna macabru dar nimic nu ma supara mai rau decat cei care se declara romani si macelaresc in acelasi timp, limba romana!

      Ștergere
  8. Ei, occidentalii, n-au putut sa ne ajute pt.ca erau vai de capul lor de pe atunci...acum santem si noi la fel, niste trente cu o umbra de exceptii😆

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar de ce mama naibii aveam noi nevoie de ajutor???? Suntem un neam de handicapati? Ok, cam suntem dupa cum arata locul in care am ajuns dar... Chiar asa?

      Cu modul asta de gandire o sa ajungem si sa cerem sa ne stearga altii la cururi!

      Mereu "ajutor"! De ce avem noi nevoie de ajutor, pentru ce? Doar pentru ca suntem niste oligofreni lipsiti de capacitatea de a gandi in mod independent? Daca e asa, hai sa ne punem toti funiile de gaturi si sa lasam loc altor specii mai evoluate si mai constiente de sine, daca nu suntem in stare sa ne asiguram singuri nici macar minimul necesar!

      Am inventat stiloul dar nu suntem in stare sa facem o mina de pix!
      Am inventat racheta multi-treapta si aripile delta pentru rachete, avionul cu motor, dar nu suntem in stare sa facem un zmeu de hartie!
      Am inventat automobilul aerodinamic dar nu suntem in stare sa facem nici macar o caruta ca lumea!

      Avem resurse cat n-are toata Europa, din care sug toti strainii de peste 100 de ani si tot nu s-au terminat! Petrolul romanesc a sustinut o mare parte din cel de-al doilea razbel si tot mai avem, din plin!!!

      Ajutor? Pentru ce?? Pentru ca suntem prosti, grandomani si invidiosi aiurea? Pentru ca suntem neam de slugi si degraba pupatori de cururi straine?

      Mai fratilor, dar demnitate, onoare, curaj si bun simt chiar nu mai exista pe la noi? Nici macar un pic?

      Nu de ajutor avem nevoie! Nu ne trebuiesc pomenile nimanui! Avem nevoie de NOI si atat. Avem nevoie de obraz si de "sarut mana" pe care-l datoram batranilor nostri, de respectul (cuvenit!), pentru cei care ne sunt superiori prin stiinta si inteligenta. Sunt aici toti, printre noi, nu trebuie sa-i cautam pe afara! Doar ca ocupati fiind sa cautam paiele din ochii altora, am uitat sa ne scoatem barnele din ochii nostri. Si ascultam "intelepciunea" altora, pentru ca nu mai suntem in stare sa ne-o amintim pe-a nostra.

      Si am uitat si cine suntem si ne-am uitat si visele. Poate ca pana la urma, ne meritam soarta...



      Ștergere
    2. Cat timp Romania e condusa strict de securitate care a tradat intotdeauna nici ca o sa vezi ceva sau altfel tara asta. Romania nu are nicio sansa cat timp e condusa strict doar de servicii, prostii aia de politicieni nici nu conteaza, nu misca in front in fata specialilor

      Ștergere
    3. Pai sa ne ajute cand n aveam adidasi, guma de mestecat, etc
      Sau sa ne dea curent, caldura cum vor astia sa le dea acum.

      Ștergere
    4. Asta cu datul la o parte pt a lasa loc la specii mai evoluate a inceput deja, e evident mister x stii de ce ?
      Pentru ca omenirea nu si-a recunoscut la timp ,,supervizerul'' si cand a mirosit ceva sa ascuns dupa Security innebunind ,imbolnavindu-se si tot asa va fi bomba, meteoriti.
      Urmeaza Kim, o sa vedeti.

      Ștergere
  9. "Noi am trecut prin asta, să treacă şi ei!" asta e dupa proverbul rominicesc "sa moara si capra vecinului"?

    Firesc este sa nu comentez dar crezi ca aduce ceva bun sa afirmi asta ca un romanic neaos?

    Pe noi ne priveste sa fie bine aici, minunat daca este bine peste tot, dar de ce sa vrem sa le fie altora rau? ne incalzeste pe noi cu ceva?

    Sindbad

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai, si n-ai dreptate.

      Principial, ai dreptate ca n-ar trebui sa dorim occidentului sa treaca prin raul prin care am trecut noi, desi raul actual si cel previzionat, sunt cu mult mai mari decat cel trecut.

