luni, 19 septembrie 2022

Paradoxurile monetare sugerează iminenţa schimbării



În iunie s-a consemnat un eveniment interesant, care nu poate fi înţeles decât în contextul geopolitic actual. Mai multe surse de ştiri au raportat scăderea în premieră a deţinerilor chinezeşti de titluri de trezorerie sub valoarea de 1 tln. $. Valoarea este şi cea mai mică din ultimii 12 ani. E o ştire extrem de importantă. Interesant e însă faptul că, în doar şase luni de zile, chinezii au scăpat de aproape 10% din deţinerile de titluri de trezorerie americane. Puteţi înţelege acum în altă cheie motivele nervozităţii americane la adresa Chinei. 

De altfel, dacă stăm să ne gândim logic, vizita babei nucleare Nancy Pelosi în Taiwan se va dovedi cea mai scumpă excursie din istoria SUA. Aparent sumele nu sunt mari, însă, cu fiecare retragere, chinezii pun presiune şi mai mare asupra FED-ului şi a Americii. Orice titlu vândut de chinezi trebuie să-şi găsească un cumpărător. Cunoaşteţi pe cineva interesat? 

Exisă doar o singură instituţie la nivel mondial care cumpără nelimitat titluri americane: Banca Japoniei. Situaţia e hilară din mai multe puncte de vedere. Japonia, cu o economie de patru ori mai mică decât cea americană deţine cea mai mare parte a datoriilor SUA. Cum vi se pare? Ca să fie treaba şi mai interesantă vă voi spune că, alături de datoria americană, Banca Japoniei mai deţine şi aproape toată datoria supraîndatoratului stat japonez. Iar de-aici se intră deja pe teritoriul fantasmelor monetare întrucât nimeni nu va putea explica niciodată această realitate în care prima şi a treia economie a lumii sunt ţinute de împrumuturile de la Banca Centrală a celei de-a treia economii a lumii. E o alchimie financiară cum n-aţi mai văzut niciodată. 

De fapt, dacă e să analizăm jocul, constatăm cum China efectiv se joacă de-a şoarecele şi pisica. Spre exemplu, în iulie, chinezii au cumpărat titluri de trezorerie, mărindu-şi deţinerile cu ... 3 mld. $. Asta pentru a nu sugera că ies forţat.  De altfel, dacă veţi analiza graficul ataşat prezentului material, veţi constata că aşa procedeză China încă din 2017. Ceea ce ne indică un plan pe termen lung al autorităţilor chineze. 

Mai există şi-o altă explicaţie a tehnicii de ieşire fără valuri, anume aceea că ţara de la Răsărit vrea să fie capabilă să-şi scoată cât mai mult din banii „investiţi” în SUA. Probabil atunci când datoria va ajunge la 25% din ce au acum, banii respectivi vor fi pierduţi din cauza intrării SUA într-un iad stagflaţionist. Însă, până atunci, e important ca China să-şi scoată în linişte ceea ce are blocat în SUA.

Fără doar şi poate, planul Chinei nu poate fi altul decât cel al Eurasiei, construcţie geopolitică la care marşează împreună cu Rusia. Iar BRICS este doar un satelit al acestei mega-construcţii. Sau, mai bine spus, o platformă de aderare la politica Eurasiei. 

Căderea destul de rapidă a deţinerilor chineze sugerează o accelerare a mişcării de abandonare a dolarului de către China. Probabil pe la sfârşitul anului vom putea avea o imagine mult mai interesantă în ceea ce priveşte noua viteză pe care China a stabilit-o pentru procesul de dedolarizare. Până atunci însă rămânem să admirăm paradoxurile financiar-monetare care ne indică extrem de limpede o schimbare iminentă.

18 comentarii:

  1. Pentru a avea o imagine si mai clara a ceea ce se intampla, ar trebui sa stim si cine este in spatele Bancii Japoniei. Presupun ca am putea ghici si singuri dar unele date mai certe ar creiona mai bine ce doresc stapanii ( ascunsi ) ai planetei in privinta SUA ( si nu numai)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cumva graficul este vechi de 2 ani?