      Dar in realitate, daca occidentul nu trece prin raul asta, nu va intelege niciodata cum stau lucrurile in realitate!

      Pe de alta parte, a dori ca asupritorul tau sa simta ce simti tu din cauza lui, e nu numai firesc dar si obligatoriu daca vrei sa se corecteze in viitor.

      Sa nu uitam ca intrarea noastra "sub aripa" rusiei, s-a petrecut ca urmare a unei negocieri dintre UN rus si DOI occidentali!

      In concluzie, a dori raul celui care ti-a facut si-ti face rau, chiar daca nu e crestinesc, e omenesc. De prea mult timp intoarcem si obrazul celalalt si numai scuipati primim din partea occidentului!

      Asa ca, sa se duca naibii in chinuri!

      Ștergere
    2. "daca occidentul nu trece prin raul asta, nu va intelege niciodata cum stau lucrurile in realitate!" din pacate, aici ma gandesc ca ai dreptate. In perioada asta destul de interesanta, mai-marii UE alta grija n-au gasit decat cum sa legalizeze canabisului. Este pana si pentru mine surprinzator unde poate sa duca inteligenta inalta.

      Insa nu vad ca noi intoarcem obrazul occidentului. Occidentul ia si noi dam, dar nu din inima buna, ci din prostie, lasitate si pasivitate. Atat timp cat nu ne definim si aparam interesele, vestul o sa tot traga de si din noi.

      Ștergere
  10. Nimeni nu vede ca Putin e ultraecologist?!
    Greta aia e cu blabla, iar Putin e cu actiunea.
    De vreo 10 ani tine Europa departe de fosili noi in estul Mediteranei, in Marea Neagra. Cu Libia era fericit, ca scade productia.
    Mai nou, a trecut la chestii serioase cu propriul popor. 1 milion scadere anul trecut. Numarul 1 in lume. Acum razboi in care mor tot rusi, ca ucrainienii aia tot aia sunt. Ca nu sunt lupte si bombardamente in vestul Ucrainei. I-a impins pe europeni spre ecologie si mai tare, regenerabile cat cuprinde, reducere de consum. Daca asta nu e ecologism pe paine...
    Tinerii rusi morti pe front sunt dublu impact, ca astia ar fi avut probabil copii peste medie, fiind mai needucati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E la misto ce zici, nu?

      Nu de alta dar refuz sa cred ca ai creierii atat de netezi incat sa nu vezi realitatea!

      Ștergere
    2. Misto sau nu, asta e realitatea.
      Greta o fi ruda cu Putin?!
      Poate l-a apucat ecologismul la batranete. Sa iti omori populatia la foc continuu, nu ai scuza...

      Ștergere
  11. Articol foarte bun. Traiesc in West si vad exact ce spui. Din pacate multi nu vad pentru ca nu au experinta noasta din anii '80.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subscriu! Ca să-i apreciezi valoarea, trebuie să rezonezi cu conținutul articolului sau mai bine spus cu esența conținutului. Trăiesc în România de 53 de ani. Multă sănătate vă doresc, Domnule Dan Diaconu! Monica N.

      Ștergere
  12. N-avem nevoie sa reinventam roata. Nici de ajutor n-avem nevoie. De la occident sau de la orient, sa-si vada de treburile lor, nu avem nevoie de ajutorul lor!

    Extrem de simplist, cu cateva lemne cioplite cu o piatra ascutita, faci un strung, pe care-l actioneaza un curs de apa sau cativa vecini, voinici. Cu strungul ala, faci o o masina de frezat, la ambele “utilaje”, folosind drept scule aschietoare cremene ciobita, ca sa taie ca naiba!

    De la astea, faci din ce in ce mai multe utilaje, care sa-ti foloseasca la fabricarea a tot felul de chestii utile. O moara, o presa de ulei, tot felul de masinarii care sa transforme ceea ce pamantul ne da gratis, in ceva util si necesar noua.

    Folosind niste fire de cupru, ceva tabla de siliciu si niste magneti permanenti, iti faci un motor electric pe care-l folosesti ca dinam. Apoi, la “utilajele alea, daca n-ai niste apa curgatoare aproape, iti faci un motor cu aburi, care sa-ti roteasca dinamul si ai energie electrica.

    Mai departe, dupa ce ti-ai asigurat asa hrana, hainele, acoperisul de deasupra capului si energia, te dezvolti.

    Sigur, am simplificat la extrem dar, toate materialele necesare, le avem la indemana! N-avem nevoie nici de ajutor, nici de pomeni, de la nimeni! Avem tot ce ne trebuie si daca n-am sta doar sa cersim, ba de la americani, ba de la UE, ba de la rusi, ba de la Divinitate, ne-am descurca mai mult decat bine singuri, fara sa ne doara ceva!

    Cum eu personal nu cer voie nimanui ca sa-mi folosesc ciocanul pe care-l am in atelierul propriu, nici eul colectiv care inseamna Romania, n-are nevoie sa ceara voie UE sau altcuiva, ca sa foloseasca ce are!

    Acum, cerem voie altora sa folosim ce avem noi in casa, sa ne permita sa ragaim sau sa ne scarpinam in cururi. Cum s-a ajuns la gradul asta de dobitocie colectiva????

    Sigur, nu suntem in stare sa facem nu stiu ce microprocesoare! Sigur, nu suntem in stare sa facem nave cosmice care sa ne duca pe Marte!

    Nu suntem in stare ACUM! Dar daca facem ACUM ce putem face ACUM, maine vom fi in stare sa facem mai mult si ajungem si pe Marte, daca avem chef!

    RăspundețiȘtergere
  13. Trebuie doar sa renuntam la a mai cere voie cuiva sa facem ce putem, folosind ce avem noi!

    Pai, trebuie sa mancam gandaci, ca asa a zis UE! UE, sa-si bage-n cur gandacii aia si sa manance ce vrea, eu mananc ce AM si ce vreau eu!!! Eu ii cer voie maica-mii, ca m-a nascut si m-a crescut sau nevesti-mii, ca imi este alaturi si impreuna am facut si crescut urmasii nostri, nu ursulei, nu lui Putin, nu lui macron sau lui biden, cu care n-am nici o treaba! “recomandarile” UE sunt toate de genul “ca sa nu mai existe intarzieri la munca, toata lumea sa-si ia obligatoriu Rolex, ca ala e ceas ok!”

    Si n-am nevoie nici de acordul lor, nici de ajutorul lor, ca sa-mi produc singur, cu ce am deja, cele necesare vietii mele!

    Daca nu e hi-tech, orice produc, nu e competitiv pe piata internationala. OK, ma pis pe piata lor internationala! Azi, imi asigur perpetuarea familiei mele, din punct de vedere alimentar, energetic si al habitatului. Maine, o sa fac si altele, chestii mai sofisticate, care sa intre incet, pe piata aia internationala! Cu burta plina si la caldura cand afara e ger, gandesti altfel dar intai, trebuie sa-ti asiguri ce ai nevoie TU, cu caracter de permanenta, apoi sa te gandesti la profituri!

    Sunt bune profiturile! Super-bune! Dar sunt bune cand ai deja ce-ti trebuie, nu cand esti muritor de foame! Pot sa am tone de aur, daca n-am dupa ce bea apa, degeaba!

    Nu ma gandesc deloc la intoarcerea la bazele esentiale ci, la folosirea PENTRU NOI, a ceea ce deja avem ca resurse, atat materiale cat si intelectuale, pentru a ne fi NOUA bine! Ar trebui sa ne doara-n cururi de capra vecinului si sa stam drepti si sa privim in ochi fara teama sau umilinta, pe oricine! Si sa nu mai cersim! De la nimeni, nimic! Si sa dam altora doar ce ne prisoseste noua!

    Asa cum suntem acum, luam ultima felie de paine de la gurile copiilor nostri, ca sa le-o dam altora, care n-au suficiente felii pe care sa intinda untul si icrele negre cu care-si hranesc ei copii lor!

    Am citit comentarii ale unora care zic ca aia care primesc ajutoare, fac si chestii care le aduc bani si pana la urma, da-i naibii, nu merita ajutoarele alea! Pe bune? Pe de o parte, desi exista si din aia care fac ceva in plus, oricum, ce fac ei, nu are caracter constant si nici de permanenta. Pe de alta, nu toti fac asa ceva, nu ca n-ar vrea dar efectiv, nu pot! Cum sa nu ii ajuti? Sau, hai sa mergem pe ideea eugeniei: daca nu-s utili societatii, sa-i omoram, da-i dracului! Ca ei ne-au nascut, crescut, educat, alinat cand ne era greu, nu conteaza, sa moara daca nu aduc profit!