    RăspundețiȘtergere
  3. Demons Of Democracy
    https://www.bitchute.com/video/GYpIBpCfwmxx/

    RăspundețiȘtergere
  4. China conteaza din ce in ce mai putin, mai ales ca incepe sa aiba mari probleme interne. E pentru prima data in istorie, cand ala care vine din urma are probleme mai mari decat ala de pe primul loc. Partea buna e ca nu vor mai fi hegemonici precum americanii. De-acum trecem la multipolaritate, antiglobalism, ceea ce va taia si din aripile Chinei. Macar daca se intelegea si cu alti vecini, in afara de Coreea de Nord, Mongolia si Rusia.
    Rusia si Coreea de Nord care sunt efectiv criminale cu proprii cetateni.

    RăspundețiȘtergere
  5. China și SUA sunt de aceeași parte a baricadei. China nu se poate desprinde de SUA și nici nu dorește asta. SUA la fel.
    China deține aproape 25% din investițiile din imobiliare din America. America importa 97% din antibiotice si 80% din ingredientele pentru industria sa farmaceutică, din China.
    Ce vedem acum este doar teatru jucat de China, care așteaptă să ia o halcă din resursele Rusiei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fii serios!
      Daca ar astepta sa smulga vre-o halca de la rusi nu ar face asta(si altele):

      https://www.youtube.com/watch?v=8AuWH2GdH1w

      Faptul ca-si distrug sute poate mii de complexe imobiliare uriase inseamna ca viitorul lor energetic este mai mult decit sumbru, ESTE ABSOLUT CATASTROFAL!

      Amza

      Ștergere
  6. China decade de la intern. Sistem centralizat, conducere cu probleme clare de viziune. Au peste 10% imobile goale in orasele mari. E imensa alocarea gresita de resurse acolo. Probabil blocati in propria grandomanie.
    Bine ca macar s-au dezvoltat, fata de Rusia care e cel mai prost exemplu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu înțeleg la finanțele astea mondiale cum anume fac ei sa pompeze banii astfel încât sa o ducem toți rău. E imposibil într-un sistem sa o ducă toți rău, adică dacă le ascult poveștile inclusiv marii milionari o duc rău de tot, e foarte greu. Doar dacă ajung și ei miliardari le va fi ușor sa ne ajute.

    RăspundețiȘtergere
  8. Politico, Hungary’s pro-Russia stance. 'Unnatural' borders. Biden, long range missiles. Update 1
    https://www.youtube.com/watch?v=hECvK7aRp6w

    RăspundețiȘtergere
  9. 2. Parlamentul României reintereaza atasamentul faţă de prevederile Actului inal al Conferintei C.S.C.E. de la Helsinki, care admite posibilitatea modificării frontierelor pe cai paşnice, diplomatice.
    3. Parlamentul României, declara solemn ca referendumul organizat de autorităţile de la Kiev în teritoriile româneşti încorporate cu forta în cadrul fostei U.R.S.S. - respectiv în Bucovina de Nord, Tinutul Herta, Tinutul Hotin, precum şi în judeţele din sudul Basarabiei - este nul şi neavenit, precum şi consecinţele acestuia.
    4. Parlamentul României cere parlamentelor şi guvernelor tuturor statelor care vor recunoaşte independenta Ucrainei sa declare expres ca aceasta recunoştinţă nu se extinde asupra teritoriilor româneşti menţionate.


    DECLARAŢIE din 28 noiembrie 1991
    a Parlamentului României privind Referendumul din Ucraina, din 1 decembrie 1991
    EMITENT
    PARLAMENTUL
    Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 243 din 29 noiembrie 1991

    RăspundețiȘtergere
  10. "E o alchimie financiară cum n-aţi mai văzut niciodată."

    :)) Oare care or fi cauzele REALE acestui statut de "natie superfavorizata de BMondiala" cu acces practic nelimitat la credite "as if there's no tomorrow"
    Hmmm, cu siguranta este vorba de ceva URIAS SI VALOROS ce Japonia a oferit(deja) pe tava americii?
    Oare CE o fi acel CEVA?
    Stie cineva? :))

    Amza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu banuiesc.Poate fi vorba de datoria morala uriasa pe care o are America fata de Japan si de faptul ca acum, de ceva timp, si a dat seama ca trebuie sa o plateasca, sa se recompenseze in toate felurile, pur si simplu.