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca lui Hitler ii dadea cineva un sut in cur cand a zis prima data ca vrea nazism, el se intorcea plangand la zugravit.

    Nu e de vina dementul care vrea sa faca o tampenie ci, aia care-l sustin si incurajeaza!

    Asa ca n-avem voie sa ne plangem de "teroarea" la care suntem supusi, atata timp cat am incurajat-o noi, de cretini ce suntem!

    Baphomet NU e in TV sau stiri ci, in cei ce le consuma ca idiotii, fara sa discearna. Dar na, romanul, pana nu gaseste pe cine sa arate cu degetul, nu e roman destul, chiar daca si-a taiat singur craca de sub picioare!

    RăspundețiȘtergere
  15. Da, Occidentul o merita pe deplin! Pentru ca ei au permis sa se ajunga la porcaria asta! Iar despre romanii care au plecat acolo... De cand e o vina pentru cineva sa faca ceva bine pentru sine????

    Poate ca daca am renunta la a mai cauta vinovati acolo unde nu sunt, ne-ar merge si noua, colectiv, mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  16. https://transylvania2022.eu/ro/

    Acest site 🔝 e împotriva constituției României și legilor recunoscute la ONU si UE. ȘTERGEȚI-L!!!

    https://www.bzi.ro/jurnalistul-iosefina-pascal-la-bzi-live-incredibil-plan-de-dezmembrare-a-romaniei-aprobat-de-bruxelles-video-4539475

    trebuie să ne aruncăm privirea in vecini să vedem ce ne așteaptă și de ce să ne păzim! La fel am făcut și cu poponarii, nimeni nu a ieșit la vot sau in stradă și acum ne fut in cur! Chiar in inima ortodoxismului la Iași!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oups, de aia nu merg eu la Iasi!

      Pe bune, fac asa ceva la voi???

      Si, de unde pana unde, inima "ortodoxismului" e la Iasi? Eu credeam ca ortodoxia e o credinta mai generala, asa, nu chiar numai pentru ieseni! Dar ce stiu eu?!

      Ștergere
  17. Eu sunt vegetariana, mai precis lacto-ovo vegetariana.
    Aștept de ani de zile ca statul sa încurajeze veganismul cum face biserica cu postul si abținerea de la pofte.
    Dar aici e o rețetă cou-veed cu consecințe grave, ca insectele daca le mănânci de fapt ei vor sa ii enerveze pe frații lor insectoizi din spațiu si sa ne atace sa provoace o invazie extraterestra si sa zică ca din cauza ca mâncați insecte, au sărit pe noi extratereștrii-insecta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Partea cu "ovo" insemna oua? Daca da, incep sa inteleg si eu ce inseamna veganismul...

      Realitatea e ca si eu sunt vegan convins! Mananc ciuperci la gratar, mici facuti de mine, fripturi, etc, toate vegane! M-am asigurat ca vitele, porcii sau oile din care am carnea, n-au mancat decat produse vegetale!

      Spre deosebire de tine, eu nu astept nimic de la stat, nici macar sa incurajeze urcatul pe pereti cand e vorba de prosti! Dar na, asa sunt eu, modest!

      Ștergere
  18. Vă aduceți aminte de cei 3R? Recondiționare,refolosire,reutilizare? Citi ani au trecut 40,45? Se aplică masiv în Occident,prin reclame de revinzare de cirpe și alte cele,cu implicarea unicornilor și a steagului curcubeul,cu Greta trotineta,reclame statale. Urmează adunarea de sticle și borcane,cartoane și că le dă cravata roșie cu tricolorul aferent, fără stemă normal.Am conserve pentru 2 luni,baterii și luminări,am să o rog pe mama să-mi trimită plapuma de la bunica și ceva țuică de încălzire și sper să ajung la primăvară.....Mai în glumă sau nu, dacă se va întâmpla ce spun toți, să se întâmple, Dumnezeu știe și are grijă de barza chioară,numai să vrei și să crezi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnul iti da dar, nu-ti pune-n traista! Sau daca vrei neaparat, te invata sa-ti faci undita dar nu-ti prinde pestii. Daca doar crezi si nu faci nimic, o sa ai ce ceri, pe lumea cealalta! Pe lumea asta, daca vrei ceva, ori trebuie sa-ti iei, ori trebuie sa-ti faci!