      Ștergere
  11. Marea procesiune a reginei care a pus in Anglia curentul si gazele pe fise in tonomate, ca la cazino : zero public pe marginea drumului pe unde trecea sicriul.Nu ma bucur doar observ Dumnezeu s o ierte !

    RăspundețiȘtergere
  12. Notes On Being Unpersoned (I'm On The Myrotvorets Hit List)
    https://www.youtube.com/watch?v=SYSf1pkkeZk

    RăspundețiȘtergere
  13. Oriunde ma uit cerul este negru .Nu mai gasesti o stire ce poate aduce un strop de liniste .Doar in familie si in fata icoanelor mai am sperante .Oamenii constientizeaza prea putin iminenta dezastrului ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai grija si cu stirile care induc sperante, liniste. Linistea de dinaintea furtunii e expresie veche.
      Mare atentie!
      Pentru a ajunge in etapa finala a planului, se baga supape, sperante.
      Naturalnews vorbea de efectele vacs de peste un an. La noi s-au trezit activniuz s-o dea obsesiv cu morti si raniti, desi aveau informatiile. Multe informatii de pe site-uri straine apar la noi cu un decalaj de la 6 luni la 2 ani. Si credem ca cineva tine cu noi. De regula se baga si evenimente religioase, sarbatori, ca omul sa asocieze asa-zisele noutati tinute deliberat la sertar, cu religia.
      Se vorbeste de sfarsitul pandemiei, doar pentru ca lumea, presata de preturile la energie, falimente, somaj, nu suporta toate la un loc. Pandemia va reveni oricum, fie si dupa numarul imens de raceli, pneumonii, boli atipice datorate conditiilor din iarna. E pauza strategica.
      Tot strategic apar brusc, precum ciupercile dupa ploaie, initiative nationaliste, suveraniste. S-a dat liber, ca si la constatarea mortilor datorita vaxxxx. Cine vor prelua sperantele? Tot fosti nomenclaturisti. Vechi, noi, same shit. Au pregatit chiar versiuni alternative-ce sa alegi? Intre un securist si un intelectual impecabil? E imposibil sa se coaguleze formatii, organizatii, coalitii reale. Romania are peste 200.000 agenti infiltrati peste tot, pe langa structurile securistice. Noile opozitii vor face un blacklist cu cei care isi imagineaza ca au oo, si vor ajunge in campusurile special pregatite. Cateva mii pe zi, in cateva zile alte cateva mii. Doar in inchisori se pune problema supraaglomerarii, pentru ca acolo ii tine in viata, se stie de ce. Si cand vad kazari ca alde piperea care se vrea opozitie, mi se face sila. Romani n-o sa vedeti la putere, sau aspirand la putere.
      Statistic, avem zeci de mii de tradatori, multi peste 65-70 ani. Nu i-a lovit covidu, vaxxxu, cancere, AVC, sau un banal infarct care cu ani in urma era oarecum normal pentru barbati supraponderali, dupa 60 de ani. Pe plan global mass-media, guvernele, politrucii, activistii rezista pana la ultimul, cu o sanatate de fier. Avem sute de mii de gropari pe plan global, care mai intai isi vor termina misiunea si abia apoi vor muri. Mare parte din ei au familii de fatada, n-au copii, sunt dusmani de moarte ai vietii. N-am vazut un gropar global cu probleme serioase.
      Suntem in prezent intr-un varf maxim al tradarilor complexe, al turnatoriilor, pentru ca cei care au primit bani vor sa se si salveze fizic.
      Varful e urmat de o panta descendenta care va tinde spre zero la anul, in vara sau chiar mai devreme. Atunci vor incepe forme de "liniste" pe care le doresti. Nelinistile vor fi pentru grupa urmatoare de eliminat. Trebuie macar un gropar (cu toate conotatiile obisnuite si mai putin obisnuite) sa ingroape 9 cadavre. La anul, cel tarziu pana in vara, vine randul groparilor, apoi in maxim 6 luni, al sefilor groparilor. Pe atunci intra in joc si rolul oraselor subterane, si va incepe o poveste pe care n-o vom mai cunoaste/trai.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)