      C'est la vie, n-ai de ales!

      Plangi si mori sau pune mana si fa, si traiesti! Alegerea ta, nu a Domnului!

      Ștergere
  19. Mă scuzați,am opinat înainte să citesc comentariile..... Frații mei albi... există o chestie care se cheamă bun simț și cei 7 ani de acasă.Nu am văzut,cu tot respectul, iar alta,pentru Dumnezeu,avem cea mai frumoasă limbă din lume... lăsați să fie cea mai frumoasă limbă din lume!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu romana e cea mai frumoasa limba din lume! Cea mai frumoasa limba din lume, e aia pe care ai invatat-o de la nastere si cu care ai trait

      Pentru fiecare natiune, "cea mai frumoasa limba din lume", e aia pe care o vorbeste ea. Si e normal, firesc si bine ca e asa

      Ștergere
  20. https://burebista2012.blogspot.com

    Au eliminat acest site.

    RăspundețiȘtergere
  21. Teroarea del stat reincepe pe tot globul. Putin e o cacealma se pare. Face jocul Lor. Occidentul cu Orientul se autodistrug.

    RăspundețiȘtergere
  22. Multe incurajari, sperante. Din nefericire ma ocup si cu electronica, electrotehnica. Stiu durata de viata a acumulatorilor, de la baterii VRLA, LiIon, LiFePo4 in functie de diversi parametri-printre care temperatura de stocare/storage mode, nivelul de incarcare samd. Inca avem scule. Am si eu...atatea incat daca le-as intinde una langa alta in sufrageria care ar trebui sa fie goala, tot n-ar intra toate in cadru. Optimistic, Romanul Incorect Politic vorbea despre un dinam facut din sarma, magneti etc. Am facut unul de eoliana, si lista de scule, consumabile, materiale e lunga. Ce vor baietii prin reset e sa nu avem nimic. Inchizand robinetul, toate consumabilele proiectate sa moara cand trebuie, conform uzurii morale programate, vor crapa si nu vom mai avea cu ce.
    Daca toti cei care ati postat aveti o urma de speranta, va inselati amarnic. S-au gandit la toate. Mentinerea vietii inseamna nu doar apa, hrana, adapost, ci si aer. Se ocupa deja de el. Eliminam curentul electric, stam la opaitz si incalzire cu lemne? Scot si lemnele si tot ce poate permite viata maselor pe pamant. Insa decat sa ne complacem, cum se spunea, despre f*** grija ce face China, Rusia, SUA etc, mai bine pleznim incercand sa facem ceva.
    https://ethcircuits.com/3s-4s-5s-diy-bms-circuit-for-lithium-ion-batteries/
    Compar schema asta analogica cu BMS-urile 4-8S 20A LiFePo4 digitale, pentru invertoare off-grid de 3.5kW. BMS-urile sunt tendonul lui Achile, sau calul troian. N-are rost sa intru in detalii, lumea inca pare setata pe abstractiuni. De aia va lua si tzeapa, muscand momelile succesive. De la centrale pe gaz la cele pe lemn, pe peleti, mereu se vor face bani pe seama disperatilor. Cand apare o masa minima de disperati care au cumparat, va aparea automat o lege care sa interzica folosirea acelor achizitii.
    Putini au modul meu de a gandi...azi mergeam prin Dedeman, am vazut tevi de 3/4 toli filetate...instant m-am gandit la o sulita portabila, ansamblata din bucati, lunga de 2m, care sa intre in rucsac, cu un cutit in varf. Pentru autoaparare, desigur. Altii vad doar instalatii sanitare, n-am ce le cere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://postimg.cc/gallery/7TGp2K8/53c4f31e
      Elementii 18650 de 3Ah bucata sunt foarte bine sortati. Bosch ca si Makita sorteaza la sange. Bosch, atat pe infiletantele de 12 si 14V culege tensiunea de pe anodul primului element, ceilalti 2-3 incarcandu-se/descarcandu-se nebalansat, fara probleme. De aia i-am si ales. Testele au aratat ca la 90A discharge descarcarea a fost complet balansata, avand tensiune identica pe fiecare grup de celule paralel. Am repetat manevra incarcare nebalansata descarcare (fara BMS) si elementii manifesta parametri identici. Ii prefer celor LiFePo4 din pozele urmatoare.
      https://postimg.cc/gallery/pWQ5WFp/d3f40d20
      Adaptorul asta https://postimg.cc/N2mznKN5 a fost gandit pentru protectia accu la transport, socuri.
      https://postimg.cc/gallery/GRYp2xT/236f46d7
      Din ce se vede, am elementi 18650 de 4.8kW (cele 2 bancuri) de cositorit, cablat, mufat. Discut cu lume de peste oceane despre eficiente, probleme, caderi de tensiune pe bus bars, probleme BMS etc.
      La noi unii au butonat pe rupte avand aer conditionat, eu am lucrat la 40 grade in balcon, cand curgea apa pe mine fara prea mare efort. N-aveti idee cate lampi, proiectoare, plafoniere led am facut, ultraeficientizate, nu gunoaie din comert care daca ajung la 90lm/W e deja maretie. Cand unii cautau articole pe care sa le poata specula in directia dorita, eu "cositoream" leduri 1206 smd cu puls laser, pentru ca prin orice alta metoda s-ar fi topit. Ce ieftina si putin poluanta, fara noxe e politica...Fludorul e toxic, ar fi trebuit sa ma reprofilez.
      Pe unii ii doare tare Putin, nu cum sa scoata apa potabila filtrata din dezumidificatoare alimentate din panouri fotovoltaice. Nu-i doare randamente, calcule...ne mai iau si la sto ce prosti suntem.
      P.S. In comment-ul anterior am scris 20A in loc de 200A. Nu s-a sesizat nimeni, fiind prea ahtiati de luptele marilor puteri.

      Ștergere
    2. Daca vezi ce sabie-sulita am Vaileu !
      Despre ce urmeaza, afla ca acum 7-8 am inceput antrenamente costand in stat in copca la -15-20 de grade( nemiscat spun, cat ai fuma 3-4 tigari) dupa care ma incalzeam asa ud si dezbracat cam juma de ora.N am mai facut de vreo 2 ani. Nici eu sa n-am sperante, sau ei, astia, obscurii, ciumetii, orderii, capii Rothcilzii, Sorosii sa nu aiba ?
      Fii atent, doar cateva secunde daca suflu spre ei internati toti,daca aprofundez nici in spitale nu i primeste.
      Asadar ar putea fi speranta,sa zic asa

      Ștergere
    3. Dar de o pompa cu benzina ce zici pt tantari si alti daunatori, vorba lui Calu lui Harap Alb

      Ștergere
    4. Om...vedea, vorba cuiva. Nu zic ca sperantele-s zero, sunt mari diferente intre oameni. Pe de alta parte, aia de sus au elaborat cel mai complex plan de eliminare a populatiilor prin toate mijloacele la un loc. Am destui kW in baterii pentru cand vor inchide astia curentul zilnic, cateva ore. Nu-mi fac griji pentru frigider. Varianta optimista. Aia pesimista, deloc rupta de realitate...il vor opri definitiv. Si apa si restul. Mediatizarea chinezilor in blocuri, sechestrati si care urlau pe ferestre a fost un mega-test. Vedem...mult nu mai e.

      Ștergere
  23. Destul de sadic spre sfârşit. Nu ai toate țiglele pe casă şi creştineşte sigur nu gândeşti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nea' securistu de servici, daca erai crestin, nu scriai "Nu ai toate țiglele pe casă". Generatie veche, din aia care scriu cu diacritice. Cu ce i-ai ajutat tu pe "saraci"? I-ai ajutat pe africani, cand ONG-urile faceau campanie de strans fonduri pentru copii? Arata ceva chitante, daca nu taci. Din cate vad, te freaca mila mai degraba de europeni decat de romani. Crestinism pur, ce sa mai? Hai scrie un rautacism ceva, doar ca sa confirmi ca te-am descris perfect.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)